Työpaikkakiusaamisesta saadut rangasitukset?

tiedosta kiitollinen

Onko täällä kellään tietoa mitä kiusaaja saa rangaistukseksi. Asia on aika iso, kun se juuret johtaa lähiomaisiin ja kenties koko uran loppumisen. Kirjoittakaan tänne tietoja!

15

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eekki

      En tiedä muita rangaistuja kuin H. Ahteen kiusaajan. Yleensähän rangaistukset lankeavat kiusatuille potkujen, yms. muodossa.

      • 1234567

        On niitä rangaistuksia enemmänkin. Yleensä korvaukset ovat suuruudeltaan ´pientä taskurahaa´. Jos kiusaajana on suuren organisaation esimies varsinkin kunnallisella alalla, niin mitään rangaistusta ei käytännössä tule, koska ne pienet sakot otetaan veronmaksajien pussista. Se joka kiusata tahtoo, niin sen huvin saa halvalla (lähes ilmaiseksi). Maksumies on aina kiusattu.


      • valtiokonttori

        Kyllä se esimies joka kiusaa alaisiaan palkkionsa saa. Palkkio on palkankorotus ja eläkkeeelle päästyänsä saa viellä ASESSORIN-arvonimen!


      • kunta

        Niin minunkin tapauksessani kävi. Kiusaaja sai ylennyksen ja palkankorotuksen.


      • 234165378
        1234567 kirjoitti:

        On niitä rangaistuksia enemmänkin. Yleensä korvaukset ovat suuruudeltaan ´pientä taskurahaa´. Jos kiusaajana on suuren organisaation esimies varsinkin kunnallisella alalla, niin mitään rangaistusta ei käytännössä tule, koska ne pienet sakot otetaan veronmaksajien pussista. Se joka kiusata tahtoo, niin sen huvin saa halvalla (lähes ilmaiseksi). Maksumies on aina kiusattu.

        Kunnallisella puolella yleistä koska kiusaajana voi olla kouluja käymätön mutta uskoon hurahtanut ja nuorena kadulla ja linnassa viihtynyt yli 50v. henkilö.


    • huonotlait

      Jos kiusaaminen pystytään todentamaan vainoamiseksi, niin kaksi vuotta saattaa napsahtaa linnaa. Vainoamista pitää tässä tapauksessa tapahtua myös kohteen vapaa-ajalla, mutta sekin on yllättävän yleistä.
      Vainoamisesta ei ole tuomittu vielä yhtään naista, mikä on pieni ihme.

      Jos taas kiusaaja tuomitaan esim. häirinnästä tai kunnianloukkauksesta, niin päiväsakoilla selviää.

      • naisetovattaitavia

        "Vainoamisesta ei ole tuomittu vielä yhtään naista, mikä on pieni ihme."

        Naiset on niin ovelia tässä lajissa, että uhri ei juuri pysty puolustautumaan! Miehet kai ovat kiusaajinakin suoraviivaisempia. Olin naislauman röykytyksessä vuosikaudet, mutta mitään en olisi voinut todistaa. Selän takana tapahtuvaa mustamaalaamista on lähes mahdoton vaatia selvitettäväksi, koska kukaan ei suostu puhumaan, millaista p**kaa on levitelty. Ikäviä asioita vain tapahtui. Silloin tällöin antoivat naamat virneessä vihjeitä, että taas on jotain pirullista keksitty. Siis samanlaista toimintaa kuin ala-asteen tyttöoppilailla.


      • maalis

        Sama tapahtui mieslauman keskuudessa. Paljon vihjailtiin, mutta mitään en voinut todistaa. En enää kunnioita tiettyjä miehiä tai edes heidän työkokemustaan. Pohjasakkaa minun silmissäni.


    • sössönsössön

      Ei sen kiusaajan tartte olla esimies vaan oma työkaverisi,Jos et mielistele pomoja etkä halua olla paikalla hänen kohdellessaan muita työkavereita k-päisesti,joudut kohta myös sinä kiusatuksi.

    • ksdjfskldjf

      On varmasti tullut rangaistuksia, jos vie asian poliisille, sakkoja ja ehkä tuomio. Harvoin viedään poliisille, harmi.

    • Kumpiamahtaaolla

      Onkohan ne siellä Vantaan aikuisopistossa miehiä vai naisia ?
      Vakavaa työpaikkakiusaamista, uutisoi Vantaan sanomat.

    • Suoraselkäisyyttä_kiitos

      Minulla taas juuret johtaa yhteen työpaikkaan, mutta jossain vaiheessa sitten omaisille on kerrottu perätöntä tarinaa. Yksi sukulainen tietää, että mikä on totuus. Muut ei. Ei nämä mitään rangaistuksia saaneet, soitin työsuojeluviranomaisellekin. Siellä oli varsinainen törkimys, jonka mukaan perättömien juorujen levittäminen ja seksuaalinen häirintä eivät ole mitään kiusaamista. Sanoin, että on, hän siihen intti että ei tuo ole kiusaamista! Siihen jäi se oikeuksien hakeminen, kun viimeinen oljenkorsi meni. En masennukseltani jaksanut valittaa hänestä. Jälkeenpäin tuli mieleeni, että oliko joku siitä työpaikasta jo antanut vääristeltyjä lausumia, koska seinä tuli vastaan. Pitkäaikaista yhteistyötä näillä virastoilla oli keskenänsä noin niin kuin "viran puolesta". Enkä soittanut enää siihen virastoon. Tämä törkimys ei siis ollut mies, vaan nainen. Todella uskomatonta. Nämä kiusaajat ovat saaneet jälkeenpäin rangaistuksenaan ihmettelyä ja puhumista heistä, koska sittemmin totuuksia rupesi tulemaan ilmi, sellaisia totuuksia jotka kumosivat heidän valehtelunsa. Sitä on ihmetelty niin talossa kuin muuallakin. Ja tulee jatkossakin ilmi sellaisia totuuksia, siitä olen aivan varma. Sinä joka sairastut tai joka sairastutetaan päästään vialla olevien epähenkilöiden toimesta, sinun reaktiosi on terve reaktio sairaaseen toimintaan. Minä itse voin pahoin kaikissa sellaisissa työpaikoissa, jossa on epäpätevää johtamista ja jossa ihmisiä häiritään ja selän takana puhutaan pahaa ja sabotoidaan töitä. En halua ollenkaan katsoa sellaista peliä, ja tulen kyllä puuttumaan sellaiseen toimintaan, jos vaan sellaista huomaan. Tosin minulle ei kukaan uskalla tulla perättömiä puhumaan eikä edes yritä manipuloida mukaan juoruamisen epäjaloon lajiin. Siksi olenkin ollut jokseenkin aina epäsuosittu alhaisten henkilöiden keskuudessa, ja tulen olemaan jatkossakin. Eli potentiaalinen kiusaamisen kohde, etenkin jos työpaikka on pullollaan pulloposkisia pulloa rakastavia perseennuolijoita ja esimies on joku naismainen vätys, joka ei ota mitään kantaa mihinkään ja kieltää ongelmien olemassaolon. Jos olen epäsuosittu sellaisten henkilöiden keskuudessa, niin se todistaa että en ole heidän kaltaisensa. En tarvitse alhaisten ihmisten seuraa millään tavalla, en heidän suosiossaan halua paistatella. Mitä niillä onnettomilla, tyhjillä ihmisen kuorilla olisi annettavaa maailmalle, yhteiskunnalle, muille ihmisille, ei mitään.

    • tilannekomiikkaa

      Kyllä esimieskiusaajat saavat palkkansa .Kiusaajan liittolainen määrää jonkun alaisen keräämään nimiä ja rahaa ,"kun ystävä lähtee eläkkeelle" Kas vaan alistettu ja pelokas työntekijä antaa rahaa, että kun tyranni lähtee. Näin tyranni käy vielä kukkarollakin ennen häipymistään . Esimerkki on ikänsä miehiä vihanneesta sairaalan osastonhoitajasta

    • eiuutta

      Kyllä se niin on että se kiusattu joutuu/ pakotetaan lähtemään, kiusaaja jää ja saa ylennyksen sekä palkitaan päänsilityksellä.
      Eli ei siis mitään uutta auringon alla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe