Väkivalta hyväksyttyä päiväkodissa

Vanhempi

VÄKIVALTA HYVÄKSYTTYÄ PÄIVÄKODISSA

Suomi on kärkisijoilla tilastossa maailman väkivaltaisimpien maiden oukossa.
Luodaanko perusta väkivaltaisuuden hyväksymiselle jo varhaiskasvattajiemme
taholta? Kokemukseni varhaiskasvatuksen mmattilaisista on pöyrityttävä kun
toinen lapsi pahoinpiteli lapseni tarhan pihalla viiden hoitajan läsnäollessa
Helsingissä. Potku suoraan suuhun aiheutti hampaiden irtoamisen
muutaman viikon sisällä potkusta ennen aikojaan, lapseni oli vasta
viisivuotias. Hoitaja vei lapsen lääkäriin, ei hammaslääkäriin Tarhan johtaja
pahoitteli tapahtunutta virkansa puolesta, väkivaltaisen lapsen vanhemmat
eivät.
Tarhan toiminta jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tapaus ei nättänyt
herättäneen henkilökunnassa tarvetta pohtia keinoja väkivallan ehkäisemiseksi
vastaisuudessa eikä henkilökuntaa ei näyttänyt liikuttavan, että lapseni
tarhaan mennessään jatkuvasti pelkäsi hakkaajaansa, ja minä uhrin äitinä olin
huolissani, paitsi lapseni yleisestä turvattomuuden tunteesta hoidossa, myös
siitä että pahoinpitely toistuisi.
Pyysin palaveria johtajattaren ja alueen päivähoidon päällikön kanssa. Heille
oli ennekuulumaton myönnytys käsitellä asiaa pahoinpidellyn lapsen vanhemman
kanssa, minkä tarhan johtaja toi ilmi. Palaverissa oli tarkoituksena käsitellä
tapahtumaa, ja siitä johtuvia vastuu- ja toimenpidekysymyksiä. Yllättävästi
tarkoitus olikin aivan toinen näiden kahden päivähoitoviranomaisen suunnalta.
Ensimmäisenä heille oli tärkeää varmistaa, etten tee varmastikaan
rikosilmoitusta pihalla olleita lastenhoitajia vastaan. Tästä varmistuttuaan
nämä henkilöt paneutuivat mielikuvauhkailuun. Keskustelu, jonka aiheena piti
olla päiväkodin turvallisuuden parantaminen, kääntyikin minun persoonani
arvosteluksi, minun syyllistämisekseni ja kasvatuskykyjeni ja äitiyteni
kyseenlaistamiseksi. Jäin siis yksin puolustamaan väkivallan uhria, lastani.
Tämän makaaberin palaverin suurimpana pettymyksenä oli varhaiskasvatusalan
ammattilaisten myönteinen asenne väkivaltaan. He tekivät kaikkensa
suojellakseen päiväkodin mainetta, pihalla keskenään
seurusteleviä tarhan hoitajia, jotka unohtivat tehtävänsä ja säilyttääkseen
välit väkivaltaisen lapsen vanhempiin lotkauttamatta korviaan uhrin tarpeille
tai suojeluun.
Sama väkivaltainen lapsi on syksyllä laitettu samaan ryhmään lapseni, uhrin
kanssa. Tuskin kukaan aikuinen suostuisi olemaan pahoinpitelijänsä kanssa
samassa tilassa päivittäin. Lapseni on pakko. Keskusteluissani tarhan johtajan
kanssa tulee edelleen ilmi se, ettei hän käsitä asiassa olevan mitään
ihmeellistä. Tässä päiväkodissa luodaan pohjaa väkivallan hyväksymiselle ja
suosimiselle ja kaikki lapset saavat kuvan, että väkivalta on hyväksyttävää ja
eikä siitä tarvitse välittää. Koulukiusaukselle luodaan erittäin hyvää pohjaa
jo tarhassa Helsingin kaupungin varhaiskasvatusammattilaisten siunauksella.

Olen tehnyt muistutuksen kaupungin päivähoitojohdolle, saa nähdä onko siellä tietotaitoa aluejohtoa enemmän. Vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön on tarhan johtajalta vielä tekemättä puoli vuotta taphtuneen jälkeen Aluejohtaja puhelinhäiriköi ja ehdotti palaveri perheneuvolan henkilön kera. Minusta on siis tullut ongelma, mutta aikaa ei riitä perustoimenpiteiden tekoon. Etelä-Suomen lääninhallitus on jo kiinnostunut tästä toiminnasta. Luonnollisesti väkivaltainen, erityishoitoa tarvitse lapsi on edelleen ryhmässä - vailla tarvitsemaansa hoitoa.
Eskariopettajien voimavarata menevät opetuksen sijaan väkivaltaisen lapsen hillitsemiseen - kaikkien muiden kustannuksella.

Nimi. Lapsiuhrin voimaton vanhempi

28

4493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutsi56

      Kerrohan, mitä sinä tekisit ratkaistaksesi tilanteen, tai, mitä sinusta henkilökunnan pitäisi tilanteessa tehdä?

      Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus kaikissa asioissa, mikä koskee jokaista lasta. Eivät he sinulle kerro, miten ovat menetelleet häiriölapsen kanssa tai mitä ovat keskustelleet lapsen vanhempien kanssa. Eivätkä he voi irtisanoa häiriölapsen hoitosuhdetta. Myöskään he eivät voi hankkia henkilökohtaista avustajaa hänelle ilman lapsen vanhempien toimenpiteitä.

      Et kerro, mikä oli johtanut siihen, että lastasi potkittiin. Kerroit, että lapsesi pelkää hoitoon menoa, joten hänelle, ja kaikesta päätellen myös sinulle, on jäänyt tapauksesta trauma. Kasvatusneuvoloissa on ammatti-ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella sinun lapsesi asioista. Pelon selvittämiseen ja kenties siitä paranemiseen sieltä voisitte saada apua niin, että asia ei jää kummittelemaan lapsesi tulevaan elämään.

      Uskoisin, että päiväkodissa on suositeltu häiriölapsen vanhemmillekin perheneuvolaa, mutta eivät he tietenkään siitä sinulle kerro.

      • Mutsi56

        Suosittelen, että haastaisit päiväkodin oikeuteen.


    • tryu

      pelkäs sitä rikosilmoitusta niin käyppäs ihan piruuttas tekees se

    • äiti myös

      Ilmeisesti muuten asiaan ei puututa. Käy poliisilaitoksella tekemässä rikosilmoitus. Mielestäni asia on sen verran vakava että siihen on hoitohenkilökunnan puututtava. Ja ilmeisesti lapsi joka potki lastasi kärsii huonosta olosta, voi hän tarvita erikoishoitoa ja näin ollen ei pärjää tavallisessa ryhmässä. OTA ASIA ROHKEASTI ESILLE, JA VAADI ASIAN TUTKIMISTA! VOIMIA!

    • rauhoitu

      Vaikutat hysteeriseltä, yritä rauhoittua niin lapsikin rauhoittuu. Kerropa tarkemmin miten ja minkälaisissa olosuhteissa pahoinpitely tapahtui ja onko sitä jatkunut pitempäänkin, vai onko kyse yksittäistapauksesta. Onko pahoinpitelijä isompi ja vanhempi vai millainen on tilanne. Kerrot tapahtuman huolimattomasti, keskityt lähinnä haukkumaan tarhan toimenpiteitä,mutta mitä heidän SINUN mielestäsi olisi pitänyt tehdä, erottaa toinen lapsiko, sekö olisi tuonut ratkaisun ongelmaan vai mikä?

    • tuleva lastentarhanope

      Pahoittelut ammattikuntani puolesta tapahtuneesta. Haluaisin yrittää vakuuttaa sinut, ettemme me kaikki tarhantädit suinkaan ole piittaamattomia saati suosi väkivaltaa. Mainitsemiasi tapauksia sattuu joskus, eikä niihin aina ennätä ajoissa puuttua vaikka olisi tilanteessa läsnä. Kuitenkin kaikki kiusaamistilanteet pyritään aina selvittämään.

      En löytänyt kirjoituksestasi mainintaa siitä, onko lastasi potkaissut lapsi ennen/jälkeen surullisen tapahtuman käyttäytynyt väkivaltaisesti (muitakin kuin lastasi kohtaan). Joskushan voi olla niin, että aivan "tavallinenkin" lapsi saattaa spontaanisti suuttuessaan ajattelemattomuuttaan tehdä toiselle lapselle pahaa; 5-6-vuotias lapsi ei vielä ymmärrä että teosta voi olla pahoja seurauksia, enkä uskokaan, että kiusaavan lapsen oli tarkoitus lapsesi hampaita teloa.

      Miten tapaus selvitettiin lapsesi ja häntä potkaisseen lapsen kanssa? Useimmissa tapauksissa lasten riitatilanteet (väkivaltaisetkin) saadaan soviteltua lasten kanssa; toinen pyytää anteeksi, toinen antaa anteeksi, asiasta keskustellaan aikuisen johdolla. Tämä siksi, ettei lasten välille jäisi jännitteitä ja kaunaisuutta. Siksi en ihmettelekään, että lapsesi on häntä potkaisseen lapsen kanssa samassa ryhmässä.

      Kuten sanottua, hyvin valitettava tapaus kuten väkivalta aina, mutta hyvin harvoin lapsi haluaa tahallaan satuttaa toista. Impulssinomaisesti saattaa lyödä tai potkaista, ja heti perään katua tai "uhmaisesti" puolustaa tekoaan (paniikissa). Toivottavasti lapsesi kanssa käsitellään vielä asiaa, ettei hänen tarvitse pelätä päiväkotiin menoa. Kuulostaa siltä, ettei mainitsemasi "väkivaltainen lapsi" ole kuitenkaan millään muotoa sairas tai erityislapsi, silloinhan hänellä olisi henk.koht. avustaja. Mikäli mitään diagnoosia ei ole, ei varoja avustajaan myönnetä, mille pk:n henkilökunta ei valitettavasti voi mitään.

      Päiväkodin henkilökunnan palaverimenettely kyllä kuulostaa hiukan omituiselta, joskin ymmärrettävältä sinänsä; ihmisiä me kasvattajatkin olemme, eikä minua niinkään ihmetä että aletaan puolustuskannalle jos on tällaisesta asiasta kysymys. Ammattitaitoinen kasvattaja kuitenkin myöntää virheensä ja osaa pyytää anteeksi.

      Kaikesta huolimatta lämmintä joulunalusaikaa, toivottavasti luottamuksesi päiväkodin henkilökuntaan paranee.

      • Mutsi56

        Nykyisin on valitettavan yleistä, että erityistä apua ja tukea tarvitsevalle ei palkata henkilökohtaista-avustajaa, vaikka olisi diagnoosi ja suositus, kokemusta on useammastakin.

        Minusta äidin tuohtumus ja suuttumus antaa sellaisen kuvan, että ko.päiväkodissa asiaa ei ole käsitelty ammattimaisesti, toisaalta tapauksesta ei ole kuin vanhemman kuvaus.


      • .........
        Mutsi56 kirjoitti:

        Nykyisin on valitettavan yleistä, että erityistä apua ja tukea tarvitsevalle ei palkata henkilökohtaista-avustajaa, vaikka olisi diagnoosi ja suositus, kokemusta on useammastakin.

        Minusta äidin tuohtumus ja suuttumus antaa sellaisen kuvan, että ko.päiväkodissa asiaa ei ole käsitelty ammattimaisesti, toisaalta tapauksesta ei ole kuin vanhemman kuvaus.

        Mutta mitenkähän me hoitajat voisimme tehdä?vetää lapsenne oikeuteen niistä monista iskuista ja lelulla päähän heittämisistä vai?Kyllä olisi poliisille töitä!Menenkö heti tekemään rikosilmoituksen?


      • Mutsi56
        ......... kirjoitti:

        Mutta mitenkähän me hoitajat voisimme tehdä?vetää lapsenne oikeuteen niistä monista iskuista ja lelulla päähän heittämisistä vai?Kyllä olisi poliisille töitä!Menenkö heti tekemään rikosilmoituksen?

        Hoitolapsen aiheuttamasta vammasta tehdään työtapaturmailmoitus. Lapsesta jonka käytös aiheuttaa suurta huolta voi ilmoittaa viranomaisille, mutta ei salaa vanhempien seläntakana.


      • -lh-
        Mutsi56 kirjoitti:

        Nykyisin on valitettavan yleistä, että erityistä apua ja tukea tarvitsevalle ei palkata henkilökohtaista-avustajaa, vaikka olisi diagnoosi ja suositus, kokemusta on useammastakin.

        Minusta äidin tuohtumus ja suuttumus antaa sellaisen kuvan, että ko.päiväkodissa asiaa ei ole käsitelty ammattimaisesti, toisaalta tapauksesta ei ole kuin vanhemman kuvaus.

        Valitettavasti henkilökohtaisia avustajia ei palkata läheskään niin usein kun pitäsisi, sillä niitä ei ole tarjolla. Ainakin täällä Helsingissä on huutava pula avustajista, mutta tekijöitä ei ole tarpeeksi. Vain eniten tarvitsevat useimmiten sen avustajan saavat...valitettavasti muuta joutuvat pärjäämään ilman.


      • Jäpi

        Et sä mikään tarhan opettaja oo. Näissä hommissa ei ole aikaa kirjootella suoleen puolenpäivän aikaan tai muuhunkaan someen. Toivon todella että elämäsi on jatkunut hyvin siitä kun olet tämän viestin kirjoittanut.


    • Ammamma

      Huh, en jaksa nyt kommentoida muuten, mutta sääliksi käy sinua. Itsellänikin on kokemusta siitä, miten vastaavanlaisten ongelmien esiinottamisesta seuraa vain se, että suunnilleen äidin mielenterveys kyseenalaistetaan (äidistä tehdään se ongelma). Onko lapsellasi isä kuvioissa? Olisiko mahdollista, että hän "sanoisi kovan sanan" kunnan suuntaan; jospa häntä kuunneltaisiin paremmin?

    • äiti

      Olen pohtinut samaa asiaa itsekin paljon viime aikoina. Oma poikani on erittäin vilkas, eikä osaa vielä 5 vuotiaana oikein leikkiä muiden lasten kanssa. Hän on pienehkössä pk:ssa kahden paikalla kokopäivähoidossa. Hän ei ole erityisen väkivaltainen, mutta ei aina kykene hallitsemaan toimiaan ( on purrut kaveriaan leikkiessä dinosaurusleikkiä, juoksee toisten päälle vahingossa, Nyrkki heilahtaa liian herkästi turhautuessa). Tarhan täditkin ovat sitä mieltä, että ne ovat vahinkoja, poika ei tarkoita pahaa, mutta tottakai muut lapset vieroksuvat häntä, sehän on luonnollista käyttäytymistä muilta. Nyt on tullut uusi ilmiö, päiväkodissa on eräs toinen lapsi, joka mm. juoksi kerran poikani perässä sisälle, kun olin noutamassa häntä kotiin, ja potkaisi todella kovaa reiteen. Tätä tapahtumaa ei käsitelty mitenkään, minä sitten kotona yritin poikaa lohduttaa. Ilmeisesti poikani pelkää tätä lasta jo, on sanonut minulle niin. Toisaalta ymmärrän sen, että lasten täytyy oppia tulemaan toimeen keskenään, mutta koskaan ei saisi väkivaltaa hiljaa hyväksyä. Minun on vaan kotona vaikea puhua asiasta, jos päiväkodissa ei tilanteisiin tartuta myös. Itse en hyvcäksy pojaltani koskaan väkivaltaa, ja kotioloissa se ei yleensä 0olekaan ongelma, eihän kotona ole sitä suurta ryhmää, jossa tilanteet kärjistyvät, eikä Vahinkojakaan paljon tapahdu. Mutta uskon myös sen, että jos pojalle korostetaan aina rauhallista kulkemista, eikä hänelle sallita ryntäilyä, ja vallattomuutta, ne vahingotkin vähenisivät. Kotona aina korostamme sitä, että liika vauhti on vaarallista, ja pikkuhiljaa homma toimii (naapurin autoon tai seiniin polkupyörällä ei ole enää törmätty). Olen pahoillani sinun ja ennenkaikkea lapsesi puolesta. tiedän, että joku päivä voi oma poikani olla se joka samalla tavoin potkaisee toista. Asioilla on kuitenkin kaksi puolta, enkä jaksa uskoa, että vanhemmat tahallaan opettavat lapsiaan potkimaan toisia lapsia. kokemuksesta tiedän, että se on äidillekin kova paikka, kun kuulee lapsensa vaikkapa puraisseen toista niin, että rivistön jäljet jäivät selkään puseroidenkin läpi! Kaikkia tilanteita ei voi estää, mutta niitä voi kuitenkin ennaltaehkäistä vaikkapa pohtimalla, miksi tilanne johti lopputulokseen. Meillä ei sallita vielä niitä leikkejä, jotka johtavat herkästi toisen satuttamiseen. Esim. poikani ei saa ottaa toisten kanssa leikkiessään keppiä käteen, koska tiedämme sen herkästi heilahtavan, samoin on kivien tms. kanssa. Ehkä pk:ssa ei ole mahdollisuutta valvoa joka hetki kaikkia lapsia, mutta siihen pitäisi pyrkiä. Ehkä joskus on vielä sekin aika, jolloin niissä on tarpeeksi henkilöstöä siihen.

    • Liisa

      Älä anna periksi. Tee tutkintapyyntö, jossa selostat tapahtuman aikaa ja paikkaa myöten.
      Lisää loppuun lause: "Vaadin rangasitusta, mikäli joku tai jotku todetaan todennäköisin syin syyllistyneen rikokseen". Muuten poliisi ei ala tutkia asiaa.

      Kertomasi jälkipyykin voit kertoa kuulusteluissa.
      Kuulusteluissa voit pyytää poliisia myös tutkimaan, onko joku syyllistynyt kunnianloukkaukseen, sillä laki sanoo: henkilö, joka
      "1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
      2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
      on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

      Kirjoitit: "Keskustelu, jonka aiheena piti
      olla päiväkodin turvallisuuden parantaminen, kääntyikin minun persoonani
      arvosteluksi, minun syyllistämisekseni ja kasvatuskykyjeni ja äitiyteni
      kyseenlaistamiseksi." Tämä jos mikä on kunnianloukkausta pahimmasta päästä. Ko. henkilöt joutuvat konkreettisin esimerkein kertomaan kuinka olet kyvytön kasvattamaan lastasi tai kuinka olet sopimaton äidiksi. Kääntyy kyllä syyllstäjiä vastaan.

      Tee lisäksi tästä kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle.

    • päiväkodista

      Kertomuksesi kuvastaa sitä, mitä päiväkoti kauheimmillaan voi edustaa. Lauma lapsia velloo keskenään, hlökunta yrittää pitää tilannetta aisoissa hillitsemällä pahimpia konflikteja. Mitä helvetin varhaiskasvatus-mahdollisuuksia tällaisella päiväkodilla voi ikinä olla? EI MITÄÄN!

      Ota lapsesi pois tästä tarhasta heti. Hoida kuitenkin kanteluasia loppuun.

      Ja muut äidit. Harkitkaa tarkkaan, millaisen hoitomuodon valitsette lapsellenne. Hyvin harvoissa päiväkodeissa homma toimii niinkuin sen pitäisi.

      Tulee vielä aika jolloin kauhisteltiin koko lastentarha-systeemiä. Siihenasti...

      • hoidosta

        Niin,sitä se valitettavasti on tänäpäivänä!!Kiitos päättäjien,ne päättivät että ryhmiä voidaan suurentaa ja henkilökuntaa ei saa palkata vaikka tarvetta olisi!Ei syy ole päiväkodin,kyllä hoitajat yritävät parhaansa tehdä että lapsilla olisi hyvä ja turvallinen hoitopaikka!Tilanne on sama melkein JOKA päiväkodissa.Valittakaa päättäjille asiasta!Hoitajia lisää tai lapsia vähemmäksi.Näin kaikki olisivat tyytyväisiä.


    • näin se käy

      Meidän tarhaikäistä lasta on pahoinpidelty tarhassa tuon tuostakin. Milloin on syljetty kasvoille, lyöty, purtu, raavittu, tönitty yms. Kun ikää on tullut lisää väkivalta on näyttänyt muuttuvan kovemmaksi. Viime aikoina esille on tullut aseellisia pahoinpitelyjä. Lyödään lapiolla tai terävällä lelulla kasvoihin. (Kun kasvoihin jää jälki, niin se vaatii selityksen, joka sitten tulee vanhempien tietoon). "Pojilla oli riita".

      Yllättävää tässä on se, että henkilökunta vakuuttaa toiminnan olevan normaalia lasten kanssakäymistä, "poikien kukkotappelua". Varmaan se onkin sitä, mutta tuolla asenteella on seuraamuksensa. Huomioiden kehityksen, ajatus kääntyy seuraavaan muotoon: jos et halua vahingoittaa toista lasta, et pärjää tarhassa. Hyvin harva lapsi oikeasti haluaa vahingoittaa toista lasta, mutta joukkoon mahtuu aina muutama tietyn asteinen psykopaatti. He suorittavat näitä aseellisia yllätysiskuja ja aikaansaavat kauhua ja kunnioitusta toisissa lapsissa. Yksikin häirikkö joukossa lietsoo muita mukaan. Kukkotappelun perjaatteiden mukaan pahoinpitelijä nousee aina arvoasteikossa korkeimmalle. Ja vähitellen, syntyy kilpailu siitä kuka uskaltaa pahoinpidellä eniten. Kiusatuista tulee lopulta kiusaajia.

      Seuraavaksi tässä ikäluokassa on tulossa yhteishyökkäys mahdollisimman helpon uhrin kimppuun. Olen nähnyt, kun sitä jo harjoitellaan leikin varjolla. Toivottavasti meidän lapsi kuuluu siihen jengiin...

      • pitää siis

        opettaa vetään kunnolla takas heti jos joku käy tökkimässä. ja aina kovempaa ku vastapuoli..


      • pellejenpuuhaa

        Niin kauan kun tuommoisiin höpöhöpö-juttuihin uskotaan ja annetaan sen tapahtua "koska näin se vaan menee" ei kukkotappelut tule loppumaan.


    • uhriminäkin

      oliskohan aluepäällikön nimi NINA FABRICIUS, silloin en yhtään ihmettele tällaista päätöstä

    • aalto.rea

      Ei ihme että Helsingin kaupungin sosiaalivirasto hyväksyy, sillä
      itse tein ilmoituksen lapsia pahoinpitelevästä lastenhoitajasta
      ja minut leimattiin lopulta valehtelijaksi.
      lue täältä koko kirjoitus:

      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=418625

      itse olen nyt tehnyt kaksikin rikosilmoitusta.
      Ensimmäinen kohdistuu sosiaaliviraston päälliköitä kohtaan
      he rikkoivat lakia:
      Virkavelvollisuuden rikkominen rikoslain 40 luku 9 pykälä.

      Toinen ilmoitukseni koskee itseäni kohtaan harjoitetusta jatkuvasta työpaikkakiusauksesta

      joka lähti käyntiin kun tein ensimmäisen ilmoituksen aluepäällikölle
      ja joka aivopesi uuden henkilökunnan minua vastaan, siellä kävi sellainen vaino
      ja vihamielinen ilmapiiri ja yksi lastentarhanopettaja kävi väkivaltaisesti päälleni.

      tarina on pitkä ja media tulee käsittelemään aiheen, kunhan tässä jaksan
      sellaiseenkin ryöpytykseen, muta odottelen tässä rikospoliisille kutsua

      tulen sitten kertomaan millainen on Suomen rikospoliisin ja yleisen syyttäjän kanta asiaan!

      • vastalause,,

        Alitus on vuosia vanha, joten ap.nlapsi on jo koululainen. Koululasisilla on oppimisvelvollisuus täällä suomessa, joten nyt voisi sanoa että siellä koulussa on pakko olla. (vaikka tosiasiassa yksityistä kotiopetustakin on olemassa.)

        Ap:n teksistä kuitenkin pahiten särähti silmään, se että hänen lapsensa on PAKKO olla tuossa päiväkodissa. Miten niin pakko? Kuka pakottaa, äitikö?


      • aalto.rea

        Rikospoliisi tutki asian viikossa!!!!!!
        Ei kuulemma ole mitään rikosta tapahtunut
        Ulla Liljelund ja Nina Fabricius/ kohdalla!
        minulla on kaikki dokumentit ja todisteet siitä että he rikkoivat lakia.
        Kolme entistä työntekijää, eli tämän ko lastenhoitajaXX:n entiset kolleegat ovat olleet 13.12.2010 ruotsinkielisen sosiaaliviraston sisäisessä kuulustelussa ja ovat kertoneet omat kokemuksensa
        ja siis kertoneet totuuden.
        En hyväksy sitä päätöstä.
        Olen tehnyt kantelun Etelä Suomen aluehallintavirastoon ja tutkinta alkaa ko päiväkodin tapahtumista.


      • kysymys...

        Ei pahalla, mutta et tuntunut tuossa linkissäsi kertovan mitään esimerkkejä siitä, mitä pahaa tämä XX on tehnyt. Kerrot vain että et tykännyt hänen toimistaan, mutta et sitä millaisia toimia tarkoitat. En jaksa koko keskustelua lukea, mutta aloituksessasi valitit vain toisista ihmisistä perustelematta mitenkään, että mitä he olivat niin väärin tehnet?

        Mitä kyseinen henkilö siis teki väärin? Anna oikeita esimerkkejä?


      • surrur rukki
        kysymys... kirjoitti:

        Ei pahalla, mutta et tuntunut tuossa linkissäsi kertovan mitään esimerkkejä siitä, mitä pahaa tämä XX on tehnyt. Kerrot vain että et tykännyt hänen toimistaan, mutta et sitä millaisia toimia tarkoitat. En jaksa koko keskustelua lukea, mutta aloituksessasi valitit vain toisista ihmisistä perustelematta mitenkään, että mitä he olivat niin väärin tehnet?

        Mitä kyseinen henkilö siis teki väärin? Anna oikeita esimerkkejä?

        Tutkipa tv -ja muita median tiedotteita!


      • Esimerkkejä
        kysymys... kirjoitti:

        Ei pahalla, mutta et tuntunut tuossa linkissäsi kertovan mitään esimerkkejä siitä, mitä pahaa tämä XX on tehnyt. Kerrot vain että et tykännyt hänen toimistaan, mutta et sitä millaisia toimia tarkoitat. En jaksa koko keskustelua lukea, mutta aloituksessasi valitit vain toisista ihmisistä perustelematta mitenkään, että mitä he olivat niin väärin tehnet?

        Mitä kyseinen henkilö siis teki väärin? Anna oikeita esimerkkejä?

        Hän on jo poistattanut itse sen viestin mihin oli esimerkkejä kirjoittanut, nämä oli mm. istuminen lattialla kun lapset leikkivät ympärillä, ja lasten herättäminen levolta hänen mieelstään liian kovakouraisesti.
        Julmaa kohtelua on myös sitä että pyytää lapsia olemaan hiljaa, tottahan toki lastenhoitajan on pakko jaksaa kuunnella koko työpäivän mittaan melua.
        Kamalaa oli myös se että tämä hoitaja makasi lasten vierellä nukkarissa.


    • lastenhoitaja päiväk

      Meillä väkivalta ei ole sallittua aikuisten eikä lasten johdolla. Ei fyysinen eikä henkinen. Meillä puututaan tilanteisiin AINA! Lapsia opetetaan kuinka toisten kanssa ollaan ja opetellaan anteeksipyytämistä ja antoa.

      Toki tulee tilanteita että lapsi kerkeää hutkaista esim lapiolla toista mutta silloin loppuu lapioleikit ja tilanne käydään läpi kyseisten lasten kanssa ja asioista tiedotetaan AINA vanhemmille.

      Myös nimittelyihin ym puututaan.

      Senhän tietää mitä seuraa jos lapset saavat jo päivähoitoikäisinä alistaa ja kiusata toista.

      • miksiEITUTKITA

        miksi Raision kaupungin varppeen päiväkoti/ päiväkodinjohtaja Juha-Matti Sillanpää on ottanut yhteyttä lastensuojeluun; antanut isälle porttikiellon
        päiväkotiin- ja kieltäytynyt luovuttamasta isälle
        omaa lasta huoltajana isän hakiessa lastaan päivä- kodista lastensa huoltajana?

        Tästä alkoi ongelmat; äidin tarkoitushakuinen sosiaalitoimen järjestämä "yksinhuolto", lapsen "viranomais" vieraannuttaminen, lapsen tapaamis oikeuden- ja yhteishuoltajuuden epääminen
        perättömin Raision kaupungin "viranomais"
        lausumin, selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, koska äiti ei luota isään ja ristiriitoja,
        lapsen ja isän suhteessa ei huomautettavaa.

        Poliisi on esitutkinnassaan todennut; aikuisen, vanhemman/ vanhempien <siis myös "viranomaisen"> tulevan ymmärtää, ettei LAPSEN ETUA AJATELLEN vanhempien välinen luottamus ja ristiriidat saa olla perusteena, vaikuttaa lapsen normaalin hyvinvoinnin
        ja elämän jatkumiselle, siis huoltajuuteen, tapaamis-oikeuteen; jolla Raision kaupunki on perätöntä lausu maansa, luonnehäiriöistä menettelyään lainvastaisessa, perustuslain-, lapsen oikeuksien-, ihmisoikeuksien vastaisessa perusteettomassa "viranomais" menettelyssään tuomioistuimessa perustellut suostu
        matta edelleenkään asiallisesti selvittämään asioita
        mm. aluehallintoviraston ohjeistamana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe