Matkavakuutuksen korvaus

kummasteleva

Kuinka käsitätte tämänlaisen tapauksen.

Olimme matkalla, johon kuului lennot matkatoimistosta ja hotelli suoraan netistä varattuna. Paluumatkalla tuli sääeste ja lento oli myöhässä 30 tuntia ja jouduimme yöpymään ylimääräisen yön samassa majoituspaikassa lomakohteessa, mutta saimme sen kuitenkin ilmaiseksi.

Jouduimme menemään sitten taksilla majoituspaikkaamme koska lento lähtisi seuraavana päivänä kunnes sää rauhoittuu ja kun matkatoimistolta meillä oli vain pelkkä lento, niin kuljetuksia lomapaikassa ei kuulunut meidän matkaan.

Lento sitten lähtikin takaisin Suomeen seuraavan päivän iltana. Matkatoimisto korvasi suoraan lentoloppujen hinnasta osan takaisin.
Kaikki tämä meni odotustemme mukaan ja olemme tyytyväisiä korvaukseen.

No sitten tämä ihmetyksen aihe:

Vein vakuutusyhtiölle taksikuitit ja oletin saavani korvauksen matkan viivästymisestä koituvista lisäkuluista. Miltei kahden kuukauden miettimisen jälkeen ja usean yhteydenoton jälkeen vihdoin sain vastauksen.

Vakuutusyhtiö ei korvannut mitään taksimatkoista, koska olisi pitänyt olla Suomessa JATKOLENTO ja kun sitä ei ollut, niin eivät korvanneet.

Mitä yhteistä on lomapaikan taksimaksuilla mahdollisesti Suomessa menetettyyn jatkolentoon, senhän korvaa tietysti matkatoimisto tai matkavakuutus.

9

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummasteleva

      "Matkalta myöhästyminen
      Matkustajavakuutuksesta maksetaan korvausta aiheutuneista kuluista, jos vakuutettu ei ehdi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti etukäteen varatulle jatkoyhteydelle (esim. lento, laiva- tai junamatka). Myöhästymisen tulee johtua yleistä kulkuneuvoa viivästyttäneestä esteestä tai yksityisen kulkuneuvon liikenneonnettomuudesta."

      Tällä perusteella se korvaus jää saamatta.

      No onneksi en nyt nää nälkää vaikka satanen menikin kuluihin.

      • hmmmmm

        Eli periaatteessa matkavakuutus ei todella monessa myöhästymistapauksessa korvaa yhtään mitään. :)

        Melkosta juksaamista kyllä. Toki vielä toinen pointti on se, ettet sinä myöhästynyt vaan lento viivästyi huonon sään vuoksi.


    • 9+6

      Tuohan koskee nimen omaan jatkoyhteydeltä myöhästymistä, teillähän tuo myöhästynyt lento ei ollut jatkolento vaan paluulento.

    • Tuuret

      Mikä päätöksessä oli ihmeellistä tai juksaamista? Korvaukset maksetaan vakuutusehtojen mukaan. Toiset eivät niitä lue ja toiset eivät ymmärrä.

      • 13+11

        Päätös oli juksaamista, koska ei päätetty kuten halusin. Vakuutusyhtiön pitää maksaa siten, kuin haluan, muuten ovat huijarifirmoja.


    • 9+6
    • NiinSeVainOn

      Olitteko varanneet kuljetukset etukäteen? Jos ette, niin mitenkäs teillä oli alunperin tarkoitus palata lentokentälle? Taksilla?

      • kummasteleva

        Kuljetuksia ei ollut varattu etukäteen, koska meillä oli vuokra-auto jo kentältä mennessä koko viikoksi ja palasimme sillä takaisin kentälle alkuperäisen suunnitelmamme mukaan koska edellisenä päivänä olimme tarkistaneet paluulentoajan ja se piti olla aivan sama kuin mitä alkuperäisessa lentolipuissamme oli.
        Luovutimme vuokra-auton pois normaaliin tapaan ja siksi meillä ei ollut mitään kuljetusta loma-asuntoomme takasin lennon lähdön siirryttyä seuraavaan iltaan, joten näimme parhaaksi tavaksi ottaa taksi jolla pääsimme samaan villaan yöksi.

        Matkatoimisto ei anna mitään tietoja pelkän lennon ostajalle muuttuvasta lentoajasta automaattisesti esm tekstiviestillä, vaan lentomuutokset on otettava itse selville lomakohteessa matkaoppaille soittamalla.

        Matkatoimiston sivuilta lainattua:

        MIKÄ ON VALMISMATKA?
        Valmismatkalla tarkoitetaan vähintään kahdesta matkailupalvelusta koostuvaa pakettia, jonka osia ei voi ostaa erikseen hinnoiteltuina, esim. lento hotelli. Usein puhutaan myös hieman vanhakantaisesti seuramatkoista, pakettimatkoista tai ryhmämatkoista, vaikka tarkoitetaan siis valmismatkaa.

        "Finnmatkojen järjestämällä lomamatkalla olet aina valmismatkalla, paitsi silloin, jos olet varannut meiltä ainoastaan lennon."


      • 9-6

        Oletko hakenut korvausta lentoyhtiöltä, luitko linkin KKV:n sivulle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe