Itsepuolustus ja thainyrkkeily

pertsa -

Harjoitellaanko thainyrkkeilyssä lainkaan itsepuolustus tarkoituksessa? Pääpaino on varmasti kilpailulla ja ehkä kuntoilullakin, mutta harjoitellaanko treeneissä koskaan tositilanteita varten tai järjestetäänkö lajissa esim. erilaisia itsepuolustus seminaareja? Jos ei, millaisella harjoittelulla thainyrkkeilyä kannattaa täydentää, jotta oppisi toimimaan myös kadulla?

13

1777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1234567890

      Väitän, että pelkällä thainyrkkeilyllä pärjää pitkälle. Ihmisen polvi ei montaa alapotkua kestä, ja jos häirikkö tulee iholle vetää hänet ''clinchiin'' ja antaa polvesta päähän. Harjoituksissa painotetaan kilpailuihin, eikä tappeiluihin ollenkaan.

      • Vitsailet kai

        Clinchi hyvä jos ei tiedä onko "kaverilla" puukko ja varmuuden vuoksi polvella nenä sisään? Itsepuolustukselta kuulostaa.


    • Eero.

      Riippuu vastustajan tasosta. Pärjää jos tavan pulliaista vastaan ottelee. Ei pärjää jos kaveri on esim nyrkkeillyt. Koska.. thaikussa ei saa pisteitä lyönnistä ja näin ollen siinä esim potkitaan kädet alhaalla. Ei tarvitse pelätä vastustajan päähänlyöntiä nääs

      • kuto

        Nyt puhuu Eero ihan puuta heinää. Thainyrkkeilyssä tipahtaa hyvin nopeasti, jos ei osaa päätään suojata. You tubesta voi katsoa matsivideoita ennen päättömyksien huutelua. Tuossa yksi: http://www.youtube.com/watch?v=QNRA0ycr0uI

        Käsiä monet thaikkuottelijat roikottelevat alhaalla. Tosin vain silloin kun ei olla lyöntietäisyydellä.

        Yksi kaikkien aikojen parhaimmista nyrkkeilijöistäkin muuten roikotteli käsiään enimmäkseen alhaalla: http://www.youtube.com/watch?v=OezriPEepZs


    • Väittäisin

      ettei ole olemassa kovinkaan montaa aseetonta itsepuolustustilannetta, jossa ei thainyrkkeilyllä pärjäisi. Luulisin, että jopa puukkourpoa vastaan voisi pärjätä, jos thainyrkkeilyä osaisi.

    • etryey

      Semmonen oleellinen juttu että thainyrkkeilyä treenataan hanskoilla.
      Kun ip-tilanne tulee niin hanskoja ei ole. Lisäksi tilanne täysin eri.
      Mielestäni thaikun lisäksi jos haluaa itsepuolustus juttuja tehdä niin toinen laji lisäksi. Pikkujutuilla saa homman erinomaiseksi itsepuolustukseen.
      On muuten ainakin gladiators jengissä harjoiteltu myös itsepuolustusta, on varmaan muitakin.

    • Chokdee

      Riippuu seurasta, riippuu henkilön kyvystä omaksua asioita.. Thainyrkkeily on fiksulle ja ahkeralle jätkälle todella hyvä ip lajikin.. Lajissa pärjääminen kun kuitenkin vaatii esimerkiksi vastustajan asentojen tunnistamista, viittaan vaikka siihen jos menet thaineppaajaa vastaan huonossa asennossa sulta potkitaan jalat alta heti.
      Jos menet thaineppaajan niskaan niin saattaa yllättäen hävitä taas ne jalat alta, tai osuu polvi/kyynärpää nekkuun.

      Suurin osa thaikun perustekniikoista on hyvin suoraviivaisia hyökkääviä tekniikoita, poislukien erittäin hyvin IP:ssä toimivat puolustavat tekniikat kuten kyynärpää ja suora polvi.

      Kokenut thaikkuilija on myös yleensä jo tustustunut osumiin, kun sua hakataan sparreissa oikeasti osaavien tyyppien toimesta niin kadulla harvoin kukaan pystyy tarjoamaan saman tasoista osumaa. Yleensä siellä kadulla yritetään vetää heijareita jotka kokenut kaveri näkee 2s ennen kuin lyönti edes lähtee.

      Itsellä on reilu 10v taustaa thaikusta ja muutamat ottelut, kadulla olen joutunut puolustamaan itseäni muutamaan otteeseen. Ainut kerta jolloin ongelmia on ollut oli tilanne jossa 4 ukkoa veteli mua korville.
      Tässäkin oli paljon thaikusta hyötyä! Paketti pysyi kasassa ja pahoilta vammoilta vältyttiin.

      Thainyrkkeilyn huono puoli ip.ssä on se että tekniikka arsenaali on melko väkivaltainen, ainoastaan pysäytyspotku ja pyyhkäisyt ovat myös vastustajalle "turvallisia" tekniikoita. Kyynärpää,polvet,potkut,lyönnit ilman suojia ovat aina todella vaarallisia tekniikoita.

      • poiuytyu

        Oot aivan oikeessa paitsi tosi tilanteessa vastustajalle ei saa olla mitään turvallista tekniikkaa.


    • semmoista

      Ei, vaan kyseessä on täysin kehäkamppailuun keskittyvä laji. Muay Boran on jonkinlainen "elvytys" traditionaalisia thainyrkkeilytekniikoita - autenttisuudesta on sitten vähintään kiistelty. Vaikea sanoa sitten onko MB-hepuillakaan varsinaisesti itsepuolustus mielessä, vaan "taistelu" tai tappelu.

      Löytyykö täältä MB:tä treenanneita tai siihen perehtyneitä, tai johonkin muulla nimellä kulkevaan traditiothainyrkkeilyyn?

      Voi toki olla, että jossain päin maailmaa tai jopa Suomea löytyy seuroja, joissa harjoitellaan thainyrkkeilyä ja samalla itsepuolustussovelluksia. Hollannissahan on yhdistelty lajia ainakin kyokushin karate -treenailuun - ja toisaalta sitten kilpailtukin kai lähinnä sääntövarianteilla, joissa kyynärpäät on kielletty. Olisikohan jokin takavuosien lainsäädäntö tai tulkinta mahdollisesti syynä.

      • Muayboran

        Mikä tekee kehässä toimivista jutuista huonoja kadulla? Meinaatko että se perus rähisijä 3 romillen jurrissa kestää osumia paremmin kuin kehässä viihtyvä ihminen?
        MB.täkään ei varsinaisesti voi ip lajiksi mieltää koska siinä on vielä enemmän toisen vahingoittaminen tarkoituksena. MT ja MB eroina on mm se että MB:ssä on mukana pääpuskut. Thaikuissa mb saleilla on myös opetettu lukkoja ja nämähän sitten oppien mukaan viedään loppuun asti.


      • åpoiuytre

        Vittu sä tiedä thainyrkkeilystä yhtään mitään kyllä siinä opetetaan myös itsepuolustusta joka tosin tulee jo itsessään muutenkin.


    • ertyui

      Kyllä se pysärikin sttuu aivan vitusti kun kunnolla osuu ja voimaa takana kun toinen ei osaa ottaa vastaan

      • Muayboran

        No juu sattuu sattuu, mutta jos se vedetään vartaloon niin aika harvoin sieltä mitään rikki menee. Toisin kuin polvella tai kyynärpäällä- Voihan pyyhkäisyynkin kuolla mutta pointti nyt lähinnä on se että IP lajiksi näitä ei voi oikein mieltää, koska ovat hyökkäykseen perustuvia lajeja . Nykylainsäädäntö hyväksyy pysärin ehkä just ja just puolustukseski käräjillä. Kaikesta muusta saat maksaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe