Uskomus

Rh0m

Uskomus

Roma uskomus on seuraavat ominaisuudet:

· Tiukka monoteismi, ilman vähäisintäkään oletetun menneisyyden polyteistisista tai panteistisesta uskonto.

¨ hyvin henkilökohtainen luonne Jumala, joka on saatavilla ja kenen kanssa se on mahdollista saada argumentti (hepreaksi käsitys) - ei etäinen kuten Jumala eikä edes suhteellisen helposti kuten kristinuskon, että tarvitaan yleensä sovittelijan henkilökohtaisen kontaktin Hänen kanssaan.

-olemassa hengellinen maailma, jossa puhtaan ja epäpuhtaan henget (hepreaksi suunnittelu), jotka edustavat hyvää ja pahaa, jotka taistelevat toisiaan - tämä on myös alunperin hepreaksi, mutta merkittävä Zoroastric vaikutus, joka on tyypillinen seuraus Assyrian / Babylonian / Persia maanpaossa ja kehittynyt samalla tavalla kuin kabbalistiset juutalaisuus, osoittaa samanaikainen kehitys romanien hengellisyyden ja Mystic juutalaisuus, samassa ympäristössä.

¨ usko kuoleman lopullinen siirtyminen hengellisestä maailmasta (hepreaksi). Ei vähäisintäkään ajatuksesta reinkarnaatio.

¨ kuollut henkilö on epäpuhdasta aikana hänen matka valtakunnassa sielujen (heprean käsite), ja kaikki asiat liittyvät hänen kuolemansa ovat epäpuhtaita, sekä hänen omaisilleen aikana suruaika (heprean käsite ). Lisätietoja alla seuraavaan aiheeseen "marimé".

· Romanien kohtalo kuoleman jälkeen on paratiisi, kun Gadje lunastetaan ja ansaitsevat Paradise vain, jos ne on edetty hyvin Roma - sama juutalainen käsite "hurskaat Goyim"

16

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • w00tw00t

      Nämä usko mallit ylitetä mitään "virallista" uskontoa romanien voi tunnustaa. On yleensä lisäominaisuuksia ja rituaaleja, jotka kuuluvat heidän antoi uskoa, ja ne ilmaisevat viehättävällä tavalla ja noudattaa suurta kunnioitusta, kuten esimerkiksi "pomana", ortodoksinen käytäntö tai muita seremonioita. Myös muita täydentäviä elementtejä melko taikauskoinen luonne, ne kaikki liittyvät palo-palvonta muinaisen Persian. Jotkut heistä pidetään voimassa omaa yhteiskuntaa, kuten ottaa sytytti tulen talon pysyvästi, päivä ja yö, talvi ja kesä (perinne, jota edelleen pidetään kaikkein konservatiivinen perheitä, kun yleensä on muuttumassa "symbolinen" palo kuten television, aina päällä, vaikka kukaan ei tosiasiassa katsomassa). Muut tavat ovat vain harjoitellaan ulospäin, kuten ennustamista, kädestäennustaminen, Tarot, yms. jonka voimakas ominaisuudet romanit eivät usko, vaan käyttää niitä kestää jonkin hyötyä Gadje. Tämä on opittu antiikin Persian tietäjät ja alkemistit.

      On perusteltuja syitä olettaa, että romanit olivat kristittyjä, koska ensimmäisellä vuosisadalla ce, että on, ennen kuin he saapuivat Intiaan tai ensimmäisellä jaksolla heidän asuakseen siellä jonkun aikaa, ja siksi he eivät saa antaa Hinduist osa heidän uskonnollista käsitystä. Näyttää siltä, että romanit olivat hyvin tietoisia siitä, mitä kristinusko muodostui, kun he tulivat Eurooppaan, vaikka heillä ei ollut mahdollisuutta ottaa koskaan lukenut Raamattua. Siinä on jotain salaperäistä ja romanin henkisyys, että viime vuosikymmeninä johtaneet heitä aidosti lähestymistapaa evankelis liikkeitä (kristinuskon muoto lähempänä juutalaisuutta, ilman pyhiä ja kuva-palvonta) ja tapahtumat lisäaskel Messiaaninen juutalaisuus. Ei ole muita ihmisiä maailmassa kokeilleensa tällainen valtava määrä tulosta näin lyhyessä ajassa. Mielenkiintoinen seikka on, että tämä ilmiö ei johdu lähetystyön vaan spontaania, itsenäistä tahtoa (todellakin Gadje olisi tuskin uskaltanut evankelioida "mustalaiset", omistettu piilevän taiteen ja noituus mukaan niiden ennakkoluuloinen näkemykset). Vastoin kaikkia odotuksia

      Romanien Roma eri maista suunnilleen samaan aikaan, ilman yhteyttä toisiinsa, kokeiltiin tuloksia ja aloin lukea Raamattua. Nyt lähetystyön kesken romanien harjoittavat itse. Tämä saattaa johtua ymmärrystä siitä, että atavic perintö, joka on ainutlaatuinen ominaisuus romani henkisyys. Useimmat romanit ovat nyt luopua esi palo-palvonta elementtejä ja käytäntöjä kielletty Tooran, kuten pomana, ennustaminen ja muut asiat liittyvät siihen.

      Toteutettavissa otaksuma (huomautus: arveluihin) on se, että heidän ensimmäinen lähestymistapa kristinuskon voitaisiin yhdistää Itämaan tietäjät, että palvoivat lapsi Yeshua on Natzaret, ilmeisesti, niitä ei vain Persian tulenpalvojat, mutta ihmiset, jotka toivoivat lupaus Messiaan Israelin siksi israelilaiset pohjoisen kuningaskunnan että tuolloin täysin uppoutunut Zarathustralainen kultti, mutta odottavat lunastuksen kansalleen. Historiallinen Tiliraportissa että ensimmäisellä vuosisadalla ce, massiivinen tulosten tapahtui Assurin jossa apostolit menivät pelastaa "kadonneet lampaat" House of Israel, monet olivat vielä tällä alueella. Osa apostolien Intiaan saakka etsimään heitä. Utelias tosiasia on, että äskettäin löydetty israelilaiset Intian olivat lähes kaikkien kristillisten, ei hindu tai muita. Täydellinen puuttuminen Hindu osia romani henkisyys on jokin merkitys.

      • Utelias Eetu

        Onko Sveitsiin jo luvattu kovia lumimyrskyjä?


      • w00tw00t
        Utelias Eetu kirjoitti:

        Onko Sveitsiin jo luvattu kovia lumimyrskyjä?

        suomessa ollaan ja on lunta kuin esterin perässä


    • w00tw00t

      Rituaalisen puhtauden lait "marimé"

      Romani käsite "marimé" on yhtä kielteinen muoto juutalaisten käsitteen "kosher", ensimmäinen osoittaa rituaali epäpuhtautena, kun taas jälkimmäinen koskee rituaalisen puhtauden. Tämän lisäksi näkökulmasta ero, olemus on sama (se on kuin sanoisi, jos kuppi on puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä). Mikä on marimé varten Rom, ei kosher varten Juutalainen, niin molemmat on toteutettava tarvittavat toimenpiteet, jotta ei saastuttaisi sellaisia asioita, tai jos ne ovat tarpeen, kuvaa saastumista, molemmat noudattavat tiettyjä sääntöjä puhdistettava. Samalla tavalla kuin juutalaisten Košer, säännöt, jotka säätelevät marimé ovat perustavanlaatuinen arvo romani yhteiskunnan asettaa käyttäytymisen rajat omassa sosiaalisessa ja henkisessä valtakunnassa ja tila niiden suhde ulkomaailmaan (Gadje yhteiskunta).
      Roma luokitella kaikki kahteen luokkaan: "vuzhó" (= kosher, puhdas) tai "marimé" (epäpuhdas). Tällainen luokittelu osalta lähinnä ihmisen elimistöön, mutta on laajennettu henkimaailmassa, talo tai leiri, eläimiä ja asioita.

      Ihmisen keho: säännöt osat ihmiskehon pidettävä epäpuhdas ovat täsmälleen samat, jotka löydämme Mooseksen Tooran (Mooseksen, luku 15). Ensinnäkin, sukupuolielimet, koska he välittävät epäpuhdas vastuuvapauden ulos sisäisen elimen, ja alaosa kehon, koska se on alle sukuelimiin. Ylempi ulkoinen ruumiinosa on puhdas, ja suun ensimmäinen paikka. Kädet ovat siirtymäkauden, koska he joutuvat tekemään niin puhdasta ja epäpuhdasta toimii, joten ne on pestävä tietyllä tavalla, esimerkiksi jos on syödä sen jälkeen, kun laittaa yhteen kengät tai herännyt sänky (sänky on epäpuhdas, koska se on kosketuksissa alavartalo). Kun kädet ovat saastuttaneet, ne on pestävä erikseen saippualla ja kuivataan erillisellä pyyhe, että ne ovat puhtaita. Erilaiset saippuat ja pyyhkeet ovat aina käytetään ylä-ja ala elimet, ja niitä ei voi vaihtaa.

      · Vaatteet: ne ovat tarkasti erottaa, koska ne on pestävä erikseen erillisissä vastaanottajat annetaan kullekin. Epäpuhdas vaatteet on aina pestävä marimé altaan, ja puhdas vaatteet ovat edelleen erillään pöytäliina ja lautasliinat, joilla on omat pesu vastaanottaja. Ylävartalon vaatteita ja lasten vaatteita pestään vuzhó altaan alavartalon vaatteita marimé yksi. Kaikki naisen vaatteet ovat epäpuhtaita aikana hänen menstruations ja pestään marimé kohteita. Ainoat ihmiset, jotka soveltavat näitä pesu sääntöjen lisäksi romanit ovat juutalaisia.

      Leirin: ennen viime pakko kaupungistuminen, romani koti oli leirin sijaan talon. Leirin nauttii aseman alueellinen puhtaus, jonka fysiologinen "business" suoritetaan ulkopuolella sen läheisyydessä (tai mahdollisesti hygieeninen palvelut sijoitetaan leirin ulkopuolella), tämä on juutalaisen lain (Moos. 23:12). Myös roskat olisi heittänyt hyväksyttävän etäisyyden päässä leiristä.
      · Syntynyt: synnytys on epäpuhdasta tapahtuma ja tulisi tapahtua eristyksissä teltta aivan leirin, kun se on mahdollista. Kun lapsi on syntynyt, äiti pidetään epäpuhdas neljäkymmentä päivää, lähinnä ensimmäisellä viikolla: tämä sääntö on ainutlaatuinen Mosaic Tooran - Moos. 12:2-4 -. Tänä aikana nainen ei voi saada yhteyttä puhdasta kohteita tai suorittaa mitään yhteistä toimintaa kuten ruoanlaitto tai edes näy julkisesti, lähinnä läsnäollessa vanhimmat, hän ei voi osallistua mihinkään uskonnolliseen palvelua. Special astiat, kupit ja astiat on osoitettu hänelle, joka heitetään pois, kun 40 päivää hänen puhdistus ovat ohi, vaatteet hänellä oli yllään ja hänen sänkynsä on palanut, sekä teltta tai asuntovaunu, jossa hän teki noina 40 päivää. Tämä laki ei tunne mitään ihmisiä paitsi romanien ja juutalaisten ..

      · Death: sekä juutalaisten lakia, joku kuolema välittää epäpuhtaus kaikille ja kaiken liittyi että henkilö, joka hetki. Kaikki ruoka läsnä House of the Dead on heitetty pois ja koko perhe on epäpuhdasta kolme päivää. Erityistä sääntöjä on noudatettava Noiden kolmen päivän aikana, kuten Peseytymiseen vettä vain, jotta ei tehdä vaahtoa, kammata tai ajella on interdict sekä laajat, rei'itetään, kirjoitus tai maalaus, valokuvaamisesta, ja monia muita asioita . Peilit on katettu. Leirille, jossa kuolemaa luovutaan ja siirretään toiseen paikkaan, tai talo on myyty. Sielu kuollut uskotaan vaeltaa kolmen päivän puhdistuksen ennen lopullisen asuinpaikka: tämä ei ole kirjoitettu heprealaiskirjoitusten, mutta on kuitenkin yhteinen käsitys joissakin juutalainen mystinen virtaukset. Käsite, että kosketus ruumiin pitää epäpuhtaus ei löydy mitään ikivanhan perinteen paitsi juutalaisten Raamatussa (Moos. 21:1). Kuten juutalainen laki säädetään, myös romanien keskuudessa kuolleiden pitäisi haudata, eikä sitä voi polttaa.
      · Asiat: ne voidaan marimé luonteeltaan tai käyttää, tai saastuttaisi vahingossa olosuhteissa. Mitä on koskettanut alavartalo on epäpuhdasta, kuten kenkiä, tuolit jne., kun taas taulukot ovat puhtaita. Sääntöjä, jotka koskevat näitä lakeja on kuvattu Moos. 15 ja muut heprealaiskirjoitusten.

      • hyökö siin syömää kä

        kaikelvisii, jo on jo on jos jotaki, käy hää sarnamaa, käy hä loikomaa välil. metkkaa, metkaa mellastusta, kyl nää ossaap, kaikelvisiin,
        välleet täs on haetava vitsa.


    • w00tw00t

      · Eläimet: Romanien mielestä eläimet ovat joko puhdasta tai epäpuhdas, vaikka kuvioita, jotka ne luokitellaan poikkeavat juutalaisten niistä. Esimerkiksi koirat ja kissat ovat marimé koska he nuolla itseään, hevosia, aaseja ja mahdollisesti käytettyjen eläinten ratsastus on epäpuhdas, koska ihmiset istuvat ne, ja niin edelleen. Epäpuhdasta eläimiä ei voi syödä.
      · Spirits: pahat henget ovat marimé, joka on myös juutalainen käsite.

      Avioliitto lakien

      Romani kihlaus ja avioliitto juhlitaan samalla tavalla kuin ne olivat muinaisessa Israelissa. Molemmat osapuolet vanhemmat on keskeinen rooli järjestelyissä morsiamen myötäjäiset ja juhla on suoritettu romanit, ilman osallistumista Gadje toimielimistä. Siinä tapauksessa, että tyttö juoksee pois sulhasensa ilman suostumusta hänen vanhempansa, niitä pidetään aviopari, mutta miehen perhe on maksettava korvausta vaimon vanhemmat, yleensä vähintään kaksi kertaa myötäjäiset määrä, että korvaus on nimeltään "kepara", sana, joka on sama merkitys hepreaksi ilmaisulla "kfar" (Moos. 22:28-29). Maksaminen myötäjäisistä jonka mieskumppanin perheen naisen vanhemmat on raamatullinen sääntö, aivan vastapäätä intiaanikansojen, jossa se on morsiamen perhe, joka maksaa miehelle yksi.
      On erityisen ohjenuora, jota on noudatettava vahvistaa avioliiton "neitsyys todiste kangas", joka pitäisi näyttää koko yhteisölle, kun ensimmäinen seksuaalinen suhde - tämä on sääntö löytyy Tooran, Moos. 22:15-17. Tietenkin, jos kyseessä on karannut parit tällaista sääntöä ei ole merkitystä ja näin ollen ei ole noudatettu.

      Sosiaalinen käyttäytyminen

      Kuten juutalaiset, romanit olettavat eri tavalla standardit suhteita oman kansansa ja vuorovaikutus ulkopuolisten, niin että voimme todeta varmuudella, että oppositio romanit / Gadje ja juutalaiset / Goyim säännellään melko samalla tavalla, ehkä samanlainen lähes kaikki yksityiskohdat.
      Koska Gadje tiedä säätelevät lait marimé, ne epäillään epäpuhdasta tai vain olettaa, että ne ovat näin ollen romanit eivät jätettävä Gadje kodeissa ja ei syö Gadje, jotkut romanit eivät edes anna gadje talo - Sama tapa on löydetty muinainen Israel, ja vielä harjoitellaan ortodoksijuutalaiset. Gadje jotka tulevat romanien kaverit on otettu, kun ne ovat tietoisia tärkeimmistä säännöistä heidän tulisi noudattaa, jotta ei loukata yhteisölle, ja kun on läpäissyt jonkin verran "testejä" luotettavuutta. Muuten gadje toimielimet käytetään "vapaakauppa-alue", jossa epäpuhtaan toimet voidaan suorittaa turvallisuuteen - tyypillinen esimerkki on sairaala, jonka avulla voidaan välttää perustamalla erityinen teltta synnytyksestä.

    • w00tw00t

      Kohteliaisuus, kunnioitus ja vieraanvaraisuus ovat pakollisia sisällä romaneja. Kun he tervehtivät toisiaan pitäisi kysyä toistensa perhe haluaa kaikille jäsenille hyvää ja siunausta, vaikka ne täyttävät ensimmäisen kerran ja tiedä kunkin perheitä. Self-käyttöön sisältyy yksi vanhempien nimet, isovanhemmat ja niin monta sukupolvea kuin ne muistaa - siviili-ja sukunimi ei ole merkitystä romanien kutsutaan kuten muinainen Israel, poika B poika C, perheen D's. Tämä on kuitenkin yhteinen piirre monissa Itä kansojen, mutta miten romanit antaa nämä ehdot ovat varsin raamatullinen.

      Oikeudellinen syitä romanien keskuudessa on esitetty vanhimman kokoonpano, oikeus mukaan Mooseksen lain. Romani vanhimman kokoonpano on nimeltään "Kris", ja on tosi tuomioistuin, jonka virkkeitä olisi toteltava, muuten tottelematon puolue olisi karkotettu romanien yhteisö. Asiat eivät yleensä ole niin vakavia, ettei voida ratkaista maksaminen muuttaa säännellyt Tooran (Mooseksen 21:22, 22:9; Moos. 22:16-19).

      On monia muitakin seikkoja, jotka voivat olla toissijainen merkitys, joka kuitenkin muistuttaa muinaisen Israelin tulli ja sääntöjä. Valitettavasti tällaiset yksityiskohdat ovat katoamassa uusien sukupolvien (kuten monet ovat menettäneet juutalaisten keskuudessa samoin), koska modernin yhteiskunnan järjestelmien, jotka rajoittavat yksilön ja "eksoottisiin" yhteisöjen vapautta. Silti romani tunteet ja suuntaukset on otettava huomioon, koska ne vastaavat vanhaan psykologinen perintö siirtyy sukupolvelta toiselle, on tajuton tavalla, mutta muistuttaa todellisen alkuperänsä. Esimerkiksi romanit eivät tunne lainkaan kiinnosta ollenkaan kohti intialaista kulttuuria ja musiikkia (mikä on enemmän, romaninaiset ovat alhaisen piki ääni, toisin kuin Intian laulajat, yksityiskohta, joka saattaa olla merkityksetön, mutta ehkä ei), kun taas ne ovat aina mieluummin Lähi-idän musiikki.

      Itä-Euroopassa, useimmat folk lausekkeet ovat joko juutalaisia tai romani, ja monta kertaa samasta työstä johtuvan joko jompikumpi näistä kahdesta perinteitä. "Klezmorim" bändit olivat usein säveltänyt romanit yhdessä juutalaisten ja European Jazz tyyli on viljellyt romaneille kuin juutalaiset. Flamenco on todennäköisesti peräisin joukossa Sephardic juutalaisia ennen kuin heidät karkotettiin Espanjasta, ja myöhemmin kehittää romanien, joka pysyi maassa. Muita näkökohtia, romanit ovat suuri kaupallinen taitoa (ja jos he joutuvat työskentelemään yhteistyössä juutalaiset ovat suositeltavin vaihtoehto), ja ne, jotka valitsevat ammatillista sijoittumistaan gadje yhteiskunnassa yleensä mieluummin samaa uraa valinnut juutalaiset (ehkä liittyy puhtaus lakien, jotka eivät salli tehdä kaikenlaista työtä). Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Roma tehdä ero yleisten "Gadje" ja juutalaiset, jotka eivät ole pitää täysin Gadje mutta väliryhmään joka noudattaa puhtaus lait ja näin ollen eivät kuulu marimé epäily.
      Katso myös: romanikulttuuria laki.

    • w00tw00t

      Johtopäätös:

      Tämä lyhyt essee aikoo vahvistaa periaatteet, joihin uusi, tarkka ja vakavaa tutkimusta siitä alkuperästä romanien pitäisi perustua, eikä vaatimusta on meneillään kanssa vain, kielellinen ja harhaanjohtavia trendi. Esittänyt tosiseikat eivät sulje pois, että romanit olisivat voineet olla todella asunnon Kannauj tai muualla Intiassa, vaikka Indus tuntuu sopivimmalta maa heidän oleskelu niemimaalla, mutta osoittavat kuitenkin romanit eivät kuulu intialaisten (ja ei lainkaan Aryan) tausta, mutta seemiläisiä ja tarkemmin heprean alkuperää. Israelilainen ryhmiä oli useita eri puolilla Intiaa, ja se on ollut mahdollista löytää uudelleen jotkut varaamalla kielellinen jälki (koska kaikki heistä puhui Intian kielet) ja keskittää tutkimusta tietyillä kulttuuri vihjeitä paljasti todellisen alkuperän, kuten vihjeet ylös nyt vähemmän merkitystä kuin saatamme löytää nyt romanikulttuuria, mutta ne ovat tarpeeksi määritellä Israelin syntyperä.

      Sándor Avraham

      Katso kartta Migrations kansojen Mesopotamiasta Intiaan

    • w00tw00t

      Kommentit:

      Roma on tutkimus-ja muut kulttuuritapahtumat ovat he antavat panoksensa tähän essee. Tässä yhteydessä haluan lainata kirjettä tosi Kalderash joka tuntee oman kulttuurinsa syvästi, ei vain koska hänen perheensä pitää eniten "oikeaoppinen" romani elämäntapa, mutta myös siksi, että hän on henkinen henkilö, joka on saavuttanut korkean koulutustason:

      «Termi" o Devel ", että romanien tarkoittaa" Jumala ", on sanottu olevan peräisin sanskritin sanasta" Deva ". Sama sana hepreaksi on "EL". Kun israelilaiset oli Intiassa, maa monia jumalia, joilla jokainen oman nimensä, he muistivat, että heidän Yksi oli nimeltään EL (sanomaton nimi Jumala ei saa olla lausuttu, joten he kutsuivat Häntä yksinkertaisesti "Jumala", EL) , josta he sanoivat, että he palvoivat "Dev-EL", eli "Jumala kutsui EL". Itse asiassa jokainen heprealainen nimi päättyneen "~ el" liittyy heprean sanasta, joka tarkoittaa Jumalan ja että romanit kutsuvat häntä "Devel" - tai sopimuksen muotoa "Del" - voi todellakin olla hepreaa ».

      (Käännetty romani)

      Lolya le Yonosko, ande'l Chaykoni (Argentiina)



      «Ei yksi sivuuttaa paikallistuntemus, ensimmäinen asia, tein Intiassa kysyä niin monta ihmistä kuin mahdollista, jos he tiesivät tai olivat kuulleet kun mustalaiset Intiassa tuli. Lähes poikkeuksetta, minulle sanottiin, "meidän mustalaisia tuli Israelista" »

      • w00tw00t

        «On satoja romaneja perheet asuvat Israelissa, ja ne pitävät itseään niin romanit ja juutalaiset. Useimmat heistä eivät ole pelkästään Israelin kansalaisia, mutta ovat myös tila "Yehudim", se tarkoittaa, että he ovat juutalaisia Israelin kansalaisia. Ne, jotka ovat Euroopan kansalaisuus, pidetään ulkomaisten laillisesti asuvia, nauttivat samasta kunnioituksesta heidän maanmiehensä ovat - enemmän kunnioitusta kuin omassa maassaan, jossa on vielä yleistä anti-Gypsy tunteita, joita ei ole Israelissa. Kaikki romanit elävät Israelin harras kannattajia Israelin valtion, koska se on ehkä ainoa maa, jossa romanit eivät tunnu yhtä ulkomaalainen vähemmistö vaan ihmiset elävät omassa kotimaassaan ».


      • w00tw00t
        w00tw00t kirjoitti:

        «On satoja romaneja perheet asuvat Israelissa, ja ne pitävät itseään niin romanit ja juutalaiset. Useimmat heistä eivät ole pelkästään Israelin kansalaisia, mutta ovat myös tila "Yehudim", se tarkoittaa, että he ovat juutalaisia Israelin kansalaisia. Ne, jotka ovat Euroopan kansalaisuus, pidetään ulkomaisten laillisesti asuvia, nauttivat samasta kunnioituksesta heidän maanmiehensä ovat - enemmän kunnioitusta kuin omassa maassaan, jossa on vielä yleistä anti-Gypsy tunteita, joita ei ole Israelissa. Kaikki romanit elävät Israelin harras kannattajia Israelin valtion, koska se on ehkä ainoa maa, jossa romanit eivät tunnu yhtä ulkomaalainen vähemmistö vaan ihmiset elävät omassa kotimaassaan ».

        On mielenkiintoista tarkastella ihmisiä kirjataan "Habiru" tai "Apiru" monissa antiikin asiakirjoissa koko Lähi-idässä, lähes jokaisessa maassa Mesopotamiasta ja Anatoliasta Egyptiin. Tämä termi, joka vastaa Raamatun "hepreaa", käytettiin täsmälleen samalla tavalla kuin "mustalainen" nyky-yhteiskunnassa (mikä sama yhteiskunnallisia ennakkoluuloja):
        Shulgi Ur (n. 2150 eaa) luokitteli ne "ihmiset, jotka matkustavat Dead Silence, joka tuhoaa kaiken, jonka folk mennä sinne, minne ne - ne laativat niiden telttoja ja leirejä - he viettävät aikaa maalla ilman noudattaen asetuksilla minun kuningas ". Hänen huomioon valloitus Jaffa, yleinen Toth faraon Tuthmose III Egypti (n. 1440 eaa) kysyy, että "hänen hevosensa tehdään kaupungin sisällä, etteivät he varastaa ohimennen Apiru" (hevonen varastaminen näyttää olleen yksi niiden tunnettujen toiminta).
        Vuonna sumeri, ne määritellään logogram "SA.GAZ", lausutaan GUB.IRU, ja niitä pidetään "laiton" ihmiset, eivät tottele lakeja muut, mutta ovat lain itselleen.
        "Habiru" oli yleinen määritelmä vaeltava kansojen ilman kansalaisuutta ja sosiaalista asemaa: niin Raamattu sanoo "Avram hepreaksi" kuin Avram oli kansalaisuudeton. Myös kansalaisuudettomien Israelin lapset, joilla ei ole yhteyttä tunnustettu kaupungeissa tai heimot, kuvattiin egyptiläiset "Apiru".
        Ne ovat aluksi pitää ihmiset Hurrian louhinta, eli maasta, jossa Avraham asui ennen kuin hän vaelsi Kanaanin ja Egyptin. Antiikin tiedot osoittavat Habiru olla hajallaan Länsi-Aasiassa vuosisatoja, kunnes noin 1100 eaa, ja termiä käytetään merkityksessä "vaeltajien", "ne, jotka kulkevat paikasta toiseen".
        On huomattava, että termi häviää sattumaa kanssa esiintyminen uuden nimen "Israel", joka korvasi sen. Habiru hankittu kansallisen identiteetin ja tunnustettu valtio. Myös israelilaiset eivät kutsu itseään "Hepr", mutta se oli termi, jolla toisten tunnistaa ne samalla tavalla kuin romanit eivät kutsu itseään "romanit", vaan kutsutaan näin muiden ».


      • w00tw00t
        w00tw00t kirjoitti:

        On mielenkiintoista tarkastella ihmisiä kirjataan "Habiru" tai "Apiru" monissa antiikin asiakirjoissa koko Lähi-idässä, lähes jokaisessa maassa Mesopotamiasta ja Anatoliasta Egyptiin. Tämä termi, joka vastaa Raamatun "hepreaa", käytettiin täsmälleen samalla tavalla kuin "mustalainen" nyky-yhteiskunnassa (mikä sama yhteiskunnallisia ennakkoluuloja):
        Shulgi Ur (n. 2150 eaa) luokitteli ne "ihmiset, jotka matkustavat Dead Silence, joka tuhoaa kaiken, jonka folk mennä sinne, minne ne - ne laativat niiden telttoja ja leirejä - he viettävät aikaa maalla ilman noudattaen asetuksilla minun kuningas ". Hänen huomioon valloitus Jaffa, yleinen Toth faraon Tuthmose III Egypti (n. 1440 eaa) kysyy, että "hänen hevosensa tehdään kaupungin sisällä, etteivät he varastaa ohimennen Apiru" (hevonen varastaminen näyttää olleen yksi niiden tunnettujen toiminta).
        Vuonna sumeri, ne määritellään logogram "SA.GAZ", lausutaan GUB.IRU, ja niitä pidetään "laiton" ihmiset, eivät tottele lakeja muut, mutta ovat lain itselleen.
        "Habiru" oli yleinen määritelmä vaeltava kansojen ilman kansalaisuutta ja sosiaalista asemaa: niin Raamattu sanoo "Avram hepreaksi" kuin Avram oli kansalaisuudeton. Myös kansalaisuudettomien Israelin lapset, joilla ei ole yhteyttä tunnustettu kaupungeissa tai heimot, kuvattiin egyptiläiset "Apiru".
        Ne ovat aluksi pitää ihmiset Hurrian louhinta, eli maasta, jossa Avraham asui ennen kuin hän vaelsi Kanaanin ja Egyptin. Antiikin tiedot osoittavat Habiru olla hajallaan Länsi-Aasiassa vuosisatoja, kunnes noin 1100 eaa, ja termiä käytetään merkityksessä "vaeltajien", "ne, jotka kulkevat paikasta toiseen".
        On huomattava, että termi häviää sattumaa kanssa esiintyminen uuden nimen "Israel", joka korvasi sen. Habiru hankittu kansallisen identiteetin ja tunnustettu valtio. Myös israelilaiset eivät kutsu itseään "Hepr", mutta se oli termi, jolla toisten tunnistaa ne samalla tavalla kuin romanit eivät kutsu itseään "romanit", vaan kutsutaan näin muiden ».

        Uskon, että ne, jotka pelkäsivät voi nyt näyttäytyä ylpeänä, ja ne jotka eivät tiedä, keitä me olemme, jonain päivänä kattaa suunsa käsillään häpeästä. Jo ennen totuuden meidän perintömme selvisi minulle, haluaisin lukea kaikenlaista kirjallisuutta mahdollista osalta saada meidän "juuret". Mutta mitä olen aina ollut se, että se oli kirjoittanut Gadje varten Gadje! Ja mitä haluaisin tehdä on "scan" ensimmäisillä sivuilla ja pian näkisin "Intian teoria" Haluan laittaa kirjan alas! Sydämeni ei todistavat heidän ns tosiasiat ja tiesin, että se ei ole totta, vaikka en tiennyt mitä totuus oli vielä ... Tiedän, että essee on tällä kertaa ne, jotka Jumala on valinnut paljastaa sen ».


    • 132r1r1r

      k

    • enpä tiedä..

      Romaneilla juutalainen alkuperä? Hmmm...

      • Minä tiedän

        Ei, noin. Ei sinne päikään."enpä tiedä..". Minä tiedän, ja moni muu tietää. Näin se menee: Romaneilla Israelilainen alkuperä, niin kuin myös juutalaisilla. Siinä on ero, mitä sinä yritit sanoa. Ja kaikki juutalaiset tietää sen, se ei ole heillä salassa. Mutta he yrittävät salata sen, mutta ei onnistu. Kaikki paljastuu aikanaan. Tämä on vaikia asia pakanoiten hyväksyä. Mutta he eivät voi asialle mitään. Turha taistella tutkainta vastaan.


    • diiiipdaaaaapaa

      Kansallisromanttista uskonnollismelodramaattista höpinää. Jokainen joka on Intiassa käynyt tajuaa, että romanit on intialaisperäinen heimo. Tämä on todistettu myös geenitutkimuksella, jota EI voi mitenkään väärentää. ja saman vahvistaa tietenkin myös kielitiede, vaikka geenitiede onkin aukottomampi todistamaan kansan alkuperää.

      Raamattu puolestaan on moneen kertaan editoitu ja muista, paljon vanhemmista kansallislegendoista kopioitu kirja. Tämän tietää jokainen, joka on tutkinut kirkkohistoriaa (kirkolliskokousten vaikutus) ja esim. Mesopotamian kulttuurihistoriaa.

      Mikä kummallinen tarve kaaleilla on nytkyään todistella olevansa jotenkin "pyhää" kansaa? Tällainen tarve on historian saatossa ollut monilla kansoilla, myös suomalaisilla kaajeilla, mutta miksi ihmeessä pitäisi todistella, että romanit ovat "jumalan valittuja". Ei rasismin ja vaikeiden elämänkohtaloiden aikaansaamaa huonoa itsetuntoa saa legendoilla ja lapsellisilla valheilla parannettua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe