niille jotka ovat etsimässä Filipinoa vaimoksi.

vaimokas

Jos olet tavannut Filipinon netissä, lue tämä.
Kysy suostuuko nainen avioliittoon ja muuttamaan Suomeen. Kun saat myönteisen vastauksen, käske hänen hankkia passi ja syntymätodistus sekä virkatoditus ja lähettämään niistä kopiot sinulle. Mene näiden ja omien vastaavien kanssa maistraattiin ja ano oikeutta mennä naimisiin ulkomaalaisen naisen kanssa. Kun saat luvan osta lentolippu ja ano viisumia. Sen jälkeen matkalle. Perillä on naisesi hankkinut sponsoreita jotka maksavat papille. Heti kun pääset naisesi kotikaupunkiin menette seurakunnan toimistoon. Joitakin papereita on siihenkin varattava mutta se selviää perillä. Jos on joku vanhempi henkilö, pyydä mukaan. Ehkä sinun kastetodistuksessa on äitisi nimi muodossa, etunimi, isäsi sukunimi, omaasukua eli äidin tyttönimi, olisi hyvä että siihen olis liite jossa käy selville että suomalisen käytännön mukaan äidin tyttönimi on viimeisenä.
Varatkaa vihkimispäivä ja kaikki siijen liittyvä jo hyvissä ajoin. Kun sitten olette naimisissa on vihkitodistus laillistettava sekä Filippiinien että Norjan lähetystön taholta. Ne voi tehdä vain Manilassa. Samalla kertaa voi anoa Shengen viisumia Suomeen vaimollesi. Mutta riittävän pitkän ajan kuluttua. Vaimosi saa viisumin vasta viime hetkellä joten varutukaa lähtöön heti kun passi on valmis. Koska vaimosi sukunimi vaihtuu automaattisesti jo vihkiessä, on se sekä henkilökortti uusittava ennen viisumin anomista. Jos kielitaitosi on hyvä selviät eri virastoissa mutta peruskoulun engalinnalla on syytä pyytää päivämäärien ja osotteiden merkitseminen kalenteriisi. Jos olet tehnyt kaikki oikein on kotimatka yhdessä ikimuistoinen. Huomioi kuitenkin se että muilta saarilta kuin se missä Manila sijaitsee ei aina pääse lentäen Manilaan, joten asutte hotellissa useita päiviä ennen kun on jokin asian käsittely päivä. Kun menette Norjan lähetystöön ota mukaan passisi kopio. Sillä pääset sisälle mutta et passilla. Jos naisesi on koulutettu johonkin ammattiin, hankikaa todistus. Jos hänellä on mahdollisuus saada työtodistus kahden vuoden ajalta, se myös mukaan. Kun saavutte Suomeen menette maistraattiin ja ilmoitatte hänet myös väestörekisteriin. Oleskelulupa anomus heti. Samoin sosiaaliturva eli kelakortti. Kotoutumistuki myönnetään taannehtivasti mutta siihenkin on syytä pitää kiirettä. Toivon että muistin kaikki seikat mutta kysy aina jos jossakin on epäselvyyttä. Onnea.

2

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pinoy1

      Joo kehoitan sitten kaikkia hakemaan sitä oleskelulupaa sieltä Filippiinien päästä, niin kauan, kun et ole saanut oleskelulupaa ja olet sitä hakenut Suomen päästä, et ole oikeutettu mihinkään kela korvaukseen, eli jos vaimosi sairastuu niin kaikki kulut maksetaan 100% omasta taskusta. Filippiinit palstalla tästä facessa just olikin juttua yhden kohdalla, eli lompsa oheni tuntuvasti, myöskin lehdessä oli juttu jossa Thaimaalainen synnytti Suomessa ja ole lupaa ei oltu vielä myönetty hinta 10000 euroa jotakuinkin jopa päälle. Tässä yksi syy miksi viranomaiset haluavat sen ole luvan haettavan lähtökohtaisesti hakijan kotimaasta käsin, myöskin turistiviisumi on matkailua varten ei keinotteluksi ujuttautua maahamme ole lupaa odotteleen tai töitä hakeen, jokainen väärin käytetty lupa johtaa aina tiukempaan kontrolliin lähtömaan suhteen. Tällä hetkellä jonot ole lupaa Suomen päässä heiluvat viikosta - 6 kuukauteen, ja juuri 85% siihen loppu päähän kuuteen kuukauteen.

      Aikoinaan vaimoni haki ole luvan kotimaasta käsin, kuukausi meni paprjuen toimittamisessa Manilasta Suomeen, migrissä käsittelyyn meni 3 päivää, joten eipä ollut paha aika odotella, lisäksi pääsi heti kelan piiriin, ja kotouttamiskoulutukset aukenivat helposti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe