Eripituiset jalat

Plääääääh

Minulla on selkeä pituusero jaloissa, osittain johtuu hiukan vinosta lantiosta mutta tuntuu, että pituusero suureni kun toinen polvi meni sijoiltaan n. Puoli vuotta sitten. Kyseinen polvi tuntuu olevan alempana ja ero tulee esille aina varsinkin treenatessa (salilla käydessä) lähinnä niin että lihakset kipeytyvät eri tavalla. Esimerkiksi kyykyt tuntuvat enemmän vain toisen jalan lihaksissa. Pituusero haittaa siis lihastreenejä, mutta myös ihan tavallista elämää; polvi kipeytyy usein ja myös saman jalan nilkka ja välillä eripituisuus tuntuu kävellessäkin. Osaisiko joku sanoa kannattaisiko käydä lääkärillä? En ole vaivautunut koska tuskin tekisivät mitää ja en usko minkään korokepohjallisen auttavan. Treenaaminen ja liikkuminen on vain välillä todella vaikeaa kun se tuntuu toispuoleisesti lihaksissa. Pelkään myös mahdollisia haittoja, kuten selkäkipuja tai muita ongelmia. Mitä pitäisi tehdä?

9

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eripituisetjalat

      > Osaisiko joku sanoa kannattaisiko käydä lääkärillä?....

      Mitähän lääkäri sanoisi? Olisikohan korokepalasuositus ja buranaa kipuihin käynnin tulos?
      Etkö ole nähnyt tätä?

      http://www.selkasivut.fi/selka/syyllinen.html

      • Plääääääh

        Kiitti! Mietin lähinnä sitä, että johtuuko eripituisuus vaan jos on vino lantio vai voiko polven paikoiltaan meno vaikuttaa jalan pituuteen.. Eripituisuus vaivaa nimittäin nykyään huomattavasti enemmän kuin ennen. Selkäkipuja ei oikeastaan ole, enemmänki polvi- ja nilkkakipua


      • Tontoniin

        Tässä pieni lainaus, ole hyvä.
        Inhokki 3. Jalkojen erimittaisuuden poisto on yleisin huijaus.

        Tämä käy selityksenä lähes joka kipuun ja vaivaan. Todellisuudessa ei ole yhtäkään näyttöä, että kansanparantaja pystyisi jaloista erimittaisuuden poistamaan.

        Hoitoa paikataan hipelöimällä parikin tuntia sieltä täältä. Ylipitkässä hoitoajassa näkyy se ettei kansanparantaja löydä vikaa, kun pitää joka paikkaa kokonaisuuden nimissä kokeilla. Paikat löytyvät todelliselta ammatilaiselta kyllä paljon nopeammin, hoito on siten myös selkeää.

        Inhokki 4. Uskonnon asiaton sekoittaminen hoitoperusteisiin.

        Kansanparantaja voi perustella nivelten saattamista luojan luomaan tilaan.

        Kaikki tällaiset kansanparantajat kannattaa kiertää kaukaa, sen tietää mitä sieltä seuraavaksi tulee...

        Hoitoalan ammattilainen ei tarvitse vahvistuksia, hän käyttää ammattitaitoaan ja kunnioittaa hoidettavan vapautta uskoa, tai olla uskomatta mihinkään.


      • Erimittaisetjalat

        > Tämä käy selityksenä lähes joka kipuun ja vaivaan. Todellisuudessa ei ole yhtäkään näyttöä, että kansanparantaja pystyisi jaloista erimittaisuuden poistamaan.....

        Etkö katsonut videotallennetta, vai meneekö yli ymmärryksen? Sen se voi todellakin tehdä skeposelle!


    • tyytyväinen

      Itse en tiedä miten polven paikaltaanmeno vaikuttaa jalan pituuteen, mutta lantion seudun jumi on aiheittanut omalla kohdalla jalkojen välisen näennäisen pituuseron. Minulla vinlutunut lantio aiheutti selkään fasettilukon (notkon selän kanssa), joten oman kokemuksen perusteella kehottaisin hakemaan nopeasti apua: varsinkin jos urheilet painojen kanssa epätasapainossa oleva lantio voi todennäköisesti aiheuttaa selkärankaan ongelmia. Itselläni on ollut myös polven kanssa ongelmia, joka todennäköisesti johtuu lantiosta. Polvi ei suoristunut yhtä paljon kuin vasen ja kyykistyyessä se ei tukenut. Esim juostessa ko polvi kipeytyi helposti. Suosittelen sinulle lämpimästi fyssaria, lääkärit ei tiedä valitettavasti useinkaan näistä asioista tarpeeksi. Oma fysiotterapeuttini avasi selästäni lukon ja lantiosta jumin. On hiemän hämmentävä tilanne kun hytkytetään ja painellaan, mutta ero ennen ja jälkeen käsittelyn on huikea. Vähän vaikea vielä uskoa miten ft sai lantion noin vain oikeaan asentoon ja sitä kautta oikean jalan samalle viivalle vasemman kanssa. Onnea ja terveyttä sinulle!

    • pituus

      Kuulostaa tutulta...Vino lantio, toinen jalka lyhyempi, JA lyhyemmän jalan oireet: polvi kipeytyy, lonkka kipeytyy, nilkka kipeytyy.. Millä oikaiset vinon lantion?
      Lihakset pitää pitää hyvässä kunnossa ja syödä terveellistä, monipuolista ravintoa...
      Nivelijä ei saa rasittaa liikaa...
      Ehkä kirurki voisi antaa hyviä neuvoja...
      SE kengän koroke voisi auttaa...

    • haeapua

      Käy ensin yleislääkärillä, joka katsoo ryhdin, antaa lähetteen laboratorioon (esim. reuma tai osteoporoosi, jota on kaikenikäisillä) sekä mahdollisesti röntgenkuvaan ja sitä kautta saattaa päästä kunnalliselle reumalääkärille (jos on reumaa), fysiatrille tai fysioterapeutille.

      Fysiatrit tutkivat, diagnostisoivat ja hoitavat paljon akuuteista ja kroonisista kivuista kärsiviä potilaita, erityisesti niska-, yläselkä- ja alaselkäkipujen sekä raajojen suurten ja pienten nivelten lihasten, jänteiden, nivelsiteiden, nivelkierukoiden ja nivelrustojen kipupotilaita.


      Jalkaterän ja nilkan virheasennot voivat heijastua kipuina selässä asti.
      http://aijaa.com/MaCGot

      http://aijaa.com/icDZXa

      Tuki- ja liikuntaelinvaivoihin apua ja mistä?
      http://aijaa.com/UCOTCC

      http://aijaa.com/3Fzfdt

      Löydä kiropraktikkosi:
      http://www.kiropraktikkoliitto.fi/index.php/sinun-kiropraktikkosi

      Muista venyttely:
      http://www.lamk.fi/projektit/hyva/media/Documents/venyttelyopas.pdf

      Muista lihasten, luiden ja nivelten hyvä ravinto:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

    • kjok

      Minulle sattui kasvuiässä urheilutapaturma, reisiluu murtui. Loppu tuloksena jalkojen pituusero 3,8 cm. 70-luvulla ei oltu niin valveutuneita jalkojen pituuskasvun kehityksestä murtuman jälkeen. Armeija iässä ekakertaa kokeiltu koroketta , seurauksena kipuja. Ilman pärjäsi ihan hyvin. Harrastin aktiivisesti urheilua, pelasin mm.lätkää maalivahtina 35 vuotiaaseen asti. 40 ikäisenä alkoi vaivat pikkuhiljaa. Oon nyt 47 ikäinen eläkeläinen. Alaselässä nikamansiirtymä ja kulumaa useissa paikoissa. Nivelrikko löytyy nilkasta, molemmista polvista, molemmista lonkista ja niskasta. Muuta ei oo kuvattu. Kokeiltiin muutama vuos sitten matalaa pohjallista kengässä. Sen jälkeen korvat oli ainoot mihin ei koskenu. Ortopedi kielsi kokeilut jyrkästi. Rauhassa kun elelee, niin pärjään, kunhan rajat tiedostaa.

    • pituusero

      Mulla oli ennen pituuseroa jaloissa 1,5 senttiä ja lantio vinossa. Luin jostain että toi voi johtua siitä, että SI-nivel on pois paikaltaan. Mulla oli just siihen sopivat oireet, toisen jalan puutuminen yms. Kävin fysiatrilla, joka laittoi nivelen paikalleen. Ihan hullua mutta mulla on nyt samanmittaset jalat ja lonkkaluut samalla tasolla. Mulla on hoidettu skolioosia ja multa otettiin ton nivelen paikalleenlaittamisen jälkeen röngenkuvat ihan muista syistä, niin lääkäri ihmetteli, että mitä mun kropassa on tapahtunut. Kuulostaa ehkä huuhaalta mutta kannattaa ehdottomasti googletella mistä on kyse. Lääkäri sanoi että vaan harva pituusero jaloissa on synnynnäistä eli usein Si nivel menee paikoiltaan esim onnettomuuden seurauksena. Toivottavasti saat apua sun vaivaan! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe