Ajatelkaa kahdesti kun vastaatta kysymyksiin.

Kunnianloukkaus

Olen ihan kauhuissaan kun luen näitä sivuja. On henkilöitä jotka asiallisesti kysyvät paikkakuntaan kuuluvia kysymyksiä. Ja APUA, mitä vastauksia tulee! Eikö ole parempi kun ei vastata mitään , ennenkuin uhkailee, kiroilee jopa laitetaan henkilöiden nimet esiin.
Olenko ainoa joka on samaa mieltä?

19

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisarvoonjakamaton

      Olet ainoa. Ihmisten pitää saada puhua vapaasti. Näilläkin, joiden ulosanti tai muu ymmärrys ei ole ihan kohdillaan, on lupa tänne kirjoittaa. Sananvapaus on perustuslaillinen oikeus. Kemijärvellä on tyyppejä, jotka ovat nostaneet itsensä muiden yläpuolelle. Heidän käsityksen mukaan heillä oikeus päättää, kuka saa puhua ja missä saa puhua ja mitä saa kirjoittaa esim. tälle palstalle.Eräs ihmisyyteni polkija piti minua vain kätensä jatkeena, jolla hän saa tehdä mitä haluaa.Minua pidettiin kauppatavarana, jota saa puhutella ylimielisesti, jota saa myydä samalla tavalla kuin sutenööri myy huoraa. Eli toisin sanoen, sinä et ole yhtään oikeutetumpi päättämään, kuka ja mitä saa tänne kirjoittaa. Et ole yhtään enempää ihminen kuin joku muu.

    • kunniaa

      Et suinkaan ole ainoa. Olen monta keskustelua pannut "poikki", koska on niin törkeästi puhuttu ihmisistä jopa omalla nimellä (viimeksi noin viikko sitten). Nämä kirjoittelijat ovay ilmeisesti niin yksinkertaisia, että eivät ymmärrä, että nettikirjoitteluissakin on lakipykälät, jos loukkaat toista, voite joutua lopulta käräjille ja saada rangaistuksen. Vaikka kirjoitat nimimerkillä, i.p.-osoitteesi voidaan selvittää. On olemassa nettipoliisikin ja tuolla oikeassa alalaidassa tätäkin ruutua lukee "ilmianna". Kunnianloukkaus on aivan sama täällä kuin jos ääneen lausuisit samat sanat. Että toista ihmistä, rotua, uskontoa, kansallisuutta jne. ei saa loukata.

    • tiedotusoppi

      Sananvapaus on ehdottomasti sivistynyyden merkki. Jos ei haluta sananvapautta on muutettava itä rajan toiselle puolelle. Siellä ei sanomalehtialas kirjoittele mitä sattuu?

    • jumalakäsikassarana

      Anna poliisin selvittää asia, sinä moraalisaarnaaja. Pidät itseäsi muita parempana. Et ole sellainen, vaikka niin luulet. Älä puhu poliisin tai jonkun muun lainvalvojan suulla. Tiedämme itse asiat. Niitä ei tarvitse meille opettaa. Olet niitä, jotka puhuvat mm. jumalan suulla. Asettuvat jumalan asemaan, lyövät raamatulla päähän. Jumala on kuuleman sitä mieltä, että homot eivät saa mennä avioliittoon. Olet jumalankin ominut käsikassaraksesi.

      • kunniaa

        Edellisille: Sananvapaus on, mutta mutta se ei tarkoita sitä, että toisen kunniaa saa loukata. Se on RIKOS. Raamatusta en ole puhunut mitään, Suomen lakikirjasta löytyy ja luultavasti myös Suomi 24 -säännöistä, mitä saa kirjoittaa. Vai onko Kemijärvi sellainen villikylä, että täällä eletään kuin alkuasukkaat ja nuijitaan toisia joko fyysisesti tai henkisesti.


      • kunniaa

      • Pahuusjulki
        kunniaa kirjoitti:

        Edellisille: Sananvapaus on, mutta mutta se ei tarkoita sitä, että toisen kunniaa saa loukata. Se on RIKOS. Raamatusta en ole puhunut mitään, Suomen lakikirjasta löytyy ja luultavasti myös Suomi 24 -säännöistä, mitä saa kirjoittaa. Vai onko Kemijärvi sellainen villikylä, että täällä eletään kuin alkuasukkaat ja nuijitaan toisia joko fyysisesti tai henkisesti.

        Jos olet asianomistaja, tee rikosilmoitus. Poliisi tutkii asian. Sinä et ole käsittääkseni poliisi. Tällaisia ihmisiä on, jotka ovat omasta mielestään muiden yläpuolella., poliisin, papin ja jopa jumalan vertaisia ja voivat ottaa itselleen heidän oikeutensa. Jumala on tosin meidän kokemuspiirimme ulkopuolella. Ihmisethän puhuvat kaikenlaista. Kyseessä ei ole kunnianloukkaus, jos ilmoitettu asia on tosi. Ei ole hyvä, että raakuuksia ja toisten ihmisten polkemista harjoitetaan salassa. Kaikki petomaisuudet täytyy paljastaa eikä piilotella, lakaista maton alle.


      • nölö
        kunniaa kirjoitti:

        Edellisille: Sananvapaus on, mutta mutta se ei tarkoita sitä, että toisen kunniaa saa loukata. Se on RIKOS. Raamatusta en ole puhunut mitään, Suomen lakikirjasta löytyy ja luultavasti myös Suomi 24 -säännöistä, mitä saa kirjoittaa. Vai onko Kemijärvi sellainen villikylä, että täällä eletään kuin alkuasukkaat ja nuijitaan toisia joko fyysisesti tai henkisesti.

        kyllä rupula on sivistyksen tyyssija.


      • kolttonen

        mitä nä sitä huntaloa kiusaat!


    • muutenhiljainen

      Täällä vedotaan sananvapauteen.
      Niin minäkin aikanaan koulussa opettajalle, kun hän käski minun olla hiljaa. Opettaja vastasi, että kunhan vastaat sanoistasi.
      Ranskassa sattuneen johdosta, vedottiin taas sananvapauteen, kun oli loukattu toisten pyhiä arvoja.
      Niin kuin on huomattu, toisilla on toisenlainen tapa sanoa. Yksi tapa sanoa on kalasnikovilla. Mielestäni aloittaja on oikeassa, kyllä pitää harkita mitä sanoo.

    • Traumaparantumatonhaava

      Tietysti pitää harkita, mitä sanoo, mutta vääryydet pitää tuoda esille. Jouduin työpaikkakiusatuksi, armottoman henkisen väkivallan kohteeksi muutama vuosi sitten.Tämä henkilö ei antanut minulle vähintäkään ihmisarvoa. Kun puolustauduin, kiusaajani teki jopa rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Tosiasiassa olin hyvin vaatimattomasti ja tietysti totuudenmukaisesti puolustanut itseäni. No siinä kävi niin, että todettiin, että olin vain kertonut omat kokemukseni. Traumatisoituminen on sellainen asia, että vaikka tapahtumat ovat vuosien ja vuosikymmenien takaisia, niin uhri kokee ne ihan kuin kaikki olisi eilen tapahtunut. Joillakin trauma on kuin amputaatio, sen kanssa voi elää, mutta se kulkee aina mukana.

    • muutenhiljainen

      Tuohon en ole asiantuntija, mitä yllä tuodaan esiin, mutta onko tämä foorumi oikea paikka käsitellä kyseistä asiaa.

      • Nappulaksisuostumaton

        Miksi ei olisi? Ollaan perusasian äärellä. Toinen henkilö ottaa toisen ihmisen haltuunsa ja alkaa käymään tällä kauppaa, ihmiskauppaa. Ymmärtääkseni esineitä ja eläimiä voisaan omistaa, myydä jne, mutta ei ihmisiä.Miksi tällaisesta asiasta ei saa puhua? Ollaan taas siinä tilanteessa, että joku toinen henkilö sanoo toiselle, että sinä et saa tänne kirjoittaa, mitä haluat, vaan tarvitset siihen toisen ihmisen luvan. Ihmisoikeuksien ymmärtäminen on joillekin äärimmäisen vaikeaa, jopa mahdotonta. Tämä kyvyttömyys lähtee siitä, että jotkut henkilöt katsovat toisten ihmisten olevan heidän henkilökohtaisessa omistuksessa olevia nappuloita ja maailma ja erityisesti työpaikka on heidän omistama pelilauta. Toiset ihmiset ovat vain nappuloita, pelaajan omaisuutta. Kyse on näiden henkilöiden, pelaajien ominaisuudesta, jolle he eivät ilmeisesti voi mitään. Näin se on, he eivät voi muuttaa itseään, koska eivät näe siihen tarvetta. He ovat omasta mielestään täydellisiä, erehtymättömiä ja eihän sitä silloin tarvitse muuttua. Syy on aina siinä nappulassa, joka ei ymmärtänyt, että hän on ja hänen kuuluu olla nappula pelaajan kynsissä.


    • hävyttömyyksiä

      Kyllä täällä viime aikoina on näkynyt todellisia pohjanoteerauksia. Nimittelyä, solvaamista, epäasiallista vihjailua...Netti on roskalaari, joka tarjoaaa katkeroituneille, kateellisille ja mieleltään järkkyneille purkautumiskanavan. Jos joku ihminen/ihmiset herättävät esim juuri kateutta niin täällä pyritään luomaan negatiivista vaikutelmaa kyseisiin ihmisiin liittyen. Asiallista kritiikkiä saa esittää esim poliitikoita kohtaan mutta en ymmärrä mitä edes täysin tärähtänyt kostuu valheellisten tietojen levittämisestä koskien tavallisten ihmisten yksityiselämää. Osanottoni kaikille tällaisen kohteeksi joutuneille!

      • surullista

        Facebook varmaan työllistää poliisia paljon kun on lisääntyvissä määrin näitä kunnianloukkauksia ja feikkiprofiileja ym. Tosi surullista tämä meininki.


      • nolot

        Onneksi kun elämää on tässä elänyt ja seurannut sen verta pitkään niin aina se paha saa palkkansa. Haukkumisella ja kieroilulla vain myrkyttää oman elämänsä. Ja tosiaan, muistutus nettiherjaajille, näistä asioista joutuu käräjille kun tarpeeksi pitkälle menee. Siinäpä on sitte pilannut OMAN maineensa lopun iäksi. Jos joku minua netissä herjaisi, saattaisinpa kertoa parille kaverillekin kuka sen teki. Repikööt sitten siitä. Aina nuoria moititaan mutta keski-ikäiset ja jopa vielä vanhemmat ne täällä melskaa. Hävetkää!


    • novanaikainen

      Olokaa siivolla, äläkääkkä meiskkakko myötähän!!

      • vapausoikeus

        samaa mieltä, kunnioitetaantoisia keskustellaan asiallisesti

        ei toimita, kuten vuoden 2007 eduskunnan vaalin vaalipaneelissa toimittiin, että kun toista mieltä toinen, niin huudetaan vaan että "pankaa siltä turpa tukkoon"

        ei enää muistella sitä, vaan mennään hyvällä sovulla eteenpäin, älä tuki toisen turpaa, vaan sananvapaus kaikille, mutta kunnioittaen!


      • ei.pilkatatoista

        Ei vaadita toisilta suuta kiinni, vaan hyvä mieli ja jokainen ottaa asiaan kantaa jos haluaa. Hyvä mieli ja iloinen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe