Ylivelkaantuminen

Onerva

Minulla ja miehelläni on yhteinen palkkatili, jonne palkat tulevat. Minä olen aina maksanut laskut. Olemme hankkineet mökin, veneen ok-talon yms. Mieheni ei halua hoitaa raha-asioita, koska hän saa niistä tarpeekseen töissä.Minä en ole pystynyt sanomaan miehelleni ei, jos hän on jotain halunnut. Olen ottanut sitten vippiä.Mitään luottohäiriömerkintää ei vielä onneksi ole. Olemme keskituloisia, mutta jo ison ok-talon ja mökin ylläpitäminen kuluttavat paljon varoja, kun ollaan kunnostettu.Olenko ollut liian kiltti? Jos yritän puhua mieheni kanssa raha-asioista, hän vetäytyy. Mieheni on saanut pienehkön perinnön ja sen hän käytti omiin tarkoituksiinsa, lisäksi sain itse hieman ennakkoperintöä, josta maksettiin miehen perintöverot ja vielä muutakin hänelle kuuluvaa. Itse en ole saanut mitään.Olen miettinyt, että lähdenkö tästä suhteesta, ei tarttis aina miettiä, mistä lisää rahaa. Pieniä lapsia ei ole, isompiakin autettu paljon opiskeluajan kuluissa. En ole koskaan puhunut näistä asioista kenellekkään, toivon asiallisia kommentteja.

12

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pöönä

      minun mieheni on vuosien aikana ottanut lainaa aivan liian paljon. Hänellä on hyvä palkka ,mutta kaikki menee lainanlyhennyksiin.En uskalla käyttää omaa palkkaani mihinkään,kun en koskaan tiedä milloin joudun jonkun lainanlyhennyksen maksamaan.Olenko v....n tyhmä?

    • näinmeillä

      Teet kyllä väärin kun et kerro miehellesi ettei rahat riitä. Hän saattaa olla varsin tietämätön asiasta kun sinä hoidat raha asiat. Meillä ei vaimolla mene rahat samalle tilille mutta vaimollani oikeus nostaa/siirtää rahaa tililtäni. Palkkapaivänä hän esittää laskelmat maksettavista kuluista ja joko annan luvan tai joskus korjattuna hän siirtää sen summan tililtäni ja maksaa puolet laskuista sillä. Tililleni jäävät rahat ovat sitten minun käytössäni. Näin tiedän tarkalleen mihin pystyn rahani käyttämään...Joku kuukausi enemmän ja toinen vähemmän.. Sen mukaan eletään...

      • omatili

        Jääkö vaimolle tuolla tavalla omaa rahaa käyttöön, vai kaikki yhteisiin laskuihin ja ruokaostoksiin.


      • M.Osuri

        Eksää huamannu?
        Vaimon rahat on vaimon rahoja, mutta miähen rahata on yhteisiä. ;)


      • näinmeillä
        omatili kirjoitti:

        Jääkö vaimolle tuolla tavalla omaa rahaa käyttöön, vai kaikki yhteisiin laskuihin ja ruokaostoksiin.

        Vaimollani nykyään parempi palkka kuin minulla joten kyllä vaimolle jää rahaa laskujen ja muitten kulujen jälkeen...


    • laikaailla

      Juttuhan on niin, että sinun ei tarvi mistään syystä jäädä tuohon suhteeseen. Kaikki realisoitavissa oleva on realisoitavissa ja sen jälkeen ero päälle. Selvitköön miehesi yksin ja jos velkaantuminen on patologista, niin ainahan saa kaverin saa edunvaltontaan. Kaikki nyt tietenkin on kiinni siitä onko teillä lapsia. Lapset mutkistaa tätä kuviota aikalailla

    • Jenniina1

      Mielestäni ei ole kiltteyttä, jos saattaa perheen velkahelvettiin. Jos olisit kiltti, niin sanoisit, EI, ja selittäisit, ettei rahat riitä. Se olisi kilttiä, viisasta ja hyvää.

    • ReiskaTurusta

      En ole ollut veloissa ja ylivelkaantuminen ei kiinnosta. Mieluiten suunnittelen asioita ilman palkkaorjuutta ja pankkeja. Silti kaikkea on, eikä mikään kaduta.

      • åqåqåqåqå

        Minulla näin. 10 vuotta yhdessä ja minun tililtä veloitetaan lainaerät ja lisälaina mikä oli otettu pankin ehdoilla santanderilta maksetaan myös minun tililtä. Minä olen maksanut 800e joka kuukausi. Myös silloin kun opiskelin. (sain 1000kk.)ja mieheni kävi töissä 1700e käteen. meillä on ollut riitoja. Hänon joka kuukausi minun tilillle raha laittanut, joskus 200, joskus 300, joskus ei mitään (viime vuona). Aiemmini maksoi , mutta aina olit rahat lopussa ja jälleen minä siirsin 20, 50,30, joskus enemmän rahaa hänen tilille. Viime vuosi yli 10000e maksoin asumiskustannuksia ja hän 2800e antoi minulle raha. Ja nyt huutaa kun on työttömänä mihin minä rahan käytän, koska kuulema minun pitää se raha mitä hän antaa vain asumiskuluihin laittaa vaikka tililtäni suoraan jo veloitetaan 800e. Nyt sitten raivossa huusi, että hän haluaa oman osan pankille maksaa eikä minulle mitään. Kyllä mulle passaa, jäisi tililleni enemmän raha mikäli olisi lainahoitotili ja molemmat laittaisivat sinne raha sekä pankki veloitas sieltä. Epäilen ettei hän kuitenkaan maksaa sinne siksi, ettei hänellä ole koskaan raha riittänyt(tuhlaja poika). Yritin selvittää hänelle että se on minu raha mitä minulle maksat ja se kuuluu mukisematta maksaa ja en ole velvollinen selittämän mitä sillä rahalla teen kun laskut ovat maksettu. Aikonaan maksoi oma autoa 200 kuussa ja joskus siirsi erä ja ei pystynyt myöhemmin maksamaan kahta erä ja minä maksoin toisen sekä aina asumisen. Olen viime aikona paljon miettinyt talon myymistä. Yksinkertaisesti menee paljon yli hilse sellainen asenne. Luuleko, että vuokralla yksin pääsee halvemalla ja jää raha enemmän käteen ja jos on ansiposidonaisella. Minulla on vakiduuni ja opiskelen lisä. Kauhea ajattella voiko ihminen todella niin tyhmä olla ettei ymmärrä miten helpolla kerää varallisuutta puolisuon kustannuksella.


    • Lellu_juu

      Miksi ihmeessä olet ottanut (pika?)vippiä miehen haluihin etkä ole sanonut että varaa ei ole. Tarvitetteko oikeasti isoa omakotitaloa ? Jos lapset ovat maailmalla, eikö eikö kerrostaloasunto ja mökki riittäisi ? Voiko veneen laittaa myyntiin ?

      Nykyinen tilanne on osittain omaa syytäsi. Tekstistäsi paistaa hieman marttyyrimainen asenne. Koet että sinun rahojasi käytetään enimmäkseen miehen mielihaluihin. Toimit kuitenkin kirstun vartijana ja sinulla on paljon päätösvaltaa yhteisten varojen käytöstä. Miehen kannalta on kohtuutonta että sanot etukäteen ilmoittamatta ottavasi avioeron taloudenhoidon takia.

      Aluksi sinun pitää tehdä laskelma kuukausittaisista kuluista. Kaikki ylimääräinen pitää jättää pois niin kaun kunnes vipit on maksettu ja talous tasapainoitettu. Kannattaa miettiä miten kuluja saisi pienemmäksi esimerkiksi myymällä jotain omaisuutta. Jos päädytte myymään sinun kannattaa pyytää miehen osuudesta itsellesi ennakkoperintösi, joka käytettiin miehen menoihin.

      Toimisiko teillä toisenlainen tilirakenne paremmin ? Nykyinen yhteinen tili jätetään laskunmaksutiliksi. Kumpikin ohjaa palkkansa uudelle vain omissa nimissä olevalle tilille. Palkkatileiltä kumpikin siirtää palkkapäivänä laskunmaksutilille sellaisen rahamääärän, joka tarvitaan pakollisiin menoihin. Loppu jää käytettäväksi kummankin omiin tarpeisiin. Näin mies tietää paljonko hänellä on rahaa käytettävissä. Sinun palkkasi ei valuisi miehen mielitekoihin.

      Muutosta tarvitaan, koska velkaannut ..

    • Entinenkiltti

      "Miehesi ei halua hoitaa raha-asioita, koska saa niistä tarpeeksi töissä". Onko hän kysynyt sinulta, haluatko SINÄ hoitaa? Osaisiko hän hoitaa ne? Olen itse tehnyt elämäntyöni pankissa ja eikä mieleeni tulisikaan, että jättäisin omat asiani hoitamatta tai toisen hoidettavaksi työni takia. Tulee tunne, että miehesi on vapaamatkustajana perheen raha-asioissa.
      Ei ihme, että miehesi lusmuilee, kun otat raha-asiat puheeksi. Helppohan se on suunnitella kaiken mukavan ostamista, kun ei tarvitse miettiä maksamista eikä kantaa vastuuta. Sinähän maksat jopa hänen perintöveronsa! Voi hyvä ihminen, sinä olet aivan liian kiltti! Herää jo ja ala tehdä muutoksia vaikka sitten pienin askelinkin, omat henkilökohtaiset tilit ym. Sinulle on ilmeisesti tulossa jossain vaiheessa perintöjäkin, jotka on tarkoitettu juuri sinulle. Aviopuolisot ovat pahimpia perintöjen kärkkyjiä.
      Muista, että pikavippi on sama kuin laina. Vippi-sanalla yritetään saada asia kuullostamaan helpolta ja kevyeltä, mutta laina mikä laina!

    • Vippipirkko

      Kirjoittelen tänne henkilökohtaisista hölmöilyistäni. Olenko tyhmä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe