Selvitetäänkö, miten saada kotisivut halvalla?

Kalevi-K

Pyydän, älkää ruvetko laittamaan tänne tyhjiä kommenteja mainostaakseen yritystään. Tämä viestiketju on meitä käyttäjiä varten. Tänne on tarkoitus koota yhdessä tietoa tai linkkejä siitä, mitä ne kotisivut oikeasti maksavat, kun noi hinnat alkavat kympeistä ja päätyvät tuhansiin, vaikka tarvitaan vain ja yksinkertaisesti edullista, mutta laadukasta sivustosta pienelle yritykselle.

Tässä pari saittia, joissa hinnoista oli kerrottu suht selkeästi:
http://kotisivut-yritykselle-hinta.fi/miten-lasketaan-hinta/
http://raketa.fi/kotisivut/hinnasto
http://vierityspalkki.fi/2014/06/17/halvat-nettisivut-ja-nopeasti-miten-irtoaa/

Mitä mieltä olette, kai kotisivuille jokin minimihinta pitäisi olla, jonka alemmas mentäessä ollaan heikoilla jäillä? Ja miten tunnistaa epärehelliset myyjät, joilta pakostikin joutuu sitten jälkikäteen ostamaan kalliita lisätyötunteja?

16

1130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viikate

      Joo, kohta tänne alkaa ilmestymään niitä "no minä sain halvalla ja laadukkaat sivut firmalta www.***.fi", niin ne yritykset nykyään itseään mainostavat.

    • Antti-79

      Minun reseptini on seuraava: Laita 30 tarjouspyyntöä eri paikkoihin, niin saat kuvan siitä, missä hintahaarukassa kotisivujesi todellinen hinta majailee. Heitä menemään ne reilusti enemmän tai vähemmän pyytävät, ja valitse pöydälle jääneistä itsellesi sopiva, yritysten työnäytteiden, tarjouksen sisällön ja ehtojen perusteella.

    • Nerot.fi-tiimi
    • Kiiskirannalta

      "joutuu sitten jälkikäteen ostamaan kalliita lisätyötunteja"

      tuo on lähinnä kotisivuja tekevien firmojen käytäntö, ei yksityisten sivuntekijöiden.. eli siis firman joka tekee nettisivuja hinnat on aina utopistisen korkeita ja keksitty kaikenlaista kuukausimaksua jne jne varsinki mainosfirmojen :D .. parhaimmat laadukkaimmat ja halvimmat nettisivut saa ku kysyy joltain naapurin teiniltä, yleesä osaaminen on huomattavasti parempaa ku ns firmoilla :D

    • HTML5

      Hei,

      Freelance tekijöiltä saa erittäin edullisesti ja 100% tyytyväisyystakuulla. Normaalisti yritykset veloittavat 300-1200€. 300€:lla et tule saamaan ladukkaita sivuja (amis-tasoa). Voin tehdä responsiiviset (toimii. puhelimessa, tabletilla jne.) nettisivut edullisesti. Teen nettisivuja harrastusmielessä joten 50-150€ riittää minulle hyvin :) ilmoittele jos olet kiinnostunut.

    • yw44y

      Itse tein omalle firmalle nettisivut wordpress.comin pohjalle. Eli jos hauaa ilmaisen ikäänkuin blogipohjaisen nimen käyttöön niin se on muotoa omayritys.wordpress.com, mutta jos haluaa näyttää "vähän vakavammalta" niin esim. com- päätteen rekisteröinti vuosimaksu on yhteensä vain 22e, jonka se minulle maksoi. Sen jälkeen osoite on omayritys.com.

      Eli tuohon hintaan saa sen com- päätteen ja siellä on paljon ilmaisia teemoja joka makuun, joita voi muokata aika paljon. Jos haluaa olla vielä "ammattimaisempi" niin voi maksaa premiumista- 80e- jonka jälkeen sivuja voi muokata liki rajattomasti. Jos tarkoitus on siis vain pitää simppeliä nettisivua yrityksen perusjuttuihin kera yhteystietojen yms niin toi wordpress.com on kokeilun arvoinen, sillä aluksi voi rekisteröidä ilmaiseksi sen omayritys.wordpress.comin ja maksaa myöhemmin sen com- päätteen jos haluaa.

      Sivut ovat myös helpot käyttää, tosin vaatii hiukan hermoja alkuun, mutta itse en maksaisi mitään satoja euroja tällaisen perusraksayyrityksen nettisivuista.

      • qw22s

        Oot kyllä kalliista paikasta domainis ostanu. .com päätteen arvo on keskimäärin sen 10€ / vuosi


    • Rettomus

      Kannattaa kanssa aina pyytää esimerkkejä firman/yksityisen tekijän edellisistä töistä, mielellään sivuista, jotka ovat vielä oikeasti pystyssä. Harmillisen moni menee vain mahdollisimman halpojen hintojen perässä tarkastamatta laatua ensin.

    • hyvä_tarjous

      Choco julkaistaan 2015. Hinnat olisivat 30 - 50e . Mielestäni kuulostaa ihan hyvältä.

    • omakokemus

      Muutama asia koettuna.

      1. Ei ole mitään väliä onko sivut ammattitasoa vai harjoittelijatasoa.
      merkittävä tekijä on vain toimiminen. Kun sivut löytyy, se on siinä.
      2. Ei ole mitään väliä millä ohjelmalla niitä tehdään ja onko hooteeämkieli nyt oikein vain vinossa. Pääasia on se, että sivut löytyy.

      Kokemuksesta voin sanoa, että sivut löytyy, kun miettii, että mitä sivuilla haluaa.
      Hinta voi olla omatekeleestä tuhansiin .

      Huvittavinta on se, että kun on itse räpeltänyt sivut ja ne näkyvät, niin sitten soittaa ammattilaisia (jos ovat niitä) ja kertovat, että voivat tehdä sivustoilleni mitä vaan taikatemppuja.
      Ei se netti ole mikään suljettu tai joidenkin käsissä oleva alue. Se on kaikkien käsissä.
      Toki kiireen ja rahatulvan keskellä kannattaa käyttää ammattilaisia, oli kyse sitten mistä alasta tahansa. Aina ammattilainen on ammattilainen.

    • Kympinkömuka
    • Kirjaudut johonkin Facebook tai Google , teet sinne firmalle oman sivun. Ei maksa mitään ja riittää kun saat jonkun kuvan laitettua sinne ja yhteystiedot kirjoitettua.

      Että tää nyt on taas sitä, että mitä oikein haluaa. Kaiken saa tehdä ite tai voi teettää ammattilaisella, voi maksaa kotisivutilasta tai pitää itsellä. Sitten pitää tietysti huomioida sellaisia asioita kuin varmistus, voiko niitä muokata ilman HTML:n tuntemusta ja jotain FTP ohjelmaa, entä kuinka monta tuntia/päivää kotisivut saa olla poissa käytöstä vuodessa huoltokatkojen takia, pitääkö sivustojen palvella 10000 samanaikaista kävijää vai yhtä.

      Ylläpito pitää muistaa jos on joku wordpress tai muu sisällönhallinta. Ei se vaan mene niin, että laitetaan ohjelmia sinne kotisivu tilaan ja ei päivitetä turvapäivityksiä. Sehän olisikin hauskaa jos vaikka asianajotoimisto jakaa rikollisten kiristyshaittaohjelmia tai 13v vandaalit piirtää yrityksen sivuille pillunkuvia/homopornoa.

      Että kannattaa vaan pyytää tarjouksia ja kysyä, että kuuluuko tähän:

      1. Ylläpito
      2. Varmistus
      3. Domain
      4. Kotisivun tekeminen
      5. Muutokset
      6. Miten muokataan itse
      7. Miten nopeasti reagoidaan jos palvelin hajoaa tms.

      Eli kyllä ne kotisivut voi tehdä halvallakin mutta mitäs nämä muut asiat sitten? Jos niitä ei pyydä niin se on ostajan ongelma.

      • MahtiPro

        Lisää et ylääoleva paatos pätee siis vain php ja mysql sivustoihin, eli tavallisia staattisia html sivuja joita ei juurikaan päivitetä tuo ei koske ollenkaan.. ja palvelin asiat yms ei koske yhtään millään lailla kotisivujen tekijää vaan ne asiat kuuluu kokonaan sille palvelun/webhotellin tarjoajalle.

        Mut juu, facebook sivut on aivan riittävät useimille firmoille,bändeille,yhdistyksille,seuroille jne, ihan turha alkaa maksaa kotisivuista joilla ei sit kukaan kuiteskaan vieraile :D.


      • MahtiPro kirjoitti:

        Lisää et ylääoleva paatos pätee siis vain php ja mysql sivustoihin, eli tavallisia staattisia html sivuja joita ei juurikaan päivitetä tuo ei koske ollenkaan.. ja palvelin asiat yms ei koske yhtään millään lailla kotisivujen tekijää vaan ne asiat kuuluu kokonaan sille palvelun/webhotellin tarjoajalle.

        Mut juu, facebook sivut on aivan riittävät useimille firmoille,bändeille,yhdistyksille,seuroille jne, ihan turha alkaa maksaa kotisivuista joilla ei sit kukaan kuiteskaan vieraile :D.

        PHP:tä ja MySQL:ää, tai jotain vastaavaa tarvitaan jos on sisällönhallinta että käyttäjä voi helposti muokata tietoa sieltä.

        Palvelinasiat kuuluu toki myös, sillä kotisivuthan voi olla virtuaalipalvelimella. Eli jos on vaikka kotisivuilla joku verkkokauppa ja on vähän monimutkaisempi, että mikä takahansa apachen virtuaalihosti ei sovellu, niin jonkun pitää ylläpitää sitä serveriä.

        Ja sitten on tietenkin se saatavuus, että haittaako se jos sivut on poissa pelistä vaikka kolme päivää, ja varmistukset myös. Webhotellin tarjoaja ei välttämättä sitä asiaa hoida että jos rikolliset vaikka korkaa sivuston ja tuhoaa tietoa niin mistäs ne sitten palautetaan?


    • Pasi68

      Omien kokemusten perusteella mainostoimistot pyytävät helposti alk. 1000-2000 euroa per sivusto, vaikka jälki ei ole sen kummoisempaa kuin halvemmilla toimijoilla.

      Esim. ostin yritykselleni parin tonnin kotisivut ja en huomannut juuri eroa laadussa, kun kaveri vastaavasti tilasi omalle yritykselleen sivut yli puolet halvemmalla freelancerilta (olisikohan ollut tämä: teknisor.fi).

      Kalliimmilla toimijoilla on usein kalliit toimitilat ja paljon muita kiinteitä ja muuttuvia kuluja, että se näkyy hinnassa, muttei usein laadussa. Olen kuullut näin useilta muiltakin yrittäjiltä.

      Nopealla google-haulla löytyi paljon edullisia freelancereita. Kannattaa katsoa minkälaisia sivustoja he ovat tehneet, ja nykyäänhän sivut täytyy toimia hyvin myös tabletilla ja kännykällä.

    • Jumpo83

      Itselläni ollut joitain vuosia kotisivut one.com:issa ja ainakaan itse en tiedä parempaa hinta/laatu suhdetta missään toisessa webbihotellissa. (Netcraft valitsi one.com:in syyskuussa 2017 "luotettavimmaksi verkkohotellipalveluiden tarjoajaksi".)

      Jos alla oleva alennuskoodi toimii vielä, niin sillä saa pienen alennuksen jo ennestään tosi halpoihin hintoihin:

      http://one.me/fiaobbns

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe