Minkä tyyppinen Ilma-ase Metsästyskäyttöön

Metsästyskivääri

Morjesta! Elikkä kokemusta lähinnä kyselen ilmakiväärillä metsästyksestä. Aseen hankinta on ensiviikolla edessä ja aseen pitäisi olla kompakti, tarkka ja jouhea toiminnaltaan. Kohteena on linnut, jyrsijät, liskot ja kanit. Olen omistanut gamon big catin, Stoeger x20 Supressor atac ja Hatsan Tru GLo 125 5.5mm. Plussat gamo sai koska aseen tukki oli hyvän mallinen ja sulava käteen, myöskin tarkka mutta tuntui jotenkin epäkäytännölliseltä metsästyskäyttöön. Stoeger oli ihanan hiljainen ja tarkka ku markka. Mutta myöskin vaikutti jokseenkin turhan tehottomalta lintua isompaan eläimeen. Hatsanissa riitti potkua vaikka muille jakaa ja osuma oli enemmän kuin tappava. Mutta ase oli erittäin epätarkka ja rekyyli ja ääni olivat aivan liian valtavat ja tukki oli mitä oli. Ei ollut millään tapaa sulava. Elikkä Aseen pitäisi näin teoriassa olla Typpikaasumäntä ase, 5,5mm ja sulava käteen sekä erinomainen ammuttava ja taitto/vipuviritteinen ei paineilma/co2. Myöskin 4,5mm on harkinnassa mutta teho täytyy olla isompi jotta saadaan painavampi ammus lentämään tarpeaksi kovaa. Ehdotelkaa aseita mitä olette käyttänyt metsästystarkoitukseen ( ei takapihan räkättiammuntaan) vaan ihan metsästysmetsästykseen. Ja minä kyllä tiedän että suomessa tämä on kiellettyä. Mutta lähden isäni luokse turkkiin jossa pääsen taas metsälle. Ja tee viherpiiperöt kun tulette tänne huutelemaan että ei kuole ilmakivääristä ja ilmakivääri ei tapa. Niin kerrottakoon että nämä vehkeet on tehty just ja siks että niillä metsästetään ja vaikka kuinka huutaisitte, metsästän silti. Ilmakiväärimetsästys perustuu siihen, että metsästystyyppinen luoti ei tapa kohdetta välittömästi, vaan aiheuttaa shokin joka vie kohteen tajunnan kiertoradalle jonka aikana eläin kuolee vammoihinsa. Ilman että tuntee tuskaa.

47

8984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 44.Magnum

      Ilmakoitahan ei saa käytää riistan metsästyksessä. Mutta jos muka ulkomaille olet lähdössä niin niin sillon kannattaisi nua jousiviritteiset unohtaa ja katsoa noita daystaten pneumaattisia kivääreitä hintaa on -1000€ tarkkoja ovat ja pirun äkäsiä. Itse käytän daystatea tarkkuus ammuntaan

    • karhupena

      Ei jousiviritteisiä kannata unohtaa. Omassa ilmakiväärissäni on hieman iso ja kömpelö mäntä/jousijärjestelmä sillä jousena on opel omega farmarin takajousi.Jousen progressiivisyydestä johtuen laukaisu on pehmeämpi eikä ase tärähdä pahoin. Ilmakkoni on sivuviritteinen ja poiketen tavallisista sivuviritteisistä tässä täytyy tehdä viritysliikettä halutusta paineesta riippuen , kymmeniä kertoja.
      Kaliberi on 12,7 mm, ja lähtönopeutta parhaimmillaan noin 900m/s. Sopivaa luotia käyttämällä ilmakkoni sopii kaikelle riistalle maailmassa, jopa afrikan suurille eläimille.

      • reidpweriw2p3roi

        HEPP karhupena!!

        Ilmakiväärin luodin lähtönopeus 900m/s!!

        Nyt kyllä jossain määrin epäilyttää...

        900m/s kun on melkoinen lähtönopeus ruutiaseidenkin luodeille...

        .


      • puhvelijorma
        reidpweriw2p3roi kirjoitti:

        HEPP karhupena!!

        Ilmakiväärin luodin lähtönopeus 900m/s!!

        Nyt kyllä jossain määrin epäilyttää...

        900m/s kun on melkoinen lähtönopeus ruutiaseidenkin luodeille...

        .

        .50 kaliiperin ilma-aseissa juuri tuo liian suuri lähtönopeus on ongelma, etenkin ooppelin jousia käytettäessä. Onneksi tuohon saa madallussarjan, jolloin lähtönopeuskin pienenee. Saattavatpa laittaa myös karvanopat kaupan päälle.

        Eipä enää sarvikuono säikähdä ensimmäisen ohimenneen laukauksen yliäänipamausta.


      • opkarhu
        reidpweriw2p3roi kirjoitti:

        HEPP karhupena!!

        Ilmakiväärin luodin lähtönopeus 900m/s!!

        Nyt kyllä jossain määrin epäilyttää...

        900m/s kun on melkoinen lähtönopeus ruutiaseidenkin luodeille...

        .

        ompa sulla hijas toi järenjuoksu !! ei ooopelin takajousia ilmakossa käytetä !! DDDD


      • jousi-jönkka

        jee..ite huomannut paremmiksi nuo citikan jousituksen mehupussukat..lähtönopeus tosin pienempi..hiukka alle 800m sek..no jalakajousessa mulla on jyry-sisun norra eli pääjousi (lehtijousi)...ammun sillä 8kilon rautakankeja..aika tarkka vielä kahteen sataan metriin..menee läpi tuommosesta tuhannen kilon suur-apulantasäkistä että suhahtaa..kyllä saa nuoli kyytiä..lähtee ku haaki kuvulta..joo..heh heh..


    • Metsästyskivääri

      Nostetaan topiccia taas ylös... Kävin katsomassa eri aseliikkeistä ja motonetistä aseita. Mieleeni oli Remington summit 22. 289m/s ja hatsan torpedo 4,5mm 380m/s mutta molemmat on jousitoimisia ja rekyyli on varmaan iso. Muttakun yksikään liike ei anna koeampumismahdollisuutta joten on vaikea ostaa minkäänlaista asetta. Onko kenelläkään kokemusta kummastakaan?

      • Metsästyskivääri

        Ja viellä sen verran että ei pcp ase koska ase tulee mukaan kalareissuille ja turhauttavaa raahata pumppuja ja värkkejä mukana, Kaikki täytyy saada aselaukkuun.


      • ­¢­­­­
        Metsästyskivääri kirjoitti:

        Ja viellä sen verran että ei pcp ase koska ase tulee mukaan kalareissuille ja turhauttavaa raahata pumppuja ja värkkejä mukana, Kaikki täytyy saada aselaukkuun.

        mielenkiintoista

        Kerro lisää siitä kalojen metsästyksestä ilmakolla.


      • 17+6
        Metsästyskivääri kirjoitti:

        Ja viellä sen verran että ei pcp ase koska ase tulee mukaan kalareissuille ja turhauttavaa raahata pumppuja ja värkkejä mukana, Kaikki täytyy saada aselaukkuun.

        Oikeastaan kaikki.22-9mm kaliiperin PCP ilmakot pystyy ampumaan täydella tankilla 20 täyden tehon laakia. Pienemmällä teholla reilusti enemmän. Eli ei siis todellakaan mitään tarvetta kantaa pumppua mukana. Ainoastaan jotkut .50 kaliiperiset jättipyssyt vetää koko tankin tyhjäksi kerralla.

        Mutta tosiaan se mitä teet on laitonta, jos haluat metsästää ilman aseluparuljanssia niin käytä jousta. Se on sallittua kunhan ei ole jalkajousi. Tyhmäähän tuo tosin on, koska ilmakivääri olisi hyvä lupavapaa metsästysase, mutta laki on laki.


      • 4otgpw3å4ogpw3o4

        Ennen kuin mihinkään varsinaisiin toimiin ryhdyt, kannattaa vielä pariin kertaan miettiä sitäkin, että nyt kun ilmakiväärin kanssa hölmöilet, niin sen jälkeen on melko turhaa haaveilla oikeilla aseilla metsästämisestä myöhemminkään.

        Tietysti, jos ei enää ole mitään menetettävää, niin tilanne saattaa olla hieman eri.

        Mutta sakkoja ja ehdonalaista saattaa silti hölmöilyistä seurata...


    • .22

      Monenko ilmakiväärin omistajan luulette katsovan sormi suussa, kun räksäpataljoona hyökkää keväisin ja syksyisin pihan kimppuun vaikka se kiellettyä onkin? Tapasin tässä muuan vuosi sitten Kiirunassa Ruotsissa henkilön, joka harrasti metsästystä. Hän sanoi pyytävänsä ansalla (rihmalla) jäniksiä ja sanoin sen olevan kiellettyä meillä. Sanoi vaan, että on tehty paljon lakeja, joita voi rikkoa ja kyllä se räksä kuolee nopeammin sen ilmakon luodista kuin se jänis siellä Kiirunassa. Otetaanhan siellä ansalla henki pois tuhansilta riekoilta vuosittain ja laki sen sallii. Itsekkin olen vähentänyt vahinkolintuja .22 paineilma-asella ja hyvin tepsii. Kehota en, mutta RIKOKSIA tehdään.....

      • tark.amp

        Kyllä ne räksät lähtee ilman yksittäisen räksän kiduttamistakin!
        Käsien taputtelu riittää niiden häätämiseen! On myös hyväksi havaittu erinäisten nauhojen ja verkkojen auttavan!
        Ei sillä ilmakolla niitä kaikkia räksiä kerkiä tiputtamaan, heko heko!

        Kyllä kyseessä lähinnä kyttäys-idea päästä ampumaan joku elollinen tarkoituksella? Kyllä se räksäkin on eläin joka näkee maapallon toisinsilmin mistä ruoka haetaan ainoaan elämään.

        Kehity jo ihmisenä nykyaikaan sen tappamisvimmasi yli, koska ei ole mikään vähentyt sinun toimestasi, vaan olet verenmakusuussa elävä kehittymätön ihminen!


    • sorastukseen

      Minäkin haluan ostaa samanlaisen ilmatorjuntakivväärin metästykseen, saako semmoselle luvan ja mistä lupa pittää hakkee pittääkö kysyä armeijan kenraalista vai pollisilta ja minkälaisia kuulia sillä ammutaan vai onko ihan jottai rannaatteja.

    • ilma-ase on relax

      Erittäin tehokkaan ilma-aseen (5.5mm) on vain 1/3 osa pienoiskiväärin energiasta. Pienoiskiväärin energia taso on sama 345m päässä kun ilma-aseella piipun suulla.
      Ilma-aseen luoti ei ole ilmassa kyseisen matkan päässä.

      Ilma-aseiden luodin lähtönopeus on aina sidoksissa ammuksen painoon. Putsaustulppa joka huopaa voi lähteä 450 m/s mutta ei lennä kovinkaan kauas saati edes uppoa paperiinkaan. 0,6g panos lähtee samasta aseesta 200m/s eli lähtönopeus pitää suhteuttaa panoksen painoon.

      Ilma-aseen prosessi on vallitsevan ilmanpaineen ja lämmön tulos joka on ilma-aseessa vakio määrä ilmaa, mutta lämpötilan vaikutuksesta voi sisältää vähemmän energiaa lämpötilan vaikutuksesta.

      Tämän hetken tehokkain ja paras 5,5 ilmakivääri vs. heikohko 22cal pienoiskivääri kohdistetaan 50m kohteeseen on suhteessa seuraava.

      Ilma-ase yli 14m alle
      pienoiskivääri 4m alle

      Tuo tehokkain 5,5mm ilma- ase siis yhdellä täytöllä muutama laukaus mahdollista!

      Ilma-aseet on lyhyen matkan tarkkuus ammuntaan ideaalisen hyviä ja erittäin edullisia välineitä käyttää. Metsästykseen on eri välineet.

      • Goostinen

        Mistäköhän tietosi kaivat? Mulla esim 6.35mm Benjamin Marauder ampuu 2.2 grammasta JSB King Heavya 270 metriä sekunnissa (yli 70 joulea) ja tällä nopeudella aseen säiliöllä ampuu n. 40 laukausta, reguloitujen paineiden ollessa n. 135 baria. Ja nämä laukaukset lähtevät kaikki lähes samalla lähtönopeudella, minkään näköistä kurvia alaspäin ei ole. Helposti saisi yli 100 joulen tehot, mutta sitten reguloitujen laukausten määrä tippuu noin kahteenkymmeneen.


    • aktivisti1

      Aloittajalle. Kehuit Stoeger X20 atac asetta tarkaksi. Itse ostin aseen ja tarkkuus oli todella huono. Ase on nyt maahantuojalla, tullee uusi tilalle. Mietin kylläkin että X50 olis ollu parempi, ainakin stoeger itse suosittelee sitä "metsästykseen"

      Mitä luotia ammuit stoegerilla?

      • Anonyymi

        Moitti Hatsanin epätarkaksi, kyllähän vika on yleensä siellä perän takana, kun ohi menee..


    • suosittelen...

      Mie ostin aikonnaan dekotun suomi-konepistoolin. Laitoin siihen .177 kaliberin piipun, ja lukon korvasin kaasumännällä. Jouseksi asensin kylmäkarkaistusta katapulttiteräksestä tehdyn jousen. Konepistooli on nyt ilmakonepistooli. Erinomainen ase syksyn rastasjahtiin. Vaimo on koulutukseltaan suurkeittiöemäntä ja hän osaa loihtia rastaista suussa sulavat herkut. Monet kodissani käyneet vieraat ovat ihastelleet hänen erinomaisia laitoksiaan rastaan lihasta.

    • tyy3

      voi voi voi. hommaa ny poju kunnon aseet äläkä tollasia pikku poikien leluja. säälittävää

    • tyy4

      voi voi voi. hommaa ny poju kunnon aseet äläkä tollasia pikku poikien leluja. säälittävää

      • fisujapyssyllä

        Kaikenlaisia aseita rakennellaan, itse rakensin ilmakkoni itse.

        Paineilmakäyttöinen, mulla on kompressori veneessä ja käytän omatekoista imppua tuulastukseen syksyllä, luodit on itse valettuja purkuakkujen lyijystä, luodin kaliiperi 10 mm ja luodin pituus 8 cm.

        Nopeutta en tiedä mutta ampumaradalla kokeiltiin 100 metrin matkalle nin 5 kakkosnelosta peräkkäin niin meni läpi kevyesti, vasta kun kakkosnelosia oli peräkkäin tiiviisti kiinni toisissaan, (naulattiin kiinni toisiinsa) 8 kpl niin ei enää mennyt täysin läpi mutta sälöt pullistui vielä kahdeksannesta eli kuivaa mäntypuuta oli 40 cm ja matkaa se 100 metriä.

        Piipun mitta on vain 50 cm koska emme saaneet porattu sorvissa pitempää piippua vanhasta porakangesta ja itse teimme rihlanvetonapin, kolme vetoa ja rihlat oli valmiit, kiillotus ei nyt onnistunut täysin rihloissa mutta ei haittaa koska ei ole tarkkuusase.

        Liipasin koneisto on otettu paineilmanaulaimesta ja aseen alumiiniprofiilia.

        Painetta saa laittaa niin paljon kuin lystää, ainoat heikot kohdat paineilmaventtiili ja liipasinkoneiston tiivistys joka tosin laskee tällä hetkellä hieman painetta eli ammuttava 5-10 minuutin sisällä ettei paine laske mutta sen voi kompensoida kun pusertaa niin paljon kun kompura antaa ja aggregaatti jaksaa puskea virtaa.

        Tuulastettaessa vettä saa olla liki kaksi metriä niin pohjaan luoti jysähtää ja mahtava vesipatsas nousee ja kalastaja hieman kastuu.


    • justinsa

      Tein haulikosta ilma-aseen. Ei ole tarkka mutta kaikki mitä on 100m x 20 m kantamalla katoaa.. Tehokas.. Säiliöön saa painaa niin paljon painetta kuin kompura jaksaa ja loput voi kuvitella..

    • Lupaviidakossa

      http://www.hhsport.fi/tuote/gamo-hunter-extreme-ilmakivääri/771157192/

      Tuosta tehokas ilmakivääri metsästykseen.
      Caliperi 6,35mm.
      Myyjä sanoi, että on tehokkaampi, kuin pienoiskivääri ja USA:ssa metsästävät villisikoja tuolla asella.
      Aika erikoista, että tehottomampi pienoiskivääri vaatii luvan, mutta tehokkaamman ilmakivääriin ei tarvise lupaa.
      Itsellä kun on sellainen tilanne, että kuolinpesästä jäi aseita ja esim. pienoiskivääri, mutta siihen pitäisi hankkia luvat, jos aseen haluaa pitää.

      • EiKannataOstaaEnää

        6.35mm ja isompikaliberiset impukat vaatii luvan joulukuun 1. päivä lähtien, jos sellaisen jo omistaa, siitä täytyy ilmoittaa poliisille vuoden sisällä.


      • Lisätäänvielä

        Eihän tuo ole lähelläkään piekkarin tehoja... piekkarissa on vähintään 100 joulea ammuksella energiaa.


      • Lupaviidakossa
        EiKannataOstaaEnää kirjoitti:

        6.35mm ja isompikaliberiset impukat vaatii luvan joulukuun 1. päivä lähtien, jos sellaisen jo omistaa, siitä täytyy ilmoittaa poliisille vuoden sisällä.

        No sitten varmaan täytyy ostaa alle 6,35mm ilmakivääri tai jousipyssy.
        Meillä on 4,5 mm ilmapistooli ja sillä menee 5 metrin päässä pyöreä ilmakiväärin luoti täysin litteäksi, että tehokas on kyllä.


      • äimänkäkenä
        Lupaviidakossa kirjoitti:

        No sitten varmaan täytyy ostaa alle 6,35mm ilmakivääri tai jousipyssy.
        Meillä on 4,5 mm ilmapistooli ja sillä menee 5 metrin päässä pyöreä ilmakiväärin luoti täysin litteäksi, että tehokas on kyllä.

        No huhhuh että onkin tehokas :D Tuollahan melkein jo karhun kaataa.


      • äimänkäkenä

    • PitäisSalliaSuomessakin

      Tehoilmakot on itseasiassa oikein oivia välineitä metsästykseen maissa, joissa se on sallittua (jenkeissä paljonkin suosittua). Puhutaan siis ns. big bore kivääreistä, joissa ammuksen energia vastaa jotakuinkin vähintään .45 ACP:tä. Näissä aseissa on suuri "pysäytysvoima" eli kohde lamaantuu iskusta herkemmin eikä lähde karkuun vertavuotavana, mikä on pienikaliberisten ongelma. Lisäksi ilmakivääri on aina hiljaisempi kuin vastaava ruutiase (aliäänilähtönopeus), vaikka kova rätsähdys niistäkin lähtee.

      • ljbfx

        Laitapas linkki tänne millainen on teho-ilmakivääri jossa ammuksen energia vastaa .45 ACP:tä eli jotain 14.9 grammaisen pistoolin luodin iskuvoimaa. Pitää olla isoreikäinen imppu ja mahtava paine, eihän se mahdottomuus ole mutta mistä tällaisia imppuja saa vai onko ne kotitekoisia jenkeissä.


      • JenkkilästäLöytyyJoo
        ljbfx kirjoitti:

        Laitapas linkki tänne millainen on teho-ilmakivääri jossa ammuksen energia vastaa .45 ACP:tä eli jotain 14.9 grammaisen pistoolin luodin iskuvoimaa. Pitää olla isoreikäinen imppu ja mahtava paine, eihän se mahdottomuus ole mutta mistä tällaisia imppuja saa vai onko ne kotitekoisia jenkeissä.

        Jenkeissä on ainakin nämä kaksi tunnettua aseseppää, jotka ovat tunnettuja noista tehoilmakoista:
        http://www.quackenbushairguns.com
        http://www.glbarnes.com

        Esim. tuo .458 Exile = 500fpe eli noin 680 joulea
        Ei siis mitään massavalmistajia, tekevät tilaustöitä ja omaksi ilokseen, mutta käynee silti vastaukseksi kysymykseesi.


    • ilmaperse

      Jos tungen 12 millin laakerinkuulan perseeseeni ja pieraisen niin, että se sinkoaa vauhdilla perseestäni ulos, joudunko vankilaan?

      • yy7

        "Jos tungen 12 millin laakerinkuulan perseeseeni ja pieraisen niin, että se sinkoaa vauhdilla perseestäni ulos, joudunko vankilaan?"
        Et, vaan seuraavaan James Bond -elokuvaan.


    • jousipena

      Mä tein katajasta ja talousnarusta jouskarin ja koivu/mäntynuolia. Tappaa kaikki . siihen muuta vaadita näin ne intiaanitkin alkuun metsästi ihan omintakeisilla jousipyssyillään.

    • on-noin

      duoda duoda..///.Tämän hetken tehokkain ja paras 5,5 ilmakivääri vs. heikohko 22cal pienoiskivääri kohdistetaan 50m kohteeseen on suhteessa seuraava.
      Ilma-ase yli 14m alle
      pienoiskivääri 4m alle ////olisikohan tuossa joku fiba??ei mun piekkari --se vanha raskas venalainen-- vie 4M alle 50 metrissa..ehka 10 cm..vaikka se onkin 40wuatta wanaha..ja tarkka ku mika

      • gyxdf

        Mitä höpiset, mitä tarkoittaa "Ilma-ase yli 14 m alle"?? Käsitin että matka 50 metriä mutta tuo sitaateissa oleva lause ihmetyttää, jos siitä olisi pois esim "yli" sana niin sitten käsittäisin että imppu ampuu 50 metriltä 14 metriä alle jos tähtää suoraan tauluun.

        ..ja tuolla edellä mainittu että jollain impulla ammutaan Amerikoissa villisikoja..no en ihan heti tuota usko, nukun ainakin yhden yön yli..no tietysti voihan sillä impun lutkullakin villisikaa tai vaikka biisoniakin ampua.


    • LakienMukaan

      Ilmakiväärillä ei saa metsästää.

      • MinkäMaanLakien

        Suomessa ilmakiväärillä ei saa metsästää, mutta muualla maailmassa se on paikoin luvallista.


    • Maanlaki

      Olisiko vanha 4,5 mm Slavia hyvä imppu hirven metsästykseen vai sopiiko se paremmin karhun kaatoon?

      • dfghjk

        Tuommoisella tippuu vaikka putlerin suhoit ja risteilyohjukset.


    • xeoueew

      Mulla on home made-imppu, kaliiperi 20mm, ase painaa 18 kg. Paineen saa kompressorista joka on automaalaus firmalta ja ostin sieltä käytöstä poistetun kompressorin ja paineletku vaan kiinni impun säiliöön ja antaa hetken rupluttaa että saa kunnon paineen, ongelmana ollut tiiviys mutta nyt messinkiset holkit jotka pitävät kovemmankin paineen pöntössä, piipun alla halkaisijaltaan 80mm putki, piipun mittainen ja painetta max 200 baria, olen kokeillut jo liki 300 baria mutta on se verran rämäkkä ampua ettei uskalla 200 baria enempää kurittaa ulos, valan itse kuulat ja eka piipun joutui hylkäämään kun teimme liian matalat rihlat, puski suoraan ja lyijyä jäi piippuun paljon, nyt uusi putki ja uudet syvämmät rihlat, kakkosnelosia saa laittaa 50 metriin 7-8 peräkkäin niin läpi menee ja jälki on rumaa, puunsälöä ja tikkua ilma sakeena ja ulostulo reikä iso eli puuta on 35-40 cm.
      Kuula laitetaan putkeen perästä putki suljetaan kierteelle tulevalla tulpalla jonka kautta menee paineilma kuulan taakse, vähän hidas mutta kaiken vaivan väärti.

    • ideapyssy

      jos ei nyt iha kakkaa puhuta niin mäntäilmakivääristä voi tehdä seuraavaa: rälläköidään hahlo siihen putkeen missä mäntä kulkee,tietenkin putken pituussuuntaisesti sen verran mitä mäntä liikkuu eli iskunpituudenverran, mutta ei kuitenkaan painepäähän asti(viisaammat tietää missä kohtaa rupeaa painetta tulemaan sylinteriin)

      sitten laitetaan tappi(hitsataan tai jengataan) siihen männänrunkoon joka tulee siitä rälläköidystä urasta läpi eli ulos. nyt kun viritetään niin tappi näkyy liikkuvan männän ja mekanismin mukana ulkopuolella pyssyä.
      ja tähän tappiin voi valjastaa ilmajousen ulkopuolelle, toisen jousen tai vaikkapa tehdä hybridi jalkajousi/ilmakivääri yhdistelmän jossa talja on tukissa ja jänne on siinä tapissa jolloin saadaan mukavasti tehoja.

      mitä mieltä tästä systeemistä?

    • Hårnett

      Suomessahan ilma-ase pohjautuu pitkälti Hornet F-18 koneisiin.
      Et voi sitä hankkia, pienoismallin voit rakentaa ja omistaa.

    • Anonyymi

      Tämä on hyvä ilmakko Crosman Shockwawe 5,5mm luoti. 950fps lähtenopeus luodilla.
      Kiikari 4 32. Made in kiina. Kärkkäiseltä ostettu.
      Saaliina tänävuonna 4 oravaa, 3 tikkaa. Kettuakin säikyttelin

      • Anonyymi

        Oravan ampumisen jotenkin ymmärrän saaliiksi turkin takia, mutta mitä ihmettä teet tikalla. Ketun kokoisen ampuminen on eläinrääkkäystä.

        Metsästys on vastuullista puuhaa eikä leikkimistä.


    • Anonyymi

      Minun taloni nurkkia on hakannut tikka ja muutenkin lähistöllä on paljon tikkoja.
      Aika usein ne hakkaa tolppien peltihattuja rummuttaen toisille tikoille.
      Tikat voivat todella saada harmia taloissa. Ei mene kuin muutama minuutti, niin jo on lautaseinässä tai ikkunanpielessä nyrkin kokoinen reikä.
      Tikoista pääsin eroon ilmakiväärillä. Oli helppo ampua, kun tikka keskittyi kolon hakkaamiseen taloni seinään. Muutenkin ammun kaikki tikat lähipiiristä.
      Sanokoo viherpiipertäjät mitä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe