Millaista oikeustieteen opiskelu ja/tai työ?

OpintojaPäin

Hei!

Onko täällä ketään, joka lukisi oikeustiedettä ja haluaisi kertoa tarkemmin, miltä opiskelu on tuntunut ja onko kirjat omasta mielestänne kiinnostavia? Vai kiinnostaako vain jokin tietty oiekustieteen ala enemmän, kuin muut?

Entäs jo valmistuneita?

9

2198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeejeekyl

      itseä kiinnostaa sama

    • tiinataiteilija

      Opiskelu oli aika tylsää. Oikeasti kiinnostavia kirjoja en muista olleen. No jaa, ehkä vero-oikeus... Meninkin sitten verovirastoon töihin. Sain hyvin pian tietää olevani v-mäinen ämmä. Vaihdoin pankkiin. Mutta nyt pankit ovat kaiken pahan alku ja juuri.

      Parasta alkaa vapaaksi taiteilijaksi.

    • Adfjsjd

      Lapissa se on nykyään aivan täyttä kuraa

    • kikkkihiiiri

      Joensuussa lakia opiskelevana kurssisuoritukset tapahtuvat valtaosin käymällä ensin muutamalla (n. 3-4 kpl per kurssi) luennolla, jonka jälkeen kirja kauniiseen käteen ja kirjastolle perslihaksia kuluttamaan viikoksi kahdeksi ennen tenttiä. Saa olla aikamoinen sankari, jos pelkästään luentojen avulla tenttejä selvittää, etenkin jos on hyvien arvosanojen perässä. Lukemista riittää, sitä on paljon. Ei lopu varmasti kesken. Tunne on kuin lotossa voittais jos alta 600 sivun sattuu kurssikirja olemaan.

      Toki muutamia verkkokursseja on tarjolla, joissa kurssin oppimateriaali ja asiaankuuluvat kirjat saavat olla mukana. Näissä tietysti myös tenttien vaikeustaso yllätys yllätys nousee.

      Mutta mukavaa hommaa tämä kuitenkin on! Vapautta on kuin sillä kuuluisalla taivaan linnulla ja ihan saa omin kätösin aikataulunsa suunnitella. Luennoillekaan ei laiskan tarvitse lonnia, mutta kannattaa.

      • jopavitsinmurjaisit

        Joensuu ppfffffffffffffft :D


      • Jabadabadada
        jopavitsinmurjaisit kirjoitti:

        Joensuu ppfffffffffffffft :D

        Hei kiitti kun jaksoit vaivautua jakamaan noinkin esimerkillisen mielipiteen


    • OikisRolex

      Opiskelu on sellaista että hengaillaan hyvännäköisten tyyppien kanssa ja mietitään joskus latten äärellä lakikiemuroita. Työ on sitten sellaista että ratkotaan isoja oikeusjuttuja jotka ovat lehtien etusivuilla ja kaikkien huulilla. Saadaan vielä ihan tajutonta palkkaa tästä. Sellaistapa se tiivistettynä on.

    • ampukaamuapäähän

      Juu niinku tossa joku jo sanoi ni lukemista riittää. Yllätyin kun edellinen alue oli vaan 700 sivua. Seuraavaan vajaa 2 000.

      Jotkut painaa koko ajan ja saa 1-3, sit on niitä jotka lukee muutaman päivän ennen tenttiä ja saa silti hyviä arvosanoja. 5 saattaa saada joku joskus tuurilla.

      On tää silti ihan kivaa.

    • Insinööriopintoihin verrattuna, jotka vaativat paljon läsnäoloa erilaisissa harjoituksissa, oikeustiedettä on saanut lukea melko rauhassa. Insinöörikurssit olivat laajuudeltaan yleensä 2 ov/ 3 op ja lähes kaikki vaativat läsnäoloa jos jonkinlaisissa harjoituksissa.

      Oikeustieteen kurssit ovat laajuudeltaan helposti 6-10 op, eivätkä vaadi juuri läsnäoloa. Pakollisia luentoja kuitenkin on silloin tällöin, mitä insinööripuolella ei juuri ollut. Luentomateriaalitkin sai aina netistä, mikä ei suinkaan ole selviö edes nykyajan oikeustieteen opiskelussa.

      Kurssien läpäisemiseen vaadittiin niin insinööriopinnoissa kuin oikeustieteessäkin yleensä tentti. Siinä missä insinööritentistä oli mahdollista päästä läpi pelkät luentomateriaalit lukemalla, ei sellainen onnistu oikeustieteessä. Kurssien kattamat alueet ovat laajoja ja niistä läpipääseminen vaatii usein kaikkien tenttikirjojen lukemista kannesta kanteen vähintään yhden kerran. Insinööripuolella en tainnut edes lukea kurssien kirjallisuus("vaatimus")luetteloja, koska luentomateriaalit riittivät.

      Oikeustieteessä luetaan hyvin pitkälle läpi koko yhteiskunnan perustoimintoja ohjaavat lait. Luonnollisesti nämä perustoiminnot tulee myös ymmärtää. Tämä kaikki tehdään pitkälti vain kirjojen kautta ja oikeustieteellisen näkemyksen kanssa, mikä tarkoittaa, ettei toimintoja tulkita moraalin tai yleisen hyväksyttävyyden valossa vaan lainsäädännön ja "oikeuden" näkökulmasta.

      Sinänsä insinöörimäinen mieli voi olla oikeustiedettä lukiessa eduksi, että haluaa ymmärtää yhteiskunnan ja hallinnon toiminnan mekaanisena ilmiönä. Siinä missä insinööri suunnittelee ja säätää koneen toimintaa fysiikan lakien mukaan, oikeustieteessä suunnittelu ja säätäminen tehdään yhteiskunnallisesti säädettyjä lakeja tutkimalla, tulkitsemalla, venyttämällä ja niiden ihmistä suurempaan auktoriteettiin vetoamalla.

      Toki oikeustiede voi tarjota moraalista kiinnostuneelle yksilölle keinon ymmärtää yhteiskuntamoraalia suhteessa yksilön moraaliin, mutta oikeustiede sinänsä olisi tässä suhteessa heikompi astia. Ihmistieteet voisivat olla parempi vaihtoehto kuten sosiologia, psykologia taikka teologia.

      Oikeustiede on myös jatkuvassa yhteydessä menneisyyteen. Tässä mielessä se voi kiinnostaa historiaan intohimoisesti suhtautuvaa yksilöä, mutta oikeushistoriaa voisi olla parempi lähestyä historiantutkimuksen kuin oikeustieteen lähtökohdista. Oikeustiedettä voi kuitenkin päästä opiskelemaan helpommin kuin historiaa, joten tämä vaihtoehto kannattaa pitää mielessä.

      Joillakin yksilöillä halu ja tarve opiskella oikeustiedettä liittyy vallanhaluun. Nykyaikana Virka-asema ei juuri tuo valtaa. Parhaat mahdollisuudet vallankäyttämiseen on nykyään jonkun pienen kunnan entistäkin pienemmässä lautakunnassa, jossa voi evätä tarkoituksenmukaisuusharkinnalla joltain hakijalta jotain. Tätä varten ei kuitenkaan tarvitse opiskella oikeustiedettä, vaikka siitä voi apua ollakin.

      Politiikassakaan oikeustieteen tuntemuksesta ei ole haittaa, sillä juuri politiikalla lait säädetään. Oikeustieteessä ei kuitenkaan tutkita säätämättä olevia lakeja taikka niiden tarvetta juurikaan, vaan jo valmiiksi ulosannettuja säädöksiä.

      Oikeustieteessä tutkitaan siis pitkälti ihmisten toisilleen kirjoittamia sääntöjä, luokitellaan niitä, etsitään niistä laajempia merkityksiä, tulkitaan niitä yli sanamuodon merkityksen ja yritetään keksiä niille alkuperäistä laajempia merkityksiä. Tätä tehdään kunnes aiheesta säädetään kokonaan uusi laki ja koko homma alkaa taas alusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe