colie/lassie

kysyvä

Olen ostamassa kaksi koiraa ja ajattelin collieita.
Haluaisin kaksi urosta mutta en ole varma tulevatko ne keskenään toimeen.
Kysyisinkin viisaammiltani kannattaisiko ottaa kaksi urosta vai uroksen ja nartun.

9

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2koiraa

      tuota....
      miksi otat heti 2koiraa, jos olet epävarma kuinka tulevat toimeen keskenään.
      Varsinkin jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut koiraa niin suosittelen ottamaan ensin vain yhden, ja parin kolmen vuoden jälkeen hommaat sitten sen toisen jos olet saanut ensimmäisen koulutettua hyvin.
      Eri sukupuolisten kanssa on tietysti se riski että tulee pentuja. Samaa sukupuolta olevien kanssa olis helpompi jos koirilla on ikäeroa niin ei niin helposti tule valtataisteluja. Mutta ennenkaikkea laumanjohtaja eli sinä pitää selvästi olla ja koirilla rajat jos omistaa useamman koiran.

    • Toisin kuin monen muun ryhmissä elävän lemmikkieläinlajin kohdalla, koiria ei suositella ottamaan kahta pentua yhtä aikaa. Koiran kasvatus on sen verran haastavaa ja aikaavievää. Kumpaakin pentua pitäisi ehtiä ulkoiluttaa ja kouluttaa erikseen, jotta ne eivät liittoudu liiaksi yhteen, ja lisäksi on kaksin verroin tuhoja ja siivottavaa. Kaksi keskikokoisen rodun pentua yhtä aikaa on siis kokeneen koiraihmisen heiniä.

      Collie on aika sosiaalinen rotu ja sopivalla ikäerolla uroksetkin voivat varmaan tulisivat keskenään toimeen. Tarvittaessa voi toisen tai molemmat leikkauttaa. Uros ja narttu on tietysti varmin valinta, mutta toinen täytyy leikkauttaa tai varautua viemään toinen hoitoon tai muuten eristämään koirat juoksun ajaksi.

      Ota siis ensin yksi koira ja kun se on oppinut talon tavoille ja on todennäköisesti silloin jo parivuotias, ota toinen. Tai ota aikuinen ja sen totuttua sun kotiin, kaveri. Toki joskus tulee vastaan jo aikuisia koirapareja, semmoinenkin voisi olla vaihtoehto.

    • colliepojallinen

      En koskaan ottaisi kahta koiraa yhtä aikaa. Olen sen virheen kerran tehnyt, toinen oli surullinen
      ja loukkaantunut, kun tuli toinen taloon. Ei se koskaan siitä toipunut, vaikka kuinka pidimme
      niitä yhtä hyvinä.
      Collie on hyvä rotu, mutta en ottaisi kahta isoa koiraa yhtä aikaa, on tämän yhdenkin kanssa
      joskus kiinni pitämistä.

    • 162

      Ei missään nimessä kahta pentua yhtäaikaa JOS sinulla ei ole erittäin vankkaa kokemusta takana ja erittäin paljon aikaa . kaksi pentua ,kaksin verroin työtä . Et voi lenkittää niitä yhtäaikaa koska et voi kouluttaa kahta pentua kerralla ja samalla tavalla joudut tekemään kaiken kahteen kertaan . Kaksi murkkuikäistä urosta voi olla maanpäällinen helvetti jos ei osaa ottaa tilannetta hallintaan . Onneksi kasvattajat eivät ihan vähässäkumassa edes myy kahta pentua kerralla samaan kotiin . En keksi yhtään syytä miksi pitäisi ottaa kaksi pentua yhtäaikaa :D

    • doglover

      en suosittele, että ottaisit yhtäkään, ennen kuin olet vähän enemmän asiaan perehtynyt.

    • collies

      meillä kaksi samanikäistä urosta. vaatii erityistä omistautumista ja sitoutumista, että homma sujuu. omat koirat ovat kuin ajatus, mutta täytyy kyllä sanoa että vapaa-ajan on saanut niihin käyttää lähes kokonaan. älä ajattelekaan ottavasi kahta koiraa, jos et meinaa niiden kanssa esimerkiksi harrastaa jotain.

    • 14plus16

      Juu, kaks samanikästä koiraa on todella haastava kombo. Ne kilpailee koko ajan laumahierarkiassa keskenään. Varsinki samaa sukupuolta olevat koirat voi olla erityisen hankalia. Kaikki ei sopeudu, vaikka kuin kouluttais. Erään tutun nuori ja kilpailuviettinen vehnäterrieri ei koskaan sopinut muiden koirien kanssa ja siks sitä pidettiin eri huoneessa, kun tää tyyppi ei ollu kotona valvomassa tilannetta. Yks kaunis päivä toi koira kuitenkin tuli portin "läpi" huoneeseen, jossa perheen kaks muuta koiraa olivat ja raateli nää tosi huonoon kuntoon. Sitten koira saikin luvan etsiä uuden kodin, jossa se oli anut lemmikki.

    • koiranimun

      Lassie ei ole KOIRAROTU, vaan koiran NIMI :) Helpompaa aloittaa yhdellä koiralla ja ottaa vaikka pari vuotta myöhemmin toinen.

    • vanhakettu

      Yhdyn ylempiin mielipiteisiin, että koiria ei oteta yhtaikaa. Aloita yhdellä koiralla. Pennun kasvatus tulee tehdä huolella, ja yksi pentu kerrallaan. Sopiva väli on kaksi vuotta ennenkuin otat seuraavan. Useankin uroksen kohdalla kastrointi parantaa kykyä tulla toimeen laumassa. Meillä on ollut tapana pitää kahta koiraa, uroksia, eikä tappeluja ole ollut. Mutta se vahva johtajuus on se juttu, millä lauma pidetään sopuisana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe