AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / FF:n "sisäisen" hakukoneen vaihtaminen?!

FF:n "sisäisen" hakukoneen vaihtaminen?!

10 Vastausta 1 535 Lukukertaa
Ongelma ilmeni, kun päivitin Advanced System Care:n.

Ennen kone löysi .com-päätteiset osoitteet ilman www.:tä ja .com(esim. www.facebook.com riitti osoiterivillä facebook), elikäs käytössä oli Googlen hakukone.

Nyt vallan on kaapannut Yahoo, joka on ärsyttävä, juurikin noiden .com-päätteisten osoitteiden kanssa ja sen haut tuntuvat olevan muutenkin ylimalkaisia...

Siellä FF:n selainikkunan oikeassa yläkulmassa

On pieni "loota", jonka oikeassa päässä on suurennuslasi, ja vasemmassa päässä pieni kuvake ja nuoli.
Nuolta klikkaamalla tulee lista hakukoneista joista voit valita haluamasi.

Se ei auta Hevon

Olisiko syytä lukea teksti ENNEN kommentointia, kysymys on OSOITERIVIN "takapiruna" toimivasta hakukoneesta?

Kokeile omalla koneellasi, mitä tapahtuu kun kirjoitat pelkän facebook-sanan osoiteriville, oma kone avaa Yahoo:n hakukoneen...

Mitä sinä tulit tähän sekoilemaan

Olisit neuvonut kysyjää, kun olet niin viisas !

cool your engines man

Raapusta osoiteriville about:config ja paina enteriä. Jos näkyviin tulee varoitusikkuna, niin klikkaa sitä "lupaan olla varovainen" -namiskaa. Kirjoita yläosan filtterikenttään keyword.url ja palauta sen asetuksen arvo takaisin oletusarvoon (klikkaa asetuksen nimeä hiiren oikealla korvalla ja valitse ponnahdusvalikosta Palauta oletusarvo). Oletusarvon pitäisi olla http://www.google.com/search?ie=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q= Jos arvoksi tulee jotain muuta, niin laita asetukselle tuo arvo käsin.

Nyt menee jo koko nyrkki suuhun,

Muutin sen keyword.url:n oletusarvoonsa(Google), mutta siitä huolimatta FF "tykkää" käyttää Yahoota...

Hmmm, meneepä monimutkaiseksi, kun ei tunne koneen sielunelämää.

Tutkailin noita asetuksia aamulla koneen käynnistettyäni ja keyword.url oli taas vaihtunut Yahoo:ksi.

Voisiko "syyllinen" olla: browser.search.defaultenginename tila: käyttäjän asettama arvo: Yahoo

En uskalla alkaa "ominpäin" muuttelemaan asetuksia, joskus taannoin näytönohjaimen ajurin uudelleen metsästys riitti-> jonkun päivityksen yhteydessä kone "päätti" näytönohjaimen olevan vanhentunut, näyttö VGA-tilaan (vikatila), 3 tuntia meni oikeita ajureita hakiessa ja asentaessa...

Tää on henkimaailman

Keyword.url on googlen "litania", browser.jne on google ja silti kun kirjoitan osoitekenttään esim luukku niin Yahoon hakutulokset tulee näkyviin eikä www.luukku.com kuten pitäisi...

Seuraava yritys

> Voisiko "syyllinen" olla: browser.search.defaultenginename tila: käyttäjän asettama arvo: Yahoo

Mahdollisesti, tuon asetuksen pitäisi kuitenkin määrätä mikä on hakukentän oletushakukone enkä uskalla 100 % varmuudella väittää onko sillä vaikutusta suoraan osoiteriviltä tehtyihin hakuihin. Oletusarvo tuolle on asetukselle Google, joten kokeile kuitenkin sen palauttamista ensin ja testaa auttoiko.

Jos tuon asetuksen nollaaminen ei vaikuta mitään, niin tilanne lienee hieman kinkkisempi. Koska hakukoneasetus keyword.url vaihtuu automattisesti takaisin yahooksi, on sun koneessa todennäköisesti jokin yahoon apuohjelma/hakutyökalu, joka valvoo asetuksen tilaa ja "korjaa" sen ennalleen Yahooksi. Tuo voi olla joko Firefoxin lisäosa tai erillisenä asennettava/poistettava ohjelma. Tässä tapauksessa hakutyökalu lienee koneeseen asentunut sen Advanced system caren päivityksen yhteydessä.

Avaa Firefoxissa lisäosien hallintaikkuna (valikosta Työkalut -> Lisäosat) ja tutkaile sitä "Laajennokset" välilehteä/sivua. Jos asennettujen laajennosten joukosta löytyy Yahoo Toolbar tai joku muu Yahoon juttu, niin poista se laajennos ja käynnistä Firefox uudelleen. Kokeile selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen uudestaan keyword.url-asetuksen palauttamista oletusarvoihin ja tarkkaile säilyykö asetus haluttuna. Tarkista myös asetus keyword.enabled, sen pitäisi olla true (eli oletusarvo).

Mikäli Firefoxin laajennosten joukosta ei löydy mitään Yahooseen viittaavaa tai muutakaan epäilyttävää vierasta laajennosta, niin katso löytyykö windowsin lisää/poista sovellus -osiosta Yahoo toolbaria tai vastaavaa. Poista, jos löytyy, ja palauta Firefoxissa keyword -asetukset oletusarvoonsa.

Rauha maassa ja

Syylliseksi selvisi IoBit-toolbar, jonka poistaminen tehosi! =D
Tosin sovelluksen poiston jälkeen tuli kysely, miksi poistin sen! Tuli annettua "aika" suora palaute, tosin "Lontoon murre" ei ole mitenkään vahva ala, niin jouduin käyttämään käännösohjelmaa(translate.google.fi) joka ei "osaa" suomentaa Sunrise Avenue:n kappaletta Fairytale gone bad!

NÖYRÄ KIITOS ja KUMARRUS JOKAISELLE, joka on "elänyt" mukana ongelman kanssa ja koittanut auttaa ratkaisemaan sitä!!!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2011!!!
 /   /  /  /  / FF:n "sisäisen" hakukoneen vaihtaminen?!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta