laskutus vain bitcoin

Bitcoin yrittäjä

On tarkoitus perustaa yritys, jonka laskutus tapahtuu vain virtuaalivaluutalla Bitcoin - BTC (tietoa: bittiraha.fi). On kysymys siitä, mikä on verotettavaa tuloa ja milloin tulo tuloksi katsotaan.

Toteutus halutaan tehdä niin että se tapahtuu täysin laillisesti olemassa olevien asetusten ja lakipykälien mukaisesti välttäen toimimasta harmaalla alueella.

Nyt on selvää se että sillä hetkellä kun yritys vaihtaa kertyneen virtuaalivaluutan EUR valuutaksi, verottaja näkee selkeäsi summan jonka vaihdantapalvelu bittirahasta maksaa. Tässä ei ole ongelmaa. Esim. nykyisellä kurssilla n. 100 BTC = 60000 EUR

kysymys_1:
Kuinka käy jos yritys ei kerää lainkaan EUR valuuttaa ja kertynyttä virtuaalivaluuttaa ei vaihdeta EUR pohjaiseksi?
Onko yrityksellä valuutan "vaihtamisvelvollisuus" esim. tilikauden vaihtuessa?
Jos velvollisuutta ei ole niin yrityshän voi vaikka viisi vuotta kerätä verovapaasti pääomaa (BTC) maksamatta siitä veroja.

ONKO TÄMÄ VEROTTAJAN MIELESTÄ LAILLISTA?


kysymys_2:
Jos yritys käsittelee vain virtuaalivaluuttaa, jota virallisesti ei valuutaksi vielä lasketa niin tarvitseeko yritystä edes perustaa. Siis liikevaihdosta edes yksi EUR ei liiku EUR pohjaisesti.
Lain mukaan kun tekee yritystoimintaa jossa myydään jotakin korvausta vastaan pitää rekisteröidä yritykseksi. Mitä on lain mukaan korvaus? Korvaus lain mukaan on; virallista valuuttaa, aikaa/työtä (aikapankit) tai jotain materiaalista.

Virtuaalirahaa ei lasketa virallisesti mihinkään edellä mainittuihin. BTC on virallisesti kuvitteellista (ei olemassa).

TARVITSEEKO YRITYSTÄ REKISTERÖIDÄ JOS KÄYTTÄÄ VAIN VIRTUAALIVALUUTTAA?


Toivon vastaajan välttävän oman mielipiteensä esittämistä ja vastauksen sisältävän mielellään faktaa.

Kiitos kovasti vastauksestasi.

ps.
Näitä virtuaalivaluutta asioitahan ei uskalla mennä verottajalta kysymään, koska heti leimataan rikolliseksi. Todennäköisesti laitetaan heti "seurantaan", epäillään peitellystä yritystoiminnasta ja lätkästään arvioverot päälle.
Saa vuositolkulla ala kymmenellä mapilla todistaa ennen kuin uskovat että kaikki on vasta ajatusasteella.

3

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sami2

      Lienet tuossa kyllä harmaalla alueella ihan jo sen vuoksi, ettei verottajalla taida olla valmiita käytäntöjä tuollaisiin tilanteisiin olemassa.

      Verottajahan oli tehnyt tulkinnan, jossa bitcoinien _sijoitusvoitot_ verotetaan pääomatulona jos nämä realisoidaan euroiksi.

      Toisaalta minerien tuottamat tai peleistä voitetut tulot katsottiin ansiotuloiksi.

      Todennäköisesti tässäkin olisi kyse ansiotulosta, näinhän menee myös toiminimiyrityksen verotus sikäli kun tase ei ole kovin vahva. Mutta tämä toki oma tulkintani.

      Suosittelen kyllä kysymään verottajalta - tällöin on selvä peli ja halutessaan asiasta saa vaikka ennakkopäätöksen, etenkin kun kyse on uudesta asiasta.
      Minä möin kiinteistön bitcoineja vastaan (tietääkseni Suomen ensimmäinen kiinteistökauppa bitcoineilla). Soitin tästä verottajalle ja eiväthän ne heti mitään tienneet mutta kaivoivat organisaatiosta juuri sen tiedon, että vero luovutusvoitosta maksetaan jos bitcoinit realisoidaan euroiksi. En kyllä kokenut minkäänlaista epäilyä tai seurannan tuntua, vaikka tällaisesta silloin tällöin kuulee huhuja.

    • tellervontalotutkimus

      Kun myyt bitcoineja, myy ne niin ettei sinne tiliotteellesi maksajaksi merkitä mitään Suomalaista tunnettua vaihdantapalvelua. Muussa tapauksessa ropotti löytää tiedon heti ja tästä menee tieto veroviranomaisille. He jäävät odottamaan että raportoit heille virtuaslivarojen käytöstä syntyneen voiton. Voitto pitää omatoimisesti ilmoittaa pääomatuloina verottajalle, joka laskee tähän veron 33%.

      Kun käytät bitcoin-lompakkosovellusta, käytä sitä AINA salatuissa verkoissa (TOR), muutoin paljastat oman IP-osoitteesi kytkeytyvän sinun lompakon bitaddress -osoitteeseen, jolloin anonyymiys on tämän tilin osalta menetetty ja myös kaikkien niiden tilien osalta, johon siirrät varoja. Lankaa voi seurata sinuun vaikka ikuisuuksien takaa (lohkoketju.fi).
      Jos tilisi on saastunut, aja (pese) bitcoinisi mikserin läpi.

      Käytä xapo.com bitcoin debit korttia (tili Luxemburg). Toimii Suomessa kuin mikä tahansa kortti otto-automaatteja myöten. Kortin voi tila keksityillä tiedoilla.

      Jos teet enemmän bitcoin siirtoja, laita siihen erillinen mylly, jolla ei ole, eikä tehdä mitään muuta kuin bitcoin siirtoja. Älä koskaan käytä omaa nimeäsi. Käytä koneessa vain prepaid data korttia. Älä koskaan kertaakaan kytkeydy muuhun Wi-Fi verkkoon.

      Jos haluat välttää laillisesti pääomatuloverot, myy bitcoin varat niin että otat korvauksen toisena virtuaalivaluuttana, jonka vasta vaihdat euroiksi. Virtuaalivaluutan oston toisella virtuaalivaluutalla katkaisee myyntivoiton laskentaperusteet ja tällöin ei enää lasketa verotettavaa voittoa. Verottaja ei lähde laskemaan kahden kuvitteellisen arvon erotuksia, jolloin myyntivoiton olettama on 0 eur.

    • Kyllä_ketuttaa

      Minä myin autoni bitcoineilla, koska niitä minulle tarjottiin ja olivat ehtona kaupan toteutumiselle. Selvitin etukäteen että bitcoinit voi vaihtaa helposti euroiksi kuten tapahtuikin.

      Auton hinta oli hulppeat 52000 eur. Minulle maksettiin 75 bitcoin (kurssi 1 bitcoin = 650 eur).
      Kun sain rahat tilille verottaja heräsi pyytämään myyntivoiton veroa, joka oli yli 30% myyntivoitosta.
      Koska bitcoinien alkuperästä ei ollut tallessa pitävää todistetta, laskettiin niiden hankinta-arvoksi nolla euroa. Jouduin maksamaan tuon auton myynnistä lähes 20 000 eur myyntivoittoa. Tämähän ei tietenkään ole oikein, koska ostajan ei tarvinnut hankkiessaan 2012 lopulla bitcoineja verottajan ohjeen mukaan tehdä mitään kuitteja. Kanta on muuttunut jälkeenpäin.

      Oletan että tulevaisuudessa bitcoinien pelkkä hallinnointi jo on verotettavaa, eli jos hukkaat ne pitää niiden hukkaamisarvostakin maksaa koko arvosta myyntivoittona veroa.
      Ei kannata bitcoineja ja omaa tiliä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe