Moottoripyörällä tallinnaan pietarin kautta??

Pietarin ohitse 2014

Olen menossa superiin toukokuussa 2014 Superrally pidetään siis tallinnassa ja olen aikeissa matkata sinne vaalimaalta pietarin kautta. Mitä riskejä siihen saattaa sisältyä ja mitä papereita tarvitaan? Onko liikennevakuutus ylipäätään voimassa edes venäjällä?

8

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moottoripyörällä...

      Enpä ole ajellut moottoripyörällä Venäjällä, autolla kylläkin.
      Tuntuisi siltä, ettei moottoripyöräreissuun kannattaisi lähteä yksin, pitäisi olla mielellään useampi pyörä samalla reissulla. No, en tiedä tarkemmin.
      Onhan turismi Pietarin alueellakin lisääntynyt ja meno muuttunut rauhallisemmaksi. Ehkä riskejä on liioiteltu. Ajoneuvon varastaminen on riski. Kannattaa jättää ajoneuvo yöksi vartioidulle alueelle, niin moottoripyörä, kuin autokin.
      Tarvitaan passi, viisumi ja rekisteriote. Viisumin hakua varten erikseen mainitut paperit.
      Vakuutuksena käy suomalainen liikennevakuutus, jonka perusteella saat greengardin omasta vakuutusyhtiöstäsi. Se on voimassa Venäjällä.
      Pietarissa voi ajaa kaupungin ohi KAD:eja pitkin, ei tarvitse mennä keskustaan, jos ei halua. Voi ajaa selkeästi kaupungin ohi myös Kronstadin kautta kaupungin länsipuolelta. Mutta onhan Pietari näkemisen arvoinen.

      Tässä Yandexin karttasivut, tästä saa myös katunäkymän kuten Googlessa.
      kadut on merkitty kohtalaisen hyvin.

      http://maps.yandex.ru/?ll=30.158129,59.983001&spn=3.691406,0.754231&z=9&l=map,sat

      • K-Olli

        Ei ole pyörällä ajelu Venäjällä sen kummempaa kun autoilukaan.Ehdottomasti Kronstadin kautta jos Narvaan on menossa.Rajoilla oon ajanu mopolla aina autojonon ohi eikä oo virkailijat vielä rutisseet.


      • Mopolla..??
        K-Olli kirjoitti:

        Ei ole pyörällä ajelu Venäjällä sen kummempaa kun autoilukaan.Ehdottomasti Kronstadin kautta jos Narvaan on menossa.Rajoilla oon ajanu mopolla aina autojonon ohi eikä oo virkailijat vielä rutisseet.

        Niin, raja-asemien lähellä varsinkin voi hyvinkin ajella mopukalla rajan yli ja vähän kauemmaksikin. Nopeus ei ole kova, mutta perille pääsee. Pitkiä matkoja ei silti kehtaa ajella.

        Matkatavaratkin menee kyydissä, kunhan ei ota mahdotonta määrää mukaan.
        Kesäkulkuneuvona mopo on oiva peli.


    • samat ne on evväät..

      Kuule, mikset kävisi Venäjällä ensin päivittämässä tietosi maasta ja tavoista. Vaikka jollain bussiretkellä Pietariin. Nuoret ihmiset puhuvat yleisesti englantia. Haastattelet paikallisia baikkareita. Samanlaista se touhu on kuin muuallakin maailmassa. Tiet vain ovat huonompia, mutta etäisyydet pidempiä... Tässä hakusana googleen kopioitavaksi. Sieltä löytyy naapurin moottoripyöräkerhojen kotisivuja. мотоцикл клуб в питере

    • ksusha

      Olaan ajeltu pari kertaa autolla tuo reitti, yö- pari Viipurissa ja useampi yö Pietarissa, sitten kohti Narvaa ja Viroa. Siis passi joka on voimassa viisumin voimassaoloajan jälkeen puoli vuotta, se viisumi on helpoin ottaa jostain alan eli matkatoimistosta. Itse olen ottanut viime aikoina Tallinnasta mutta Suomestakin saa helposti. Vakuutuksen voimassaolon tarkistanet vakuutusyhtiöstäsi ja vihreän kortin saat sieltä myös. Rajalla tarvitsee täytellä joitain papereita, tilanteet muuttuu, aiheesta varmaan tälläkin palstalla.
      Mitäs muuta...Nesteen asemilla lienee turvallisinta tankata polttoaineen laadun suhteen.
      Mielestäni sen kummempia riskejä matkalla ei ole. Liikenne on reipasta ja reippaasti kannattaa ajella, tilanne pysyy paremmin hallinnassa. Päätiet ovat melko hyvässä kunnossa. Reittiin kannattaa tutustua moneen kertaan ja olla tarkkana juuri KADin, kehätien liittymissä ja muuallakin. Karttoja kannattaa ostella. Paikalliset kyllä ovat auttavaisia jos eksymään sattuu. Navigaattori jos pelittää niin se on suuri apu.
      Pietarin läpikin on suht. helppo ajaa jos haluaa kokea suurkaupungin tunnelmaa. Liikennettä ja ruuhkia on mutta motukalla pääsee ketterästi eteenpäin.
      Viron raja on ainakin puolilta päivin ollut rauhallinen mutta siihen nähden hidas, he kun kirjoittelevat sinun ja motukkasi tiedot omille koneilleen, vaalimaan papereilla tuskin teet mitään. Ne jää matkamuistoksi. Onhan niissä leimoja...
      Jos aamulla on vaalimaalla niin päivässähän Viron rajalle kevyesti ajelee jos ei halua Venäjällä aikaa viettää.
      Hyvää matkaa vaan !

    • rampe3

      Kuten edellä kirjoitettiin asiapaperit kuntoo. Eli itse ajellut usein Venäjällä moottoripyörällä ja autolla. Liikenne lähes sama kuin Puolassa ja Pietarin liikennettä voi verrata Milanon tai Pariisin kaaokseen. Jos ajaa keskustan läpi kesällä kannattaa ajoittaa kaupunkkiin sisääntulo keskipäivälle ja mielummin lauantaille niin kaikki ovat datsoillaan. Kuten todennäköisesti olet matkamoottoripyöräijä ja ajellut muuallakin kuin suomessa niin ei ongelmaa. Itsellä kokemusta kymmenistä reisuista ns. Itäblokeista kuin euroopasta.
      Tosin suosittelen ekakertalaiselle vaikka kahdella pyörällä lähtemistä. Tärkeitä puhelin numeroita mukaan, konsulaatti, hinauspalvelu (esim Lappeenrannasta), joku venäjänkielentaitoinen tulkki puhelimen päähän ongelmien varalle. Navi ja onnettomuuksien varalta ota kuvia ja älä siirrä ajoneuvoa ennen poliisin tuloa.

      • Hyvä neuvo..

        Tuo on aivan hyvä neuvo automatkaajalle, että ennakkoon varaa puhelinnumeron venäjänkielen taitoiselle, jos ei itse venäjää osaa. Paljon asioita voi hoitaa myös puhelimitse.
        Pietarissa keskustan liikenne on varsinkin turistiaikaan melkoista puuroa, autoja on mahdottomasti vanhan kaupungin kapeilla kaduilla. Vaikka pitää kyllä sanoa, että esimerkiksi kaistan vaihto kaupungilla ja KAD:illa onnistuu. On sielläkin liikennekulttuuri parantunut. Jos ei naapurille tietä anneta, liikenne stoppaa aivan kokonaan.
        Nyt vaan kesäaikaa odotellessa pitää turvautua muistikuviin ja valokuviin. Keväällä taas uudella innolla liikenteeseen.


    • TopiKale

      Vedin just Vaalimaalta Viipuriin, päätie hyvä, mutta Viipurin kaduilla pahoja kuoppia.
      Vaalimaalta tullessa rahanvaihto Viipurin pojat paikassa heti rajan jälkeen.
      Tie siitä eteenpäin Vanhaan Koivistoon rannan kautta välillä 10km helvetin huono.
      Poliiseja pääsääntöisesti vain kaupunkien rajoilla. Yleinen maantie nopeus 129, sallittu 90km/h. Neljää autoa usein rinnakkain, eli molemmista suunnista ohitetaan, kannattaa siis prätkällä pysytellä siellä oikealla, eikä unohtaa, että oma kaista on kokonaan käytettävissä. Hotelleita saa suht halvalla , hostellit 5-10 ekeä.
      Bensat pitää yleensä maksaa etukäteen. Pietaria kannattaa välttää ruuhka-aikoina, ei siellä oikein sivulaukullisellakaan prätkällä tahdo päästä eteenpäin.
      Pietari Pihkova välillä on ryssä kaivanut ojat joka metsätien liittymään, ja kangasmaastoissa josta pääsisi suoraan metsään, on kaivettu 2metriä syvä oja molemmille puolin tietä 15-30 metriä tiestä, eli ei pääse telttailemaan.
      Sellaiset liittymät johon pääsee on paikallisia paskapaikkoja, vessapaperit vain roikkuu varvustossa. Pärjää siellä ihan hyvin, kun pitää normaalin varovaisuuden.
      Yritän itse käydä muutaman reissun tänä kesänä, lähinna linjalla Vaalimaa-Narva ja
      tutustua Laatokan molemmin puolin. Jos siis kiinnostaa matkaseura, niin vinkkiä tänne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe