Liedon yksityinen hoitokoti, ÄLÄ MENE

voivoi1

Kesätyö kausi lähestyy taas, ja myös Liedon yksityisen hoitokodin paikat aukeavat. Haluankin kaikkia miettimään tarkasti, ennenkuin hakevat!

Itse sain viime vuonna pitkän sijaisuuden, mutta 3 pvä jälkeen irtisanouduin.

Työtunteja ei tullut sovitun mukaan, luvattiin kokopäivä työtä mutta listoihin ilmestyi muutama hassu vuoro viikossa. Kuulemma ehkä voisi tulla myöhemmin lisää, ei tuntunut taloudellisesti kovin turvalliselta.

Noin puolet henkilökunnasta puhuu juuri ja juuri autettavasti suomea. Vanhuksen pyyntöjä ja juttelua eivät siis ymmärrä, vaaratilanteitakin syntyi. Lääkeohjeitakaan eivät ymmärtäneet mutta antoivat silti...

Vanhuksia kohdeltiin kuin heillä ei olisi mitään arvoa enää. 2 vaipan laitto päällekkäin oli tavallista "jotta ei sitten tarvitse heti vaihtaa". Kesken ruokailuaikaa vessaan pyytävälle miehelle sanottiin kovaan ääneen "Laske vaippaan alles, sitä varten se on". Vaippa ei siis ole vahinkoja tai hallitsematonta suolta varten, vaan myös vessaan kykeneville ainut tapa helpottaa oloaan. Esimerkkejä olisi vaikka kuinka.

Mitään hyvää en ole vielä tästä hoitokodista kuullut, vaitsi lehtijutuista. Vaihtuvuus talossa on runsasta, enkä ihmittele miksi. Älkää menkö, kun paikkoja on muitakin.

24

6447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ytrewq

      Ohhoh.

      Ehkäpä tuollainen paikka onkin mitä sopivin niille, joilla on korkea työmoraali, vilpitön halu auttaa ja kenties jopa muuttaa käytäntöjä -ainakin omalla kohdallaan.

      Ei ihme, että vanhustenhoito on kurjassa jamassa, kun kukaan ei viitsi edes yrittää heidän olojaan parantaa. Toivottavasti minua ei tulevaisuudessa hoida kukaan muutaman päivän jälkeen luovuttava kitisijä.

      • Riiiiiiiiiiii

        Olisitko itse jäänyt kyseiseen paikkaan, jos sinulle olisi luvattu kokopäivätyötä? Luuletko, että sinua tulevaisuudessa hoitavat Florence Nightingalet, joista voit muka voivasi valkata päältä parhaat - palkkaa ja luvattuja työolosuhteita heillä ei tietenkään ole lupa toivoa?


      • Anonyymi
        Riiiiiiiiiiii kirjoitti:

        Olisitko itse jäänyt kyseiseen paikkaan, jos sinulle olisi luvattu kokopäivätyötä? Luuletko, että sinua tulevaisuudessa hoitavat Florence Nightingalet, joista voit muka voivasi valkata päältä parhaat - palkkaa ja luvattuja työolosuhteita heillä ei tietenkään ole lupa toivoa?

        Älypää.


    • Sh-92

      Kolmessa vrk:ssa tuskin tutustuit paikkaan, sen asukkaisiin ja hoitajiin niin hyvin, että pystyt tuomitsemaan.
      Esim. tuo vessaan meno...ehkä mies oli muistisairas, joka pyytää vessaan 15 min välein, kun ei enää tunnista virtsaamistarvetta eikä muista vessassa käyneensä - tms., vaihtoehtoja ja selityksiä on lukuisia ja tuollaisia tilanteita kaikkialla. Olisiko muiden asukaiden sitten pitänyt odotella ruokansa jäähtymistä, jotta herra pääsee pissalle juuri sillä tietyllä hetkellä?
      Jos todella uskoo että paikassa tapahtuu välinpitämättömyyttä tai jopa suoranaista vallan väärinkäyttöä hoitajien puolelta (kyllä, sitäkin sattuu, ikävä kyllä), niin sinun ratkaisusi sitten on sulkea siltä silmäsi ja kävellä pois? Miten urpo pitää olla, että näin julkisesti sitten kehottaa muitakin tekemään samoin?
      Ei tullut mieleen mitään muuta...?

      • Anonyymi

        Pystyy ihan hyvin. Hienoa kun kertoo.


    • samoineimennä

      Jo vuosia on ollut tiedossa hoitohenkilöstön keskuudessa kyseisen laitoksen ala-arvoinen hoidon taso. Eikä pelkästään henkilökunnasta joku ole poistunut kolmen päivän jälkeen. Tiedän tasan tarkkaan, että omaiset ovat myös ottaneet vanhuksensa pois kyseisestä laitoksesta lyhyen hoitojakson jälkeen huomattuaan hoidon ala-arvoisen tason.
      Ilmeisesti puolustelu tulee ko laitoksen omistajien taholta. Miten on rva johtaja, vahditko vielä, onko pissainen vaippa vielä suihkun jälkeen vetokykyinen ettei vain tuhlattaisi vaippoja? Tiesitkö, että hoitajat suihkuttivat ne tahallaan vedellä märiksi ettei vanhukselle tarvitse laittaa likaista vaippaa? Ja kun TURKU (huh häpeä) kilpailuttaa yksityisiä hoitopaikkoja, ko laitos on kilpailukykyinen halvoilla tarjouksillaan. Näin se suomalainen vanhusten hoito toimii.
      Komppaan aloittajaa. Jos sinulla on eettistä omaatuntoa, älä mene ko laitokseen tai tee kirjallisia valituksia kaikista epäkohdista joita olet jo siellä nähnyt.
      Sh-92 on joko omistajien manipuloima tai muuten vain ymmärrystä vaille. Ei siinä laitoksessa keskustelu eikä epäkohtien esiintuominen ole mahdollista.

    • Sushanti

      Olen valitettavasti saanut omaisensa seurata Liedon yksityisen "hoitokodin" toiminnan tasoa puoli vuotta. Kävin tapaamassa omaistani päivittäin eri vuorokauden aikoina. Valitettavasti mitään hyvää ei jäänyt käteen.

      Kuten todettu henkilökuntaa on liian vähän, heiltä puuttuu alan erikoisosaamista ja kielitaitoa, viriketoimintaa ei järjestetä, hoitajat purkavat omaa stressiään asukkaisiin ja asukkaiden lääkitystä lisätään aina kun ongelmia tulee.

      Liedossa on säilytyskeskus ei hoitokoti!

      En voi suositella sitä kenellekään.

      Jaksan vain ihmetellä miten hoitajista voi tulla niin välinpitämättömiä ja kunnianhimottomia. Jotain on pahasti pielessä!

    • Sicce47

      Mikäli on todellista huomautettavaa hoidon tasosta, hoidettavien kohtelusta tms., oikea väylä olisi tehdä muistutus paikan johtajalle. Hänen tehtävänsä on selvittää asia ja antaa vastaus muistutuksen tekijälle. Toinen mahdollisuus on kantelu aluehallintokeskukseen. Se tehdään kirjallisena ja siihen on olemassa oma lomakkeensakin. Voi myös tehdä vapaamuotoisena. Aluehallintokeskus toimii tässä tapauksessa Turun ja Porin Lääninhallituksen yhteydessä. Olin vuosia sitten mukana prosessissa, jossa yksi " säilytyslaitos" lopulta menetti toimilupansa. Ehkä minunkin kanteluni oli yhtenä osatekijänä. Omia tuntojaan purkamalla auttaa korkeintaan itseään. Toimimalla voi auttaa muitakin.

    • Eeromattijohannes

      Omaiseni pitkäaikaisesta hoidosta ja toipumisesta on aivan päinvastaiset kokemukset. Puutteita toki joskus on. Kuten kaikissa paikoissa. Asioihin voi itse ehdottaa parannusta, kun tarvetta ilmenee.

      • PekkaErnesti

        Miltäköhän osastolta on hyvät kokemukset? Osastoja kuitenkin aikasta monta.


    • Ritukka76

      Mitäköhän ko. hoitokotiin mahtaa nykyään kuulua... ollut pariin otteeseen lööpeissä, negatiivisessa valossa...
      Työhakemuksia täyttelen ja pohdin, että pistäiskö sinne myös moisen menemään

      • Kyllä parempia paikkoja on. En suosittele.


    • Kärsivävanhus

      Älkää hyvät ystävät menkö lähellekkään noita paikkoja , kertokaa poliisille ja palokunnalle , maanmittauslaitokselle hautausurkakoisijalle papille ja kelle tahansa että tuommoiset paikat otettaisiin tarkastukseen. Miettikää mikä teitä odottaa kun te olette siinä iässä että olette noiden amoilla. Nyt ihmisistä pidetään tarjouskilpailu , se saa joka vähiten perii korvausta, kaupan olette silloin te työntekijöinä, ette saa alkujaankaan ihmisarvoista kohtelua, teille huudetaan työpaikka mahdollisimman pienellä palkalla ja mahdollisimman huono työympäristö epäinhimillisillä työolosuhteilla. Teidän pitäisi näytellä nöyrää palvelijaa ja kohteliasta hoitajaa vanhoille ihmisille jota ovat antaneet laikkensa yhteiskunnan hyväksi. Olette auttamattomassa sudenkuopassa vasten tahtoanne jonka selkänahasta pitää rahanahneen työnantanjan repiä huikeita voittoja , järjettömiä osinkoja , käsittämöntä johtajanpalkkaa. Tilanne on kohdallanne epätoivoivoinen , vaikka kuinka haluaisitte auttaa vanhuksia niin teille ei siihen suoda minkään laisia mahdollisuuksia vaikka henkkeen ja vereen asti haluaisitte .
      Kaupallinen järjestelmä kaikilta osiltaan johon liittyy ihminen on mahdoton , se oli
      jo tiedossa silloin kun Suomi itsenäistyi ja yhteiskunta alkoi huolehtimaan hoiva, terveys,sairaus, lasten, vammaisten ja muiden huollosta. Silloin oli järkeä hoitaa asia kuten imisten tulee tehdä , mihin se järki on kadonnut.EU:ko sen vei, Klobaali ilmiö, sekö se oli, Oliko se tuo kirottu merkki €. Mikä sai ihmiset kuin puusta pudonneiksi.
      Eikö se ollut se laulu ” Kun suomi puusta putosi”

    • Hoita

      Kyseisessä paikassa ei välitetä asukkaista, tärkeintä on näyttää hyvältä ja että rahaa tulee. Hoitajia ei perehdytetään eikä anneta tärkeitä tietoja asukkaista. Ei myöskään uudella hoitajalla ole mahdollisuutta/aikaa alkaa tutkimaan asukkaiden kansioita heidän sairauksista ja taustoista jolloin olisi helpompi alkaa heitä hoitamaan. Henkilökunta suurimmillaan ei hyvää suomea puhuvia. Oma kännykkä ja tauko tärkeämpi. Asukkaille sanotaan pissaa vaippaan siksi se sinulla on. Jos vuodepotilas pyytää juotavaa sanotaan juuri sait ja annetaan nokka mukista vihaisena pari pientä hörppyä ja äkkiä ulos huoneesta. Töihin tullaan myöhässä, tietyt samat ihmiset ja kotiin lähdetään niin että kun työpäivä loppuu niin ollaan jo menossa talosta ulkona ja menossa kotiin. Elikkä pukukopppeihin mennään parhaimmillaan 15 minuuttia etuajassa ja odotetaan siellä että voi lähteä. Raporttien anto niukkaa. Osastolta toiselle hoitajia lajitellaan ilman mitään opastusta ja ohjausta ja heti pitäisi mm hoitaa lääkitykset ym tärkeät jutut vaikka ei edes potilaita tunne. Dementtiapotilailta itseltään vaikea kysellä. Vaippoja ei saa liian usein vaihtaa ja jos asukas pyytää usein apua on hän ns vaikea tapaus. Kun vieraita niin silloin ollaan "todella" ahkeria muuten tehdään pakolliset vain. Johtaja kuitenkin ilmoittanut että aina jotain tehtävää on. Huoneissa ei nimiä eikä numeroita jolloin uuden vaikea tietää kenen huone on. En suosittele kenellekään paikkaa en hoitajille enkä itse veisi läheisiä ihmisiä sinne "hoidettavaksi".

      • Thehoitaja

        Kamala oli paikka jo 2000 luvun alussa,jolloin yritys oli vielä Junniloiden oma.Pihlajalinnan oston jälkeen edelleen mädimmät omenat korissa näkyy esim.AVI-huomautusten suhteen.Kaikki huomautuksen saaneet ovat olleet näitä Junniloiden aikoinaan perustamia:Setälänpiha,Matinkartano ja Raision Oiva.Nyt viimeisenä otsikoissa kuolleeksi hakattu ihminen ensimmäiseksi mainitussa.Ei sanat riitä kuvaamaan miten järkyttävää.


      • Anonyymi

        Onko sinulla kokemusta tuosta paikasta ja puhutko asiaa? Vai vain kuulo puhetta? Minä olen ollut töissä siellä ja tuollaista ei ole minun aikanani tapahtunut.
        Kuulo puheisiin ei kannata luottaa.
        Ns.ulkomaalaistaustaiset työntekijät suorittavat koulussa jo jonkun projektin että läpäisevät ja pärjäävät alalla puhuen Suomea ja kaikki eivät pääse, eriasia puhuvatko sitä työssään?! Minä puhuin heille Suomea en muuta koska se on vaatimuksena heille.
        Teimme parhaamme siellä ja lähdin koska minusta aikaa oli liian vähän hoidettavaa kohden
        AVI;sta paikka on kunnossa.
        Toivon että joku saa paikan vielä parempaan kuntoon.


    • Hoitaja124

      Olin itse Matinkartanossa töissä. Jo ensimmäisen kuukauden aikana huomasin monen monta mätää kohtaa. Halusin jatkaa, koska halusin auttaa, hoitaa niitä asukkaita. Se oli kuitenkin suuri virhe. Siellä on joitakin vuosia töissä olleita hoitajia. He söivät uusia hoitajia sieltä ulos. Hoitajia tuli ja meni. Ilmapiiri oli aivan jäätävä. Harva hoitaja tosiaan puhuu suomea kunnolla. Hoitajamitoitus ei ole alkuunkaan riittävä. Siitä valitettiin, mutta turhaan. Yhtäkin naista istutettiin tuolissa kaksin vöin kiinnitettynä aamukuudesta iltamyöhään. Välillä sai kävellä vessaan hoitajan kanssa. Vöissä siksi ettei mene tupakkaterassille, toisten huoneisiin tai yleensäkin ulos. Asukkaita ei siellä hoideta. Heidät pidetään just ja just hengissä jotta maksajat säilyvät. He ovat säilössä siellä. Se paikka pitäisi sulkea tai tehdä suuren suuret muutokset.

      • Hoitsu63

        Tämä tuoliin sidottu nainen.. miten sellainen voi olla mahdollista? Noista syistä lääkäri ei anna sitomislupaa?


    • Anonyymi

      No joo, tälleen valitettavasti aikani läheltä seuranneena,mutta nyt onneksi onnellisesti jo uusissa kuvioissa vaikuttavana voisi todeta jotain. Eli juuri oli yt:t koko konsernissa, vaikka hoitajamitoitusta ollaan nostamassa, kertoo jotain konsernista. Vastaavat sairaanhoitajat olivat ennemminkin vastuuntunnottomia hoitajia, oman selkänahan pelastaminen ja oikeista töistä laistaminen ensimmäisenä mielessä. Rakkaat työtoverit viettivät huolella "ansaitsemansa" tauot, kahvitauko oli helposti kolme varttia ja ruokatauko luonnollisesti enemmän. Paskan väliä,että jonkun työt oli kuitenkin tehtävä. Kieli oli tatuoitunut ruskeaksi tosi monella ja osalla jopa pikimustaksi. Eli muutamalla sanalla : Paska firma, paska työyhteisö !

      • Anonyymi

        Kenen persettä siellä nuollaan? Pomon? Asiakkaiden? Ja yt' t ei vaikuttanut juuri lainkaan hoitajiin... Tauot vietetään käsittääkseni asiakkaiden seurassa, tai ainakin samassa tilassa heidän kanssaan.. eiköhän pieni tauon venyminen siinä kohtaa ole suotavaa, jos jatkuvasti tulee keskeytyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen persettä siellä nuollaan? Pomon? Asiakkaiden? Ja yt' t ei vaikuttanut juuri lainkaan hoitajiin... Tauot vietetään käsittääkseni asiakkaiden seurassa, tai ainakin samassa tilassa heidän kanssaan.. eiköhän pieni tauon venyminen siinä kohtaa ole suotavaa, jos jatkuvasti tulee keskeytyksiä.

        Nykyään aivan tosi mukava paikka työskennellä. Paljon on tehty parannuksia ja niitä tehdään jatkossakin. Valtaosa hoitajista aidosti välittävät asiakkaistaan ja työilmapiirissä on tapahtunut suunnaton muutos. Johtunee ehkä siitä, että ns. "myrkyttäjät" ovat siirtyneet muihin töihin. Tykkään ja voin lämpimästi suositella muillekkin. ♡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään aivan tosi mukava paikka työskennellä. Paljon on tehty parannuksia ja niitä tehdään jatkossakin. Valtaosa hoitajista aidosti välittävät asiakkaistaan ja työilmapiirissä on tapahtunut suunnaton muutos. Johtunee ehkä siitä, että ns. "myrkyttäjät" ovat siirtyneet muihin töihin. Tykkään ja voin lämpimästi suositella muillekkin. ♡

        Voin kompata sijaisena tätä.. En pysty yhdistämään aloittajan (jo monta vuotta vanhoihin) kommentteihin tätä samaa hoitokotia. Jo monta hoitokotia (yksityisiä ja julkisia) nähneenä, voin vain sanoa että erittäin tasokasta hoitoa tarjoava paikka on kyseessä, ja kuten edellinen anonyymi totesi, hoitajia jotka aidosti välittävät asiakkaista..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin kompata sijaisena tätä.. En pysty yhdistämään aloittajan (jo monta vuotta vanhoihin) kommentteihin tätä samaa hoitokotia. Jo monta hoitokotia (yksityisiä ja julkisia) nähneenä, voin vain sanoa että erittäin tasokasta hoitoa tarjoava paikka on kyseessä, ja kuten edellinen anonyymi totesi, hoitajia jotka aidosti välittävät asiakkaista..

        Uskoo ken tahtoo 🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoo ken tahtoo 🤣🤣

        No kerro sinä nykytilanteesta näkemys.. teen itse usein keikkaa sinne. Keskustellaan asiasta. Ihan mielenkiinnolla odotan...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe