Menorca

satu73

Onko menorcalla käyneitä? Olisi kiva kuulla kokemuksia? Itse olemme menossa heinäkuussa Cala`n Boschille.

35

11096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • don Luis

      Toivottavasti joku lähiaikoina käynyt vastaa,kun tästä minun vastauksesta ei isompaa infoa irtoa.Kävin Menorcalla vuonna1976 siten ,että menimme laivalla Mallorcan Alcudiasta.Matka kesti muutaman tunnin,jonka jälkeen saavuimme Ciudadelaan(nykyisin kirjoitusasu vaihtelee),josta teimme bussikierroksen saarella ja pidimme pienen uimatauon CalaGaldanan rannalla.Kaikenkaikkiaan hieno ja rauhallinen paikka,silloin ,mitä lienee nyt.Uskon sen kuitenkin olevan erilaisempi Mallorcan hulinoihin verrattuna. Hyvää matkaa teille.

    • Menorcalle

      Kaksi kertaa Menorcalla ollut ja mieli tekisi taas mennä.Mahtavan kaunis saari upeine pikku rantoineen.

      Suosittelen auton vuokraamista vaikkapa vaan muutamaksi päiväksi,saarella on paljon tutustumisen arvoisia kohteita.

      Omat suosikkini:Monte Toron pyhäikkö (Es Mrecadal kylä)
      SHostalin kivilouhimot sekä niitten yhteydessä oleva puutarha(maksullinen)
      Xoroi luola ( maksullinen) (iltaisin toimii discona)
      Ciutadella,Mahon kaupungit
      Cala Galdana uimaranta
      Fornells idyllinen kalastajakylä

    • Pera69xx

      Kolmesti saarella käyneenä voin suositella kohdetta. vuokra-auto tai fillari on ehdoton ja paras tapa liikkua saarella. Idylliset pikkukaupungin, komeat kalliojyrkänteet ja etenkin Euroopan upeimmat luonnon hiekkarannat. Itse välttelen kaupallisia turistikylärantoja ja suuntaan vaimoni kanssa noille virgin beacheille, joissa on rento ja avoin tunnelma.Laitan myöhemmin listan suosikkirannoistani, mutta ehdoton ykkönen on Cala Macarelleta:)

      • Binibeca

        Kiitos vinkeistä, itse menossa kesäkuussa lautalla Barcelonasta. Yksi yö Mahonissa ja viikko Binibecassa (edullinen majoitus). Fillarit oli ajatuksena ja auto muutamaksi päiväksi. Pera69XX:n rantalistaa odotellessa... :-)


    • Emmi-ly

      Lähdemme myös kesäkuussa Menorcalle Cala'n Boschille ja kaikki kokemukset kiinnostavat! Meitä on lähdössä reissuun nelihenkinen perhe, jossa kaksi pientä lasta (1 v ja 5 v). Löytyykö lapsille kohteita, joissa käydä? Tosin nuo upeat rannat varmasti riittävät :) Millainen on hintataso? Löytyykö esim. vaippoja ja lastenruokia kaupoista ja mihin hintaan?

    • juuripalannut

      Juuri Menorcalta tulleena - reissussa 10 kk ja 3v lasten kansa - voin suositella paikkaa rauhallista kohdetta etsivälle. Lapset huomiitiin todella hienosti joka paikassa; syöttötuolit löytyi ja kannettiin pöytään, piltit lämmitettiin, juteltiin, tuotiin leluja yms.
      Olimme itse Cala Santandriassa (Prins Hotel de Santandria).
      Bussilla on helppo liikkua. Aikataulut löytyivät hotellin respasta ja niitä noudatettiin todella tarkasti. Busselja (linjat 64 ja 65) kulki hotellin ohi päiväsaikaan vähintään 30 min välein, välillä tiheämminkin.Rattaat ja isommat laukut laitetaan bussin ruumaan. Kuski avaa luukun atuomaattisesesti nähdessään rattaat. Poistuessakin rattaat sai helposti pyytämättä.
      Ciutadellan bussimatkat kesti max. 10 min. Hinta Ciutadellan 1,45€/pää ja Delfinesiin 1,55€/pää. Delfinesissä, joka sijaitsee Calan Boshissa on vesipuisto - ihan OK,supersiisti, melko pieni kuitenkin.
      Taksikin on edullinen vaihtoehto, Ciutadellaan Sa Caletasta matka maksoi n. 6€. Lithicaan / Peres de S'Hostalin kaivoksille n 10€.
      Lastenruokaa (purkkeja) saa joka kaupasta ja meidän 10 kk söi niitä mielellään. Vaippojakin löytyy, tosin kaupat ovat pääosin pieniä ja niiden valikoima on rajallinen. Calan Bosc on suurempi paikka kuin Sa Caleta, siellä lienee paremmat valikoimat.
      HIntataso on kutakuinkin sama kuin Suomessa, riippuu tietysti paikasta. Ruoka ei ollut aivan gourmeeta, mutta vatsan sai täyteen.
      Itse miellyimme Restaurant Sa Quadraan joka sijaitsee Cala Santandrian rannan pohjukassa. Ravintola on perustettu luolaan. 4 hengen ateria - filepihvi, broileria, kalaa, 2 oluttuoppia, lasi valkoviiniä, pullo punaista ja virvoitusjuomat 85€.
      Toinen käyttämämme paikka oli Sa Nacra, joka on aivan hotellin vieressä. Täällä kävimme pääasiassa helppouden vuoksi ja upeita maisemia ihailemassa. Ravintola"sali" on kallinkielekkeellä meren rannalla. Sieltä voi jopa hyppiä uimaan.
      Omat lapsemme viihtyivät parhaiten hiekkarannalla, mutta Lithican kaivokset tekivät 3v vaikutuksen, samoin vesipuisto (Calan Boschissa) - sisäänpääsymaksu 19€ / 10€ aurinkotuoli 2,80 ja aurinkovarjo 2,80..
      Ciutadellassa bussien päätepysäkin vieressä on hieno leikkipuisto jonka vieressä on snack-ravintoloita joissa kävimme ihan lasten vuoksi syömässä. Olipahan jotain tekemistä tuokaa odotellessa.

    • Pera69xx

      Juuri Mallorcan Alcudiasta takaisin palanneena lisään pari vinkkiä koskien Menorcan uimarantoja. Rantoja on Menorcalla lähinnä kahta perustyyppiä: ensiksi niitä samoja joita on kaikkialla: hienoa hiekkaa,paljon porukkaa, vuokra-aurinkotuoleja, beach-ravintoloita& baareja, polkuvene vuokraamo yms ja sijainti lähellä resort-aluetta = hotellit, rihkamakaupat. Näitä edellämainittuja rantoja pyrin yleensä välttämään missä tahansa lomailenkin.

      Toinen rantatyyppi, joka on ehdottamasti SE JUTTU Menorcalla on luonnonrannat eli virgin beaches. Nämä ovat pienikokoisia ja yleensä rauhallisia rantoja. Erittäin kauniit maisemat ja puhdas vesi & hiekka. Omaat eväät mukaan koko päiväksi, koska baareja näissä ei ole. Auto jätetään p-alueelle,joka voi sijaita hieman kauempana itse rannasta, koska saaren eteläranta on pitkälti luonnonsuojelualuetta. Rannalla on kiireetön tunnelma ja suurimmassa osassa voi rentoutua ilman rihman kiertämää ilman että joku siitä pahastuu. Snorklailu ilman uima-asua on piristävä kokemus, kannattaa kokeilla.

      Tässä parit vinkit eteläranta: Cala en Turquetta, Cala Macarella ja Cala Macarelleta, Cala Mitjana ja Cala Mitjaneta, Platja de Binigaus. Pohjoisranta: Cala de Algaiarens (etenkin se piilossa oleva itäinen ranta), Cala Pregonda. Itäinen rannikko: Sa Mesquida, Cala Presili.

      Haluan painottaa että lähes kaikki rannat ovat ns semi-nude rantoja, joissa osa on uima-asuissa ja osa ilman - luonnollisesti :)

      Menkää ihmeessä rentoutumaan luonnonrannoille. Ette pety!

    • Calan Bosch

      Paikalliset myyvät karttoja joista "parhaat" rannat löytyvät - löytyvät ne myös tavallisesta kartasta. Upea paikka, ihanat ihmiset ja hyvää ruokaa - mitä sitä muuta voi lomalta toivoa.
      Liikenne aika rauhallista ja paikallisbussit siistejä sekä varsin edullisia. Fillareita kannattaa kokeilla eikä perusautokaan kaada budjettia. Tulin matkalta perjantaina ja nyt jo tekisi mieli lähteä takaisin. Jos haet bailauspaikkaa - sitä tämä ei ole, naapurisaarilta Mallorcalta ja Ibizalta löytyy menoa.

      • Rose72

        Calain Bosch kävijät, kertokaapa kokemuksianne paikasta. Millaista ruokaa, missä hotellissa olitte, mitä maksoi taksi lähimpään kaupunkiin jne.


    • Ulla20

      Vietimme heinäkuussa viikon Menorcalla ja varmasti menemme toistenkin. Meitä viehätti erityisesti saaren siisteys, rauhallisuus ja lyhyet välimatkat. Cala'n Boschin satamassa on kauppoja ja hyviä ravintoloita. Ruoka oli hyvää joka puolella saarta, hintataso on jonkin verran edullisempi kuin Suomessa. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä kaikkialla. Hotelleissa ei taida olla kovinkaan suuria eroja, laadukkailta näyttivät kaikki ainakin ulkoapäin. Meillä oli auto vuokrattuna, joten taksien hinnoista ei ole tietoa. Paikallisbussit näyttivät uusilta ja niitä kulki usein. Asenne jalankulkijoihin oli myös hyvä, autot pysähtyivät aina antamaan tietä. Saaren halki kulkee yksi päätie, josta erkanee sivuteitä, mutta läheskään joka paikkaan ei autolla pääse. Niinpä katsottaava jäi myös seuraavaan kertaan.

    • hohoimenorca

      Hei,
      Onkos kellään kokemusta Paradise Club and Spa hotellista?

    • Amalia Armas

      Ollaan Menorcalle menossa syyskuulla ja Jaime Mascaron kengät kiinnostaa onko joku käynyt myymälässä ja mitä on hintataso ?

    • Sandalias

      Oisko tässä vähän hinta esimerkkiä ?
      Vasemmalta voi klikkaamalla valita erimallisia kenkiä.

      http://www.kukimba.com/coleccion/cuna-ts5/jaime-mascaro-ma43

    • amalia armas

      kiitos linkistä!

    • Perhematkalle

      Nostan tätä keskustelua, jos jollain on tuoreempia kokemuksia Menorcasta. Ens kesänä ollaan menossa ja kiinnostais tietää Finnmatkojan hotellista Club menorca. Samoin autonvuokrauksesta, mistä suosittelet vuokraamaan?

      • L.o

        Club menorca on ihana ja rauhallinen hotelli. Olimme siellä perheeni kanssa (4hlö) kesällä 2015 ja ollaan menossa uudestaan tänä kesänä. Allas oli sopivan kokoinen ja huoneet siistit. Hnekilökunta mukavaa ja ruoka hyvää. Kannattaa ehdottomasti ottaa puolihoito tai vastaava. Itse otimme All Inclusiven sen helppouden takia ja ei harmittanut. Joka päivä aamianen oli erittän monipuolinen ja päivällisellä oli jos jonkin sorttista lihaa, kanaa, kalaa ym ym. Suosittelen...
        Hotellin lähellä on ihana ranta. Sinne pääsee oikaisemaan hotellin vieressä olevan puiston läpi. Vesi kirkasta ja puhdasta, ranta sopivan matala myös lapsille.
        Autoa ei itse vuokrattu kun oltiin viimeksi vain viikko. Sen sijaan käytiin satamassa myydyillä retkilä(samoja joita Finnmatkat myy mutta halvempia). Suosittelen ehdottomasti veneretkeä koskemattomille rannoille ja luolauintia sen yhteydessä. Niitä myytiin tosiaan satamassa olevasta myyntipisteestä.
        Autoa ei kannata vuokrata Finnmatkoilta. Niitä saa halvemmalla suoraan vuokraamoista. Tänä kesänä vuokrataan ja olen jo netistä etisnyt hintatasoa. 2pv n.60-80e, riippuen autosta. Hotellin vieressä on autovuokraamo.
        Hyvää ja aurinkoista matkaa :)


      • Perhematkalle

        Kiitos L.o! Viikoks mekin ollaan menossa, mutta ajateltiin vuokrata auto yhdeksi päiväksi. Ajateltiin käydä es mercadalissa, vuorella, siellä pohjoisen majakalla sekä lopuksi siellä luolabaarissa jos aikaa vielä riittää. Miltä firmoilta olet kattellut noita hintoja, itse olen löytänyt halvimman päiväksi Owners carilta, oisko ollut alkaen 53€ päivä. Tosin en kahden päivän vuokrauksia ole edes kattellu. Onko kellään Owners carilta kokemuksia, onko ok?


      • Kulkurit

        Hei,
        Kokemuksia Menorcasta parin reissun verran ja kolmas tulossa. Saari on vienyt mennessään. Menorca ei ole siis bilepaikka eikä nyt mikään varsinainen ostosparatiisikaan vaikkakin kivoja löytöjä voikin tehdä. Julkinen bussiliikenne toimii hyvin ja on melko edullista. Taksilla liikkuminen ei myöskään ole hirvittävän kallista. Auton vuokraus kokemusta on kahdesta vuokraamosta. Toinen matkatoimiston kautta ja toinen Europcarilta. Jälkimmäinen huomattavasti edullisempi ja aivan uusi hyvä auto. Ravintoloiden hintoja kannattaa hiukan vilkaista ennen kun menee sisään varsinkin sesonkiaikana, huonoa ruokaa en ole saanut missään saaren ravintoloissa ja hotellien ruokatarjonta myös erittäin hyvää. Hotellit ovat siistejä ja puutarhat hyvin hoidettuja. Palvelu on niin hotelleissa kuin muuallakin erittäin ystävällistä. Sesonkiaikana saarella on paljon turisteja ja uimarannoilla myös paljon väkeä ilman uima-asuja. Hintataso varmasti lähellä Suomen tasoa, mutta kevyet ruokatarpeet saa kaupasta edullisemmin kuin Suomessa. Ravintoloiden hinnat hiukan kiinni mitä syö ja kuinka suuresti. Päivällä monissa paikoissa tarjoillaan menuita, joihin sisältyy alkupala, pääruoka ja jälkiruoka. Hintataso on selkeästi edullisempi kuin illalla. Vaihtoehtoja on yleensä monia. Saaren huoltoasemien kanssa kannattaa olla tarkkoina, koska esim. Ciutadellassa on yksi huoltoasema joka myöhään auki, useat kylien huoltoasemat sulkevat jo klo 20.00-21.00. Saarella kannattaa kierrellä ja katsella muitakin paikkoja kuin oma lomakylä. Luonto on kaunis ja saari on rauhallinen. Meillä ei mitään huonoja kokemuksia ole vielä eteen tullut. Mascaron kenkäkaupassa on yleensä hyviä tarjouksia ja normaalit hinnatkin ovat halvempia jos kyseistä tuotetta ostaisit Suomessa. Mahonissa myös hyviä liikkeitä ja Mascaron tuotteita myynnissä myös niissä ja samalla hintaa. Valikoima voi olla suppeampi kuin tehtaanmyymälässä. Saaren korkeimmalla paikalla kannattaa vierailla luostarissa ja nauttia kahvilassa hyvät kahvit sekä ihailla maisemia. Patikointiin erinomaiset mahdollisuudet ja pyöräilyyn, joskin kesän kuumuus saattaa rajoittaa matkojen pituutta. Majakat ovat myös viehättäviä vierailupaikkoja, suosittelemme. Saari on todellakin Mallorcan pikkusisko ja elää aivan omaa ainutlaatuista elämäänsä saaren omilla ehdoilla. Kesällä 1.7.2016 alkaen peritään turistiveroa hotelliyöpymisistä joka määräytyy hotellin tasosta, maksan mielelläni veron tuolle saarelle jossa voin käydä nauttimassa lämmöstä ja kauniista ympäristöstä. Saarella olemme olleet 2013, 2015 ja vielä vierailemme 2016.


    • Tyytyväinenreissaaja

      Tulimme Menorcalta Cala'n Boschista viikko sitten. Paikka oli mukava pieni ja kaikkialla siistiä. Kävelimme paljon rantojen polkuja ja kävimme myös majakalla.
      Päivät menivät altaalla mutta saatoimme vielä joskus viiden maissa lähteä rantaan snorklaamaan. Ihmisiä siellä riitti lähes auringonlaskuun saakka. Rannat olivat siistit vaikkakin aika ruuhkaiset. Hyvää oli se että jos menit rantaan myöhemmin maksoit aurinkotuoleista myös vähemmän. Espanjalaisilla ja Italialaisilla oli juuri lomat ja perheitä olikin paljon liikeellä.
      Ostoksia ei enää tarvitse juurikaan tehdä kun matkusteltu ennenkin. Rihkaman ostamisen aika on mennyt ohitse. Samaa tavaraa oli kuin esim. Kanarian kaupoissa. Ruoka, alkoholi ja muukin oli ruokakaupoissa hiukan Suomea halvempaa. Tuliaisalkoholit saa kyllä parhaiten kentän taxfreestä. Hintataso oli hyvä ja mukavia tarjouksiakin.
      Bussilla käytiin pari kertaa Ciutadellassa ja se oli mukavaa vaihtelua päiväohjelmaan. Syötiin sataman ravintolassa ja ruoka oli hyvää. Maisemasta kyllä maksoi muutaman euron ylimääräistäkin.

      Hotellimme Club Menorca oli siisti ja isompi allas oli hyvän kokoinen ja syvä! Huoneistot olivat siistit ja tv myös makuuhuoneessa. Ehkä ainoa miinus oli ettei ollut kahvinkeitintä. Vedenkeitin ja suodatin kuitenkin löytyi. Meillä kahdella aikuisella kun tuo ruokapuoli ei aina ole niin tarkkaa niin otettiin hotellista vaan aamiainen, joka olikin todella monipuolinen ja hyvä. Sillä pärjäsi pitkälle päivää ja useasti altaalta tultua söimmekin vain kevyesti patonkia ja kahvia. Kauppojahan oli hotellin vieressä useampiakin eri puolilla ja hintatasokin kaikissa lähes sama.
      Hyvin rauhallista oli hotellissa ja koko paikassa joten ei kannatta mennä sinne bilettämään vaan nauttimaan auringosta ja mukavasta joutenolosta!

    • NtiKesä17

      Menorcan matka tiedossa syksyllä. nyt jo kova matkakuume. Kaunista luontoa, patikointia ja pyräilyä ainakin odotamme. Hotelliksi varattiin Floramar Gala Galdanasta. Kerro, mitä nähtävää / tekemistä Menorcalla nelikymppiselle pariskunnalle syyskuun lopussa.

      • Granola

        Cala'n forcat Onko kukaan käynyt? Menossa tulevana kesänä ja kaikki tieto olisi tervetullutta! Hotellina toimii almirante farragut ja siitä en ole löytänyt juuri mitään suomalaisten kokemuksia, niitä olisi kiva kuulla :)


    • paikkakiinnostaisi

      Menorcasta myös kysyisn jos joku käynyt, olis paikka nimeltä calas bos viiden kilometrin päässä Ciutadellasta, onko alueella yhtään isompaa kauppaa?

      Mikäli ei niin paljonko pienessä marketissa maksaa esim- olut ja onko yleensä monipuolista valikoimaa olutta, brandyä, ruokaa ym?

      Onko alueella lenkkeilyreittiä?
      mitä olette tykänneet paikasta, kuinka varma sää on esim, elokuun loppupuolella kun esim. mallorcallahan sää välillä vaihtelee ja siellä voi kesälläkin olla sateita.
      Onko Menorca kallis paikka, ateria ravontolassa, olut ravintolassa hinta?

    • mieli_sinne

      Löytyykö nyt menorcalla käyneitä, kokemuksia pliis...

    • Summerlovin

      Cala Galdanaan ollaan menossa viikon päästä. 30 ja 40 v. pariskunta. Vinkkejä otetaan mekin vastaan! ;)

      • Tykkää2

        Millainen paikka oli?


    • eioomunpaikka

      Cala Galdanassa tällä hetkellä, todella pieni alue, vain todella pienet kaupat turistihinnoilla. Kaljat 70 sentistä ylöspäin. Baarissa iso olut reilut kolme euroa. Alkoholivalikoima on aika heikkko. Tupakkaa ei Cala Galdanassa saa muualta kuin muutamasta ravintolasta. Ravintoloiden ruoka kallista (about suomen hinnat, alko toki hieman halvempaa) ja todella mitään sanomatonta. Neljäs päivä kohteessa, toivottavasti joku näistä ravintoloista on hyvä. Bussi ciutadellaan maksaa 2,9e ja siellä on varmaan paremmat setit, 5 tunnissa siellä ei paljon vielä ehtinyt nähdä. Ciutadellassa ainakin isompia ruokakauppoja, vaatekauppoja ja tupakkakauppoja joka nurkalla. Ranta on toki hieno ja täynnä. Cala Mitjana ranta on puolen tunnin kävelymatkan päässä, siellä oli rauhallista ja se teki siitä todella upean, ei noita hiton tuolisysteemejä :) 10 päivää vielä jäljellä, huomenna bussilla ciutadellaan ja autokin on otettava muutamaks päiväks Gala Caldana on nähty muutamassa päivässä ihan tosissaan. Pari ravintolaa täytyy vielä käydä testaamassa.

    • Loma_Laine

      Cala'n forcat & Almirante Farragut hotel!! Voin lämpimästi suositella k.o hotellia! Huoneet ovat remontoidut joten Tui:n sivuilla olevat kuvat eivät ole paikkaansa pitäviä. Hotelli on siisti ja suuri , palvelu erittäin hyvää! All inclusive toimii hyvin ja valikoimaa ruokasalissa on paljon ( Vaikkakin jos joka päivä ottaa samat ruoat lautaselle niin voi alkaa tympiä). Kahvia ja limuja sekä vettä ja myöskin alkoholia ( tietyt vodka mixerit , Gin tonic , sangria ja viinit ja myös olut ) on saatavilla koko päivän maksutta! Lyhyt kävelymatka paikalliseen kekustaan jossa on useita kauppoja baareja ja ravintoloita! Bussi Ciutadellaan lähtee melkein hotellin edestä hinta 1.65€ per suunta!! Taksi n.10€ ! Jos jotakin ei niin hyvää pitää sanoa niin hotellissa äänet käytävästä kantautuu herkästi huoneeseen , muuten ei moitteen sijaa!! Annan 4 tähteä :)

      • Menorcalleko

        Hei, millainen oli Almirante Farragutin ranta - sopiiko se uimataidottomille lapsillekin, oliko kovasti ruuhkaa, kun netistä löytämäni kuvan perusteella oli hyvin pieni?


    • menorcaoliskiva

      Calain bos hotelli Roc lago park onko kukaan kynyt?
      Onko Calain boshissa ruokakauppaa ja onko Ciutadellassa isoja marketteja, onko Calain Boshissa ulkoilu/kävelyteitä?

    • menrcallemenossa

      Kiinnostaisi myös tietoa Menorcasta ja Calain Boshista, onko siellä kunnon ruokakauppa jsosa edullista olutta, brandyä ym?
      Onko hyviä kävelyteitä, olemme lähdössä matkaan heinäkuussa.

      • Lasten_kanssa_matkalla

        Tarvitaanko uidessa uimatossuja merisiilien tms takia. Joku mainitsi nähneensä meressä merisiilejä.


    • ELVÄL

      HEi onko PUNTA PRIMA alueesta kokemuksia / mieltymyksiä? Syyskuun lopulla menossa. toivotaan että aurinko jaksaa lämmittää vielä silloinkin. :)

    • makes2

      Moi ! Syyskuun alussa ensi kertaa Menorcalle,hotellina vacances ? Onko kokemuksia hotellista ja muutenkin saaresta ?

    • Syksy2017-20

      Onko menorcalla syyskuussa vielä lämmintä? Entä onko sateista?

    • Juupajoenelli

      Menorcalle menossa ekaa kertaa. Gala galdana. Kerro matkailukeskuksen sieltä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe