Leopardigekko

leoski

olisin kiinnostunut leopardigekosta. että sopiiko ne aloittelijoille? Paljonko ne maksaa? entä terraario, minkä kokoinen, ja terran hinta? Pitääkö terrassa olla jonkunlainen lämpömatto? Kuinka usein terra pestään, ja mitä pesemiseen liittyy? kauanko leopardigekot elävät? Syötetäänkö niille heinäsirkkoja tai jauhomatoja? haiseeko ne? pureeko ne? pitääkö niitä ottaa kaksi? Entä onko niillä kaikilla aina paksu häntä (siis ei semmonen pitkä)? Olisi kiva tietää kuulumisia ja halutessanne voitte laittaa kunnon hoito-ohjeet!

36

7457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käärmemies
    • vilppu=)

      en ottaisi

    • lasilav

      leopardigekot 2kpl 90e leopardigekkojen voinnin voi selvittää hännän paksuudesta.

      • Anonyymi

        Mistä saa noin pienellä hinnalla leopardigekkoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä saa noin pienellä hinnalla leopardigekkoja?

        joiltain kasvattajilta voi saada halvallakin


    • mii4

      mulla on gerbiileitä jo voiko ne niitten terrat olla samassa huoneessa

      • terraturner

        EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA!!! Niillähän voi olla vaikka silmäpeliä ja voivat tehdä kaiken maailman salaliittoja tai jotain! Ja öisin kaikkien nukkuessa ne voivat käydä vaikka kahvilla toistensa terroissa. Tässä pieni varoituksen sana vain! Nimimerkillä kokemusta on.


    • Eveskuukkeli

      Moi mä oon 13.v ja oon lukenu kaverini kaa melkein koko kesäloman leoskeista. Mulle hankitaan sellanen kesällä. Onko 13v. valmis hankkimaan leopardigekon? Kokemusta liskoista ei oo mut on mulla ja mun perheellä ollu marsu.

    • Gekon uhri

      HUOMIOIKAA TÄMÄ. Leopardigekkoja ei missään nimessä kannata hankkia. Pidettiin meidän gekkoo kultakalamaljassa minun ja mieheni sängyn vieressä. Olimme siinä juuri aloittamassa puuhat ku gekko hyppäsi maljastaan ja puri mieheltäni pään irti. varoitan kaikkia että leopardigekot ovat erittäin vaarallinen laji ja vaikeita hallita. USKOKAA HYVÄT IHMISET

      • Alligaattori(ko)

        Kröhöm... Nyt rouva taisi sekoittaa alligaattorin ja leopardigekon keskenään. Ja mitä ihmettä se dinosauruksesi siellä maljassa teki?? O_o


    • HAUSKA VITSI!

      VÄHÄNKS OOT HAUSKA :D:D:D:D:D
      Luitko vitsikirjasta :) Mun kastemato tappo mun siskon XD (keksin itte)

    • Minä...

      Leopardigekko sopii hyvin alittelijalle.
      Olen itse ottamassa ensimmäistä leopardigekkoani.
      olen lukenut paljon leopardigekoista, hyvää tietoa löytyy
      osoiteesta Pretty Gecko. Sieltä olen lukenut paljon tietoa.
      Sieltä voi myös ostaa leopardigekkoja. (halvin maksaa 70e)
      Toivottavasti oli apua.

    • o-salmimakki-o

      Meil on ollu sellanen gekko ostettiin tänään toka oli naaras ja uros miks ne puri toisiaan :OO piti laittaa eri astioihin

    • linneadiu

      leoskit sopii hyvin aloittelijoille taisin saada nyt olikohan kesällä? ensimmäisen leoskini eläinkaupasta, terrat on hirmu kalliita mutta onneksi sain 10 e kaveriltani ostettua vanhan jyrsijäitten terran 90x40x40 leoskit syö jauhiksia ja sirkkoja, ruoka eläimet pitää "ravistella" vitamiini & kalkkijauheessa ennen tarjoamista (suosittelen nutrobalia) itse laitan aina vaan ison lusikallisen matokippoon ja siihen pikkulusikallisen jauhoa päälle ja ravistelen ja laitan kipon terraan. naaras leoskini Kese on tottunu ihan hyvin käsittelyyn vaikka aluksi luikkikin pakoon, nykyään aina kun siivoan terraa niin tulee katsomaan viereen : D leoskit on helppoja siks ku ne valitsee yhden tietyn kakka paikan ja kakkaa sinne, kannattaa laittaa esim, pala wc paperia siihen paikkaan ja sitten lisko kakkaa aina siihen paperin päälle ja sitten aina vaan vaihdat uuden. leoskin pissa on valkoinen soikea "pökäle"
      pelkäsin aluksi että osaankohan hoitaa Keseä ollenkaan mutta hyvinhän se sitten alkoi sujumaan, toisen leoskini nimeltä Shakirit sain nyt joululahjaksi : D toi on iha hirmu arka luikkii koko ajan piiloon , mutta ei ihmekkään ku on niinmieni ja iha shokissa ku se tuotiin hesasta päin junalla ouluun asti o.o onneksi se ei oo iha nii kauhuissaa ku sil on tuol terras Kese kaverina :D hyvin tulevat toimeen, niin ja shakiritn myynti ilmoituksen löysin herppinetistä ja tämä kyseinen henkilö myy niitä myös facebookissa ( käyttäjä nimi Nordic Gecko )

      PS. HERPPI.net sieltä itse sain kaikki tiedot mitä tarvitsin ja neuvojakin antoi jos tuli ongelmia

      SORI KU TULI HIRVEE RAAMATTU :D

    • blisad

      Windows that are hard to fit can still benefit from fabric blinds. Problem areas are usually skylights, arches blinds, eyebrows, and occasionally portal windows when you fabric blinds are picking out coverings for your windows. Creativity and the right accessories might fabric blinds be all that you need!

      i like the information here With ps3 Jailbreak you can host a challenge lobby for modern warfare 2, with this you can cheat all your way up to the achievements in jailbreaking your ps3 and more! how to jailbreak ps3 4.00 all the playstation jailbreak 3.72 details and software how to jailbreak ps3.

      Thanks for the info here i got more info about memory foam mattress toppers its quit an interesting read there Mattress toppers are designed to protect your mattress so that it would have a longer life span it protects the mattress from stains and wine or liquid spills and any elements that could damage your mattress. Today you memory foam mattress toppercan find different types of mattress toppers

    • ---

      Sopii aloittelijoille. Mulla ekoina liskoina kolme kipaletta. Meiän gekot maksoi yhteensä n. 150, ei siis kauheen kalliita, ja ne on pitkäikäisiä. Terran pitää olla aika iso, hintaa en muista. Lämpökivi- tai matto on hyvä olla, että olisi joku lämmittelypaikka, kun ovat kuitenkin vaihtolämpöisiä. Meillä otetaan terraariosta kakat pois aina kun siltä näyttää, ja n. kerran kolmessa kuukaudessa siivotaan lasit ja alusta. Leoskit voivat elää yli 20 vuotta. Heinäsirkkoja ei syötetä, mutta ravintoon kuuluu sirkat ja jauhomadot. Ei haise, saattaa purra jos esim. tunget kätesi liian lähelle yhtäkkiä ilman että gekot tottuneet siihen. Leogekot voivat elää yksin, kaveri ei pakollinen. Häntään kerääntyy vararavintoa, ja jos gekko voi hyvin, häntä on paksu. Pituutta löytyy hännästä myös.

    • esjonne888

      osta tulilisko

    • tietämätön

      Onko vaarallista jos geggo puree

      • Gekotsu

        Gekko ei ylensä pure jos se ei tunne oloaa ahdistavaksi tai stressaavaksi. Jos esim. Tungit kätesi hyökkäävästi terraan gekko saattaa puraista mutta harvoin


    • TomHill
    • dsf
    • Leoski

      Kyllä gekoille voitarjota heinäsirkkoja aivan hyvin kunhan katsoo että ne ei karkaa, pomppii meinaa aika korkealle. Mutta tämä ei oikeasti ole se paikka mistä hankitaan tietoa eläimen hoitoon. Anonyymit kirjoittaa mitä sattuu ja tieto on epäluotettavaa.
      Mutta siis asiaan: Leoski sopii aloittelijalle, ja myös nuorelle kunhan tämä ymmärtää ettei se ole sylilemmikki. Eläinkaupoista ei myöskään usein saa oikeaa tietoa eläinten hoitoon, itselleni ainakin on kaupoissa puhuttu ihan mitä sattuu. Lisäksi matelijoiden, jotka on eläinkaupasta ostettu alkuperää ja sukupuolta ei useinkaan varmaksi tiedetä ja ne voivat olla sairaita tai sisäsiittoisia. Ostakaa matelijanne hyvältä ja asiantuntevalta kasvattajalta, kiitos. :)
      Kaikkiin täällä kysyttyihin kysymyksiin saa varmaa ja luotettavaa tietoa näiltä sivuilta:
      http://www.herppi.net/
      Foorumi jolta saa vastauksen kaikkeen
      http://leopardigekko.com/
      Sivu jossa leoskin hoito-ohjeet ja muuta tietoa niistä

      Itselläni on ollut myöskin noita tuliliskoja, eivät ole mitään helppoja otuksia.

    • Leoski

      Sinulle o-salmimakki-o: Koirasta jaa naarasta EI SAA pistää samaan terraarioon keskenään. Yhtä koirasta kohden täytyy olla vähintään kaksi naarasta, mieluiten eri terroihn kuitenkin urokset ja naaraat.
      Naaras stressaantuu paljon uroksen häirinnästä, joten eri terroihin heti, tai yksi naaras lisää ja isompi terra,

    • JUISSI2005

      Minulla on kaksi gekko naarasta ja tulee hyvin toimeen. Ne ovat HELPPO hoitoisa sekä mukavaa seuraa

    • Tavistyttö

      Itse olen myös kiinnostunut leopardikekoista, mutta haluaisin että tämä kyseinen lisko viihtyisi ajan myötä sylissä että onkos se mahdollista kesyttää se sylilemmikiksi??? Oon lukenu paljon tietoo leoskeista. Ajattelin ottaa vain yhden ettei tulisi niin kovin kalliiksi minun budjetille (olen siis 13v). Olen myös kiinnostunut viljakäärmeistä, mutta ajattelin että olisiko leoski helpompi??

      • Leoskit ovat yksi laji niistä matelijoista, jotka voivat oppia tykkäämäänkin käsittelystä, jos se ihmiseen pikku itikasta asti totutetaan. On myös tietty eri yksilöitä, toiset ovat arempia kuin toiset.

        Leopardigekot ovat yleensä tottuneita käsittelyyn, mutta muista että ne ovat yö/hämäräeläimiä, ne pitää jättää rauhaan päivän ajaksi ja lykätä käsittelyä illalle. (tämän taidat jo tietää).
        Itse käsittelisin omaa leoskiani noin 10-15 minuuttia pari kertaa viikossa, riippuu tietysti siitä kuinka käsikesy gekko olisi. Jokapäiväinen monen tunnin räpläyssessio saattaa stressata eläintä liikaa. (Jos haluaa ottaa gekon ulos terrasta jaloittelemaan huoneeseen, muista tehdä siitä turvallinen!)

        Viljakäärmeet ovat myös suht helppoja leppoisia eläimiä, ne eivät käsittelystä sinänsä "nauti" mutta ne voivat oppia sietämään sitä. Koska käärmeen näköaisti ei ole tarpeeksi hyvä erottamaan ihmisen kättä ruokaeläimestä (paitsi jos käyttää käärmeelle pahahajuista käsirasvaa esim. sitruuna) , on hyvä käyttää käärmekoukkua ja ilmoittaa eläimelle että siihen ollaan koskemassa, jotta voi välttää turhaa säikäytystä ja mahdollista käden maistamista :D
        Jos käärme sähisee tai on jäykkä kun yrität ottaa sitä, on parempi jättää se rauhaan.
        Käärmeet syövät rottia/muita jyrsijöitä/pikkulintuja, joten jos et ole valmis syöttämään matosellesi pakastettuja ruokaeläimiä, ehdottaisin ottamaan mieluummin leopardigekon.

        Itse tykkään molemmista lajeista yhtä paljon, olen tällä hetkellä säästämässä rahaa omaa gekkoani varten :D
        Onnea eläimen hankintaan! (aika myöhässä tämä vastaus tuli mutta joo)


      • Anonyymi

        Minulla ihan sama juttu, oon kiinnostunut leopardigekoista ja viljakäärmeistä. Haluaisin kovasti yhden mutta vanhempani vihaavat matelioita. Voin ehkä ostaa yhden kun olen vanhempi.


    • 8paskaaja08

      Meillä on kaksi Leopardingekkoa

    • Anonyymi

      Hei olen 11v tyttö joka olisi kiinnostunut leopardigekosta ja minulla olisi muutama kysymys,
      -Voivatko leopardigekosta hypätä?
      -Saako leopardigekko olla samassa huoneessa kahden undulaatin kanssa?
      Hyvää päivänjatkoa :)

    • Anonyymi

      Sitä samaa mietin minäkin

    • Anonyymi

      kuinka kauan leopardigekko elää?

    • Anonyymi

      Paljonko maksaa pieni gekko tai iso gekko?

    • Anonyymi

      Oon lukenut liskoista paljon mutta oon vasta kymmenen vuotias niin voisinko ostaa itselleni leopardigekon ? :)

      • Anonyymi

        Tulee aika myöhässä mutta itsekin kiinostunut leoskeista. jos tosiaan tahtoisit ottaa leoskin itsellesi kannattaa varmistaa että kiinostusta riittää sillä pikkusiskollani joka on ikäisesi on kissa jota ei oiken hoida. älkää tietty huoliko minä ja äitini huolehdimme siitä mutta kannattaa tosiaan itseltä kysyä että riittääkö kiinostus ja oma aika siihen. eikös ne elänyt sen jonkun reilu 10 vuotta?


    • Anonyymi

      Leopardigekot voivat elää jopa 20-vuotiaaksi.

      Tietystihän 10-vuotiaskin sellaisen voi ottaa itselleen mutta kannattaa varautua siihen että ne voivat helposti maksaa 200€ tarvikkeidensa kanssa ja että jos et jaksa hoitaa sitä niin mieluummin myyt sen kuin että pidät sitä itselläsi ja ”kidutat” sitä.

    • Anonyymi

      En tiiä onko mulla joku spider man leoski se kiipee ihan suorsaki seinää, kiipeks teidänki leoskit?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe