Värinpoistosta palovammat

Light my fire

Menin kampaajalle tarkoituksenani ottaa vain värinpoisto hiuksiin. (Jotka oli aiemmin värjätty sinivihreäksi, ja se väri ei lähtenyt vaikka se oli noin puoli vuotta sitten värjätty, noin yli kuukausi sitten vedin siihen päälle tummanruskealla värillä joka kuitenkin haalistui, ja se vihreä puski sieltä alta.) Kampaaja levitti aluksi värin pään sivuille, ja sitten meni sekoittamaan lisää väriseosta jonka sitten levitti pään takaosaan. Kun väri oli levitetty, se laitti sen lämpöhärdellin päälle ja laitti jonkun velmukelmun mun päähän ja lähti johonkin. Aluksi ei tuntunut kuumotusta, mutta yhtäkkiä rupesi polttamaan niin paljon että tuntui kuin päänahka olisi ollut tulessa. Väri huuhdeltiin välittömästi pois, ja hiukset kärähtivät pahasti, myös päänahka. Värjäyksen/huuhtelun suorittanut kampaaja katosi johonkin, ja tilalle tuli toinen kampaaja. Kampaajalle tullessa hiukseni ulottuivat hieman olkapäiden alapuolelle, ja hiusten kärähtämisen takia ne piti leikata noin 8cm pituisiksi, mutta leikkaus piti jättää kesken kun päänahan kipu oli liian kova.Ja hiusten väri monenkirjava. Seuraavana päivänä menin lääkäriin joka sanoi että niskasta takaraivoon asti on toisen asteen (pinnallisia) palovammoja.Lääkäri arveli että väriaineen sekoituksessa olisi tapahtunut jokin virhe. Aion vaatia kampaamoa korvaamaan lääkäri-ja apteekkikustannukset, mutta voinko vaatia korvausta myös kivusta ja menetetyistä hiuksista?

86

9761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulostaa pahalta

      Varsinainen törppökampaaja pitää olla. Oiskohan laittanut sen vahvuista hapetetta suoraan päänahkaan, mitä ei suoraan päänahkaan saa laittaa. Minä ainakin sinuna vaatisin korvausta myös kivusta ja menetetyistä hiuksista. Sehän se suurin menetys on kuitenkin.

    • mitä!

      ne naiset eivät kestäis kauneutensa eteeen"vaikka huulet revittäs irti mikäli se kaunistais ja muillakin olis sellaiset"

    • Dixiedixie

      Huh huh, kannattaa kyllä vaatia korvausta kaikesta mahdollisesta :o

    • ei väriä

      Tyhmästä päästä kärsii.....jne.

      • värjään itse

        Niin, tyhmähän se on, joka luottaa kampaajan osaavan työnsä... Ko/kö??


    • Ei ymmärrä

      Kyllähän sitä voi pyytää korvausta, mutta miksi yleensäkkään värjätä siniseksi tai suoraan sanottuna myrkkyn vihreäksi jos ei aiko odottaa niin kauan, että kasvaa pois.

      Itse olen värjännyt pitkän tukkuni hyvin lähelle omaa väriäni maaliskuussa ja nyt jos leikkaisin saisin yhtä lyhyen tukan ja ihan oman värisen, eli ei ole muuta vaihtoehtoa, kun värjätä uudestaan samanväriseksi tai leikata.

      Minä olen aina miettinyt minkä väriseksi ja jos ei miellytä, kuinka kauan menee, että saan kasvatetuksi uudestaan hiukseni oman väriseksi ja hiusteni väri on sitten todella maantien värinen.

      • se on sun ongelmas

        "miksi yleensäkkään värjätä siniseksi tai suoraan sanottuna myrkkyn vihreäksi jos ei aiko odottaa niin kauan, että kasvaa pois."

        Arvatenkin joku saman tien tarrautui tuohon erikoisempaan väriin. Miksi yleensäkään värjätä vaaleaksi tai suoraan sanottuna paskanruskeaksi jos ei aiko odottaa niin kauan, että kasvaa pois. Miksi joku haluaisi värjätä hiuksensa yhtään miksikään, jos oma väri on kerran mieleinen tai jos niin kamalasti pelottaa, että kyllästyy? Olen värjäillyt hiuksiani yli 10 vuotta (olen nyt 24) eikä edelleenkään kiinnosta palata siihen maantienharmaaseen kun se ei ollenkaan miellytä.

        Olisiko korvausten pyytäminen/vaatiminen mielestäsi perustellumpaa, jos ap ei olisi milloinkaan värjännyt hiuksiaan sinivihreiksi?


    • djdkdkd

      Joo, varmaaa

    • Minä

      Mulle kävi vastaavasti 2 vuotta sitten. Tummista hiuksista vaaleiksi. Ja kampaaja joka oli ollut alalla yli 10v laittoi kokopäähän vaalennus aineet jä lähti käymään siinä vaikutus ajalla postissa!
      Tosin mulla ei polttanut päätä. Eikä minulla ollut lämpölaitetta. Loppujen lopuksi kun väriä huuhdottiin pois alkoi kampaaja panikoida ja hihkui toista kampaajaa siihen avuksi. Minulla oli hiukset puoleen selkään ja sen toimen piteen jälkeen hiuksista tuli tukko purkkaa jonka pituus vänähti sitten alle pyllyn!
      Väri oli, kusen. Kampaaja laittoi sen jäleen 2 kertaa jotain vaaleata väriä hiuksiini ja kolmannella kerralla mun oli jo kieltäydyttävä. Pää oli sen verran hellä. Loppupelissä istuin kampaamon pakeilla sinä päivänä 6h. Ja jouduin vieläpä pulittamaan täyden hinnan. Kotia lähtiessäni hiuksen olivat mallia napakka leuka polkka! Ukko hermostui ihan kamalasti kun itte olin jo ihan valmista kauraa.
      Seuraavana päivänä vasta (kun molemmat oli rauhoittunut ja pystyi asiasta rauhallisesti keskustelemaan) laitettiin postia kampaajalle ja kuluttajans.
      Perimme rahat takaisin ja pyysimme korvaus maksua tulevista hoidoista/aineista. Kaikki saatiin järjestymään sen kummempia härdellejä. Mutta sen verran viisastuin etten enää tuollaiseen operaatioon mene :D Hiukset kasvoi minulla kuitenkin takaisin joten sen kummempaa vahinkoa ei sen alku järkytyksen jälkeen tullut. Kyllähän se kirpas ja harmitti kun meni luottamaan asiantuntiaan joka on ollut alalla noinkin kauan. Itselläkun ei ole kyseisestä alasta hitustakaan kokemusta tai tietoa. Mutta kyllä sillon vähän ihmetytti kun kampaaja huikkas että lähden käymään postissa ja jätti minut siihen penkkiin moiveet päässä?!

      • Syksynväri

        Minulta kun on poistettu väriä, niin kyllä se kampaaja on ollut koko ajan siinä vieressä. Ainakaan minulle ei ole suoraan lätkätty päähän voimaksta hapetetta, vaan kampaaja on laimentanut sitä vedellä koko ajan pesten väriä. Eikä mihinkään kuumaan huppuun ole laitettu. Johan tuon nyt järkikin sanoo, että hapeteaine ja kuumuus yhdessä polttavat päänahan ja siinä sivussa saa hiuksetkin kyytiä.
        Minulle ainakin on tullut oikein hyvät ed. mainitulla menetelmällä, väri on purkautunut parin asteen verran ja siihen vaalempai väri päälle. Päänahka eikä hiukset ole kärsineet tippaakaan. Tuokin värinpoisto on taitolaji.Ei tainnut olla päänahan polttaneella kampaajalla komeuksta kyseisestä hommasta.


    • Liika on liikaa
    • pää kutiaa

      Mulle kampaaja laittoi sävyn, joka poltti päänahan täysin ruvelle ja kutina sietämön.Menin lekuriin ja määräsi bebanteenia ja hydrokortison liuosta.Otin yhteyttä kampaajaan, joka asiallisesti lähti selvittämään asiaani.Syy löytyi:Syömäni kipulääkkeet, jotka altistaa tämmöisille oireille mm panacod.Kannattaa nämäkin asiat kertoa kampaajalle.Kampaajan kanssa sovimme korvauksen joka tyydytti minua eli kaksi seuraavaa käyntiä ilmaiseksi.Syyhän ei ollut itseasiassa kampaajan.Kaikki vaikuttaa kaikkeen...

      • kampaaja ite

        Syyhän ei ollut itseasiassa kampaajan....
        Päätit sitte kuitenkin että tarvitset korvauksen!!!!!


      • jepjep6
        kampaaja ite kirjoitti:

        Syyhän ei ollut itseasiassa kampaajan....
        Päätit sitte kuitenkin että tarvitset korvauksen!!!!!

        jep. tekisitkö itse töissä ilman palkkaa muutamia tunteja korjaamassa asiaa joka ei ole sun vika?


    • eiväriä

      voi voi itse saat kärsiä ,,miksi yleensä pitää värjätä hiuksia sillä pitäisihän se älytä että verenkiertoonhan menee aineita ja sitten valitetaan muka että joku muu aiheuttaa allergioita esim.home vaikka päässä myrkkyjä.tunnen monta jotka värjää hiuksiaan niin jatkuva joko poskiontelotulehdus,nokka"vuotaa silmävaivoja jne.kyllähän kampaajat väittää ettei ne aiheuta,, sillä elinkeino sekin on.ja kun vielä tyyny imee myrkkyjä ja siinä sit nukut!!!!!

    • kauheaa

      Et voi ainakaan sanoa että meidän miesten vuoksi teet niitä värjäyksiä.
      Kun hiuksesi ovat kuvaamaasi väriset teen johtopäätöksiä pääsi sisällöstä.

      • Sanos muuta

        Pilkkuvirheistäsi teen johtopäätöksiä pääsi sisällöstä. Pitäisi varmaan minunkin värjätä hiukseni sinisiksi, että pysyisi sinun kaltaiset nössykkämiehet kaukana.


      • Mies 30 v.

        Mitähän johtopäätöksiä sinä sitten teet? Minun silmissäni erikoinen, räväkkä hiusväri kuten vihreä tai sininen saa naisen vaikuttamaan lähinnä mielenkiintoisemmalta, ainakin jos kyseessä on nuori nainen. Vedän siitä sellaisia johtopäätöksiä, kuten että nainen on nuorekas, itsevarma, rohkea, persoonallinen, luova ja ennakkoluuloton.


    • liehulettiz

      Tiedän tunteen. Itselläni poltettiin pitkät paksut hiukset lyhyeksi myös väärällä sekoituksella. Kampaaja syytti minua kun en ollut ilmoittanut että aikaisempi väri oli hennaa. Enhän voinut tietää, että aine reagoi noin, jos olin puoli vuotta ennen värjännyt hennalla. Tämän he ilmoittivat syyksi, mutta koska kampaajani oli aivan selvä noviisi (omistaja tarkkaili työvaiheita), uskon että oli vain tehnyt väärän sekoituksen.

      En itse ollut raivona, mutta kampaaja ja omistaja olivat kauhuissaan. Sain käydä syvähoidoissa kampaamossa maksutta, että lyhyeksi kynityt hiukset saatiin elpymään. Mutta mitään muuta korvausta en saanut. Silti tapauksesta jäi niin hirveä kammo kampaajiin, etten enää koskaan sen jälkeen uskaltanut värjäyttää kampaamossa hiuksiani. Ja tapauksesta on sentään n. 15 vuotta. Kampaamo oli Lahdessa.

    • Näin Turussa

      Minulla värjättiin tummasta vaaleaksi. Kampaaja toi minulle kahvin ja poistui takahuoneeseen. Aine poltti ja kirveli kovin ja pyysin kampaajaa poistamaan sen, kun hän viimein tuli pois takahuoneesta. Päänahkani oli koko hiusten alalta palanut vesikelloille ja tuskani oli sietämätön. Hiukseni jäivät valko-oransseiksi, eikä niille voitu tehdä mitään kivun vuoksi. Kampaaja laittoi jotain rahoittavia tippoja päänahkaani, jotka hiukan lievensivät kipuani ja ilmoitti minun olevan velkaa toimenpiteestä yli sata euroa! Värin poisto oli yli kahdeksankymppiä ja hoitavat tipat noin kaksikymppiä. Olin tyrmistynyt, mutta kampaaja sanoi, että hän on käyttänyt aikaansa ja aineitaan minuun ja ei ole hänen vikansa jos tietyt aineet eivät sovi minulle.

      • Voe teitä..

        Jokainen karvojaan värjäävä ihminen kyllä oikeesti tietää että väriaine voi allergisoida ja vaalennusaine ärsyttää nahkaa!! Sitten kun omalle kohalle sattuu nii heittäydytään hoomoilasiks.. ja etitää syyllisiä. Joteski ihan ä l y t ö n t ä.
        Ja hyvin usein kampaajalle ei kerrota hiuksissa olevia kaikkia käsittelyjä ennen värinpoistoa yms. ei tod. Ja jos reaktio tapahtuu niin itsestähän vaietaan kaikki viat. Jos kampaaja kieltäytyy värinpoistosta niin sitten vaan seuraavaan liikkeeseen tai kaupan värihyllyä kohti.
        Viestin aloittajakaan ei kerro onko hänelle kerrottu riskit ennen aloitusta ja onko hyväksynyt niistä huolimatta toimenpiteen. Ja jos olisi pitänyt kirjallinen sopimus allekirjoittaa jolla vastuu siirretään asiakkaalle itselleen niin olisitko allekirjoittanut?


      • kärähtänyt päänahka

        Sama juttu itsellä TURUSSA. Mahtaako olla samainen poropeukalo, joka edelleen jatkaa ihmisen päiden käräyttelyä ja syy on tietysti asiakkaan eikä edes anteeksipyyntöä saati rahallista korvausta. Useat kampaajat ovat kopeita ja kovia rahastamaan, silloin ei asiakkaan terveydellä ole niin väliä.


      • ohosti
        Voe teitä.. kirjoitti:

        Jokainen karvojaan värjäävä ihminen kyllä oikeesti tietää että väriaine voi allergisoida ja vaalennusaine ärsyttää nahkaa!! Sitten kun omalle kohalle sattuu nii heittäydytään hoomoilasiks.. ja etitää syyllisiä. Joteski ihan ä l y t ö n t ä.
        Ja hyvin usein kampaajalle ei kerrota hiuksissa olevia kaikkia käsittelyjä ennen värinpoistoa yms. ei tod. Ja jos reaktio tapahtuu niin itsestähän vaietaan kaikki viat. Jos kampaaja kieltäytyy värinpoistosta niin sitten vaan seuraavaan liikkeeseen tai kaupan värihyllyä kohti.
        Viestin aloittajakaan ei kerro onko hänelle kerrottu riskit ennen aloitusta ja onko hyväksynyt niistä huolimatta toimenpiteen. Ja jos olisi pitänyt kirjallinen sopimus allekirjoittaa jolla vastuu siirretään asiakkaalle itselleen niin olisitko allekirjoittanut?

        Kyllä ammattikampaajan TÄYTYY osata kysellä hiusten historiasta. Ei asiakas voi tietää miten aineet reagoivat toisiinsa nähden, tämä ammattitaito kuuluu juuri kampaajalle.


      • järkee nyt
        ohosti kirjoitti:

        Kyllä ammattikampaajan TÄYTYY osata kysellä hiusten historiasta. Ei asiakas voi tietää miten aineet reagoivat toisiinsa nähden, tämä ammattitaito kuuluu juuri kampaajalle.

        Elikkä kirjallinen kysely on ainoa mahdollisuus koska asiakashan ei kerro kaikkea mitä karvassa on tehty. Tässäkin ketjussa joku sanoo että `ihan miedolla sävysampoolla` aina laitan itse. Mitähän se sävysampoo oikeesti on, god knows..
        Ammattilais kampaaja (2-3v ammattiopistotasoinen) KYSYY kyllä historian aina värinpoistoa jos joku halajaa. Eriasia mitä pakkosaadablondi asiakas sitten kertoo.
        Jos kirjallinen kysely ja asiakas itse vahvistaa allekirjoituksellaan että hiuksessa vain mainitsemansa käsittelyt ja ei allergioita ennestään niin ammattikampaaja sitten arvioi mitä tekee.
        Riitatilanteessa hiusta voi kyllä (kemisti) analysoida mitä kaikkea siihen on sen elinkaaren aikana tehty.


      • Pyh-pah
        järkee nyt kirjoitti:

        Elikkä kirjallinen kysely on ainoa mahdollisuus koska asiakashan ei kerro kaikkea mitä karvassa on tehty. Tässäkin ketjussa joku sanoo että `ihan miedolla sävysampoolla` aina laitan itse. Mitähän se sävysampoo oikeesti on, god knows..
        Ammattilais kampaaja (2-3v ammattiopistotasoinen) KYSYY kyllä historian aina värinpoistoa jos joku halajaa. Eriasia mitä pakkosaadablondi asiakas sitten kertoo.
        Jos kirjallinen kysely ja asiakas itse vahvistaa allekirjoituksellaan että hiuksessa vain mainitsemansa käsittelyt ja ei allergioita ennestään niin ammattikampaaja sitten arvioi mitä tekee.
        Riitatilanteessa hiusta voi kyllä (kemisti) analysoida mitä kaikkea siihen on sen elinkaaren aikana tehty.

        Kun nyt edes viitsisitte kysyä. Olen käynyt värin poistossa sen kuusi kertaa, kolmella eri kampaajalla. Kertaakaan ei ole kysytty hiusten historiasta. Ainoa kerta oli kun kampaaja itse hiuksia pläräämällä totesi, "niin että jotain kaupan väriä tässä oot käyttänyt". That's it.

        Ja kyllä minä omalla allallani joudun tutustumaan myös sekundäärisiin tuotteisiin, miksei sitten kampaaja kaupan väreihin. Ei ilmeisesti työmotivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan vain eräillä riitä.


      • nih-nah
        Pyh-pah kirjoitti:

        Kun nyt edes viitsisitte kysyä. Olen käynyt värin poistossa sen kuusi kertaa, kolmella eri kampaajalla. Kertaakaan ei ole kysytty hiusten historiasta. Ainoa kerta oli kun kampaaja itse hiuksia pläräämällä totesi, "niin että jotain kaupan väriä tässä oot käyttänyt". That's it.

        Ja kyllä minä omalla allallani joudun tutustumaan myös sekundäärisiin tuotteisiin, miksei sitten kampaaja kaupan väreihin. Ei ilmeisesti työmotivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan vain eräillä riitä.

        No nyt Pyh-pah sitten ihan ite tietää että värinpoistossa voi hius katketa jos karvassa alla sen jos kuismones vaalennus kertaa.


      • Pyh-pah
        nih-nah kirjoitti:

        No nyt Pyh-pah sitten ihan ite tietää että värinpoistossa voi hius katketa jos karvassa alla sen jos kuismones vaalennus kertaa.

        Mitä. Ei omassa tukassani ole mitään vikaa. Minulla on n. 2,5 -kertainen harja normi suomi-hiirenhäntään verrattuna, ja hiuslaatu todella vahva. Mutta onneksi lopetin blondauksen NYT. Herätys tapahtu ennenkuin menen polttamaan kutrini ihan pilalle.


      • Igora
        Pyh-pah kirjoitti:

        Kun nyt edes viitsisitte kysyä. Olen käynyt värin poistossa sen kuusi kertaa, kolmella eri kampaajalla. Kertaakaan ei ole kysytty hiusten historiasta. Ainoa kerta oli kun kampaaja itse hiuksia pläräämällä totesi, "niin että jotain kaupan väriä tässä oot käyttänyt". That's it.

        Ja kyllä minä omalla allallani joudun tutustumaan myös sekundäärisiin tuotteisiin, miksei sitten kampaaja kaupan väreihin. Ei ilmeisesti työmotivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan vain eräillä riitä.

        Kampaamoissa ei käytetä marketvärejä, eikä myöskään ammattiopistoissa.


      • hönäytetty
        Igora kirjoitti:

        Kampaamoissa ei käytetä marketvärejä, eikä myöskään ammattiopistoissa.

        Loreal ja Swarzkopf värit ihan samoja inciltään (sisällöltään) marketissa ja kampaamossa. Swarzkopf gliss öljy ja bonacuren öljy: sama sisältö eri pullo ja HINTA!


    • Selkärangattomien maa

      Perustouhua suomessa. Kun moka sattuu, livistetään karkuun. Muistuu mieleen kun mulle myytiin aikanaan paska tv, yritin etsiä tiskillä jotain joka tekisi asialle jotain. Karkuun juoksivat takahuoneeseen, kunnes lopulta joku selkärangan omaava hoiti tilanteen.

      • Haluan kuulla

        Kerrohan se maa, jossa toimitaan toisin. Omia virheitä on vaan niin vaikea ottaa vastuulleen.


    • Haha.,

      Värinpoisto?..Ensin värjätään hiukset myrkyillä ja toisilla myrkyillä pitää ottaa väri pois.
      Missä ihmisten terve järki on?

      • Painu nyt helvettiin

        Aha ja mitenkäs näin tyhmä kommentti on saanut plussaa?

        Kyllä nyt ihmiset tyyliään saa nykyainaka muuttaa!!! Kyllä terve ihminen ymmärtää että esim mustan päälle ei laiteta noin vaan blondia vaan tarvitsee värinpoistoja ja blondisävyn vielä päälle.


      • punapää
        Painu nyt helvettiin kirjoitti:

        Aha ja mitenkäs näin tyhmä kommentti on saanut plussaa?

        Kyllä nyt ihmiset tyyliään saa nykyainaka muuttaa!!! Kyllä terve ihminen ymmärtää että esim mustan päälle ei laiteta noin vaan blondia vaan tarvitsee värinpoistoja ja blondisävyn vielä päälle.

        Sairasta....niin sairasta. Siirtykää ihmiset hennaan näistä myrkyistä -hiuksetkin voi paremmin!


    • Parturi-kampaaja_1

      Jouduitko maksamaan kampaamosta lähtiessäsi? Täältä ei välttämättä oikeita vastauksia tule kysymykseesi vaan suosittelen ottamaan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Jos kampaaja on ollut järkevä niin hänellä on yritykselleen jonkin sortin vastuuvakuutus, jonka pitäisi auttaa näissä tilanteissa.

      Selvä kampaajan virhe oli lämpölaitteen käyttäminen, koska se kielletään vaalennusaineiden (ammattikielessä vaalennusaine/värinpoisto on sama asia mukaan lukematta pelkistäviä värinpoistoja) käyttöohjeissa eli sanoisinko törkeää huolimattomuutta kun jätetään ohjeet noudattamatta / lukematta. Hiukset saa peittää, mutta lisälämpöä ei saa käyttää. Värjäyksissä saa käyttää lisälämpöä riippuen valmistajien ohjeista. Hän on myös saattanut sekoittaa vaalennusaineen liian voimakkaalla hapetteella. Kaikki kampaajat eivät ole tietoisia siitä, että yli 6 % hapetetta ei tule käyttää suoraan hiuspohjaan. Nykyisin suositellaan jopa, että max. 4 % hapetetta käytetään tyvivaalennuksissa. Ja näillä pitoisuuksilla tarkoitan vetyperoksidin määrää värin aktivoimiseen käytettävässä emulsiossa. Vanhan kansan kampaajat valitettavasti eivät usko sitä, että liian voimakkaita myrkkyjä ei tule käyttää ja samoihin lopputuloksiin on mahdollista päästä miedommilla aineilla. Miedompi hapete vaalentaa hitaammin, mutta on täysin mahdollista saada sama lopputulos vaikutusaikaa pidentämällä. Moni kampaaja ajattelee kuitenkin aikaa, koska ei viitsitä käyttää vaalentamiseen pidempää aikaa hellävaraisemmalla aineella kun pitää saada seuraava asiakas sisään. Tämä ei saisi tapahtua asiakkaan terveyden ja turvallisuuden kustannuksella.

      Toinen mahdollisuus on se, että hiuksiisi on kertynyt metalleja, jotka reagoidessaan vaalennusaineen kanssa aiheuttivat voimakkaan kuumenemisreaktion, mutta uskon vahvasti lämpölaitteen käytön ja/tai hapetevoimakkuuden olevan tässä se syy. Varmaksi en kuitenkaan voi sanoa, sillä markkinnoilla saattaa olla vaalennusaineita, joissa ei välttämättä kielletä lisälämmön käyttöä. Mutta sen enempää en voi spekuloida, koska en ole nähnyt tapahtunutta tilannetta ja käytettyjä aineita.

      Kampaajien koulutuksissa on edelleenkin puutteita, joten myös nuoremmat sortuvat samoihin virheisiin, mutta onneksi muutamissa suomalaisissa kouluissa on erittäin ammattitaitoisia opettajia.

      Olen kuitenkin ammattikuntani puolesta pahoillani, että olet tälläisen ikävän kokemuksen saanut. Ammattitaitoisia kampaajiakin löytyy, mutta voi olla paikkakunnasta riippuen hankalaa löytää mieleistä. Kuluttaja-asiamies on nyt tosiaan se, johon ensimmäisenä ottaisin yhteyttä. Toivottavasti saat hiuspohjasi kuntoon. Onneksi hiukset kasvavat takaisin, vaikka tämä ei hirveästi lohduta tässä hetkessä kun se kasvatus vie paljon aikaa.

      • Jaakkkki

        Kuuntele ny tarkkaan ku pa-ka opiskelija pätee.


      • oihjavoih

        Helevata!!! Mitä ihmettä tostanoivaa syyllistät mitäänmistää tietämättä kampaajan!!!! Onpa ihan järkky kirjoitus.. Ja koulutuskin kyseenalaistetaan.. Nyt kyllä olis kiva tietää kuka on kirjoituksen takana oleva `yli-kampaaja`. Naikkonen tod näk. Hirveätä. Sinulla ei ole mitään faktaa käytetyistä aineista ja vahvuuksista. Ja silti tuollainen kirjoitus. huhhuhh.


    • hiustenkuningatar

      Kyllä varmaan kampaajallasi on nyt käynyt virhe niiden vaalennuskemikaalien sekoituksessa. Ja kai siinä vaalennuksessa käytetään edelleen (en ole kampaaja, eikä hiuksiani ole vaalennettu joten en ole asiantuntija) vetyperoksidia joka on vahva hapetin. Ja tuo lämpölaite varmaankin vielä voimisti vetyperoksidin reagoimisvaikutusta, jos sitä sisältävää ainetta oli alunperin laitettu vahingossa liikaa tai se oli liian väkevää, josta sait sitten nuo kuvaamasi vammat.

      Minusta on täysin oikein, että vaadit ainakin lääkäri- ja apteekkikulut kampaamolta. Jos kampaamossa ollaa fiksuja niin he varmaan myös suostuvat jonkinlaiseen korvaukseen esim. uusi leikkausmalli väri tms. ja vaikka tuotepaketti käsitellyille hiuksille. Mutta voihan hyvin olla, että ovat täysiä uunoja ja ajattelevat vain rahaa eivätkä korvaa mitään. Mielestäni tämä tapaus on kuitenkin selkeä virhe, josta aiheutui asiakkaalle huomattavaa terveydellistä haittaa eikä vain "minä en nyt vaan ollut tyytyväinen leikkaukseen" - tyyppinen tapaus.

    • umpitollo666

      Ensin hiukset värjätään sinivirheiksi ja sitten ne peitetään ruskealla värillä. Uskokaa jo naiset että tuollaiset näyttää tosi typerältä. Toki voit hakea korvauksia kivusta ja särystä ja ties mistä mutta totuus on sellainen ettet tule saamaan latin latia.

    • luonnonväri paras

      Miksi värjätä ollenkaan, ettekö uskalla olla "luomua"?

      Kaikista hiusväreistä on pitemmänpäälle kuitenkin enemmän haittaa terveyttä ajatellen.

      • ei kysytty

        Miten tämä vastasi aloittajan kysymykseen?

        Lakatkaa ihmiset julistamasta ja vastatakaa kysymykseen. Jos ei ole sanottavaa, niin ei tarvitse kommentoida.


    • -----

      Tämän takia minä lopetin kampaajalla käynnin.

      Minulla on paksu ja kiiltävä, puoleen väliin selkää ulottuva tukka. Latvojakaan ei ole tarvinnut leikata vuosiin, kun hoidan hiuksiani niin hyvin. Väri on kauniin kullanruskea, lähellä omaa väriäni, sävytän vain hellävaraisilla sävyteshampoilla kotona silloin tällöin.

      Kaikki kehuvat tukkaani, kysyvät, missä käyt kampaajalla. Ovat aivan kummissaan, kun vastaan, etten missään, vaan hoidan itse kotona, enkä tee mitään radikaaleja käsittelyjä.

      Sitä paitsi, värjätty blondi ei ole kaunis eikä yhtään luonnollinen. Jos on luonnostaan tumma, niin miksi yrittää epätoivoisesti blondata, kun siitä tulee vain sellainen kusenkeltainen tai platinanharmaa kammotus? Tumma tukka on sitä paitsi kaunis. Jos oma väri on maantienharmaa, niin hieman sävyä vaan pintaan, niin hyvä tulee. Tukka ei kärsi eikä tipu päästä.

      • kampaaja ja hyvä

        Tässä taas hyviä esimerkkejä missä vaaditaan kampaajalta taikasauvaa, ensin värjäätte hiuksenne pilalle ja sitten kipitetään kampaajalle jonka pitäisi tehdä ihme. Värinpoisto on kaikista kovin rasite hiuksille, kuten myös permanentti, jos olisitte alunperinkin värjäyttäneet hiuksenne kampaajalla, ettekä hae purkkia kaupasta, tietää kampaaja mitä sinne on laitettu ja kuinka toimia.


      • kampaaja ja hyvä kirjoitti:

        Tässä taas hyviä esimerkkejä missä vaaditaan kampaajalta taikasauvaa, ensin värjäätte hiuksenne pilalle ja sitten kipitetään kampaajalle jonka pitäisi tehdä ihme. Värinpoisto on kaikista kovin rasite hiuksille, kuten myös permanentti, jos olisitte alunperinkin värjäyttäneet hiuksenne kampaajalla, ettekä hae purkkia kaupasta, tietää kampaaja mitä sinne on laitettu ja kuinka toimia.

        Ehkäpä kampaajallakin pitäisi olla sen verran ammattitaitoa, ettei edes ryhdy moiseen, jos tietää ettei siitä mitään tule.


      • Kaikki kelpaa

        Miksei saisi olla se 'maantieharmaa'?


      • eienääikinä
        kampaaja ja hyvä kirjoitti:

        Tässä taas hyviä esimerkkejä missä vaaditaan kampaajalta taikasauvaa, ensin värjäätte hiuksenne pilalle ja sitten kipitetään kampaajalle jonka pitäisi tehdä ihme. Värinpoisto on kaikista kovin rasite hiuksille, kuten myös permanentti, jos olisitte alunperinkin värjäyttäneet hiuksenne kampaajalla, ettekä hae purkkia kaupasta, tietää kampaaja mitä sinne on laitettu ja kuinka toimia.

        Kaupan aineet on turvallisempia kuin kampaajan sotkut. Ja itse värjäämällä saa siistimpää. Nimim. kampaajan jättämät väriläikät ohimoilla ja hiusten polton kokenut.


    • no huh huh

      sanosinpa että on yksi persoonallisuushäiriön muoto värjätä jatkuvasti hiuksia kun riskit vielä tiedetään.

    • Ammattitaitoa

      Todennäköisesti on käytetty liian vahvaa hapetetta ja lämpöön ei olisi saanut laittaa ollenkaan.
      Mutta hyvät ihmiset, jos on pitkä tukka, missä on värikerrostumaa usealta vuodelta seassa hennaa, suoraväriä, kestoväriä jne. niin ei se kuontalo yhdellä kertaa vaalene puhtaan vaaleaksi!
      Tokihan kampaajan on osattava tämä asiakkaalleen kertoa, koska kukaan ei ihmeitä pysty tekemään. Nuo Hollywood-tähdetkin istuvat kampaajalla vaalennusprosessissa kokonaisen päivän (8-10h).
      Jos lähdetään täyttämään täysin epärealistisia odotuksia niin valitettavasti tulos on juurikin kärsineet hiukset ja päänahka, mutta painotan kyllä sitäkin, että ammattilaisen on nämä asiakkaalleen kerrottava - ei voi vain käydä tuumasta toimeen. Suosittelen ottamaan näissä tapauksissa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja pyytämään toiselta kampaajalta lausunnon, miten hän olisi toiminut täysin samassa tilanteessa.

    • tukaton vuoden

      Itselläni oli upeat pitkät värjätyt vaaleat hiukset. Annoin toisen kaverini, kampaaja laittaa niihin tummat latvat. En tykännyt tummista, joten annoin omani kampaajan värjätä tukan jälleen vaaleaksi.
      Vaikka on todellakin ollut alalla ja samalla aineella värjätty satoja kertoja, tukkani katkesi pesussa aivan hampuksi ja päänahkani oli pienillä vesikelloilla. Mitään korvauksia ei tullut, koska minua varoitettiin liian nopeasti uudelleen värjäyksestä. Muutamilla kerroilla on kanssa poltellut ymsp. mutta olen ollut silloin esim. antibioottikuurilla, toisella kerralla otin aamulla Panacodin. Et ei se aina vika ole kampaajassa... Ja jos ottaa vihreät hiukset ja lukee nettiä, niin tietää et niiden värinpoisto on hankalaa. Mut toi lämpöhärdellin käyttö tosi virheellistä, ja sillä perusteella voi vaatia korvausta.

    • grilled onion

      Saata yrittäjän nimi ja firma julkisuuteen!

      • pottako päässä?

        Joooo! Ja saat vastakanteen että pätkähtää :)


    • Itse ostan aina kotipakkauksen, en luota enää kampaamoon, vaikka sain kahdesti vaaleita raitoja nuorempana, ja nyt olen siis oman kodin rauhassa tehnyt itse raitani.
      Kampaajalla ne maksaa omaisuuden, säästän paljon ostamalla kotipakkauksen ja te -kemällä itse kaiken. Noudatin käyttöohjeita tarkasti, ja ne onnistuivat hyvin. Tein ne vähän yli 2 viikkoa sitten, ennen, kuin työni alkoivat kesäloman jälkeen. Enkä ole kos -kaan saanut mitään allergiaeaktioita mistään.

    • vain luonnonvärejä

      Kukaan täällä ei ilmeisesti ole kuullut ekokampaamoista? On typerää ensin leikkiä myrkkyjen kanssa ja sitten itkeä, kun ne vaikuttavat niille luontaisella tavalla.

      • happyhair

        Henna on upea, kiiltävä väri, jota saa myös sävytettyinä. Eikä tätätkään tarvitse laitattaa kampaajalla.

        Itse värjään Santen hennalla. Todella työläs levittää, mutta NIIN upea. En enää koskaan tartu noihin vaalennusmyrkkyihin.


    • Vai ni

      Voi voi !! Karvat kasvaa ja iho uusiutuu...selviät kyllä. Mikäli kaupan paskat värit pohjalla ni viddu ihan oma moka. Lääkäri pysyköön lestissään kerta luulo ei ole tiedon väärti.

    • kaskowif

      Idiootti on kun värjää hiuksensa. Sitä niittää mitä kylvää...

    • Tottakai kampaamo on velvollinen korvaamaan myös kivuista ja säryistä, sekä myös kosmeettisesta haitasta.

    • luomuletti

      Luonnollisen väriset hiukset, eli ne mitä syntyessään sai, ovat parhaat! Ja kun ne alkaa harmaantua se on merkki eletystä elämästä ja viisastumisesta ja todella upeaa! En ymmärrä miksi kukaan haluaa peittää sen, mitä oikeasti on?

    • Hohhoijjjaa

      Taas on oikeen asiantuntijat asialla, ei hyvää päivää. Parturi on saattanut käyttää tapauksessasi turhan vahvaa hapetetta. Ei ne parturin hapetteen enää kuitenkaan mitään tappohappoja oo. 12% vahvin tällä hetkellä ja sen ei pitäisi vaikuttaa päänahkaan ellei omassa tabulissa oo joku ongelma. Vaalennusaine on ilmeisesti lähtenyt hiuksen metallipitoisuuden vuoksi kuumenemaan.. Jolloin syy ei todellakaan ole kampaajassa vaan asiakkaan itsekäyttämissä tuotteissa. Kuten esim kaupan väreissä/tuotteissa, joiden inci-listat kuraa ja pakkauksissa ei ilmene voimakkuuksia. Itse henk.koht en mielelläni edes tee koko pään värinpoistoja tuosta vain, sillä asiakas harvoin kertoo millainen käsittelyhistoria on takana. Jos tyylinä on musta -> valkoinen -> musta -> valkoinen (tai tässä tapauksessa vihreän sininen??) ei päänahka ja hius kaikkea kestä. Mutta mutta, harvemmin sitä ihminen itsessään mitään vikaa huomaa. Kuluttaja-asiamiehelle vaan sitten valittamaan, sitä varten parturilla on vastuu oikeusturvavakuutukset.

    • Vaadi!

      Kyllä ilman muuta olet oikeutettu vaatimaan "kipurahoja" ja hiuksista myös. Tuon mittaisiksi kasvattaminen kuitenkin vie aikaa taas. Ja muutenkin, oli kyllä todella iso moka, mitä ei luulisi kyllä ammattiliikkeessä käyvän edes.
      Tsemppiä toipumiseen:)

    • Kampaaja123

      Voi ei... ai 12% ja vaalennusaine ei muka vaikuta päänahassa. Muuten vaan noilla vahvuuksilla puhutaan jo "syövyttävästä". Vaalennusaine kuorii aina päänahkaa, ja mitä vahvempi sitä enemmän kuorii. Tuolla lopputuloksella ja sinivihreällä värillä ei tässä tapauksessa ole MITÄÄN merkitystä. Ainoastaa sillä on merkitystä että on aiheutettu ihosairaus asiakkaalle, todennäköisesti pysyviä vaurioita, ja tämä ON kampaajan vastuulla. Isoin virhe oli käyttää lämpöä. Kelmulla peittäminenkin on todella kyseenalaista. Näistä voisi arvata että siellä on juurikin käytetty liian vahvaa hapetetta, eli vahvempaa kuin 6%. Vaikka ei olisikaan, niin tuossa lämmössä on jo menty niin pieleen että todennäköisesti juttu tullaan "tuomitsemaan" kampaajan syyksi. Asiakas saa toivoa IHAN MITÄ VAAN. Kampaajan on oikeasti vaan tiedettävä mitä voi tehdä ja mitä ei.

    • Tintti15

      Varmasti kauhee tilanne,toivottavasti saat korvaksen mietin miten se voi olla mahdollista.Kampaajat tietävät, suhteet miten väri sekoitetaan.Silti uskomatonta,en ymmärrä miksi se lämpölaite piti laittaa. Taisi olla täysillä,olen itsekkin värjäyttänyt hiuksiani kampaajalla en moista ole kokenut.Taisi jäädä kammo hiusten värjäämiseen, ainakin vähäksi aikaa!kauhee moka.

    • Kampaaja123

      Selvennyksenä vielä, nyt ei voi olla kysessä värin SEKOITUS virhe, vaan mahdollisesti värin VALINTA virhe ja työtavan valinnan virhe. Mutta sama tuo, paha virhe joka tapauksessa. Jos hiukset menee pilalle, ne kasvaa kyllä takaisin. Mutta jos päänahkaan kohdistuu palovammoja, voi niistä jäädä pysyviä vaurioita. Ja se EI ole normaalia!

    • hahihuheho

      Kuten Hohhoijjjaa kirjoitti, noin käy jos hiuksissa on metallia. vaalennusaine alkaa kuumenemaan ja katkaisee hiukset ja polttaa ihon. olen nähnyt noin käyvän 3% hapetetta käytettäessäkin. Älkää idiootit syyttäkö kampaajaa, jo ette tiedä asioista mitään!

    • Kuulostaa pahalta

      Oletkin avauksen kuvassa sen verran ruma, että kunnon happokäsittely vain kaunistaisi sinua!

    • Kampaaja123

      Kuka saatanan pässi on kuvia lisännyt avaukseen. Vedetään päänahka irti tämän tekeijältä, kuten intiaanit tekivät!

      Näin me kamppaajat

    • Kampaaja123

      Kiva kun päätit sit ottaa mun käyttämän nimimerkin tässä ketjussa ja tulla tänne huutelemaan.. Ihme kommentteja muutenkin.

    • eivärjäyksille

      monet vastaajat ovat kirjoittaneet hyviä puheenvuoroja ja neuvoja, esim tuosta korvausasiasta.

      Kirjoituksestasi tuli mieleen että ehkä oli joku harjoittelija työssä. Luulisi että vielä koulutuksessa olevalle voisi tulla noita virheitä, kuinka vahvoja aineita voi laittaa. Nuohan on kamalan vahvoja kemikaaleja.
      Omalla ihanalla kampaajallani on usein koulutuksessa olevia nuoria, täytyyhän heidän käytännön työssäkin taitoaan kohentaa. Usein pyydän että harjoittelija ei esim laita raitoja (ollut vähän epäonnekasta toisinaan, sori vaan harjoittelijat...) tai leikkaa tukkaani.

      Värjäyksestä olen joutunut luopumaan, sillä päänahkaani on tullut joku ihottuma jota on vaikea rauhoittaa.

      Luonnonvärinen on itseasiassa kauneinta, myös harmaat hiukset. Mikä vaivaa kun pitää olla vuosien värikierteessä...

      toivon että päänahkasi iho paranee pian!

    • luomu on parasta

      Ja TAAS yksi esimerkki siitä, että hiukset voi jättää värjäämättä.

      • Tuulispää

        Punajuurihuude syksyllä ja sitruunahuuhde keväällä, siinä minun hiusehostusvinkki. Pure natural.


    • EIUUTTA AURINGONALLA

      Ehkä kuulut ryhmään jota kampaaja vihaa.Tätä ei tietenkään sanota ääneen niinkuin rehti ihminen tekisi!!!

    • 15+15

      Itse värjään hiuksiani n. 2 kuukauden välein, ihan tavallisilla kaupasta saatavilla väreillä, Yleensä Garnier, viimeksi Loreal, tmv. En ryhdy värinpoistoihin. Kun värin sekoittaa hiuksiin tasaisesti, todella huolellisesti juurta ja pitkiä hiuksia myöten latvoihin ja antaa vaikuttaa määrätyn ajan, väristä tulee tasainen.

      En laita värejä, kuten sinistä, joita pitäisi lähteä erikseen poistamaan, vaan luonnollisia hiusvärejä, yleensä tiettyä väriä aina uudestaan.

    • ttttttttttt4

      Ei todellakaan ole kaupan värit turvallisempia kuin meidän ammattilaisten. Juurikin päin vastoin.
      Mutta tässä on kyllä toimittu väärin! Ei lämpöä olisi saanut käyttää. eikä jättää vahtimatta. Lisäksi tuo sininen/vihreä suoraväri ei lähden kunnolla värinpoistolla, vaikka siihen mitä laittaisi, tämä pitäisi ammattiaisen tietää. Siihen on omia konstejaan, mutten ala niitä täällä selostaa. Voit vaatia korvauksia.
      Enenmpää en viitsi alkaa kommentoida, koska ammattilaisten kommentit mollataan tääällä ties miksi. Ei ole kaikkien kampaajien vika, jos joku ei osaa hommaansa. Kannattaa vähän kysellä kokemuksia, ennen kuin menee käsittelyyn.
      Itse olen erikoistunut ns. "ongelmaväreihin", tässä on tehty virheitä.

      • Harja-Liina

        Miten niin ei ole turvallisempia? Mieti mikä massa niitä käyttää. Niiden täytyy olla testattuja. Ja kaupan väreistä sentään tiedät mitä ne sisältää. Kampaajan ainelista voi olla mitä vaan. Toisaalta, allergisen reaktion voi saada varmasti kummastakin.

        Itse olen seuranut monen likkakaverini värjäystuloksia kampaajan jälkeen, ja täytyy sanoa että pitäydyn kyllä itse tehdyssä värjäyksessä. Jokaisella on ollut väritahroja ohimoilla, niskassa -kuuluu kuulemma asiaan, ne lähtee pois! Jo minä osaan suojata ihoni värjäykseltä, tuntuu käsittämättömältä että kampaajat ei niin tee.


      • näi on aina ollu
        Harja-Liina kirjoitti:

        Miten niin ei ole turvallisempia? Mieti mikä massa niitä käyttää. Niiden täytyy olla testattuja. Ja kaupan väreistä sentään tiedät mitä ne sisältää. Kampaajan ainelista voi olla mitä vaan. Toisaalta, allergisen reaktion voi saada varmasti kummastakin.

        Itse olen seuranut monen likkakaverini värjäystuloksia kampaajan jälkeen, ja täytyy sanoa että pitäydyn kyllä itse tehdyssä värjäyksessä. Jokaisella on ollut väritahroja ohimoilla, niskassa -kuuluu kuulemma asiaan, ne lähtee pois! Jo minä osaan suojata ihoni värjäykseltä, tuntuu käsittämättömältä että kampaajat ei niin tee.

        Ne testataan kampaamokävijöillä, värit eka kampaamoissa -> 6kk marketeissa. Sama sisältö, nimi hieman eri. loreal, wella, svarzkoff...


    • Light my fire

      Ohhoh, enpäs ajatellut että viestini on herättänyt näin paljon keskustelua! :D Kiitos kaikille asiallisille kommentoijille!Koitan vastata kysymyksiin joita on esitetty. Ensinnäkin, hiusteni sinivihreästä väristä on näköjään valitettu, väri ei ollut kestoväri, sen shokkivärin olisi pitänyt kestää vain 7-8 pesua, mutta se ei lähtenyt vaikka kuinka koitin sitä pestä. Kampaajalle kyllä selkeästi kerroin värjäyshistoriani, ja olen kyllä tietoinen siitä että värit voivat aiheuttaa päänahkan ärtymistä, allergisia reaktioita yms. Ja luotin siihen että kampaaja osaa hommansa. Minun ei tarvinnut maksaa käsittelystä senttiäkään. Olen ollut kuluttajavirastoon yhteydessä, kivusta ei voi saada korvauksia, ja sieltä ei osattu vastata voiko hiuksista saada korvauksia. Olen ollut yhteydessä myös firmoihin joiden hiusvärejä olin ennen värinpoistoa käyttänyt.Sieltä vastattiin että aiemmin käyttämäni värit eivät voineet reagoida värinpoistoaineen kanssa. Aion kyllä mennä vielä kampaamoon selvittelemään kunnolla miksi noin kävi. (Kävin siellä lääkärissä käynnin jälkeen, ja sanoivat että mahdollisesti tuo ruskea väri olisi reagoinut värinpoistoaineen kanssa) Tällä hetkellä viimeisenä mielessä on mahdolliset korvaukset, haluaisin vain että värjäyksen suorittanut kampaaja pyytäisi anteeksi, tai edes pahoittelisi tapahtunutta.

      • kaupan myyjätär

        Ketjun aloittajalla ekassa viestissä KYLLÄkin on juuri korvaukset ekana mielessä.. mikähän höpölöpödiipadaapa kirjoittelija taas asialla...
        Ja kuinka monta kertaa piti blondata ennen sinivihreän suoravärin laittoa hiukset?? Toki tiedämme että jos haluaa siniset hiukset täytyy olla puhtaan VAALEA pohja ennen suoravärin laittoa. Käsittelemättömässä (täysin värjäämätön/vaalentamaton) hiuksessa suoraväri ei pysy kuukausitolkulla..
        Ite en usko tän ketjun aloittajaa ihan täysin puhtaaksi pulmuseksi, sorry. Juuri tälläsii pimpelipom vahinkoa dramaattisesti liioittelivia, itseään viattomana totuuden torvena pitäviä `valittajia` joutuu isossa tavaratalossa j o k a päivä tapaamaan. Ja kun asiaa todella asiantuntijat lähtee selvittämään niin , ylläri, anteeks pyyntö riittääkin `korvaukseksi`.


      • rehti karva pysyy
        kaupan myyjätär kirjoitti:

        Ketjun aloittajalla ekassa viestissä KYLLÄkin on juuri korvaukset ekana mielessä.. mikähän höpölöpödiipadaapa kirjoittelija taas asialla...
        Ja kuinka monta kertaa piti blondata ennen sinivihreän suoravärin laittoa hiukset?? Toki tiedämme että jos haluaa siniset hiukset täytyy olla puhtaan VAALEA pohja ennen suoravärin laittoa. Käsittelemättömässä (täysin värjäämätön/vaalentamaton) hiuksessa suoraväri ei pysy kuukausitolkulla..
        Ite en usko tän ketjun aloittajaa ihan täysin puhtaaksi pulmuseksi, sorry. Juuri tälläsii pimpelipom vahinkoa dramaattisesti liioittelivia, itseään viattomana totuuden torvena pitäviä `valittajia` joutuu isossa tavaratalossa j o k a päivä tapaamaan. Ja kun asiaa todella asiantuntijat lähtee selvittämään niin , ylläri, anteeks pyyntö riittääkin `korvaukseksi`.

        Näinpä! Hius nyt ketjun alottajan mukaan 8cm pituinen eli juuri sen verran kasvanut omista värinpoistoistaan ennen sinivihreää värjäystä! Kuulostaapi siltä että yksinkertaisesti hius ei enmpää kestänyt ja katkesi siitä kohtaa missä niitä lukuisia vaalennuksia oli. terveempi osio jäi. Ja itse kaupan värinpoistoilla tehdyt 2 (? justjoo..) operaatiota vahvoilla aineilla on vain ollut liikaa. Ja tapahtui kemiallinen `leikkaus` vaikka olisi kaikista miedoin vaalennusmassa kampaajalla laitettu. Onkohan kampaaja älyny ottaa talteen irronneita tupsuja.


    • healthyhair

      Olen itse tehnyt kotona Lorkun värinpoistolla ja onnistui hyvin. Mieto, mutta tehokas aine. Tukka ei kärsinyt YHTÄÄN.

    • Light my fire

      Minulla ei ole sen takia enää ne korvaukset mielessä sillä hiuksista on erittäin vaikea arvioida hintaa, ja en jaksaisi enää takuta tämän asian takia.@ Kaupan myyjätär; värjäsin blondiksi 2 kertaa ennenkuin sinivihreäksi värjäystä, ja pidän aina yli kuukauden välin ennen seuraavaa värjäystä. En ole liioitellut yhtään mitään.On sinun ongelmasi jos jos olet sellaisessa työssä jossa joudut "pimpelipom vahinkoa dramaattisesti liioittelivia, itseään viattomana totuuden torvena pitäviä "valittajia" kuuntelemaan. Ja kun olin noihin käyttämieni hiusvärien valmistajiin yhteydessä, kehoittivat etten antaisi tämän asian vain olla.

      • Hius ei parane:)

        Ketjun aloittaja: Myynti/palvelutyöhön kuuluu kaikenlainen reklamaation vastaanotto ja siinä kuulee ja näkee selkeät `prototyypit`. Oma tarinasi on yksi niistä.
        Tiedoksesi vielä että hius ei ole elävää solukkoa, eli mikään aikaväli vaalennusten välillä ei meinaa yhtään mitää. On sama asia teetkö vaalennukset putkeen vai kk tai puolenvuoden välein, niin se kohta mikä käsitelty pysyy sellaisenaan oli aikaväli mikä tahansa. Hius ei siis `parane` kuukaudessa, kahdessa.. laisinkaan vaan jokaisen käsittelyn vaurio jää hiukseen kunnes se leikataan pois.
        Ja kaupan värinpoistot ovat erittäin vahvoja, aivan toista mitä (oikeesti) ammattilainen käyttää.


    • hese8

      En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta: Kyllä syy saattoi olla kampaajan. Koska: Uskoisin että ap.lla on vihreä tukka ollut jonkin sortin suoraväriä tai elumenia ja kampaajan pitäisi tietää, että näitä värejä ei värinpoistolla saa poistettua. Toiseksi, uskon että värinpoistossa sekoitus suhteet olivat persiillään: liian vahva hapete tai liikaa vaalennusjauhetta. Miksi laittoi hupun päähän ja lämpöön?? Ja poistui paikalta!! Vaalennus aineet reagoivat hiuksissa kaikilla erilailla, ei ole olemassa vaikutus aikaa vaan vaalennusta PITÄÄ seurata ja joissain tapauksissa hius voi olkaa "kiehumaan" ja vaalentua nopeastikkin. Kyseessä on selkeä kampaajan ammattitaidon puute ja välinpitämättömyys! Kyllä kampaajalla on vastuu tekemästään työstä ja vakuutukset vahinkoja varten. Korvauksia vaatimalla, saat ehkä tekijän ajattelemaan ja ehkä jonkun toisen kohdalla tälläistä ei enää tapahdu...todella ikävää.

      • me oppiiin siitä

        Onkohan ykskään muu ammattiryhmä näin karmiva toisilleen kuin kampaajat :0 Aikamoisen karua luettavaa. Ihan hävettää koko ammattikunnan puolesta..

        hese8, tiedoksesi on tuotava että olet ihan väärässä! elumen ym suoraväri todellakin haalenee, vaalenee vaalentamalla, kun sen osaa. Ihan sama mitä tollanen `sat tö fak ap`minä tiedän k a i k e n frisöörskä täällä latelee totuuksinaan. Jos et itse osaa ei se tarkoita että muutkaan ei osaa, soriii!!

        T: ellu xpert


    • Marleena111

      Sanoin haluavani vaalean värin ja että tukassani on metallijäämiä vedestä. Samantien olikin jo värinpoisto päässä. Sen jälkeen rupia päänahassa. Ja hiukset hamppua ja huononväriset. Monta kuukautta viime värjäyksestä. Kerran aikaisemmin on käynyt näin,luulin että nykyaikana ei enää...

      • Exmökkiläinen

        Ekaksi ne metallijäämät tulis poistaa hiuksista ja niitä ei saa pois yhdellä käsittelyllä. Metalleja ei poisteta värinpoistolla, vaan sellaisella shampoolla ja hoitoaineella joka vie metallit pois.
        Sitte pieni tauko viikko kaksi ja sitte värinpoisto ja väri päähän.
        Näin minulle tehtiin ja hyvä tuli.
        Nyt minulla ei enää ole metallijäämiä hiuksissa, koska mökki myyytiin ja pesen vain kaupungin vedellä.


    • Burgundry

      Mun hiuksiin iskettiin värin poisto ja hyvin lähti. Poltteli vähän tottakai. Tuntuu että tuli muutama haavauma, vaikka hiukset ovat ihan hyväkuntoiset ja sileät. Sellaisia rakontapaisia? Pystyn koskemaan päähän ja ei ole tunnoton tms. Pitääkö näitä vaurioalueita hoitaa jotenkin erityisesti? Annanko vain eheytyä? Pyysin lopettamaan vaalennuksen sävytyksen polttelun takia, ja sen jälkeen se loppui, tosiaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe