Turun silmäexpertit- tyytyväimätön tulos!!!

Tammisara

Minulla oli leikkaus 3 kk sitten (likinäköinen), tuloksen pitäisi olla 0 mutta lopuksi tuli plus 0.75. Nyt kaukonäkö on huono sekä likinäkö myös huono. Lisäksi silmät ovat erittäin kuivia, en jaksaa lukea kirjaa enää. Tulokset ovat huonompi kuin ennen leikkausta.
Aina muista kysyä hinnasta etukäteen. Nettisivulla ilmoitetaan että leikkausarvio on ilmainen, mutta heti ensimmäisessä käynnissä, se maksoi 400 euroa, leikkaus maksetaan erikseen kokonaan yli 3000 euroa, lääkkeet ja tippat maksa noin 500 euroa, ja sen jälkeen jälkitarkastukset maksoi yli 100 euroa per kertaa. En usko että siellä käytetään uutta konetta tai uutta teknikkaa. Kone on vanha jo vuoden 2005 alusta, siksi tulos ei ole hyvää. Silmät ovat erittäin kuivia. Vaikka se on komplikaatio leikkausesta, aina käyntiä pakko maksaa yli 100 euroa per kertaa Kelan korvauksella, muuten hinta on 180 euroa per kertaa. Kysyä aina hinnasta etukäteen ja mietti mietti uudestaan uudestaan ennen pääse leikkaukseen Turun silmäexpertiin. Se on vain pieni yritys, koneet ovat olleet käytössä yli 10 vuotta jo, Lasik teknikka on uusittu joko vuosi. Tällä hetkellä komplikaatio on hyvin harvinaisia jos uusi kone käytetään... Kaikkille mietti uudestaan, esimerkiksi rahasta jos tulee komplikaatio niin jatsatko maksaa kallista käynnistä..

11

6846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Papuli

      Hmm.. Ainakin sivuilla kerrotaan, että käytössä on uusi kone, mutta itsehän sinä asiakkaana valitset mikä leikkaus tehdään. Uusin maksaa luonnollisesti enemmän, joten et kai alkanut pihistellä? ;)

      Kokemuksesta voin sanoa, että oma likinäköni leikattiin n. 10 vuotta sitten tarkoituksella plussan puolelle, jolloin se tasaantui pikkuhiljaa nollaan n. puolen vuoden kuluessa. Tämä siksi, että silmien muutokset eivät olleet vielä pysähtyneet. Sinun silmistäsi en tiedä mitään, suosittelen kysymään asiaa lääkäriltäsi.

      Mutta luonnollisesti eri käyntikerta maksaa aina oman summansa. Et varmaan itsekään tekisi työtä ilmaiseksi? Ota selvää hinnoista etukäteen, niin eivät tule yllätyksenä ja anna palautetta suoraan yritykselle, niin siitä on sinulle ehkä jotain hyötyäkin..

    • lasikiin_pettynyt

      Harmi, että silmäsi kuivuvat. Itselleni tuli karvaana yllätyksenä se, että kuivuusongelma jää monella pysyväksi riesaksi - asia, mitä ei tietenkään mainita laserfirmojen mainospuheissa tai edes vastaanotolla. Kuivuus johtuu erään käsityksen mukaan sarveiskalvon hermojen katkeamisesta läppää leikatessa, minkä jälkeen aistitieto silmän kuivumisesta ei enää välity kunnolla autonomiselle hermostolle eikä kyynelrauhanen eritä nestettä riittävästi. Toki monella hermokudos onneksi kasvaa takaisin. Tosin hermotuksen palaamisen laatu on vähän arpapeliä ja silmistä voi tulla aremmat esim. tuulelle.

    • Leikkauksen_riskit

      Alla on silmäleikkauksen riskejä (lista ei ole täydellinen). Suurimmalla osalla silmäleikkaus onnistuu hyvin, mutta joillakin se epäonnistuu täysin. Leikkauksesta voi seurata pysyviä ongelmia näköön ja silmiin. Pahimmillaan leikatulle voi tulla useita näistä ongelmista.

      Myös uusilla koneilla riskit ovat täysin mahdollisia.

      Silmäleikkauksen riskit:
      - pysyvästi kuivat ja epämiellyttävän tuntuiset silmät
      - pysyvät valonvääristymät (halo, starburst, glare)
      - näköä ei saa hyväksi edes laseilla
      - epäsäännöllinen hajataitto tai hajataiton lisääntyminen
      - kaksois- tai haamukuvat
      - huono kontrastinäkö / huono näkö hämärässä tai valoa vasten
      - yli- tai alikorjaus
      - leikkaus väärillä vahvuuksilla
      - uusinta/korjausleikkausta ei voi tehdä
      - regressio eli (kauko)näön palautuminen leikkausta edeltäneeseen tilanteeseen
      - entistä pahempi riippuvaisuus laseista / ei voi käyttää piilolinssejä
      - lähinäön huononeminen / hankaluudet lähinäössä
      - päänsärky (migreenin paheneminen)
      - silmäkipu (pahoinvointi, huimaus)
      - karsastuksen paheneminen
      - lasiaisen samentumat
      - lasiaisen irtauma (verkkokalvon repeytyminen)
      - pysyvä valonarkuus
      - huono tottuminen monovisioniin
      - yliherkkyys silmätipoille
      - sarveiskalvon oheneminen
      - sarveiskalvon pullistuma (keratoconus)
      - verkkokalvon vaurioituminen
      - läppäongelmat
      - epiteelin kasvu
      - tulehdukset
      - masennus

      • MinnaSL

        Tässä laserleikkausten riskit nettisivuiltamme: http://www.turunsilmaexpertit.fi/fi/palvelut/laserkirurgia/riskit/
        Tässä alla yleisimmät, täydellisempi luettelo nettisivuiltamme:
        Riskitöntä lääketieteellistä leikkausta - kirurgiaa - ei ole olemassa. Haluamme informoida asiakkaamme laserleikkausten riskitekijöistä.
        Laserleikkaus ei vaikuta silmien muiden sairauksien kehittymiseen tai niiden hoitoon

        Laserleikkaus ei edistä tai estä muiden silmäsairauksien, kuten harmaakaihin, silmäpainetaudin, silmäpohjarappeuman tai verkkokalvoirtauman kehittymistä. Laserleikkaus ei myöskään ole este näiden sairauksien hoidolle, kuten esimerkiksi harmaakaihileikkaukselle. Laserleikkaus ei myöskään heikennä silmän iskunkestävyyttä eikä muutenkaan vaurioita silmää.
        Haavanparanemisreaktion vaikutus lopulliseen taittovoimaan

        Suurin osa asiakkaistamme näkee leikkauksen jälkeen ilman silmälaseja yhtä hyvin tai paremmin kuin silmälaseilla ennen leikkausta. Silmän taittoarvon stabiloitumista kannattaa odottaa muutama kuukausi leikkauksen jälkeen. Joskus tarvitaan uusintaleikkaus, jos haluttua taittovoimaa ei ensimmäisen leikkauksen jälkeen saavuteta esim. haavan paranemisreaktion seurauksena. Tyytyväisyystakuulla takaamme uusintaleikkauksen takuuhintaan 5 vuotta leikkauksesta haavanparanemisreaktiosta johtuvan taittovoiman ylikorjaantumis- tai alikorjaantumistapauksissa. Turun Silmäexperttien silmäkirurgi Minna Sandberg-Lallin potilaista uusintaleikkaus on tehty vain noin kahdelle prosentille hänen useista tuhansista leikkaamistaan silmästä. Tulosta voidaan pitää erinomaisena, sillä kansainvälisten tutkimusten mukaan uusintaleikkausten tarve on keskimäärin jopa n. 10-20% .
        Silmien kuivuminen

        Tavallinen sivuvaikutus on silmien kuivuminen ensimmäisten kuukausien aikana leikkauksen jälkeen, mikä ilmenee roskan tunteena silmässä. Leikkauksen yhteydessä laitamme tätä vaivaa lievittämään alaluomen kyynelpisteeseen kolmessa kuukaudessa itsestään sulavan kyyneltietulpan. Lisäksi suosittelemme kostutustippojen käyttöä 3-6 kk leikkauksen jälkeen. Kun ostat kolmen kuukauden annoksen kostutustuotteita, saat ne hieman halvemmalla kuin yksitellen ostettaessa. Suosittelemme Blink Intensive Tears Plus-geelitippoja ja nestemäisempiä BioDrop-kostutustippoja. Lisäapuna on hyvä käyttää Omega7 kaksoistyrnikapseleita ja Tears Again-suihketta silmille. Kaikkia tuotteita saa optikkoliikkeestämme ja nettikaupastamme.
        Hämäränäkö

        Hämärässä ja pimeässä näkeminen voi leikkauksen jälkeen olla tilapäisesti jonkin verran heikompaa kuin ennen leikkausta, mikä ilmenee ylimääräisten valorenkaiden näkemisenä tai häikäistymisenä. Vaiva häviää yleensä 3-12 kuukauden kuluessa. Turun Silmäexperteissä on käytössä alansa huippua edustava AMARIS 750S excimer laser, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän hämäränäköongelmia, koska laserointiprofiili räätälöidään kunkin potilaan sarveiskalvon yksityiskohtien perusteella ja koska laserointi kattaa hyvin koko mustuaisaukon alueen. Tällä laserilla voidaan jopa auttaa potilaita, jotka kärsivät hämäränäköongelmista.
        Tulehdusriski kaikessa kirurgiassa

        Kuten minkä tahansa leikkauksen seurauksena, leikkausalue voi myös tulehtua. Tulehdusriskin arvioidaan sarveiskalvon laserleikkauksissa olevan noin promillen luokkaa. Tulehdusten estämiseksi leikattavaan silmään tiputetaan ennen ja jälkeen leikkauksen laajakirjoista antibioottia ja asiakas jatkaa tiputtelua 10 pv leikkauksen jälkeen. Erikoiskoulutetut hoitajamme huoltavat ja steriloivat leikkausvälineistön ja kaikki vaiheet varmistetaan erityisin indikaattorein laatujärjestelmämme mukaisesti.
        Arpisamentuma eli haze PRK:ssa, FLOW:ssa ja LASEKissa

        Aurinkolaseja on hyvä käyttää ulkona ollessa kirkkaassa auringonvalossa noin vuoden ajan varsinkin pintalaserleikkausten (PRK, FLOW ja LASEK) jälkeen, koska auringonvalo voi stimuloida haavanparanemisreaktiota, mikä puolestaan voi aiheuttaa taittovoiman palautumista entiseen suuntaan ja arpisamentuman tuloa. Arpisamentumaa ns. haze voi tulla vain pintalserleikkausten (PRK, FLOW ja LASEK) jälkeen, ei läppäleikkauksen (LASIK) jälkeen. Arpisamentuma voidaan hoitaa lääkityksellä tai korjausleikkauksella.
        Läpän teko LASIK-leikkauksessa

        LASIK-leikkauksessa sarveiskalvon läpän teossa voi joskus olla ongelmia, joita ei voi ennustaa. LASIK-toimenpide voidaan tämän takia joskus joutua keskeyttämään eikä laserointia tehdä sillä kerralla. Noin kolmen kuukauden kuluttua voidaan tehdä uusi LASIK-leikkaus. Kokeneiden silmälääkärien tekemissä leikkauksissa ongelmia on ilmennyt vain 1-2%:ssa leikkauksista. Turun Silmäexperttien silmäkirurgi Minna Sandberg-Lallin potilaista vain alle 0.5 %:lla pitkän kokemuksen ja kehittyneen laitteiston ansiosta.


      • MinnaSL

        Laserleikkuksesta aiheutuva silmien kuivuminen pitäisi mennä ohi 3-6 kk kuluessa leikkauksista. Kun leikkauksen yhteydessä opetamme, että mm. silmien näön vaihtelu ja vetistys johtuvat kuivuudesta, sen myöhemminkin havaitsee helpommin. Noin 50 % suomessa asuvista kärsii kuivasilmäisyydestä, vaikka ei olisi tehty mitään, koska täällä Suomessa meillä on niin alhainen ilman suhteellinen kosteus ja lammitys ja koneellinen ilmastointi kuivattavat ilmaa vielä lisää. Leikkauksen yhteydessä neuvomme, miten kuivasilmäisyyttä voidaan hoitaa suosittelemillamme hyvillä tuotteilla mm. nettikaupastamme saatavalla Blink intensive tears ja ThealozeDuo ja Biodrop kostutustipoilla ja Omega 7eye tyrniöljykapseleilla, jota voi käyttää tarvittaessa myöhemminkin. On myös mahdollista laittaa pysyvät kyyneltietulpat estämään kuivasuilmäisyyttä. Silloin tukitaan kyynelten ulosvirtauskanavaa, jollon omat ja keinokyyneleet pysyvät pidempään silmän pinnassa. Noin 3 kk:ssa sulavat kyyneltietulpat sisältyvat leikkaushintaamme, muuten niiden hinta on 40 €/ silmä.


    • MinnaSL

      Hei Tammisara,

      Pahoittelemme leikkauksestasi mahdollisesti aiheutuneita haittavaikutuksia. Laserleikkuksesta aiheutuva silmien kuivuminen pitäisi mennä ohi 3-6 kk kuluessa leikkauksista. Kun leikkauksen yhteydessä opetamme, että mm. silmien näön vaihtelu ja vetistys johtuvat kuivuudesta, sen myöhemminkin havaitsee helpommin. Noin 50 % suomessa asuvista kärsii kuivasilmäisyydestä, vaikka ei olisi tehty mitään, koska täällä Suomessa meillä on niin alhainen ilman suhteellinen kosteus ja lammitys ja koneellinen ilmastointi kuivattavat ilmaa vielä lisää. Leikkauksen yhteydessä neuvomme, miten kuivasilmäisyyttä voidaan hoitaa suosittelemillamme hyvillä tuotteilla mm. nettikaupastamme saatavalla Blink intensive tears ja ThealozeDuo ja Biodrop kostutustipoilla ja Omega 7eye tyrniöljykapseleilla, jota voi käyttää tarvittaessa myöhemminkin. On myös mahdollista laittaa pysyvät kyyneltietulpat estämään kuivasuilmäisyyttä. Silloin tukitaan kyynelten ulosvirtauskanavaa, jollon omat ja keinokyyneleet pysyvät pidempään silmän pinnassa. Noin 3 kk:ssa sulavat kyyneltietulpat sisältyvat leikkaushintaamme, muuten niiden hinta on 40 €/ silmä.
      Riskitöntä lääketieteellistä leikkausta ei ole, jonka vuoksi käymme jokaisen asiakkaamme kanssa valitun leikkausmuodon yksityiskohdat ja riskit läpi ja annamme paljon asiantuntijamateriaalia sekä hinnaston myös kotiin luettavaksi. Mikäli koet, ettet saanut toimenpiteestä riittävästi tietoa etukäteen tai haluat antaa palautetta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme p. 02 277 5100, [email protected].

      Käytämme toiminnassamme uusinta tekniikkaa - olemme 10 toimintavuotemme aikana jatkuvasti uusineet ja laajentaneet sekä diagnostista laitteistoamme, että laseritamme (meillä on 3 eri laseria nykyisin Amaris750 -Excimer laser ja glaukoomapotilaiden hoidossa käytettävät YAG-ja SLT-laserit) ja olemme käyttäneet taittovirheiden korjaukseen elokuusta 2014 lähtien Medical Excellence -palkinnon saanutta Amaris 750 excimerlaserlaittetta , jota ei edes 10 vuotta sitten ollut vielä myynnissäkään, koska se on kehitettykin vasta myöhemmin. Sen avulla jokainen toimenpide on mahdollisimman turvallinen, nopea ja tarkka. Noudatamme toiminnassamme myös virallisesti sertifioitua ISO 9001:2008 laatujärjestelmää. Tämän vuoksi voimme antaa kaikille excimer-laser potilaillemme tyytyväisyystakuun, mikä pitää sisällään mm. sen, että jos ei ole päästy toivottuun tulokseen, uusintaleikkaus maksaa vain murto-osan ensimmäisen leikkauksen hinnasta eli ensimmäiset 1,5 v. alkuperäisestä leikkauksesta 260 €/ silmä kontrollit, kun primäärileikkauksen hinta on 1450 €/ silmä.

      Tarjoamme ensimmäisen silmälääkärin antaman alustavan kirjallisen arvion taittovirheiden korjauksesta ilmaiseksi infoon ja henkilökunnan tekemiin alustaviin mittauksiin liittyen. Mikäli samalla käynnillä tehdään muita toimenpiteitä tai koko esitutkimus silmälääkärin toimesta sekä silmien perusteellinen terveystarkastus, ovat ne normaalin hinnaston mukaisia ja niistä sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen. Tarjoamme myös joustavia rahoitusvaihtoehtoja sekä osamaksumahdollisuuden toimenpiteiden ja tutkimusten maksuun.

      Leikkaustulos voi menetelmästä riippuen muuttua jopa 3-9 kk leikkauksesta haavan paranemisreaktion seurauksena, joten tulos ei välttämättä ole vielä lopullinen 3 kk leikkauksista. Mikäli et ole tyytyväinen tulokseen, suosittelen ottamaan yhteyttä Turun Silmäexpertteihin, jolloin voimme tutkia mahdollista uusintaleikkauksen tarvetta. Olen tehnyt silmien laserleikkauksia vuodesta 1997 lähtien laserleikkausten uranuurtajana Turussa (ensimmäiset 8 v. muualla kuin Turun Silmäexperteissä) ja sinä aikana vain noin kahdelle prosentille potilaistani on tavinnut tehdä uusintaleikkauksia ja yleensä viimeistään silloin on päästy tovottuun tulokseen.

      Ystävällisin terveisin,
      Minna Sandberg-Lall, LT
      Silmätautiopin dosentti
      Silmäkirurgi
      Turun Silmäexperttien vastaava lääkäri

    • MinnaSL

      Hei Tammisara,

      Pahoittelemme leikkauksestasi mahdollisesti aiheutuneita haittavaikutuksia. Laserleikkuksesta aiheutuva silmien kuivuminen pitäisi mennä ohi 3-6 kk kuluessa leikkauksista. Kun leikkauksen yhteydessä opetamme, että mm. silmien näön vaihtelu ja vetistys johtuvat kuivuudesta, sen myöhemminkin havaitsee helpommin. Noin 50 % suomessa asuvista kärsii kuivasilmäisyydestä, vaikka ei olisi tehty mitään, koska täällä Suomessa meillä on niin alhainen ilman suhteellinen kosteus ja lammitys ja koneellinen ilmastointi kuivattavat ilmaa vielä lisää. Leikkauksen yhteydessä neuvomme, miten kuivasilmäisyyttä voidaan hoitaa suosittelemillamme hyvillä tuotteilla mm. nettikaupastamme saatavalla Blink intensive tears ja ThealozeDuo ja Biodrop kostutustipoilla ja Omega 7eye tyrniöljykapseleilla, jota voi käyttää tarvittaessa myöhemminkin. On myös mahdollista laittaa pysyvät kyyneltietulpat estämään kuivasuilmäisyyttä. Silloin tukitaan kyynelten ulosvirtauskanavaa, jollon omat ja keinokyyneleet pysyvät pidempään silmän pinnassa. Noin 3 kk:ssa sulavat kyyneltietulpat sisältyvat leikkaushintaamme, muuten niiden hinta on 40 €/ silmä.

      Riskitöntä lääketieteellistä leikkausta ei ole, jonka vuoksi käymme jokaisen asiakkaamme kanssa valitun leikkausmuodon yksityiskohdat ja riskit läpi ja annamme paljon asiantuntijamateriaalia sekä hinnaston myös kotiin luettavaksi. Mikäli koet, ettet saanut toimenpiteestä riittävästi tietoa etukäteen tai haluat antaa palautetta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme p. 02 277 5100, [email protected].

      Käytämme toiminnassamme uusinta tekniikkaa - olemme 10 toimintavuotemme aikana jatkuvasti uusineet ja laajentaneet sekä diagnostista laitteistoamme, että laseritamme (meillä on 3 eri laseria nykyisin Amaris750 -Excimer laser ja glaukoomapotilaiden hoidossa käytettävät YAG-ja SLT-laserit) ja olemme käyttäneet taittovirheiden korjaukseen elokuusta 2014 lähtien Medical Excellence -palkinnon saanutta Amaris 750 excimerlaserlaittetta , jota ei edes 10 vuotta sitten ollut vielä myynnissäkään, koska se on kehitettykin vasta myöhemmin. Sen avulla jokainen toimenpide on mahdollisimman turvallinen, nopea ja tarkka. Noudatamme toiminnassamme myös virallisesti sertifioitua ISO 9001:2008 laatujärjestelmää. Tämän vuoksi voimme antaa kaikille excimer-laser potilaillemme tyytyväisyystakuun, mikä pitää sisällään mm. sen, että jos ei ole päästy toivottuun tulokseen, uusintaleikkaus maksaa vain murto-osan ensimmäisen leikkauksen hinnasta eli ensimmäiset 1,5 v. alkuperäisestä leikkauksesta 260 €/ silmä kontrollit, kun primäärileikkauksen hinta on 1450 €/ silmä.

      Tarjoamme ensimmäisen silmälääkärin antaman alustavan kirjallisen arvion taittovirheiden korjauksesta ilmaiseksi infoon ja henkilökunnan tekemiin alustaviin mittauksiin liittyen. Mikäli samalla käynnillä tehdään muita toimenpiteitä tai koko esitutkimus silmälääkärin toimesta sekä silmien perusteellinen terveystarkastus, ovat ne normaalin hinnaston mukaisia ja niistä sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen. Tarjoamme myös joustavia rahoitusvaihtoehtoja sekä osamaksumahdollisuuden toimenpiteiden ja tutkimusten maksuun.

      Leikkaustulos voi menetelmästä riippuen muuttua jopa 3-9 kk leikkauksesta haavan paranemisreaktion seurauksena, joten tulos ei välttämättä ole vielä lopullinen 3 kk leikkauksista. Mikäli et ole tyytyväinen tulokseen, suosittelen ottamaan yhteyttä Turun Silmäexpertteihin, jolloin voimme tutkia mahdollista uusintaleikkauksen tarvetta. Olen tehnyt silmien laserleikkauksia vuodesta 1997 lähtien laserleikkausten uranuurtajana Turussa (ensimmäiset 8 v. muualla kuin Turun Silmäexperteissä) ja sinä aikana vain noin kahdelle prosentille potilaistani on tavinnut tehdä uusintaleikkauksia ja yleensä viimeistään silloin on päästy tovottuun tulokseen.

      Ystävällisin terveisin,

      Minna Sandberg-Lall, LT

      Silmätautiopin dosentti

      Silmäkirurgi

      Turun Silmäexperttien vastaava lääkäri

      • rillipää_m43v

        Moi !

        Omia silmiäni ei ole leikattu, mutta kyselisin vaan mielipidettä, kun itsellä on melko suuri likinäkö taittovirhe (toisessa silmässä n. -9, ja toisessa n. -10) että mitä leikkausmenetelmää suosittelet?
        Olen kuullut että tulossa olis joku uusi linssileikkaus, jossa silmään vaihdetaan näön korjaava mykiö, vai onko perinteinen sarveiskalvoon tehtävä laserointi turvallisempi vaihtoehto.. Kävin muutama vuosi sitten silmäleikkauksen esitutkimuksessa, jossa sanottiin, että sarveiskalvoni paksuus riittäisi laserleikkaukseen.

        T. likinäköinen_mies43v


    • Anonyymi

      Täysin sama mieltä!! Tuota paikkaa en suosittelee kenellekään! Varasin ajan maksuttoman laasertarkistuksen joka tuli kuitenkin maksamaan reilu 300€
      Kahden tunnin tutkimus kesti neljä tuntia jonka jälkeen miespuolinen mikälie vastaanotolla kohteli minua kun roskaa!

    • Anonyymi

      No nyt Turun sanomissa juttu, että valvira on poistanut oikeudet toimia muuta kuin valvonnan alla silmälääkäriltä virhediagnoosien ja kalliiden tarpeettomien toimenpiteiden tekemisestä. Ja juurikin Turun Silmäexpertit vastuulääkäri. Se siis siitä täälläkin kirjoittaneen henkilön toimimasta. Väärintoiminta oli siis niin vakavaa, että ainoa vaihtoehto oli valviralla rajoittaa ammatin harjoittamista. Ei siis mistään pikkuasioista kyse. Jenkkilässä asiakkaat hakisivat miljoonakorvaukset joukolla.

    • Anonyymi

      Saakohan Suomessa haettua korvauksia.
      Ihan järkyttävä juttu!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe