Kaverittomuus hävettää

Häpeää

Aina kun joudun tilanteeseen jossa tulee esiin kaverit niin minulle tulee aina suuri häpeän tunne kun ei mulla oikeastaan kavereita ole niin että päivittäin saati viikoittainkaan viettäisin aikaa :( Yritän aina kiemurrellen päästä kaveriaiheesta pois.
Ja tuntuu että suurimmalla osalla on kavereita ja sosiaalista elämää vaikka muille jakaa. Sen takia on vaikea myöntää kenelläkään että itsellä tilanne sen suhteen on aivan päinvastainen ja että sen tiedon jälkeen mua pidettäisiin jotenkin "epäkiinnostavampana" :(
Tämä tilanne tulee aina esiin "nettikavereiden" kanssa jutustellessa joilla kyllä aina on kavereita jne.

Tunteeko kukaan muu häpeää? Ja miten pääsisin eroon tästä häpeästä ja kehtaisin myöntää. Se kyllä helpottaisi varmaan omaa oloa paljon.. Ja olen muuten 20v.

32

3052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäonnistunutko?

      Olisin voinut kirjoittaa tuon tekstin itse. Samoja asioita olen käynyt ja käyn läpi, häpeä ei helpota.
      Tuntuu, että vielä pahempi näin naispuolisena, kun jotenkin meidän oletetaan olevan niin sosiaalisia.

      • Päinvastoin, monet miehet minä mukaanlukien koittaa kovasti etsiä niitä sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiviä / yksinäisiä naisia mutta ei niitä tunnu löytyvän mistään.


      • epäonnistunutko?
        saganist kirjoitti:

        Päinvastoin, monet miehet minä mukaanlukien koittaa kovasti etsiä niitä sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiviä / yksinäisiä naisia mutta ei niitä tunnu löytyvän mistään.

        No missäs sellaiset miehet sitten piilee, jotka etsii kuvailemiasi naisia? Ei niitäkään löydy mistään.


      • monikin haluaisi...
        epäonnistunutko? kirjoitti:

        No missäs sellaiset miehet sitten piilee, jotka etsii kuvailemiasi naisia? Ei niitäkään löydy mistään.

        Moni netissä oleva mies varmaankin mielellään tutustuisi tuollaiseen naiseen, mutta eri asia onkin siinä, että haluaako nainen tutustua kyseiseen mieheen.


      • YksinäinenN23

        Niin no itselleni olisi kiva ylipäätään tutustua ihmisiin netissä, kun ei se kasvokkain onnistu, varsinkaan selvinpäin koska ahdistaa sosiaaliset tilanteet ja muutenkin olen vähän ongelmatapaus. Mutta ei mulla ole mitään käsitystä, mistä netissä kannattaisi alkaa muitten yksinäisten kanssa juttelemaan. Enkä nyt meinaa mitään treffisivuja, vaan jotain foorumeita tms. S24 nyt ei ehkä uusia tuttavuuksia tuo, ja somefoorumeilla joutuisi heti olemaan julkisesti omalla nimellään.


      • ylijäämä

        Netti on netti, se ei ole ihmissuhde, enkä usko netistä ketään löytyvänkään, muunlaista seuraa ehkä, kyseenalaista mutta onhan tämä ajan kulua.....


      • ikkremimin
        ylijäämä kirjoitti:

        Netti on netti, se ei ole ihmissuhde, enkä usko netistä ketään löytyvänkään, muunlaista seuraa ehkä, kyseenalaista mutta onhan tämä ajan kulua.....

        Jaaa, itse oon ollut jo 10v kohta ja lapsiakin on. Netistä löysin, eikä oltais tavattu ilman nettiä.


    • pärjään nyt omillani

      Minulla oli sama tilanne koulussa. Olin aina yskin tai sitten vain meneni niiden seuraksi, joita kukaan ei huolinut kaverikseen. Olin vain heidän kanssaan vaikka eihän meillä toki oikeastaan mitään ystävyyttä ollut. Nämä verukekaverit olivat kuin puujumalia: ei heihin edes kontaktia saanut, ei juteltu, jos jotain kysyin sain vastaukseksi vain jonkun murahduksen. Olivat niin passiivisia ja omissa oloissaan.
      Minua ei oikeastaan edes haitannut se, että ei ollut sitä bestistä ja kaveria, mutta se häpeä. Todella koin häpeää, kun näin että opettajatkin säälivät, ja nolotti kun kukaan ei olisi halunut ryhmätöihin, ja kun johonkin ryhmään jouduin sain tehdä jutun yksin ja ainakin jouduin esittämään luokan edessä toisten tirskuessa luokassa. Hävetti kun ei valittu urheilujoukkueseen, seisoin välitunnit yksin tai sen puupatsaan rinnalla.
      Olin helpottunut kun pääsin koulusta kotiin.
      Nyt aikuisena on ystäviäkin, mutta en minä heistä riippuvainen ole. Kyllä' sinkin pääset vielä häpeästäsi yli.

    • Nettikavereista oikeita kavereita? miten olis? itsehän oon monesti saanu netistä kavereita... Mutta siinä vaan sellanen juttu, että ne on asuneet vähän ympäri suomea - ja näkemiset on sitten jäänyt lähes olemattomiin.

      Mutta täällä taas toivokkaasti/epätoivosesti yritetään löytää uusia... Joten taas jälleen kerran mainitsen kanssa yksinäiseksi itsensä tuntevat ( eli ei vain ne joilla ei ole ollenkaan kavereita/suhdetta tms - kyllä nekin joilla on suhde/pari kaveria voi todellisuudessa kokea itsensä yksinäiseksi)

      Tehkää niitä tunnuksia tänne, ja kertokaa itsestänne vähän. Sitten voidaan katsoa jos löydämme ihmiset kavereita ja tukea toisistamme.

      - parikymppinen mies pk seudulta, pitää perinteisistä asioista kuten: musiikki (pää asiassa metalli mutta myös muut) hyvä ruoka & juoma, leffojen katselu, yksilö urheilukin kiinnostaa jokseenkin - joukkue lajit harvemmin... jne

      Olkaa tekin rohkeita... tai älkää olko itseasiassa, ei tähän tarvitse olla rohkea - senkun kerrotte itsestänen tai laitette viestiä jos koette itsenne jonkun kanssa ihmiseksi.

      • älä häpeile

        joo, rohkaisen myös muita rekisteröitymään tänne. Ei sitä yksinäisyyttään tarvitse hävetä. Kukapa toinen yksinäistä ymmärtäisi yhtä hyvin kuin toinen yksinäinen. Yksinäinen voi olla jopa kiinnostavampikin kuin joku jolla kavereita riittää. Eikä kannata tuijotella liikaa sitä onko samanlaisia harrastuksia jne. Itse tutustun mielelläni hyvinkin erilaisiin ja ikäisiin ihmisiin. Joskus kemiat eivät ole kolahtaneet livessä, mutta myös oikein mukavia tapaamisia on ollut.


    • "Tunteeko kukaan muu häpeää?"

      En. Tunteet ja järki ovat jääneet aikoja sitten narikkaan, joten hällä väliä enää millään :)

    • samma här

      Mulla on myös sama tilanne. Olen kokeillut myöntää eri ihmisten kanssa rivien välistä ettei kavereita pahemmin ole ja uudet tuttavuudet olisi enemmän kuin tervettuleita, mutta ei se koskaan ole tuottanut tulosta. Eli oon päätynyt kiertämään tämän aiheen jos se tulee puheeksi.
      Onhan meissä joilla ei ole kavereita pakko olla jotain vikaa, koska jos joku meistä oikeasti pitäisi ei olla kavereita enemmän? Mietin usein mikä minussa on vikaa ja se on vaan voimistunut ikää tullessa lisää ja olen tullut vain epävarmemmaksi itsestäni. Vaikka vanheneminen pitäisi olla päinvastaista.

    • Yksinäinen,nyt ja aina

      En tunne mitään häpeää. Olen 29v mies ja minulla ei ole enää yhtään kaveria, ainut ystäväni kenen kanssa vietin aikaa edes joskus, kuoli vuosi sitten äkillisesti. Nyt olen täysin yksinäinen erakko, enkä kaipaa ketään elämääni, ne tunteet on jo sammuneet. Ei yksinäisyydessä ole mitään hävettävää, se voi olla joillekin valittu elämäntyyli.

    • 1+17

      Mulla oli koko peruskoulun ja amiskan ajan tuo. Tunsin ihan valtavaa häpeää jos ainoa kaverini oli vaikka kipeänä ja jouduin syömään yksin ja ei ollut paria luokassa. Kamalasti hävetti jos vastaan tuli kaveriprukka ja olin yksin. Yksin mun oli mahdoton lähteä mihinkään missä oli vähänkin ihmisiä...

      Sitten aloin saamaan kavereita (amiskassa) ja sosiaalinen viettini sai tarvitsemaansa vastinetta. Kavereita tuli ja meni, osaan pääsin jopa kyllästymään. Minä, joka luulin olevani ikuinen rakkauden ja ystävyyden kerjäläinen! Seurustelin muutamaan otteeseen ja elämässä tapahtui muutakin. Seuraelämä koko ajan enemmän tai vähemmän vilkasta, hektistä, menevää. Lopulta jokusen vuoden jälkeen viime syksynä havaitsin itsessäni vakavan uupumisen ja v*uuntumisen merkkejä, vilkas sosiaalinen elämän ei tuntunutkaan enää yhtään hyvältä. Havaitsinkin yllättäen olevani introvertti!

      Näin se yllättää. Mutta aiemmin yksinäisyys oli kyllä tosi, tosi, tosi paha paikka, varsinkin teininä. Se oli jonkunasteinen itsetunnon mittari. Nykyäänkään en lähde esim kaupunkini ilmaisrokkiin yksin kun pelkään vieläkin että muut pitää mua sinä kaverittomana reppanana joka silloin olin.

      On mulla siis kavereita nytkin ja menoja ja henkiöitä ja hyvänpäiväntuttuja joutuu karsimaan. Katson nykyään tarkasti kenet päästän lähelle. Rajojen luominen on vaan tosi hankalaa kun ei päässyt oppimaan näitäkään taitoja ajallaan. Noo parempi myöhään kuin...

      Ja nyt takas saunaan :)

    • voi jessus.

      Suomalaisten luetuin kirja on varmaan nimeltään:
      Mun miljoona asiaa mikä hävettää

    • nainen25

      Samanlaisia tuntemuksia täällä.

      Seurustelen miehen kanssa jolla on todella paljon hyviä kavereita ja hän viettää heidän kanssaan aikaa lähes joka päivä. Tunnen oloni usein hyvin yksinäiseksi varsinkin kun miehellä menee viikonloput kavereidensa luona juhliessa ja pitäessä hauskaa. Monesti on pyytänyt mua sinne mukaan mutta en todellakaan aio enkä kehtaa tungeksia - ja esitän että mullakin on kavereita ja menoa vaikka todellisuudessa istun yksin kotona koneella.

      Mulla oli aikaisemmin muutama todella hyvä ystävä, mutta he kaikki ovat lähteneet syystä tai toisesta (riidan jälkeen, joten en enää ota yhteyttä heihin). On mulla nytkin muutama ihminen joka kutsuisi mua kaverikseen mutta he vain käyttävät mua hyväkseen (soitetaan vain kysyäkseen onko mulla auto käytössä ja voinko kuskata sinne tai tänne) ja olen usein tullut feidatuksi kun on pitänyt lähteä vaikka viikonloppuna ulos (laitetaan puhelin kiinni eikä vastata enää kun ois aika lähteä).

      En oikein tiedä mikä mussa on vikana.

    • Fear is the MindKill

      Älkää antako paskamaailman alistaa! Yksinäisyydessä ei ole mitään hävettävää kunhan yksinäisyyden pelon voittaa. Ne joiden mielestä yksinäisyys on noloa/säälittävää pelkäävät yksinäisyyttä kuollakseen, ja se itseasiassa ohjailee heidän elämäänsä ja valintojaan. Pelkäävät varmaan kuolemaakin?

      Ei ole mitään pelättävää.

    • 27 vuotta yksin minäkin, pian 28. Kavereita ei ole koskaan ollut ja tuskin tulee olemaankaan, kukaan ei juttele mulle, olen pelkkää ilmaa muille ihmisille.

      Olen kiltti mies enkä tekis kenellekkään mitään pahaa koskaan enkä loukkaisi kenenkään tunteita, mutta silti joku mussa on vikana.

      Kumma juttu, pitäis varmaan olla se kusipäämulkku aivopesty valtaväestön mukana menevä pystytukka et sais ees jotain huomiota.

      Perheenkin halusin enemmän kun mitään muuta mut en tule sitä tässä universumissa saamaan.

      • diih

        "Olen kiltti mies enkä tekis kenellekkään mitään pahaa koskaan enkä loukkaisi kenenkään tunteita"

        Ei kuulosta realistiselta. Tai olet älytön myötäilijä, valehtelija. Jokainen loukkaantuu joskus, vaikka siihen ei olisi aihettakaan.


      • JokuMiesVaan

        Noin mäkin ajattelin nuorempana perheen suhteen, ikää 30. Kuitenkin toinen lapsi tulossa, mutta parisuhteen lisäksi ei ole kavereita. Se kaverittomuus tosiaan rassaa mieltä, ajoittain erittäin raastavasti.


      • Johansson

        Tiedän tuon että voi olla töissäkin suosittu työntekijä, mutta vapaa-ajan kavereita ei ole. Toisaalta niitä huonoja kavereita ei kaipaa. Ehkä sinullekkin tulee ajan kanssa vielä joku. Se voi tulla perheesi kautta myös, kun lapset kasvaa jne


    • ex-kiusattu

      Kroonisesti yksinäisen helmasynneiksi muodostuvat usein alemmuudentunto ja "nice guy/girl" -syndrooma, jossa syytetään muita omasta käytöksestä. Näistä on todella vittumaista päästä eroon! Se on kuitenkin mahdollista, vaikkakin veemäisen työlästä. Vasta kun pahimmista helmasynneistä pääsee, olo helpottuu. Menee kioskipsykologiaksi, tiedetään, mutta valitettavasti se on totuus.

    • antiyksinäinen

      Itselläni on ollut joskus sama tilanne. Tuollaisessa tilanteessa voi aivan hyvin keskittyä myötäilemään ja vaan kuuntelemaan toista. Tietysti saatetaan joskus kysyä kavereista. Joskus olen jopa puhunut vastineeksi jostain omasta kaverista nimeltä mainitsematta, vaikka on tavattu viimeksi ehkä kaksi vuotta sitten. Kaveruus on suhteellinen käsite. Kaikkea ei tarvitse kertoa, eikä ihmiset kerrokaan kaikkea. Sosiaalinen elämä on vähän sellaista peliä.

      Kaikilla on jotain, mitä he häpeävät. Suurin osa ihmisistä masturboi, mutta juuri kukaan ei puhu siitä julkisesti, koska häpeää sitä, noin esimerkiksi. Yksinäisyys on samalla tavalla luonnollista, yleensä sillä on täysin looginen selitys esim. ujous, koulukiusaaminen, maalla asuminen ja niin edes päin. Kaikki masturboivat jossain vaiheessa elämää ja kaikki ovat joskus yksinäiset. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän.

    • oneboy

      Ei kannata antaa häiritä tollaisten asioiden. Toki ärsyttää kun ihmiset olettaa automaattisesti nuorella ihmisellä olevan paljon kavereita jne. mutta se on vain muiden ongelma, jos eivät ymmärrä.

    • Nyyrys

      Hyvä aloitus ja hyvä ketju muutenkin. Ajaton aihe!
      (Aika vanha toisin. Huomasin sen vasta, kun olin jo jaaritukseni sepustanut)

      En ole enää nuori (58v), enkä varsinaisesti häpeä yksinäisyyttäni. Kenen silmissä sitä edes häpeäisin.

      Salannut olen yksinäisyyteni äidiltäni (90v). En varsinaisesti valehtele tilanteestani, vaan jätän kertomatta asian. Hän kyseli nytkin puhelimessa kuinka jouluni meni. Vastasin, että siinähän se meni niin kuin kaikki muutkin päivät ja etten vietä joulua. Vaihdoin aiheen pikaisesti hänen joulunsa sujumiseen sisareni lapsien luona. Noin se menee kerta kerran jälkeen. Miksi häntä murehduttaa tällä ongelmalla.
      Joskus puhuin äidilleni asioita kuin joku kaverini olisi vieläkin elämässäni. Puhun opiskelukaverista tai puhun aikaisemmista naapureistani vaikka he eivät ole elämässäni olleet vuosiin ja taas vuosiin.

      Toinen jolta salaan yksinäisyyteni on exäni. Se oli hyvin lyhytaikainen suhde noin kaksi vuotta sitten. Hän on pahasti alkoholisoitunut ja soittelee kännipuheluita vieläkin.
      Taisin yksinäisyyksissäni "tarrautua" häneen ja nopeasti sitten huomasin hänen ongelmansa ja että ei minun yksinäisyyteni poistu kännisen hyysäämisellä ja taloudellisesti hyväksi käytettävänä olemisella. Pikemminkin toivottomuus ja yksinäisyys syvenivät.
      Hän on varmasti myös hyvin yksinäinen, vaikka onhan hänellä ystävätär olemassa. Hieno mies mutta alkoholisti.

      Hänelle valehtelen joskus olevani äidin luona viikon, juhannuksena olen muka jossakin menossa, jouluna olin muka sukulaisissa. Illalla olen muka tuttavien luona... Päätöntä, mutta noin teen vaikka istun kotona yksinäni.
      Hänelle en halua sanoa pahasti jotta lopettaisi soittelun; koska hän on ainut joka soittaa minulle :-/ Surkimus olen!

      Kun hän on ympäripäissään ja jutuista ei tule yhtään mitään muuta kuin jankutusta, silloin esitän kovasti kiireistä. Hänenkin ystävyytensä on hankala juttu. Pahapäinen on toisinaan ja olen huomannut ettei hänelle kannata omia asioitaan puhua. Eli yksinäisyyteni ei todellakaan sillä lievity. Kuuntelen hänen murheensa ja jorinansa... Hänelle en kerro mikä tilanteeni on.
      En häpeä yksinäisyyttäni, salaan sen!

      Mitenkään itseäni korottamatta, voin sanoa ettei ympäristöni joka minut muistaa vaikkapa kymmenen vuoden takaa edes unissaan uskoisi, että juuri minä olen yksinäinen. Totaalisen yksinäinen.
      Häpeäkö? Salaisuus ehkä, mutta ei häpeä! Pystyn sen sanomaan, jos olisi joku jolle kertoisin. Huolta ja murhetta en halua kenellekään tuottaa.

    • kysyjä

      ööööh. Miksi et kerro eksällesi yksinäisyydestasi. Ymmärrän sen kun et sano äidille.

      • Nyyrys

        Alkoholisti kannattaa pitää tarpeeksi loitolla. Hän on oman tiensä valinnut enkä sille valinnalle mitään voinut. Itse olen vaikka maailman tappiin asti yksin kuin että antaisin hänelle pienintäkään syytä olettaa minun olevan käytettävissä.
        Esitän kuin minulla olisi muka omaakin elämää ja etten ole hänen vallassaan ja saatavillaan mm. viinan hakijana ja vaikkapa autokuskina. Enkä halua, että hän enää koskaan jyryää yöllä oveni takana.
        Silti samalla murehdin sitä hetkeä, kun on pakko sanoa hänelle viimeiset jäähyväiset. Hänen kuntonsa rupeaa pettämään. Vaikeaa, murheellista ja ristiriitaistakin. En raski häntä aivan kokonaan hyljätä. Ja kun lopullinen ero tulee tavalla tai toisella, puhelimeni ei enää soi...


    • yksinäinenharakka

      Mulla häpeän sijaan on tullut inho tätä yksinäisyyttä kohtaan. Inhoan tätä yksinäisyyttä ja tahtoisin päästä tästä eroon. Noh yhden naisen tapasin netin kautta, hän paljastui patologiseksi valehtelijaksi ja vieläpä itse vahingossa paljasti valehtelevansa. Sitten koulussa tapasin pari uutta kaveria, joista kumpikin paljastui tosi epämukaviksi tyypeiksi. Toinen oli varastanut vaatteita yms. ja sitten taas toinen ei koskaan ilmestynyt kaupunkiin, koska suuttui kun en ostanut sille yhtä juttua jota se ei alaikäisenä olisi voinut ostaa. Siis niin raivostuttavaa, miksi tapaan uusia ihmisiä yksinäisenä ja sitten ne on tollaisia kusipäitä kaiken huipuksi.

    • Paineiden

      Minuakin hävettää.

    • ei_syytä_hävetä

      En jaksanut lukea kaikkia vastauksia, joten saatan toistaa vanhaa asiaa. Minulla on täsmälleen samanlaisia kokemuksia kuin aloittajalla, vaikka myönnän etten ole koskaan ollut täysin yksin. Olen tuntenut häpeää ja ymmärrettävästä syystä - en ole koskaan ollut suosittu kavereiden keskuudessa ja kanssani ovat pyörineet samat ihmiset lapsuudesta asti. Olen aika ajoin tuntenut itseni hyvinkin yksinäiseksi ja masentuneeksi. Ajan myötä opin suhtautumaan yksinäisyyteeni ilman suurempia tunteita. Olen ymmärtänyt että 1) en ole koskaan ollut täysin yksin, vaikka olen uskotellut niin, 2) kokemani yksinäisyyden tunteet liittyivät vain tiettyihin hetkiin, eli ne eivät koske koko elämääni. Olen oppinut kiemurtelemaan ja vaihtamaan keskustelun aihetta luontaisesti siten että lopulta unohdimme koko kaveriaiheen (tässä oleellista on tiedostaa mistä asioista vastapuoli on kiinnostunut). Paljon kitkaa minun ja muiden ihmisten väliltä on kadonnut, mikä helpottaa sosiaalista vuorovaikutusta. Olen oppinut näkemään elämäni vain yhtenä vaihtoehtoisena elämänä lukemattomien joukossa, en sen kummempana. Elämääni sisältyy kurjuutta ja jopa tuskaa, mutta ne eivät ole koko elämäni. Myöskään yksinäisyyden ei tarvitse koskettaa koko elämääni. On ainakin osittain totta, että ihminen voi itse vaikuttaa omaan yksinäisyyteensä jos hän ensin murtaa sisäiset patoutumansa, jotka estävät häntä lähestymästä muita ihmisiä. Tällainen murtaminen on täysin mahdollista ja tehtyäni itse niin neuvon että sitä kannattaa ainakin yrittää.
      :-)
      Ps. Uskon että jos kerrot suoraan, avoimesti ja rehellisesti olevasi yksinäinen kimppuusi ei hyökätä vaan voit jopa saada uusia kavereita. Kun olet kertonut omasta yksinäisyydestäsi, sinulla on hyvä syy ehdottaa muille yhteistä ajanviettoa jos joku muu ei tee sitä sinulle. Kaikki tämä edellyttää, että olet itse valmis lähestymään muita ihmisiä.

      • kolkatan.olka

        "Ps. Uskon että jos kerrot suoraan, avoimesti ja rehellisesti olevasi yksinäinen...."

        Lähenkö soittelee ovikelloja ja kertomaan yksinäisyydestäni? Vai hönkäisenkö kaupan kassalle tai dösäkuskille asian?
        Pattitilanne! Mut kiitti neuvosta kumminkin. Toimii ehkä jollain semmoisella jolla on jo joku kenelle puhua!


      • ei_syytä_hävetä

        Ihmisille on helppo puhua jos ei ole ennakkoluuloinen heitä kohtaan. Hanki joku jolle voit puhua.

        Esimerkiksi internetissä on ryhmiä seuranhakua varten, jossa voit puhua ihmisten kanssa.

        Käyt varmaan jossain syömässä joskus? Mitä jos istuisit johonkin pöytään ja alkaisit jutella ihmisille?

        Entä erilaiset harrastusryhmät? Sellaiseen osallistumalla löytää helposti tekosyitä puhua ihmisille?

        Tietysti on myös se vaihtoehto että olet introvertti tyyppi, eikä mikään edellä mainittu vaihtoehto tunnu oikealta. Jos et halua vuorovaikuttaa muiden ihmisten kanssa, sinulle jää tilanteen hyväksyminen ja siihen sopeutuminen.

        Älä pidä minua tyhmänä, koska sitä minä en ole. Luultavasti liioittelet omaa kurjuuttasi, mikä estää sinua näkemästä todellisia pakoteitä tilanteesta johon olet ajautunut. Aika harva ihminen on niin yksin ettei kykenisi edes small-talkia vääntämään jonkun satunnaisen vastaantulijan kanssa. Vai asutko mökissä metsän keskellä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe