Kyrölän malliin

hannah3

Onkohan kyrölästä rahat loppu kun kutsutaan jo eläkkeelle päässeet hoitajat töihin kun he tekevät tuntiliksalla..kun jos kutsuttaisiin nuoria koulutettuja työttömiä sijaisiksi....mikä mättää ............?????

53

3812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ELKRT

      Onko nuoria koulutettuja sijaisia saatavilla? Lähteekö koulutettu työtön parin päivän keikalle? Jos siis niitä työttömiä on. Muissa kunnissa on ihan sama peli kun hoitoalalta puuttuu väkeä, tekevät eläkeläiset sijaisuuksia.

    • Syksynlapsi oon

      Juokse äkkiä ilmoittautumaan kyrölään sijaiseksi, kyllä sinut otetaan töihin, jos sinulla vaan on halua tehdä raskasta työtä. Niin ei mätä mikään, syrjäytät eläkeläiset kerta heitolla, näytä vaan mihin todella pystyt.

      • Kevättä odotellessa

        Raskastapa hyvinkin.. :D kyllä siellä niitä kahvikuppi kuntia riittää jotka teettää sijaisilla työt.. EVVK mennä Kyrölään sen henkilökunnan takia kun ovat niin tylyjä sijaisia kohtaan.


    • Oikea Suunta

      Eläkkellä olevilta linjaauton kuljettajilla eu kieltää ajamisen tuuraajana.

    • karsastus

      Muutamissa yrityksissä olen huomannut,että pitkään työsuhteessa olleet työntekijät luulevat lähes omistavansa yrityksen. Joskus tällainen ajatusmaailma on hyvä yritysjohdolle,koska ylitöitäkin voi lipsahtaa ilmaiseksi,mutta uutta työntekijää katsoo tämä porukka usein karsaasti.

    • Lähihoitaja123

      http://www.youtube.com/watch?v=s6Xy2ZNVbpw

    • Ilolla

      Yritetään "säästää" palkkakuluissa kun kunnalla on säästötalkoot. Koulutettuja hoitajia mahdollisimman vähän jotta palkkakulut pysyvät pieninä... Mielenkiitoiseksi tämän tekee se, että palveluasumisen yksiköissä pitäisi olla 0.5 KOULUTETTUA hoitajaa vanhusta kohden asetuksen mukaan...

      • elmeri

        Niimpä ..ei taida osata kyrölän johtaja laskea... Joku ilta saattaa kouluttamaton henkilö olla aivan itsekseen yksikössä....


      • ruppusaki
        elmeri kirjoitti:

        Niimpä ..ei taida osata kyrölän johtaja laskea... Joku ilta saattaa kouluttamaton henkilö olla aivan itsekseen yksikössä....

        Hyvin usein työn kautta oppinut on paljon parempi työn tekijä, kuin se koulun penkillä istunut joka luulee osaavansa kaiken. Kas kun luulo ei ole tidon väärti.


    • Ent. hoitaja

      Tosiaan, kouluttamaton hoitohenkilö voi olla paljon ihmisystävällisempi ja auttavaisempi kuin moni koulutettu. Sitä paitsi ei taida koulutettuja olla tyrkyllä sijaisuuksiin. Käsittääkseni johtaja ei tee työvuorolistoja Kyrölässä. Listoihin voi tulla myös yllättäviä muutoksia sairauslomien yms johdosta.
      Kannattaa ottaa tarkka selko asioista, ennen kuin alkaa niistä puhua.

    • taidoton

      Onnistuukohan esim.yksin päivystämässä olevalta työntekijältä ajoissa limanpoisto nielusta tukehtumassa olevalta vanhukselta,vaikka olisi millaiset laitteet. Entäs ammattitaito?

    • Ongelmako muka

      Olisiko omasta asenteesta ja käyttäytymisestä kiinni, jos sinua sijaisena kohdellaan mielestäsi "huonosti". Pitää osata mukautua työ yhteisöön, eikä aina pitää "omaa päätään" joka asiassa.
      Missä ovat ammattiin valmistuneet lähihoitajat, kun niitä ei ole saatavilla. Kai se on jokaisen työnantajan käytettävä epäpäteviä työntekijöitä jos ja kun pätevät eivät halua lähteä töihin. Ja toisekseen lyhyet pätkätyöt edesauttavat tulevaisuudessa saamaan vakituista työtä.

    • mie vaan

      Johtuisikohan huonosta ilmapiiristä että koulutetut, taitavat hoitajat katoavat muualle..?

    • jeba1

      Kyllä se on niin että Kyrölässä kohdellaan sijaisia kun p..skaa. Määräaikaisia työsuhteita ei saa käyttää ilman lain siihen tarkoittamaa perustetta, kaikki työsuhteet tulisi olla pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevia, eli vakituisia työsuhteita.

      Kyrölässä on ketjutettu työsopimuksia jo vuosikymmeniä ilman että kukaan on puuttunut asiaan, Ammattiliitot hoi, sijaiset hoi, tarvitsisiko tehdä jotakin että asiaan saataisiin muutosta?

      Apuvälineitä ei ole saatavilla tarpeeksi ja hoitajat kärsivät tuki-ja liikuntaelin sairauksista koska fyysinen kuormitus on todella kova.

      Ja se ilmapiiri, vanhat ketut pyörittävät paikkaa niin kuin haluavat, vaikka opiskelijoilla olisi tuoretta tietoa annettavana. "meillä on aina tehty-näin" asenne jyllää. Työyhteisön painostus on niin kova, että kukaan ei uskalla näihin ongelmiin puuttua, ja mitä osaa näyttelee se, että johtoporras ei asioille tee mitään vaikka niistä on toistuvasti heille kerrottu?

      Tässä lienee muutamia syitä miksi sitä koulutettua henkilökuntaa ei Kyrölään saada, työpaikan imago on kerrassaan surkea.

      ihmettelemistä riittää kyseisen paikan toiminnoissa totta tosiaan...

    • Hoiva-avustajatar69

      Hei kannattaa käydä pelkäksi hoiva-avustajaksi jos hänen palkka on 1830e/kk ja jos Lähihoitaja tienaa 2030e/kk!!!

    • Hoiva-avustajatar69

      Jos esim. vuorossa on 5 lähihoitajaa ja lääkevastaava niin tulevaisuudessa nämä 5 hoitajaa voi olla hoiva-avustajia ja lääkevastaava tulee olemaan lähihoitaja???

    • Hoiva-avustajatar69
    • Hoiva-avustajatar69
    • Jeba1

      nimimerkki ongelmako muka, kommenttisi "Ja toisekseen lyhyet pätkätyöt edesauttavat tulevaisuudessa saamaan vakituista työtä." on aivan uskomatonta tietämättömyyttä osoittava. Lukaisepa tästä alta mitä laki sanoo työsopimuksen sopimisesta:

      Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö ei ole sallittua silloin, kun niiden lukumäärä tai yhteenlaskettu kesto taikka niistä muodostuva kokonaisuus osoittaa työnantajan työvoimatarpeen pysyväksi. Jos siis työnantajan työvoimatarve on pysyvä, ei hänellä ole mitään perusteltua syytä käyttää määräaikaisia työsopimuksia.

      Mikäli määräaikainen työsopimus on tehty työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä, SOPIMUKSTA ON PIDETTÄVÄ TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVANA.

      Lain mukaan työsopimuksia ei saa ketjuttaa missään tilanteessa. Vakituisessa työsopimuksessa henkilöllä on koeaika, jota työnantaja voi käyttää siinä tapauksessa että henkilö ei olisi sopiva tehtäväänsä. Eli työsopimus tulisi aina tehdä toistaiseksi voimassa olevaksi.

      Ja järkikin jo sanoo että jos Kyrölässä on ihmisiä ketkä ovat tehneet yhtäjaksoista työtä talossa yli kymmenen vuotta, määräaikaisilla sopimuksilla, että jossain on vikaa ja pahasti.

      Työnantaja luistaa lakisääteisistä velvollisuuksistaan ketjuttamalla sopimuksia. Jos työntekijä sairastuu, tulee raskaaksi tms, työntekijä on aivan lainsuojaton. Työnantaja vain jättää määräaikaisen sopimuksen uusimatta, ja työntekijä jää puille paljaille.

      Sijaisilla ei pyöri lomat koska lomat maksetaan rahana, työvuoroja ei voi toivoa, jos et tule töihin kun soitetaan, ei enää jatkossa sinua kysytäkään. Sijaisia pompotellaan ympäri taloa eri osastoilla joka kuormittaa sekä työntekijää että kyseisen osaston työntekijöitä(perehdytä aina uutta, sijainen opettelee aina uusia käytäntöjä).

      Vakituinen työntekijä voi kieltäytyä osastosiirrosta, mutta sijainen ei hyvällä perustelullakaan. Työnantaja on täytsin kykenemätön neuvottelemaan. Ja sitten on ne suositut työntekijät erikseen eri säännöillä.

      Kuulostaako mukavalle?

      Suosittelisin ketjutettujen määräaikaisten sopimusten keskellä eläville sijaisille sitä että laitatte ammattiliittoonne selvityspyynnön, onko ketjutus lainmukaista. ehkä silloin joskus saisimme muutosta työnantajan toimintaan.

    • Ent. hoitaja

      Vanha peli siis jatkuu. Onneksi läksin pois.

    • sade

      Mikään ei tunnu muuttuvan. Huoh.

    • yks vaan

      suuri ongelma on myös suoraan Penasta tulleet kouluttamattomat alko-ongelmaiset sijaiset. Työn laadukkuudesta tuskin voidaan puhua jos itse sijainen on enemmän apua tarvitseva kuin hoidettava...

      • Rööpe

        Voin sanoa joka tietää asiista, nämä ns.kolututetut ei pääse töihin edes (KOTINIEMEEN)joissa ne viimeiset luuserit ovat. Penalla istuu kuntapäättjäjistä kansanedustajiin. Tervetuloa Penalle!


    • Eino-myrsky

      Voi että on tosi lapsellista kirjoitella täällä kyrölän työasioista. Menkää hyvät ihmiset itseenne ja katsokaa peiliin jos ei töihin kutsuta. Jospa sieltä löytyy syy.

    • Ent.hoitaja

      Niinhän sitä työnantajat ja heidän nuoleskelijansa yleensä pistävät kaiken syyn ja pahan työntekijöiden niskaan. Niin kuin tämä peiliinkatsomiskehoittajakin.

    • tarinaa ajankuluksi

      Ei mitään tupakkataukoja,eikä kahvikupin rivassakaan tarvitse jatkuvasti roikkua. Pitemmät juttutuokiot työajan jälkeen. Paljon enemmän tulee jälkeä pienemmälläkin porukalla joka työpaikassa.

      • Höpö

        Kaksi kahvitaukoa. Puolentunnin ruokatauko josta ei makseta palkaa siltä ajalta. Se on omaa aikaa, silloin voi käydä tupakilla tai vaikka seisoa päällään nurkassa. Ei siellä ole pitkiin juttuihin mahdollista työaikana, siitä pitävät huolen eräät työkaverit. Joten tukkaputkella mennään...


    • semoraali...........

      Asia on näin että jos työn tekijät noudattavat työ paikan sääntöjä ja työn tekijöitä kohdellaan tasavertaisesti työ vuoroissa, niin työ yhteisön henki pysyy parempana, hoidettavatkin hyötyisivät siitä suuresti, se nimenomaan tuo erimielisyyttä jos toiset joutuvat tekemään"istujien" työt, huonontaa työ paikan ilmapiirin jopa tulehtuneeksi ja siihen ei burana auta.

    • näin vain

      Monella on tapana jättää työtehtäviä tekemättä siinä uskossa että "joku muu" ne sitten tekee. Eli kiltti ja tunnollinen työntekijä, joka usein on se sijainen, on kovemmassa kuormituksessa kuin vakituinen työntekijä joka valikoi työtehtävänsä.

      Ja entäs se kirjaaminen, jos siihen menee 1-1,5 tuntia päivästä, niin suosittelisin jotakin atk-kurssia, koska se koneella istuminenkin on poissa omasta työpanoksesta, ja sinä aikana työt kasaantuvat muiden niskaan(tässäkin tapauksessa sen sijaisen niskaan kenellä ei ole tunnuksia koneelle, hän ei siis voi edes halutessaan kirjata). Normaalit kirjaamiset ehtii tehdä kymmenessä minuutissa jos sitä konetta osaa käyttää.

      Olisi myös ihanaa jos Nurmeksen Kaupunki olisi savuton työpaikka. Reilumpaa kaikkia kohtaan kun ei-.tupakoijat tekevät töitä kun muut ovat tupakalla. Tai sitten ihan kellokortti, ja tupakkatauot pois työajasta. Tosin niillä lakisääteisillä tauoilla saa tehdä mitä haluaa, ne eivät työaikaan kuulu, joten tuskin koskaan sitä sauhuttelua kuriin saadaan.

      Se yleinen "kiire" mikä työpaikalle luodaan, on työhyvinvoinnista pois. Normaaliin työntekoon kuuluu se, että voi hetkeksi istahtaa alas ilman että siitä kukaan mekkaloi tai katsoo pahasti. Sitten jaksaa taas tehdä, pitää saada hetki hengähtää. Olisiko tässä yksi syy siihen työlusmuiluun, kun ei sallita normaalia taukoa missään välissä, niin sitten jollakin verukkeella "keksitään" tekemistä vaikkei oikeasti tehdä mitään?

      Työnohjaus olisi erittäin hyödyllistä tähän työyksikköön.

      Uskon että tässä tilanteessa julkinen keskustelunavaus voi olla hyödyksi, jos työnantaja sitten ymmärtäisi ryhtyä toimeen epäkohtien poistamiseksi, kun se muuten ei ole niin tehnyt.

    • Ent.hoitaja

      Kun näitä viestejä lukee tuntuu entistä mukavammalta olla poissa tuosta työyhteisöstä. Hajoita ja hallitse tyyli toimii siis edelleen.

    • tupakaton

      Olen asioinut ns asiakkaana palvelukeskuksessa muutaman sata kertaa vanhempieni vuoksi. Palvelu on asiallista,mutta tupakkatauot ja tarinatuokiot vähän mietityttää.

    • alien

      Sijaiset vaihtavat työpaikkaa heti kun saavat muualta pidemmän työsopimuksen tai vakituisen työpaikan. Moni on äänestänyt jaloillaan ja lähtenyt. Ei kukaan jaksa elää vuosia epävarmuudessa, jatkuuko työ vai ei. Ja moni ei halua Kyrölään töihin mistään hinnasta edellä mainituista ongelmista johtuen.

      • lila1

        Tässä mielenkiintoinen artikkeli työyhteisöistä, mikä varmasti pätee monessa paikassa. Vanhat jäärät haluavat pitää kiinni totutuista työtavoista vaikka ne eivät enää olisi toimivia. Kunta-alalla on menossa sukupolvenvaihdos, töntekijät eläköityvät seuraavan kymmenen vuoden sisällä suurin joukoin, ja mistä tulevat uudet työntekijät? Sijaisista pitäisi pitää kiinni kynsin hampain.

        http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/11/22/junnut-ja-jaarat-jaottelu-jumiuttaa-tyoyhteison/201316088/139


    • nurmes70

      sosiaalinen kiipijä sinne töihin otetaan ja kiipijän vanavedessä jonkin aikaa juomatta olleita ammattitaidottomia. Suhteilla siellä pärjää ihan niinkuin nusessa yleensä. Pitää osata oikeaan aikaan passaamaan johtajan kavereita, niin voipi työpaikka hellitä ps.miehelle...olenpa katkera ja kyllästynyt kun vuosien koulutuskaan ja päihteetön elämä eivät voita kilpailukyvyssä "sosiaalista silmää".

    • saunatonttuilua

      Huonosti lämmitetty sauna,tai vielä pahempi,jos saunaa ei ole lämmitetty ollenkaan,voi tuottaa ongelmia etenemisessä.

    • ELKRT

      Lehdessähän luki jotta lähihoitajista ja sairaanhoitajista ei ole pulaa Kyrölässä. Liekö kaikki sitten sosiaalisia kiipijöitä?

    • Joop

      Kaupunki maksaa jatkossa eri palkkaa sijaiselle ja vakituisessa työsuhteessa olevalle lähihoitajalle. Tämä ei ole lain mukaista. Samasta työstä on maksettava sama palkka. Ammattiliitot herätys, sijaiset herätys! Ajakaa asioitanne.

      alla linkissä esimerkki:

      http://www.superliitto.fi/fi/?newspage=596

    • wywy

      Eiköhän heti ole Kyrölässä sijaisista pula.

    • rituski

      Olipa mielenkiintoinen yleisönpalstan kommentti Ylä-Karjalassa 24.12 ilmestyneessä lehdessä. Ei liene epäselvää mitä firmaa tarkoitettiin =D

      Alko-ongelmaisia ei ohjata hoitoon vaan rokulia saa viettää kotonaan ja töihin tullaa kun kyetään, jos kyetään. Oikeasti sairaiden työntekijöiden sairaslomia ei hyväksytä vaikka olisi lääkärintodistuskin asiasta. Reilu meininki.

    • positiinen iikka

      Oho!
      Onko kaikki hyvin :D
      Siis aivan hirveetä lukea tuommoista tekstiä ns.koulutetuilta henkilöiltä.
      Yleis-sivistykseen kuuluu hyvät käytöstavat.
      Onneksi noista teksteistä on jo piiitkä aika,ollaan ihmisiksi,riidat hoidetaan huom.työyhteisön sisällä,ei ylöisöpalstalla

      • hannan3

        Ei onnistu tuossa läävässä jutustelut,pomo siellä joutaisi vaihtoon kun se antaa muutaman työntekijän leikkiä pikku hitleriä...


    • dtytu

      koska rasismi,monikulttuuriset nuoret eivät halua töihin.

    • ressu1

      Positiineh iikan yleissivistyksestä puuttuvat yhdyssanasäännöt...

      Kyllä asioista on hyvä keskustella julkisesti silloin kun kyseisen talon sisällä ongelmia ei hoideta vaikka henkilökunta on sitä vuosia vaatinut.

      Sijaispula vaivaa ja ihan naurattamaan laittoi eilisen Ylä-Karjalan artikkeli kaupungin henkilöstöpolitiikasta.

      http://www.nurmes.fi/dman/Document.phx?documentId=ap16214144443324&cmd=download

      Kuten ylle linkittämästä henkilöstötilinpäätöksestä käy ilmi, Nurmeksen kaupungin sosiaalitoimen henkilöstöstä 40% työskentelee määräaikaisella työsopimuksella. Siis käytännössä melkein joka toinen on sijainen eikä vakituisessa työsuhteessa. Kyrölän työntekijät ovat sosiaalitoimen alaisia.

      Vakinaistaa pitäisi ja kovalla kädellä. On kohtuutonta pitää ihmisiä vuosia ja jopa vuosikymmeniä määräaikaisissa työsuhteissa.

      Asiasta on tehty valituksia ylemmille tahoilla mutta kukaan ei halua puuttua tähän.

      Mistä löytyisi joku rohkea päättäjä että tämä sikailu saataisiin kuriin?

      Ja mistä löytyisi ne työntekijät jotka kääntyisivät ammattiliittojensa puoleen peräämään oikeuksiaan?

    • Tavoittamaton

      Mistäköhän johtuu että kun on "paikka" haussa, on hakijoita pitkälti toista kymmentä. Mutta kun pitäisi tulla sijaiseksi, ketään heistä ei näy töissä. Kyllä puhelin numeroa annetaan, mutta ei sitten viitsitä vastata kun yritetään tavoittaa. Kyllä kylillä jauhetaan vaikka mitä, mutta kasvotusten ei suuta uskalleta puhua mitään.

    • Vaikuttaminen

      Tuoreet hoitajat hoi. Ei mene montaa vuotta kun vanhemmat hoitajat alkavat eläköityä. Siinä on teidän mahdollisuus tehdä muutoksia ja vaikuttaa, jos olette töissä silloin.

      Olen muutamassa asiassa samaa mieltä näiden "valittajien" kanssa.
      Esim: joidenkin hoitajien kanssa on mahdotonta tulla toimeen ja useinmiten he ovat ottaneet johtajan roolin osastolla. Kaikkien mielipidettä ei kysytä. Kaikki hoitajat eivät ole samalla viivalla, vaan ovat selvästi eriarvoisessa asemassa. Ei voida vaatia kaikilta samaa, kun tiedetään jo ennakkoon että jos esim siirto on tiedossa henkilö jää pitkälle sairaslomalle.

      Joissakin asioissa pitää valita "ns. pienempi paha". Jostainhan se pitää aloittaa.

      Nuoret hoitajat: oletteko miettineet kuka tai ketkä hoitavat teidän vanhempia ja sukulaisia sitten joskus. Jos te itse ette ole ammattilaisina työssä.

      MIETTIKÄÄ TULEVAISUUTTA!!!

      • lähihoitaja86

        Paskat mietitä, haetaan sossusta ja kelalta rahaa. Jaksa mitään paskavaippoja vaihdella. Saman rahan saa lorvailemalla kortistossa :)


    • Kuravelliä

      Mistä sen tietää milloin tulee isoja muutoksia sosiaalisiin etuuksiin. Kun nyt ollaan jo menossa siihen että RAHA RATKAISEE.....
      Jos rahaa ei tule, mikä silloin neuvoksi. Olisikohan mahdollista mennä töihin. Mutta jos on polttanut sillat takanaan, niin silloin on isot ongelmat edessä.
      Pätee varmasti joka alalla. Nurmes on kuitenkin niin pieni kaupunki, että joku tuntee aina jonkun joka osaa kertoa jostakusta aina jotakin.
      Eli kuravelli vaan leviää......

    • uusiaikakin

      Eikun eutanasiaa opiskelemaan,niin maailma parantuu.

    • Opiskeluniloa

      Käskeekö te toimisto opiskelemaan kaikki lhoitajiksi tai avustajiksi. Amkeissa taitaa pääsykokeet kuitenkin olla.

    • Hoiva-avustaja666

      Kannattaa käydä hoiva-avustajaksi vastuuta ei ole aivan niin paljoa mitä lähihoitajalla mutta palkka melkein sama;).

    • Hoiva-avustajako

      Onko mahdollista että useat ihmiset olisivat toimineet hoiva-avustajina tietämättään ja saamatta asianmukaista korvausta?:(

    • sekaanvaan

      Vaikuttaa siltä, että TE-toimisto ja sossu saavat tulevaisuudessa yhä enemmän valtaa. Joten eikö ole parempi hakeutua itse töihin paikkaan jonne itse haluaa, ennen kuin tulee "määräys". Menet sinne tai menetä tukesi. Kumpi on parempi vaihtoehto.

      Yleisesti: osa hoiva-avustajista on paljon "pätevämpiä" kuin osa lähihoitajista. Ja tyvestähän puuhun noustaan, ei sitä latvasta päin pääse. Tarkoitan sitä, että jostainhan sitä pitää aloittaa. Tiedä vaikka olisit lopulta vaikka Lääkäri tai vaikka Professori.

      Onhan noita hoiva-alan työpaikkoja pitkin poikin Pohjois-Karjalaa. Sekä muualla Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe