AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  /  / Taksihinnastot

Taksihinnastot

10 Vastausta 654 Lukukertaa

Esite

Linkistä aukeava esite on todennäköisesti peräisin vuodelta 2008. Siinä mainitut hinnat ovat yhä suuntaa antavia, sillä mitään merkittäviä korotuksia taksoissa ei viime vuosina ole ollut. Toivon kuitenkin, että ette rupea taksin kanssa riitelemään, jos ei kuljettajan pyytämä hinta ole prikulleen sama kuin taulukossa mainittu.

Azorilaisissa takseissa ei ole mittareita. Kuljettaja tarkistaa matkan hinnan tarvittaessa tablitsasta.

Esitteen mukaan hinnat ovat ilman matkalaukkulisää, joka on ilmeisesti 2 e, ei 20 e niin kuin esitteessä kerrotaan.

Taksa lentokentältä Ponta Delgadan keskustaan ja keskustasta kentälle laukkujen kanssa on kiinteä, 10 e.

Taksi Ponta Delgadan kaupunkikeskustan alueella maksaa 4-5 e

Tuntihinnat (circuitos) ovat seuraavat:

Neljän hengen taksi ma-la 16,50 e, su ja kansalliset ja alueelliset juhlapyhät 18,50 e
Kuuden hengen taksi ma-la 18,50 e, su ja kansalliset ja alueelliset juhlapyhät 20,00 e
Retkillä kuljettaja yleensä vähentää lounaaseen kuluneen ajan matkan tuntimäärästä.

Azoreilla ja Portugalissa on käytäntönä antaa kuljettajalle tippi, noin 10 % matkan hinnasta.

Nettisivuillani on muutamien englantia puhuvien kuljettajien yhteystiedot.
Koettavatko kuljettajat ottaa normihintaa suurempaa taksaa, niinkuin meille kävi Lissabonissa viime syksynä?

Taksa

Tälle palstalle ei ole tullut tietoa ylihintojen perimisestä. Turismi Lissabonissa ja Madeiralla on merkittävästi agressiivisempaa kuin Azoreilla, mistä johtunee mainituissa paikoissa taipumus "kokeilla kepillä jäätä". Matkanjärjestäjät neuvovat usein matkailijaa sopimaan kuljettajan kanssa kyydin hinnasta etukäteen.
Jos tuon Suntransfersin taksihinnastoon on luottamista, niin eipä kovin paljon maksa matka Madeiralla ainakaan. 21 e lentokentältä.

Hiukan off topic: miksi masseur päädyitte juuri Azoreille?

Azoreille

Aikomuksenamme oli muuttaa Portugalin mantereelle, jota jo tunsimme suhteellisen hyvin. Ennen lopullista päätöksentekoa päätimme käydä Azoreilla, Saõ Miguelilla, katsomassa, voisiko siellä kenties asua. Olin kuullut Azoreista parilta työtoveriltani, jotka olivat saariryhmässä vierailleet. Matkamme jälkeen (vuonna 2006) tulimme siihen tulokseen, että voisimme tulla kokeilemaan asumista Ponta Delgadassa. Tammikuussa 2007 kävimme uudestaan Ponta Delgadassa ja vuokrasimme asunnon. Kotiin palattuamme tyhjensimme kotimme Helsingissä, lähetimme tarpeelliseksi katsomamme tavarat Ponta Delgadaan ja teimme vuokrasopimuksen Helsingin asuntomme vuokraamisesta ulos. Viralliseksi muuttopäiväksemme tuli 5.3.2007.

Kevään 2007 kuluessa tulimme siihen tulokseen, että voimme jäädä asumaan Aoreille. Päätimme ostaa läheltä Ponta Delgadan keskustaan rakenteilla olevan talon ja panna myyntiin huoneistomme Helsingissä. Kauppa Helsingin asunnostamme syntyi ennen hintojen laskua. Uuteen taloomme muutimme 31.1.2008.

Haimme ensijaisesti raitista ilmaa terveydellisestä syistä. Maisemallisesti São Miguel miellytti vaimoani, sillä se muistuttaa häntä hänen syntymämaastaan Japanista. Maisemat ovat kumpuilevia, vihreitä ympäri vuoden ja maaperä on tuliperäistä.

Olemme tyytyväisä elämisemme tasoon, palveluihin ja rauhalliseen ympäristöömme.
Vielä tarkentava off topic kysymys: miksi juuri tuliperäinen? Taisit jossain aiemminkin mainita tuon tuliperäisyyden, mutta et syytä siihen.

Tuliperäisyys

Tuliperäisyys liittyy Azorien sijaintiin ja syntyyn. Saariryhmä näet sijaitsee kolmen mannerlaatan - Amerikan, Afrikan ja Euraasian - yhtymäkohdassa. Meillä on täällä maanjäristyksiä ja kuumia lähteitä. Tosin São Miguelilla maa on kunnolla järissyt viimeksi vuonna 1852. Keskisillä saarilla on järistyksiä ollut lähimenneisyydessä, esim. vv. 1998 ja 1980. Vuonna 1957 purkautui Faialin saaren edustalla tulivuori Capelinhos. Vaimolleni järistykset ovat tuttuja Japanista. Niiden vuoksi emme luonnollisestikaan tänne muuttaneet, Kuten kerroin, häntä viehättävät samantyyppiset pinnanmuodot kuin mihin hän oli Japanissa tottunut.
Viime kesänä matkasimme taksilla Ponta Delgadasta Vila Francaan ja takaisin, 20€ / sivu, ei havaintoa filunkipelistä.
Taksien taksat São Miguelilla nousivat hiljattain keskimäärin 8 prosenttia. Retkiajon tuntihinta neljän matkustajan taksissa on nyt luokkaa 17 e/t arkisin ja 19,50 e/h sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Kuuden matkustajan taksin saa kauttani retkiajoon hintaan 19 e/t arkisin, 20 e sunnuntaisin ja viikonloppuisin.

Matka lentokentältä Ponta Delgadan keskustan hotelleihin ja hotelleista kentälle on kiinteähintainen 11,50 e/sivu. Hintaan kuuluvat matkalaukut.

Azorien takseissa ei ole mittareita, vaan hinta peritään kilometrimäärän mukaan. Joistakin matkailijoiden tavallisimmin käyttämistä reiteistä (ei retkiajo) on aikanaan sovittu yhtenevät taksat, mikä käytäntö jatkunee, tosin hieman korkeammin hinnoin. Keskustan alueella ei 8 prosentin hinnankorotus kummenmin tunnu.

Taksin käyttä Azoreilla on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa.

Kotisivuillani on muutamien englantia puhuvien taksinkuljettajien yhteystiedot.
Taksi Furnasiin 32 euroa, mukaan sai loistavan selostuksen paikoista ja tavoista...taksikuski oli todella kiva ja vei meidät eteläistä reittiä myöten ja suositteli jäämistä Caldeirasiin josta sitten kävelimme Furnasiin ja Terra nostraan.
 /   /  /  /  /  / Taksihinnastot

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta