Maatuuko koirankakka?

OiranKomistajaEX

Ajattelin kirjoittaa tänne selvennyksen joidenkin koiranomistajien väärään käsitykseen siitä maatuuko koirankakka vai ei. No kyllähän se maatuu pitkän ajan kuluessa. Jopa kesällä kestää kuukausi kaupalla ennen kuin se koirankakka on maatunut niin ettei se sotke kovin paljoa lasten vaatteita ja kenkiä. Maatumiseen ja jätöksen häviämiseen vaikuttaa sääolosuhteet ja myös se koiran ruokavalio. Jos koira syö samoja ruokia isäntäväen kanssa jotka ovat lihansyöjiä, niin silloin koiran jätökset muistuttavat enemmänkin ihmisen jätöksiä. Siis silloin on melkein sama asia kuin jos itse koiran isäntä tai -emäntä kävisi kakalla siihen vieraan ihmisen omistamalle nurmikolle tai pihapiiriin. Myös sellainen koira joka syö ns. koiran muonaa ja muroja yms. tekee sellaisen jätöksen joka kestää kauan ennen kuin se on kadonnut nurmikolta. Millä oikeudella koiranomistajat kuvittelevat saavansa mennä ja patskannella yksityisten ihmisten pihamaat ja lasten leikkipaikat. Kuitenkin tämä yksityinen ihminen on ostanut tonttinsa ja maksanut siitä omasta pihapiiristään suuren summan että saisi olla haluamallaan tavalla rauhassa lastensa ja perheensä kanssa ihan omalla maallaan. Ei hänen velvollisuuksiinsa kuulu tehdä koiranomistajille palveluksia ja kerätä niitä patskakikkareita sieltä nurmikolta kuten jotkut koiranomistajat tuntuvat luulevan kun kehoittavat keräämään itse ne kakat jos ne haittaavat. Lakiin pitäisi selkeästi tehdä uudet sanamuodot ja määrätä selkeät korvausvelvollisuudet sellaisille koiranomistajille jotka sallivat lemmikkiensä sotkea toisten yksityistä omaisuutta.
Itsekin monesti nurmikkoa leikatessani ruohonleikkurilla olen polkaissut patskakikkareeseen. Laki kun velvoittaa pitämään huolta siitäkin tontin ulkonäöstä, ettei se kasva aivan mitä risukkoa tahansa. On todella vaikea huomata sitä jo nurmikon sisään jäänyttä sitkeää pökälettä. Mielestäni olisi parasta kaikille jos sellaiset koiranomistajat jotka eivät opi kolmesta varoituksesta keräämään koiransa jätöstä maasta joutuisivat luopumaan lemmikistään kokonaan. Tai sellaisen koiranomistajan koiravero nostetaan kymmenkertaiseksi tai ainakin niin korkeaksi että se pistää jäykemmänkin selän taipumaan sinne kakkakikkareen suuntaan. Turhaan niitä oikeita ja kunnollisia koiranomistajia on rangaista typerysten virheistä. Itsekin entisenä säferin omistajana tiedän että niitäkin kunnollisia vastuunsa tuntevia omistajia on olemassa. Viimekesänäkin pesin kolmesti koiranjätöksiä lapseni housuista, kengistä ja kerran käsistä sekä naamastakin.
Meidän tontti kun on kokonaisuudessaan meidän lasten ja heidän leikkikavereidensa leikkipaikka ja käärmeitäkään ei ole näkynyt koskaan meidän tontilla. Haluamme myös pitää sen turvallisena ja terveellisenä vapaana bakteeriviljelmiä sisältävistä koiranjätöksistä.
Nykyään on monissa taajamissa jalkakäytävä/pyörätie erotettu nurmikaistaleella itse autotiestä. Miksi se koira ei voi tehdä jätöksiään sinne nurmikaistaleelle joka on yleistä aluetta. Miksi se pitää väen väkisin usuttaa juuri siihen yksityisen omistamalle ja hoitamalle nurmikkoalueelle tekemään kökköjään.???? Sen yleisen alueen kun sit hoitaa kunnallinen kesätyöläinen ja leikkaa sen nurmen ja siivoaa ne kakatkin kenties kunnan varoilla palkattuna. (Tai koiraverolla palkattuna... heh)

59

3283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä kysymys jolle..

      ...varsin luonnollinen selitys.

      "Nykyään on monissa taajamissa jalkakäytävä/pyörätie erotettu nurmikaistaleella itse autotiestä. Miksi se koira ei voi tehdä jätöksiään sinne nurmikaistaleelle joka on yleistä aluetta. Miksi se pitää väen väkisin usuttaa juuri siihen yksityisen omistamalle ja hoitamalle nurmikkoalueelle tekemään kökköjään.????"

      - Asialle lienee niinkin yksinkertainen selitys kuin että koiranomistajat eivät halua ehdointahdoin opettaa koiraansa menemään sille alueelle. Siksi että silloin koira oppii että se on sallittu paikka kulkea ja samantien voivat mennä auton alle. Sen vuoksi on ollut järkevämpää opettaa se kulkemaan laitimmaista puolta, kaukana atuotiestä. Eri asia tietysti on että miksi pitää päästää vieressä olevalle tontillekaan, en ymmärrä sitä kuten en sitä kään miksi ei voi sitten noukkia niitä mukaansa. Mikäli asia tuntuu vaivalloiselta niin voihan toki suunnitella lenkkinsä kulkemaan sellaisella alueella jossa pihoja on vähän jos ollenkaan, kuten metsissä.

      • Mitäsulonsielläpusse

        Nurmikaistaleet ovat kaupungin hoitamaa aluetta, eikä niille saa jättää ulosteita.


      • tertreyre

        Järjestyslaki muuten kieltää koiranpaskan jättämisen julkiselle taajama-alueelle. Kielto on yksiselitteinen, ks www.finlex.fi ja sieltä järjestyslaki.


    • dkafjsdiie

      Mikä on patskakikkare? Sen verran monta kertaa toistui sana kirjoituksessa että kysymys ei voi olla kirjoitusvirheestä. Noh, asiaan. Onhan se väärin jos joku päästää koiransa "patskomaan" pihallenne tai lasten leikkipaikoille. Väärin se on myös jos se paskoo mille tahansa hoidetulle alueelle, eikä sitä kerätä pois. Ihan sama miten nopeasti se maatuu. Itse kuljetan koirani aina ensin metsäpolulle ja koirat tekevät tarpeensa metsään (joka mielestäni ei ole hoidettu alue, en kerää niitä sieltä). En ole tutkinut koiranpaskan maatumisaikaa, mutta kuvittelisin että jos koira tekee jätöksensä esim. pitkän heinän sekaan tienvarteen niin a) se ei haittaa ketään ja b) se maatuu aika nopeasti. Varsinkin tripulipatska.

      • TarkkanaPojat

        Patskakikkare on sana joka on kirjoitettu saivartelijalle ja idiootille ansaksi. Näin voimme heti nähdä millainen ihminen on kyseessä kun alkaa puuttumaan toisten tahattomiin tai aivan tahallisiin kirjoitusvirheisiin, eikä ymmärrä miksi ne on sinne aseteltu???? tripulipatska ei maadu sen nopeammin kuin ihan valmis oikea patskakaan. Se vaan häviää aluskasvillisuuden sekaan näkyvistä nopeammin. Päinvastoin ripulipatska maatuu hitaammin, koska se ei ole suolistossa päässyt kunnolla sulamaan ja muodostumaan koostumukseltaan oikeanlaiseksi patskaksi. Vähän niin kuin keskeneräinen patska:):)


    • mottutkii

      vastaan vain kysymykseen maatuuko koirankakka..maatuu ja nopeasti..varsinkin jos sataa. Tutkin oikeasti asiaa kuinka kauan menee.. iso pökäle hävisi kahdessa viikossa. ja sitä ei kukaan sotkenut. Koira syö paljon kuitua ja sitä nopeammin se maatuu. Ja ennen kuin maatuu muuttuu valkoiseksi jauhemaiseksi ja hajuttomaksi.

      • mottutkii

        Lisään vielä kyse on kesäkakasta.talvella kakkulit on kuin pakkasessa ja hajuttomia ja kun kevät tulee niin kakkulit saa kyytiä ja häviää kuin pikkuiset ruskeat lumiukkelit. Siitä ne antavat voimaa sitten pikkuisten tuoksuvien kesäkukkien ja nokkosten kasvaa. Ja kun nokkosetkin kasvaa niin pienet perhosetkin nauttii. Ja mehiläiset..luonnon omaa kekkilää ja kaikki voittaa.


      • PotkaseSitä
        mottutkii kirjoitti:

        Lisään vielä kyse on kesäkakasta.talvella kakkulit on kuin pakkasessa ja hajuttomia ja kun kevät tulee niin kakkulit saa kyytiä ja häviää kuin pikkuiset ruskeat lumiukkelit. Siitä ne antavat voimaa sitten pikkuisten tuoksuvien kesäkukkien ja nokkosten kasvaa. Ja kun nokkosetkin kasvaa niin pienet perhosetkin nauttii. Ja mehiläiset..luonnon omaa kekkilää ja kaikki voittaa.

        Joo..:):) Sittenhän sinä voitkin kerätä ne jätökset sinne ihan omaan kukkapenkkiisi ja kasvimaahasi tai vaikkapa sisäkukkiesi ruukkuihin maatumaan pikaisesti:):) Ja lannoittamaan luonnollisesti ... ja perhosiaki riittää sit enemmän... heh


      • mottutkii
        PotkaseSitä kirjoitti:

        Joo..:):) Sittenhän sinä voitkin kerätä ne jätökset sinne ihan omaan kukkapenkkiisi ja kasvimaahasi tai vaikkapa sisäkukkiesi ruukkuihin maatumaan pikaisesti:):) Ja lannoittamaan luonnollisesti ... ja perhosiaki riittää sit enemmän... heh

        Itse asiassa minähän laitan kakkulia pensaisiin..viimeksi oli hevosen lantaa. Ja kun omaan lintuloita niin niiden kakkulit vasta hyvää lannoitetta on. Myös koirankakalla lannoitetusta nokkosesta saa hyvää lannoitetta. Se pitää jättää veteen muhimaan kahdeksi viikoksi

        Esim jos haluaa luonnonmukaisen lannoitteen puutarhaan niin ihmisen virtsa on hyvää mutta siihen pitää laittaa osin vettä. Muuten liian typpipitoista. Näin ei tarvi ostaa kalliita lannoitteita ja fosforin käytön epäekologisuus (Maailmasta loppuu fosfori. Sitä on kaivettu maan uumenista kuten miljoonia vuosia piilossa ollutta öljyäkin)vähenee kun esim virtsa sisältää sitä.

        Täällä tästä lisätietoa

        http://www.biohalo.net/136

        http://www.luomu.fi/tietoverkko/ihmisvirtsa-ja-puuntuhka-soveltuvat-hyvin-punajuuren-lannoitteeksi/


      • einemaadu

        Pölyävät ilmassa kun kuivuvat ja levittävät tauteja, ruohonleikkuritkin hajottaa kasoja ellei sade ole hajottanut. Varmin tapa saada maatumaan kun hautaa sen rakin.


      • Kääpiösusi

        Minkä taudin tiedät leviävän kuivuneesta "pölyävästä" (en tiennytkään että se pölyää) koiranulosteesta?


    • Joobax

      Ompa ajoissa aloitettu kakkakeskustelu! Paree olla ajoissa joo :D

      Kakka katoaa kesällä nopsaan. Ei mene kuukausikaupalla aikaa siihen. Talvella pakastettu kakka säilyy kunnes kevät koittaa. Laissa on velvoitettu koiranomistajat keräämään kakat hoidetuilla alueilla, joten lailla se on jo määrätty.

      Nurmikollesi patskantaa myös villieläimet, joten voit sekoittaa peuranpipanan tai supin kikkareen koiranpatskaan, eikä ole muuten ihan tavatonta sekään, että ihmislapset patskantavat hiekkalaatikkoon...nähty on. Valtaosa tontinreunojen patskasta varmasti on koirien, mutta en usko kenenkään tulevan keskelle pihaasi patskattamaan koiraansa.

      • EttäSilleen55

        Joo.. Ei tartte tulla siihenkään tonttini rajalle koska siitä se tarttuu mun kumisaappaisiini tai jos avojaloin leikkaan nurtsia niin menee varpaanväliinkin... heh:) Kauheesti noita villieläimiä juoksee mun nurtsilla keskellä kylää..heh. Ihan alkaa jo hirvittää jos vaikka hirvetys tulis keskelle kylää ja päättäs just mun nurtsille paskoa.. heh. Tyhmää paskanjauhamista sulla tää homma. keksi nyt ihmeessä jotain omaperäisempää tai pidä pääs kiinni mussuttaja. Tai mee sinne hiekkalaatikkoon patskallesi että sekin asia olis totta..heh. Kakka ei todellakaan katoa kesälläkään nopsaa. Esim. normaalissa nurmikonleikkuuvälissä se ei ole vielä mihinkään kadonnut siitä. Voithan tehdä ensi kesänä testit ja tarkkailla niitä patskoja ja tuu sit väittää tollasta sontaa. Olettamus ei ole sama asia kuin oikea tieto... pälli.... pahvi.


      • mottutkii

        Hitsi vieköön noi kalastajat pilkillä olevat käy paskomassa rannoilla..ja koirat haistaa ja tykkää piehtaroida siinä. Kokemusta on :)
        Miun valkoinen koira muuttui suklaan väriseksi ja ällön haisuliksi.

        No heittäköön se ekan kiven joka ei pasko..mutta kauhee homma kun putsasin koiraa ja yritin mennä muina miehinä tai siis naisina kylän halki ennen kuin muksut käy koiraa halailemaan. ;)

        Toinen mukava paskakokemus oli kun mun käsilaukku tippui pökäleen päälle. Tuli kiire kun bussi oli jo tulossa ja koiralla kakkis niin eikös se tehnyt pysäkille siitä minä sitten sitä noukkimaan ja käsiveska tippui olkapäältä kun kumarsin pökälettä poimimaan. Ja siinä veskassa ei ollut kuin pikkiriikkinen nenuliina jolla pyyhin veskaa. Rahaa antaessani pökälettä oli jäänyt miun etusormiin ..jäk taisi hiukan haiskahtaa tuo raha minkä kuski sai. ;)

        Onneksi huumorilla selviää pahemmankin hädän suhteen..:)


      • NamNammm
        mottutkii kirjoitti:

        Hitsi vieköön noi kalastajat pilkillä olevat käy paskomassa rannoilla..ja koirat haistaa ja tykkää piehtaroida siinä. Kokemusta on :)
        Miun valkoinen koira muuttui suklaan väriseksi ja ällön haisuliksi.

        No heittäköön se ekan kiven joka ei pasko..mutta kauhee homma kun putsasin koiraa ja yritin mennä muina miehinä tai siis naisina kylän halki ennen kuin muksut käy koiraa halailemaan. ;)

        Toinen mukava paskakokemus oli kun mun käsilaukku tippui pökäleen päälle. Tuli kiire kun bussi oli jo tulossa ja koiralla kakkis niin eikös se tehnyt pysäkille siitä minä sitten sitä noukkimaan ja käsiveska tippui olkapäältä kun kumarsin pökälettä poimimaan. Ja siinä veskassa ei ollut kuin pikkiriikkinen nenuliina jolla pyyhin veskaa. Rahaa antaessani pökälettä oli jäänyt miun etusormiin ..jäk taisi hiukan haiskahtaa tuo raha minkä kuski sai. ;)

        Onneksi huumorilla selviää pahemmankin hädän suhteen..:)

        Olisit nopeella vetässy paikkarit jalastas ja pyyhkiny niillä.. heh


    • Shefu3

      JEEES! Paskakeskustelu tuotu jo tännekkin! Ei tarvii lehden textaripalstalta lukea! Kevät on siis tullu!! JIPIJIPIJIPI:))))

      • bvbbbbbbbbbbbbb

        Niinpä ensi kevään merkkihän tämä, kovin on ajoissa tämä kevät tulemassa. :)


      • Rohvveetta55
        bvbbbbbbbbbbbbb kirjoitti:

        Niinpä ensi kevään merkkihän tämä, kovin on ajoissa tämä kevät tulemassa. :)

        Katselkaa kuunnelkaa ja haistelkaa koiranpatskoja... kevät on tullut !!!! :):) Ja maailma sen kun lämpenee:):)


    • Rubi-koiran omistaja

      HAAHHAAHHAAHHAAHHAA!!! Ei pyhä koiranpaska, että pistää kyllä naurattamaan koko keskustelun aihe: Maatuuko koirankakka? Eikö teitäkin, kun miettii sitä humoristiselta kannalta:kakkahuumoria....;D
      Että kyllähän sitä voidaan pohtia täällä, että maatuuko se koirankakka vai eikö....:)
      Kyllä ruppee vähän naurattamaan....Mitä tohon koiranpaskattamiseen tulee, niin yhdyn kyllä aloittajan kanssa siihen, että mitkään piha-ja puistoalueet ei ole mitään koiran sontakäymälöitä, se jos pisut lirauttaa jonnekkin puistoon, on ihan ookoo, mutta järki käteen, hyvät koiranomistajat, kyllä niille koirille niitä paskantamispaikkoja löytyy muualtakin kuin piha-japuistoalueilta....Viekää koiranne mettään, sinne saa kyllä koira paskantaa ja pusikkojen ja pöheikköjen juureen, siellä ne paskat ei haittaa....Mutta kaikkein viimeiseksi vielä TOISEN PIHAMAALLE....:D:D
      Ei hyvää päivää, mihin on maailma menossa? Tuskinpa itekkään tykkäisitte, jos teidän pihallenne joku koira kävis vääntämässä ryynimakkarat, vai tykkäisittekö?
      Miettikää ite omalla kohallenne, jos teillä on lapsia ja oma iso puutarha, niin olisko kiva, että jonkun turre kävis siellä sontaamassa? ;)
      Tahi, jos koiranne sen paskan tekee jonkun tontille tai alueelle, josta luulis järjen sanovan, ettei sinne ole sopiva paskattaa koiraa, niin siivotkaa se pois....Poimitte vaikka paperipussilla ja heitätte sen kakan jonnekki puskaan....
      Siis onhan sen koiran tottakai se paska jonnekkin tehtävä ja kyllähän se saa sen ulos tehhä, tuskin kovin moni haluaa, että koira sen sisälle omaan asuntoonkaan tekee, mutta ei sitä nyt joka paikkaan saa koirakaan tehhä niinku ei ihminenkään, sillä nykyään unohetaan, että ne ihmisetkin ulostaa joka paikkaan, just etenki yleisiin puistoihin, oikein pulit jopa saattaa paskantaa sinne ja se, jos mikä on oksettavaa....Että turhaan niitä koiranomistajia tässä pelkästään syytellään.
      Edelleenkin koiranhan voi paskattaa luontoon, mutta ei yleisille puisto-ja piha-alueille, sitä varten on metät ja puskat ja koirapuistot, sieltäkin ne tietty pitäis siivota, ettei siellä kävijät sitte tyyliin ui siinä koiranpaskassa niinkuin tulis käymään, jos niitä koiranpaskoja ei sieltä puistosta ollenkaa siivottais....Mutta jos ei tässä tullu muuta, ni ainaki hitusen kakkahuumoria....Hyviä ulkoiluilimoja kaikille, ite ainaki tykkään talvesta....;D

    • KiskaPakkare

      Haestakkee koeranpaskakkii sit kun kevät tulloopi ja hanget alakkaapi ruskettuu ja tienvarret ja postilaatikoihen vierustat.

    • roffessori

      Vanha on aihe mutta pakko on kirjuutella
      Tossa kun olen tehnyt tutkimusta niin olen todennut että koirien joiden ruokavalio koostuu nappuloista, kakkojen maatumis aika on hirmuisen pitkä verrattuna taas luonnollisempaan ruokavalioon eli raakaravintoon. jolloin taas kakat häviävät varmasti muutamassa viikossa

      • kipale

        Olen muuten lukenut että barffaajien kakat muuttuvat valkoiseksi? Ei ne nopeammin ainakaan tunnu maatuvan, varmaan saman verran kestää kuin muillakin.


      • Jeesaus_Auttaa

        Ei ne kakat mihinkään häviä. Pökäleet katoavat aikanaan, mutta niissä olevat ravinteet kulkeutuvat vesistöihin raviten mm. leviä. Aiheuttavat rehevöitymistä ja happikatoa. Koiran pökäleet!


    • kipale

      "Maatuuko koirankakka?"
      No näyttää maatuvan aika nopeastikin, ainakin näillä leveysasteilla, täällä kun ei paskaan hukuta, vaikka koiria on PALJON. Itse en koskaan kerää koirani kakkoja, se käy metsässä ja muissa pöheiköissä. Huomaa ettei se edes vahingossa halua tehdä kakkaa jalkakäytävälle tai muualle näkyville vaan hakee sina suojaisan paikan.

      • missä käytöstavat

        Pöheikkö tuntuu olevan meidän tontti. Tontti on luonnontilassa, eli muutama mänty ja mustikanvarpu alle 1000 m2 tontilla taajamassa... tämä on sitten se "metsänreuna" jolle perkeleestä olevat naapurit tien toiselta puolen juoksevat aamuvarhaisella siimat kireällä. Luulevat etten muka huomaa... Tulossa on kameravalvonta. Lannoittakaa hyvät koiranomistajat oma pihanne ensin, kiitos.


      • fdg45yyghygf
        missä käytöstavat kirjoitti:

        Pöheikkö tuntuu olevan meidän tontti. Tontti on luonnontilassa, eli muutama mänty ja mustikanvarpu alle 1000 m2 tontilla taajamassa... tämä on sitten se "metsänreuna" jolle perkeleestä olevat naapurit tien toiselta puolen juoksevat aamuvarhaisella siimat kireällä. Luulevat etten muka huomaa... Tulossa on kameravalvonta. Lannoittakaa hyvät koiranomistajat oma pihanne ensin, kiitos.

        Miksi et sitten estä tuota? Aita tai kieltokyltti. Turha valittaa jos et tee elettäkään sen estämiseksi. Ehkä he eivät tiedä, että alue on yksityinen? Valita vasta, kun joku tulee tahalteen ja rikkoo kieltokylttiä.


      • käytöstavat
        fdg45yyghygf kirjoitti:

        Miksi et sitten estä tuota? Aita tai kieltokyltti. Turha valittaa jos et tee elettäkään sen estämiseksi. Ehkä he eivät tiedä, että alue on yksityinen? Valita vasta, kun joku tulee tahalteen ja rikkoo kieltokylttiä.

        Kyllä he tietävät että alue on yksityinen ja totta mooses he naapuritonttien rajat tuntevat, tämä on kaava-alue. Muutamaa olen puhuttanut, mutta mukamas salaa käydään silti. Suoraan tien yli, naapurin puolelle. Aivan törkeää meininkiä.


      • 2+7
        käytöstavat kirjoitti:

        Kyllä he tietävät että alue on yksityinen ja totta mooses he naapuritonttien rajat tuntevat, tämä on kaava-alue. Muutamaa olen puhuttanut, mutta mukamas salaa käydään silti. Suoraan tien yli, naapurin puolelle. Aivan törkeää meininkiä.

        Oletko laittanut kieltokylttiä? Kieltokyltti pienellä kamerankuvalla luulisi karkoittavan, kun luulevat, että kuvaat.


      • Paimen
        käytöstavat kirjoitti:

        Kyllä he tietävät että alue on yksityinen ja totta mooses he naapuritonttien rajat tuntevat, tämä on kaava-alue. Muutamaa olen puhuttanut, mutta mukamas salaa käydään silti. Suoraan tien yli, naapurin puolelle. Aivan törkeää meininkiä.

        Käy iskemässä tontin reunalle kuusiaidanalku? Pitkä rivi huolellisesti aseteltuja kuusennysiä kyllä ilmaisee vähän tyhmemmällekin, että paikalla on omistaja. Tuskin uskaltavat alkaa kävellä istutusten ylitse... ja jatkossa jätökset jäävät tonttisi ulkopuolelle. Miten olisi?


    • Mitäsulonsielläpusse

      Oman empiirisen tutkimukseni mukaan kakan maatumiseen kuluu aikaa useita kuukausia. Jotkut pölhöimmät meistä koiranomistajista tosin luulevat, että kakka maatuu nopeasti, kun se tosiasiassa on kantautunut ihmisten kengänpohjissa pois.

      Kakkaa ei saa jättää hoidetuille alueille ja tässä rautalankaa niille pölhöimmille:
      Hoidettuja alueita ovat mm:
      - jalkakäytävät/pyörätiet ja niiden penkereet
      - katujen varret
      - viheralueet
      - puistot
      Siis kaikki alueet, joista esim. ruoho leikataan väh. kerran kesässä!

      Jos koira kakkii talvella hangelle, joka kesällä on hoidettua aluetta, kakka tulee korjata pois. Kakka tulisi korjata pois myös metsäteiltä, koska kakassa ei ole kiva tarpoa.

      Jos olet epävarma siitä, pitäisikö kakka siivota pois vai ei, niin varmempi on siivota kakka pois. Tällöin et Sinä ainakaan anna aihetta, että joku innostuu heittelemään ulkoilureiteille myrkkylihapullia....

    • ------------------

      Minä sanon myös, että voi kuvitella siihen paskan tilalle ihmisen paskan. Kukin voi miettiä, haluaisiko, että siinä juuri kököttäisi ihmisen läjä, jota koirasi menisi nuuskimaan ja syömään - tuskinpa haluaa. Eivät muutkaan siis halua, että siinä on koiran läjä, jota lapset koskevat tai muuta.

      Näin ollen on fiksua kerätä läjät sieltä, missä ei haluaisi ihmisen paskaakaan olevan. ;)

    • sisäloisten munat

      Kannattaa myös muistaa sellainen asia, että koiran ulosteissa, tai paremminkin niiden pinnalla on sisäloisten munia.Jotka siirtyvät seuraavaan sen koiraan sen nenän kautta, kun se haistelee ulostetta.Vaikka uloste maatuu, katoaa.
      Nämä loisten munat säilyvät maastossa kaksikin vuotta, odotellen haistelijaa, tai maistelijaa, ja pääsevät taas jatkamaan sukuaan ja eloaan.
      Siksi on kotipihaltakin hyvä kerätä ne oman koiran jätökset, muuten omakin koira saa niistä taas lisää sisäloisia.Ja madotettavaa riittää.

      • tisisi

        Siivoan kyllä koirani jätökset mutta enemmän mua ällöttää ihmisten roskat.


      • kipale
        tisisi kirjoitti:

        Siivoan kyllä koirani jätökset mutta enemmän mua ällöttää ihmisten roskat.

        Niin minuakin, juuri pari päivää sitten näin jätkän, joka otti tupakka-askista viimeisen tupakan, ja heitti askin maahan ihan muina miehinä. Kerrostaloalueen pihassa. Jo on pokkaa.. Ei jätkä näyttänyt muutenkaan miltään järjen jättiläiseltä


      • Mitäsulonsielläpusse
        kipale kirjoitti:

        Niin minuakin, juuri pari päivää sitten näin jätkän, joka otti tupakka-askista viimeisen tupakan, ja heitti askin maahan ihan muina miehinä. Kerrostaloalueen pihassa. Jo on pokkaa.. Ei jätkä näyttänyt muutenkaan miltään järjen jättiläiseltä

        Hyvin usein se tupakka-aski jää siltä koiran ulkoiluttajalta, joka jättää ne läjätkin korjaamatta.

        Itseä suunnattomasti ärsyttää se, että joka kakkaketjuun tulee joku tyhmä "tisisi" tai "kipale", joka vetää keskusteluun tämä roskaaja-kortin. Tällaiset henkilöt pilaavat kunnollisten koiranulkoiluttajien maineen.


      • kipale
        Mitäsulonsielläpusse kirjoitti:

        Hyvin usein se tupakka-aski jää siltä koiran ulkoiluttajalta, joka jättää ne läjätkin korjaamatta.

        Itseä suunnattomasti ärsyttää se, että joka kakkaketjuun tulee joku tyhmä "tisisi" tai "kipale", joka vetää keskusteluun tämä roskaaja-kortin. Tällaiset henkilöt pilaavat kunnollisten koiranulkoiluttajien maineen.

        Niin mitä helvettiä? Vastasin toisen kommenttiin. Ihan tiedoksi: minä en kerää koirani läjiä, se tekee asiansa metsään tai ruohikkoon, mistä ei tarvitsekaan kerätä. Mutta en roskia heittele ulos, enkä edes polta tupakkaa. Se siitä teoriastasi. Vielä tuosta paskanpoimimisesta: te paskankerääjät ette ilmeisesti ajattele luontoa ollenkaan? Keräätte MAATUVAN asian luonnosta muovipussiin ja heitätte roskiin. Aika paljon kauemmin sen maatuminen siellä kaatopaikalla kestää. että sellaisia luonnonystäviä meillä..


      • Mitäsulonsielläpusse
        kipale kirjoitti:

        Niin mitä helvettiä? Vastasin toisen kommenttiin. Ihan tiedoksi: minä en kerää koirani läjiä, se tekee asiansa metsään tai ruohikkoon, mistä ei tarvitsekaan kerätä. Mutta en roskia heittele ulos, enkä edes polta tupakkaa. Se siitä teoriastasi. Vielä tuosta paskanpoimimisesta: te paskankerääjät ette ilmeisesti ajattele luontoa ollenkaan? Keräätte MAATUVAN asian luonnosta muovipussiin ja heitätte roskiin. Aika paljon kauemmin sen maatuminen siellä kaatopaikalla kestää. että sellaisia luonnonystäviä meillä..

        Katsothan, että ruohikko, jonne koirasi tekee läjän on hoitamatonta aluetta eli sitä ei siis leikata edes kerran kesässä. Kun menentte metsään paskomaan marjastajat ja sienestäjät tykkäävät huonoa, joten metsäkin kannattaa valita tarkkaan, ettei mustikoiden kautta leviä ihmisiin koiran levittämät loiset.

        Sinä paskanlevittäjä ja -rakastaja et tiedä, että on maatuvia pusseja. Älä jätä paskoja lojumaan, en minäkään viitsi paskoa ulos. Sellainen olisi kuvottavaa. Sitä varten on viemäröinti ja vedenpuhdistamot.


      • kipale
        Mitäsulonsielläpusse kirjoitti:

        Katsothan, että ruohikko, jonne koirasi tekee läjän on hoitamatonta aluetta eli sitä ei siis leikata edes kerran kesässä. Kun menentte metsään paskomaan marjastajat ja sienestäjät tykkäävät huonoa, joten metsäkin kannattaa valita tarkkaan, ettei mustikoiden kautta leviä ihmisiin koiran levittämät loiset.

        Sinä paskanlevittäjä ja -rakastaja et tiedä, että on maatuvia pusseja. Älä jätä paskoja lojumaan, en minäkään viitsi paskoa ulos. Sellainen olisi kuvottavaa. Sitä varten on viemäröinti ja vedenpuhdistamot.

        Juu ja koiria varten on ne metsiköt ja ruohikot. Noissa metsissä ei kyllä marjanpoimijoita ole, ja mitä sitten vaikka olisi? Eiköhän sinne marjojen viereen pasko luonnoneläimetkin? Vai onko sekin nyt jotenkin kuvottavaa?


      • kuvottavaaolisi
        kipale kirjoitti:

        Juu ja koiria varten on ne metsiköt ja ruohikot. Noissa metsissä ei kyllä marjanpoimijoita ole, ja mitä sitten vaikka olisi? Eiköhän sinne marjojen viereen pasko luonnoneläimetkin? Vai onko sekin nyt jotenkin kuvottavaa?

        Jos sadat luonnoneläimet paskoisi joka päivä pienelle alueelle niin varmasti kuvottaisi, miksei sitten rakin paskat kuvota rakin omistajia?


    • klimpit kans yöksis

      Kakka maatuu, mutta ne loisten munat jää maahan.Josta ne haisteleva kissa, koira, kettu jne.saa kerättyä itseensä.
      Munat tosiaankin säilyy maassa kaksikin vuotta, odottamassa haistelijaa ;)

      Mua ällöttää kun koiran kakat jätetään ihan kävelytielle, tai sen reunaan.
      Tai kun klopit sylkee kaupan oven edustan niin liukkaaksi, että siihen meninaa kaatua. Olen kerran melkeen liukastunut sellaseen just yhden pojan sylkäsemään isoon klimppiin, ja kyllä haukuin räkivän kloopin niin, että melkeen se itki.Toivottavasti auttoi, räkäkimispakkomielteeseen parantavasti.Mulla oli kylki siitä melkeen liukastumisesta kipeä monta päivää.

      • guinea-pig

        Kissa ei käy haistelemassa koiranjätöksiä, kiertää kaukaa moiset saastaiset paikat. Koira sen sijaan syö kakkaa, omaansa ja toisten koirien. Sen jälkeen nuolee omistajansa naaman. Monissa uskonnoissa koira on epäpuhdas eläin ja se vastaa omaakin kokemustani; koirat nyt vaan ovat likaisia ja monet taudeista tarttuvat ihmiseenkin. Koirat ovat myös hyvin sairaita eläimiä, useimmat luonnonvaraiset eläimet ovat paljon terveempiä silloin kun niillä on riittävästi ravintoa.

        (En ole dog hater, minulla on ollut koiria, kissoja, lintuja, jyrsijöitä ja matelijoita.)


      • 9+10
        guinea-pig kirjoitti:

        Kissa ei käy haistelemassa koiranjätöksiä, kiertää kaukaa moiset saastaiset paikat. Koira sen sijaan syö kakkaa, omaansa ja toisten koirien. Sen jälkeen nuolee omistajansa naaman. Monissa uskonnoissa koira on epäpuhdas eläin ja se vastaa omaakin kokemustani; koirat nyt vaan ovat likaisia ja monet taudeista tarttuvat ihmiseenkin. Koirat ovat myös hyvin sairaita eläimiä, useimmat luonnonvaraiset eläimet ovat paljon terveempiä silloin kun niillä on riittävästi ravintoa.

        (En ole dog hater, minulla on ollut koiria, kissoja, lintuja, jyrsijöitä ja matelijoita.)

        Normaalisti koira ei koskaan syö kakkaa, ellei ole jotain puutosta. Meidän koirat eivät ole koskaan syöneet omaa kakkaansa, eikä muiden koirien.


    • tohtori-setä neuvoo

      Kaarinalainen Dog Hater se taas mesoaa lempiaiheensa eli koirankakkojen parissa.

      Ole hyvä ja hakeudu sinne Kaarinan psykiatriselle polille hoivaamaan päätäsi.

      On se kumma, miten naisen jättämä mies sekoaa tuolle tasolle!

    • bernilö

      Koirankakka kannattaa ehdottomasti kompiostoida, jos sellainen mahdollisuus on, aivan parasta ravinnetta tulee, parempaa kuin hevosen tai kananpaska.

      • vaarallistaon

        Lihansyöjien ja etenkin rakin paskoissa on paljon haitallisia bakteereja, kasvissyöjien kuten lehmät ja hevoset, ei.


    • Reimo

      Kuinka kauan roskan häviäminen luonnosta kestää?
      Muutama esimerkki:
      -Banaaninkuori 1-3 vuotta
      -Pahvimuki 1-5 vuotta
      -Tupakantumppi 10-15 vuotta
      -Pahvilaatikko 10-50 vuotta
      -Purukumi 20-25 vuotta
      -Alumiinitölkki 200-1000 vuotta
      -Muovipullo 500-1000 vuotta
      -Lasipullo 1000000 vuotta
      Sitten se pahin, eli koirankakka: 1-6kk
      Siinä ihmisille vähän miettimistä!!

      Mutta muistakaa kerää koiran jätökset :)

      • kerätkää kakat

        Sisäloisten/matojen munat säilyy maastossa 2vuotta, vaikka itse kakka ei säilykkään.
        Siinä vähän miettimistä :)


      • 20+15
        kerätkää kakat kirjoitti:

        Sisäloisten/matojen munat säilyy maastossa 2vuotta, vaikka itse kakka ei säilykkään.
        Siinä vähän miettimistä :)

        Juu, ja kuka käskee sitä maata siellä nuolla? Niitä loisia ja matojahan ei muualta sitten tulekaan? Toisekseen ainakin minä madotan koirani, ja niin madottaa varmasti suurin osa muistakin omistajista.


      • isovirhe

        Rakkien paskojen balteerit lisääntyy luonnossa loputtomiin ja aiheuttaa jopa elinikäisiä sairauksia eli rakinpaskat ei maadu käytännössä ollenkaan, ne bakteerit vaan leviää ilmaan ja vesistöihin sen lisäksi että kulkeutuu kengissäkin kaikkialle. Ravinteetkin kiertää vesistöissä aiheuttaen tuhoja sinilevien ja happikadon muodossa.


      • Kääpiösusi

        Jopas on varsinaisia superbakteereja.

        Kiinnostaisi tosiaan kuulla bakteerin nimi joka näin valtavasti kylvää tuhoa?


      • Kääpiösusi

        Niin tosiaan, en yhtään vähättele koiranulosteen iljettävyyttä kadunvarressa, puistossa tai tontinreunalla. Mun mielestä jokainen joka tahallaan jättää paskat säännöllisesti keräämättä on itsekäs mulkku. Itse kerään tunnollisesti joka ikisen kikkareen jonka koirani vääntää, joskus jopa muidenkin jos samaan pussiin mahtuu. Mutta voisitteko ihmiset pysyä edes faktoissa tässä kakkakeskustelussa, kiitos!


    • Wauhau
      • ei tarvi liiotella

        Kerääminen maasta hoidetuilta alueilta riittää.


    • Kyllämaatuu

      Kyllä maatuu

    • PaskaOngelmaa

      Hengitämme kevät pölyssä monia tonneja kuivunutta koiranpaskaa !!!
      kaupungeissa paskaa siis tule suoraan keuhkoihin !! Seurauksena mm. keuhkoklamydia, yms. taudit ja suolisto taudit !!
      Koiran pska leviää jalkineissa sisätiloihin ja kauppakeskuksiin !!! asuntoihin autoihin yms.

      Koiranpska oń vakava terveysongelma.

      Siksi Koiran omistajille tarvitaan ajokortti, paskan sijoitus ajokortti, ja koiran hallinta ajokortti, sekä vaatimus että on olemassa alue ja paikka, minne koko vuoden paskat voidaan sijoittaa.
      Maaton ei saisi koiraa kun ei ole sitä paskannatus paikkaa olemassa !!

      Onhan todella mieletöntä ja naivia, kun koiraa paskannutetaan ihmisten kulkuväylille, ja pihoihin !!! Lisäksi koiran omistajille tarvitaan taloyhtiöissä korkeampi yhtiövastike juuri tuon sotkemisen ja pahan hajun takia.

    • ääähhh

      Miksi järkevinä ihmisinä itseään pitävät vähättelevät näitä koirien jätöksiä jatkuvasti.

      Asun asemakaavoitetulla alueella omakoti talossa ja hoidettu nurmikko jalkakäytävää vastaan. Koiran jätöksiä joka kevät paljastuu hangen sulaessa n. 40 m matkalta 40-50 kpl. On siinä melkoinen läjä.

      Kesän aikana niitä tulee harvemmin, kun valoisaa ja oleskellaan ulkona. Olen huomauttanut joillekkin mutta vastaus on, että "tulee milloin tulee".

      Kaksi lasta leikkii tässä pihassa mutta ei sekään jarruta näitä hidalkoja. Nurmikkoa leikatessa sieltä rävähtää aina muutama roiskaisu ja ilman kumisaappaitten pesua ei selviä.

      Jalkakäytävän toisella puolella on kunnan nurmikko mutta sinne ei vahingossakaan nämä koirat suorita päivittäistä tyhjennystä.

      • aita-auttoimeillä

        Mä laittasin siihen rajalle kuusia aidaksi kasvamaan, tai jonkun edullisen verkkoaidan.Orapihlaja aitakasveja lahjoitetaan jatkuvasti myös, mutta niissä lapsetkin voi naarmuuntua.Voi olla että joudut kysymään luvan, jos on sellainen alue, ja aidan laitat.Meillä ei tarvitse kysellä, korvessa asutaan.Aidattiin vaan piha niin,ettei vieraat sinne tuppaa kävelemään, kun alkoi harmittaa olla takapihalla, ja vieraat sinne höpöttämään ilmestyi kulkien tonttimme reunuksella.Nyt pysyy koirakin sitten hienosti aidatulla alueella, ennen ei ollut koiraa.Ja vieraatkaan ei enää kulje sieltä ;)


    • KakkapussinKantaja
    • kuusettykkää

      Kyllä koiran kakka maatuu.Minä vippaan pökäleet meidän kuusien alle, oon tehnyt sitä vuosia, suosikymmeniä.Kuuset on tosihyväkuntosia, tummanvihreitä, ja reheviä.Niitten alla, ei näy kun muutaman viikon pöksyt, muut on sade hakannut maahan ja kuuset ottaneet ravinteekseen.Jos ne ei maatuis, olispa suuret kasat pöksyjä siellä XD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe