AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / autonvuokraus / Playa del inglés

autonvuokraus / Playa del inglés

23 Vastausta 1 198 Lukukertaa
HEIPS! Olemme lähdössä koko syyskuuksi Gran Canarialle Playa del Inglésiin, ja saareen pitäisi tutustua muutenkin.. Onko tietoa, paljon maksaa autonvuokraus Playa del Inglésistä?

Hyviä reittivinkkejä Gran Canarialla?

¡Muchas gracías!

Ei tule kovin

vaikeaa kun koko saari reilut sata kilometriä pitkä. Auton vuokraus riippuu mikä auto ja kuinka pitkäksi aikaa vuokraa. Viikko pikkuinen Punto maksaa n. 400 euroa. Vuokra-autolla ei saa edes ajaa joka paikkaan että sekin rajoittaa.

helppoa ja hauskaa

autovuokraamoja on Inglesissä useita. Löytyy myös isoja ketjuja, kute Avis ja Avia ym. Olemme ottaneet auton nyt kolmena vuotena peräkkäin pieneltä Autos Medina:lta. Edullinen ja helppo, hintoja en tarkalleen muista, mutta suht edullista on, ei mielestäni kuitenkaan neljääsataa viikko. 50 euron takuu, minkä sai takaisin autoa palauttaessa. Emme ole koskaan törmänneet mihinkään rajoituksiin ajamisen suhteen, vähän tuota ihmettelen, mutta olen kuullut, ettei autolla saa mennä esim. muille saarille. Ei se kyllä ole välttämätöntäkään, koska GC:lla riittää riittävästi teitä kulkea useanakin päivänä. Tiet ovat hyväkuntoisia (eipä ole routavaurioita) ja suht. hyvin karttoihinkin merkittyjä, joten eksymisen vaaraa ei ole. Liikennekulttuuri taajamissa on kohtelias, esim. jalankulkijat päästetään ylittämään katu eli siis pysähdytään risteyksiin, ainakin paikalliset näin tekevät. Pysäköinti vilkkaimmilla paikoilla tuottaa ongelmia, kannattaa muistaa pysäköintiruutujen värikoodit. Vaikka saari on pieni, on reittejä esim. vuoristossa ja rannikolla paljon eikä varmasti tule aika pitkäksi.

muistelen

että esim. sorapäällysteisille teille ei ole lupa mennä.jos niitä jostain edes löytää.

No en ole tuota rajoitusta

vielä kuullut. Miten sen vahtisivat edes? Jos ajat vaikka Ayacatasta Moganiin, tai joihinkin pohjoisen puolen pienempiin paikkoihin, on vielä Gran Canariallakin ollut pätkiä soratietä. Jos eivät ole ihan viimeisen vuoden aikana päällystäneet. Koskaan ei kyllä ole sanottu, tai painetussa tekstissä ollut kiellettyä soratielle meno.

juuri sinne

vuoristoon ei saa vuokra-autoa viedä ja usein siellä on soratiet. Outoa kun et sitten kerro viikko hintaa vaikka epäilet tuota 400 euroa viikko...sen se kuitenkin meillä maksoi...

Medina

vuokrasi auton neljäksi päiväksi hintaan 150 euroa, viikon hintaa en tullut panneeni muistiin. Seuraava reissu tehdään Tjäreborgilla ja heidän kauttaan auto viikoksi Avisilta maksaa autoluokasta riippuen alkaen 182 euroa, C-luokan auto 250 euroa. Voipi olla että tuohon tulee vielä jotakin muita maksuja päälle, niin edulliselta kuulostaa, mutta tuskin mitään isoa. Polttoaineet pitää tietenkin maksaa itse, mutta se ei ole niillä hinnoilla mikään iso kuluerä. Aika iso osa GC:n keskeisistä paikkakunnista sijaitsee vuoristossa ja niihin on hyväkuntoiset tiet, joilla myös paikallisbussit ja paikalliset ajavat, joten outoa olisi, jos kiellettäisiin vuoristokylissä ajaminen. Sorapäällysteisiä teitä ei olla vielä löydetty, vaikka ollaan siellä ajeltu ristiin rastiin, tosin lähinnä karttaan merkattuja teitä. Ei olla törmätty rajoituksiin siitä, missä ei saisi ajella. Esim. tie GC 65 vie Aguimesista Santa Lucia de Tirajanaan ja on kauttaaltaan päällystetty ja matkan varrella on upea näköalapaikka Mirador del Guriete. Samoin Inglesistä San Bartolome de Tirajanaan on päällystetty tie. Olemme myös ajaneet Teroriin sekä Puerto de las Nievesiin vuoriston kautta hyväkuntoisia päällysteteitä.

tollo pelottelee taas

tuollaisia hintoja ei ole edes Suomessa! Onpa kummaa, jos kanarialla vuokraus maksaisi enemmän, kun niillä on niin paljon halvemmat autotkin. Saari ei ole reilut 100 km "pitkä", vaan pyöreä ja teitä riittää siellä todella paljon. Älkää ihmiset uskoko tämän reppanan sepustuksia. Näiden hänen väittämiensä paikkaansapitävyys on helposti tarkistettavissa.

katso netissä

vaikkapa autos moreno ingles,ei ole halvin mutta saat jonkinlaisen käsityksen tarjonnasta.
http://www.eautovuokraamo.fi/
laitoin mielenkiinnosta vuokra-ajaksi 1.-30.9 ja alin hinta oli 426/ kk
Menette ilmeisesti Finnmatkojen kautta Ingelesiin?

Siinä tapauksessa suosittelen vuorkaaman auton Finnmatkojen kautta Avialta. Esim Renault Clio tai vastaava (ilmastointi, 5 ovea) 3 vrk 75€, 7 vrk 150€. Avialla voi olla muita hiukan kalliimmaat hinnat, mutta omavastuuta ei ole ja extraan joudut maksamaan vain jos onnistut hukkaamaan auton avaimet tai rengas rikkoutuu. Ei takuumaksuja tms.

Me olemme vuokranneet Avialta auton 6 kertaa ja kerran autoon murtaannuttiin viikon aikan 2 kertaa ja lopulta toista etuovea ei saanut enää edes lukkoon. Autovuokraamossa tuumasivat vain, don´t worry, no problems.

Hiekkateille vuokra-autoilla ei tosiaa saa mennä, mutta ne hiekkatiet näyttäväkin olevan sen laatuisia kinttupolkuja ettei tavis turisteilla sinne mitään asiaa olekkaan. Jyrkkiä nousuja/laskuja, kapea tie jne. Kokemattomalta kuskilta mäet voisivat jäädä nousematta. Noita pikku polkuja on vuoristossa vähän. Jokaiseen kylään pääseen kyllä päällystettyä tietä pitkin.

hyvät kuvat

Kävin katsomassa Reissuesan matkakuvat ja upeita kuvia olivat. Kauhea matkakuume vain iskee kun näitä katselee. Olisi kiva tietää mitä hintaluokkaa majoitus tuossa kuvissa esiintyvässä Hostelissa on.
Hostal Los Palmeros oli 25 e/yö ja Hostal Alcaravaneras 20 e/yö. Lisää reissustani blogissani: http://www.matkafoorumi.fi/reissuesa .

Kiitos kuvista

Kiitos kuvista, reissuesa. Oivaa kamerankäyttöä. Pitäisköhän itsekin hankkia tuommoinen pikkujärjestelmä, kun ei noita mötiköitä jaksa missään kantaa mukana :-)

Itse olen monesti vuokrannut auton etukäteen www.holidayautos.fi :stä. Jostain voi saada ehkä halvemmallakin, mutta ainakin matkatoimistohintoihin verrattuna aika edullinen paikka. Ja esim. toinen kuljettaja kuuluu hintaan, samoin nouto hotellilta.

tattis

Kiitos vastauksestasi Reissuesa!

Kiitän, kiitän! :)

kiitos paljon vastauksista! :) nyt saatiin ainakin tietoa erilaisista vastauksista jotain viitettä autovuokrauksen hinnasta. Tuo eräs 400e kuukaudelta ei ole ollenkaan paha! :) Hehe, vaan eihän me kun muutamaksi päiväksi auto tarvita, kuhan saisi kahden kesken kokea saarta enemmänkin. Voihan sitä toki saaren kiertoajelulle muutenkin osallistua... Mutta kiva päästä omin käsin saarta tutkimaan.

Itse siis yhdistellään matka netistä, että saadaan lennot ja hotelli mahdollisimman halvalla. Ei siis minkään Finnmatkojen tai Aurinkomatkojen kautta. Rahaa menee enemmänkin kaikkeen kokemisen arvoiseen sitten, mitäs turhaa viiden tähden hotellista maksamaan. Saari on jo parista paikasta aikaisemmin tuttu, 3 kertaa siellä käyneenä. Vaan koko saareen emme ole koskaan tutustuneet! Teneriffallakin olisi mahdollisesti tarkoitus käydä jos aika ja matkaraha riittää, siellä kun aikaisemmin itse pienen aikaa olen asunut.

Syyskuuta, ja sopivaa autonvuokrausta ootellessa ;)
Paljonko maksatte syyskuun "itse yhdistellen" Ingelsin lomasta?

Viime lokakuussa inglesissä

Vuokrasimme hotellin (Tagoror) vierestä auton 3 päivää hintaan 50 euroa. Joku Seatin riepu mutta toimi kun junan vessa jopa ilmastointi.
Kukaan ei kysellyt mihin ajamme reittiohjeita annettiin kyllä.
Las palmas on tosi hieno kaupunki mutta suosittelen sinne menemistä Bussilla kaupungissa ei ole paljoa parkkipaikkoja.
jos ei halua katsella inglesin härskiä meininkiä niin autoilu kannattaa.
saarelta loytyi lähes paikallisia kyliä jossa oli mukava rauhallinen meininki.
siellä vuoristossa kannattaa varoa alas pyöräileviä retkeilijöitä.
Ota sitten automaattivaihteinen, on vähän kalliimpi ja tilattava ajoissa (pari viikkoa ennen), mutta vasen koipesi kiittää. Niillä vuoristoserpentiineillä ei ole mitään iloa veivata kytkintä ees taas, tulee aika rasittavaksi. Meillä oli yksitoista päivää automaattimersu, maksoi vakuutuksineen noin 600e. Vähän kottero se oli tuulella, mutta ei tullut jalka kipeäksi. Ole tarkkana Hertzin kanssa, yrittävät "myydä" täyden bensatankin, eivätkä halua maksaa panttia takaisin tyylillä "no mitäs tankkasit täyteen". No palautus tuli, kun emme antaneet periksi.
Ei siellä mitään erityisiä reittejä tarvita, hanki selkeä kartta ja pysy keltaisilla teilla, punaiset on vaelluspolkuja, ja menoks. Siellä ajetaan vähän reippaammin kuin Suomessa, mutta tietä annetaan ja muut autoilijat otetaan huomioon. Muista myös kunnioittaa jalankulkijoita, toisin kuin Suomessa on tapana.
Minä ottaisin vuokrakulkuneuvoksi ihan tavallisen keppivaihteisen. Ei ole ollut ennenkään mitään tuntumaa edes että jalka olisi väsynyt. Ja pienempi ajokki on mainio kahden ihmisen ajella; mahtuu paremmin ihmettelemättä parkkiin ja toisten toheloiden völistä pääsee helpommin liikenteeseen. Kyllä niissä vetoa riittää, jos ei ota jotain ikäloppua tai naisten polttamalla kytkimellä olevaa. Testin voi tehdä ennen pitkälle lenkille lähtöä jossain jyrkässä kadunpätkässä tai kellaririnteessä. Mutta ajan siellä tosiaan saa kulumaan liiankin nopsaan, eli kannattaa melkein jäädä jossain yöksi ja katsella paikat kiirehtimättä. Jos on yötä, voi mukavasti kuljeskella aurinkoisilla korkeilla rinteillä, jättäen auton parkkiin johonkin levikkeelle, missä jää tilaa vielä seuraavallekin pysähtyjälle. Kokemuksesta tiedän että pohjoisrannat tutkien tai vuoristossa siksakaten ei päivä oikein riitä.Santa Lucia, San Nikolas ja Agaete ovat ehkä yöpymisen kannalta helppoja. Vaikka Las Palmasista löytyy halvemmalla. Apilaniitty-korttelin toisella puolella olevalla rannan suuntaisella kadulla muistaakseni on rannan puolella aika halpa vuokraamo, jonka nimeä en nyt muista. Pieni toimistokoppero sen kaupan vieressä. Melkein kuin joku varaston ovi. Pyöräilijät ovat niillä kapeilla teillä oikein riesaksi muodostuneet, kuten Mallorcallakin. Joka paikkaan on kohtuulliset opasteet, mutta joitakin asioita niissä saa aluksi opetella, koska kieli antaa mahdollisuuden meille tulkita ne vähän väärinkin. Väkisin ei kannata yrittää korjata vlrhevalintaa, vaan jos valitsee väärin kannattaa ajella ainakin seuraavaan korjauskohtaan rauhassa; ja voihan olla, että toisinaan virhevalinta johtaa positiiviseen yllätykseen. Jänniä serpentiiniteitä!
Kyllä kai nyt siihen vuokra-autoon pitää ostaa myös bensat itse. 200 euroa meni autoon viikossa ja lähes saman verran meni bensaan. Oltiin vielä joutua maksamaan 150 euroa kun oli tullut jälki eruoveen...kallista se on.
Eipä mene sinulla sitten hyvin autojen kanssa! Yhdellä tankillisella on pari päivää saanut polkea niin paljon kuin on kerennyt. Ajele taksilla toiselle puolelle saarta ja kerro mitä maksoi viikon kiertelyt.
Ohhoh, olettepa ajelleet paljon. Niillä bensan hinnoilla ja lyhyillä välimatkoilla on ihme, jos saa useassa päivässä edes tankillisen kulumaan. Taksia kyllä kannatta hyödyntää kaupunkialueella, koska se on niin ihanan halpaa verrattuna tänne kotimaahan. Nytkin juuri uutisissa kertovat, että menovesi sen kun kallistuu. Gran Canarialla ovat välimatkat todella lyhyitä, mutta matkaan menee ainakin vuoristossa (mitä melkein koko saari on) aikaa, koska nopeudet eivät voi olla kovin suuria mutkittelevilla teillä.
 /   /  /  /  /  / autonvuokraus / Playa del inglés

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta