Kuinka saada toinen jättämään?

Eliiiisa

Tuntuu että olen poikaystäväni kanssa niin jumissa. Muutimme liian pian yhteen, kun lempi leiskui mutta nyt kun alkuhuuma on lopussa, kaikki on kurjaa ja harmaata.

En halua jättää poikakaveriani (sanotaan nimeksi vaikka Matti) itse, vaikka toivonkin suhteen loppuvan. Hänellä on traumoja seurustelusta, sillä hänen ainoa tyttöystävänsä ennen minua petti häntä. Silloin kun Matti seurusteli tämän tytön kanssa, tyttö koki ettei saanut Matilta tarpeeksi huomiota, ja päätyi pettämään häntä. Kuulemma tyttö käy yhä terapiassa, koska Matti oli niin kylmä ja välinpitämätön häntä kohtaan (luulen että tyttö kärsii jostain narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, sillä Matti on oikeasti hyvä ihminen muita kohtaan). Matti kantaa syytä niskoillaan, sillä hänestä tuntuu että hän on niin huono ihminen että muut joutuvat kallonkutistajalle hänen takiaan.

Tuon takia Matin itsetunto ei yllättäen ole pilvissä, enkä voisi murskata häntä lisää jättämällä hänet. Suhde kuitenkin junnaa paikoillaan ja arkielämässäkin huomaa Matin synkän asenteen kaikkeen, kuinka hän aina alistuu muiden tahtoon ja kärsii siitä itse.

Itselläkään ei ole kaikki hyvin, sillä tunnen itseni hyvin masentuneeksi ajoittain, ja tuntuu että olisi helpointa vaan jättää elämä taakseni hyppäämällä sillalta. Mutten voisi tehdä sitä, sillä Matti luulisi että se on hänen syytään, vaikka oikeasti syitä on satoja muita.

Tosin samaapa tuo viestisi, jos saisin Matin jättämään minut, ja heti menisin hoitoon: Matti luulisi että jouduin hoitoon koska hän jätti minut. Ehkäpä olen vain jumissa surkeassa suhteessa lohduttoman ihmisen kanssa loppuelämäni.

6

1752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgjfgldjflld

      Oletko varma, että harmaus poistuisi, jos eroatte? Sanoit olevasi masentunut silloin tällöin. Sano vaan ystävällisesti, että haluat lopettaa suhteen, jos siihen tulokseen tulet. Ehkä voit antaa hänelle jotain tukea vielä suhteen jälkeenkin ystävänä, jos hän on tosi huonossa kunnossa henkisesti. Ei se kyllä välttämättä kovin hyvä idea ole.

    • Ole rehellinen

      Sillähän sinä murskaat Matin vain pahemmin jos alat temppuilemaan niin että hänen on pakko jättää. Puhu avoimesti siitä että et enää ole onnellinen suhteessa tai ylipäänsä ja tarvitset aikaa ja tilaa itsellesi.

      • keskustelua

        Näin on, pitää olla rehellinen. Se auttaa Mattia jatkossa. Eli aloittaja: Oletko puhunut Matin kanssa tästä ex-suhteesta ja sen päättymiseen liittyvistä asioista siten, että Matti olisi ymmärtänyt, että hän on hyvä kumppaniehdokas sopivalle naiselle, mutta että ex-suhde oli väärä hänelle ja kuten kerroit,ex- tyttöystävällä on ehkä jotain ongelmia persoonallisuuden kanssa ja se vaikuttaa läheisessä ihmissuhteessa ongelmallisella tavalla?

        Sitten sinun pitää keskustella teidän suhteenne tilasta, mitä sinä tunnet. Väkipakolla ei voi olla onnellinen. Suhteet eivät läheskään aina onnistu. Ei siinä mitään pahaa ole, surullista vain. Rehellisyys on aina tosi tärkeää. Molempien osapuolten tulevaisuutta ajatellen on olennaista, ettei menneisyyteen jää vääriä ajatuksia suhteen tilasta ja miksi suhde kariutui. Nythän Matilla on vääriä olettamuksia omasta osuudestaan edellisen suhteen kariutumisen syistä. Jos hän saa vielä lisää sellaista viestiä, että hän ei pysty kunnolliseen läheiseen suhteeseen, se voi vaikuttaa tuhoisalla tavalla hänen seuraaviin seurustelusuhteisiinsa.

        Muista, kun seurustelu päättyy, kummassakaan osapuolessa ei tarvitse olla mitään vikaa. Seurustelu on sitä varten, että osapuolet oppivat tuntemaan toisensa ja miettimään, voisiko heistä tulla pari pidemmällä aikavälillä. Läheskään aina seurustelu ei johda eteenpäin. Mutta päättynytkin seurustelu on täyttänyt tehtävänsa eli on saatu tieto siitä, että juuri tämän parin ei kannata jatkaa eteenpäin yhdessä.

        Ole lempeä, mutta jämäkkä.


    • 11

      Menkää pariterapiaan, sillä varjolla saat "Matinkin" juttelemaan omista henkilökohtaisista ongelmistaan. Samoin sinä hyödyt. Ymmärsin että olette molemmat MASENTUNEITA. Sen paremmin bänät kuin uusi kumppanikaan ei auta ihmisttä, joka ei osaa elää, ei osaa olla rakentavassa vuorovaikutuksessa muihin. Kahden masentuneen välinen tuore suhde, niin, voiko se olla onnellinen?? Hoitakaa 2 kpl elämää rajoittavia masennustapauksia ensin kuntoon, mieluiten keskusteluterapian (ns. ratkaisukeskeinen) keinoin, ei pelkillä lääkkeillä. Kun kaksi elämään oppinutta, pirteää nuorta ihmistä toisiaan sparraa eteenpäin elämässä, mikäpä sen hauskempaa. Auttakaa toisianne tuon junnaavan saisäänpäinkääntyneen synkistelyn sijaan.
      En usko että suhteenne sinänsä on tuhoon tuomittu, tyylin vain täytyy muuttua rakentavien keskustelujen kautta.

    • Tahdon myös

      eroon nykyisestä läheisestä "miesystävästä" joka kaiken lisäksi on epäluotettava. Hän riippuu kiinni kuin takiainen >:( Tahdon oikeasti elää yksin. Suunnitelmissa ei todellakaan ole etsiä uutta miestä! Yksikään mies ei ole ollut luottamuksen arvoinen. Taitavat olla pahempia juorukelloja kuin naiset!

    • vittumitätouhua

      Tässä tapauksessa, kasvata nainen pallit ja jätä itse se. Toi on lapsellista, tehdä itestään kusipää jotta toinen jättää. Luulin oikeasti naisten olevan viisaita, mutta todenäkösemmin väärässä olin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe