AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Ravintolan perustamisesta... Kokeneemmat kertokaa.

Ravintolan perustamisesta... Kokeneemmat kertokaa.

3 Vastausta 260 Lukukertaa
Olen perustamassa mieheni kanssa ravintolaa ja liiketoimintasuunnitelma on lähes valmis. Olisin kuitenkin kaivannut tietoa teiltä kokeneemmilta tai viisaammilta seuraavissa asioissa:

1. Haluamme ravintolaamme A-anniskeluluvat ja sitä varten pitää palkata anniskeluvastaava. Miehelläni on anniskelupassi, mutta hän on aina ollut keittiön puolella töissä (eikä hänellä siis ole vaadittavaa kahden vuoden kokemusta anniskelusta).
Pitääkö anniskeluvastaavia olla useampi kuin yksi? Ajattelimme palkata yhden henkilön kokoaikaiseksi anniskeluvastaavaksi/ravintolapäälliköksi, mutta eihän hänkään ole koko ravintolan aukioloaikaa töissä. Tarvitaanko anniskeluvastaavia (palkka n. 14e/h) siis kaksi, vai riittääkö, että varsinaisen vastaavan ollessa kotona, paikalla on sijainen (palkka n.10e/h)?

2. Kuinka paljon ravintolan lakisääteiset vakuutukset SUURIN PIIRTEIN maksavat vuodessa? Kyseessä olisi noin 50 paikkainen ravintola, joka työllistäisi noin viisi ihmistä meidän lisäksemme.


3. Entä kirjanpito ja palkanlasku? Kuinka kalliiksi se tulee? Ajattelin, että voisin itse hoitaa palkanlaskun ainakin aluksi, kun siihen on erilaisia ohjelmia, mutta entä kirjanpito? Tilitoimistoilla on usein näkyvillä tunti- ja tositeperusteinen palkka, mutta kuinka paljon tositteita tällainen ravintola keskimäärin tuottaa?

4. Kuinka tarkkoja elintarvikehuoneiston säännöt ovat? Meillä olisi ehkä mahdollisuus vuokrata toimitila, jossa keittiö jäisi hyvin pieneksi. Elintarvikehuoneistossahan pitäisi olla lain mukaan omat altaat ym. multaisten juureksien pesua varten, jälkiruokien valmistusta varten ja henkilökunnan käsienpesua varten ja oma varasto elintarvikkelle... Entä jos joku hana jää puuttumaan? Saanko sitten enää perustaa paikalle ravintolaa?

5. Olemmeko aivan hulluja, kun haluamme perustaa ravintolan? Olen tehnyt laskelmia ja kuluja on todella paljon. Esimerkiksi henkilökunta on todella kallista...
20:nen vuoden kokemuksella. Unohda koko juttu. Kaikki muut hyötyy siitä paitsi sinä itse. Ei koskaan enää siihen paskaan. Enkä suosittele sitä kenellekkään. Työntekijät vakuutusyhtiöt ja verottaja kyllä hyötyy mutta olis kiva jos niillä tunneilla mitä itse tekee jäis jotain omaan taskuunkin. Päässyt jo melkein irti. Ei pientä yritystä tähän yhteiskuntaan.Jos sulla on rahaa ja haluat ihan harrastaa niin perusta ravintola.
Joo, tätä ravintolaa ei todellakaan avattaisi harrastusmielessä, vaan perheen elättämiseen. Emme halua välttämättä rikastua, vaan löytää tavan tulla toimeen. Työn määrä meitä ei pelota, mutta harmittaa nämä säännöt esim. elintarvikehuoneiston suhteen (kyllähän kotonakin tehdään jälkiruoat ja liharuoat samassa keittiössä).
Pieniä ravintoloita kuitenkin on tässäkin kaupungissa (Turku) monta ja suurin osa tuntuu menestyvän, joten kai sitä toivoakin on?
On monta tapaa tulla toimeen.

Tunnen ns. "harrastajayrittäjiä" joille riittää hengissäsäilyminen. Valitettavasti se ei vaan ole monelle meistä mahdollista, sillä ravintolan perustaminen vaatii jonkin verran pääomaa. Se yleensä meille kuolevaisille on sitten lainaa, josta juoksee kulut yms, jotka syö sen pienen ravintolan tuoton aika hyvin. kuluiksi tässä toki lasken yhteisöveron yms mitä joutuu maksamaan että saa sitä lainaa maksettua.

Kantsii miettiä vakavasti. Elkää ainakaan ensi töiksenne remontoikaa valmistuskeittiötä minnekkään. Elkääkä palkatko ketään vakituiseen, kokoaikaiseen työsuhteeseen. Liikevaihtoa sais sitten olla riittävästi ja mahdollisimman pessimistinen kulujen suhteen....
Kyllä tuo muuten mahdollista on, työtä vaan on ihan riittävästi ainakin alkuun....
 /   /  / Ravintolan perustamisesta... Kokeneemmat kertokaa.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku
Lähitapiola



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta