Osuuskunta PPO kuulumisia

Kukaoliruorissa-mukana

Osuuskunta PPO:ssa suoritetaan erityinen tarkastus. Osuuskuntakokous ei myöskään myöntänyt tili- ja vastuuvapautta vuoden 2012-2013 osalta. Tilit kokous kuitenkin hyväksyi.

Jäsenistön mukaan myös tilintarkastuksissa on havaittu, ettei tilinpäätöksiä ole laadittu tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten mukaisesti. Hallituksen pöytäkirjoja ei oltu numeroitu, eikä säilytetty osuuskuntalain mukaisella tavalla, sillä osa vuoden 2012-2013 pöytäkirjoista puuttuu tai oli puutteellisia. Tilintarkastusorganisaatio vaihdettiin.

Jäsenistö kiinnitti huomiota myös vuosina 2010-2012 virheellisesti arvotettuihin varastoihin, jonka vuoksi toiminnasta on voinut koitua osuuskunnalle vahinkoa johdolle aikaisempina vuosina maksettujen tulospalkkioiden ja osuuskunnan maksamien tulosverojen muodossa. Lisäksi täysin epäonnistunut Datamen mobiili-ja laajakaista palvelujen markkinoille tulo ja siihen liittyvät laskelmat olivat ihan erilaiset kuin mitä asiantuntijat oli niistä esittäneet. Tästä aiheutui osuuskunnalle 30 M€ omaisuuserien menetys.

122

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eisijoitusyhtiölle

      ..oli pikkuinen puffi eilisessä kokkolan lehdessä "PPO:lta uusi rahoitusinstrumentti alueen yrityksille", mikähän se on kitara, alttosaksofoni, huilu, luuttu, eufonium, erhu, trumpetti jaha mitäs sitä sanottiinkaan niin että: Pohjanmaan Puhelinosuuskunta eli PPO on varannut 18 M€ riskisijoituksiin, eli tämä on se uusi instrumentti sanoo Mervi Järkkälä.. miten se voi noin sanoa, onko se ehkä uusi vetäjä tms..?? Mikähän on se vanha instrumentti ?..kello vai äänirauta ? Ei ollut kuvia Osuuskunta PPO:n henkilöistä ?

    • peepeeoolainen

      PPO tili-ja vastuuvapautta kun ei ole myönnetty niin täytyy Osuuskunnan hallinnon jotenkin reagoida tähän ja tiedottaa jäsenistölle reagoimisestaan.

      • punaamatta

        Mitään reagointia ei ole PPO:n hallintoneuvoston taholta tapahtunut. Eihän tähän köydenvetoon muuta ratkaisua ole kuin että PPO:n osuuskuntakokoukseen saapuu enemmistöksi PPO purkua ja rahojen jakamista kannattavia osuudenomistajia. Enemmistöllä tehdään päätöksia ja niistä ei ole purnaamista .


      • näinonfakta

        Mitä siihen voisi reakoida? Jos tilintarkastaja on hyväksynyt tilit eikä vastuuvapautta vastustaneilla ole mitään perustetta kannalleen niin mitä siihen vastaat?


      • hjdhjsd

        testi
        ------------------------------------------------------------------------------------------------
        TESTI


        ------------------------------------------------------------------------------------------------
        testi


    • Osuuskuntakokous

      Minä tässä mietin kumpi on valehtelua se että toimitusjohtaja saa lehtien palstoilla kertoa satua että Osuuskunta PPO:n osuuden arvo olisi vain 750 € ?
      Vai se kun jotkut jäsenet yrittää kansakoulun matematiikalla Elon ja Kallion laskuopeilla tuoda totuutta esiin sen olevan 1400 € ? Jäsenien laskelmat perustuu Osuuskunta PPO:n olevaan omaisuuden arvon jakamiseen osuuksien määrällä ? ( 116 600 000 € / 82624 = 1411 €/osuus)
      Jäsenillä on suurimmalla pitkään jäsenenä olleilla 3 kpl osuuksia eli heidän omistuksen arvo on 4 233 €.
      Herää kysymys mihin on toimitusjohtajan mielestä kadonnut tuo erotus kun omaisuutta ei oliskaan kuin 750 €*82624= 61 968 000 € (kadonnut 54 632 000 €). Onko se menetty tällä välillä sijoitushuumassa vain mikä on sen tilanne.
      Minusta asia on aivan selvä kunhan pääsen esittämään nämä faktat osuuskuntakokouksessa. Ennakkotietona tiedän että hallitus yrittää estää sen keinolla millä hyvänsä mutta viimeistään kohdassa Muut asiat se pitää ottaa esityslistalle ja kuulemme mitä 100 Miljoonan nainen vastaa jäsenille ja julkisen median edustajien läsnäollessa. Enää ei voi mennä hallituksen tai sen puheenjohtajan selän taakse, koska hän on vastuullinen tuloksesta ja asioiden hoidosta jäsenien edun mukaisesti kuten laki ja säännöt sanovat.

    • Dokumenttien-aarteita

      Tässäpä ne hallintoneuvoston jäsenet jotka on todettu Avi:n lausunnossa tehneen "tietämättöminä seurauksista" päätöksiä Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokoukselle kuuluvalla päätäntäoikeudella ? Siis kuten Tabu-sketsissä "Kyläkäräjät (Youtubessa) sanotaan alussa " kutsutaan syylliset sissään". Asia tulee käsittelyyn seuraavassa osuuskuntakokouksessa. Selitykseksi ei nyt riitäkkään " en minä tiennyt"..sanoo laki.

      On niitä tj ja hallitus näköjään vienyt kuin pässiä narusta !..ja nyky tj peesaa mamuna?

      Mielenkiintoista lausunnossa on "saatu selvitys"..hallintoneuvosto on myynyt osuuskunnan liiketoiminnan 19.12.2012 eikä voida todeta osuuskunnalla olleen 30.4.2013 jälkeen liiketoimintaa !! Siis "laiton tila" on vahvistettu Avin toimesta.

      V. 2012 Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvosto
      1 Timo Järvelä Kannus Puheenjohtaja
      2 Kai Pajala Oulainen Varapuheenjohtaja
      3 Jarmo Ainali Kalajoki
      4 Heikki Ala-aho Siikajoki
      5 Hannu Haapakoski Alavieska
      6 Kauko Hihnala Kalajoki
      7 Virpi Honkala Raahe
      8 Heikki Jaakola Ylivieska
      9 Erkki Juola Haapavesi
      10 Aimo Kallio Kokkola
      11 Jari Kangasvieri Toholampi
      12 Eero Kippola Ylivieska
      13 Pekka Leppikangas Raahe
      14 Jussi Miilukangas Raahe
      15 Asko Männistö Ylivieska
      16 Kaisa Määttä Nivala
      17Pekka Mönkkönen Nivala
      18 Martti Patokoski Siikajoki
      19 Matti Pohjonen Merijärvi
      20 Leena Rahkonen Kalajoki
      21 Timo Rekilä Oulainen
      22 Esko Salmikangas Haapavesi
      23 Kiti Väliheikki Siikajoki
      24 Asko Syrjälä Kannus
      25 Johanna Takanen Sievi
      26 Tuomo Tamminen Raahe
      27 Päivi Taskinen Nivala
      28 Paavo Törmi Raahe
      29 Esko Vuokila Vihanti
      30 Juhani Yrjänä Pyhäjoki

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu:
      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      Vahinko osuuskunnan jäsenille on 30 M€, tekee 1 M€/hallintoneuvoston jäsen korvausvastuuta..jota voi sitten "moittia". Tietämättömyys ei lain mukaan vapauta vastuusta. Mutta "julkisen vallan " käyttö on saattanut sokaista !

    • Pöytäkirjojenkertomaa

      Miten valvottavasta tuli valvoja ?

      Kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä on todettavissa että osuuskunnan jäsenet menetti 2012-2013 yli 40 M€ hallituksen päätöksillä. Lisäksi tehdyistä mm. datame seikkailuista aiheutui 11 M€ alaskirjaukset v.2013 tilinpäätökseen. Jäsenet ovat menettäneet 1250 € / henkilöjäsen näissä sääntöjen ja osuuskuntalain vastaisissa menettelyissä. Kuka vastaa jäsenille menetykset ? Avi:n tarkastuslausunto tuo julki sen että hallintoneuvosto on houkuteltu päättämään yllämainitut toimenpiteet ja olisi se taho joka on tehnyt ne vaikka ne kuuluvat osuuskunta kokouksessa päätettäviin asioihin. Miksi näin ei toimittu, kuka tai ketkä oli "ohjaamassa" tapahtumat nykytilaan ? Kaikkihan me sen tiedämme ja on vain ajan kysymys kun vyyhti alkaa purkautumaan. Silloisen toimitusjohtajan sanoin" tämä on läpihuutojuttu ja viiteen mennessä käsitelty".. perästä kuuluu..mutta kenen ?

    • Eisijoitusyhtiölle

      Kyselkääpä kauppiailta ja yrityksiltä mitä mieltä ovat siitä, jos nyt maksetaan siinä 1000:n jäsenen allekirjoittamassa "yksipuolisesti hylätyssä" aloitteessa esitetty osuusmaksun korko 300 €/osuus. Kaikki haastatellut ovat olleet sitä mieltä että viime kesänä maksettu 500 €/osuus piristi merkittävästi kaupankäyntiä ja yritystoimintaa jota odottavat nytkin kun muu globaali markkinatalous ontuu. Tuo esitys antaisi juuri kohdennetusti lisäarvoa alueen liike-elämälle jota peräänkuuluttaa finvera-teknoventure- maan hallitus..mutta ei osuuskunta ppo:n hallitus eikä toimintakyvytön johto, ne junnaa paikoillaan..ja juna meni jo !

    • Muistinvirkistämiseksi

      Kevään kokousta ei järjestetä Ylivieskaan. Hallinto kepluttelee sen Raaheen vain sen takia, että kokoukseen tulisi mahdollisimman vähän väkeä paikalle ja rahojen saanti pitkittyisi.

      Hallintoneuvoston on uusiuduttava vielä 2 kertaa. Nyt erovuoroiset ovat:
      Kai Pajala Oulainen
      Hannu Haapakoski Alavieska
      Esko Salmikangas Haapavesi
      Jarmo Ainali Kalajoki
      Matti Pohjonen Merijärvi
      Pekka Mönkkönen Nivala
      Päivi Taskinen Nivala
      Jussi Miilukangas Raahe
      Johanna Takanen Sievi
      Eero Kippola Ylivieska

    • Oikeatlaskelmatkehiin

      Laskeskelin noista todellisista luvuista miten on sijoittajamme onnistunut omassa hoidossa olleen salkun osalta ja se on karutonta kerrottavaa.Miksi tuo julkistettu NAKKI-konsultaatio jota arvoanalyysiksi nimittävät on myös tehty väärillä lukuvalinnoilla ?

      Esimerkiksi PPO Sijoitus Oy:n 3 810 652 kpl ja Osuuskunta PPO:n 212 500/kpl omistus

      OuluICT:stä tarkoittaa yhteensä 4 023 152 kpl osakkeita ( 10,76 % koko määrästä).

      V.2014 tammikuussa niiden arvo oli 4,55 €/kpl = 18 305 341 €

      Nyt niiden arvo on Privanetissä 3,40 €/kpl = 13 678 716 € siis menetetty 4 626 625 €

      NAKKI-konsultaatio on laskenut nyt 3,06 €/kpl = 12 310 845 € siis menetys 5 994 496 €

      PPO Sijoitus onkin sitten rehvakkaasti jakamassa 4 M€ liikevaihdosta ensin aiheutuneiden 1 M€ kulujen jälkeen emo-osuuskunnalle sen 3 M€ joka on todellisuudessa OuluICT:n jakama osinko DNA-kaupan jälkeen saadusta myynnistä..siis ei osaa eikä arpaa itse sijoittamistoiminnassa...ihmiset halusi aikoinaan myydä Oulun Puhelin osakkeita PPO:lle ja Veli niitä sitten osteli viisaana osuuskunta-aatteen kannattajana.

      Eli tarkoitushakuisesti esitetään pienempiä lukuja kuin jotka olisi faktoja mutta ei tuoda esille todellista skenaariota mitä tulee jatkossa tapahtumaan. No minäpä kerron:

      - tarjolle tulee "konttorille" osuuksia, niistä valitaan..äänettömiä PPO Sijoitus Oy:lle ja ne joissa on äänioikeus myydään "sijoittajille", ketä tai kuka he-hän on.. selviää kyllä kirjanpidosta aikanaan, veikkaanpa että ostajat liittyy jotenkin osuuskunnan hallintoon ja siihen läheisesti liittyviin tahoihin , näin olen kauppapaikan puollustajien kannanotoista ymmärtänyt. Tavalliset jäsenet haluaisi 1400 €/osuus joka on sen substanssiarvo taseen pohjalta mutta bulvaanien kautta ostamalla niistä tarjotaan 750 € ??

      Luotatko asioita esittelevään sijoitusguruun joka on jo ylläolevilla laskelmilla osoittanut tieto-taitonsa näissä merkeissä vai maalaisjärkeen jota meillä kaikilla on vaikka noita laskelmia esittäville jakaa.

      TÄRKEÄÄ TIETOA LUKIJALLE

      -Tämän laskelman tarkoitus on antaa lukijalle yleistä tietoa Osuuskunta PPO:sta. -Osuuskunta PPO tai sen hallintoelimet ei ole tarkastaneet tai hyväksyneet tätä laskelmaa.

      -Tämä laskelma ei ole suositus ostaa tai myydä Osuuskunta PPO:n osuuksia. -Sijoituspäätöksiä ei ole syytä perustaa pelkästään tähän laskelmaan.

      -Kaikki arviot ja havainnot tässä laskelmassa on tehty sen laskentahetkellä käytettävissä olleen tiedon perusteella, joten ne saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

      - Tällä ei ole mitään vastuuta mihinkään sijoitus-osto-myynti tai muihin päätöksiin joihin lukija ryhtyy tämän selvityksen perusteella. Missään olosuhteissa laskelmasta ei voi syntyä vahingonkorvausvelvollisuutta mihinkään suoriin tai epäsuoriin vahinkoihin, jotka mahdollisesti syntyvät tämän laskelman informaation perusteella.

    • hallitusesityksille-ei

      Nyt kaikki kokoukseen ja äänestämään hallituksen esitykset nurin. Siitä alkaa koko sekasotku selviämään, päästään turhista kuluista ja kuluttajista eroon ja saadaan omamme pois mikä meille kuuluu..kuten kai katin kontit tietää.

    • osuuskuntakokoukseen

      Osuuskunta PPO oli alueellinen puhelin-tele ja tietoliikennepalveluja varten v.1914 perustettu osuuskunta. Sen toimintaan tuli mukaan 2000-luvulla vetämään ja kehittämään toimintaa eri alojen maistereita-diplomi-insinöörejä ja paljon uusia asiantuntijoita. Toiminta oli tuloksellista ja omistajajäsenet ja yritykset saivat edullisia ja moderneja tarpeitaan vastaavia palveluja jotka vastasivat käyttäjien liikeideoita. Mutta joukkoon oli livahtanut mm. lähikunnasta trulli joka ei osannut käytännössä mitään vaikka hänestä piti tulla jopa toimitusjohtajan seuraaja, Mutta kun ei hänestä ollut mihinkään niin vallan kaappasi pankkimaailman tiskissä kannuksensa saanut kilpailija joka osasi toimia samalla aaltopituudella ja röyhkeydellä kuten silloinen joka paikassa aina oikeassa oleva henkilöstöhallintoa ja alan tekniikkaa ja sen kehitystä ymmärtämätön liippaaja. Oli alkanut oman työelämästä vapaalle siirtymisen asemointi jolla taattaisiin suuri eläke ja turvattaisiin jatko myös liehittelijälle. Kaikki meni hyvin kunnes tapahtui sinä päivänä kun olisi pitänyt saada kaapattua liiketoiminnan myynnillä pienten jäsenien 100 vuotta keräämä varallisuus omaan taskuun ja hallintaan.että nousi iso jäsenaalto joka on pyyhkinyt yli heikon hallinnon, puristaa yhä tiukemmin lakeijoita otteeseensa vaikka he yrittävät kaikin keinoin esittää että nyt ollaan sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa alueelle. Osuuskunnan sijoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on ennen riittävän vuosittaisen tuoton saavuttamista ja sijoituspääoman reaaliarvon säilyttämistä pitkällä aikavälillä kerätä omaan pussiin niin paljon kuin ehtii ja jättää sitten osuuskunta kuten rotat lähtee uppoavasta laivasta. Osa tuo kuvaansa vielä pontevasti esille ja näyttelee rooliaan kuitenkin tietoisena että lähtö tästä tulee..mitähän nuo jäsenet tuolla kentällä tulee sitten sanomaan,,toivottavasti eivät tunnista minua..en se minä ollut..se oli.. ? Nyt ei voi sanoa että se oli Pirkka !

      Miettikää tämän lukijat asioita tältäkin kantilta ja uskon että se joka uskaltaa olla rehellinen niin itselleen kuin muillekkin on ehdottomasti sitä mieltä että toimitaan osuuskunta- kokouksessa lakien ja sääntöjen mukaan.

      Liiketoiminta on myyty, kertynyt omaisuus jaetaan jäsenille.

      Ne jotka haluavat pelinpolitiikkaan voivat hoitaa sen osaltaan varmasti ilman muidenkin rahoja.

    • Lakisanoonäin

      Ei ollut säännöissä eikä osuuskuntalaissa pykälää jossa hyväksytään liittymismaksu- ja vararahaston siirto ja käyttö sijoitustoimintaan ?

      Päinvastoin niissä molemmissa on selkeästi sanottu "kun osuuskunnan varsinainen liiketoiminta lakkaa niin kertyneet varat jaetaan jäsenille osuuksien suhteessa". Aika selvästi tuotu esille. Mitään muuta ei siis voi tässä tilanteessa tehdä tai hyväksyä. Muut päätökset on laittomia.

    • OuluICTlaivavuotaa

      ..ja syötiin pääomia, eli salkun tyhjennys on alkanut !..Rotat hyppii ulos uppoavasta laivasta= Huuskonen ei jatka veturina, mistä se viestii... kitisijöille, sen että sisäisesti siellä tulee kaupunki tyhjentämään kassan ja jää vain store yms pikkulafkat marginaaleineen, Jos Osuuskunta PPO:n sijoitusasiantuntijaksi itseään nimittävä olisi ollut oikea sijoittaja niin OuluICT:n osakkeesta sai 4,55 €/kpl, nyt se on 2,90 € ostotarjouksena..kauppaa käydään muutamien satojen kappaleiden määrillä..teeppä siinä tuottoa. Jos sama suuntaus jatkuu niin kohta ne on arvottomia joista ei saa enää tuollaisia pääomanpalautuksia jotka ei korvaa edes sinne maksettua hintaakaan.

      Että sellaiset perämiehet on PPO Sijoitus Oy:n ruorissa joka menee lujaa kohti kirjaston rantaa !

    • Pojatklubillapuhui

      Arvon pohjoinen investointiyhtiö: arvo nordic invest oy ilmestynyt markkinoille

      Osuuskunta PPO:sta (ent Pohjanmaan Puhelinosuusakunta) ei ole tullut tuo yhtiö vaan Osuuskunta PPO on edelleen olemassa ja omistaa 100 %:sti tuon entisen PPO Sijoitus Oy:n joka on vain vaihtanut nimensä PPO:n liiketoiminnan myyneiden antamien katteettomien lupausten takia jota ostaja vaatii.. PPO on nimenä alueella niin vahva ja sen kannatus laajaa että elisa oyj (pörssiyhtiö) pelkää sen häiritsevän heidän markkinoitaan.

      Hallintoneuvoston pj ja hallituksen jäsenet on tunnustaneet että kauppakirjassa on sanktio jos PPO nimi ei katoa medioista ja rekistereistä mutta eihän muutama ukko tai akka voi sellaista mennä lupaamaan ilman omistajien=jäsenien suostumusta. Arvio oli n. 5 M€ sakot.

      Pojat puhui allaolevassa paikassa tuota ylläolevaa :

      Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Klubi on yleishyödyllinen yhteisö, jonka laaja sähköinen julkaisutoiminta kohdistuu myös kansainväliseen yhteisöön. Klubi on keskusteluyhteisö, jossa on mahdollista saada uusia vaikutteita ja virikkeitä erilaisen työ- ja elämänkokemuksen omaavilta. Klubilla pääsee osalliseksi sellaisista yhteiskunnallisista ajatus- ja toimintamaailmoista, jotka muutoin ehkä jäisivät tavoittamatta.

      Klubi tarjoaa jäsenilleen monipuolista ohjelmaa lukuisilta kulttuurin ja harrastusten aloilta, kuorotoiminnasta kirjallisuuteen, historiasta ulkopolitiikkaan, biljardista golfiin jne., jotka kiinnostavat aktiivisia kansalaisia.

      Klubi on viihtyisä tukikohta pääkaupungin sydämessä. Siellä voi rentoutua pakottoman seurustelun ilmapiirissä tai viettää aikaansa monenlaisten harrastusten parissa. Klubi on myös paikka, jossa voi luoda yhteyksiä eri alojen sekä yhteiskunnan ja talouselämän toimijoihin

    • Oikeatulkinta

      Lehdessä oli maininta että Haapaveden kaupunki selvittää paljonko on jäänyt saamatta osuusmaksun korkoja väärin tulkitun ja hoidetun osuusannin osalta. Kaikki tunnustaa että väärin on mennyt mutta vasta Haapavesi uskaltaa nostaa kissan pöydälle. Saa nähdä kenen laariin äänet ropisee eduskuntavaaleissa..tuo oli hyvä pointti ettei mene Aimolle naapuriin.

    • Arvonmekinansaitsemme

      ..kyllä pojat nauroi suomalaisella klubilla kun kuulivat että ppo:n tj kati oli pyytänyt kuppakamaria ja elisaa kehumaan miten hyvä olisi perustaa kauppapaikka jossa osuuksien arvo määräytyisi markkinoiden arvuuttamana.. ei siis tasearvosta laskettuta faktana. On siinä sijoitusstrategia ensin myydään liiketoiminta ja sitten omaisuuden arvon alkaa markkinat määräämään ? Upeeta..loistavaa..mahtavaa visiointia jolla taataan 9,60€/v osuusmaksun korko jaettavaksi jäsenille ja samalla itse nautitaan arviolta saman verran palkkaa eli aiheutetaan enempi kuluja kuin mitä tulee tuottoja..hienosti visioitu

    • pajatsontyhjentäjäoon

      ..pajatsot on poistettu kentiltä ja niissä olleet rahat annettu hyväntekeväisyyteen. Eli ne on tyhjennetty eikä niitä koskaan enään täytetä, Pelimerkit kilkuttelee ihmisten lompuukeissa ja kaikki on tyytyväisiä.

      Omenapuiden oksat on pitänytkin leikata jotta tuottaa uusia omenoita mutta ouluict on menneen talven lumia sanoi huuskonenkin lehdessä ja hyppäsi ulos uppoavasta laivasta..tajuaispa nämä höpöttäjät tehdä samoin mutta taitaa olla oma lehmä ojassa.

      Samaa yritetään vakuuttaa ppo:n osuuksien hinnasta mutta niiden arvoa ei ole edes hallitus kertaakaan tunnustanut laskettuna Tasearvosta vaan vielä pelottelee veroseuraamuksilla joissa aika meni jo umpeen kuten voi Uutelan lehtiin kirjoituksista lukea,oliko ne valetta vai vieläkö hän yrittää viimeisillä hetkillä vain peitellä jotain kuprua ? Minä ainakin maksan mielelläni pääomaveroa jos sellainen hyvistä osuusmaksun koroista tulisi..mutta noista "silakoista" joita nyt tarjotaan se on vain 7,5 €.. ei siihen kukaan kaadu. Puhukaa nyt edes joskus totta ja esittäkää asiat niinkuin ne on.

    • Täällämyyrätliikkeellä

      Raahen mies hehkuttaa, että puolet osuuden arvosta on hyvä hinta myyjälle. Mitä sitten olisi täysi hinta. Raahen mies myös esiintyy verottajan roolissa ja sanoo tietävänsä, että verottaja vie 25 miljoonaa euroa jos osuuskunta puretaan. Raahen miehen verotietämys taitaa olla sitä mutu teoriaa. Samaan sarjaan kuuluu se ajatus, että kaikki vanhat virheet pitää unohtaa ja haudata pimentoon. Ei kovin loogista mieheltä joka pitää itseään asiantuntijana ja vaatii muilta sääntöjen ja lakien noudattamista. Miten markkinat on noin tylyjä, että arvioivat toimivan johdon ammattitaidon noin heikoksi, että korkeintaan puolet hinnasta ollaan valmiita maksamaan. Jos toimiva johto ja hallitus olisivat niin loistavia ammattilaisia niin silloinhan markkinat tarjoaisivat osuuksista reilusti yli tasearvon ja osuuksia ostettaisiin lehti ilmoituksilla ilman mitään kauppapaikkoja nouseviin hintoihin, ei laskeviin. Tosiasiahan on kuitenkin se, että viime aikoina maksetut osuuspääoman korot on aivan muuta kuin tuottoja. Kuormasta syödään pääomia koko se aika kun yritetään kaapata koko osuuskunta jollekin rahamiehille. Nythän on jo se tilanne, että osuuskunnan omistajat eivät voi vaikuttaa mihinkään osuuskunnassa, ei edes jäsenaloitteita kuulema otettu kokouksen käsiteltäväksi. Hallintoneuvostolla ei ole todellista valvontaoikeutta kun hallitus sanelee mitä hallintoneuvosto saa päättää. Lakitoimistot kärkkyvät jokaista jäsenen tai toisinajattelijan liikettä. Tästähän on hyvä esimerkki 3:n jäsenen erotusuhka joka ei ilmeisesti perustunut mihinkään koska ketään ei ole erotettu. Kysymys lienee vain pelottelusta ja jäsenistön vaientamisesta. Mitä tähän asiaan on sitten vaikuttanut se asia kun Nivalasta on löytynyt kaksi myyrää jotka vaihtoivat turkkinsa toisin päin. Myyrät on epäluotettavia turkkinsa käännön jälkeen toisellakin puolen aitaa. Miten on myyrät kehtaatteko katsoa silmiin kun tulemme kadulla kohtaamaan. Alkaako ääni värisemään ja nielettemään.

    • Oikeusvoittaa-aina

      Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja yrittävät edelleen potkia tutkainta vastaan. Nyt ovat haalineen jo oheiset asiaankuulumattomatkin mukaan "kauppapaikkahankkeen" puolesta

      Mitä tekemistä kauppakamarilla tai elisalla on osuuskuntakokouksessa ?

      LEHTI-ILMOITUS KALEVASSA JA RAAHEN SEUDUSSA :

      Oulun Kauppakamari ja Elisa Oyj antavat tukensa PPO:n sääntömuutokselle

      Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokous järjestetään 14.4. Raahessa. Yhteistyökumppanit näkevät PPO:n sääntöjen uudistamisen ja osuuksien kauppapaikan avaamisen keskeisen tärkeänä tavoitteena.

      Sitten oli 10.4.2015 Helsingin Sanomissa isolla juttu jossa mainittiin että "huippujuristi" sai KKO:ssa vakavan varoituksen toiminnastaan. Sama jeppe oli raahattu PPO:nkin Raahen kokoukseen jossa ensi kerralla toimiessaan yritti sekoittaa pakkaa siinä onnistumatta ja seuraavassa kokouksessa ei päässytkään puheenjohtajaksi vaan maitojunalla takaisin etelään ilta-uutisille kuten korpi-tassi virnisteli 2013 lokakuussa..mutta hymy hyytyi.

      Eiköhän hoideta hommat 14.4.2015 samalla jämäkkyydellä, ei meidän oikeuksia voi noin loukata.

    • olisisitäollutparempi

      ..ehdolla mutta jäsenyritysten edustajat halusi että puolet omaisuudesta annetaan markkinoiden armoille, tarjolla olisi ollut myös esitys jolla olisi voinut saada oikeudenmukaisen palautuksen osuuskuntaan maksamistaan maksuista. Nyt menee puolet "haaskojen taskuun".
      Sitä kannattaa nyt miettiä kun sitä jäsenet ei voi moittia niille jotka ajaa jäsenien etua. Jos hyväksyy että vedetään nenästä niin siitä vaan.

      • joo-sen-poika

        ..siltikään en ymmärrä miten kehtasi korpitassi tulla osuuskunta kokoukseen kun on hävittänyt alueelta yli 200 työpaikkaan. Aiheuttanut osuuskunnan jäsenille ja entisille palvelujen käyttäjille tällaisen katastrofin, kunnossapito ei pelaa, hinnat nousseet jyrkästi, asiakaspalvelut ei vastaa jne.. ja vielä se kukkoilee niinkuin ei olis mitään tapahtunut. Ja toinen pääsyyllinen uutela itkee lehdissä huonoa omaatuntoaan, ois ottanut edes ne pienet aivot käteen kun näitä myynti ja kehitysajatuksia sille esitettiin mutta ei, oli vain se hallituksen puheenjohtajan kuukausipalkka ja kulukorvaukset silmissä. Häpeäisivät edes..


    • myyttekö-ostatteko

      Nyt oli 20.4.kalajokilaakso-lehdessä asiallinen kirjoitus PPO:n tilinpäätöksestä ja "puhtaan tilintarkastuksen" tuloksesta. Sijoitusvoitot oli saatu aikaan palauttamalla ns. vanhaa raahaa ppo sijoitus oy:ltä osuuskunnalle...eli oli jo syöty pääomia.. Peltimuu siis valehteli että hän on parempi asiantuntijasijoittaja kuin ammattilaiset..oikein korskuen.. mutta olikin vain otettu omasta taskusta ja siirretty toisen omaan taskuun josta sitten julistetaan jaettavan hyvää osuusmaksun korkoa. Raha ei ollut lisääntynyt se vain vaihtoi tiliä ja väheni todellisuudessa. Että sellainen toimitusjohtajaja hallitus siellä häärää.

      Nyt on kohta lehdet ja kaikki "ostetaan palstat" täynnä..ostan ppo osuuksia hintaan 500 €.. ( todellinen arvo on 1240 €)

      Minäkin myyn heti kun saan 1240 € ja ostaja maksaa varainsiirtoveron.

    • Totuudentorvipuhuu

      Osuuskunta PPO oli hyvä talo, palvelut pelasi, hommat hoitui ja asiakkaat (omistaja jäsenet) oli tyytyväisiä..paitsi joitain firmojen pyrkyreitä..kenkätehtailijoita..tai kuntien-kaupunkien joille olisi pitänyt tarjota "korruptiota"..usein kävi niin että ottivat konsultin vertailemaan hintoja ja vaihdattivat operaattoria..laskematta mitä se todellisuudessa maksoi. Mutta sitten kun hommat ei toimineetkaan kuten oli luvattu ja laskettu niin oltiin oven takana tai puhelimessa itkemässä..apua.

      Kunnes kehiin saapui prinssi uljas..maisterintutkinto taskussa ja lähtöpassit kainuusta.

      Alkoi pelinpolitiikka jonka voi analysoida tilinpäätöksistä ja vuosikertomuksista..omaan pussiin niin paljon kuin hölmöt hallintoihmiset vain työntää..saihan nekin isot kokous-ansionmenetys-matkakorvaus palkkiot..usein jopa tullessaan kassalta..hymy oli herkässä ja mieli avoin huijaussuunnitelmille joita esiteltiin..parrat pärisi ja oltiin niin yhtämieltä..

      Nyt on tilanne toinen ..prinsessa syyttää kaikkia muita kaikista teoista ja tapahtumista joita esiintulee...taseesta on syöty.. omahoidetut sijoitukset miinuksella jne..

      Kauanko tätä nämä ns. jäsenien edustajat kestää, ei kenelläkään pelaa aivot sen vertaa että nostaisi kissan pöydälle ja uskoisi niitä jotka pelaavat lakien ja sääntöjen mukaan.

      Nyt annetaan siunaus kaikelle sellaiselle toiminnalle jolla koko ajan peitellään v..2007-2013 jopa 2014 tilikirjaus-kaupanehto-pöytäkirjaukset ja todelliset tapahtumat analyysiä. Ja kaiken huippu esitetään että osuudet pitää myydä vapaan kilpailun merkeissä. Miksi ?

    • Sijoitusguruntekemisiä

      PPO SIJOITUS OY Pöytäkirja OTE

      27.3.2014 YHTIÖKOKOUS

      Aika Torstai 27.3.2014 klo 14.00 Paikka Osuuskunta PPO, Varastotie 1, Ylivieska Läsnä Jari Kangasvieri 50.000 osaketta ja 50.000 ääntä Kai Pajala 50.000 osaketta ja 50,000 ääntä Heikki Jaakola 50.000 osaketta ja 50.000 ääntä Yhteensä 150.000 osaketta ja 150.000 ääntä

      Sekä toimitusjohtaja Kati Peltomaa

      1 § Kokouksen avaus Toimitusjohtaja Kati Peltomaa avasi kokouksen.

      2 § Kokouksen järjestäytyminen Esitys: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja sihteeri 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa.

      Päätös: Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Kangasvieri ja sihteeriksi Kati Peltomaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kai Pajala ja Heikki Jaakola. Päätettiin, että mahdollisissa äänestyksissä pöytäkirjantarkastajat toimivat myös ääntenlaskijoina.

      3 § Läsnäolijoiden toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen Esitys: Todetaan läsnä olevat osuuskunnan edustajat ja heidän äänimääränsä sekä vahvistetaan ääniluettelo.

      Päätös: Todettiin, että Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston valtuuttamista kokousedustajista olivat läsnä Jari Kangasvieri, Kai Pajala ja Heikki Jaakola, Näin ollen kaikki yhtiön osakkeet ja äänet olivat edustettuna. Vahvistettiin yllä oleva ääniluettelo.

      4 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhtiöjärjestyksen 7 §: Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava osakkeenomistajille aikaisintaan neljä viikkoa ja viimeistään kahdeksan päivää ennen yhtiökokousta heidän osakeluetteloon merkityillä osoitteillaan postitetuilla kirjeillä.

      Esitys: Päätetään kokouksen laillisuudesta ja päätösvaltaisuudesta.

      Päätös: Todettiin yhtiökokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi,

      9 § Toimenpiteet vahvistetun taseen mukaisesta tuloksesta

      Esitys: Tilikauden tulos osoittaa 1 482 284,27 euroa voittoa. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että tilikauden voitto siirretään edellisten tilikausien voittotilille ja osinkona jaetaan 5 miljoonaa euroa.

      Päätös: Päätettiin yksimielisesti, että tilikauden voitto siirretään edellisten tilikausien voittotilille ja osinkona jaetaan 5 miljoonaa euroa.

      17 § Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 14:58.

      Pöytäkirjan vakuudeksi

      JARI KANGASVIERI KATI PELTOMAA Jari Kangasvieri Kati Peltomaa puheenjohtaja sihteeri

      Ohessa siis PPO Sijoitus Oy:n pöytäkirjaote yhtiökokouksesta, jossa 9 § mukaan osinkoa jaetaan 5 miljoonaa euroa vaikka tulos oli vain 1,5 miljoonaa euroa.

      5 miljoonan osinko oli osa Peltomaan mainitsemaa loisteliasta taitavalla sijoittamisella aikaansaatua vuoden 2014 tulosta.

      Kotona aikanaan jos jäi valehtelusta kiinni, niin siitä syntyi automaattisesti seurauksia...

    • ulosäkkiäja47pehvaan

      Kun katsoo sitä ppo:n hallituksen paljon mainostamaa "kauppapaikka" privanet-infoa niin aika raakaa dataa antaa sijoittajille. Jos tuollalailla kuten on oletettavaa hoidetaan osuuskunta ppo:n ja se omistamien yhtiöiden omaisuutta niin eipä ole ruusuinen tulevaisuus.

      Mm. Oulu ICT (Nyk Partnera) osakekurssi oli 2014 alussa 4,55 €/kpl, nyt 1,70 €/kpl. Laskenut siis 2,85 €/kpl vuodessa eli -62 %. Onko se hyvä malli ja oikeaa sijoittamista..tuohan on omaisuuden jakoa. Miksi ?, Kuka syö kuormasta. Osuuskunta PPO:n sijoituksetkin on kadonneet johonkin. Taseessa niitä oli 65 M€ ja nyt niitä on vain 22 M€ ??? Jotain mätää ja haisee kauas..ainakin joen toiselle puolelle Ylivieskassa.

      Miksi hallintoneuvosto ei puutu asiaan ja pelasta mitä pelastettavissa on ?

    • kaunaisetkatinalaiset

      ..sieltä tosiaan on syöty kuormasta ja omaisuutta ei ole enää kuin n. 80 M€..saa nähdä miten siitä jaetaan luvattuja "osuusmaksunkorkoja" jatkossa..ei siinä uuden sijoituspäällikön haku auta muuta kuin sen että "lupaaja" voi syyttää entiseen malliin..en se minä ollut se oli hallitus-hallintoneuvosto--arvo jne..mutta ei vieläkään pirkka -:)

    • katillekenkääsievistä

      Tekikö tuo sama NAG myös Osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja päätyi 1240 €/osuus arvoon ?

      Eli tuostahan voi vetää suoran johtopäätöksen myös ppo:n myyntihintaan elisalle, eli meni alle oikean markkinahinnan. Miksi, kenen idea, kuka hyväksyi ja päätti myynnin..nuo on vähän epäselviä kun jäsenet kokee että korpitassi-uutela ja hallitus, toisaalta avi on analysoinut että hallintoneuvosto se oli.. jotain tässä on mätää ja kun näkee noita ns. "päättäjiä" niin pitänee kysyä ..oliko se ..sittenkin pirkka..silloin he voi olla huolista vapaana..en se minä ollut se oli pirkka. Mutta ihan aidosti kannattaa vähän kartoittaa mitä ne "päättäjät" on nyt mieltä asiasta ja saadaanko yhtään jäsenien ääntä kuuluville = peltomaa ulos heti, kaikki toiminnot seis ja omaisuutta arvioimaan ja jakamaan jäsenille sellainen taho..esim NAG joka myös tekee sen jäsenien kannalta parhaalla hinnalla.."provisiopalkalla" kuten nämä puhelinliikennekonsultit hoitelee asiat... jos saamme jäsenille jaettavaa 100 M€ niin palkkio on 10 %..jos vain 80 M€ niin se on 5 % jne.. Kyllä hyviä analyytikkoja löytyy..tarvitaan vain päätös hallintoneuvostolta ja se on siinä, hallitus ei voi silloin enää vastustaa jäsenien tahtoa. Hoidatteko homman..olette tietoisia tarpeesta ja tukea löytyy jäseniltä.

    • rahanjakojatkuu

      20.05.2015

      Rahoitusyhteistyö Keisari Pelletin kanssa

      Osuuskunta PPO ryhtyy rahoitusyhteistyöhön Kannuksessa kotipaikkaansa pitävän Keisari Pelletti Oy:n kanssa. Keisari Pelletin liiketoimintana on rakentaa lämpölaitoksia asiakkaidensa tarpeisiin kokonaisvaltaisella sopimusmallilla. Sopimuskauden kestäessä Keisari Pelletti toimittaa lämpölaitokseen myös raaka-aineen ja vastaa järjestelmän huollosta.

      - Asiakkaalle Keisari Pelletin tarjoama ratkaisu on vaivaton ja omia investointeja ei tarvitse tehdä, kertoo Keisari Pelletin toimitusjohtaja Jukka Kerola. Sopivat lämpökattilat ja muu laitteisto hankitaan Keisari Pelletin toimesta ja asiakas maksaa palvelusta kuukausittaisen käytön mukaan.

      Keisari Pelletti on perustettu vuonna 2010 ja se on toimittanut parikymmentä pellettilämpölaitosta. Asiakkaina ovat muun muassa Sievin Maitokolmio ja Kaustisen Ravirata. Erilaisia kasvun rahoittamisen vaihtoehtoja yrittäjä Jukka Kerola päätyi kartoittamaan Keisari Pelletin tavoitellessa yhä suurempia asiakkaita ja laajentaessa toimintaansa lämpölaitoksista myös höyrylaitoksiin.

      - Olemme rakentaneet yrityksen kasvun mahdollistamiseksi mallin, jossa PPO vastaa oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta ja lainarahan osuus haetaan Kannuksen OP:sta ja Finnverasta , toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Mitähän tuo taas tarkoittanee ? PPO vastaa "sijoituksesta" = ilman vakuuksia koska pankki ja finvera ei anna rahaa ilman niitä..Taitaa olla suuririskistä jakelua ?? Kuinka kauan hyväksyy hallintoneuvosto tuollaista menettelyä. Jäsenet ei ole hyväksyneet koskaan.

    • virheellinenesitysoli

      Mielenkiintoiseksi tässä "valehtelussa" tekee sen se, että paikalla oli kho:hon nimitetty "asiantuntija" joka on kuullut nuo valeet kokoustallenteesta eikä ole tuonut niitä esiin. Tj väitti kirkkain silmin että hän on paremoi sijoittaja kuin isojen salkkujen hoitaja-ammattilaiset vaikka mitään näyttöä ei hänen onnistuneista sijoitustoimistaan ole. Tuleva ns. osuusmaksukorkona jaettava tuotto oli muodostunut ouluict:n dna myynnin osuudesta ja lisäksi palautettiin rahaa osuuskunnalle kun maksettiin "vanhoja velkoja"..Näytti aluksi kirjanpidollisesti hienolta mutta se reppana raappana tilintarkastajakaan ei ollut moista havainnut..täällä osaa siviilitkin analyysit hoitaa paremmin. Kaikissa "rehellisissä" yrityksissä olisi takaovi käynyt jo hiljaa ja 47 kuva olisi ollut poistujan ahterissa..MIksi häntä vielä hallinto kiduttaa ?

    • kiusantekoriittääjo

      Hallitus ja "tiskimimmi" taas kiukuttelee ja ovat julkaisseet uhkauksen väärien päätöksiensä tueksi. On siinä raukkamaista porukkaa. Oisivat odottaneet moittiiko joku ja sitten tuoneet asian julki. Ei allaolevalla infolla ole mitään vaikutusta koska... asiat voi olla jo käsittelyssä ja madonluvut odottamassa.
      Oisivat panneet maksuun heti ja saaneet varmasti jäseniltä hyvää palautetta mutta kun maa polttaa jalkojen alla niin haluavat kiusata jäseniä noinkin. Epäammattimaista johtamista.

      Osuuskorko maksuun moiteajan kuluttua 5.8.2015

      Huhtikuussa kokoontunut osuuskuntakokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että osuuskorkoa vuodelta 2014 maksetaan 100 euroa/osuus. Osuuskorko maksetaan varsinaisille ja vapaaehtoisille osuuksille, joita jäsenillä oli hallussaan osuuskoron täsmäytyspäivänä yhteensä 82 133 kappaletta. Osuuskorkoa jaetaan jäsenille kaikkiaan 8,2 miljoonaa euroa, joka vastaa 73 % päättyneen tilikauden tuloksesta. Hallituksen vahvistaman voitonjakopolitiikan mukaisesti tavoitteena on jakaa 70-80 % Osuuskunta PPO:n tuloksesta osuuspääoman korkona vuosittain.



      Edelleen osuuskuntakokous päätti, että osuuskorko maksetaan hallituksen määräämänä päivänä kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä. Hallitus on määrännyt koronmaksupäiväksi keskiviikon 5.8.2015 sillä edellytyksellä, että osuuskuntakokouksen päätöksiä ei ole tähän mennessä moitittu. Osuuskuntalain ja Osuuskunta PPO:n sääntöjen mukaan jäsen voi moittia osuuskunnan kokouksen päätöstä välimiesoikeudessa.

    • Pitääköollasamaamieltä

      Sain allaesitetyn s-postin eräältä jäseneltä. Miten siihen pitäisi suhtautua kun osuuskunnasta juuri tulleen kirjeen mukaan korkoa maksettaisiin 5.8 jos kukaan ei valita 14.4 olleen kokouksen päätöksistä. Mitä mistäkin tekemisestä seuraa, kuka on oikeassa ja kenen esityksiin voi luottaa ?

      Naapurijäsenet on jutustelleet minulle heidän edustajanaan osuuskunnan hallinnossa :

      Kaikkihan on mennyt ihan mukavasti, tuli viime vuonna se 1500 € ja nyt olisi tulossa 300 € josta tosin mennenee jonkunverran veroa ? Entäs sitten mitä voisi tulla ens vuonna tai paljonko niistä osuuksista saisi "markkinoilla" ? Kuka tietää tai osaisi neuvoa minua yksinkertaista mökin mummoa jolla ei pelaa nyt edes turvapuhelin kun puut oli kaatunut johdon päälle ja se korjaus pitäis itse maksaa.. lapset sanoo muuta rivitaloon, siellä ei tarvi tehdä mitään itse !

      Tällainen viesti tuli lakien noudattamiseen liittyen. Joudunko minä vastuuseen tapahtumista?

      Maanantaina 25.5.2015 oli ollut osuuskuntien lakikoulutuspäivä.
      Siellä kolme juristia kertoi, että osuuskunnan purkaminen voidaan esittää ja pitää ottaa osuuskuntakokouksen käsiteltäväksi vaikka joka kokoukseen tai ylimääräiseen kokoukseen.

      Pellervo seuran lakimies Anne Kontkanen oli ollut sitä mieltä, kun häneltä oli aiemmin tätä kysytty.
      Hän halusi vielä varmistaa sen kysymällä asiaa luennoitsija professori Jukka Mähöseltä ja luennoitsija lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiaiselta oikeusministeriöstä.
      He olivat tuota samaa mieltä asiasta.
      Paikalla oli myös Pellervo Instituutin Johtamiskoulun uusi toimitusjohtaja,varatuomari, Jukka Suvitie .

      Osuuskunta PPO:lta oli koulutuspäivässä mukana myös toimihenkilö ja kuuli samat asiat.

      Miten toimitaan jatkossa näissä merkeissä ? Otetaanko jäsenien esitykset aina kokous asioiksi ?
      Olisiko pitänyt esitys osuuskunnan purkamisesta ottaa v.2013-2014-2015 kokouksiin käsittelyyn ?

      Onko mielestänne toimittu oikein ja kenen pitää ja olisi pitänyt puuttua virheellisiin menettelyihin ?

    • sijoitusgurullekommentti

      Jos otetaan huomioon mitä toimitusjohtaja ja hallitus on nyt kohta neljä vuotta toitottaneet sijoitustoiminnan hyvyyksistä, omaisuus kaksinkertaistuu 10 vuodessa, niin sehän tarkoittaa että se alkuperäinen 160 M€ on kasvanut lupauksien mukaan 5:ssä vuodessa 64 M€ eli jaettavaa on taas ens vuonna 800 €/osuus eli 2400/€ pääosa perusjäsenille. Sehän kuullostaa ihan mukavalta saannolta. On siihen täytynyt olla melko epeli sijoittaja kun valitettavasti tänä vuonna samojen tahojen jako on vain 100 €/osuus.. Mistähän tuo lama nyt yhtäkkiä johtuu, eikait setelit ole kastuneet ja kolikot ruostuneet ?

    • harkittavaksikannaksi

      ..mitä palveluja osuuskunta ppo tuottaa jäsenilleen ? sijoituspalvelujako ? Paljonko voi sijoittaa ja mikä on saatava korko ? Onko sijoitettava turvallisesti-rohkeasti vai riskillä ? Mikä on pienin summa jonka voi sijoittaa, voiko sijoituksia tehdä joka kuukausi vai kerran vuodessa vai miten ? Minkälaisia tuottovisioita on kaavailtu ja mitkä on toimenpidemaksut panoista ja otoista sekä ylläpidosta ? Löytyykö näistä jotain faktaa ja mistä tietoa saisi ?

      Vai hoitaako nuo netissä olevat kolme naista, ja yhtä haetaan lisää, koko homman ja lisäksi on 6 henkilöä hallituksessa ja 30 henkilöä hallintoneuvostossa, jäseniä 27006.
      Henkilöstö ja hallitus-hallintoneuvosto aiheuttaa 600 000 € kulut vuodessa. eli 23 €/jäsen, mitä sillä saa ?..Tase oli 2013 jopa 135 M€ ja se on nyt 101 M€ ?? Mihin on kadonnut 35 M€
      Sijoitustoimintaa tarkemmalla tasolla ohjaa sijoituspolitiikka, joka tähtää omaisuuden arvon kasvattamiseen maltillisella riskitasolla. Keskimääräinen sijoitustuoton sanotaan olleen 8 % vuodessa. Tällä tuottotasolla omaisuuden arvo luvataan kaksinkertaistaa 10 vuodessa..siis jos osuusmaksukorkoa ei makseta..
      Yleensä sijoitustoiminnan pitäis tuottaa .. siis tuottaa sijoittajille jotain lisäarvoa..Mitä lisäarvoa osuuskunnan sijoitustoiminta on tuottanut..ei mitään vaan on ns. syöty kuormasta jota mainostetaan sijoittamiseksi. Todellisuudessa on nakerrettu tasetta joka meno näyttää jatkuvan ja josta aiheutuu tällä menolla ettei taseessa ole enää euron euroa jos nykyinen hoitohenkilö- ja hallinto saa jatkaa leikkimistään.

      Kannatan osuuskunnan purkamisen käynnistämistä välittömästi ja esitän jäsenille ja hallinnolle vetoomuksen ottaa se myös omaksi kannakseen tulevissa koitoksissa..eikun kokouksissa..

    • Tartteistehräjojottain

      Osuuskunnan www-sivulta kopioituna allaoleva selvitys :

      Sijoituspolitiikan tarkoitus on määritellä selkeään ja ymmärrettävään muotoon osuuskunnan tavoitteet, keinot ja reunaehdot sijoitusomaisuuden hallinnoinnissa. Sijoituspolitiikkaa arvioidaan ja muutetaan vastaamaan kulloistakin tilannetta vähintään kerran vuodessa.

      Missä on tuo selkeä ja ymmärrettävä tavoite-keinot ja reunaehdot "määrittely", kenelle se on kerrottu tai missä se on jäsenien saatavilla ?

      Kuka-ketkä arvioi ja muuttaa siijoituspolitiikkaa vastaamaan kulloistakin tilannetta.. ja missä siitä tiedotetaan, saako jäsenet=omistajat mitään tietoa ?

      Onko hallinnolla alkanut "hälytyskellot" ollenkaan soimaan.. Teidänhän pitäisi valvoa mitä osuuskunnan jäsenien omaisuudelle tapahtuu..? Ainoa fakta on että se pienenee ja on pienentynyt koko ajan eikä "sijoitustoiminta" kasvata sitä ollenkaan ???

    • kuituakehiinjaäkkiä

      Onkohan Siikajoki-Siikalatva alueella suunnitteilla ns. seutuverkon rakentaminen kuidulla ? Ympäristön kunnissa on jos minkälaista viristystä Eu-rahojen hyödyntämiseksi "kuitu joka kotiin" hankkeen tiimoilta. Oishan se lökö surffailla 100 Mbps nopeudella ja kun liittyminen ja rakentamiskulut ei olisi kuin 100 €, siitä kuukausiperusmaksusta ei ole tarkempaa tietoa mutta eikait se montaa kymppiä tulisi olemaan kun maksaahan nuo nykyiset langan kautta ja ilmojen teitä pitkin tulevat pätkivät kanavat kans jonkun kympin. Nyt kannattais perustaa osuukunta joka hoitais palveluna rakentamisen ja ylläpidon. Tällä alueellahan ei ole kuin pörssiyhtiöitä jotka tarjoaa vain niitä kannaltaan kannattavimpia rimpuloilla tehtyjä "suppeakaistoja" ..tarvitaan laajakaista eikä humppahei yhteyksiä. Kait nyt ainakin kuntien kannattaisi alkaa koordinoimaan asiaa..se savuavilla raunioilla kökästävä ppo:han voisi olla myös rahoittamassa näitä hankkeita kun osa omistajistakin pääsisi näin hyötymään aikoinaan maksamistaan kalliista maksuista joita on kerätty alueelta 100 vuotta ja happanevat muuten kaapin pohjalle.

    • eitulekorkojaenää

      Raahesta valittu "sijoitusjohtaja"..paremminkin nimike olisi "rahanjakaja"...
      Kovin Raahekeskeistä on asioiden hoito, kokouspaikasta lähtien. Taitaa se Raahen viisas mies vaikuttaa kovasti paljon vielä vaikka olikin heman väsynyt taannoin. Seuraillaan nyt miten tase kehittyy ja paljonko jaetaan sitä korkoa ensi vuonna. Mitkä yhtiöt on saamassa niitä vakuudettomia lainoja ja mitkä avustuksia. Ei näytä hyvältä taseen kehitys, -40% muutamassa vuodessa. Palkkakulut nousee ja tase laskee voimakkaasti, tee nyt siinä sitten positiivista pohdintaa, kun omistajien varallisuus hukkaantuu omistajien tietämättä mihin.

    • vaihtoatarvitaannyt

      ..ja aluksi hallintoneuvoston puheenjohtaja, sen jälkeen hallitus kokonaan ja saattaa heidän vastuuseen 35 M€ omaisuuden hävittämisestä sekä tasearvon "syömisestä" alas ..kuitenkin koko ajan Itse saaden täysiä kuukausipalkkoja-puheenjohtaja-kokous-matka- ja mahdollisia työajanmenetys korvauksia.
      Kun äkkiä laskee niin viime osuuskuntakokouksessa joku toikin esille miten suuria ns. välilliset menot on osuuskunnassa..ja ehdotti että siitä kannattaisi muidenkin ns. hallinnon ja muiden yrittäjäjäsenten ottaa mallia omissa yrityksissään palkkausmielessä henkilökunnalleen !

    • onsekummakunjankataan

      Mitä palveluja voimme osuuskunnalta käyttää ? Vastaus on ei mitään.

      Meidän omaisuus on siellä jemmassa, siihen ei pääse käsiksi, ei voi saada euroakaan ulos, ei voi siirtää sinne lisää.. eli ihan täys pattitilanne omistajan kannalta.

      Kulut kyllä pyörii..henkilökunta ja hallinto saa hyvät korvaukset vaikka eivät käytännössä tee yhtään mitään ?

      Kannatan myös osuuskunnan purkamista ja sen toimenpiteen käynnistämistä välittömästi ja esitän jäsenille ja hallinnolle määräyksen ottaa se esille ja kannakseen tulevissa kokouksissa..

    • mullesullejäsenille-ei

      Kertausta tapahtumista ja suora viittaus pääotsikkoon kysymyksellä : Mitä on valittu tj saanut tuottoa aikaan. Vastaus on ei mitään vaan päinvastoin on "jakanut rahaa" ja syönyt tasetta rajusti ? Kauanko luottamushenkilöt uskaltavat antaa jatkaa näin ?

      Ennen hallintoneuvoston kokousta 10.12. 2013 sallittaneen seuraava yhteenveto:

      Pauli Korpi-Tassi aloitti PPO:n toimitusjohtajana v. 2002. Pian osoittautui, että liikevaihdon kasvu pysähtyi ja oli ryhdyttävä hakemaan kasvua uusilta aloilta. Rahaa oli ja lisääkin DNA:n myynnin myötä tuli. Korpi-Tassi lähti ostamaan yksityisiltä yhtiöitä, joiden tuloskehitys oli kääntynyt laskuun. Hän osti GSM Suomen konkurssipesältä GSM-liiketoiminnan, jota myöhemmin laajensi ns. 4G- alueelle ja osti Digitalta 450-liiketoiminnan. Mobiililiiketoiminnat koottiin Datame-brändin ympärille.

      Kaikkien näiden operaatioiden jälkeen oli hetken kuluttua näkyvissä tulevat n. 30 milj. euron tappiot. Korpi-Tassi (Uutela-ja "lakeijat" )valitsivat tien, jonka tavoitteena oli näkyviin jäävien tappioiden minimointi, kummankin kunniallinen eläkkeelle jäänti ja viestintä-talousneuvoksen tittelit. Tavoitteeseen pääsemiseksi oli myytävä kannattava PPO. Oman työpaikan säilyttämiseksi Korpi-Tassi kumppaneineen uhrasi 200 PPO-laista työpaikkaa.

      Ylihuomenna on hallintoneuvoston kokous, jossa nähdään, pääseekö hän tavoitteisiinsa. Se onnistuu, jos Korpi-Tassin luottohenkilö Peltomaa valitaan uudeksi toimitusjohtajaksi. Aivan uusi henkilö toimitusjohtajana kaivaisi esiin edeltäjän tekemät virheet ja puhdistaisi pöydän jatkoa varten. Se olisi Korpi-Tassille poppoolle pahin mahdollinen vaihtoehto.

      Sivujuonteena tämän yhteyteen on tullut sijoitusosuuskunta-ajatus, joka on tehtyjen virheiden rahakulissi ja savuverho.

      Eli näin on käynyt ja huiputus jatkuu, eikä pöytää ole putsattu vieläkään yli 35 M€ aiheutetuista osuuskunnan jäsenien omaisuuden hävittämisestä.

      Koko ajan on nautittu isoa kk-palkkaa, kokouspalkkioita ja konsultaatioita eikä mitään muuta ole saatu aikaan kuin kuluja ?

      Sitten vielä kehutaan olevan huippusijoittajia ? Pahimman luokan rahanjakajia koko lössi.

      Tuskin nukkuvat öitään hyvin, eikä enää nautita edes omien arvostusta..saatikka muualta saada kehuja, voipi olla että jopa "ystävät" kääntävät selän kun tulevat päivällä vastaan ?

      Kannattiko..kannattaako jatkaa ?

    • sitäminävaankysyisin

      sitä minä vaan ihmettelen kun raahen seutu lehden huipputoimittaja..aina ajan hermolla..usein ihan pihalla..ja kaikkia vääryyksiä julkistaen yrittää olla "journalisti" ..ei nyt ole tuonut parhaan koulukaverinsa toimesta mitään osuuskunnan jäseniä loukkaavia tai utopistisia sijoitusvisonäärien juttuja ? ..death line oli ja meni jo ?? missä kati ja jarmo luraa..onko pauli piilossa ??

    • Totuudentorviko

      Eksyinpä tuonne Osuuskunta PPO:n nettisivuille ja luin sieltä allaolevan määrityksen sen asioiden hoitamisesta määriteltyihin sääntöihin ja periaatteisiin:

      Hallintoneuvoston keskeinen tehtävä on valvoa, että osuuskunnan hallintoa hoidetaan hallituksen ja toimitusjohtajan toimesta lain, sääntöjen ja osuuskunnan edun mukaisesti. Hallintoneuvosto myös valitsee toimitusjohtajan ja hallituksen jäsenet.

      Osuuskunnan hallituksen muodostavat 6 jäsentä, jotka valitaan toimeensa 3 vuodeksi kerrallaan. Hallitus edustaa osuuskuntaa ja huolehtii sen hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta edistämisestä.

      Jotenkin tuli kuitenkin mieleen että onko näin nyt toimittu ja kaikki toimenpiteet myös meidän jäsenien kannalta ja osalta perustuneet lakiin, sääntöihin ja osuuskunnan edun mukaisia ?

      Erilaisia medioissa esillä olleita julkistuksia kun tarkastelee niin tulee jotenkin sellainen käsitys että kuin tarkoitushakuisesti ollaan jäsenien kannalta heitä "savustamassa" jos ei nyt ihan paljainp-rsein ulos niin kuitenkin vain muovipussiin muutama lantti ja heippaterskius tyyliin ajamassa tiettyyn formaattiin jossa heillä ei olisi osaa eikä arpaa..kuin odottaa josko nyt "vallassa" olevat keksis ruudin uudelleen ja sitä odotellessa he kuitenkin nauttisivat entiseen malliin hyvistä eduista ja ilman minkäänlaista vastuuta..kommenteilla: globaalit ja lähimarkkinat ei ole toimineet ja osuusmaksun korkoa ei ole jaettavaksi..kyllä sitä sadalla millillä nainen jos mieskin aika kauan herkuttelee !

    • ilmarinentakoja

      Osuuskuntakokouksessa tuotiin esille mm. yksityiskohta kirjanpidosta ja sen tarkastuksen/valvonnan leväperäisyydestä. Osuuskunnan kolmen (3) ihmisen henkilökunnan ja muun hallinnon kulut olivat v.2014 yli 600 000 € ? Jos kaikki "yritykset" maksaisivat suhteessa vastaavia palkkoja-korvauksia niin varmaan henkilökunta ja hallinto olisi erittäin tyytyväinen. Kyllä vaikuttaa että jotenkin tuohon "sammon ryöstöön" pitää puuttua !

    • välimiesoikeustuli

      Allaoleva ilmoitus oli ilmestynyt maanantaina 27.7..heti PPO:n lomien loputtua ?

      Kun sitä lukee "analyyttisesti" niin se kertoo kyllä kaiken oleellisen osuuskunnan tämän hetken "sisäimagosta"... Kommentoin loppuun itselleni tulleet ajatukset !

      27.07.2015

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      Siis mainitaan oikein kolme ( 3 ) jäsentä nimeltä ketkä on rohjenneet nousta hallintoa vastaan ja haluavat oikeutta tapahtuneille väärille päätöksille ja toimenpiteille joita on hallinto tehnyt v.2012 joulukuusta lähtien.

      Kuitenkaan yhtään hallinnon henkilön nimeä ei mainita, he ovat :

      Markku Jokinen hallituksen puheenjohtaja Sievi ( Sievin Jalkine )

      Marja Hellén-Valtanen pankinjohtaja (toimihenkilö) Op Nivala

      Ulla Pallonen hallinto- ja talouspäällikkö Raahen Aikuiskoulutuskeskus

      Mikko Luoma tutkimusjohtaja Kannus.. Kokkolan Chydenius

      Asko Männistö toimitusjohtaja Ylivieska mainoststo Statiivi

      Marko Teppo lakimies Ylivieska Tilitsto Tilitieto

      Kati Peltomaa Oulunsalo Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja, Arvo Nordic Invest Oy toimitusjohtaja (omistaa osuuskunta PPO 100 % )

      Jarmo Uutela Raahe Arvo Nordic Invest Oy:n hallitus (ent ppo:n hallituksen puheenjohtaja)

      Tuomo Tamminen maanviljelijä Arkkukari Raahe hallintoneuvoston puheenjohtaja

      Kai Pajala pankinjohtaja (toimihenkilö) Oulaisten Op hallintoneuvoston varapuheenjohtaja

      Pauli Korpi-Tassi entinen PPO:n toimitusjohtaja, eläkeläinen, maksullinen konsultti

      Eikö kuullosta aika tutulta, että he edelleen kiistävät kaikki kanteen kohdat. Kuitenkin ovat olleet päättämässä ja tekemässä ne päätökset joilla on osuuskunnan jäsenien varoja hävitetty nyt jo yli 70 M€ kuten taseesta voi todeta.

      Lisäksi kehtaavat pahoitella "jäsenille aiheutuvaa haittaa". Oisivat toimineet lakien ja sääntöjen mukaiseti niin tilanne ei olisi tällainen. Onhan siellä olleet jo aikaisemmin useammin välimiesoikeudessa ja "isoja laskuja" on sovusta maksettu toisille osapuolille kuten olemme Raahen Seudusta saaneet lukea ?

      Jos mitään luurankoja ei kaapeissa ole niin esim osuusmaksun koron v 2014 olisi voinut silti maksaa..eikait siitä kukaan olisi valittanut mutta kun on p..ko ..erseen alla niin sysätään syytä jäsenoikeuksien puollustajille. No sen näköjään ratkaisee ulkopuoliset juristit keskenään koska onhan toki kysymyksessä 100 M€ josta kiistellään, jäsenet haluaisi osansa itselleen mutta hallinto ei halua toteuttaa jäsenien enemmistön tahtoa vaan pelleilee osuuskunnan varoilla jäseniä vastaan. Jopa rouva Pellervo, Pellervo seuran lakimies on tämän tuonut useammassa tilaisuudessa maailmalla huonona esimerkkinä julki !

    • lapsienetuensin

      ..sääliksi käy pienten lasten äitiä kun yrittää oulunsalosta asti käydä osuuskuntalakia ja ppo:n sääntöjä vastaan taistelua jossa ei ole kuin yksi loppudilemma. Osuuskunta puretaan ja omaisuus jaetaan jäsenille kuten säännöissä lukee ja johon on tähdännyt koko ajan ne jotka on näin asiaa olleet ajamassa.

      Esittäisin tänne keskustelluun kysymyksen : Kuka haluaa osansa itselleen, 1240-3720 € tai ken antaa sen olla osuuskunnalla "sijoitettavana" ?

      Vastaan ensin itse : haluan minulle kuuluvat rahani osuuskunnasta itselleni.

      Miksi esimerkiksi Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n (nyk Arvo Nordic Invest Oy) toimenpitein OuluICT:n (nyk Partnera) osakkeen arvo laski vuodessa 4,55 €:sta 1,85 €:oon. Omistamme niitä 4 023 152 kpl eli 18,4 M€ on sulanut 7,4 M€:ksi siis noin vain katosi 11 M€ kun hantaakeissa toimijat ei osanneet toimia ! Mitä osuuskunta roikkuu ao.puitteissa jos on ollut suunnitelmat omatoimiseen ja alueelliseen "sijoittamiseen"..sitä kutsutaan päiväkerhossa "puuhasteluksi". äiti sinne hoitamaan tärkeämpää tehtävää kannaltaan !

    • ytinvoimanpuolestatänne

      Allaolevaan osuuskunnan sivuilla olevaan virheellistä tietoa sisältävään infoon täydennystä :

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä käynnistänyt välimiesmenettelyn

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      Pitää paikkansa mutta miksi vuosi vai oliko edellisvuosi kun oli vastaava tilanne ja silloinkin kolme ( 3) jäsentä oli viemässä väärinhoidettuja tj:n ja hallinnon päätöksiä välimesoikeuteen? Ketä ne oli, kuka sen sopi..nimiä ei silloin ilmoitettu heti lehtiin yms. Asia sovittiin rahalla..200 000 € ilmoitti peltomaa summaksi raahen seudussa ja jakajia oli siis kolme ( 3 )..paljonko osuuskunnan rahoja meni /kanteen nostajat ? Miksi sovittiin ? Mitä oli tehty väärin ?..Kertokaa nyt ihmeessä jäsenille totuus !

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      Eivät vaadi koska ainakin Kalajokilaakso-lehdessä yksi kanteen allekirjoittaja oikaisee peltomaan julkituoman väärän tulkinnan. Tottakai jos hallitus on juntannut voisiko sanoa "härskillä" tavalla hankittujen yritysvaltakirjojen avulla sellaisia päätöksiä läpi joita ei edes presidentin valitsema muka "asiantuntija"..höhöö osannut ymmärtää vaan meni virran mukana saadessaan laskuttaa nuijanheilutuksesta maltaita.

      Vaatimus kohdistuu hallintoneuvoston ilman osuuskuntakokouksen käsittelyä ja valtuutusta tekemään päätökseen jolla kauppa tehtiin. Näin ne jotka sen huijauksen hyväksyivät joutuvat vastaamaan taloudellisesti..aika merkittävistä korvauksista joita voi seurata..no ainakin 35 M€:n datame hölmöilyistä mutta myös alihintaan myydyn ppo:n tasetappiosta

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Tuo oli odotettavaa, mutta katsotaan nyt mihin se sitten johtaakaan, siis hallinto ja toimitusjohtaja on jäseniä vastaan..on tainnut jo tulla sekin kaikille selväksi ja miksi !

      Ei onnistunut korppi-tassin-uutelan-jokisen-männistön-valtasen-luoman-pallosen-peltomaan-laitasalon-pikkujäärän ja ketä niitä olikaan muita mukana, koinaus "tämä on ohi viiteen mennessä" aikataululla !

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      Vois ja olisi voinut laittaa maksuun, sitä ei ole kukaan ymmärtääkseni "moittinut" kuten uutela seisaaltaan jäsenille sanoisi mutta tällä toimenpiteellä yritetään vain saada mummut ja papat kanteen tekijöitä vastaan mutta sieltähän voi pompsahtaakkin orderi jakaa kaikki 1240€/osuus..useimmille siis 3700 € kerralla jäsenille ! Mitäs siihen sanotaan tai ollaan mieltä ?

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      Saa sitä pahoitellakin kun noin törkeästi suhtaudutaan ihan jäsenoikeuksia käyttäneisiin kantajiin ja yhtäkaikki koko jäsenkuntaa kohtaan..ei muuta kuin koko hallinnolle ja toimarille pallo jalkaan, munalukkolla kiinni kaivinkoneen kauhaan ja avain hukkaan !

    • sataaeisadasataa

      Hallinto kuulemma luovuttaa ja tekee purkamisesta ja omaisuuden jakamisesta jäsenille päätöksen jo nyt elokuun kokouksissa ?

      Olisipa hieno ele ja päätös aikaisempia vääriä tulkintoja tehneiltä ja mukanaolleilta.

    • korkojakoonsiltiheti

      Tällainen taas hallinnon "positiivinen" info oli ilmestynyt PPO:n nettisivuille:

      Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei voi kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen laillisuus on välimiesmenettelyssä kyseenalaistettu.

      ---Jo oli aikakin kyseenalaistaa hallinnon esitykset, kolme vuotta on jappastu erilaisten epämääräisten muka sijoitusten jakamisessa ja jäsenien oikeuksien polkemisessa. !

      Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille. Osuuskunta PPO vastustaa täytäntöönpanokieltoa. Käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

      --Tällä on voitu estää ettei hallitus ja itku-iita jaa ja siirtele enempi rahaa jäsenien saavuttamattomiin ja arvon pussiin jota hallinnoi entiset väärin tehneet hallintoihmiset !

      Hyvä juttu sekin !

      Kuten kaikki voivat kaikista jäsenille esiteyistä eri medioiden viestetistä päätellä niin yhtään kunnolla positiivista viestiä ei ole tuutista tullut. Kaikki on vain valitusta ja marinaa kun hallinto etunenässään toimitusjohtaja kiukuttelee kun jäsenet perää oikeuksiaan.

      Tässä muutama tapahtunut vääryys ja kitinän aiheuttajasyy :

      - osuusmaksun koron voi maksaa ja olisi voinut maksaa 5.8..sitä ei ole eikä olisi "moittinut"

      mutta sitä ei HALLINTO halunnut tehdä vaan yrittää syyllistää kanteen tehneitä->turhaan

      - jos jäsenien tekemät esitykset olisi otettu osuuskuntalain mukaisesti käsittelyyn ei tätä

      tilannetta olisi syntynyt, miksi HALLINTO toimi toisin ja tekin väärin ? "tätä moititaan"

      - jos olisi tehty aito jäsenäänetys, halutaanko omaisuus itselle vai halutaanko mukaan ns.

      sijoitustoimintaan nykyisen HALLINNON ja kitisijän toimintaan niin tilanne olisi toinen eikä

      kukaan olisi "moittinut"

      - ja kun tarkastellaan kuka-ketkä ja mitkä tahot on edelleenn HALLINNOSSA niin käy ilmi

      että samat jäynääjät siellä pelaa peliään ja jäsenoikuksien jälkeen suurimman vallan

      omaava taho HALLINTONEUVOSTO vai hymistelee puheenjohtajistonsa ja vanhojen

      jäseniensä maireillessa kanssakumppaneilleen mutta eivät hoida jäsenien tarpeita ?

      - Koko kanteen tavoite on saada jäsenille jakoon kaikki omaisuus 1240 €/osuus siis

      keskimäärin 3720 €/mummu pappa.. kännykkä käyttäjät älkää vaivaituko kommentoimaan

    • näinseoikeinmeneelaki

      Miksi vuoden 2014 osuuskorkoa ei ole maksettu 5.8.?

      Osuuskunta PPO ei voi toistaiseksi laittaa maksuun osuuskorkoa vuodelta 2014.

      Kukaan ei vaadi kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi eikä Elisa-kaupan mitätöimistä mutta esittävät oikeudenkäyntikulujensa korvaamista Osuuskunta PPO:n toimesta kuten on tehnyt hallintokin ja tekee nytkin..firman piikkiin joten osuuskoron voi ja olisi voinut maksaa ilmoitetulla aikataululla. Miksi näin ei tehty ? Sopii miettiä !

      Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei halua kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen joidenkin päätöksien laillisuus on viety välimiesmenettelyyn jossa ulkopuoliset asiantuntijat käyvät läpi mitä laittomuuksia on tapahtunut osuuskuntalain ja jäsenoikeuksien kannalta.

      Kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa ettei välimieskäsittelyn aikana saa tuhlata osuuskunta PPO:n varoja vakuuksettomiin "sijoituksiin".

      Ja kuten oli oletettavaa Osuuskunta PPO hallitus ja toimitusjohtaja vastustaa täytäntöönpanokieltoa.

      Valitettavasti ovat jo toimineet virheellisesti koska käräjäoikeus ei ole tehnyt asiassa päätöstä ja käsittelyn aikana ei saa tehdä mitään toimenpiteitä osuuskunnan varallisuudella.

    • kannattaajoharkita

      Välimiesoikeus voi ratkaista Osuuskunta PPO:n osuuden lunastushinnan arvon nopeasti hallinnon niin halutessa toimia.

      Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan välimiesoikeus voi antaa päätöksensä osuuskunnan osuudenomistajien osuuksia koskevassa lunastusmenettelyssä.

      Hallinnon käyttämä NAG-asiantuntijan mukaan välimiesoikeus voi päättää osuuden lunastushinnaksi 1240 € osuudelta. Hinta on sama kuin mitä jäsenaloitteissa on tarjottu mutta joita ei ole otettu osuuskuntakokouksien käsittelyyn josta nyt kiistellään.

      Välimiesoikeuden päätöksestä voi valittaa 60 päivän kuluessa tuomion rekisteröimisestä.

      Osuuskunta PPO voi maksaa lunastushinnan riidattomana jäsenille 30. syyskuuta 2015. Lunastushinnalle on maksettava 0,5 prosentin viitekoron mukaista korkoa 1.6.2013 lähtien.

      Tällä menettelyllä päättyy asian tiimoilta kaikki eri toimenpiteet joita meneillään eri tuomioistuimissa .

    • vaen entäpäs jo joku jälleen riitauttaä

      • tutkiosuuskuntalakia

        ..teidän pitäis siellä hallintoneuvostossa nostaa kissa pöydälle ja "luu kurkkuun" nykyhallinolle jäsenten puolesta, Teillä on suurin valta jolloin siitä ei voi kukaan valittaa..vain osuuskuntakokousten päätökset voi olla kanteiden kohteena.. mietippä tätä !

        Miksi Te olette ja olette olleet "joojoo porukkaa" Jos Te sanotte että peli seis ja omaisuus jakoon niin siitä ei voi valittaa !


      • puhalluspoika
        tutkiosuuskuntalakia kirjoitti:

        ..teidän pitäis siellä hallintoneuvostossa nostaa kissa pöydälle ja "luu kurkkuun" nykyhallinolle jäsenten puolesta, Teillä on suurin valta jolloin siitä ei voi kukaan valittaa..vain osuuskuntakokousten päätökset voi olla kanteiden kohteena.. mietippä tätä !

        Miksi Te olette ja olette olleet "joojoo porukkaa" Jos Te sanotte että peli seis ja omaisuus jakoon niin siitä ei voi valittaa !

        niinpä- kenen joukossa seisot, mutta paha saa palkkansa .. ja nimet muistetaan kauan jälkeenpäin voi tulla kiusallisia kysymyksiä että mitäs teit kun PPO:ta puhallettiin tyhjäksi..


    • yksiplusyksionkaksi

      Elisa Oyj:tä edusti tällä viikolla Anvian yhtiökokouksessa asianajaja Jukka Laitasalo. Tuttu mies.

      Häneen tutustuimme osuuskuntakokouksessa lokakuussa 2013, jossa hänet valittiin puheenjohtajaksi. Erityisen tarkastuksen pyyntöä käsitellessä hän jätti huomiotta käsittelyssä esiintulleet jäsenten kannatetut esitykset.

      Erityisen tarkastuksen pyyntöön hän laati PPO:n tílauksesta vastineen, jolla erityisen tarkastus rajattiin vain Datame Oy:hyn, koska kokouksen pöytäkirjassa ei muuta mainita.

      Jukka tavattiin uudestaan kevätkokouksessa 2014 hallinnon puheenjohtajaehdokkaana. Kokous äänesti puheenjohtajaksi toisen henkilön. Vielä ei ole selvinnyt, kuka maksoi Jukka Laitasalon palkkion ko. kokouksessa, missä hän toimi Uutelan henkilökohtaisena avustajana. Hänellä oli myös kokoukseen valtakirja tunnetulta valtakunnalliselta yhtiöltä (ehkä siis se).

      Viime huhtikuussa hän sai Korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä. Hän oli toiminut Copterlinen yhtiökokouksen puheenjohtajana ja myöhemmin konkurssiin asetetun yhtiön pesänhoitajana.

      Nyt siis Elisan edustajana Elisan kannalta hankalassa paikassa.

      Onko mitään yhteyttä sillä, että Jukka Laitasalo, oli PPO:n osuuskuntakokouksen puheenjohtajana ja laati PPO:n tilauksesta vastineen erityiseen tarkastukseen, oli Elisan palkkalistoilla Anvia-asiassa ja on saanut korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä?

      Onko mitään yhteyttä siihen, että Elisa Oyj osti PPO:n ilman kilpailutusta ja osuuskuntalain ja PPO:n sääntöjen vastaisesti?

      Hattua pitää nostaa osuuskuntakokouksen osallistujille, joista kukaan ei kysynyt, onko merkitystä sillä, että puheenjohtaja ja PPO:n toimitusjohtaja molemmat kuuluvat vapaamuurareihin?

    • mullumullesanookati

      Kyllä minullakin on sellainen käsitys että ns. tavalliset osuuskunnan hallintoneuvoston jäsenet on ihmeissään ja moni miettii mitenkähän tässä oikein tulee käymään. Hallitus on tuputtanut joka välissä ..ei mitään ole tehty väärin, kaikki on mennyt lakien ja sääntöjen mukaan mutta avi raportti osoitti että hallintoneuvosto oli se instanssi joka päätöksistä loppukädessä vastaa ellei toisin osoiteta..nyt olisi se aika jokaisella joka voi ns. nahkansa pelastaa jos on kokenut toimineensa hyvässä uskossa ja jäsenien etua ajatellen ja toimien.

      Aika laajasti on jäsenkunnassakin käsitys että hallitus ja toimitusjohtajat on jotenkin väärin toimineet ja se pitäisi saada osoitettua ennenkuin syyttömät joutuvat päätöksistä kärsimään ja maksumiehiksi epäonnistuneista operaatioista vaikka ovat saaneet vakuutteluja useilta esille tuoduilta asiantuntijoilta mutta jotka valitettavasti ovat toteuttaneet ihan osuuskuntakokouksen puheenjohtajistoa myöten vanhaa sanontaa "sen lauluja laulat kenen leipää syöt"..sen on tajunnut paavot-jukat ja pikkujäärätkin.. nyt vain peesaillaan ja käydään viivytystaistelua jota näkyy koordinoivan julkisuuteen annetuilla lausunnoilla pauli ja jarmo sekä markku-asko ja tuomo ? Miksi he käyvät taistelua jäseniä vastaan jäsenien rahoilla ? Kuka tässä on loppupeleissä voittaja ? Kohta on omaisuus haaskattu eikä ole jälellä kuin savuavat rauniot ja omassatunnoissaan vääntelehtivä hallinto.. mukaansa ei saa täältä kukaan latiakaan..mutta oishan sitä ollut mukava päästä nauttimaan edes hetki.. ilmaisista lounaista ja rähmäpullakahveista !

    • NäinseaikakultaaPPOn

      Oheista kirjoitettiin hallituksen julkituomana 2014 ja 2015 aikana:

      Alla on tekstissä totta vain se, että nyt jäsenet ovat joutuneet tilanteeseen jossa He ovat ainoat jotka joutuvat maksamaan ei yksin pääomaveroa vaan myös kaikki suuret lisäkulut jos aikovat luopua myymällä osuuksiaan privanetin tai pankkien avustamana.

      Karkeasti laskien 82096 osuuden omistajaa joutuvat maksamaan ne uhatut verot joka tapauksessa henkilökohtaisesti ja niistä muodostuu aika suuria menetyksiä.

      Nyt kauppahinnalla jonka hallitus on muurannut markkinoille menettää jäsenistö kaikkiaan kuluina 36,75 €/osuus eli 3,1 M€. Tämän lisäksi joka kaupassa perii privanet min.30 € tai 2 % kauppahinnasta (eli jos myy 3 osuutta a 600 € niin provisio onkin 36 €) ja vielä kaiken päälle menee 1,5 % varainsiirtovero joista kertyy 3,2 M€ lisäkulu, Siis yhteensä onkin jäsenet maksumiehinä 6,4 M€ kuluille,,

      Siis tuon ennen v.2013-2014 verottomana saatavilla olleen osuuskunnan omaisuuden maksumiehiksi hallitus houkuttelikin tavalliset jäsenet, ei siis konsernin osalle tulleita veroja mene tässä tilanteessa lainkaan ?

      Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ylläolevilla laskelmilla ja "pörssissä" esilläolevalla tavalla on osuuskunnan aikanaan ollut jakokelpoinen pääoma 174 M€ kuihtunut Arvoon 49 257 600 €.. mihin tästä välistä on loput puhallettu ?

      Raahen Seutu 22.5.2014

      Osa 1. MALTTI ON VALTTIA

      Osuuskunnan purkautuessa vain verokarhun vierailu on varmaa.

      Eipäs juupas -keskustelu Osuuskunta PPOn olemassa olosta vain jatkuu. Kun koossa on 140 miljoonan euron omaisuus, ei liene yllätys, että keskustelua rahakasasta jatketaan, vaikka osuuskunnan purkaminen ei varsinaisesti olekaan osuuskuntakokouksen asialistalla. Kuka on odottamassa edelleen tuhansia euroja pankkitililleen ja pistämässä osuuskuntaa lihoiksi, kuka taas toivoo pääomaköyhälle alueelle uutta rahoituslähdettä.

      Odotukset osuuskunnan purkamisen tuottamasta tilistä ovat suuret. Optimistisimmat toivovat jopa 5 000 euron pottia. Laskelma, johon on päädytty jakamalla osuuskunnan tasearvo osuuksien määrällä, ei huomioi verotusta.

      – Osuuskunnan purkautuminen ei ole mahdollista ilman veroseuraamuksia, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Tiina Rantala.

      Yksinkertaisuudessaan verotusta on odotettavissa niin osuuskunnalle kuin sen jäsenillekin erikseen.

      Osuuskunta maksaa käyvän arvon ja hankintahinnan välisestä arvonoususta veroa 20 prosenttia. Jäsenistö puolestaan maksaa saamastaan jako-osuuden voitosta pääomatulona 30-32 prosentin veron.

      Rantalan mukaan tilanne, että osuuskunnan purkamisesta ei seuraisi veroja, on äärimmäisen harvinainen. Tuolloin osuuskunnan nykyisen käyvän arvon tulisi jäädä alle aloitusaikojen hankintahinnan.

      Mikäli osuuskunta puretaan, varmaa on siis ainoastaan verokarhun vierailu osuuskunnassa ja sen jäsenistön luona. Sen jälkeen liikkuvia osia onkin niin paljon aina veroseuraamuksista, omaisuuden sisältämien osakepottien myyntihintoihin, että voidaan puhua vain arvioista.

      Jo esitetty osuuspääoman korko 1 500 euroa kolmelle osuudelle on verovapaata. Verottajalta saatujen ennakkopäätösten pohjalta tehdyn laskelman mukaan osuutta kohden jaettavaa tämän jälkeen jäisi noin 750 euroa ennen henkilökohtaista veroa. Normiosakkaan kolmen osuuden saldo ennen veroja olisi siis 2 250 euroa. Verokarhun käynnin jälkeen tilille jäisi noin 1675-1845 euroa.

      Mikäli osuuskunta jatkaa sijoitusosuuskuntana, osuuden hinnaksi koronmaksun jälkeen ja kauppapaikan aloittaessa on arvioitu 690 euroa ja sille vuosittaista korkoa 50 euroa. Laskelman mukaan jos jäsen malttaa odottaa viisikin vuotta ottaen korot ja arvonnousun, saisi hän korkoina 260 euroa ja osuudenmyynnissä

      1 050 euroa. Jo yhden vuoden odottaminen ja myynti sen jälkeen tuottaisi enemmän kuin purkuvaihtoehto.

      Kuka tai mikä taho nyt vastaa ja vahvistaa että näin tulee käymään ?

      Mikä on osuuden todellinen arvo..konsultit määritteli sen 1 240 €/kpl ?

    • hyviäkysymyksiä

      Voisiko Kati Peltomaa selvittää mitä tuo osuuskunnan lakipykälä tarkoittaa. Jos et tiedä niin kuin näyttää, että et tiedä niin kysy sellaiseta joka tietää

      II OSA

      HALLINTO JA TILINPÄÄTÖS

      5 luku

      Osuuskunnan kokous ja edustajisto

      6 §

      Oikeus saada asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi

      Jäsenellä on oikeus saada osuuskunnan kokoukselle tämän lain nojalla kuuluva asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

      • toimeksisaaneena

        Voi kuule en sulle ala mitään selvittämään. Se on hallitus joka määrää, olen vain töissä ja teen mitä käsketään. Valittakaa vaan kyllä ppo:lla rahaa riittää riitelyyn.
        Kannelkaa vaikka prseidentille niin meillä on sellaiset juristit jotka panee hepposet esitykset nurin alta aikayksikön kuten olette nähneet.


    • kaikkeasitäkuuleekin

      On se törkeää kun kuulin oulussa että sieltä on tj värvännyt ostetuilla valtakirjoilla osuuskuntakokoukseen kaikki oman sukunsa ja muut kumminkaimat ? Elisahan vei turvaamismenettelyyn anvian valloitusyrityksessä kun väitti valtakirjoja firman henkilökunnan keränneen valtakirjoja työaikana.. no tuskin osuuskunnan tj työaikana on sortunut moiseen..vai onko kun ascotit-hellit ja kait muutkin on tuollaista mennyt tekemään..tulleneeko illalla uni silmään jos sortuu noin ala-arvoiseen toimintaan ?

    • onkotietoakeinoista

      Osuuskuntakokous taas Raahessa 25.4.2016:

      Ja linja näkyy jatkuvan kuten 14.4.2015 kokouksessa KHO:hon asiantuntijaksi Niinistön valitsema puheenjohtajana toiminut asianajaja teki vastaavat linjaukset kokouksen laittomuudesta, eli jatkoi kokousta vaikka se olisi pitänyt todeta niin laittomasti koollekutsutuksi kuin käsittelyyn esitettyjen asioidenkin osalta.
      Pois oli jälleen jätetty jäsenien aloitteita , perusteella "hallitus on vakavasti harkiten todennut esitykset sellaisiksi ettei se voi katsoa niiden edistävän jäsenien etua "..lisäksi niitä tekee vain muutamat jäsenet..hahhah..ja itse aiheuttivat n 35 M€ menetykset jäsenille pelkästään datame kupsussa, paljokohan oli todellisuudessa PPO:n aliarvostus elisakaupassa..jos sitä vertaa julkituotuun Nokian ostoon jossa 200 hengen pikkufirma oli ostettu 170 M€:lla..

      Siellä tulikin oikein emävaleita ja estradilta esitettyinä...taas se veropelottelu, tilintarkastajat osoittivat olevansa sokeita ja laskutaidottomia eivätkä ymmärrä liiketaloudesta hevon paskaa..joka sekin esiintuotiin useaan kertaan sen kalliin klanipään toimesta.
      Mutta pahinta on tuo muka asiantuntijana itseään pitävän juristin toiminta, hyväksyy selviä laittomuuksia vaikka häntä ja kaikkia muitakin valan tehneitä sitoi tilaisuudessa "erityinen huolellisuusvelvoite". Jäsenien oikeuksia loukattiin törkeästi mutta kukaan läsnäoleva juristi ei siihen puuttunut ?
      Miten siihen voi vaikuttaa ja saaa niitä edesvastuuseen ?

      • lastentarhan-opettaja

        Noinhan se meni kuta kuinkin, valitettavasti.


    • kosmetolooki

      ..sen sihteerin pitäis vaihtaa meikkiä, tuli ylikierroksilla käyvien pikkuaivojen väri läpi ja pintaan, naama loisti punaisena kuin naantalin aurinko kun sitä muunneltua totuutta niiden maksettujen mainosmiesten kanssa yritti vakavalla naamalla esittää vaikka oli itku kurkussa miten tästä selvitään.. huomenna. .ylihuomenna..ens vuonna ? sieltä on alkanut jo pohjamaali näkymään.. valitettavasti

    • Kiitos-ppo-hallinnolle

      Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
      Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
      Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

      Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkä enään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.

      • Ja.kyllähän.te.kehtaatte

        Monien vanhemman polven ihmisten puolesta tässä ollaan ja pitääkin olla pahoillaan.

        Saisivat hävetä varsinkin Pohjois-Pohjanmaan yhteisöt, kaupungit, pankit ja yritykset, jotka ovat osuuskunnan kokouksissa äänestäneet hallinnon puolella ja mahdollistaneet sen, että jäsenet eivät saa vuosikymmenten aikana kertyneitä rahoja omaan käyttöönsä.

        Kokousten järjestäminen Raaheen, mahdollisimman hankalien kulkuyhteyksien päähän ja arkipäivänä, on ollut hallinnon harkittua politiikkaa.
        Paljon on niitä iäkkäitä leskiä, joiden puoliso on jo kuollut, eivätkä itse enää jaksa lähteä äänestämään kokoukseen.

        Tähänkin epäkohtaan olisi osuuskunnan kokouksessa haluttu muutosta. Osuuskuntakokoukseen oli tulossa esitys, että myös yksityisellä jäsenellä on oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska näinhän demokratian kuuluisi toimia.

        Ei otettu tätäkään esitystä listalle kun hallinto oli "vakavasti harkittuaan" todennut esitykset sellaisiksi, ettei se voi katsoa niiden edistävän jäsenien etua.

        Yhteisöjäsenellä tämä valtakirjaoikeus on. Tämä onkin mahdollistanut yritysten valtakirjoilla äänestämisen. Valtakirjakikkailusta onkin kuulunut monenlaisia huhuja.

        Joutuukin kysymään hallinnolta ja kaikilta, jotka hallintoa tukevat; Kuinka te kehtaatte?


    • soonsillainoottakiinnion

      Se ois mielenkiintoista tj:ltä saada vastaus kysymykseen "mitä on lihan heikkous"
      On alkanut ison kirjan evankeliumin pohjalta omatunto kolkuttamaan kun tuli ensin saatua jäsenien kannatus mutta sitten "se" tuli tas ohjelmaan ja piti takki kääntää vaikka ei ole edes jälkikasvu kunnolla kävelemään ja puhumaan oppinut.. missä kulkee raja milloin menee hopeat jakoon ja alkaa ainakin kahdessa paikassa viikottaiset vaihtoviikot..se jos mikä on tosi sijoittamista jolla tuotetaan jäsenille tuottoa.
      Kumpi vastaa ..seurauksista vai tulleneeko eri agendoissa käsittelyyn ?

      • Asialinjalla

        Olisikohan nyt syytä pysyä asialinjalla. Vaikka kuinka turhautuisi siihen, että asiat eivät etene mihinkään, henkilöihin liittyvät herjat eivät palvele ketään.


      • myötäpuoliennustaa

        ..mitä epäasiallista yo.kysymyksissä on ? Suorat vastaukset on paras ja helpottavin keino tuontyyppisissä asioissa..oli koulutustaso sitten mikä tahansa tai vakaumuksellinen suuntautuminen.. kerro jos totuus häiritsee !


    • osuuksienoikeinhoito

      Milloin hallinto ottaa käsittelyyn ja oikaisee väärinhoidetut perikuntien ja leskien osuuksien muuntelut. Kun olisi pitänyt siirroissa saada 3 osuutta niin "toimistovallan ohjeistamana" ja toimesta annettiin vain yksi osuus ja ne kaksi muuta maksettiin 120 € arvoisina pois. Useat tahot menetti heti v.2013 osalta 1 000 €, seuraavana vuonna 200 € ja nyt odotettavissa olevana lupauksena 140 € sekä lisäksi oikeuden 3 720 € pääoma omistukseensa. Nuokin rahat olisi monelle ns. alkuperäiselle osuuskuntalaiselle suurimerkityksellinen asia.

      Ainoa ja vain yksi syy kuulemma estää asian korjaamisen ja se on lausuma toimitusjohtalta "itse asiasta kuultuna" julkituotuna :..väärin on tehty mutta kun sen oikaiseminen on SUURI työ... mitähän varten siellä ollaan ja kehutaan että jäsenrekisterit on ajan tasalla.. nimet saisi parilla eräajolla esille kenelle pitää asiat oikaista ? Hallinto haloo..tarvitaan hieman jämäkkyyttä ja oikeamielisyyttä, ei ole kysymys Teidän "pussista pois pelistä" vaan rehellisyydestä.

    • pelkkä-lupaus

      Milloin sitä rahhaa alkaa tulemaan. Pitäis saaha palio enempi kuin hallintoneuvoston yhden kokouksen palkkion verran. Vauhtia nyt niihin pisneksiin jotta saadaan leskille edes jotain leivän päälle. Puuttuuko taito, vaiko halut, ei kait molemmat.

    • niitälupauksiariittää

      ..kyllä se arovaate sulle rahat näyttää..eikun narsisti matami. Ne vetelee rähmäpullia naamaan isolla palkalla ja haukkuvat yhteistyökumppaneita oulua myöten kun itse ei osata bisneksiä eikä varsinkaan sijoituksia hoitaa. Nytkin oli miljoonalla tuettu masto-kiinteistöä ja sisu-sali oli tuottanut 450 000 € tappiota viime tilikaudella.. Sieltä on kohta taseet ja pääomat syöty ja jälellä ei ole kuin partneran paljaat osakkeet, osuusmaksut ja liittymisrahastointi.. Mutta kohta saa sitä mitä kylvää, ja siitä ei sitten enää tulekkaan satoa..

    • ass.skotti

      Ui, ui, ui...

      • ka.ti.ui.ui..osaakohan

        ..ahaa joku yrittää naamioitua..askotiksi, ei onnistu


      • kilpi-kestää

        Kovasti on se äänenmurros iskenyt Askottiin, vai liekkö se kevätlentsu. Joukolla on tehty kovasti töitä ja rahaa on huvennut sitä myöjen, milioona toisensa perään. Paljonko on emon tase ensi vuonna, mennäänkö alle 80:n


    • rohkeuttaesiintuloon

      onpa ja ovat olleet tosi arkajalkoja nuo ns. entiset päättäjät osuuskunnassa. Vaikka selvästi voidaan todeta ja kaikki osviitat niin osoittaa jatkuvasti vain joko väitetään mustaa valkoiseksi tai piilotellaan juristien selän eikä uskalleta rehellisesti julkituoda että heitä vedettiin nenästä ja annettiin virheellista jopa tarkoitushakuista väärää tietoa. Se olisi ainoa keino välttyä vastuulta ja saattaa oikeat koijarit vastaamaan teoistaan.
      Kaikki me tiedämme kuka voisi ja ketä tarkoitetaan asian clousaamiseksi..kello käy eikä mäntyrantaa näy..berneri näkyy ja kohta myös kuuluu

    • mopedillamennääntöihin

      ..mää oon samaa mieltä, tussu aiheutti kamraateineen yli 200 työpaikan menetyksen, telepalvelujen heikkenemisen ala-arvoisiksi ja sikakorkean hinnannousun palvelumaksuihin, lisäksi jumitti jäsenien omaisuuden noille sijoitushummaveikoille joilla ei ole hajuakaan voiton aikaansaamisesta ovat vain rahan jakajia ja omaan pussiin vetävät isoja palkkoja ja palkkioita.. kyllä katjusta-askotti-raahen viisa ja pölkky tietää..mutta että puupääkin ja kipusisko on samaa mieltä niin sitä en ymmärrä, sais suutarikin pysyä leiviskässään..ainoa joka ymmärsi oli köyhä jarrumies.. jäi pois junasta

    • näinsevainmeneepieleen

      Näin arovaate ja muut junailtiin ulos osuuskunnan johdosta.
      Ppo:n uusi toimitusjohtaja kuunteli lavalla, kun väistymään joutunut ehdokas arovaate hyvästeli tietämättään joukkonsa jonka johtoon hänet oli kaavailtu.

      Politiikkana ppo:n toimitusjohtajavaihdos oli pitkän prosessin tulos, joka alkoi itää jo vuosia sitten, kirjoittaa maakansa ja lehti jatkaa.
      PPO siirtyi takin käännöstä huolimatta narsistiseen aikaan. Arovaate ja muut järkevätkin alan idealistit sai mennä.

      Osuuskunta vaihtoi keulakuvakseen taviksen ja entisen tj:n oloisen orvolta vaikuttavan henkilön. Miksi ?

      Hänen persoona ja kolme pointtia – prosenttilasku, sortsit ja tikkataulu – olivat näkyvimmät syyt arovaatteen tappioon. Entinen tj oli löytänyt sielunkumppanin

      Hänen joutsenlaulu kokoomusjohtoisessa osuuskunnassa oli pitkä sarja tapahtumia, jonka siemenet kylvettiin jo jokivedenpuhdistusexpertin ja raahen viisaan puheenjohtaja aikana.

      Osuuskunta ei ole vuosikausiin ollut yhtenäinen joukkue. Vaikka tussun hallituspolitiikka on ollut omissa ja askotin puheissa fantastista, harvoin osuuskuntalaiset ovat oikeasti olleet tyytyväisiä heidän saavutuksiin.

      Hallituksen oikea laita lähti laukalle tussun aikana – silloinen hallitus kun teki huonoja kompromisseja, vasemmistolaista politiikkaa ja askotti oli puheissa liki kommunisti.Perustettiin ja hankittiin vaikka minkälaista narikkaa sen sijaan että oltaisiin keskitytty ydinosaamiseen ja sen kehittämiseen. Lapset sai mennä likaisen pesuveden mukana kuten olemme nähneet ja voineet todeta.

      PPO myös uuvahti raahen viisaanja parin hihhulin hallituskaudella, mutta mölyt pysyivät mahassa, koska jäsenistö marssi voittoihin vuodesta toiseen käyttämällä omia palveluja jota varten osuuskunta oli perustettu.

      Nyt jälellä ei ole kuin savuavat rauniot joiden ympärillä korpit pörrää jos minkäkin laista toimijaa ja ahneita rahanakalastelijoita joita sitten hallinto ruokkii omien egojensa pönkittämiseksi omistajista ja heidän mielipiteistään huolimatta. Raatokärpäset senkuin lisääntyy ..luetaan niistä lehdistä..

    • askotiltaohjeitaäkkiä

      ..missä kati luuraa ? Ei ole lehdissäkään tiukkala kehunut lainkaan ?..joko fyffet onkin loppu joilla on tähän asti voinut demonstreetata ja konverkensata tussun ohjeitten ja antaman esimerkin mukaan ?.. voi voi tajuais jo..ship is downgoing..and fast

    • elopintemputopittu

      ..ne muuten samat lakihemmot huseeraa anvian kimpussa..se laitapuolen kulkija jota oikeuskansleri jo ojensi ja hevosmies oulusta joka troijalaisena siellä edustajana antaa sisäpiirin tietoa hallinnon päätöksistä.. on se kerettiläistä puuhaa. Ryöstetään osuuskunnan jäsenet ja yritetään samaa eteläpohojalaasille.. saa nähdä milloin lain koura puuttuu koijauksiin

    • näinsevainmeneesiltikin

      Osuustalouksien tarkastusviraston raportti PPO:n myynti- ja sijoitussotkuista on julkistettu.
      Raportissa kritisoidaan jäsenien edustajana omistajaohjauksesta vastanneen hallinnon toimintaa. Sen mukaan hallitusneuvosto ei puuttunut toimitusjohtajan ja hallituksen toimintaan riittävästi vaan antoi niiden toimia epäasiallisesti ja ilman jäsenkunnan antamaa valtuutusta em. asioissa ja sallii sen vielä todennettavissa ollen jatkossakin.

      Tarkastusviraston mukaan toimitusjohtaja ja hallitus heikensi osuuskunnan hallintoneuvoston harkintavaltaa kieltäessään päätöksiä tehtäessä niiden syvällisemmän analysoinnin ja niiden kokonaisvaikutuksien arvioinnin laaja-alaisesti toiminnassa ja toiminta-alueella. Lisäksi voidaan todeta että menettely oli tarkoitushakuista ja jäsenien kannalta taloudellisia menetyksiä aiheuttavaa.

      Lisäksi hallinto alkuvaiheessa esti kanteiden nostamisen virheellisistä päätöksistä ja on myöhemmin kaikin keinoin pyrkinyt eliminoimaan julkituotujen vääryyksien ja osuuskuntalain sekä osuuskunnan sääntöjen kannalta huomiotta jätettyjä velvotteita mm. aloitteiden käsittelyssä ja estänyt kokoustilanteissa jäsenillä olevia oikeuksia. Näitä varten on ollut palkattuna eritasoisia asianajajia joiden vaikutteilla ja menettelytavoilla on saatu ohjattua toiminta väärille raiteille sekä käyttäen jäseniä vastaan jäsenkunnan omaisuuteen liittyvää rahoitusmahdollisuutta.

      Jäsenkunta ja sen oikeudet on merkittävällä tavalla saatettu vähämerkitykselliseen asemaan myös eri medioita hyväksikäyttäen.

      Hallinto pyrkii kiistämään raportin esilletuomat väärät menettelyt.

    • jakoonjakoontaseesta

      Sinne oli palkattu uusi talouspäällikkö..siis häh, mitä se tekee muuta kuin nauttii palkkaa. Kaikki tuollaiset heidän ns. sijoitushömpät voisi hoitaa ihan vain tötteröä tsiikaamalla ja näppäisemällä..ei siihen päällikköä tarvita.
      Taitaapi ollakkin niin että halutaan vain syntipukkeja lisää kun totuus alkaa paljastumaan niiden katteettomien lupausten alta..ei tuottoja ..ei vara maksaa osuusmaksun korkoa..saapa nähdä mitä jäsenkunta sitten sanoo.

      No vois tosiaan lyödä sitä veikkaa ettei heppu ole kovinkaan pitkään arbeetissa kun alkaa arki koittamaan vetäjän kanssa.. menneet meriitit sen kertoo ja kohta on sama mekkala pienessä toimistossa jos sattuukin aktiivinen toimija, ei siellä saa kuin kuningatar ajatella tai tehdä..eikun käskyttää mitä tehdään..kun hän huseeraa milloin isottelemassa firmoissa joihin on rahaa syydetty ja kait se siippakin tarvii osaansa..uskaltaakohan edes..ja onhan se takinkääntäjäkin kinuamassa ..lempo kun tulikin silloin....pysyis himassa ammana sekin juntti hän ajattelee..

    • muistijalupauksetesiin

      Onkohan tj muistanut myös lupausta osallistua tornion konklaaviin. Kallista rahaa on vakaumukselliset ottaneet miljoonakaupalla lainaksi..tai sijoitusomaisuudeksi jolloin on saatu omia "hallitusasiantuntijoita" mukaan visioimaan suuria voittoja ja lisäämään liiketoimintoihin tynaamisuutta..vai oisko se narsismiutta ?
      Jos on luaistanut konventeista niin siitä ei hyvä seuraa eikä syntejä saakkaan silloin anteeksi..vaikka kuinka omassa kamarissaan itsekseen niitä pyytelisi..

    • pankaapoliisille

      onko PPO tapahtunut kavallus, kilometreittäin ärtyneitä viestejä?

      • yritäppäpannapoliisille

        ..siellä on kuule poliisit ..ainakin entinen ..mukana jo hallinnossa, ei etene mikään kanava niissä merkeissä. On vain toivottava että joko aika hoitaa tai hallintoneuvostossa olevat tajuais tuon kusetuksen joka siellä on menossa.
        Ei mikään lafka taloudellisten tavoitteiden ja liiketalouden perusteiden mukaan voisi toimia noin.
        Kuluja tuotetaan mutta tuottoja ei tule muuta kuin syömällä "kuormasta".
        Näin sanoo alueen yrittäjät omasta näkövinkkelistään.

        Lapsetkin leikkikaupassaan tekee parempaa tulosta..ja pienemmillä kuluilla !

        Toivotaan että se uusi oululainen hallintojäsen uskaltaa ottaa joukot haltuun. Muistaakseni oli jo aikaisemmin yrittämässä "kaapata" osuuskunnan liikenevät likvideetit..joka silloin saatiin torjuttua.(taitaa taistella myös partnerasta osaansa ?). Mutta nyt onkin tilanne toisinpäin.. sisäpiiri humputtaa jäsenien omaisuutta mielin määrin kun jäsenet ei bongaa mikä on gluu.. odottavat vielä niitä viissatosia korkoina..joita jaettiin sumutusmielessä 2014..ja ilman verosanktioita..nyt menee pienistäkin puroista jo vero.. ellei sitten toimita niin että jaetaan omaisuus pääomanpalautus periaatteella..jota hallitus ja tj vastustaa..viimeiseen tappiin ? Miksihän ?


      • noonmpavillilännenhommaa
        yritäppäpannapoliisille kirjoitti:

        ..siellä on kuule poliisit ..ainakin entinen ..mukana jo hallinnossa, ei etene mikään kanava niissä merkeissä. On vain toivottava että joko aika hoitaa tai hallintoneuvostossa olevat tajuais tuon kusetuksen joka siellä on menossa.
        Ei mikään lafka taloudellisten tavoitteiden ja liiketalouden perusteiden mukaan voisi toimia noin.
        Kuluja tuotetaan mutta tuottoja ei tule muuta kuin syömällä "kuormasta".
        Näin sanoo alueen yrittäjät omasta näkövinkkelistään.

        Lapsetkin leikkikaupassaan tekee parempaa tulosta..ja pienemmillä kuluilla !

        Toivotaan että se uusi oululainen hallintojäsen uskaltaa ottaa joukot haltuun. Muistaakseni oli jo aikaisemmin yrittämässä "kaapata" osuuskunnan liikenevät likvideetit..joka silloin saatiin torjuttua.(taitaa taistella myös partnerasta osaansa ?). Mutta nyt onkin tilanne toisinpäin.. sisäpiiri humputtaa jäsenien omaisuutta mielin määrin kun jäsenet ei bongaa mikä on gluu.. odottavat vielä niitä viissatosia korkoina..joita jaettiin sumutusmielessä 2014..ja ilman verosanktioita..nyt menee pienistäkin puroista jo vero.. ellei sitten toimita niin että jaetaan omaisuus pääomanpalautus periaatteella..jota hallitus ja tj vastustaa..viimeiseen tappiin ? Miksihän ?

        siksi tietenkin, ettei rosvo/t pääpottia jaa, mistä se sitten söis


    • näinsevoisittenkinolla

      Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
      Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

      PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
      Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

      Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

      Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

      Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

      Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

      • ettensanoisi

        hiiriä on kuormassa


      • laskinkooikein

        PPo rahoituskate pieneni-20%", eikö oikia luku öle 27,6% ?


    • ensinkehutsittenhaukut

      ..luotettavalta taholta saadun tiedon mukaan on jo yksi sijoituksia osuuskunnalta saanut yritys tehnyt viime vuonna 841 000 €: tappion. Siihen liittyviä tahoja on hallinto ja johto käynyt "haukkumassa" jopa niin ettei ao. yhtiö ollut antanut hallituksen edustajan pyytäessä avointa valtakirjaa osuuskunta kokoukseen..oli näytetty pankkitoimihenkilölle ovea..hänkään ei ollut tietoinen yrityksen saamista nuhteista ao. sijoitusasiantuntijoilta jotka oli rahoitusta olleet kuitenkin jakamassa ?
      Aika kaksinaamaista toimintaa..ensin jaetaan "halpaa rahhaa" mutta kun tulee takkiin niin ollaan ensimmäisenä haukkumassa yritysjohtoa ?.. Toimisko sama ppo:takin ja arvoa kohtaan ?.. Hallinnon kannattanee kokeilla kepillä jäätä.. no ei ne uska

    • downkoaskottion

      ..on se elossa, ei vain uskalla enää mitään kommentoida, housut ja muu infra on tunnistettu ja saanut ohjeet ettei saa paljastaa mitään hallintoon liittyvää kun on tullut viranomaisilta ukaasi kaikkien kirjauksien julkituonnista eikä niitä saa edes palkattu juristi käsitellä.. nyt ollaan ymmällään että miten tässä näin kävi, meidänhän piti olla vahvuuden puolella mutta nyt meni peruskivi alta ja joudutaan "itse asiasta kuultuna" tuomaan tiedot esille.
      Siis ne joissa on käsitelty jäsenien asioita kun on vituttanut esilletuodut virheet ja esitetty niiden hoitamista lakien ja asetusten mukaan.. miksihän näin ei ole tapahtunut ja kenen toimesta tai esityksestä.. nehän pitää selvitä kirjauksista.. vai pitääkö jos kaikki on mennyt lain pykälien mukaan ?

    • kuormastasyötiintaas

      Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin.

    • ajattelinvaanaatua

      Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuu ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

    • tämäjatkuu

      PPO:n hallintoneuvoston pitäisi olla yhteyslenkki jäsenistöön ja samalla vaikutuskanava äänensä kuuluville saamiseksi. Nythän on käynyt niin, että ne lammasnahkaiset hallintoneuvoston jäsenet kuuntelevat vain mitä hallitus on päättänyt ja kukaan ei saa kritisoida hallituksen päätöksiä. Hallitus ja se Kati Peltomaa yhtenä valvoo hallintoneuvostoa. Mitä tuollaisella hallintoneuvostolla sitten tekee. Jäsen ei ainakaan hyödy koko konklaavista yhtään mitään. Onko joku hallintoneuvoston jäsen joskus vastannut kun olet kysynyt jotain osuuskuntaan liittyvää asiaa, ei takuuvarmasti.

      • TNAAvaus

        Joo, yheltä kysyin, kannattaako myyvä osuuuvet, vastas, että älä hyvä mies myy, joka vuosi saat riettaan isot korot vaikket ole asian rtrrn mitään koskaan tehnyt. Oikiassahan olikin, rahaa rötkistää joka vuosi tilille. Suotta märisettä.


      • eräveikot
        TNAAvaus kirjoitti:

        Joo, yheltä kysyin, kannattaako myyvä osuuuvet, vastas, että älä hyvä mies myy, joka vuosi saat riettaan isot korot vaikket ole asian rtrrn mitään koskaan tehnyt. Oikiassahan olikin, rahaa rötkistää joka vuosi tilille. Suotta märisettä.

        Korkojako sinä olet saanut. Meiltä on syöty pääomat. Joka kerta kun on jatain maksettu niin pääomat hupenevat. ensi keväänä käy taasen niin. Nyt vain ei makseta enää pääomista niin paljon kun ei ole enää mistä maksaa. Hallintokulut kun syövät tuhottoman paljon ja palkaakin Kalifille ostettiin ruhtinaalisesti. Eihän silloin enää omistajilee jää kuin murusia ja sekin tasetta syömällä.


    • missärahasielrosvot

      tämä on huisi jännittävää luettavaa

    • riidanhaastajakentällä

      Sehän taitaa olla oikein "tappelupukari" kun sitten jo oli technoventuressakin käynyt möykkäämässä kun asiat ei menneet kuten "strömsöössä"

      Partneran alku käyntiin riidoin. PPO merkkautti kaksi eriävää mielipidettään
      Risto Kenttä | 2015-04-28

      Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n yhtiökokous viime viikon keskiviikkona ei mennyt ihan perinteisen helpolla tavalla.
      Yhtiön toiseksi suurin omistaja Osuuskunta PPO jätti yhtiökokouksessa kaksi eriävää mielipidettä.
      PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan mukaan ensimmäinen eriävä mielipide koski vastuuvapauden myöntämistä ja toinen hallituksen kokoonpanoa.
      – PPO oli saanut tietoonsa yksityiskohtia liittyen Oulu ICT:n antamaan rahoitussitoumukseen, joka mainitaan yhdellä lauseella tasekirjan sivulla 17 kohdassa Muut vastuut.
      – Käytimme lain mukaista osakkeenomistajan kyselyoikeutta.
      – Oulu ICT:n hallitus ja väliaikainen toimitusjohtaja eivät kuitenkaan vastanneet kysymyksiimme, joten jätimme eriävän mielipiteen koskien vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille.
      Peltomaan mukaan rahoitussitoumus on annettu Oulu ICT:n osakkuusyhtiölle Telebusiness InWest Oy:lle.
      – Kyseinen osakkuusyhtiö on haettu konkurssiin 13.4. sellaisen sijoittajaryhmän toimesta, jossa keskeinen rooli on Sami Aurejärvi Groupin edustamilla rahastoilla.
      – Mielestämme eturistiriidan muodostaa se, että Sami Aurejärvi istuu samaan aikaan Oulu ICT:n hallituksessa.
      – On ilmeistä, että hänellä ja hänen lähipiiriinsä kuuluvilla henkilöillä tai yrityksillä on erilainen ja aivan poikkeuksellinen intressi Oulu ICT:n asioihin muihin osakkeenomistajiin nähden.
      Peltomaan mukaan Aurejärvet ovat eri yhtiöidensä kautta Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.
      – Jätimme eriävän mielipiteen myös koskien Sami Aurejärven valitsemista hallitukseen, Peltomaa vahvistaa.
      Peltomaan mukaan Partnera Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakola nauttii lähtökohtaisesti PPO:n luottamusta ja PPO odottaa häneltä hyvää yhteistyötä omistajien kanssa.
      Partnera Oy:n tuloskehitykseen Osuuskunta PPO ei Peltomaan mukaan ole tyytyväinen.
      Noin 150 miljoonan euron rahavaroilla yhtiö teki viime vuodelta 0,9 miljoonan tuloksen.
      – Yhteistyömahdollisuudet Pohjois-Suomessa PPO:n ja Partnera Oy:n välillä ovat ilmeiset, mutta nykytilanteessa tätä potentiaalia ei saada käyttöön, Peltomaa tunnustaa.
      Partnera Oy:n suurin omistaja on Oulun kaupunki, jolla on osakekannasta lähes puolet ja äänivallasta kolmen neljäsosan enemmistö.
      Yhtiön va. toimitusjohtaja Sami Mäentausta korostaa hyvää hallintotapaa, eikä näe Sami Aurejärven valinnassa Partneran hallituksen jäseneksi ongelmaa.
      Mäentaustan mukaan yhtiössä on noudatettu korostetun hyvää hallintotapaa.
      – Asian käsittelyssä esteellinen henkilö jäävää itsensä kyseisen asian käsittelystä, Mäentausta vakuuttaa.

      • ASSKotti

        Peltomaa vaikuttaa kaikin puolin järkevältä ja pätevältä nykyiseen tehtäväänsä, vaikka häntä on yritetty vuosikaudet saada lähtemään. Kannatan Katia erittäin lämpimästi, kuten myös kaikkia hallinnon jäseniä!


      • minähänsanoin

        Puliveivaamista tämä on nykyään kun kokoomus/kepu tuhoaa Suomea. Miltä maistuu PPO:lle omat myrkyt nyt Partnerassa? Näin on PPO ja sen hallinto vienyt osuuskunnan jäsenistöä jo PKT:n ajasta lähtien, nyt valitetaan ja lausutaa eriävää mielipidettä kun itse joutuu samaan leikkiin.


      • analyysikö
        ASSKotti kirjoitti:

        Peltomaa vaikuttaa kaikin puolin järkevältä ja pätevältä nykyiseen tehtäväänsä, vaikka häntä on yritetty vuosikaudet saada lähtemään. Kannatan Katia erittäin lämpimästi, kuten myös kaikkia hallinnon jäseniä!

        Kukas sen kissanhännän nostaa jos ei askatti itse


    • alutigmartat

      PPO:n nettisivuilta löytyy seuraava tiedote, joka on päivätty 28.7.2015:

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy sieviläisen Alutig Oy:n omistajiksi

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy ovat yhdessä hankkineet omistukseensa merkittävän osuuden sieviläisen Alutig Oy:n osakekannasta. Alutigin toimitusjohtaja Markku Peltokorpi jää edelleen yhtiön suuromistajaksi.
      Pääomasijoitus mahdollistaa Alutigille uuden kasvustrategian ja yritystoiminnan nostamisen uudelle tasolle. Alutigin liiketoimintana on teräs- ja alumiinirakentaminen sekä enenevissä määrin laserleikkaus. Viime vuosina yhtiö on investoinut merkittävästi levytyökoneisiin ja tuotantotiloihin.
      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy asettavat Alutigin hallitukseen yhteiseksi edustajakseen varatuomari Marko Tepon. Alutig pyrkii kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa keskipitkällä aikavälillä.
      - Tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen ja uusien asiakkuuksien myötä hallittu ja kannattava kasvu, kuvailee Marko Teppo.
      Pääomasijoituksen yhteydessä myös kohdeyrityksen lainarahoitus neuvoteltiin uusiksi. Alutigin pitkäaikaisina rahoituskumppaneina toimivat Ylivieskan OP ja Finnvera.
      - Kokonaisuutta tarkastellen saavutettu rahoitusrakenne ja hallitustyöskentelyn terävöittäminen antavat kohdeyritykselle aivan uudenlaiset kasvun ja menestymisen eväät, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Mitä on tapahtunut tiedotteen julkaisemisen jälkeen?

      Talousluvut: Vuosi/ Liikevaihto; M€/liikevoittoprosentti/tulos
      2012/1,2/5,1%/20.000 €
      2013/1,3/4,5%/6.000 €
      2014/1,6/3,4%/0 €
      2015/1,3/-8,5%/tappiota 165.000 €
      2016/ ei vielä tiedossa

      Toimitusjohtaja on vaihdettu ja Kati Peltomaa on nimitetty hallitukseen lisäterävöittämään toimintaa. Hallituksessa on neljä jäsentä, ja puolet ovat siis PPO:sta!
      Valuelaw on Ylivieskalainen 2015 perustettu yhtiö, jonka päätoimiala on lakiasiainpalvelut. Sitä omistaa PPO:n hallituksen jäsen Marko Teppo. Muista omistajista ei ole tietoa.

      Yhteenvetona saa kuvan, että Alutigin (lue: PPO:n sijoitusten) tulevaisuudennäkymät eivät näytä hyvältä. Teräs- ja alumiinirakentamiseen keskittyvän yhtiön hallituksen puheenjohtaja on entinen poliisi ja toinen hallituksen jäsen entinen pankkitoimihenkilö. Kummankin visiot liiketoiminnan kehittämiseksi perustuvat varmaankin heidän koulutukseensa ja kokemukseensa ko alalta.

      Peltomaa on nimitetty hallitukseen todennäköisesti, koska Alutig tarvitsisi rahaa lisää. Näistä asioista PPO harvemmin tiedottaa.

      Toivottavasti olen väärässä.

      • huisinjännää

        milloin 2016 tase jukistetaan?


    • voikiesus

      hehe, Lehto Gruppi nousee että kohisee suomi, nekö kenkkäs ja miten paljon möivät?

      • nutturapäälle

        Miljoona tolkulla jätettiin pöydälle. Nyt kehutaan vaikka pieleen meni koko kauppa.


    • voiteita

      Viimme vuosi oli loistava pörssivuosi. Miten PPO:lla noin kävi. Eikö siellä olla tehtävien tasalla. Taitaa ne sataset olla vain unelmia. Voi hyvänen aika.

    • kärsiivaan

      Elisa laajakaista hidas ja takkuilee. Kiitos senaikaisen PPO:n tj, hallituksen puh.joht, hallitus ja hallintoneuvosto kun myitte PPO:n Elisalle.

    • HywäHallintoPPO

      Yli kaks vuotta kulunu avauksesta, kai se erityistilintarkastus jo lie valmistunut, mitä jäi vinkujille käteen? No hyvät ja itse ansaitsemattomat korot.

      • Huonoahuonompihallinto

        ...katohan kun on taas hallinto päässyt kehumaan itseään.. turhaan aivan turhaan laulaa hallikainen ja se pää on tulossa vetävän käteen..
        Voi martta pelkuri poloista..askotti leuhkaa aivotonta..konsultti pale itsekästä ja raahen viisasta "tosi tyhmää"..arkkukarin kiharapää lammasta ja muita omanedun tavoittelijoita jotka siellä vain pörrää tyhmyyttään joille maakunta nauraa..


    • raapananevidenssi

      Heinähattujen hempukka on taas kutsunut jäsenet raaheen 26.4.2017 klo 13 alkavaan nimenhuutoon miljoonien tuhlaamisesta.
      Oletettavaa on että yritetty on ainakin saada sitä pikkujäärää vetämään kokous kierosti ilman että jäsenet saa mitään muutoksia tai edes haluamiaan tarkennoksia tuhlauksista joita on rajoitetulla evidenssillä piilotettu raapanan kynsistä..jotka ei osaa edes laskea muuta kuin palkkionsa määrän.

      No äänestetään...

    • muotoiltuon

      Valokuituverkko
      PPO MYYNTI JA SEURAUKSET PPO myytiin Elisalle vuoden 2013 lopulla. Kauppa käsitti PPO-alueen puhelinverkon ja -toiminnan, sekä PPO:n toimesta rakennetun valokuituverkon, jonka rakentamisen kustannukseksi tuli 30 miljoonaa euroa. Valokuituverkko on rakennettu vuosina 2008 – 2010.

      Voidaan sanoa, että PPO-yhtiön toiminta alueella oli edelläkävijänä puhelinliikennetoiminnan rakentamisessa ja ylläpitäjänä. Samoin myös on kerrottu valokuituverkon olevan koko maan kattavin yhtiön toiminta-alueella. PPO -yhtiöt toimi mm. 20 kunnan alueella Pohjois- ja Keskipohjanmaan alueella vuosikymmenien ajan, jonka aikana PPO-yhtiöt kasvoivat nykyiseen kukoistukseensa alueen asukkaiden ja yrityselämän sekä kuntien puhelinliikenne tarpeiden ylläpitäjänä ja rakentajana Tähän kuului myös valokuituverkon rakentaminen, joka meni yhtiön myynnin yhteydessä Elisalle. Elisa ei ole alkanut myymään ja tarjoamaan kaupassa tulleesta valokuituverkosta alueen liittymiä ostohalukkaille, vaan on hinnoitellut sen kohtuuttoman kalliiksi millä saa kiinnostuneet luopumaan halukkuudesta.

      Yhtiön hallinto järjesteli mm. osakejärjestelyin toimintaa siten, että ns. lisäosakkeet mitätöitiin mm. kunnilta ja tämä tiesi maksettujen korkojen putoamista n. 2/3, eli kunnat saivat siten n. 1/3 korkoja. Tämä jo osoittaa, että maakuntien puhelinosakkaiden valitsemat edusmiehet ovat nukkuneet ruususen unta, eivätkä ole olleet valvomassa osakkeiden arvon säilymistä. Kunnat eivät itse ole mukana olleet yhtiön hallinnossa, joten heidän ns. lisäosakkeet on voitu sääntömuutoksin poistaa. Tässä oli Raahe suurin häviäjä n. 200 000 €uroa. Liekö sääntömuutos tehty ennakoivasti yhtiön myynnin jälkeistä sijoitustoimintaa ajatellen.

      Samoin on ihmeteltävä suuresti, että Elisan kieltäytyessä luovuttamasta valokuituverkkoa yleiseen käyttöön, mitä alueen kunnat ja elinkeinoelämä kipeästi tarvitsevat, kunnat lähtevät suunnittelemaan rinnakkaisen valkokuituverkon rakentamista seutukunnallisina hankkeina.

      Tämän uuden verkon hinta tulee olemaan päälle 30-40 milj. euroa. Kuntien olisi ensin tullut hakea viestintävirastolta käyttöoikeutta jo olemassa olevan valokuituverkon käyttöön. Valokuituverkko teknisesti on pysynyt täysin käyttökelpoisena, eikä siinä ole uutta kehittymistä tapahtunut joka pakottaisi uuden verkon rakentamaan entisen jäädessä vanhanaikaiseksi. Elisalle valokuituverkon ylläpito tietää lisäkustannuksia, koska yhtiö keskittyy langattomaan tiedonsiirtoon, eikä siten anna valokuituverkkoa yleiseen käyttöön. Yritystoiminta vastaavasti samoin kuin kuntien tarpeet vaativat kiinteän verkon toimintavarmuuden ja tehokkuuden ylläpitämiseksi Kuntien taloudellinen tilanne on sen verran huono, että uusi valokuituverkko joudutaan rakentamaan velkarahalla.

      Uuden valokuituverkon rakentaminen maksaa ja luonnollisesti kunnat ovat maksajia, joka on tarpeeton lisämeno ennestään tiukassa kuntien menoissa. Ensin tulisi saada käyttöön jo rakennettu verkko ennen uuden rakentamista.

      Ollaanko kunnissa liian hauskasti lähtemässä lisäämään kustannuksia jotka tulevat kalliiksi veronmaksajille? Jarmo Viinala Haapavesi
      Lähettänyt Jarmo Viinala klo 10.49 Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa TwitteriinJaa FacebookiinJaa Pinterestiin

    • MietuvaMämmiä

      Eikö köyhille riitä pääsiäisenä ees mämmiä, kun täällä vingutaan?

      • pyyhitaitettuunmartta

        ..siellä oli varmaan martta hyppinyt seinille kun oli ppo:n sivuille laitettu liian aikaisin myös esitykset hallintoneuvostoon..erovuoroisten tilalle..lähes kaikki halunneet jatkaa..mutta olikin muutaman hetken päästä poistettu sivustolta ? Miksi ? Ei noilla ehdokkailla ole mielessä kuin nuo 350 €/kokouspalkkiot ja puheenjohtaja saa vielä sen lisäksi 620 €/kk ja varakin 315 €/kk.. ahneilla on sanottu olevan p.skanen loppu ja sama pätee muuhunkin hallintoon ja toimihenkilöihin..


    • kaalimaanvartija

      ..minusta tuo on rva buketin purkauksia joita ei askotit ja pale hyvällä katso kun kunnon puumies antoikin rahan äänellä ja lakioppineena kuulua mitä tasavertaisuus ja jäsenten oikeudet on lain edessä..siinä hiljenee pikkujäärätkin..

      ..kyllä siinä sai osansa myös huonosta hallintotavasta koko osuuskunnan hallinto ja kaupungin johto kun ovat puliveivanneet työpaikkoja ihan vääriin kuntiin ja jäsenien rahoja tuhlaamalla..lisäksi yritetään bygata uutta saalemaleikumsalia toiseen kaupunkiin.. no onhan näillä hallinnossa kiinteistötaustoja alkaen ihan sihteeripoloisesta..

      ..minun kaaliin ei mene että joku moittii "aikuisia miehiä" vaikka suurin osa värvätyistä oli niitä kuten tämä "eimeemunkaaliinkin"..eihän sinne todella sovi mitään kun on tyhjää täynnä.. tai sitten onkin itse rva buket ?

      ..huolimatta että yritetään lannistaa köyhät kyykkyyn niin maasta se pienikin ponnistaa ja arvostelun mukaan saa kymppejä hienosta taittelusta ilman kilpailutusta..armonpullana

    • oikeatArvotkehiin

      Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
      Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
      Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
      Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
      Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää..

      • AhmedAhneet

        Kyllä on piisalle asti tuossa kuudessakympissäkin. Saahan sillä pari koppaa kaljaa pahimpaan vitutukseen.


    • ratame

      Askoilla taasen nuppi punottaa. Ryyppii kaliaa ja puhuu rumia. Koitappa siemailla Lasolia välillä ja sitten tunnustella sitä naisen värkkiä. Älä aina vain puhu vaan tee sille jotakin, vai oletko "niitä" poikia.

    • laillinenolatava

      Joo, kyllä nyt on ehkä laillisuus tulossa kuvioihin PPO:n hallinnossa (vihdoinkin!). AA Penttilä oli lukenut jopa lakiin liittyvät hallituksen esityksen tekstit ja oli hyvin varovainen kokouksessa kaikessa, mikä liittyi kirkkolahjoitukseen ja mahdolliseen lain kiertämiseen 100% tytäryhtiön avulla.

      Toimitusjohtaja ei ottanut mitään kantaa näihin asioihin. Miksi?

      Hallituksella ei ollut puheenjohtajaa ja kokouksessa oltiin kuin ei olisi ollut hallitusta olemassakaan. AA Penttilä oli äänessä hallituksen puolesta. Tj oli hiljaa.

      Hallitus ei ole vielä tänäänkään järjestäytynyt - tai sitten toimitusjohtaja on täysin epäpätevä tiedottamisessa - ja Kokkolan mies lienee nyt haettavana uudelleen. Entinen lienee kieltäytynyt.

      Jos ehdokkaalle annetaan luettavaksi oikeuden päätökset perusteluineen koskien osuuskunnan tarkoitusta ja Elisa-kaupan laillisuutta, ei halukkaita taida olla jonossa.

      Nykyinen PPO on rakennettu hyllyvälle perustalle.

    • vastatkaapa

      vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin:
      - hallituksen jäsenet?
      - hallituksen puheenjohtaja?
      - päätös kirkkoavustuksesta (n. 3 € / jäsen)?

    • Tuoliheiluuhallituksessa

      ..älä nyt tyhmiä kysele..ei ne tiedä itsekkään. Joku lusmuilu on takana.

    • kiinteistöbusineksia

      Siellähän kuohuukin aika lailla. Oli hallituksen puheenjohtaja ja yksi jäsen lentäneet pellolle ja tilalle otettu vain rakennuspuolella pelanneita joilla ..savu seuraa raunioita aikaisemmista rojekteista. Sitähän se tietää kun pikkujalkaa pitkin on noussut pankkitoimihenkilö kiinteistöistä vastaavaksi ja niin edelleen.. eihän sellaisesta muuhun ole toisten rahoilla leikkimään.
      Tuottoa tulee edelleen entisestä oulun puhelimesta kun lyövät arkistokadun tontit rahoiksi ja kaupunki ottaa päältä omansa..jää sitä ppo:llekkin 10 rossaa...

    • uusisana

      "pikkujalkaa", onko se, että ensin imetään ja sitten annetaan?

    • Kuituatuleekuntiin

      Lehdissä oli uutisia että Merijärvelle ja Haapajärvelle rakennetaan kuituverkko asukkaiden laajakaistatarpeisiin. ..on isot päättäjät Eu-Ely foorumeilta kehissä..enää ei jarrut ppo:n hallinnossa pidäkkään vaikka Osuukuntakokoukselle oli esitetty että hallinto käynnistäisi ao. palveluliiketoiminnan sääntöjensä mukaisesti. Esitys oli tyrmätty mutta nythän olisi oikea paikka ja aika ottaa se ohjelmaan kun omistajakunta lähtee sitä toteuttamaan..sehän olisi tuottava sijoitus tulevaisuuteen..kun ei noilla katin-kujeilla tule rahaa..sitä vaan palaa ja syödään koko ajan kuormasta kuten saimme kuulla kokouksessa sijoitusalan ammattilaiselta. Delegaatio vain toimistolle asiafaktojen kera

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe