Amerikan mastiffin pennusta kiinnostunu :)

varre83

Moi !

Olisin todella kiinnostunu kyseisestä rodusta ja sen pennun hankinnasta, mutta haluaisin tietää löytyykö Suomesta yhtään tämän rodun kasvattajia tai tuoko joku kyseistä rotua Amerikoista esim. ?
Koiran ei tarvi päästä mihinkään näyttelyihin, kunhan o kunnolliselta kasvattajalta miltä löytyy paperit/todistukset ja pennut rokotettuina ja terv.tark.

Olisin hyvin kiitollinen jos jollain olisi tietoa, kiitos... :)

16

2516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katso itse
    • Yks mesteli

      http://www.elitek-9.com/ (erikoistunut jenkki rotuihin ja harvinaisempiin, kouluttaa sekä tarjoaa tuen kaupan jälkeenkin). Koiran tuonti Jenkeistä ei ole mitään halpaa lystiä muutama tonni saa olla taskussa tuontia varten. Siksi Suomessa Amerikanbulldogit esimerkiksi maksavat helposti sen 2000e koska vaikka alkuperä maassa koiran saisi haltuunsa edukkaasti niin se tuonti tosiaan kasvattaa hintaa

      Toinen asia on että kasvattajan/myyjän olisi hyvä olla hajulla kansainvälisistä tuonneista jotta osaa auttaa koiran kanssa sekä suunnitella koiran lähtöä kotoaan.
      Evirassa oli mainintaa EU-alueen ulkopuolisista tuonneista joten jos päädyt tuomaan soittelisin heille vielä jotta tuonti menee varmasti ''oppikirjamaisesti''

      • NLR

        Mistähän tämä ihme tieto on peräisin, että Suomessa amerikanbulldogit tuota hintaluokkaa? :D Suomessa on useampi kasvattaja ja pentuja saa päälle tonnilla. Tuontikoira voikin olla (kuluineen) sen 2000e helposti! Tutustu asiaan, ennen kuin netissä huutelet. :)


    • boeli

      Amerikanmastiffeja jenkkiläiset kasvattajat todella harvoin jos ollenkaan myyvät pentuja näkemättä tulevia kotiehdokkaita livenä. Euroopassa on tasan yksi amerikanmastiffi (ainakin vuosi sitten oli vain yksi) joka asustelee Sveitsissä muistaakseni, joten jo pelkkä rotuun tutustuminen on hankalaa. Otahan yhteyttä jenkkiläisiin kasvattajiin jos rotu kiinnostaa ja käy tutustumassa paikan päällä koiriin. Varaudu myös siihen että joudut odottamaan pentua suhteellisen kauan. Ja niin kuin "yksi mesteli" kirjoitti, niin saat kyllä jo pelkkiin tutustumisreissuihin varata useamman tonnin rahaa amerikanmastiffin pentu ei ole pienimmästä päästä luovutusikäisenä joten sen kuljettaminen lentoteitse tulee olemaan kallista, ei pelkästään pennun ostohinta.

      Helpommalla pääsisit jos tutustuisit muihin yleisempiin molossirotuihin, saatavuuskin on parempi niissä, sekä hinta siedettävä.

    • voieitaas!

      Hommaa joku terve ja täyspäinen rotu (niitäkin on mistä valita). Pääset sekä sinä että ympäristö helpommalla.

      • idiootit menkää pois

        Mastiffit ovat sangen tervepäisiä, vai mikä niistä tekee hullun tappajan? Iso koko? Mastiffit ovat lauhkeita ja ystävällisiä. Eivät laumanvartijoita. Mastiffit eivät käy kiinni - suuri koko, kaataminen ja päälle jääminen kyllä pysäyttää jos tarve, hampaita ei käytetä. Miten sokeita ja idiootteja te olette, jotka tuomitsette koira vain ulkonäön perusteella? Mikä ihme tekee amerikan- ja englanninmastiffeista raatelijoita, tappajia jne? OTTAKAA SELVÄÄ RODUSTA ennen kuin oksennatte tänne.


      • Juurikin näin :)


    • 2+3

      Suosittelen englanninmastiffia, miltei sama rotu ja saatavuuskin hyvä.

      • boeli

        Englanninmastiffeja ja amerikanmastiffeja ei voi oikein keskenään verrata, amerikanmastiffien jalostuksessa on käytetty anatoliankoiraa (laumanvartijaa) joten luonne sekä ulkonäkö poikkeaa hitusen toisistaan. Amerikanmastiffeilla on enemmän vahtiviettiä, mastiffit taas ovat enempi kaikkien kavereita. Jos ei ole halua että koira vahtii, niin itse kallistuisin mastiffien (tai muun rodun) puoleen. Ota ensin selvää millaista koiraa olet hakemassa ja sitten vasta etsi kasvattajia.


      • Nii4

        Koiran tuonti Jenkeistä ei ainakaan minulle maksanut vein 2000,-
        Oli hankittava sopiva kuljetusboksi, rokottaa, kenneli halusi hoitokuluja joka päivältä kun koira oli kuljetusta odottamassa, kuljetus maksoi koiralle enempi kuin mitä se ihmiselle maksaa ja sitt tuli vielä tullissa arvonlisävero 24% lisättyä kaikkiin kuluihin.
        Maksoi reilu 4000,- pelkkä tuonti ja sitt vielä koira.


      • boeli kirjoitti:

        Englanninmastiffeja ja amerikanmastiffeja ei voi oikein keskenään verrata, amerikanmastiffien jalostuksessa on käytetty anatoliankoiraa (laumanvartijaa) joten luonne sekä ulkonäkö poikkeaa hitusen toisistaan. Amerikanmastiffeilla on enemmän vahtiviettiä, mastiffit taas ovat enempi kaikkien kavereita. Jos ei ole halua että koira vahtii, niin itse kallistuisin mastiffien (tai muun rodun) puoleen. Ota ensin selvää millaista koiraa olet hakemassa ja sitten vasta etsi kasvattajia.

        Joo kyl se olis lähinnä kaikkien kaveri :)


    • Juuri sen takia mastiffit jenkki ja engelsmanni ovat mun suosikkilistalla kiltteyden ja ystävällisyydensä takia. Kyl molemmat rodut kiinnostais, onko tietoo kenelt vois engelsmanneist kysellä ?

      • elämänkevät2

        Käy lähimmässä isossa näyttelyssä. Tutustu mm. liikuntakykyyn, kuolaamisen määrään, terveydentilaan.
        Ja tee sitten kuin täti sanoo. Etsit tädin joka on kasvattanut BULLMASTIFFEJA vähintään 10-20 vuotta ja kerrot mitä etsit jne.
        Onneksi amerikanmastiffin tuonti tyssännee alkutekijöihin ns. mahdottomana rojektina. Anatolianpaimenkoirasta risteyttämällä jalostettu KILTTI ja YSTÄVÄLLINEN hauva salli mun hieman nauraa... ei ole naiivilla toiveikkuudella rajoja koira-netti-maailmoissa.
        Miten paljon sulla on käytännön kokemusta oman koiranpennun-nuoren koiran- yli 80-kiloisen koiran hoidosta ja koulutuksesta? Voisitko kertoa ikäsi, pituutesi ja painosi niin jatketaan opastuskierrosta koirien maailmaan!


      • boeli

        Sillä nimenomaan sanoin että amerikanmastiffit EIVÄT ole verrattavissa englanninmastiffeihin juurikin sillä perustein koska on sitä anatolialaista käytetty rodun luomiseen myös. Tiedän muutaman ihmisen joilla on amerikanmastiffeja ja kyllä ne eroaa jo luonteensakkin puolesta englantilaisista serkuksistaan todella paljon. Aktiivisuudenkin puolesta. Ihan sama mitä höpöhöpösivut kirjoittaa. Jos kallistut amerikkalaisten puoleen, niin ilman muuta reippaasti jenkkilään lentolippuja varaamaan! Et sitä pentua rahtina saa tänne käymättä ensin paikan päällä tutustumassa rotuun.


    • Nothinglikeagiant
    • NLR

      Muistakaa, ettei ihan joka sivua kannata uskoa sokeasti. Jos ootte joskus lukenu koirarotukirjoja, ja tajuatte jotain koirista, niin kyllä hieman saa huvittuneena niitä 'faktoja' lueskella. Eli googletusta, googletusta ja mieluiten rodun kasvattajien kanssa juttelua! Älkää tyytykö yhteen-kahteen lähteeseen, vaan käyttäkää herranjumala aikaa ja kiinnostusta siihen asiaan!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe