Miksi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ei pysäytetä?

Ainavalmis?

"On ilmiselvää, että Ukrainassa käydään nyt taistelua itsenäisen valtion puolesta, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaantoimituksen esimies Jari Alenius.
Ukrainassa kuolee parhaillaan siviilejä ja sotilaita kasapäin koko ajan, joka tunti, lähes joka minuutti. Samalla me katselemme tilannetta täältä kaukaa epämääräisen sikäläisen tiedonvälityksen varassa, ilman varmoja tietoja tapahtumista. Kansainväliset uutiskanavat eivät ole paikalla joka minuutti tarjoamassa suoraa lähetystä, tiedotustilaisuudet ovat täynnä syytöksiä ja epämääräisiä tietoja suoranaisista joukkomurhista, pommituksista, hyökkäyksistä tavallisia ihmisiä vastaan. Tulitaukoneuvotteluja ei enää käydä.

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Venäjän johtajat ovat vaatineet toistuvasti länsimailta todisteita väitteille, että Venäjä käy sotaa Ukrainassa tai tukee Itä-Ukrainan kapinallisia aseellisesti. Arvoisat länsimaiset poliitikot ja sivustakatsojat, nuo vaatimukset ovat tyhjää hölinää. On täysin ilmiselvää, että Venäjä hyökkää tällä hetkellä itsenäistä Ukrainan valtiota vastaan parhailla mahdollisilla aseilla ja miehistöllä. Vaatimukset todisteista ovat vain yritys harhauttaa, sillä Venäjä tietää, että on äärimmäisen vaikeaa esittää kansainvälisoikeudellisesti pitäviä todisteita nopealla aikataululla. Sellaisia saadaan ennen pitkää - mutta silloin saattaa olla jo Ukrainan kannalta liian myöhäistä.

Todisteet Venäjää vastaan ovat jo nyt vastaansanomattomat, jos niitä alkaa tosissaan miettiä.
Donetskin ja Luhanskin alueet Itä-Ukrainassa ovat olleet niin sanotusti laittomassa tilassa viime keväästä asti. Silloin alueen kapinalliset valtasivat hallintorakennuksia ja joitakin alueella sijainneita sotilastukikohtia. Keväällä 2014 näimme kuvia muutamien anastettujen panssariajoneuvojen päällä juhlivista, Venäjän lippua heiluttelevista separatisteista. Saattoivat he saada haltuunsa myös oikeita panssarivaunuja ja jopa kehittyneempiä tykistön asejärjestelmiä, kuten kenttätykkejä, kranaatinheittimiä tai jopa raketinheitinjärjestelmiä.
Mutta sovitaanko nyt niin, että älköön kukaan tulko sanomaan, että nämä hajanaisista ryhmistä kootut kapinalliset olisivat noiden silloin vallattujen aseiden avulla vallanneet ensin liki koko Donbassin alueen ja pitäneet sen jälkeen puoliaan Ukrainan armeijaa vastaan yli puoli vuotta. Välillä Ukrainan vakituiset ja vapaaehtoiset pataljoonat ovat päässeet niskan päälle, mutta sitten taas kapinalliset ovat käynnistäneet yllättäen uuden massiivisen hyökkäyksen, jossa lauotaan jatkuvasti raskaalla Grad-raketinheitinkalustolla pitkin rintamalinjaa ja pakotetaan Ukrainan järjestäytynyt armeija vetäytymään.
Mistä kapinalliset olisivat koko ajan saaneet ammuksia ja uudenaikaisia aseita? Mistä niitä olisi ilmestynyt katukuvaan ja rintamalle, jossa niitä ovat kuvanneet ja nähneet useat länsimaisetkin toimittajat? Kapinallisilla on vain ohuen ohut rannikkokaistale Asovanmerelle, joka sekin on Venäjän laivaston valvoma. Muutoin kapinallisilla on ainoana suuntana Äiti-Venäjä, johon he omien sanojensa mukaan haluavat liittyä.
Miksi todisteita ei julkisteta?
Älköön kukaan tulko sanomaan, etteivätkö kapinallisten aseet tulisi nimenomaan Venäjältä.
On päivänselvää, että länsimaat - tai ainakin Yhdysvallat - tietävät tämän ja heillä on siitä todisteet. Nykyaikaiset sotilassatelliitit ovat taatusti poimineet neulankin heinäsuovasta, ja jokaisen venäläis-Gradin ukrainalaispellolta. Miksi siis todisteita ei esitetä julkisesti ja teilata samalla Venäjää ja sen tyhjää uhittelua maan rakoon?
Arvaukseni on, että syynä on äärimmäisen kireä kansainvälispoliittinen tilanne, jota ei haluta enää yhtään kärjistää.
Mieleen voisi myös hiipiä entistä vahvemmin ajatus: kuka on vuorossa seuraavaksi?" lyhennetty-is

18

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietotoimisto 10

      Nyt täytyy suomen välittömästi aloitta liikekannalle panot toimeet kohta alkaa täysmittainen sota, koskee kaikkia venäjän naapureita. Tästä tulee täys rähinä tarvitsemme kaikki tykit rajoille mitä niitä löytyy, hornetit

    • hullu putler

      Venäjällä niin paljon ydin aseita että vaikea on pysäyttää

      • kersanttikaroliina

        Jos Venäjä käyttää ydinaseita, niin eivät voi valloittaa alueitakaan...


      • Pultereita
        kersanttikaroliina kirjoitti:

        Jos Venäjä käyttää ydinaseita, niin eivät voi valloittaa alueitakaan...

        Suomi natoon ja kiiruusti.


      • put-put-it-in!
        Pultereita kirjoitti:

        Suomi natoon ja kiiruusti.

        älä unta näe. meillä on ulkoministerinä russofiili demujen änkyrä-Tuomioja. Suomi ei sano virallisesti ryssästä mitään negatiivista, ja jos tosiaan Erkistä olisi kiinni, mehän kuuluisimme EU:n sijasta Venäjään.


      • Puttiinit
        put-put-it-in! kirjoitti:

        älä unta näe. meillä on ulkoministerinä russofiili demujen änkyrä-Tuomioja. Suomi ei sano virallisesti ryssästä mitään negatiivista, ja jos tosiaan Erkistä olisi kiinni, mehän kuuluisimme EU:n sijasta Venäjään.

        Venäjän hyökkäystä ukrainaan ei kukaan länsimaa pysäytä,koska ukraina ei ole naton jäsen. Pärjätköön siis omillaan. Mitä me tästä opimme? No ei mitään,meidän poliitikot elää kekkosen ajan lumoissa eikä meillä kuulemma ole hätää. Olisiko aika vaihtaa ministereiksi ihmisiä,joilla on käsitys nykymenosta?


      • KOnstit vähissä
        Puttiinit kirjoitti:

        Venäjän hyökkäystä ukrainaan ei kukaan länsimaa pysäytä,koska ukraina ei ole naton jäsen. Pärjätköön siis omillaan. Mitä me tästä opimme? No ei mitään,meidän poliitikot elää kekkosen ajan lumoissa eikä meillä kuulemma ole hätää. Olisiko aika vaihtaa ministereiksi ihmisiä,joilla on käsitys nykymenosta?

        Juurikin noin. Nyt näemme konkreettisesti, mitä apu Nato-mailta on ei Natoon kuuluville. "Olemme huolissamme tilanteesta...."-lausahdukset eivät paljoa auta.


    • slavaistkrieg

      Tässäkään ei ole muuta takana kuin että jenkit haluaa jalansijan Ukrainaan. Venäjällä on paljon menetettävää ottaen huomioon maiden yhteisen historian. Maan johto uusiksi ja Venäjä myönteiseksi. Ryssät toimivat väärin mutta hyvän ja tärkeän asian puolesta. Jenkit sotkeentuvat asiaan vain ahneuksissaan. Niillä ei ole mitään menetettävää vaan haluavat valtaa. Ukrainalla on tarve uudelle hallinnolle ja vaara joutua valitun kansan pelinappulaksi (Jota he toisin ovat jo) ja Venäjällä vitusti menetettävää ja suuri uhka koukkunokka jutkuista. Sympatiaa Ukrainalle.

    • Natsit kuriin

      Miksi ukrainen natseja ei pysäytetä. Ukrainen rosvo kapitalisti natsit meinaa ryöstää omaa kansaa ja saavutta omasta kansastaan sotavoiton. - Miksi näitä oman kanssa tuhoajia ja ryöstäjiä ei laiteta kuriin ???

      • Tärkeämpi kysymys

        on että miksi palstan komukkaänkyröitä Pia Rask etunenässä ei laiteta kuriin. Mitätön joukko josta ei ole muuhun kuin typeriksi suunsoittajiksi.


      • Rosvot kuriin
        Tärkeämpi kysymys kirjoitti:

        on että miksi palstan komukkaänkyröitä Pia Rask etunenässä ei laiteta kuriin. Mitätön joukko josta ei ole muuhun kuin typeriksi suunsoittajiksi.

        Suuri ongelma ovat juuri ukrainan ahneet natsit, jotka tuhoaa omaa kansaa. Nämä Rosvot tulisi saada kuriin nopeasti.


      • Lohduton näky
        Rosvot kuriin kirjoitti:

        Suuri ongelma ovat juuri ukrainan ahneet natsit, jotka tuhoaa omaa kansaa. Nämä Rosvot tulisi saada kuriin nopeasti.

        Ei omaa kansaa tappamalla-puolin ja toisin. Mitä järkeä ampua raketteja tavallisten ihmisten joukkoon? Raketteja ja huippuaseteknologiaa tarjoavat tahot kuriin heti.Teurastusta.


      • Putlerikomministinaz

        Haloo ryssänpalvoja, natsit on tapettu sukupuuttoon jo 70 vuotta sitten. Ukraina on suvereeni kansa ja valtio, ryssä on ryssä joka tulisi hävittää maailmasta, jolloin maailmanrauha palaisi. Ryssä aiheuttaa toimillaan vihaa itseään kohtaa, eikä tätä tajua edes kommunistiputlerinatsi.


    • Rajat kunniaan!

      Kun kerran Putlin voi lähettää joukkonsa suvereenin valtion alueelle tappamaan ja tuhoamaan kaiken eteensätulevan,siviilit mukaanlukien,niin olis korkea aika herätä myös Suomessa !
      Nykyiset baltian maat ovat kokeneet katkerasti miehityksen ja mitä tekivätkään heti kun pystyivät? Niin,liityivät Natoon,koska se on ainut tae mikä toimii tilanteessa.Putlin ei ymmärrä eikä kunnioita kansainvälisiä sopimuksia,lakia eikä virallisia valtakunnan rajoja.Ja tälläiseen maahan ja sen hallitsijaan ei tehoa mikään muu kun hankkia puolelleen liittolaisia,joilla suurin ase -ja armeijakunta.Nato on ainut vastavoima ja taho ,jota jopa Putlin ei voi ohittaa eikä olla ottamatta huomioon,ennen kuin rupeaa taas muuttelemaan rajoja euroopassa tai pohjolassa !

    • Hohhoijjaa

      Ketä kiinnostaa joku Ukraina? Menkää sotahullut sinne tappelemaan jos noin mieli tekee sotia ja uhota. Aivan sama jos Venäjä ottaa jostain Ukrainasta vähän lääniä itselleen. Mitä se meitä liikuttaa. Ei voisi vähempää kiinnostaa jonkun entisen neukkumaan suvereenisuus. Suurin huoli on, kun ei keksi, mitä ruokaa illalla laittaisi ja veisikö audin merkkihuoltoon tällä vai ensi viikolla. Sekin harmittaa, kun lapsi ei pääse harkkoihin, kun sillä on flunssa. Eli eiköhän eletä arkea ihan kaikessa rauhassa. Jos jotakin sodittaa, niin tuolla maailmalla riittää siihenkin harrastukseen leikkikenttiä esim. Ukrainasta ja Syyriasta.

      • Arjen sankareita ?

        Et ehkä ymmärtänyt,että useammalla kirjoittajalla ollut mielessä pieni Suomi ison ja arvaamattoman rajanaapurin vieressä.Ei täällä sotahulluja ole mutta ilmeisesti arjen musertamia ja omaan pieneen elämäänsä kyllästyneitä .Toki paineita pitää johonkin purkaa mutta se lienee jokin muu ketju.


      • Puttiiniiia
        Arjen sankareita ? kirjoitti:

        Et ehkä ymmärtänyt,että useammalla kirjoittajalla ollut mielessä pieni Suomi ison ja arvaamattoman rajanaapurin vieressä.Ei täällä sotahulluja ole mutta ilmeisesti arjen musertamia ja omaan pieneen elämäänsä kyllästyneitä .Toki paineita pitää johonkin purkaa mutta se lienee jokin muu ketju.

        Venäjän hullu pressa hyökkäilee naapurinsa kimppuun ettei kansalaisten huomio kiinny hänen tekemisiinsä ja maan ajautumiseen suohon. Ei muuta kun rajat kiinni niin että venäläiset pysyy omassa maassaan. Se olisi kaikille parasta. Ei venäläisistä ole elämään sovussa kenenkään kanssa. Totteleevat mielipuoli putinia vaikka jokainen näkee,että ukko on päästään laho.


    • putlerko

      Eikös näitä putlerin desantteja saa mitenkään takaisin svetoon ja viipuriin,
      nyt niitä on jo noin 60000 suomessa ja kaikki putlerin puolella.
      Näistä tulee suomelle ongelma kun valittavat putlerille sossu ei antanut
      tarpeeksi rahaa,suomi on rasistinen maa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe