Kullanmurut huumeiden käyttäjinä

Herätkää asiaan

Hyvinkää on päässyt valtakunnalisen median sivuille 13-15 vuotiaiden lasten huumeiden käytöstä, joista vanhemmat ei tiedä mitään.Ylikonstaapeli Matti Koski yrittää ravistella näiden lasten vanhempia hereille asiassa.Koulujen pihat ja kauppojen parkkihallit ovat paikkoja missä tätä tapahtuu.Tänään Aamupostissa oli asiasta enemmän.

38

2967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasvava lapsi !

      Nyt siitä on joka mediassa.Jutun mukaan jotkut näiden lasten vanhemmista ovat kannabismyönteisiä !!!! Olisiko jo huostaanotto paikallaan?

      • mummeli,

        Eihän ne uusavuttomat vanhemmat tajua mitään. Ovat yhtä sekaisin kuin mukulansa. He ovat lähinnä kavereita lapsillensa, eivät isiä eikä äitejä.


      • ÖÖÖ,

        Koko suku vetää kamaa, mummut ja vaarit mukaan lukien. Taitaa poliiseilla olla loputon suo taivallettavanaan.


    • Täällä pilvi arkea

      Olen asunut jo monta vuotta eräässä Hyvinkääläisessä kaupungin vuokratalossa ja en edes muista päivää, jolloin ei pilven tuoksua olisi ollut rappukäytävässä. Tämä imelä pilven tuoksu on siis arkipäivää täällä ja läsnä koko ajan jossain vaiheessa vuorokautta per joka ikinen päivä. En nyt mainitse tarkemmin tätä taloa, mutta osalle lukijoista tämä ei ole lienet mikään iso arvoitus ratkaista.

    • erikam3

      Täysin tuttu ilmiö ja tullut valitettavasti vastaan useaan kertaan, Willan nurkilla ja Prisman parkkihalleissa pilveä vedetään nuorisoporukalla ja sitten sisälle kauppakeskukseen pakkasta pakoon penkille istumaan, kerran hississä kuulin uhottavan että mopoautoa tuli taas ajettua pikku pöllyssä.

      Koulussakaan ei kuulemma puututa millään tavalla kyseiseen toimintaan kun eivät osaa tunnistaa ilmiötä tai erottaa toimintaa normaalilla tupakalla käymisellä,
      tähän vielä päälle yhä nuoremmille määrättävät esim. mieliala lääkkeet ja uusavuttomat vanhemmat eli nämä vapaankasvatuksen edelläkävijät niin soppa on valmis.

      • 555544444

        Täysin samaa mieltä kanssasi, myös vanhemmuudessa ongelmia ja kuva täysin vääristynyt, vastuu kasvatuksesta muka kouluilla.


      • justiinsa juu

        http://www.aamuposti.fi/artikkeli/280833-peruskoulut-eivat-innostu-huumetesteista

        Peruskoulut eivät innostu huumetesteistä

        AAMUPOSTI | Riihimäen ja Hyvinkään peruskouluissa ei tehdä huumetestejä – eikä tehdä tällä tietoa jatkossakaan.

        Paikalliset sivistystoimenjohtajat eivät kannata testausta koulussa, sillä niitä ei ole katsottu tarpeelliseksi. Peruskouluikäisten testaamisesta ei myöskään ole voimassa olevaa lainsäädäntöä.

        – Ohjeena on ainoastaan Opetushallituksen muistio, sanoo Riihimäen sivistystoimenjohtaja Esa Santakallio.

        Yläasteikäisten testaaminen nousi esille, kun Yle Pohjanmaa kertoi tiistaina, että Vaasassa testejä on kouluissa tehty. Opetushallituksen mukaan jo 12 vuotta täyttäneille voidaan tehdä vapaaehtoinen huumetesti vanhemmilta lupaa kysymättä. Silloin kouluterveyshuollossa pitää kuitenkin olla perusteltu epäily huumeiden käytöstä.

        – Testit olisivat kaikkea muuta kuin ongelmaton juttu. Peruskoulutasolla ei ole viisasta ratsata oppilaita, sanoo Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.


    • Näin kerrottiin

      Tuon ylikonstaapelin kolumni on tulossa viikonlopun ilmaisjakelu Aamupostiin, jos pysyvät alkuperäisessä suunnitelmassa.Kova häly on tuonut asian jo nyt julkisuuteen.

      • pilleri myyjät kuriin

        Kolumni oli paikkansa pitävä. Hyvinkäällä on vakava päihdeongelma nuorilla. Tähän liittyy sitten huumeitten myyjät puukkoineen ja puntareineen. Onneksi suurin osa roskaporukasta on istumassa.. selkeästi nuorten pahoinpitelyt ja kiristykset vähentyneet ja aineiden saanti myös


    • tietoa kaipaan

      Voisiko joku kuvailla miltä se kannabis poltettaessa tuoksuu?
      Joskus aikoinaan tuli mökkinaapurin tontilta tupakansavun ja "hajuveden" yhdistelmä, sellainen vähän tunkkainen tuoksu. Olisko ollut kannabista?

      • huumeet seis

        Olen kuullut että haisee anikselta.

        Kuka haluaa puuttua huumeisiin? Ei kukaan uskalla koska poliitikot ja urheilijat harrastaa sitä.


    • Hyvä hyvä

      Mitro Repo ehdottaa valtiolle huumemonopolia Oy Narko Ab:tä

      Europarlamentaarikko Mitro Repo (sd) ehdottaa blogissaan kannabismyynnin monopolisointia valtiolle Alkon tapaan, jos se laillistuu. Hän uskoo, että kannabiskauppa laillistuu Suomessakin ennen pitkää, ja silloin sen pitää olla valtion käsissä.

      "Vielä vitsiltä kuulostava Oy Narko Ab olisi parempi kuin kannabistiski K-kaupassa", Repo kirjoittaa Uuden Suomen sivuilla julkaistavassa blogissaan.

      Hän tähdentää, ettei tervehdi kehitystä riemuiten, koska hasis ja kannabis eivät ole vaarattomia. Hänen mielestään paine muutokseen kasvaa silti monelta suunnalta, ja kun sen aika tulee, Suomen on oltava valmiina.

      Repo katsoo muutoksen tulevan Amerikasta, jossa muutamat osavaltiot ovat vapauttaneet kannabiksen. Lisäksi Uruguayn valtio on päätynyt samaan ratkaisuun.

      "Onko ehkä piankin Alkon rinnalla Oy Narko Ab, josta kunniallinen perheenäiti kipaisee hakemassa kannabikset tyttöjen partylite-iltaa varten? Pilvilobbarit alkavat kai pian hiippailla Brysselin käytävillä, Valkoiseen taloon he ovatkin jo ehtineet", Repo kirjoittaa.

      Revon mielestä poliisin voimat on syytä keskittää vaarallisempiin huumeisiin.

      Hän ei pidä hyvänä Hollannin esimerkkiä eli sitä, että kannabiksen kasvatus ja jakelu on jätetty rikollisille.

      "Selvää on, että tulipa kannabiskaupan aika viiden tai viidentoista vuoden kuluttua, se on pidettävä valtion käsissä. Ongelmien siivoaminen jää väistämättä hyvinvointivaltiolle, rahaa tarvitaan ongelmakäyttäjien hoitoon", Repo kirjoittaa.

    • Mepin tehtävät?

      Kyllä tämä pappismies nyt taas kirjoittaa kun on ehdokkaana ja ääniä pitää kerätä. Kuitenkaan ei ole jaksanut valiokuntansa kokouksissa käydä. Paikallaolo-% oli 53.
      Luulisi niillä palkoilla ja eduilla jaksavan?

      No, kansa äänestää kun on niin mukava ja myhäilevä setämies kyseessä.

    • mattcit

      kirjoittanut kosken poika voisi ehkä miettiä mitä kirjoittaa ja mitä ei kirjoita, muka löisi uuden asian jota nyt haluaa korostaa yli kaiken, eikö muuta keksinyt vai jonkunlainen ego tarve korostaa vain itseään??!

      • Niin kyllästynyt

        Kaikki poliitikot rakastaa julkisuutta yli kaiken.Aamupostin sivuillakin kansanedustajat Heinonen ja Pekonen ovat viikottain esillä.Jollei muuta niin johonkin kouluun raahataan puoluetoveri Helsingistä ja itse istutaan etupenkkiin naama virneessä ja tärkeän näköisenä.Onneksi Hyvinkäältä eivät vastaavat tapaukset päässeet vaaleissa läpi.


    • yrttiä

      Eikä se pilven polttelukaan nyt niin harmitonta ole, jos sen ihan tavaksi ottaa. Kaikki tuntemani henkilöt, jotka tuota harrastavat tai ovat harrastaneet suuressa mittakaavassa, ovat työelämään kykenemättömiä ja päänsä sisäisissä ongelmissa rypeviä henkilöitä. Ehkä se ei sitten kaikille aiheuta tuollaisia vaivoja, mutta nähdäkseni monille kyllä. Itsekin nuorempana vähättelin haittavaikutuksia, mutta en enää, kun tulokset ovat nähtävissä.

      • Jetsulleen!

        Kyllä juurikin näin siinä käy, katso vaikka Barak Obamaa. Poltellut lukio-ajan pilveä ahkerasti ja muuttui juuri ennen presidentinvaaleja somessa jenkistä ulkomailla syntyneeksi.

        Muutenkin Obama taitaa olla joku mafiamies. Näillä pilvimiehillähän on aina puukko ja puntari ja niin väkivaltaista sakkia ovat kun pakottavat haistelemaan kukkasten tuoksua että!


      • Entinenkäyttäjä

        Pilven käyttäjät eivät ole väkivaltaisia (poikkeuksia tietenkin on mutta se saattaa johtua psykoosiista) pilveä poltetaan siksi että saa hyvän ja rennon olon. Kannabis on yhtä vaarallist kuin tupakka ja alkoholi. Mutta alkoholista ihmiset muuttu agressiiviseks.


    • Roska sekoittaa pään

      Olisko ongelma siinä, että pilvi mitä jengi pössyttelee ei ole puhdasta ja liikaa kun tätä sitä sit vielä poltellaan, niin Kellokoskella on seuraava osoite. Tiedän ainakin 3 tapausta, jotka Kellikselle lähteneet liika pössyttelystä ja kaikella pas*alla jatketun roskasekoite-pilven käytöstä.

      • 420 HVNK

        no tuskin ihan puhtainta ja parasta kamaa tuolla willan ympäristössä poltellaan, hyvinkäällä tapahtuu ihan liian vähän esim. liikennevalvontaa joka osaisi puuttua nuoriin autoilijoihin kun ajelevat tuolla miten sattuu pössyssä.


    • Viinalla kellikselle

      Roska sekoittaa pään. Mistä tiedät liika pössyttelyn, pas*alla jatketun roskasekoite-pilven käytöstä ja kelliksen oletko esimerkillisesti tehnyt noin kun tänne tulet jauhamaan paskaa vitun urpo.

      • kyllästynyt

        Totuus on se että herätkää vanhemmat .. kohta on taas vatipää ryhmä puukkojen ja puntareitten kanssa nuoriemme keskuudessa pillereineen ja väkivaltoineen ja ryöstelyn merkeissä. Nykyajan tuomiot niin lyhyet että kohta kaikki taas vapaana. Saavat taas pari vuotta tehdä pahojaan.


      • Willan luola
        kyllästynyt kirjoitti:

        Totuus on se että herätkää vanhemmat .. kohta on taas vatipää ryhmä puukkojen ja puntareitten kanssa nuoriemme keskuudessa pillereineen ja väkivaltoineen ja ryöstelyn merkeissä. Nykyajan tuomiot niin lyhyet että kohta kaikki taas vapaana. Saavat taas pari vuotta tehdä pahojaan.

        Juuri näiden lasten vanhempia se poliisikin halusi herättää toimimaan.Lapset ovat vain vähän aikaa lapsia ja tultuaan aikuisiksi heillä on jo viisauttakin päässä (yleensä).Sen jälkeen vanhemmilla on sitten aikaa hössöttää menojaan.Kyllä konstaapelin herätys varmaan on toiminut.


    • Taitaa tympiä

      Jahas, nimimerkki: Viinalla kellikselle. Taitaa pas*alla jatketun roskasekoite-pilven itse valmistaja ja huume diileri nyt vähän suuttua siellä, kun hänen mukamas hyvää tavaraa arvostellaan ja kerrotaan kylmä totuus. No ymmärtäähän ton, Nimimerkki: Viinalla kellikselle-huumediilerin pikku pilvi markkinat saattavat vahingoittua, kun jotkut hänen asiakkaansa hieman aikuistuvat ja tajuavat vihdoin, mitä pa*kaa pössyttelevät.

    • Laki ja kuri

      Varmaan on paljon tekemistä, kun vanhemmat on kasvattaneet kakaransa narkkareiksi.
      Vanhemmat pitää laittaa vastuuseen kyseisessä asiassa, vai eikö aika riitä. SE ON VANHEMPIEN VASTUULLA mitä mukulat tekee, eikä niin että joku setä uhkaa ja jakaa huumeita. Katsokaa niitten perään mitä touhuavat jos sen verran jaksatte.

      • Willan luola

        Tarkoitatko huostaanottoa? Se on näissä tapauksissa äärimmäinen mutta tehokas keino.Yhden kirjallisen varoituksen voisi ensin herätteeksi antaa.


    • Näillä mennään

      Eipä se nyt pelkästään vanhempien ja kakrujen syy ole tää narkkareiksi kasvamis juttu. On se nyt hitto vie aikamoinen isompikin muutos suhtautumisessa mietoihin huumeisiin yleisessä mielipiteessä ja ns. ajatus muodeissa, kun koko maapallon kingi Amerikan Yhdysvallat ja heidän kukkulan kuningas Obama antaa lausunnon yleiselle medialle, samalla koko maailmalle, että ei pidä marihuanaa alkoholia kummoisempana juttuna. Harmiton aine hänen mielestä.

    • Tekosyyt pois

      Kyllä se on vanhempien asia katsoa kakaroitten perään. Ihan turha syyttää muita jos kakarasta tulee narkkari tai juoppo.
      Itsehän olette olleet näyttämässä esimerkkiä viinan kanssa, kyllä meidän Ville 15v tai Maisa 14v, voi maistaa isin ja äidin seurassa alkoholia.
      Tässähän tullaan porttiteoriaan, ensin alkoholia ja sitten kovempia kun viina ei enää riitä, kun mietitään niin kaikki on lähtöisin alkoholista.
      En tiedä ketään kuka olisi lähtenyt suoraan käyttämään kannabista, amfetamiinia tabuja Ym. Alkoholin kautta käyttö on siirtynyt kovempiin aineisiin.
      Suurin syy löytyy kotioloista oli se sitten rikas tai köyhä koti niin jokainen katsokoon peiliin lapsen vanhempana.
      Ei ne asiat parane hakemalla syitä muista jos ei itse tee asioiden eteen mitään.

      • Tekosyyt pois 2

        Olet pääosin oikeassa.Eri tv-ohjelmissa on entiset tai nykyiset narkkarit kertoneet että miedoista huumeista se lähti ja vähitellen aina voimakkaimpiin.Jenkkidikumenteissa on aivan kurjan näköisiä tyyppejä kerjäämässä mitä tahansa ja minkälaisin ehdoin jotta saavat annaoksensa hinnan.Toinen asia minkä lisäisin juttuusi on huono kaveripiiri.Kun nuoruudessa osaa välttää muutamia tyyppejä niin aikuiselämäkin on terveempää.Näitä tapauksia on paljon esimerkkeinä, mutta tänne ei nimiä laiteta.


    • Päivää
    • Ei hätää!

      Hirveää ettei voida valvoa tätä päihteiden käyttöä kun on laitonta!

      Tämä neuvostoaikainen huume-asennoituminen on synnyttänyt vakavia ongelmia ja rikastuttaa lain ulkopuolella toimivaa kansanosaa.

      Nyt peli poikki ja asialle muutos! Lait saatava 2010-luvulle!

      Liity muutosrintamaan ja paranna maailmaasi! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/703

      • Uusavuton narkkihuora

        Sitä se Pleikkarilla ja mopoautolla kasvattaminen teettää.. Sitten voidaankin taas käydä hakemassa kaupasta valmiiksi paistettua jauhelihaa tai Mäkkäristä euron juusto..


    • suzuli3

      Taas tuli kuunneltua käytävillä kun oli äidin lääkekaapilla haettu nappeja jolla pää saadaan sekaisin, pimeetä sakkii ja energiajuomalla kurkusta alas.

    • Herman:

      Piriä pyllyyn ja lsd:tä naamaan.

    • W5777544

      Älkää koskeko kannabikseen!!mun kyrpä kerran maistoi ja se on nyt tehohoidossa!ihan oikeesti sillä on tosi pahoja kipuja...varmaa syöpä tai jotain lääkärit kerto että se ei varmaan selviä...

    • MMM.tio

      Valetta, jos ei ole MV-lehdessä! Siellä asuu oikea totuus asioista.

    • Anonyymi

      Hei. Olen uusi asukas Hyvinkäällä. Käyn koirani kanssa ulkoilmassa mm aseman ympäristössä. En ikinä vielä 56v aikanani ole näin selvää kauppa ym muuta huumeisiin liittyvää nähnyt. Tekisi mieli koirani kanssa auttaa. PS.2 lasta kasvattanut

      • Anonyymi

        Hupparit peittää kasvot ja nyt jokin "sukkakin" vedetään lisäpeitoksi. Yksi vuokraa kämpän tukikohdaksi ja kellarissa varasto. Kohde lähellä keskustaa. Fillarivarkaudet paljasti ainakin osan porukasta. Sivullisilla ei mitään asiaa edes katsoa sinnepäin. Kovaksi on peli menossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe