Visual snow?

apapap

Moikka!
Olen tässä n 8 kk ajan yrittänyt etsiä syytä oireisiini.
- lumisadetta näkökentässä
- liikkuvia varjoja ja viivoja (esim nukkumaan mennessä silmät kiinni)
- väsymystä
- epätodellista oloa
- suhinaa päässä ja korvissa
- painetta päässä ja korvitta
jne
olen käynyt aivotesteissä (se limanen myssy päähän :D en muista sen nimeä kunnolla...)
Sydänfilmissä, verikokeissa, neurologilla..
Tänään sattumalta löysin tämän visual snow ja olen täysin varma että se on minulla. Mikä muukaan olisi?
Vituttaa, kun lääkärit eivät sitten edes tutkineet. Leimasivat vain hulluksi. burn out jne. vaikka olen todella onnellinen tällä hetkellä. He vain päättivät tilanteeni mukaan syyn, eivätkä edes kuunnelleet minua. Joten ajattelin vain, vitut sitte, elän tän kanssa sitten vaan. Ja jatkoin elämääni normaalisti kunnes tämä tuli tänään eteeni. Ja niin, onko tähän lääkitystä tai apua?
Kiitos paljon jos autatte!

29

8490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vs-vaivainen

      Valitettavasti ei ole lääkitystä, tutkimuksia aiheen tiimoilta jatketaan. Kyseessä on todella huonosti tunnettu tila sekä Suomessa että maailmalla.

      Koostettua tietoa aiheesta löytyy tuolta
      http://visualsnowinfo.wordpress.com/

      Jos osaat englantia hyvin, niin viime vuonna julkaistu tutkimus löytyy tuolta. Visual Snow on paikannettu aivojen osa-alueeseen Lingual Gyrus
      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/head.12378/full

      Saadaksesi ajantasaista tietoa aiheesta voit liittyä aktiiviseen englanninkieliseen tukiryhmään (suljettu, viestejä ei näe ilman liittymistä)
      https://www.facebook.com/groups/229020277110681/

      Suomenkielinen fb-ryhmäkin on, mutta keskustelu on ollut vähäistä
      https://www.facebook.com/groups/lumisade/"

      Aiempaa keskustelua Suomi24:ssä
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/5375591

      • TKA

        Oletko käynyt silmälääkärillä. Nuo pari ensimmäistä oirettahan tuntuisi silmissä olevan jotain vikaa. Minulla noita samanlaisia oireita ollut oikean silmän kanssa. Leikattu -13 kolme kertaa ( öljynpoitoleikkaus) Minulla verkkokalvoleikkaukset, joiden jälkeen kyllä kaikenlaisia leijui näkökentässä.
        Tosiaan merkkasin ylös jos jonkinlaista nokisadetta, väpätystä, pyörteitä ja vilkkuvaloja ym. En tiedä minkä ikäinen olet, taidat olla ihan nuorikin. Sinulle kun on tehty jo kaikenlaisia kokeita, niin voisitko ajatella käyntiä silmälääkärillä. Voihan minun "diagnoosi" olla vallan pielessä, enhän tiedä miten nuo muut oireesi voisi johtua silmistä.
        TOIVOTTAVASTI SAAT APUA VAIVAASI.


      • 1419

        VS ei johdu silmistä, vaan metabolisesti kiihtyneessä tilassa olevasta Lingual Gyrus-alueesta aivoissa. Mutta toki kannattaa käydä varmuuden vuoksi silmät tutkituttamassa.


    • KimPaks

      Jos vielä tätä satut lukemaan niin tapahtuiko jotain erikoista elämässäsi
      kun oireet alkoivat?

      Niska / hartiasudun ongelmaa?

      Monia muitakin ilmiöitä:

      - Kirkkaat valot häikäisevät (autot esimerkiksi)
      - Tekstin lukemine joskus vaikeaa (osoitekyltit)
      - Kynttilän palaessa ympärillä sädekehä
      - Tinnitus
      - Valo / kuvio show nukkumaan mennessä satunnaisesti

      jne...

      Tyypillisesti "potilas" ohjataan psykiatrille keskustelemaan
      eikä siitä nyt varmasti haittaakaan ole - jos toisaalta apuakaan
      kuten monissa muissakin tapauksissa joissa potilaalla on monia
      oireita...

    • 1000hyttystä

      Googleta: verkkokalvon hapenpuute, silmämigreeni, verenpaineen vaihtelu verkkokalvossa ja silmähermossa, korkea silmän paine, pikkuaivojen valtimospasmit jne... Löytyy aika mukava määrä asiaa ja oireita.

    • kohtalotoverii

      Minulla on ollut visual snow'ta niin kauan kuin jaksan muistaa. Varmaan syntymästä asti. Kohinaa varsinkin hämärässä, häntimistä huonossa valaistuksessa, läpinäkyviä palluroita ja matoja (ilmeisesti lasiaissamentumia) sekä ajottaista valoshowta nukkumaan mennessä. Iän myötä on sitten tullut näkymän elämistä (jos esim. katson katon ja seinän kulmaa sopivan valoisessa huoneessa, alkavat ääriviivat elää omiaan, ikään kuin väristä), jälkikuvat sekä vaaleisiin pintoihin sellainen välkyntä. Ikään kuin noissa väripinnoissa olisi kohtia, jotka vaihtavat hieman kirkkauttaan ja nämä kohtien paikat vaihtuvat jatkuvasti. Ulkona minua on aina ottanut kirkkaus silmään, jos aurinko on paistanut tai taivas on ollut tasaisen vaalean harmaa. Myös korvissa on esiintynyt pitkään lievää kohinaa/tinnitystä.

      Aluksi toki ajattelin, että nämä oireet kuuluvat asiaan. Jossakin kohtaa ajattelin, että silmä on kuin kameran optiikkaa - molemmissa on luonnostaan kohinaa jonkin verran. Ja että korva on kuin mikrofoni - niissäkin on molemmissa kohinaa. Noita läpinäkyviä palluroita luulin alunperin bakteereiksi ja molekyyleiksi silmän pinnalla. Lääkärissä en ole käynyt, kun olen jo niin tottunut asiaan ja mitä olen netistä lukenut, ei se edes kannata, kun eivät taudista tiedä mitään.

      Onkohan tämän visual snow'nkin kohdalla niin, että kun sen huomaa ensimmäisen kerran, sen huomaa aina? Että jos kaikilla on tämä luonnostaan - osalla lievempänä, osalla voimakkaampana -, mutta kaikki eivät ole vielä kiinnittäneet huomiota siihen? Kuka voi väittää, ettei silmissä kohise yhtään hämärässä?

      • 1403

        Ei ole luonnostaan, Visual Snow-ihmisillä on havaittu metabolisesti kiihtynyttä toimintaa aivojen osa-alueessa lingual gyrus.


      • ehkäjoskussitten

        Eikö tähän metabolisesti kiihtyneeseen toimintaan olisi mahdollista keksiä joku lääke, jolla se tasaantuisi? Tarkoitan siis, että tulevaisuudessa saattaisimme päästä eroon tästä vaivasta. Kemiasta kuitenkin kyse. Onhan alkoholilla (etanoli) kuten niin monella muullakin kemiallisella yhdisteellä vaikutus aisteihin (eli aivojen toimintaan)


      • 1403
        ehkäjoskussitten kirjoitti:

        Eikö tähän metabolisesti kiihtyneeseen toimintaan olisi mahdollista keksiä joku lääke, jolla se tasaantuisi? Tarkoitan siis, että tulevaisuudessa saattaisimme päästä eroon tästä vaivasta. Kemiasta kuitenkin kyse. Onhan alkoholilla (etanoli) kuten niin monella muullakin kemiallisella yhdisteellä vaikutus aisteihin (eli aivojen toimintaan)

        Kyllä, tähän asian parissa työskentelevät lääkärit tähtäävät.

        Ongelmana on vain se, että tästä ensimmäisestä viime vuonna valmistuneesta tutkimusta on vielä aika pitkä matka lääkehoidon saamiseksi, etenkin kun näyttää siltä, että rahoitus pitää kerätä tavallisilta ihmisiltä, koska ongelma on niin heikosti tunnettu.

        Help Cure Visual Snow -rahankeräyssivusto
        http://www.gofundme.com/visual-snow


      • 1403
        1403 kirjoitti:

        Kyllä, tähän asian parissa työskentelevät lääkärit tähtäävät.

        Ongelmana on vain se, että tästä ensimmäisestä viime vuonna valmistuneesta tutkimusta on vielä aika pitkä matka lääkehoidon saamiseksi, etenkin kun näyttää siltä, että rahoitus pitää kerätä tavallisilta ihmisiltä, koska ongelma on niin heikosti tunnettu.

        Help Cure Visual Snow -rahankeräyssivusto
        http://www.gofundme.com/visual-snow

        ...viime vuonna valmistuneesta tutkimuksesta...


    • metkaoire

      Hei!

      Huomasin ensimmäisen kerran viime viikon alussa ja nyt pari päivää sitten erikoisen vääristymän toisessa silmässä. Kun silmä ei ole vielä tarkentanut kohteeseen, saattaa se kohde näyttää kuin silmän edessä olisi pieni vesipisara. Jos kohde on suora linja, se vääristyy hyvin pienelle mutkalle tai sitten siitä tuntuu puuttuvan hyvin pieni pala. Saatan myös huomata lievää samankaltaista vääristymää tarkan näön ulkopuolella katsoessani jotain, jos keskityn siihen. Tuo vääristymä ei ole aina samassa kohtaa näkökenttää ja joskus samassa linjassa saattaa esiintyä useampikin sellainen (suoran linjan kulma silmään nähdenkin voi vaihdella). Mielestäni oire on vasemmassa silmässä, mutta vain molemmilla katsoessa se tulee selvemmin esiin. Sinänsä ei vaikuttaisi silmän ongelmalta, kun tuo vääristymä vaihtaa paikkaa.

      Soitin terveydenhuoltoon, aika menisi noin kk päähän, kun ei heidän mielestään vaikuttanut vakavalta (ei lasiaisen/verkkokalvon irtauma, kun ei ole valonvälähdyksiä, nokisadetta, tummaa varjoa jne) ja opiskelijana joudun asioimaan YTHS:n kautta ja se aukeaa ensi viikolla.

      Mutta sillä välin, voisiko oire johtua visual snow'sta?

      • 1403

        VS:lle on tyypillistä kohina/lumisade, mutta sen lisäksi palinopsia, jälkikuvat ja herkistyminen esimerkiksi lasiaissamentumille. VS:n yhteydessä ihmisillä on ollut myös välähdyksiä, "öisiä revontulia" (silmät kiinni myös) sekä muista oireista tinnitusta.

        Jos sulla ei ole mitään tyypillisiä VS-oireita, niin veikkaisin että jostain muusta on kyse.


      • metkaoire

        Mulla on kaikki VS:n oireet. Siksipä kysyinkin, että voisiko tämäkin liittyä siihen? :)


      • 1403
        metkaoire kirjoitti:

        Mulla on kaikki VS:n oireet. Siksipä kysyinkin, että voisiko tämäkin liittyä siihen? :)

        No siinä tapauksessa melko varmasti liittyy!


    • valojavilkuntaa

      Hei,

      onko kukaan muu VS:stä kärsivä huomannut tällaista:

      Viime aikoina aina välillä kääntäessäni katsetta, näkökentän keskellä tarkassa pisteessä on sellainen kirkkaampi alue, valkosta vastaan hieman kellertävä, tummempaa vastaan saattaa olla violetti. Ikään kuin joku näyttäisi valolla silmään tai kuin olisi juuri katsonut valoon. Kestää muutaman sekunnin maksimissaan, mutta saattaa toistua usein päivän aikana. Myös välillä esim. taivaalle katsoessa oikealla puolella tarkan näön ulkopuolella vilkkuu sellainen tumma kuvio, paha sanoa muotoa, mutta aurassa olen nähnyt tuollaisia. Olisiko sitten tilapäinen skotoma?

      • vshlö

        On ollut tuollaista mullakin.


      • erikoista

        Joo, näyttää välillä vähän niin kuin joku ääriviiva kipinöisi. Eli jos on vaikka suuri kontrastiero (musta ja valkoinen), niin ympäristössä oleva valo ikään kuin aiheuttaa eloa siihen.


    • sinistävärinää

      Viime kuukausina alkanut ilmetä sellaista, että kiihtyneessä tilassa (esim. yhdyntä, vanha hyvä toimintafilmi) alkanut näkyä sellaista sinertävää värinää näkökentän laidoilla hämärässä/pimeässä huoneessa. Onko muut huomanneet samanlaista? Rauhoittuu heti tilanteen rauhoituttua

      Onko se vaan niin, että aivotkin elää mukana? Vai vapautuuko tuolloin jotain ainetta, joka pahentaa näitä VS-oireita?

      Kahvi myös tuntuu tuovan tämäntapaiset oireet paremmin pintaan.

      • vshlö

        Tuokin on tuttu oire.


    • byyy

      Onkohan mullakin tämä? Kuukauden verran ollut jatkuvaa lumisadetta, tiheä "verkko" näkökentässä, sumua varsinkin päivänvalossa, leijailevia mustia karvoja, valon arkuutta, kuvat palaa herkästi näkökenttään kiinni, kyky erottaa mustia/tummia esineitä toisistaan jos valo ei osu suoraan niihin, tunne että toinen silmä sumenee välillä, valoilmiöitä silmät kiinni, huimausta ym. ym. ja kaikki alkoi yhdessä päivässä.

      15 vuotta tinnittänyt korvissa yhtäjaksoisesti ja paniikkihäiriö diagnosoitu myöhemmin. Pään magneettikuvista ei löytynyt syytä, eikä silmälääkärikään löytänyt mitään vikaa, itseasiassa ei ollut kuullutkaan moisesta.

    • palleroita

      Minullakin VS mahdollisesti? Kohinaa näkyy silmissä vähän väliä ja kaikki kuvat palavat näkökenttään äärimmäisen helposti. Myöskin näkökenttää peittäviä valopisteitä ja nukkumaan mennessä kaikenlaisia valoilmiöitä. Myös tinnitusta mutta hyvin hiljaista sellaista. Pieniä mustia pisteitä ilmestyy näkökenttään noin 5 sekunniksi. Minulta myös otettu aivosähkökäyrä ja toiminta normaalia. Juurikin tuolla alueella jonka mainitsit toiminta oli erityisen vilkasta mutta normaalin rajoissa kuitenkin.

    • rtrt

      3kk visual snowta ja kokoajan menee vain pahemmaksi. silmälääkärissä on käyty ja pää kuvattu mutta sieltä ei syytä löytynyt ja lääkäri vain pyörittelee silmiään. mitä seuraavaksi vai onko kaikki kortit jo katottu? hermot menee!

      • Anonyymi

        Oookko saanut mitään apua tiedän että ei ole lääkitystä mutta onko menny oireet pahemmaksi ja voiko silti elää normaalia elämää


    • kohisee

      Tietääkö kukaan yhtään silmälääkäriä ja/tai neurologia, joka tietäisi jotakin Visual Snow'sta tai edes off-the-record myöntäisi sen olemassa olon?

    • epatoivone

      Tuleeko muilla näkökenttään sellaisia pieniä kirkkaita ”läiskiä”, varsinkin vaaleilla pinnoilla? Saattaa vaihtaa väriä myös esim. vihreäksi tai tummaksi. Oon kärsinyt pienestä asti visual snowsta, mutta noi läikät on uusi juttu.. Pelottaa ja stressaa ne :( Välillä niitä näkyy useampia yhtä aikaan.

      • Anonyymi

        Vanha ketju mutta minulla just tollasia kirkkaita läiskiä,muita vs oireita ollut jo noin 15vuotta mutta näitä länttejä kahden vuoden ajan ja ne on alkanu ahdistaa kun lisääntynyt niin paljon.. näkyy myös silmät kiinni ja yölläkin herätessä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha ketju mutta minulla just tollasia kirkkaita läiskiä,muita vs oireita ollut jo noin 15vuotta mutta näitä länttejä kahden vuoden ajan ja ne on alkanu ahdistaa kun lisääntynyt niin paljon.. näkyy myös silmät kiinni ja yölläkin herätessä..

        Onko sulla pahentunut paljo tauti 15 vuoden ajalla


    • Anonyymi

      Eikös tuo ole normaalia koko elämän ollut sama

    • Anonyymi

      Hyvinkin tuttuja oireita tässä ketjussa. Mulla on ollut noita jo 9 vuotta. Tota läpinäkyvää lumisadetta näkyy valkoisia pintoja vasten mutta se on vuosien mittaa lieventynyt eikä sitä arjessa huomaa jos siihen ei keskity. Sitten välillä kun katsoo telkkaria niin kuva palaa silmään kiinni ja näkyy just valkoista seinää vasten hyvin ja sulkiessa silmät näkyy joskus aika selkeänäkin mustavalkoisena silmäluomissa. Ulkona näitä ei juuri huomaa. Sitten näkökentässä leijuu ja sataa läpikuultavia pisteitä, sotkuja ja  juovia jotka karkaa ku kääntää katsetta ja nämä taas huomaa ulkona juuri paremmin.. Sinertäviä välähdyksiä oli sillon aluksi ku nää oireet ilmaantui. Omalla kohdallani nää oireet on aiheuttanut se kun söin kaverin kanssa taikasieniä vuoden keskimäärin joka viikonloppu. Ensin tuli pikkuhiljaa nuo leijailevat juovat, pisteet, sotkut ja sitte noi kaikki loput kerralla pelkotilojen ja rytmihäiriöiden ja pakkoliikkeiden saattelemana. Rytmihäiriöt, pakkoliikkeet ja pelkotilat katosivat ajan myötä. Jäljelle jäi näköoireet ja pohjaton levottomuus joka ilmenee monologina joka pahenee jos hermostuttaa ja esim krapulassa. Sillon kun tää kävi mulle niin tietoa en löytänyt. Tänään kävin uudelleen etsimässä ja törmäsin sellaiseen kun HPPD ja sitä kautta eksyin tähän lankaan. Äkkiseltään vaikuttais siltä vaikka aiheuttaja ehkä on meillä eri niin kysymys on samasta vaivasta joka johtuu siitä että aivot on viritetty ylikierroksille.

      HPPD wikipedia suomeksi ja englanniks:

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hallucinogen_persisting_perception_disorder

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/HPPD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6429
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      189
      3629
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2824
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2529
    6. 290
      2278
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1613
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1449
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1230
    Aihe