Lentokoneen paikkojen varaus.

Empire-

Varasimme juuri New Yorkin reissun elokuulle 2012 Finnairin lennoilla. Osaako kukaan sanoa milloin paikkojen varaus onnistuu netin kautta?

35

1745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ol

      En osaa sanoa, mutta veikkaan n. kk, korkeintaan 2 ennen.
      Uteliaisuudesta kysyisin, oletteko useasti käyneet Nycissä ja paljonko maksoitte Finskin lennoista näin ajoissa varattuna?

    • finski sucks

      Tarkoitatko sitä, milloin voit valita istumapaikat koneessa? Käytännössä varmuudella sitten kun teet check-inniä. Ainakin tähän asti Finnair on ollut ainoa tietämäni lentoyhtiö, jossa istumapaikkojen valikointi etukäteen on "paikkatoive" eikä "paikkavaraus". Paikkatoivetta ei tarvitse pitää, eikä usein pidetäkään. Eikä sitä aina kysytäkään etukäteen. Itse olen saanut finskillä lukemattomat kerrat jonkun aivan muun istumapaikan, kuin mitä merkitsin alunperin paikkatoiveeksi. Kun olen kysynyt asiasta virkailijoilta, niin vastaus on aina ollut "voi voi, kun se netissä tehty valinta on vain paikkatoive, eikä sido millään tavalla..." Vasta sitten kun tulostat boardin passin, niin voit olla varma siitä, että siinä lukeva paikkanumero on totta.

      • Peeäsii

        Eipä pidä tuokaan paikkaansa. Pari viikkoa sitten tultiin Amsterdamista, ja oli itsepalvelu-check-inssä varattu sattumoisin vapaana olleet viereiset XL-paikat. Portilla boarding passia näytettäessä lukija sanoi "seating issue". Virkailija vaihtoi meidät eri riveille koneen takaosaan. Koneessa selvisi että toinen alkuperäisistä paikoistamme oli vapaa. Kävi ilmi, että henkilö joka istui toisella varaamistamme paikoista oli saanut sen kentän check-inissä. Toisin sanoen meidän varaamamme paikat oli merkitty vapaiksi. Purseri sanoi että näin on tapahtunut ennenkin, eli ilman lisämaksua varattuja XL-paikkoja on siirretty. Vielä ei Finnair ole kertonutselittänyt miksi. Konetyyppi ei ollut vaihtunut, ja paikat oli siis muutettu n. 36 tuntia ennen koneen lähtöä tekemämme check-inin jälkeen, ennen kentän check-inin alkamista.


    • matkailija-x

      Finnairilla pystyy valitsemaan paikat lentojen ostamisen yhteydessä (tai sivuston mukaan kyseessä tosiaan on istumapaikkatoive, ei lentöyhtiötä sitova varaus, käytännössä itselläni paikat kuitenkin ovat olleet samat kuin varaamani). Paikkojen varaaminen on aika pienellä merkitty varausvaiheessa ja saattaa jäädä huomaamatta.

      Ostamisen jälkeen paikkoja ei pysty valitsemaan kuin 36 h enne lentoa, jolloin netti-check in avautuu.

      • Basta

        Juurikin näin. Itselläni kyllä "istumapaikkatoiveet" toteutuneet tähän asti joka kerta...


    • Henni78

      Pystyy varaamaan tai vaihtamaan istumapaikkoja jo ennen check-iniä. Finnairin sivuilla on varauksen hallinta, johon tarvitset matkaarauksesta Finskin varaustunnuksen. Sillä pääset tarkistamaan lennon tietoja ja myös vaihtamaan paikkoja. Kannattaa ajoissa vaihtaa paikat, jos ei ole mieleiset. Ikkunapaikat menee nopeasti, hyviä paikkoja on myös selkä seinää vasten.

    • Pitka Juttu

      Tai sitten ei toimi.
      Pojan kanssa Suomessa kesalla, kotimatka edessa, istumapaikat varattu vierekkaisiksi.
      Itse lahden Oulusta aamukoneella, check-in koko matkalle sielta kasin. Paikkalippuja odotellessani varmistan pojan tulevan viereeni Helsingista New Yorkiin lentavaan koneeseen. "Juu, on, ei ongelmaa, teidat on laitettu jo lippuja ostettaessa istumaan vierekkaisiin paikkoihin", sanoo Oulu-Finskin tati.

      Tapaan poikani Helsingin check-in tiskilla varmistaakseni, etta isan kanssa pakattu laukku ei ole ylipainoinen. Varmuuden valttamiseksi kysyn Finnairin Helsingin tadilta, etta onhan paikka sitten oman paikkani kanssa vierekkain.
      "No kun ei ole". Siis anteeksi mita? "No, ei ole paikat vierekkain" . Poika koneen etuosassa ja mina jossain takaosassa. Mita tapahtui jo Oulussa tarkennetuille paikoille? Ei kuulema ole mitaan merkintaa, etta ollaan haluttu vierekkaiset paikat.
      No voisko tati vaihtaa meidat vierekkain, sinne missa minun paikkani on, ikkuna ja kaytavapaikat oli Oulusta lahtiessani.
      "Ei voi."
      Taas piti kysya etta "anteeksi mita?"
      No kun ei siis voi vaihtaa.
      No siis hei Helsingin Finskin tati, huomaatko etta poika on alaikainen, etta meinaat ihan oikeasti laittaa meidat eri puolille konetta.Ja etta lahdin Oulusta alle 2h ennen hanen kanssaan keskusteluani, kuka muutti paikat?
      Ei kuulema voi vaihtaa enaa paikkoja, mutta voisin kokeilla koneessa kysya josko joku olisi ystavallinen ja vaihtaisi paikkaa kanssani. Kuulema helpolla joku vaihtaisi paikkansa minun ikkunapaikkaani. Ihanko totta?
      Ei hyvaa paivaa Helsingin Tati.
      Ja siihen loppui meidan keskustelu kun tadille tuli kiire jonnekin muualle. Ihan siis otti ja nousi tiskin takaa ja kaveli pois. Viereiset virkailijat eivat voineet vahemman valittaa kun kysyin.

      No ei mitaan. Katotaan.

      Turva ja passitarkastus lapi. Lahtoportin tiskilla oli jo pari Finskin kenttavirkailijaa, ei kun sinne samantien.

      Voisko he kenties auttaa asiassa.

      No voi.

      Alle minuutin kuluttua pojan paikka oli paikkani viereinen penkki.
      Ja kuulema siella luki selvasti, etta halusimme matkustaa vierekkain, ja nakihan porttivirkailija pojan iankin heti koneeltaan.


      Ja palautetta laitoin, mutta eihan sielta mitaan tule takaisin.

    • 7

      Tuohan oli suorastaan loisteliasta palvelua verrattuna siihen miten minulle kavi :).

    • barfbag

      Finnairin lentoja olen käyttänyt lähes aina ja joka kerta on netissä tehty paikkatoive pitänyt. Ehkä ensi kerralla tilastotodennäköisyys iskee kohdalle...

    • en ymmärrä

      heti kun saa varausnumeron niin voi käydä itse ne paikat varaamassa. Mikä tuossa on vaikeaa? Outoa on nyt ostaa matka ja vasta ensi loppukesästä tarkoitus matkustaa...MIKSI? Jos jotain sattuu niin sinne meni ne rahat.

    • Empire-

      Ensinnäkin matkan saa huomattavasti halvemmalla aikaisemmin varattuna. Siitä on kokemusta. Nyttenkin oli niin hyvä hinta ettei uskalla odotella.
      Ja samahan se milloin sen varaa, koska tahansa voi sattua mitä vaan! Että tähän malliin ;)

    • en suosittely

      ei pidä paikkaansa että jos nyt ostaa lipun nykiin ja matka on elokuu 2012 että lippu on halvempi, Mistä tiedät vaikka jollain yhtiöllä on vielä halvempi...sinne lentää myös muut kuin Finnair. Entä jos tulee este.....lähes vuosi aikaa ja lippurahat menee jos ei matkaan pääse...Näin aikaisin ostoa ei voi mitenkään puolustaa sillä siinä ei ole mitään järkeä. Nykiin pääsee jop alle 400 euron ja takuulla et sen alle päässyt. Mutta kukin tavallaan...

    • Empire-

      Yksi suuri seikka on se, että emme tahtoneet matkustaa kuin Finnairilla suorien lentojen takia. Ja ostimme siis pakettimatkan joka sisälsi siis myös hotellin. Ja kuten jo aiemmin sanoin, vaikka olisin kk ennen ostanut matkan niin mitä tahansa voi silloinkin tapahtua. Mutta tosiaan kukin tyylillään ;)

    • epäilen?

      mikä toimisto välittää pakettimatkoja ensi syksylle ja tämän päivän hinnalla. Ymmärrät varmaan ettei se ole edes mahdollista sillä nämä matkat tulee myyntiin vasta talvella. Miksi keksit koko jutun? Pakettimatkoja ei siis myydä vielä ensi elokuuksi jenkkeihin ja on suuri vaara että hinnat muuttuu sillä matkatoimistolla on mahdollisuus tehdä niin. AA lentää myös suoraan Nykiin eli on muitakin kuin Finnair.

    • MTAMAN

      Sinähän levottomia kirjoittelet.
      Faktaahan on se että kyllä pakettimatkoja myydään nyt vaikka elokuullekkin. Katsoppa vaikka Ebookersin pakettimatkoja.
      Mitä tulee tuohon väittämääsi että AA lentää suoraan Vantaalta New Yorkiin, niin sekään väittämäsi ei pidä paikkaansa.

      • kuolen nauruun

        kyllä sinulla on melkoinen aukko tiedoissasi? Jos voisit vähän päivittää ja sanon vielä kerran...mitä ihmeen järkeä on ostaa pakettimatkaa jonka tekee elokuussa 2012 juuri nyt...EI MITÄÄN ja jos ainoa syy että nyt saa halvalla niin otan osaa...ei muuten saa eikä ikinä ole saanut. Ja mitä järkeä on ostaa Nykiin pakettimatkaa....haiskahtaa uusavuttomuus todella paljon...


      • kuolen nauruun

      • mtaman

    • Empire-

      Hahahahhaa, et oo tosissas! Tosiaan tsekkaa esim. supersaver ja ebookers.
      Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin yrittää täällä selitellä olevansa paraskin tietäjä.
      Fakta on se, että pakettimatka tuli tilattua ELOKUULLE 2012 Finnairin suorilla lennoilla ja New Yorker hotelilla helvetin hyvään hintaan! ;) Kaikkea sitä kuulee...

      • lyön vaikka vetoa

        sinä ole ilmeisesti ensimmäistä kertaa tekemässä ko matka ja alat kovasti täällä mesomaan? Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin ja takuulla tiedän nämä asiat paremmin kuin sinä. En ole enkä enkä tee ikinä niin että tilaan matkan liki vuosi ennen sitä...siinä ei ole mitään järkeä ja toivon että matkanne edes toteutuu....sitä en kyllä usko....ainakin epäilen että olet mitään matkaa edes tilannutkaan...täällä on paljon näitä haavelijoita....miksi muuten alat kyselee kun olet jo matkan tilannut??????ja tuo paikanvaraaminen on kyllä takuulla selvillä jos matka on maksettu ja vahvistus tullut. Kun Finnairin lennot maksaa niin vahvistus tulee 20 minuutissa eli saat lennon numeron ja voit varata paikat samalla. Siksi en usko että matkaa on ostettu.


      • -tiki
        lyön vaikka vetoa kirjoitti:

        sinä ole ilmeisesti ensimmäistä kertaa tekemässä ko matka ja alat kovasti täällä mesomaan? Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin ja takuulla tiedän nämä asiat paremmin kuin sinä. En ole enkä enkä tee ikinä niin että tilaan matkan liki vuosi ennen sitä...siinä ei ole mitään järkeä ja toivon että matkanne edes toteutuu....sitä en kyllä usko....ainakin epäilen että olet mitään matkaa edes tilannutkaan...täällä on paljon näitä haavelijoita....miksi muuten alat kyselee kun olet jo matkan tilannut??????ja tuo paikanvaraaminen on kyllä takuulla selvillä jos matka on maksettu ja vahvistus tullut. Kun Finnairin lennot maksaa niin vahvistus tulee 20 minuutissa eli saat lennon numeron ja voit varata paikat samalla. Siksi en usko että matkaa on ostettu.

        No jopas on tyyppi... Kerrot olevasi konkari matkustaja mutta yhdessä tekstissä et edes tiennyt että matkoja pystyy jo varaamaan elokuulle?!
        Täytynee vielä kysyä että mitä väliä matkan varauksen kanssa on sillä että pääseekö matkalle??
        Taidat olla vain katkera, kun muut saavat edullisesti matkan ja ovat oikeasti lähdössa!!!


      • mtaman
        lyön vaikka vetoa kirjoitti:

        sinä ole ilmeisesti ensimmäistä kertaa tekemässä ko matka ja alat kovasti täällä mesomaan? Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin ja takuulla tiedän nämä asiat paremmin kuin sinä. En ole enkä enkä tee ikinä niin että tilaan matkan liki vuosi ennen sitä...siinä ei ole mitään järkeä ja toivon että matkanne edes toteutuu....sitä en kyllä usko....ainakin epäilen että olet mitään matkaa edes tilannutkaan...täällä on paljon näitä haavelijoita....miksi muuten alat kyselee kun olet jo matkan tilannut??????ja tuo paikanvaraaminen on kyllä takuulla selvillä jos matka on maksettu ja vahvistus tullut. Kun Finnairin lennot maksaa niin vahvistus tulee 20 minuutissa eli saat lennon numeron ja voit varata paikat samalla. Siksi en usko että matkaa on ostettu.

        "Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin"

        Eli olet siis noin 60 vuotias?

        OMG!


      • Empire-
        lyön vaikka vetoa kirjoitti:

        sinä ole ilmeisesti ensimmäistä kertaa tekemässä ko matka ja alat kovasti täällä mesomaan? Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin ja takuulla tiedän nämä asiat paremmin kuin sinä. En ole enkä enkä tee ikinä niin että tilaan matkan liki vuosi ennen sitä...siinä ei ole mitään järkeä ja toivon että matkanne edes toteutuu....sitä en kyllä usko....ainakin epäilen että olet mitään matkaa edes tilannutkaan...täällä on paljon näitä haavelijoita....miksi muuten alat kyselee kun olet jo matkan tilannut??????ja tuo paikanvaraaminen on kyllä takuulla selvillä jos matka on maksettu ja vahvistus tullut. Kun Finnairin lennot maksaa niin vahvistus tulee 20 minuutissa eli saat lennon numeron ja voit varata paikat samalla. Siksi en usko että matkaa on ostettu.

        Tähän ei voi edes enää sanoa mitään... :D


      • hello vaan
        mtaman kirjoitti:

        "Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin"

        Eli olet siis noin 60 vuotias?

        OMG!

        66 vuotias ja ensi viikolla Floridaan 4 kuukaudeksi. Ja en takuulla ostanut lippuja vuosi sitten...ostin ne elokuussa.


      • kädet ristiin
        -tiki kirjoitti:

        No jopas on tyyppi... Kerrot olevasi konkari matkustaja mutta yhdessä tekstissä et edes tiennyt että matkoja pystyy jo varaamaan elokuulle?!
        Täytynee vielä kysyä että mitä väliä matkan varauksen kanssa on sillä että pääseekö matkalle??
        Taidat olla vain katkera, kun muut saavat edullisesti matkan ja ovat oikeasti lähdössa!!!

        siinä ei ole vaan mitään järkeä ostaa matkaa liki vuosi etukäteen...ei mitään järkeä eikä takuulla ole edes saanut edullisesti...ja vaikka olisi niin tulee pitkä aika odottaa ja entä jos tulee jotain estettä...sinne meni sekin matka....liki vuosi on erittäin pitkä aika.....monelle liian pitkä. Toivotaan että Finnair on vielä elokuussa 2012 lentoyhtiö?


      • outo käsite
        mtaman kirjoitti:

        "Olen itse tehnyt v. 1970 matkoja jenkkeihin"

        Eli olet siis noin 60 vuotias?

        OMG!

        oletko oikeasti noin tyhmä vai etkö itse vanhene? Voi voi poika ja siihen ei kauan mene kun olet saman ikäinen jos ei viikatemies ennen korjaa.....


    • Ol

      Älkäähän nyt tapelko. Kukin tyylillään ja niin AA myy kyllä ne suorat lennot Vantaalta, mutta Finnair operoi ne. AA lta on saanut Finskin lennot välillä jopa 50 € halvemmalla, vaikka kone on sama.
      Viime aikoina tosin vaaka on ollut aika tasan yhtiöiden välillä.

      Niin, ja kyllähän niitä paketointeja jo saa ensi syksylle, mutta itse en kuitenkaan vielä varaisi. Aina kun ollaan varattu paketti Omenaan, niin ollaan saatu parhaat tarjoukset n. 3kk ennen reissua, lennoista ja varsinkin hotelleista. Ollaan tosin aina oltu aikaisin keväällä, joten noista syksyn hinnoista ja varausajankohdista ei niinkään tietoa.

      Onko tosiaan niin, että matkatstot voivat nostaa hintoja maailmantilanteen niin "vaatiessa / salliessa" ???

      • täysin selvää

        tietenkin voi...jos esim. polttoaine nousee niin lisämaksu tulee jne...se lukee matkaohjeissa ja vahvistuksessa. Näin kävi muutama vuosi sitten ja sama voi tulla milloin vaan uudelleen.


      • Basta
        täysin selvää kirjoitti:

        tietenkin voi...jos esim. polttoaine nousee niin lisämaksu tulee jne...se lukee matkaohjeissa ja vahvistuksessa. Näin kävi muutama vuosi sitten ja sama voi tulla milloin vaan uudelleen.

        No eipä näytä olevan...itse varasin Finskin Nykin lennot elokuussa 2011 ja matkustimme pääsiäisenä 2012. Ölpän hinta nousi aika rajusti ja Finskikin korotteli hintojaan, mutta jo aiemmin varatut ja samalla maksetut lennot = ei muutoksia.


      • Basta
        Basta kirjoitti:

        No eipä näytä olevan...itse varasin Finskin Nykin lennot elokuussa 2011 ja matkustimme pääsiäisenä 2012. Ölpän hinta nousi aika rajusti ja Finskikin korotteli hintojaan, mutta jo aiemmin varatut ja samalla maksetut lennot = ei muutoksia.

        ...heh, näyttääkin noi vuodet vierivän vauhdilla...siis varaus oli elokuu 2010 ja matka viime pääsiäisenä...


    • Ol

      Niin... polttoainecasen muistankin parinvuodentakaa, mutta tarkoitin lähinnä nyt valuuttakurssien heilahtelua jne... eli voiko esim hotelli muuttaa / korottaa hintaansa ja periä lisämaksua, jos hotellin osuuskin on jo maksettuna (pakettimatka)

      Mikäli näin, onko asiakkaalla tässä vaiheessa oikeus perua kyseinen varaus, vaikka se muuten olisi peruutusoikeudeton varaus?

      Tuli vaan mieleen esim nyc hintoja kolunneena, että entäpä jos olet budjetoinut reissun (hotelli lennot) hinnaksi vaikka 3000 ja joku maailmassa heittää hullunlailla häränpyllyä, niin et kai asiakkaana ole sitoutunut kaikkine mahd. muutoksineen maksamaan samasta lennosta ja hotellista vaikkapa 5000? Eikös kuluttajalla ole joku suoja tällaisessa tapauksessa? Tosin hot ja lento olisi jo maksettuna, joten palautus voisi olla ainakin aika hankalaa...

      Ketokaa joku, jos kokemusta tällaisesta.

      • tik tik tak

        siinä se...rahoja et saa enää ikinä takaisin. Pitkään piti selittää että tajusitte ja niitä syitä ny voi olla muitakin mitä lähes vuoden aikana voi sattu maailmalla tai kenelle vaan. En maalaa piruja seinälle mutta on siinä melkoinen riski että sekin halpa hinta? menee kuin kankkulan kaivoon.


      • Ol
        tik tik tak kirjoitti:

        siinä se...rahoja et saa enää ikinä takaisin. Pitkään piti selittää että tajusitte ja niitä syitä ny voi olla muitakin mitä lähes vuoden aikana voi sattu maailmalla tai kenelle vaan. En maalaa piruja seinälle mutta on siinä melkoinen riski että sekin halpa hinta? menee kuin kankkulan kaivoon.

        Et kyllä mulle kovin piiitkään joutunu selitteleen...
        Selkee kysymys ja jos on tietoo, niin varma vastaus.
        Ei mitn mutu juttuja. Niinkun jo aiemmin kerroin, en itsekään ikinä varaisi matkaa nyciin enkä kyllä muuallekaan vuotta ennen, vaan n. 3 kk ennen aloittaisin etsinnän ja vertailun.

        Kiitos kuitenkin.


    • lue säännöt

      Kannattaa katsoa mitä matkaehdoissa sanotaan mahdollisista hintojen "tarkistuksista". Sieltä pitäisi selvitä.

      Muutenkin mitä tahansa hankkiessa ehdot kannattaa luikea tarkkaan ja tietysti ENNEN varausta/ostosta.

    • valmismatka...

      Se on kyl niin et reittilentojen hintoihin ei tule varauksen ja maksun jälkeen muutoksia. Ei se ole samanlainen valmismatka jos ebookersilta ostetaan kaupunkiloma reittilennoilla kuin vaikkapa aurinkomatkojen Kanarian lomapaketti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe