Rikosilmoitus ja tutkintopyyntöjä Laajakaistasta?

kuituakuitua

Poliisille on jätetty useita tutkintapyyntöjä ja suora rikosilmoitus Keski-Suomen Laajakaista- asiasta!
Keski-Suomessa on kahden viikon sisällä tehty Sisä-Suomen poliisilaitokselle Tampereelle 4 tutkintapyyntöä ja yksi suora rikosilmoitus koskien Laajakaistarakentamisen yhteydessä tehdyistä mahdollisista sopimusrikkomuksista ym. asioista ja kuntien sekä maakuntaliiton kyseisen asian käsittelyistä eri hallintokunnissa. Tutkintapyynnössä on myös vaatimus tutkia liittymämaksajien asema, ja maksujen palauttaminen. Kaikki tutkintapyynnöt ja rikosilmoitus on tehty eri kunnista ja yksityishenkilöinä. Myös syksyllä jätetty tutkintapyyntö on saanut diaarinumeron, joten sekin on poliisin käsittelyssä. Täytyy todeta samoilla sanoilla kuin Viitasaaren Seutulehdessä Kuuskaistan Tapio Saarinen, että apsurdia on koko kuitusotku Kuuskaistan osalta.
www.ilpomanninen.blogspot.fi

18

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeusvoittaa

      Jo oli aikakin, että sotkut selvitetään poliisilla. Kunnat eivät tee yhtään mitään kun kepulaiset ovat lähes joka kunnassa päättämässä. Tässä puhutaan isoista rahasummista mitä kunnat ja kuntalaiset ovat hävinneet. Syylliset esiin ja kenkää persielle ja maksumiehiksi!.

    • olikokarkitasialla

      On todella huomionarvoinen asia. Kuuskaistan laajakaista kuntien kanssa tehdyllä suunnitelmilla olisi ollut varmasti kaikkien aikoje Keski-Suomen suurin kuntien ja veronmaksajien rahojen "yksityistäminen"

    • susirajalle

      Aattelen siten, että veronmaksajien rahakirstu voidaan ammentaa vaikka tyhjiin, että saadaan jonkun tahon tahto toteutettua.

    • kuituakuitua

      Kuuskaistan toimitusjohtaja ei tiedä mihinkä on kuntien -ja kuntalaisten ennakkomaksut laitettu.
      Kukahan niistä sitten tietää? Nyt esitetään, että maksetaan lisää, että kymmenen prosentin osuudesta luovuttaisiin. EU-avutkaan ei peitä näitä maksuja, jolla ei saada yhtään mitään. Onko niin ettei kunnanjohtajatkaan osaa laskea, kuinka meitä kusetetaan? Onneksi on tehty rikosilmoitus, myös kuntalaisten ennakkomaksuja kysellään. Onneksi rohkeita ihmisiä vielä löytyy, jotka puolustavat kuntalaisten veromarkkoja?

      • Saarijärveltä

        Minä vaatin ainakin ennakkomaksuni Kuuskaistalta takaisin ja korot kanssa.


      • Paikallinen

        Et tule saamaan latin latia. kiitä tästä itseäsi. mitäs menitte kaatamaan ainoan hyvän asian koko seutukunnalla.


      • Höpskukkuu

        Kuuskaistako ainoa hyvä asia koko Saarijärvellä????!!!!!
        Taidat olla Kepun nappulaketjulaisia.


    • Kauko_Putki

      Kyllä toimitusjohtaja varmaan tietää, mutta ei se kerro teille. Eihän hyvää bisnestä voi lopettaa.

    • poliisi-ei-tee-mitään

      Koskeeko rikosilmoitus myös maakuntajohtaja Anita Mikkosta? Keski-Suomen Maakuntaliitto tässä on etunenässä kusettanut lähes koko maakuntaa.

      • Kyllä-Maurikin-osaa

        Toivottavasti menetti ääniä paljon! Tämä on sitä normaalia Kepulaista avustusten lobbauspolitiikkaa jollekkin omalle sisäpiirille, eikä sillä ole väliä paljonko kansa maksaa kaiken päälle turhasta.


      • tutkintaan

        Tutkiminen tulisi aloittaa sieltä yläpäästä. Dekaanin uskottavuus on jo huomattu tässä maakunnassa? Toivottavasti tästä eteenpäin tukisi vaimoaan ainoastaan kotitöissä?


      • UlkoinenTarkastaja

        Missähän vaiheessa nuo Poltsi tutkinnat nyt ovat?
        Ettei vai henkilökunnan puute viivästyttäisi, tai onko juttu liian suuri ogranisaatiolle vai onko alottamista vaille valmis?


      • kalmarilaane

        On tainnut Mikkonen saanut lähteä liitosta. Ei tuo taida ihan rehellistä olla. On taittu tutkia ja tuomiot tolleet. Tietääkö kukaan? Mikkonen lienee saarijärven salomailla. Ei oo enää virkaa.


      • kalmarilaaneee
        tutkintaan kirjoitti:

        Tutkiminen tulisi aloittaa sieltä yläpäästä. Dekaanin uskottavuus on jo huomattu tässä maakunnassa? Toivottavasti tästä eteenpäin tukisi vaimoaan ainoastaan kotitöissä?

        Ei Mikkonen oo sen vaimo, Mikkonen asustaa dekaanin talossa.


    • OttiOhraleipä

      Viestintäviraston hylkypäätös Kuuskaistan valtiontukihakemuksista
      Päätös 16.6.2015
      Dnro: 566/9520/2010

      1. Saarijärvi
      Viestintävirasto teki päätöksen 16.6.2015, jolla se hylkäsi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan valtiontukihakemuksen Saarijärven laajakaistarakentamishankkeen osalta.

      Laajakaistatukilain 8 §:n mukaan valtion tuen myöntämisen yksi edellytys on, että tuen saaja maksaa hankkeen tukikelpoisista kustannuksista vähintään 34 prosenttia

      Lisäksi Kuuskaista totesi asiasta kuultaessa antamassaan lausunnossa, ettei se pysty esittämään hankkeen rahoitusta koskevia tietoja kokonaisuudessaan. Näin ollen valtiontuen maksamiselle säädetty laajakaistatukilain 8 §:ssä edellytys tuensaajan omasta maksuosuudesta jäi myös täyttymättä.

      Viestintävirasto katsoi, edellisen johdosta, että edellytykset ko. tukihakemuksen käsittelemiselle ja myönteisen tukipäätöksen tekemiselle puuttuvat. Tämän vuoksi Viestintävirasto hylkäsi Kuuskaistan hakemuksen valtiontuen myöntämisestä Saarijärvi - laajakaistahankkeelle. Päätökseen ei ole haettu Viestintävirastolta oikaisua, joten se on tullut lainvoimaiseksi.

      /
      2. Jyväskylä
      No niin. Kuuskaistalla ei ole keski-Suomen valloitukseen 34 % omaa rahoitusosuutta 1) yhtiön omana pääomana, 2) lainana, koska Finnvera sen hylkäsi ja nyt #) ei ole edes Laajakaistalain mukaista tukirahaakaan, koska viestinävirasto hylkäsi senkin.

      ja kuntien ja liittyjien ennakkomaksut Kuuskaista on levitellyt jo joron jäljlle.


      Viestintävirasto hylkäsi myös 16.6.2015 Kuuskaistan laajakaistan tukihakemuksen Jyväskylän laajakaistaan samoilla perusteilla

      3. Keuruu
      Viestintävirasto totesi markkina-analyysissään Keski-Suomen Keuruun hankealueen kokonaisuudessaan tukikelvottomaksi
      Muistio: 17.12.2014
      Dnro:1309/940/2014

      Muistiossa kohta 4.
      Markkina-analyysin lopputulos

      "Viestintävirasto kartoitti olemassa olevan tarjonnan ja järjesti julkisen kuulemisen. Näiden yhteydessä tuli esille seikkoja, jotka vaikuttavat hankealueen tukikelpoisuuteen. Keski-Suomen Maakuntaliitto on tehnyt edelleen voimassa olevan päätöksen, jolla se on valinnut hankealueelle hankkeen toteuttajan (Kuuskaista). Tästä syystä koko hankealue on vaakaraidoituksella tukikelvottomaksi merkitty.

      Toissijaisesti alueella sijaitsee myös jo olemassa olevaa edistyksellistä viestintäverkkoa, jonka vuoksi alueet on rajattu tuen ulkopuolelle"

      Päätökset on toimitettu: Kuuskaistalle
      Ja tiedoksi. Asianomaisille kaupungeille Jyväskylä, Saarijärvi ja Keuruu, sekä Keski-Suomen Liitolle


      Nämä hylkypäätökset eivät varmaan jääne ainuiksi. Kuuskaistan puuttuva 34 % omarahoitusosuus koskee kaikkia Kuuskaista Keski-Suomen laajakaista tukihakemuksia, alunperin 15 kuntaa.

      Lisäksi Pohjoisen Keski-Suomen kuntien alueelta on "löytynyt edistyksellistä laajakaista kaapelointia" aivan kuten Keuruultakin.
      Verkko on Poihjoisen Keski-Suomen Seutuverkko Oy:n 2008 valmistunut ja piilottama käyttämätön kaapeliverkko.

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/96967.htm

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/100411.htm

    • FinnveraJaViviHylkäsi

      Kuuskaista on kuntien kanssa tekemissään sopimuksissa vaatinut kuntia maksamaan ennakkoon osuutensa 33 prosenttia hankkeesta. Samoin Kuuskaista on vaatinut kunnilta omalle 34 prosentin lakisääteiselle rahoitusosuudelleen puoleksi kuntien takausta. Eli rahat etukäteen ja julkisen tuen osuudeksi 83 prosenttia. Sen lisäksi he hakivat Valtion Finnveralta tukea tai takausta edelleen oman rahoitusosuutensa toiselle puoliskolle, jolloin julkisen tuen osuudeksi olisi tullut 100 prosenttia. Mutta Finnvera ei hyväksynyt järjestelyä.

      Kuitenkin tukihakemuskaavakkeissa Kuuskaista on ruksinut ja vahvistanut allekirjoituksellaan, että heillä on omarahoitusosuus 34 prosenttia, vaikka sitä ei ole ollut eikä ole vieläkään.


      Tuon omarahoitusosuuden manipuloimisesta julkiseksi tueksi Viestintävirasto toteaa hylkäyspäätöksessään 16.6.2015 Dnro: 566/9520/2010
      seuraavaa:

      "Viesitintävirasto toteaa, että laajakaistatukilaki ei edellytä kunnan tai kaupungin sitoutuvan hankkeen toteuttamiseen takaamalla hankkeen toteuttamiseksi otettavaa lainaa tai maksamalla lakiin perustuvan kuntaosuutensa ennakkoon. Viestintävirasto huomauttaa, että kunnan takaus voisi olla ogelmallinenkin Euroopan komission 6.5.2010 K(2010) 3062 laajakaistayhteyksien rakentamiselle Suomen haja-asutusalueille myönnettävää tukea koskevassa päätöksessä määrätyn laajakaistahankkeen tuki-intensiteetin kannalta(1)"

      "(1) Valtion avustuslain määritelmän mukaanhan julkisella tuella tarkoitetaan muun muassa kunnan myöntämää takausta. Valtionavustuslain 6 §:n 3 momentin mukaan puolestaan valtionavustus ei saa yhdessä muiden julkisten tukien kanssa ylittää Euroopan yhteisön tai Suomen lainsäädännössä säädettyä valtionavustuksen tai muun julkisen tuen enimmismäärää. Saarijärvi - hankkeen tuki - intensiteetti on komission päätöksen mukaisesti 66 prosenttia, joka olisi täyttynyt jo pelkästään laajakaistatukilain mukaisista valtiontuesta ja kuntaosuudesta."


      Tuon EU - määräysten- ja Suomen lainvastaisen yritelmän kariutumisen seurauksena yhdeksän Keski-Suomen pienintä kuntaa perusti Kuuskaistan avustuksella oman 100 prosenttia omistamansa Laajakaistaverkkoyhtiön ja sen Holdingyhtiön.

      Sen kautta kunnille tulikin sitten suora 100 prosentin rahoitus- ja takausvastuu, mikä teki hankkeesta Viestintäviraston edellä esittämien määritelmien mukaan tukikelvottoman, koska julkisen tuen osuus 66 prosenttia ylittyy.

      Näinhän siinä käy, kun Keski-Suomen Liitto ja kunnanjohtajat soveltavat "Kittilä Lakia"

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/100411.htm

    • Konnaveden_Ranger

      Onko jo rosmot kiinni

    • rosvo.ja.poliisi

      Hitaita nuo herrojen kiireet...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe