Mitä pituus haittaa ponille?

ihmehörhöle!

Oon törmänny tähän asiaan, jo monta kertaa, ja se mietityttää. Olen sopivan painoinen ponille, mutta liian pitkä. Eikä oo huomattu viellä mitään ongelmaa ponin likkeissä tai mun ratsastuksessa, eli on tullut miettineeksi onko pituudesta mitään haittaa?!? Eli en hyppää ponilla enkä mee mtn koulurääkkiii. Oon menny vaan askellajit läpi, eikä mulla oo ollu mitään ongelmia, oon ollu siellä selässä samanlainen kuin muillakin hepoilla ratsastan (eli pituus ei ainakaan haittaa mua) Niin mitä se haittaa ponille? jalkani ei ole osunut ponin jalkaan eikä kainaloon, ne tulevat kyllä vatsan yli, mutta ne EI edes heilu normaalia enemmän! Ja poni on jaksanu kyllä mennä eteenpäin!!! Poni on ollu turhanki innoissaan, joten en oo ainakaan itse viellä huomannut mitään haittaa pituudestani.
Jos te vähän viisaammat osaisitte selventää miten mää sitä ponia haittaan, jos edes haittaan. Kun kaikki sanoo että se haittaa ponin liikkeitä, niin selventäkää millä tavalla se haittaa niitä?!?!?!?!?

10

2636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _katherine_

      Liian pitkä ratsastaja istuu helposti liian takana ja painaa ponin ristiselkää, mikä on todella huono asia. Pitkä ratsastaja myös helpommin horjuttaa ponin tasapainoa pienemmillä volteilla/tiukoissa käännöksissä, mikä rasittaa jalkoja, haittaa liikettä ja äkkitilanteessa voi pahimmillaan johtaa ponin kaatumiseen.

      Pohjeavut tulevat eritavalla kuin sopivan mittaisella ratsatsajalla, joten se taas sotkee ponin ajatuksia ja saattaa jopa aiheuttaa haittaa ponin koulutukselle ja ratsastettavuudelle.


      Kaikki tietysti riippuu siitä kuinka pitkä ratsastaja on. Jos kyseessä on iso poni (140cm ) harva ratsastaja on niin pitkä että oikeasti voisi kevyessä käytössä pahaa jälkeä saada aikaan.

      Sen sijaan esim. nämä 160cm pitkät "shettisratsastajat" voi oikeasti jo ponia vahingoittaa, vaikka eivät painavia olisikaan.

      • ihmehörhöle!

        no vastaappa tähän kysymykseen vielä, jos en tee poninkanssa mitään rasittavaa ja yritän istua mahdollisen edessä niin voisinko ratsastaa alle 100 senttisellä setikalla, pittuutta on 153 ja painoa alle 40kg? Ja 1 viikossa ratsastan yhen kuukauden ajan?


      • llllliiiiiii

        ihmehörhöle, olet ihan hyvän kokoinen.


    • _katherine_

      No et enää ole shettiskokoinen ratsastaja ja ekana tulee mieleen että miksi pitäisi ratsastaa? Kyllä ehkä vielä jonkun kerran voit ponin selässä istua, jos poni on hyvärakenteinen, aikuinen ja lihaksikas, mutta miksi pitäisi?
      Ainoa syy on minusta se, että kouluttaa ponia, muttajos et mitään rasittavaa tee, niin tuskimpa se edes koulutusta on.

      Ponia voi liikuttaa myös ajaen, juoksuttamalla, ohjasajamalla...

    • ihmehörhöle!

      Saat vastata vielä yhteen kysymykseen, mitä pituus vaikuttaa ponin tasapainoon? :DD

    • Kaisa89

      Sait jo tosi hyvät neuvot, mutta kannattaa jo uskoa että olet Shetlanninponille mistä puhuit, liian pitkä. Siirryppäs jo isompiin poneihin/hevosiin! Eräälle ystävälleni on käynyt pienenä niin, kun hän ratsasti Shetlanninponilla jonka sk n. 102cm ja itse oli niitä 160 cm pitkä, eli liian pitkä tälle pikkuiselle ponille, niin ratsastelipa hän sitten n. vajaan kuukauden muutaman kerran viikossa sillä ponilla. Kävipä sitten niin, että ratsastus loppui aika lyhyeen, sillä ystävälleni tuli hirveät selkä kivut ja ryhti kärsi. Hän kävi sitten sairaalassa ja selkää tutkittiin, selvisi että selässä oli jotkut luut, tms, taipunut liikaa eteenpäin ja ryhti romahtanut. Ystäväni sai selkään jonkinlaisia "tuki juttuja", jotka sitten tukivat selkää ja korjasivat sitä n. vuoden ajan ja se rajoitti liikkumista ja kielti mm. ratsastuksen, juoksun, hyppelyn ym. Istuminenkin oli 2 kuukautta hankalaa, myös makaaminen. Myös n. kolme viikkoa siitä huomattiiin että poni aristi selkää ja kun ratsastajia tuli selkään, tunnettu kiltti poni heittikin ratsastajat alas mm. pukittelemalla ja nousemalla pystyyn. Ponia käytettiin eläinlääkärissä, mutta en tiedä enempää. Sitten poni oli "sairaus lomalla" kolme kuukautta, eikä selkä ja myös kipeät jalat paranivat kun kuukausien aikana poni pääsi makailemaan ja huilaamaan.

      Toivottavasti otat tosissasi, etkä tee samaa virhettä kuin ystäväni!

      Pysy pikku poneista vähän kauempana, toki voit joskus istua selässä mutta ei muuta, ellet halua että joudutte ponin kanssa molemmat kärsimään.

    • Olenkopitkä

      Olenko liian pitkä ponille jos olen vähän yli 140 cm ja poni 99 cm? Omasta mielestäni en ainakaan ole.

    • eee-

      Yleensä istunta menee huonoks.. sitä ei aina huomaa mutta jossain vaiheessa siitä tulee iso ongelma :(

    • Anonyymi

      Itselläni kun on pitkät jalat niin voi tehdä myös sinulle haittaa jos jalkasi ovat koukussa pidemmän aikaa. Ainakin mulla kun on aika huonot polvet.

    • Anonyymi

      Okei no tämä ei liity tähän mitenkään, mutta olen 158 cm ja 53kg painava. Voinko mennä 125cm russ ponilla kaksi kertaa viikossa? Voiko joku auttaa? Voiko joku kertoa mikä on pienin poni jolla voin mennä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe