käräjän maksuista

2poijhg

Olen ainalaina nostanut kahdessa erässä. ensimmäinen oli n.1000 ja toinen 800e. Laskut tulit kummasta erikseen. Nyt sitten en pysty hoitamaan laina ja on olen maksusopimuksen teinyt eikä pysty noudatamaan. ensimmäinen on menossa käräjälle ja ssita tulevat käräjäkult ja he eivät laittaa toista puolta heti vaikka niin haluaisin eli yhdessä. Onko nyt näin, että kaksi kerta maksan käräjän maksut ja enemmän yhdessä kuin olisi kerralla 1800 mennyt sinne. Pitäisi he ymmärtää mikäli yhtä lasku en pysty maksamaan, en pysty ulosoton jälkeen toista lainan puolta maksamaan.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zx11

      Onko kyse 2000e limiittiluotosta? Nämä ovat aika ikäviä juttuja joihin en osaa varmaa vastausta antaa. Olisiko lainaehdoissa mainintaa asiasta? Tosielämässä ei heitä kiinnosta onko enää varaa toisen lainan maksuun(jos se siis siksi luetaan) jos toinen laitetaan ulosottoon asti. Saavat rahansa tavalla tai toisella. Onko nämä nyt ainoat velat joita aloittajalla on? Kyllä näistä mainitsemistasi veloista sellanen 2800e yhteisvelkasumma tulee kun menee ulosottoon. Mitä nopeammin sitä parempi. Uo ei ole hassumpi vaihtoehto maksaa velkaa pois loppupeleissä. On vaan opittava tulemaan sillä toimeen mitä kukkarossa/tilillä on.

    • Jos aloittaja ei pysty velkoja maksamaan niin ei juurikaan vaihtoehtoja ole. Aika nopeasti varmaankin laittavat saatavat käräjille nykyään eli ei taida olla apua järjestelylainastakaan siinä mielessä. Hammasta purren vaan todettava että höynäytetty on ja maksettava hurjia summia "yllimääräistä". Omalla kohdalla velkapotti 2012 alunperin 25.000€(vippien osuus 3000€) ja järjestelylainan nostohetkellä koko velkasaldo oli kasvanut 34.000€ ja risat. Reilu 10kpl velkaa meni käräjille/ulosottoon ja juuri noiden kulujen takia Takuu-Säätiön lainakatto tuli vastaan. Onneksi vajaan 500€ ylitys ei purjanut säätiön max takausta. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa siitä että velkojaa/perintää tuskin paljoa kiinnostaa velallisen tilanne. Kokemuksesta tiedän.

    • 623623

      En ole asiasta varma mutta sanoisin että nuo kuuluu yhteen, vai oletko tehnyt ja allekirjoittanut eri sopimukset, tietääkseni et ? Tuo 2000 limiittihän hyväksytään kun ensimmäisen kerran haetaan..jos siis on kyse tästä limiittimuodosta ?

      Tuo siis maalaisjärjen mukaan

    • näinhän_se_on

      Velkojan ei ole pakko hakea maksutuomiota kaikille saman velallisen veloille samalla kertaa. Näköjään velkoja ap:n tapauksessa katsoo - eikä ihan perusteettomasti -, että maksutuomion hakeminen kummallekin lainaerälle erikseen on ihan ok ja että on ihan ok periä kulutkin molemmille lainaerille erikseen. Eikä siinä minunkaan mielestäni ole mitään lainvastaista. Siinäkin tapauksessa, että kyse olisi yhdestä lainaerästä, ei velkojan ole mikään pakko periä sitä oikeudessa yhdellä kertaa, Laki ei estä perintää vaikka kuinka pienissä erissä. Ennen vanhaan tätä pidettiin jopa hyvin humaanina velallista kohtaan, mutta silloin perintä- ja oikeudenkäyntikulutkin olivat humaaneja velallista kohtaan.

      • könttäsumma

        Miten velka on ilmoitettu erääntymisilmoituksessa. Sellainen täytyy tulla ja sen jälkeen perintään (ymmärtääkseni koko könttä) ja vasta sen jälkeen menee ulosottoon. Minusta olisi omituista jos lainanantaja eräännyttää vain osan kokonaislainasta. Silloin kun jokin erä jää pahasti maksamatta kyllä laitetaan koko hana kiinni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe