Aseet verolle

Metsästäjä55vee

Mielestäni ampuma-aseet pitäisi laittaa verolle. Esimerkiksi 2 euroa/toimiva ase.
Tällöin saisimme kerättyä sievoisen summan joka kokonaisuudessaan laitettaisiin pelkästään vanhustenhoidon menoihin. Perushoitotyöhön ja vanhusten kodinhoitotyöhön. Ei lääkäreiden palkkaamiseen, eikä mihinkään toimistotyöntekijöiden palkkaamiseen.
Tämä tulisi hyödyttämään niin metsästysjärjestöjä kuin ampumaseurojakin. Tällöin valtiolla olisi todellinen syy sallia aseharrastajien ja metsästäjien asehankinnat, koska mitä enemmän verotettavia aseita on, sitä enemmän taas olisi verokertymää vanhustenhoidon parantamiseksi. Minä ainakin suostuisin tällaiseen järjestelyyn, vaikka elänkin nykyään pelkällä osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja en saa mistään mitään tukia. Eläke ylittää kuulemma nippa nappa sen rajan jolloin saisin esim asumistukea.
Minulla on tällä hetkellä 4 luvallista ampuma-asetta joten siitä tulisi maksettavaa 8 euroa/vuosi. Mielestäni neljä asetta muutenkin riittää metsästäjälle aivan hyvin kaikkiin olosuhteisiin.
Esimerkisi tuon summanhan säästää jo heti alkajaisiksi kun jättää kaksi laukausta sorsajahdissa ampumatta, eli ampuu sen sorsan hyvin tähdätyllä kerta laukauksella, eikä räiski sinne lain vastaisesti kaikkia kolmea paukkua peräjälkeen summamutikassa.
Siinä vaan on yksi paha juttu kun tuo valtio tulee ahneemmaksi ja ahneemmaksi, niin jos se sais alun aseiden verottamiselle niin verohan tietty nousee koko ajan joka vuosi. Ilman mitään mahdollisuutta sen lakkauttamisesta. Aivan kuin auton käyttömaksunkin on käynyt.
Mielestäni kyllä valtion pitäisi perustaa myös ilotaloja joka kaupunkiin. Näilläkin tuotoilla suomen taloutta hieman tasapainoitettaisiin ja kansa olisi tyytyväisempänä nöyrempää. Raiskausrikoksetkin vähenisi ja toisi sitä kautta säästöjä. Kyllä näitä rahankeruumahdollisuuksia on todella paljon, kunhan vaan ne käytettäisiin oikeisiin kohteisiin jonka kansakin hyväksyy. Ei mihinkään Kreikan mafiosoille.

11

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huone hullujen

      Koita nyt ottaa ne lääkkeet.

    • Mutta Turpiainen

      Tyhmistä mielipiteistäkin pitäisi periä veroa... Vaikkei se ois enempää kuin 0,1 € / tyhmä idea, niin siinähän maamme talous kohenisi... Ja voitais jopa lahjoittaa ne rahat kreikalle ja muille kriisi-apua tarvitseville maille.
      Ja siltikin jäis vielä budjetti ylijäämäiseksi.

    • watsi

      200e on Sipilän ninimi

    • verokarhu

      Veronkeruu olisi varmaankin hyvä asia, mutta hallinnolliset kulut ylittäisivät todennäköisesti perittävän veron määrän.
      Paljon järkevämpää on kerätä veroja yleisluontoisesti, jolloin ei tule tätä kohdennettujen verojen ongelmaa.

    • Finanssi_ministeri

      Ehdotan, että jokaisen ampuma-aseen piipun suuhun asennetaan tunnistin, joka tunnistaa ruutikaasujen perusteella jokaisen laukauksen erikseen ja laskee ne sitten sinetöidyllä laskurilla. Laitteen maksaa aseen haltija.

      Kerran vuodessa aseen haltijan pitää viedä ase kunnallisen asevalvojan tarkastettavaksi. Tarkastuksessa todetaan laukausten määrä, jolla kerrotaan kullekin kaliperille erikseen määrätty vero. .22 aseille se voisi olla vaikka 20 senttiä/laukaus ja 12 cal. haulikolle sitten jo 1 euro laukaukselta. Muut aseet olisivat siinä välissä. Siitä voisi jo kertyä mukava summa haittaverona kunnille ja valtiolle. Tuleeko kannatusta?

      • kuinmyös

        Herra aivopierumaisteri ei näytä ymmärtävän että jokaisesta laukauksesta varmasti maksetaan vero ALVIN:n muodossa, mikä määritellään patruunoiden hinnoittelussa.


      • Finanssi_ministeri
        kuinmyös kirjoitti:

        Herra aivopierumaisteri ei näytä ymmärtävän että jokaisesta laukauksesta varmasti maksetaan vero ALVIN:n muodossa, mikä määritellään patruunoiden hinnoittelussa.

        kuinmyös.... Kysymyksessä olisi erikseen maksettava käyttömaksu kuten auton kanssa, jolloin maksat ensin autoveron, veroa polttoaineesta ja vielä sen päälle käyttömaksun. Aseen kanssa pääsisi siis halvemmalla, vaikka kysymyksessä onkin hupailuharrastus.

        Ai niin ne lääkkeet...


      • kuinmyös

        Ai lääkkeetkö ?... No ota pois vaan.


    • Eroveroeurot

      Juu jalkapalloihinkin potkuanturi joka laskee vaikka sentin per potku joka kerätään valtiolle. Samoin jääkiekko mailoihin laukaus tunnistin. Ompelukerholaisille viivakoodit per metri lankakerään josta lasketaan ompeluvero valtiolle. Moottorisahoihin kierroslukumittari joka laskee vaikkapa per tuhat kierrosta ja euro veroa valtiolle. Koiran perseeseen paskalaskuri josta kerätä haittaverot. Juu olishan näissä iteaa.

      • Hylsytasku

        Kannatan kaikkia uusia maksuja! Suomi nousuun harrastusten voimin!


    • pölhöläisetsuomalaiset

      Luuleeko nämä "veroinnovaattorit", että kansan pussi on uusiutuva rahasampo? Ehei. Kyllä jos valtiolle pitäisi saada varallisuutta, niin se tulee yksin ja vain valtio-omisteisen teollisuuden kautta. Eli juuri sen, mitä on koko ajan Suomesta hävitetty. Vielä 70 luvulla tässä maassa oli valtionyhtiöitä, jotka tuottivat valtiolle varoja, verot olivat sitten siinä tukena. Joskus kekkonen sanoi, että kun hän on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, suomella on asiat niin hyvin, että kansan verotukseksi riittää kevyt perusvero. Kuinkas kävikään? Firmat on myöty ja rahnat syöty tai kääritty jonkun liiveihin.Nykypoliitikoilla ei tunnu olevan paskankaan väliä sillä, miten maa makaa. Kunhan jotenkin veroilla putputtaa ympyrää valtioiden valtameressä.
      Vai että aseet verolle. Et sitten muuta keksinyt. Miten olis "vittu"- sanan käyttövero sitten. Taitas tulla valtiolle oikea Jackpotti.
      Tuosta vaikka alkuun muutama....

      https://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe