Tilanne Espoossa; Luotatko sinä "lastensuojeluun"

NeueWild

Jo vuosien ajan olemme joutuneet kuulemaan Espoon lastensuojelun kautta tapahtuneista väärinkäytöksistä. On totta että muuallakin maassamme on epäkohtia, mutta Espoossa tapahtuva lastensuojelu on vertaansa vailla. Kentällä kuuluu että lastensuojelua pelätään, koska se on johtanut aivan liian usein huostaanottoon.

On hirvittävää että lapsia on huostaanotettu ns.tavallisista perheistä, joissa ei ole ilmennyt päihteidenkäyttöä, mielenterveysongelmia ym huostaanottoihin oikeasti vaadittavia vakavia ongelmia. Kirjoihin ja kansiin on päätynyt hyvin epäselviä käsitteitä kuten vanhemmuuden puute tai kyvyttömyys vanhemmuuteen ym.

Toiveeni on että näitä asioita lähdetään selvittämään jonkin tahon kautta ja selvitetään mitä Espoon lastensuojelussa on tapahtunut viimeisten vuosien aikana. Olen usein miettinyt, mikä tämä taho voisi olla. Selvää on kuitenkin se että näitä asioita tulisi lähteä selvittämään ja laittaa päätöksiä tehneet sosiaalityöntekijät vastuuseen. Mikä erillinen saareke tämä sosiaalityö on, kun tuntuu että sitä ei päästä avaamaan millään. Uskon että aika alkaa olla kypsä puolueettomalle tutkimustyölle, sillä nykyisellään järjestelmä on todella mätä. YK:n lastenkomintea olisi varmasti yksi instanssi joka voisi ottaa tutkittavakseen tämänkaltaisia huolia. Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin(EIT) sensijaan on elin, johon valittaminen edellyttää että asiat on käyty kotimaan ylimmissä instansseissa läpi. Nämähän tunnetusti eivät tuo ratkaisua, sillä korppi ei korpin silmää noki. Hyvät Espoolaiset,(ja muutkin) joiden lapset on mielestänne otettu huostaan vastoin lastensuojelulakeja tai muutoin aiheetta. Hakekaa apua ja taistelkaa, mutta älkää koskaan luovuttako! Omat lapsenne on pelissä.

On todella ikävää että lastensuojelun oikea työ ja puuttuminen oikeisiin tapauksiin peittyy, sillä kaltoinkohdeltuja vanhempia ja lapsia on liikaa. On siis olemassa aiheellisiakin huostaanottoja kun kysymyksessä on mm. alkoholismia tai pahoja mielenterveysongelmia.

15

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bvm32

      Löysin tämän tuolta anteeksi kun kopieeraan, mutta aihe verrattain kuuma ja ennenkaikkea tärkeä., joten ajattelin että laitan siitä tänne uuteen ketjuun. että ei mikään ole muuttunut. Olenko väärässä? Kokemuksia...?

      "

    • Bvm32

      ................."KYLLÄ niitä lapsia REVITÄÄN hyvistä perheistä lastensuojelukoneistoon.

      Esikoisemme syntyi ihan normaali vauvana joka lopetti kehityksen 1v iästä eteenpäin.Kävelemään oppi 3v ja puhetta ei tullut vielä 4v ikäisenäkään.Tutkimukset oli käynnissä koko ajan.

      Lapsi oli myös todella kömpelö ja kaatuili helposti joten kolhuilta ei voinut välttyä

      mutta mitä tekee päiväkoti??ilmoittaa lastensuojeluun että vanhemmat haittaa lapsen kehitystä???????????????? meille eivät puhuneet MITÄÄN.

      Olimme ihan tavallinen perhe.vanhemmat päivätyössä,lapsi päiväkodissa .hoivaa ,hellyyttä ja aikaa lapselle ja ravaamista sairaalassa tutkimuksissa.lauloin lapselle paljon ja lorutin kävin muskarissa yms yms kehityksen tulemiseksi ja muka haittaan lapseni kehitystä

      Lastensuojelu tantat tulivat käymään kotona ja olivat heti pk:n kanssa samaa mieltä eli vanhemmat haittaa lapsen kehitystä..ottivat lapsen kiireellisesti huostaan ja lapsi unohti kävelyn ja muitakin opittuja taitoja huostaan joutumisen jälkeen.on tapaamisissa alakuloisen oloinen ja haluaisi lähteä meidän kanssa kotiin ;( :( huostassa todettiin kehitys vammaiseksi .anteeksi pyyntö'ä ei ole herunut Espoon paska kaupungilta :(Kuulemma kaikki tukitoimetkin oltiin todettu hyödyttömiksi...Jaa a ja mitkäköhän tukitoimet

      Nyt asumme toisella paikka kunnalla ja taistelemme kahden muun lapsemme kanssa isoasiskoa kotiin.Uudessa kaupungissa sossut sanoivat että espoossa on tehty virhe ja väärin mutta eivät espoossa sitä myönnä.

      Nyttemmin esikoisella on todettu geenivirhe josta kehitysvammaisuus johtuu eli me vanhempina EMME molisi mitenkään voineet lapsesta normaalia tehdä.

      Nyt vaan haluaisimme lapsemme kotiin.ikinä en anteeksi anna ja jos joku ihmettelee että miten tiedän uuden paikkakunnan sossun kannan niin otin toki täällä yhteyttä sossuun kun haluan lapseni kotiin.Kävivät kotikäynnilläkin ei sovitusti vaan yllättäen ja totesivat että emme todellakaan ole mikään lastensuojelu tai ongelma vaan NORMAALI perhe joka on kokenut USKOMATTOMAN vääryyden.Onneksi näitä helmiäkin löytyy :)

      Mutta esikoistytöstäni näen tapaamisilla että sijaisperheessä ei kaikkiole kohdallaan :( "

    • påKvällen

      Espoo lastensuojeluilmoitus.

      Edelläolevalla haulla löytyy netistä paljon luettavaa.

      Ilmeisesti Espoota vaivaa jonkinlainen huostaanottovillitys, vai onko sinne kerääntynyt joitakin äärifeministejä, jotka haluavat pelastaa ja suojella lapsia ydinperheen kirouksilta?

      Espoo tänään tietoa.

      Espoossa tehtiin 3100 lastensuojeluilmoitusta.

      Uusi esite opastaa lastensuojeluilmoituksen tekemisessä kuntalaisi j ja viranomisia.

      Aiheesta lisää.

      http://www.espoo.fi/default.asp?path=1,28,29,37412,37477,89259

      ---

    • Aamupäivänvuodatus

      Pakko nyt vastata Sinulle tästä sivusta, vaikka en ole henkilö jolle vastasit.

      Lapsellani on neurologinen sairaus ja ollut vastasyntyneisyysiästä lähtien lastenneurologin potilaana. Hän on myös ollut erityisluokalla ja saanut erilaisia terapioita oireyhtymänsä vuoksi. Siitä huolimatta hänet siirrettiin lastenpsykiatrian potilaaksi. Vaikka minä ja lapsen terapeutti vuodesta toiseen toimme esiin, että lapsella täytyy olla jokin muu ongelma/sairaus (epäilimme kehitysvammaa) tuon jo diagnosoidun neurologisen pulman lisäksi, lastenpsykiatria oli jo mielessään päättänyt, että lapsen ongelmat johtuvat perheolosuhteista ja vääränlaisesta kasvatuksesta. Lopulta minusta tehtiin lastensuojelullinen selvitys ja lapsemme kohtalon pelasti vain se, että olen käynyt (vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisesti) monta vuotta perheterapiassa (ei sos.toimen tai lastenpsykiatrian järjestämä terapia) ja tuo terapeutti kirjoitti minua puoltavan lausunnon lastensuojeluun. Huostaanottoa ei uskallettu tehdä, koska minulla oli niin paljon sos./terv.alan ammattilaisia tukijoukoissa.

      Lapseni pääsi minun sitkeyteni ansiosta tutkimuksiin yksityiseen kehitysvammasairaalaan, koska lastenpsykiatria oli evännyt häneltä kaikki neurologiset tutkimukset vedoten siihen että "vika on äidissä, ei lapsessa" ja saanut sossun puolelleen. Lapsi sai kehitysvammadiagnoosin ja vasta sen jälkeen lastenpsykiatria siirsi hänet pois asiakkuudestaan ja sossutantat jättivät meidät rauhaan.

      Lapsen asianmukainen hoito ja kuntoutus viivästyi usean vuoden ajan vain sen vuoksi että minun pärstästäni ei pidetty lastenpsykiatrialla ja luonnollisestikin viranomaiset vetävät yhtä köyttä. Minulle mm. sanottiin useaan otteeseen, että minun täytyy VAATIA lastani käyttäytymään ikätasoisesti, vaikka äitinä tiedän tasan tarkkaan (kuten lapsen terapeuttikin) että hän ei siihen kykene. Vasta kun lastenneurologi kirjoitti lausunnon kehitysvammasta ja sanoi että lapselta on nimenomaan vaadittu LIIKAA mm. koulussa ja lastenpsykiatrisessa sairaalassa osastojaksoilla, lasta alettiin kohdella kehitystasonsa mukaisesti. Minähän olin äitinä hoitanut häntä aina kehitystasoaan vastaavasti, enkä IKÄtasoaan, ja siitä juuri lastenpsykiatrialla väittivät lapsen ongelmien johtuvan.

      Olen mielenkiinnolla seurannut tätä palstaa aina silloin tällöin, koska tunnen paikkakunnaltani erityislasten vanhempia, joita koko ajan painostetaan ja uhataan huostaanotolla, vaikka perheet ovat todellakin aivan tavallisia ja vanhemmat ovat kaikilla tasoilla asetteneet lapsen hyvinvoinnin etusijalle ja taistelleet vuodesta toiseen milloin mitäkin lääkäriä ja viranomaista vastaan saadakseen lapselle hoitoa ja lakisääteiset palvelut. Lopulta viranomaiset itse kyllästyvät tähän tappelemiseen ja tekevät huostaanoton että pääsevät hankalista = lapsen etua ajavista vanhemmista eroon.

      Milelestäni henkilö joka ei ole hoitanut erityislasta vuosien ajan työkseen tai seurannut läheisesti vakavasti sairaan lapsen ja hänen perheensä elämää, voisi ihan oikeasti tutustua tällaisen perheen elämään lähemmin ennen kuin laukoo mielipiteitään. Esim. sosiaalityöntekijän opintoihin pitäisi sisällyttää pakollinen työharjoittelu kehitysvammalaitoksessa tai erityislasten hoidon piirissä, koska nykyisin valtaosa huostaanotetuista lapsista on jollain tapaa sairaita tai eritysilapsia.

      jatkuu...

    • aamupäivänvuodatus

      ....jatkoa...

      Tähän on pakko vielä lisätä, että lähes poikkeuksetta neurologisesti sairas lapsi ei hyödy kodin ulkopuolelle sijoittamisesta. Tällainen lapsi reagoi voimakkaasti sijoittamiseen ja toisin kuin "tervettä" lasta, häntä ei voida terapialla auttaa sijoituksen aiheuttaman trauman käsittelemisessä. Erityslapsi on erittäin vaikea oppia tuntemaan, etenkin jos hänellä on kommunikaatio-ongelmia. Tämä tekee lapsen käyttäytymisen ja oireiden tulkitsemisen ja niihin oikealla tavalla reagoimisen lähes mahdottomaksi "tuntemattomalle" sijaisäidille/hoitohenkilökunnalle. Erityislapsia ja heidän perheitään pitäisi tukea KOTIIN ja avopalveluina. Vanhemmille pitäisi myös antaa mahdollisuus lepoon vähintääön kerran kuukaudessa, koska sairaan ja/tai haastavasti käyttäytyvän, yleensä yöllä valvottavan lapsen hoitaminen on todella raskasta ja vielä jos siinä lisänä on sisaruksia ja pitäisi jaksaa töissäkin käydä.

      1. Asianmukaisett tutkimukset, diagnoosit, lääkitykset ja oikeat hoidot sekä terapiat. Tämä on LÄÄKÄRIN tehtävä, ei vanhempien! Vnahempia ei voi syyttää lääkärin tekemistä laiminlyönneistä!

      2. Perheen ohjaaminen OIKEAN palvelumuodon piiriin! Jos kyseessä on sairaus, asia kuuluu kunnan vammaispalvelulle, eikä lastensuojelulle. Mikäli asia ei kuulu vammaispalvelulle, mutta pulmat johtuvat sairaudesta, lastensuojelun AVOTYÖLLÄ tuetaan perheen jaksamista, johon kuuluu : vanhemmille viikonloppuloma kerran kuukaudessa tai kahdessa. Sairaalle lapselle hoitaja, tukihenkilö tai avustaja kerran viikossa, että vanhemille jää yksi ilta aikaa olla vain lapsen sisarusten kanssa. Tukihenkilö vie lapsen johonkin harrastukseen, uimaan, hampurilaiselle, ulkoilemaan, että lapsi saa myönteistä kontaktia kodin ulkopuoliseen aikuiseen. Lisäksi vanhemmilla täytyy olla mahdollisuus käydä säännöllisesti juttelemassa puolueettoman tahon/terapeutin kanssa mieltään painavista asioista. Tuo henkilö ei saa olla kytköksissä lastensuojeluun, että keskustelut ovat varmasti puolueettomalla tavalla luottamuksellisia.

      3. Mikäli perheessä esiintyy normaalia suurempaa määrää psyykk.ongelmia tai päihteiden käyttöä, vanhemmat ohjataan perheneuvolaan ja vasta siinä vaiheessa mietitään lasten LYHYT/VÄLIAIKAISTA sijoittamista, että perheen tilanne saadaan tasapainoon. Pelkkä "väsymys" tai "uupumus" eivät saa olla peruste huostaanottoon. Tottakai sairaan lapsen vanhemmat väsyvät. Silloin heille täytyy palkata apulainen siivoamaan ja hoitamaan mukuloita KOTIIN, että saavat nukkua ja levätä!

    • bnm45

      Espoossahan tunnetusti maksetaan sossuille huostabonuksia "työtehtävän kuormittavuuden takia" Taksa on 200 euroa huostattu lapsi. Tästä seuraa, että sosiaalityöntekijät välttelevät vaikeita tapauksia, joista on odotettaviss paljon työtä ja jotka ihan oikeasti olisivat suojelun tarpeessa. Sen sijaan huostaillaan mukavien perheiden mukavia lapsia. Lapset sopeutuvat, eivät oireile, vanhemmat eivät riehu. Keskiluokkainen tavallinen perhe, joiden lapsella on neurologinen oireyhtymä tai koulunkäyntivaikeuksia on näiden "huostabonushaukkojen" ensisijainen kohde. Kas bonus maksetaan vain kerran ja sen jälkeen pitää päästä mahdollisimman helpolla että aika säästyy uusien tapausten metsästämiseen

      • sossupaholainen

        Missään kunnassa ei makseta "bonuksia" huostaanotoista. Yleensä sossut saavat runsaista huostaanotoista pomojen ja poliitikkojen haukut, koska huostaanotot maksavat.


    • oirettaEspoossa

      Espoon maine "lastensuojelussa" on kyllä jo vahvassa tiedossa. Sen toimia jouduin jo lapsena tv:stä seuraamaan ns. "tapaus Nikon" johdosta. Valitettavasti jatkoa on seurannut jo vuosien ajan, eikä loppua näy. Näkisin aloittajan kanssa samalla tavalla että olisi pikimmiten asetettava ulkopuolinen taho tutkimaan asioita ja huostaanottopäätöksiä. Asiat on tultava julki, jotta perheiden loputon kärsimysten ketju saadaan katkaistua.

      On myös tunnettu tosiasia että perhetyöntekijöiden maine on täysin mennyttä. Lapsiperheissä suorastaan kammoksutaan ajatusta perhetyöstä, jossa ei todellisuudessa osallistuta perheen tukemiseen vaan useissa tapauksissa kirjataan huostaanottoa puoltavia näkemyksiä. Kysymys ei todellakaan ole siitä että kaikki perhetyö olisi pahasta tai kaikki huostaanotot olisivat vääriä- EI! Vaan se kaikki mitä aloittaja jo totesi. Syyt pitää olla konkreettisia ja todellisia. (alkoholisimi, vakavat psyykkiset sairaudet ym.) Usein syyt ovat sellaisia jotka voidaan hoitaa kuntoon perhettä oikeasti tukemalla - ei kyttäämällä ja laatimalla erilaisia asiapapereita perheestä.(kaikki tämä tehdään usein perheen selän takana)

    • uiver

      Milloin koittaa se päivä Espoossa ja koko suomessa jolloin lastensuojelussa astuttaisiin perheen kanssa aidosti ja avoimesti yhteisiin saappaisiin. Tällä tarkoitan sitä että toiminnan ja päätösten tulee olla aidosti avoimia ja perheiden parasta ajatellen. Nykyiselläänkin tilanne on se että "lastensuojelun" maine on erittäin pahanmaineinen. Tämä ei ole voinut syntyä itsestään. Se on tullut jostain ja se jostakin on sen(lastensuojelun) oma historia ja toiminta menneisyydessä - valitettavasti (kuten viestiketjukin osoittaa) myös aivan lähimenneisyydessä.

      Mikäli luottamus saataisiin takaisin, tulisi aivan ensimmäisenä avoimesti luoda järjestelmä, kuten mm. Imatralla jossa perheitä autettaisiin aidosti eikä vain asetuttaisi tarkkailijan virkaan. Tälläinen ei auta ketään, vaan perheet kyllä huomaavat mikä on pelin henki. Aivan liian usein se henki on se että päädytään huostaanottoihin, joiden perusteet perheissä koetaan todella epämääräisiksi. Itse lähtisin kovaan taisteluun teidän tilanteessa, jotka olette joutuneet tämän kafkamaisen kohtelun kohteeksi.

    • Mr.A.B

      Oma perhe on paras - asenne tarkoittaa sitä, että perhe on hyvässä ja pahassa. Jos ulkopuolinen näkee että perheessä on parantamisen varaa, niin se ei tarkoita, että perheessä olisi hätää. Perhe on aloittanut kasvamisen yhdessä ja sen on saatava kasvaa yhdessä. Ei saa ottaa pois.

      Sivusta on helppoa kritisoida, mutta kritisointi ei ole tärkein asia. Tärkein asia on Rakkaus. Jos lastensuojelija rakastaisi lasta (mikä on mahdotonta - rakastaa samalla tavalla kuin vanhempi, äiti), niin lastensuojelija jättäisi lasta rauhaan perheeseen.

      Elämme järjen kautta, jolloin kaikki ovat niin älykkäitä, että kukaan ei ymmärrä mitään, saatika osaa tai pystyy ottamaan vastuuta. Vanhemman tehtävä on turvata perheensä rauhaa ja ajaa pois niitä, joilla on liian paljon auttamishalua. Vanhemman ei pidä olla sinisilmäinen vaan ajaa kylmäpäisesti vanhat tunkeilijat ja nuoret innokkaat, joiden takia perheeseen syntyy helposti eripuraa ja vahinkoa.

      Kun lapsi on vauva, häntä ei kannata kuskata kaikkialle. Pieni vauva hoidetaan kotona kunnes lapsi on riittävän vahva ulkomaailmaan. Ennen vanhaan oli rauhaa kun kasvattiin omakotitalossa metsässä. Nykyinen kaupunkimiljöö on todella huono ympäristö. Kaupungissa on kiireet, hosumiset, pölyt ja vihat. Kaupungissa ei ole rauhaa ja lapsi oppii lapsuudesta asti tätä rumbaa rakkauden ja huolenpidon kustannuksella. Monet vaivat saattavat syntyä noista asioista: kun on kiirettä, stressiä, tahtomuutta, väärää tietoa, kun ei osata tai pystytä kuunnella itseään ja vahinkoa syntyy, koska lapsi äidinsä kohdussa suoraan yhteydessä siihen, mitä äiti tekee ja kuka hän on. Yhteiskunan pitää vielä paljon enemmän toimia äidin ja lasten ehdoilla. Kaupungista pitää poistaa kaikki liikenne maan alle ja tunneleihin, istuttaa yhdessä perheen kanssa puita ja hedelmäpuita. Vihreys, metsä tuovat elämään laatua ja rakkautta. Äidille pitää antaa rutkasti enemmän aikaa äitiyteen ja naisten pitää ymmärtää perheen ja äitiyden itseisarvo. Monia ruokia voi kasvattaa itse ja monia käytäntöä elämässä voi yhdistää. Monet turhanpäiväisyydet voi poistaa, yksinkertaistaa ja jättää olennaisen. Jos ihminen kaipaa haastetta, hän löytää sitä monikultuurisuudesta, kansainvälisyydestä. Kun kaivataan haastetta, silloin pitää poistaa eikä lisätä. Mitä varten tarvitsemme yhden kuntolaitteen, jos emme käyttäneet vielä edellistä? Lopeta autoilu ja kävele, niin saat todellista haastetta tasapainottaa arkielämä ja fyysinen hyöty. Älä luovuta helpolla.

      Nainen ei ole tyhmä eikä paha. Nainen on jumalankaltainen. Kun nainen ymmärtää kuinka tärkeä hän on elämälle, miehelle, lapselle, kun nainen ymmärtää, että hänessä on pyhyyttä, niin silloin nainen pysähtyy ja kuuntelee sydämensä ääniä. Oletan, että ehkä mies haluaa viedä yhteiskuntaa - ja on aina vienyt - kohti kovuutta, sotaa, diktatuuria. Nainen osaisi lievittää tätä miehen pyrkimystä. On olemassa luonnostaan kovatyyppisiä naisia ja toisaalta luonnostaa äitejä. Jokainen nainen tekee pyhän tehtävänsä. Mielestäni tulevaisuudessa perhe saisi viettää enemmän aikaa yhdessä. Ehkä työtä voi tehdä kotoa käsin ja lapset ottaa mukaan vahempien touhuun, koska päätöksen teko koskee juuri perheiden kohtaloita ja lapset osaisivat kanssa antaa omaa ymmärrystään asioista, jos lapsille antaa vastuuta. Lapsi ei ole koskaan pahaa, vaan hänestä tulee pahaa, kun perhe ei arvosta lasta ja vähättelee hänen mahdollisuuksiaan. Kovan luokan yritysmiehet tekevät vääriä päätöksiä, koska todelliseen miehisyyteen kuuluu kovuus. Valitettavasti kova päätöksen teko ei palvele kaikkia kansalaisia, vaan osaa niistä, joten luonnollinen perhemalli on sellainen, jossa koko perhe on yhdessä. Osa miehistä pitää kovuudesta. Historiassa sellaiset miehet tekivät yhdessä kovia töitä: metsästys, fyysinen työ. Yhteiskunnan on opittava arvostamaan taas fyysisen työn tarvetta. Tyhjäpäiväinen urheilu, jonka tarkoitus on tyhjänpäiväinen paremmuus, ei itsessään tuota mitään. Joten pitää yhdistää elämän praktinen tarve ja fyysinen työ. Vaikka olisi robotteja tehdä työt, niin toiset työt mies tekee mielellään itse.
      Fyysisen ja älyllisen työn suhteiden pitää olla tasapainossa. Sen ei pitäisi estää teknistä kehitystä. Uskon että nykyaika, jossa tiedon kulku on nettiin keskittyvää ja logistiikka toimivaa, sellaisena aikana voisi ajatella perhettä yhtenä yksikkönä, joka matkustaa, touhuaa yhdessä ja jakaa asioita yhdessä.

      Kun pari luovuttaa, niin silloin yhtäkkiä pitää päättää toisin ja jäädä yhteen, eikä erota. Kun ihminen seisoo jyrkänteellä ja maa murenee alla niin viime tingassa ihmisen pitää oivaltaa, että hänen täytyy nyt hypätä, eikä odottaa. Hänen pitää hypätä kovalle maakamaralle. Hypystä on kaikki kiinni ja voimat pitää kohdistaa siihen. Se on tietoinen päätös taistella. Parit pysyvät yhdessä tahdon voimalla. Kun joskus Rakkaus tunteena häviää, niin se ei tarkoita, että Rakkautta ei olisi olemassa. Rakkaus on monipuolista ja laajaalaista. Silloin pitää rakastaa Tahdon voimalla - tätä kumppania jonka kanssa jakaa kaik

      • Mr.A.B

        ...kaiken. Saatko tästä tyydytystä kun Elämä on Orgasmia. Sinä seisot verisenä ja lähelläsi on rakas kumppanisi yhtä pölyssä...yhdessä te taistelette Elämää vastaan kuin elokuvien pääsankarit, voittaen kaikki vaikeudet. Tässä mallissa on paljon Pyhää ja aitoa. Olla yhden avioparin kanssa on itsessään aika riittävä asia, josta ei saa koskaan tarpeekseen. Nainen jos haluaa voi synnyttää sataa vauvaa. Haastetta riittää, jopa yksinkertaisella kotirintamalla. Haastetta pitää hyväksyä ja tehdä. Yksi aviopari ei koskaan riitä ymmärtämään kaikkea. Yksi ihminen on niin syvää, että koskaan ei tiedä kaikkea, vaikka apuun tulisi koko SUPO:n vakoilu ja teknologia. Avioliitto on Pyhää. Rakkaus voittaa kuoleman. Tämä on parasta Elämää - olla yhdessä.

        Mies ja nainen voivat vaikka olla kaksi pomoa työpaikalla. Miksi pitää olla yksi pomo kun yksi perhe voi hoitaa yhtä työpaikkavirkaa. Lapsia voi ottaa mukaan työpaikalle hoitamaan työtä. Miksi pitää opiskella loputtomasti? Miksi ei oppisi työpraktiikan kautta? Miksi pitää olla yksi ammatti per elämä? Jokainen voi oppia matematiikkaa ja jokainen voi olla taiteellinen ja urheilullinen.

        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


        Virkakoineiston ongelma on säännönmukaisuus. Kaiken on tapahduttava tylsän lain mukaan. Ihminen ei uskalla ajatella itsenäisesti. Työntekijät toistavat muiden virheitä, eivätkä uskalla ajatella realistisesti. Omaehtoinen ajattelu toisinpäin kannattaa toisinaan.

        Sosiaalitoimisto palvelee valtiota enimmässä määrin, vaikka perheen oma tarve voi olla erilaista. Ihminen ei ole niin älykäs, että ymmärtäisi toista ihmistä - kukaan. Siksi perheelle on annettavaa lisää itsenäisyyttä, muuten ajatella saattaa, että valtio ja sosiaalitoimi haluavat hallita muita. Sosiaalitoimesta tulee poliittinen ja pyytteellinen.

        Maahan on saatava paljon kulttuuria. Musiikki on universaalista - ääni - se parantaa. Maapallolla on oma äänensä (youtube) ja jokaisella esineellä, oliolla. Mikä on sellainen musiikki, josta suurin osa ihmisistä tykkäisivät. Musiikin pitää olla jokapäiväistä. Suuren annoksen rakkautta tuovat köyhät katusoittajat, mustalaiset ym. Musiikin pitää olla lakkamatonta. Jos ihminen ei harrasta musiikkia, niin hän tekee virheitä työssä ja elämässä. Jokainen osaa laulaa ja soittaa.

        Erään sosiaalitoimiston työntekijän huone oli kuumaa, tunkkainen, seinällä on harmaavärinen abstrakti maalaus ja työntekijä oli niin ilkeä omaa työtään, että hän käyttäytyi pahasti asiakkaita kohtaan, koskaan kohtaamatta heidät ihmisinä. Tämä on väärin. Sosiaalitoimiston hoitajat ovat itse avun tarpeessa. Valtion pitää tiedostaa tämän ja kansalaisen. Ei saa antaa liikaa huostaanottovaltaa toisille ihmisille, koska ihminen on ihminen ja tekee virheitä. Siksi pitää korostaa yksilöä. Yksilö itse on vastuussa elämästään. Virheille pitää antaa tilaa ja arvoa. Virheistä elämää oppii ja mittaa.

        Ihmisyyteen kuuluu paljon vapaata aikaa. Siksi johtajat ja kovat työraatajat ovat niin pahoja toisille "pehmoille". Kovuutta vastaan kasvaa pehmeyskin. Siksi on narkkareita ja taiteilijoita, jotta tasapaino säilyy.


      • Mr.A.B

        Ajattelee että onko Suomi supervaltio?

        En tiedä vastausta. Pitää mennä ulkomaille.

        Joskus kun ajattee liikaa mitä muualla tapahtuu, unohtaa sen, mitä Suomeen kuuluu. Siksi pitää tehdä kaiken tässä ja nyt mitä voi.

        Mikä on oikein, sen jokainen ihminen tietää sisällään. Ei tarvitse lukea oppaita, vaan oikea vastaus on olemassa koulutuksesta riippumatta. Se on jokaisen ihmisen oikeus - olla oma itsensä, vapaa ja onnellinen.


      • Mr.A.B

        Kohdallani sosiaalitoimi unohti kokonaan minua, isää ja meni täysin puolisoni ehdoilla. Monella ihmisellä on pahoja aikeita ja siksi vääryys tuottaa tuskaa.

        Sosiaalitoimi vannoutuu lasten suojeluun, vaikka samassa kyse ei ole lapsista, ajattelen. Lastensuojelu ajattelee kuin aikuinen, koska on aikuinen ja riistää lapsia. Lapsi on pieni, hän ei sano suoraan mitä tahtoo ja jos sanoo, niin sille ei anneta paljon arvoa yhtään. Lapsen itkut kaikuvat kuurokorville. Tämä on sosiaalitoimiston rikos, että se ei tiedä sen, mitä lapsi tahtoo. Myötätuntoa ei voi kirjoista opiskella, mikään oppinut ole takuuvarmasti 1) hyvä ja 2) oikea kasvattaja. Sosiaalitoimi aikuinen tekee pakosta hallaa ja väkivaltaa lapselle. Oma äiti ja isä voivat luonnollisella tavalla tuntea sen, mitä lapsi tarvitsee. Mutta nykyvanhempi on liian opiskellut, että hän luottaisi omaan arvostelukykyynsä. Vanhemmat pitää olla itsenäinen ja uskaltaa rikkoa rajoja ja hipoa taivasta. Vanhemman on osattava parantaa ja osattava ymmärtää elämää. Tämän hän voi ymmärtää ihan itse, koska onnellisuus on jokaisen omaisuutta. Yksinkertaisuus on valtti ja nöyryys on avain. Hulluus on voimavaraa ja rohkeus on tekemistä. Rakkaus on ikuista ja oma perhe on asia, mikä kannattaa Maapallolla. Tuskin mikään muu on sitä arvokkaampaa. Taisteluun sosiaalitoimen ylivaltaa vastaan! Rakkaus voittaa kivut ja puutteet. Usko tekee ihmeitä. Äidillä on parantajalahjat.

        Suomen politiikka suosii alkoholia, koska se tuo paljon rahaa. Pähteet ovat aina kuuluneet ihmisen elämään jo alusta asti. (päihteiden historia) On yllättävää kuinka paljon päihteet kuuluivat ja kuuluvat arkielämään, vaikka jokainen tahtoo kieltää käyttömääriä. 1800 luvulla lapsille juotettiin vodkapaukkuja. Vanhoissa kuvissa amerikan intiaani äidit polttivat piippuja, nykynuoriso käyttää huumeita....1600 luvulla ylhäisö söi kuumaa olut keittoa...ym. Sivilisaatiot rakennettiin päihteiden turvin. Kun sosiaalitoimisto on erittäin jyrkkä ja egoistinen päihteettömyys linjassaan, niin saisi tarkistuttaa linjansa, varsinkin kun valtio sallii päihdepolitiikansa ja monet sosiaalityöntekijät eivät ole raittiita itse.


      • Mr.A.B

        1800 luvulla kasvoi juurettomien ihmisten yhteiskunta. Kaikki muuttivat teollisuuskaupunkeihin. Hyvinvoinnin hinta on rikkinäinen perhe. Vieraalla on lakioikeutta viedä lapsesi ja tietää ihmisen omasta elämästä enemmän kuin ihminen itse tietää. Siinä ei ole tolkkua. Ihminen uskoo valtioon niin sokeasti ja tottuneesti, että ei uskalla elää itse. Jokaisen velvollisuus on tajuta vapauttaan. Silloin ihminen voi jakaa rakkautta muille.

        Valtio ei ole itseisarvo vaan ihminen. Kehitys ei ole itseisarvo vaan ihminen. On sanonta että ihmisyys tulee parhaimmin esille silloin kuin on vaikeaa, hätä. Silloin ihmisestä tulee toisista välittävä.

        Ihminen ei ole täydellinen ilman lapsia. Lapset tekevät ihmisen. Nykyihmisen on palattava takaisin onnelliseen perhemalliin, jotta oikeat arvot muistuisivat jälleen. Onnellinen perhe ei ole rahaa ja valtaa, se ei ole iso talo, ja kuuluisuus, se ei ole oman hyödyn tavoittelua ja toisen pettämistä, se ei ole johtamista....

        Onnellinen ihminen synnyttää onnellisia lapsia.
        Mutta Homo Sapience on sosiaalinen ja Rainbow on kansainvälisyyttä. Ihmisten sekoittuminen on käynnissä ja se on aika haasteellista se, mitä tapahtuu maailmalla.


    • Kuippor59

      Mikä on pointtisi? Tätä jäin tässä ihmettelemään. Lähinnä kai viittaan edellisiin noin 3;een kirjoitukseen. Tiivistä sanomasi, Kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe