Tukea eroon?

siisuru

Erosin pari kuukautta sitten poikaystävästäni ja asian käsitteleminen on hirvittävän vaikeaa. Tuntuu edelleen, että asian hyväksyminen on vaikeaa ja tunteet ovat sekaisin. Toivoisin kovasti ajatuksia kokeneemmilta.

Me ollaan noin 30-vuotiaita, mä vähän alle, mies taas vähän päälle ja yhdessä oltiin reilu vuosi. Olimme kumpikin vähän epävarmoja itsestämme ja kumpikaan ei aina tiennyt mitä elämältään haluaa. Tämä toi vaikeuksia suhteeseen, mutta toisaalta koin, että välillä jaoimme paljon ja ymmärsimme toisiamme hyvin.

Tässä pääpiirteissään meidän juttu. Mies ei ollut kai täysin yli edellisestä suhteestaan, kun tavattiin. Hän kuitenkin vaikutti rakastuneen täysin rinnoin parissa viikossa! Olin itse varovaisempi lähtemään mukaan juttuun, vaikka miehestä pidinkin paljon.

Tapailimme hetken, oli ihanaa! Olin epävarma uskaltamaan päästää ketään lähelle. Mutta sitten parin kuukauden jälkeen mies ei ollutkaan enää tunteistaan varma. Sanoin, että on varmasti sitten parempi lopettaa homma, jos hän haluaisi mahdollisesti tapailla muitakin? Muutaman viikon sisään mies kuitenkin halusi jatkaa juttua ja niinpä se jatkui. Kesällä oli mukavaa, vietimme aikaa yhdessä, tutustuimme ja mä taisin rakastua.

Viime syksy meillä alkoi olla hankalaa. Mies teki töitä paljon muualla ja koin, että me näimme harvoin. En enää kokenut itseäni tärkeäksi. Koin, ettei mun tarpeita huomioitu, vaan kaikki tuntui menevän miehen aikataulujen ja mielenkiintojen mukaan. Koin usein tulevani hylätyksi, välillä jopa liian herkästi. Pienistä asioista tuli riitaa.

Mies ei kestänyt meidän riitoja ollenkaan. Ristiriidat ahdistivat häntä ja hän koki tulevansa syytetyksi. Itse taas olen melkoisen tunteellinen ihminen ja kaikki pelko, loukatuksi tuleminen, pettymykset purkautuivat vihana ja riitoina. Mies alkoi lähes joka riidan päätteksi puhua erosta. Kerran riitelimme tyhmästä pienestä asiasta, jonka jälkeen mies ilmoitti, että hän oli jo päättänyt, että homma olisi poikki seuraavasta riidasta. Erosimme ja mä menin rikki!

Näimme joulun jälkeen ja aloimme taas "tapailla". Homma oli niinkuin ennen, mutta emme olleet virallisesti yhdessä. Mies tuntui kohtelevan mua paremmin kuin koskaan, kehui ja otti huomioon, piti hyvänä. Kuitenkin yhden illan jälkeen kun olimme olleet juhlimassa mies tokaisi, että hänellä oli parempaa seksiä exän kanssa. Tämä loukkasi mua ihan hirmuisesti, en voi kuvitella miten mies olisi voinut enää loukata pahemmin!! Sitten mies vielä päätti soittaa ex-tyttöystävälleen. Aloin itkeä ja huutaa, suutuin todella pahasti! Mies heitti mut ulos asunnosta kylmään pakkaseen. Mä menin ihan tolaltani. Miten se ihminen loukkasi mua niin pahasti? Miksi se oli niin kylmä ja välinpitämätön?

Ymmärrän, että ero oli varmasti järkevä, ei meidän juttu toiminut. Olen vaan todella loukkaantunut siihen, että jotenkin kelvannut/riittänyt. Keilailen paljon juttuja ja mietin mikä meni niin pieleen. Monessakaan jutussa mies ei ollut täydellinen, mutta pidin hänestä kovasti.

Alussa mies vaikutti olevan tunteellinen. Näin, että hän välitti minusta. Myöhemmin mies ei ehkä eää osannut/näyttänyt tunteitaan, mikä sai mut epävarmaksi. Hänen oli vaikea hyväksyä mun vihaa ja meidän riitoja. Tuntui, etten mä ollut ikinä oikeutettu suuttumaan, vaikka mua oli loukattu. Se teki mulle pahaa.

Jossain vaiheessa mies itse sanoi olevansa tunteellinen ja olihan hän herkkä. Välillä hän osasi itkeä mulle surujaan. Joskus taas mies sanoi, ettei ole varma onko hänellä tunteita ollenkaan?

Nään näistä edelleen paljon unia. Näen myös painajaisia miehestä ja sen exästä. Välillä unissa on myös miehen uusi tyttö.

7

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaksamista_sulle_

      Jouduit todella ikävään tilanteeseen. Tuntuu ettei mies ollut päässyt yli entisen suhteensa asioista. Riitit ja kelpasit varmasti, mutta mies purki sinuun omia entisen suhteensa pelkoja.

      • siisuru

        Kiitos viestistä! Tilanne oli todellakin ikävä ja tuntuu hirmu pahalta, että joku kohtelee näin. Pelkäsin koko ajan, ettei mies ole vielä edellisestään ohi ja kysyinkin usein, miten asia? Miettiikö hän vielä edellistä suhdetta tai tyttöä? Mies sanoi aina, ettei rakastanut tätä edellistä, joten halusi erota. Kuulemma hänellä olisi ollut mahdollisuus saada tämä takaisin jos olisi niin halunnut? Mies sanoi, ettei kaivannut entistä tai ajatellut tätä, mutta se ei sitten ehkä kuitenkaan ollut se totuus. Heillä oli tämä exän kanssa outo kuvio. Olivat eronneet jo vuosi sitten, mutta olleet silti läheisesti tekemisissä vielä vuoden. Me tapasimme, kun tämä ex oli löytänyt uuden. :(


      • aapelissa_

        Ehkä hän tosissaan luuli päässeensä arvista eroon, mutta arvet kun ova usein syviä ja saattavat tulla esiin vasta kun kohtaa niistä muistuttavia tilanteita. Sinun ei ole varmastikkaan helppo hyväksyä kuinka sinua kohdeltiin, se on selvää. Ja nyt sinä sait omat arvet tuosta tilanteesta. Ehkä miehelle heräsikin lopulta tavallaan tunteita entistään kohtaan ja ne asiat joista hän entisessään piti, olivatkin liian vaikeita vielä unohtaa. Karua kohtelua jouduit kokemaan ja älä ikinä mieti, että sinä olit riittämätön. Ja kertomuksestasi päätellen et todellakaan tullut nyt kuulluksi omine tarpeinesi, eikä tarpeesi varmastikkaan olleet liian vaativia. Toivottavasti saat nostettua pään takaisin pystyyn ja elämä näyttäisi valonsa sinulle tuon kaiken jälkeen.


      • siisuru

        Kiitos sinulle! Tuntuu todella hyvältä, kun joku ymmärtää ja auttaa. Saan paljon sanoistasi!
        Tuossa on paljon ajatusta, että edellinen suhde vielä painoi. Varsinkin kun heidän loppunsa oli vähän epäselvä. Tuntuu kuitenkin sekin pahalta, että mies kaipasi entistään vaikka oli minun kanssa ja toisaalta, että tämän entisen kanssa hänen oli sitten parempi olla. Olen melko herkkä ja mulla on usein aika negatiivinen kuva itsestäni, siksi kai tämä kirpaisee niin paljon. On vaikea ymmärtää, että hän halusi tehdä näin jollekin.


      • aapelissa_

        Ymmärrän herkkyyttäsi ja sinuun saa sattua aivan niin paljon kun sinusta oikealta tuntuu. Tunteitasi et voi kieltääkkään. Ehkä hän ei oikeasti kaivannut niinkään paljon entistään, mutta pitkissä suhteissa on ne tietyt asiat mitä turvalliseksi on kokenut, ja varmasti miehellä tuli ikävä sitä turvallisuuden tuntua. Olit hänelle jotain uutta ja uusi on myös usein pelottavaa vaikka sen hyväksi kokisikin. Ehkä sinua auttaisi ajatella että kyse ei varmastikkaan ollut halusta satuttaa sinua oikeasti. Asiat vain tulivat pintaan kun hän alkoi uuden suhteen kanssasi ja tilanne hänen puolesta oli liian vaikea käsitellä oikein ja purkautui väärinä tekoina ja sanoina ulos. Miten olisit voinutkaan ottaa kylmästi tuon kaiken loan vastaan menettämättä itsekkin malttisi. Älä vertaa itseäsi hänen entiseen, vaikka hän antoikin ymmärtää että olisit ollut "huonompi" vaihtoehto. Hän vain oli sekaisin tunteistaan. Olet arvokas yksilö, muista se!


    • ElämänVarrella

      Tuntuipa pahalle lukea tuosta kamalasta illasta, jonka koit. Ei ihmistä saa kohdella noin. Toivon että pääset pian yli kaipauksesta, saat paikkausta itsetunnollesi, joka tuossa on revitty riekaleiksi, ja elämän virta vie sinut pian taas mennessään, jonnekin parempaan.

      • siisuru

        Kiitos sinullekin ymmärryksestä! Tuo ilta olikin todella kamala. Koin kylmyyttä, julmuutta ja välinpitämättömyyttä, johon en ole ennen törmännyt. On vaikea ymmärtää miksi ihminen, joka on päivällä ollut lämmin tekee sitten noin. En voi ymmärtää miksi piti loukata noilla sanoilla ja sitten vielä hylätä täysin. Mies itse vielä sanoi aina, että hän on mukava ja kaikille aina ystävällinen yms. Miksi sitten minä sain tuollaista kohtelua?
        Ja olimme tosiaan jo eronneet ennen tätä iltaa, mutta sitten miehen aloitteesta aloimme nähdä uudestaan (ja minä hölmö suostuin kun tunteet oli niin sekaisin).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe