Sopiiko aloittelijalle?

*kesäksi kuntoon*

Millainen liikuntamuoto pilates olisi keski-ikäiselle naiselle? Sopiiko sellaiselle joka ei ole muuta liikuntaa harrastanut kuin reipasta kävelyä koiran kanssa? Onko pääkaupunkiseudulla (Espoo / Helsinki) edullisia paikkoja jossa harrastaa pilatesta? Onko pakko liittyä johonkin liikuntasalille / kuntosalille vai löytyykö muita tapoja ko. lajia harrastaa? Vinkkejä........
Kesä on tulossa ja hirvittää mitä vaatteiden alta paljastuu.....pömppömaha ja selluliittia ainakin.......

5

3689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KapteeniKoukku

      Se pilates on suomeksi melilosvo!

    • *usko mennyt*

      Sitten toinen kysymys: Löytyykö netistä jostain parempaa ja asiallisempaa palstaa kysellä eri asioita koska täällä Suomi24:ssä ei saa mitään järkeviä vastauksia. Eipä ole ensimmäinen kerta eikä varmastikaan viimeinen, mutta usko tähän keskustelupalstaan on mennyt.

    • Spinnaaja..

      Pilates sopii varmastikin kaikille. Loistava rentouttava ja rauhoittava liikuntamuoto. Säännöllisesti harrastettuna tulokset näkyvät keskikropassa nopeasti. Vatsanseutu kiinteytyy ja voimistuu. On erittäin hyvä myös selälle. Muutoinkin kehon liikkuvuus paranee huomattavasti.
      Lapissa asuvana en osaa sanoa Helsingin tarjonnasta, mutta itse olisin sitä mieltä, että on varmastikin syytä ohjatusti ensin perehtyä Pilateksen tekniikkaan. Erityisesti vatsalihasten hallintaan ja hengittämiseen. Alussa todellakin tuntuu, että oikein hengittäminen ei ole aivan itsestään selvää. Se on Pilateksessa kuitenkin tärkeää ja toki tekniikat omaksuu nopeasti, jos malttaa säännöllisesti harrastaa. Näin oppii myös tärkeimmät liikkeet.
      Sen jälkeenhän voi Pilatesta harrastaa myös kotona. Ohjeita löytyy netistä, DVD:ltä, kirjoista jne. Välineitä; kuten matto, pilatesrenkaita, palloja yms. saa vaikkapa marketeista. Olen itsekin ostanut joitain tärkeimpiä ja itselleni mieluisimpia välineitä kotiin. 1 - 2 kertaa viikossa käyn kuitenkin ohjatuilla Pilates-tunneilla.
      Suosittelen siis lämpimästi. Yllättävän tehokas laji! Itse olen 45- vuotias nainen ja harrastan Pilateksen lisäksi kuntosalilla käyntiä sekä spinningiä. Pilates toimii myös hyvin palauttavana liikuntamuotona.

    • Fressin jäsen

      Saleilla noita Pilates-tunteja parhaiten löytyy. Voit tutkia olisiko jollain ketjuista kohtuuhintaista 10x korttia jotka käyttäisit sitten vain Pilatekseen (tai käyt Pilateksen jälkeen/ennen nostamassa painoja siinä samalla). Myös esim. Espoon liikuntatoimen sivuilta löytyy jonkin verran erilaisia kursseja, myös mm. Pilatesta. Erilaisia ohjattuja liikuntoja löytyy monilta Espoon uimahalleilta (joissa siis on saleja ja ryhmäliikuntatiloja niiden uimatilojen lisäksi).

      Pilates sopii ehdottomasti kaikille. Se on helppo aloittaa ja mitä enemmän sitä jaksaa harjoitella, sen tehokkaammaksi se tulee. Mielellään siis näkisin että innostut liittymään jollekin salille ja käymään pitkäjänteisesti sen 10 kerran sijasta. Itselleni Pilates on keino pitää alaselän kivut kurissa vahvistamalla keskivartalon lihaksia, istuvaa konttorityötä kun teen viikosta toiseen.

      Toivottavasti uskosi Suomi 24:ään palautuu edes jonkin verran. Tällä saitilla saa sekä parhaimmat vastaukset että pahimmat trollaukset (valitettavasti).

    • Aikuisbaletti??

      Samaan tapaan äärimmäisen muokkaava laji on aikuisbaletti. Lisänä kaunis musiikki ja sitkeät, kauniit liikkeet.
      Käy kokeilemassa, olisiko se(kin) sinun lajisi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe