Kannattaako piireihin hakeutua vai pysyä sivussa?

jdjfjfjdjkdldlslslsk

Oon muuttamassa pian pk-seudulle ja mietin, kannattaako uusia kavereita etsiä nimenomaan glbt-piireistä vai muualta sekaporukoista, joissa suurin osa on tietenkin heteroita. Kenellä on kokemusta kunkin kaveripiirin hyvistä puolista?

Suomessa kavereista suurin osa on heteroita, eikä siinä mitään: Hyviä tyyppejä ja täysin okei mun seksuaalisuuden kanssa.Kuitenkin, jostain suhdeasioista oli vaikea puhua silleen että täysin ymmärrettäisiin toistemme näkökantoja. Eikä niitä voinut pyytää homobaariiin tai muihin tapahtumiin.

Kun asuin jonkin aikaa ulkomailla, kaverit koostuivat suurimmaksi osaksi lesboista. Olihan se hauskaa. Käytiin paljon baareissa ja oli kaikenlaisia kevyitä juttuja, fuckbuddyja jne. Kaverit myös neuvoi ja kannusti ihmissuhdejutuissa. Olin siellä jotenkin tosi pidetty. Toisaalta en tiedä jaksaisko sitä kauaakaan, että koko ajan menisi ns. lujaa...?

Pelottaa vain, että Helsingin lesbopiirit ovat jotenkin niin pienet, että mitä ikinä teetkin, varsinkin jos satut jotenkin mokaamaan tai saamaan jonkun vihat päällesi - maineesi on mennyttä koko joukon keskuudessa. Onko näin? Kenellä minkäänlaista kokemusta elämästä piireissä?:)

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fault

      mä koen nää piirit siten että ne on kaveriporukoita. On olemassa paskoja kavereita ja sitten hyviä. Miksi vaan et etsi sellaisia kavereita jotka ymmärtää sua ja joiden kanssa viihdyt. Kyllä täälläkin mahtuu monenlaista. On niitä jotka nai ristiin ja toisiaan jne. Mutta jokaiselle kyllä löytyy se oma kaveriporukka. Mokia ei kande pelätä, ei kukaan täydellinen ole. Tervetuloa vain.

    • sanoiisinkonäin

      Sanoisin näin, että ehdoin tahdoin ei kannata hakeutua vain ja ainoastaan "piireihin". Olen samaa mieltä, että ne piirit on enemmänkin kaveriporukoita. Kannattaa ehkä jonkin verran hankkia kavereita tai tuttavuuksia lgbt-porukoista, mutta ei kannata koko elämäänsä perustaa siihen. Mielumminkin niin, että kavereita on sekä heteroissa, että hlbt-porukoissa sekä harrastuspiireissä että vaikka työ/opiskeluelämästä. Niissä piireissäkin on laidasta laitaan ihmisiä. Voi olla, että on tosi kateellisia, katkeroituneita ja ilkeitä ihmisiä niin kuin missä muualla tahansa, mutta jotenkin se sitten noissa ympyröissä oikein korostuu. Joku voi olla vuosikausia tosi ihana ystävä ja sitten yhtäkkiä muuttuukin tosi selkään puukottavaksi, katkeroituneeksi ja kateelliseksi. Joku, jota pidit vain kaverina, saattaakin ihastua sinuun, roikuu sinussa ja katkeroituu kun ei saakaan sinua. Joillakin on alkoholiongelmaa, joillakin sekakäyttöä, joillakin huumeongelmaa, joillakin mielenterveysongelmaa. Toisaalta voi myös löytyä ihania tuttavia, joiden kanssa käydä bailaamassa ja puhua glbt-jutuista. Jos paljon alat pyöriä ns. piireissä, huomaat, että ihmiset tulee hyvinkin tutuiksi ja kasvot alkavat ns. kulua ja oikeastaan mitään muuta yhdistävää ei ole kuin se joka iltainen bissepullo tai narikkalappu. Jossain vaiheessa pinnallisuuskin alkaa kyllästyttämään ja sitä kaipaa syvällistä, älyllistä seuraa. Sen takia on hyvä olla ystäviä ja tuttavia erilaisista paikoista. Joskus sitä saa ihan toisenlaisia ihania ystävällisiä neuvoja ihan heteroiltakin ja vieläpä ihan järkeenkäypiä. Joskus se monipuolisuus on juuri se pelastava tekijä kun piirien pinnallisuus, epätoivoisuus ja yksinkertaisuus lyö oikein ylitse. Joissakin kaveripiireissä naidaan ristiin rastiin, joissakin ei. Joissakin kaveriporukoissa on normaalia ja hyväksyttävää suudella, lähennellä ja harrastaa seksiä kavereiden kanssa, vaikka kumppani olisi siinä vieressä (tai selän takana) eivätkä he näe siinä mitään väärää. Meitä on niin moneen junaan. Jotkut iskevät tahalleen kavereidensa pokia, toiset taas kateellisina yrittävät viedä joidenkin uudet tyttöystävät, jotkut taas tulevat tarkoituksella lähentelemään ja suutelemaan, vaikka huomaavat, että kyseessä on pariskunta. Jos sulle ristiin rastiin naiminen ja fuck buddy-tyyppiset seurat on ok, niin ns. piireissä pyöriminen kuulostaa ehkä sulle ihan ok-toiminnalta. Ota huomioon, että kuitenkaan kaikki eivät ole sellaisia eivätkä halua pelkkää panokaveria tai kolmen kimppa tms. seuraa.

      Suosittelen kuitenkin, että hankit kavereita sen perusteella, ketkä tuntuvat mukavilta ja luontevilta ja joidenka kanssa sulla on jotain yhdistävää. Pelkän lesbouden pohjalta esimerkiksi ei kannata koko elämän kaveruussuhteita hyvin voimakkaasti rakentaa, sillä ennen pitkää huomaat, että ihmisinä olettekin aivan erilaisia ja oikeastaan teitä ei yhdistä mikään muu kuin homogenre. Parasta siis luoda ystävyyssuhteita vähän kaikkialta ja sen mukaan mikä tuntuu mukavalta. Joskus on ihan vapauttavaa, että tuntee ihmisiä hlbt-kansan ulkopuoleltakin, sillä siihenkin vaan väsyy ajan kuluessa, että mitään muuta yhteistä puhuttavaa ei ole kuin hlbt-asiat tai mikään muu ei pyöri mielessä kuin bilettäminen, juominen ja naiminen. Veikkaan kuitenkin,että kun jonkun aikaa olet pyörinyt ns. piireissä niin homma alkaa jo sua kyllästyttämään ja kaipaat uusia tuulia. Harva jaksaa pelkkää dokaamista, bilettämistä, pinnallisia keskusteluja, ulkonäköön tuijottamista ja ristiin naimista kaiken aikaa.

      Hlbt-piireistä varmasti saat kivojakin kamuja bilettämiseen, dokaamiseen, tapahtumissa käymiseen, teemailtoihin tms., mutta varaudu siihen, että jos haluat syvällistä, älykästä ja luottamuksellista keskustelua tai ajanvietettä, niin kannattaa ehkä kenties muualta sitä ensisijaisesti hakea. En suosittele hirveästi avautumaan itsestä ja salaisimmista asioista ns. piireissä ihan uusille tuttavuuksille, sillä selkään puukottajia, kateellisia, hyväksikäyttäjiä sun muita kyllä löytyy eli tervettä kriittisyyttäkin ripaus mukaan. Toki varmasti löytyy aivan ihania ihmisiä, mutta myös löytyy niitä hyväksikäyttäjiä, jotka ostattavat sinulla juomansa, pöllivät kodistasi tavarat, tulevat syöään ja juomaan kotiisi ilmaiseksi, pistävät juomaasi tyrmäystippoja, lavertelevat asioista kaikille, trollaavat asioitasi netissä ja soittelevat työpaikoillesi kateellisena ja hankkivat sinulle potkut jne. Lyhyesti siis, pientä varovaisuutta ja tervettä kriittisyyttä mukaan mitä ikinä sitten teetkin, niin eiköhän se siitä=)

    • jetskula

      Riippuu siitä millaisen suunnan haluat elämällesi ottaa.. Tiettyjä tyyppejä kiinnostaa dokailu ja heidät löytää baareista notkumasta.. Ehkä suurin osa käsittää ne "piirit" niihin samoihin naamoihin jotka siellä baareissa sitten ovat. Tosin olen huomannut, että lesboja löytyy eri paikoista, muualtakin kuin baareista ja niillä on kai sitten ihan omat piirinsä. Niinkuin joku sanoi, niin nuo piirit lienevät enemmän kaveriporukoita.

      Itse en kuulu varsiaisesti mihinkään piireihin enkä edes yritä, se jotenkin ahdistaa... Enkä muutenkaan mitkään säädöt kiinnosta. Suurin osa kavereista tosin koostuu kyllä lesboista/biseksuaaleista täällä Pk-seudulla, mutta en lajittele kavereitani. Ennemmin valitsen ihmiset sen perusteella, onko jotain yhteistä, hyvä tyyppi ja ihan yleisesti että natsaako, vaikka tunnustan että tuo kaveriporukka mikä minulla nyt on niin tapasimme toisemme kyllä ihan sillä tarkoituksella, että olisi "omanlaistansa" seuraa. Itselläni on kuitenkin tyttöystävän haku tässä tapetilla niin mitenkä sen muuten löytäisi kuin tapaamalla "omanlaisiaan"...

      Eli sinuna miettisin mieluummin, millaista seuraa haet ja sen mukaan sitten lähtisin tutustumaan ihmisiin. :)

      • samoillalinjoilla

        Nimenomaan näin, että minkälaisen suunnan sitä haluaa elämälleen. Haluaako vaan dokailla ja notkua baareissa vai mitä tehdä. Kyllähän noita päihteettömiäkin paikkoja ja tapaamisia varmasti löytyy. Että se on vähän niiku itsestä sitten kiinni mitä sitten ikinä haluaakin.


    • ljgkmmxdgki

      Minusta kannattaa etsiytyä sellaisten ihmisten seuraan joiden kanssa viihtyy ja voi olla reippaasti oma ihana itsensä, suuntautumisesta riippumatta. Ei kai sitä etukäteen tarvitse pelätä saavansa jonkun porukan vihat päällensä jonkun mokan takia. Tuskin olet mitenkään ikävä ihminen, ihan turhaan murehdit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe