Sähkösaha mielessä

Ax_Man

Olen ajatellut ostaa sähkösahan polttopuiden tekoa varten, lähinnä rankojen paloitteluun.

Kestääkö halpa saha (100 €) verrattuna pieneen bensiinikäyttöiseen merkkisahaan, jota tuskin saa tuossa käytössä kulutettua loppuun?

Jos sähkösaha kestää vain muutaman vuoden, sen hankinnassa ei ole mitään järkeä.

Sähkösahan heikoin kohta lieneekin sähkömoottori, joka joutuu lujille jatkuvien käynnistysten vuoksi.

29

13836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puulämmitys

      itsellä ollut makita vuodesta 2008 (99e) laippa 25cm. nyt on toinen makita menossa , vanhassakin sähkömoottori toimii, on nyt varalla. vanhaan olisi terän lisäksi pitänyt ostaa uusi laippa. hintaero uuteen ei ollut paljon. olen sahannut yli 30cm tukkia ja saha ei ole hyytynyt. terän, kun pitää terävänä, sähkömoottori ei rasitu. itse sahaan vuodessa noin 25m3 rangasta lankkuun. lankkuja sahaan telineessä, mihin tulee 20cm leveä ja metrin korkea pino. etu moottorisahaan on pienempi ääni eikä tule käryä. sateella sähkösahaa ei voi käyttää.

    • kokeile.itse

      138e saa sähkö sirkelin jolla klapien teko on helppoo pienessämittakaavassa ja tosi kestävä

    • Ax_Man

      Olen ajatellut Makita uc3020 -mallia, joka on tarjouksessa rautakaupassa. Laippa on 30 cm. Teho on 1800 W. Riittääkö 10 A sulake?

      • PonIxUjaIonUperR

        Pitäisi ainakin hidas sulake riittää. Käynnistysvaiheessa ottanee hetkellisesti yli tuon 10 A.


    • Ax_Man

      Kävin ostamassa Rautiasta em. sahan hintaan 79 ja rapiat. Sitä pääsee tosin kokeilemaan vasta ensi kuussa.

    • parason

      Ostin itselle jo toisen sähkösahani. maksoi alle 50e. Sähkösahalla voipi sahailla vaikka viikonloppuna kotosalla eikä ääni kuulu. Teholtaan on hyvä olla noin 1500-2000.
      Edellisestä sahasta vioittui käytössä ketjun kiristäjä ? Ketju löystyi pikkuhiljaa . Oli tosi huonosti suunniteltu kiristin. Muuten saha on ok.

    • äläsaatanaostasähköä

      Sen verran on kokemusta sähkösahasta, että en IKINÄ suosittele ketään ostamaan sellaista.
      Sähkösaha ja polttomoottorisaha ovat kuin yö ja päivä.
      Jos haluat oikeasti tehdä polttopuita ja saada jotain aikaiseksikin, saat parilla sadalla eurolla laadukkaan moottorisahan.
      Husqvarna, Jonsered, Stihl, Dolmar, Partner...
      Osta vaikka käytetty...

      • Samaamieltä

        Olen juuri samaa mieltä kanssasi, Polttomoottorisaha on parempi eikä ole miksikään säästä vaikka sahailisit missä säässä tahansa, eikä tarvi johtoa koko aikaa varoa ja sitä paitsi Oikeassa polttomoottorisahassa on tehoa, voimaa ja kestävyyttä. Sähkösahat menee hyvin pienissä puusepän hommissa ja sisätiloissa rakennus ja remonttityömailla joissa ei haluta pakokaasuja sisätiloihin, mutta muuten ihka oikea Polttomoottorisaha on kaikista parhain noissa lämmityspuiden teossa jne....


      • P-sahaMetsäänS-pätkint
        Samaamieltä kirjoitti:

        Olen juuri samaa mieltä kanssasi, Polttomoottorisaha on parempi eikä ole miksikään säästä vaikka sahailisit missä säässä tahansa, eikä tarvi johtoa koko aikaa varoa ja sitä paitsi Oikeassa polttomoottorisahassa on tehoa, voimaa ja kestävyyttä. Sähkösahat menee hyvin pienissä puusepän hommissa ja sisätiloissa rakennus ja remonttityömailla joissa ei haluta pakokaasuja sisätiloihin, mutta muuten ihka oikea Polttomoottorisaha on kaikista parhain noissa lämmityspuiden teossa jne....

        200€ ei saa kunnollista polttomoottorisahaa, niissä on kahvat ja moottorin alakerta, kampikammiokin muovia, siihen laakerit asennettuna, näin laatumerkeissäkin. 500€ saa jo kunnollisia. ns ammattisahoja 2. 2kW. Puolet niiden hinnasta, niin saa 2.2 kW sähkösahoja, voimaa sama ja vääntää heti kun terä liikkuu.
        Sähkösahan tärkein etu on savuttomuus, sen verran pitää terveyttään ajatella ja onhan se epämiellyttävää 2-T käryssä päivä tehdä polttopuita, se saatanan hajukin tarttuu sahuriin.


    • Lidlin_halpiainen

      Ostin Lidlistä jonkun "parkside" ketjusahan, maksoi muistaakseni 69€, on pitkällä Oregonin laipalla. Vaikka minulla on käytössäni kunnollinen klapisirkkeli 5,5kW sähkömoottorilla ja Nokka pilke-klapikone, sekä viisi moottorisahaa, on tuo Lidlistä ostettu ketjusaha ollut tosi hyvä ostos. Käytän tuota sähkösahaa satunnaisesti halkojen pätkintään, kun en viitsi isompaa sirkkelia alkaa kaivelemaan pressujen alta esille. Saha on ollut minulla lähes 10 vuotta ja ostan varmasti uuden samanlaisen, jos tuo menee epäkuntoon. Harkitsin jopa tekeväni jopa tuollaisesta Lidlin ketjusahasta kehittyneemmän katkaisuvälineen sirkkelin tapaan johonkin metallirunkoon klapikoneiden esikuvilla, halpa aihio rakenteluun!
      Hyvää tuossa Lidlin sahassa on ollut, että sitä voi käyttää sisätiloissa ja ei tule pakokaasuja. Käynnistyy varmasti ja ei tarvitse huolehtia bensoista, riittää kun on voiteluöljyä säiliössä.
      Huonoa on oikeastaan lyhyt sähköjohto, liitos tulee lähelle työskentelyä ja irtoaa helposti, ellei varmista liitosta vaikkapa ilmastointiteipillä.
      Polttomoottorilla toimiva moottorisaha on hyvä paikassaan, eikä sähkösahasta ole korvaamaan normaalia moottorisahaa metsässä.

    • suosittelen_

      Minulla on Bosch 1900 W sähkösaha. Viimeksi kaadoin 27 metrisen männyn. Aikaisemmin oli joku Park. Tämä on aivan toista laatua (siis parempaa). Ei ole bensan kanssa leikkimistä eikä sen hajua. Lähtee aina käyntiin kuin palmun alta. Jos sahattava on 50 metrin alueella pistorasiasta niin sähkösaha on ehdoton. Sähkömoottori on 'ikuinen' jos ei ylikuormita mahdottomasti ja oikeankokoinen sulake on rajoittamassa virtaa.

    • Pokasaha

      Ostakaa pojjaat pokasaha.
      Ei kulu sähköä, on äänetön ja siinä saa kuntoilla, kun käsi tekee sahausliikettä.
      Taatusti on ympäristö ystävällinen, ei ydinsähköä, eikä muutakaan sähköä.

      • Vilattu

        Pokasahassa on se haitta, että ei meinaa kulutusosia enää löytyä kunnollisia. Vauhtipyöriä ei varsinkaan ole saatavilla.


      • Anonyymi

        Näin on :)


    • Lakkasi eilen toimimasta sähkösaha Makita 3020. Olin kaatamassa paksua tuijaa. Kaksi yhteen kasvanutta runkoa kumpikin halkaisijaltaan n. 12 cm.
      Aiemmin sahalla katkottu omenapuun oksia. Mutta ei montaa.
      Sulaketta koneesta ei löydy. Ovatko sähkösahat näin heikkoja?

      • Lidlin_halpiainen

        Minulla ainakin pelittää edelleen tuo Lidlistä ostettu 69€ halpiainen. Veikkaisin, että Makitassa on valmistuvika, taikka johto on mennyt poikki jostain kohtaa, sillä ei oikeesti ole ko. merkki noin heikko.
        Siis tuolla sähkösahallahan kaataa tosi suuren puun, ainakin vielä Ø 80cm puu menee hyvin.


    • RAL
    • RAL
    • Makita on kuin onkin ehjä. Siinä on samanlainen turvakahva kuin videossa olevassa Stihl-sahassa. Oli ko. turvakahva lauennut. Kun sen palautti taka-asentoon, saha alkoi toimia taas. Eli käyttäjän moka. Ei vaan enkunkielisestä ohjeesta heti tätä tajunnut. Makitan keskushuolto kertoi ohjeen kohteliaasti puhelimessa.

      • ovelaa

        Minullakin sammui kerran auto liikennevaloissa. En osannut tehdä itse mitään. Korjaamon mies tuli ja käänsi virta-avaimesta. Heti lähti käyntiin.


    • envaihtaisipoies

      Minä taasen sahaan kaikki sahaukset "kartanollani " vain sähkösahalla. Moottorisahan melu ei sovi oikein kylille enään.

    • 098765rf

      Ohjeessa kielletään sähkösahan käyttämistä puiden kaatamiseen.

      • pyllistä.Mekkaan.päin

        Missähän ohjeessa tämä mahtaa olla? Onko sama ohje jossa kielletään kirjoittamasta vasemmalla kädellä. Kuulemma englantilaisessa ohjeessa kielletään ajamasta autolla oikealla puolen tietä.


    • RAL

      Pitääkö se sitten kaataa polttomoottorisahalla ja pätkiä sähkösahalla?

    • RAL
      • Lidlin_halpiainen

        Harrastelija rähmis siinä näyttää sahailevan, kun ei osaa sahata. Alasahaus unohtuu ja puu lohkeaa. Polttopuissa ei tietty ole niin paljoa merkitystä, mutta kannattaa opetella kuitenkin sahaamaan kunnolla...


    • pohojalaanen-

      Jos haluaa kalliin sahan niin akkusaha, mikä ettei. Naapureille pitää alkaa näyttää kaapin paikkaa.

    • Anonyymi

      Muutaman polttomoottorisahan (ruotsalaisia) ja kaksi sähkösahaa (230V) omistaneena pari kommenttia. Lyhyesti: ei enää ikinä bensakäyttöistä sahaa pihahommiin, ei ainakaan ns. ruotsalaista "laatua" olevia.

      Pelkkään ikääntyvien polttomoottorisahojen huoltoon on mennyt rahaa enemmän kuin sähkösahojen kaikkiin kustannuksiin yhteensä. Perusbensiinin katku tarttuu vaatteisiin, hiuksiin ja nahkaan. Hajuttomampi akrylaattibensiini maksaa hirveästi. Bensasahan meteli kuuluu kilometrien päähän. Sähkösahaa voi käyttää myös sisäremonteissa, kunhan ottaa huomioon ketjuöljyn pisaroinnin (se lentää toki myös bensasahoissa).

      Voimaa sähkösahoissa on reilusti enemmän kuin missään bensakäyttöisessä mökkisahassa ja jopa ammattisahat jäävät jälkeen. Stihlin raskaimmassa mallissa on nipin napin sama teho kuin halvassa sähkösahassa. Sähkösahassa teho on oikeaa tehoa, eikä se laske kuin lehmän häntä sahan vanhetessa, kuten bensasahoilla.

      Sähkösahan käyttökustannukset ovat n. kymmenesosa bensasahasta. Toki roikkajohdon elämisen kanssa opettelu vie aikansa, mutta se kannattaa kyllä.

      Ensimmäinen halpa espanjalainen sähkösaha kesti melkein 15 vuotta, kunnes sen päälle peruutettiin raskaalla pakettiautolla. Siinä olisi hajonnut se kuola valuen kehuttu Stihlikin. Kaikkien sahojen rungoissakin käytetään nykyään muovia, mukaan lukien bensasahat.

      Ruotsalaisiinkaan vanhempiin bensasahoihin ei saa varaosia kivenkään alta ja kaasuliipaisimen katkeaminen tai öljypumpun vika tekee sahasta korjauskelvottoman. On koettu jo molemmat.

      • Anonyymi

        Sähkösahoista, moottorisahoistakin puidenteossa sellainen huomio, jotta työ sujuu ammattimaisesti, niin tehoa mielummin vähintään 2,2kW ja ylikuormitussuoja on sähkösahassa ehdoton, kun puut alkavat olla järeämpiä.
        Nyt on 2 kW Makita, silläkin työ sujuu ja jaksaa vääntää, mutta hieman riittämätön teho on kompensoitu liian hitaalla ketjunopeudella.
        2,2 kW Partnerin moottori lykkäsi savut, pitkä laippa, eikä ylikuormitussuojaa.
        Jos nyt ostaisin sähkösahan, panostaisin hieman lisää ja ostaisin 2,5 - 2,6 kW sähkösahan, taisi Stihlillä olla sellainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe