Menneisyys kalvaa minua

enhaluaelääenää

Kuuntelinpa tässä pari kappaletta ja tuli mieleen taas menneisyys. Se ihminen, joka olin silloin kalvaa minua välillä. Nyt tuntuu että menee jo liiaksi. Olen surullinen ja sydäntä särkee. Meinasin tappaa kerran minulle hyvin tärkeän ihmisen. Se ihminen on hyvin tärkeä myös muille läheisilleni. Tuntuu etten pääse yli siitä. En voi käsittää, miten pystyin olemaan sellainen. Minua hävettää myös suuresti. Miten tällaisesta surusta voi päästä yli? Miten voin koskaan hyväksyä tekoni? :(

10

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mukiin.menevä.sentään

      Ei sinun pidäkään hyväksyä kaameaa tekoasi. Mutta hyväksy itsesi. Ei kukaan ole täydellinen, se vaan täytyy hyväksyä. On kai sinussa silti mukavatkin puolesi?

    • Viboji

      Jos et ole ihan järjissäsi ollut niin sellaista sattuu. Joka viides suomalainen syö psyykelääkkeitä. Täällä on paljon hulluja. Tsemppiä!

    • KylläNäitäRiittää

      Vimmoissaan moni on tappanut, Mooseskin löi kuoliaaksi miehen joka terrorisoi alaistaan.

    • Auttakaa

      Minuakin kalvaa mennyt asia. Olin 11vuotias kun ystäväpiirini kanssa oltiin koulussa ja eräs joka ei kuulunut jengiin tuli ja sanoi jotain ohi kulkeneen ulkonäöstä... Toivon että hän ei kuullut sitä vaikken itse sanonut mitään mutta syytän asioista itseäni. Aivoni tahallaan vääristelee asiat. Olen miettinyt miksi olisin nauranut kyseistä juttua mitä tyyppi sanoi? Mutta aivoni pahapuolisko kääntää itseni itseäni vastaan ja syyttää minua siitä, en yleensä naura moisille asioille mutta pääni sanoo että olisin nauranut ohikulkeneelle. Ongelma on siis se, että en tiedä olenko tehnyt jotai epäsoveliasta mikä olisi satuttanut toista. Tämä on minulle iso ongelma vaikka kuulostaa teistä tyhmältä. Help me!

    • 11000999

      Oletko yrittänyt puhua loukkaamasi henkilön kanssa? Mua myös kalvaa nuoruudessani tekemä asia yhdelle ihmiselle. Omasta mielestäni tein hänestä ihmisiä pelkäävän ja vein häneltä uskon että ystäviä tai luottamusta olisi olemassa. Olin kuitenkin typerä ja nuori. Yritin lähestyä häntä ja selvittää avoimesti asiat, häntä kunnioittaen, mutta en liian anteeksi pyydellen, kun itselläni oli syyt käyttäytyä huonosti. Hän kieltäytyi keskustelemasta. Olen tehnyt sen minkä voin. En voi tietää johtuuko ko. ihmisen arkuus mun teoista vai ei. Mutta en voi tehdä enempää asian selvittämiseksi. Tyydyn nyt tähän tilanteeseen. Epätietoisuuskin on parempi kuin pelkkä itsesyytös että olisin tuhonnut jotain.

    • reborn_shiva

      Minua taas on yritetty tappaa useita kertoja elämäni aikana, olen myös ollut monesti ns. lähellä piti tilanteissa, missä hengenlähtö on ollut hyvin lähellä muista syistä. Mutta jo riittää löpinät sukulaisista ja tuttavista, tämä muu maailma on ollut käytännössä vähintään yhtä pirullinen jos ei sitten vielä paljon pahempi. Mieleni on nykyään täysin paatunut, en koe enää minkään näköisiä tunnontuskia oikeastaan mistään tapahtumasta. Mun puolesta tähän maailmaan voisi tulla vielä paljon lisää lentoperämiehiä ja muita kirvesmiehiä, ei aiheuta minussa enää minkään laisia tuntemuksia.
      Aamuisin kannattaa aina ensimmäiseksi hokea peilin edessä mantraa " siellä odottaa taas paska maailma täynnä paska ihmisiä jotka tulevat taas tänäänkin tekemään sulle lisää paska juttuja ". Sitten kun näin vääjäämättä käy, se ei enää kerta kerran jälkeen tunnu enää miltään. Voi vaikkapa hokea, että antaa tulla vaan sontaa taas lisää, lapan sitä sitten itsekkin takaisin päin vähintään yhtä paljon jos ei enemmänkin.
      Ei minua menneisyys sen kummemmin kalva, en menetä sen takia yöuniani. Prosessissa musta vaan on itsestäni tullut vielä paljon pahempi ihminen, kuin mitä niistä tuhansien ja taas tuhansien mätäiskujen kylväjistä konsanaan.
      Olen hyväksynyt itseni, olen läpeensä paha ihminen nykyisin ja voisin lopettaa koko tämän lajin taivalluksen tuosta vaan heti, ilman mitään tunnontuskia jos se vaan olisi mahdollista. Ei vaan perhanas ole toistaiseksi mahdollista - vielä.
      Sitä odotellessa, lisää lentoperämiehiä - tuo tapa on reilu. Vaikka mätäihmiset yrittäisivät kuinka pysytellä piiloissaan tekoinensa, iskeä sieltä käsin paskannuksiaan, tuolle nekään eivät voi mitään, jos sattuvat kyytissä olemaan. Toteutuupa tuolla tavoin myös mantrat " te ette tiedä aikaa ettekä paikkaa milloin teidän aikanne on täysi ".

      • it-is-me

        Tajuatko että luot teoillasi ja asenteellasi lisää itsesi kaltaisia ihmisiä. Pahuutta ei näin ollen saada ikinä kitkettyä, kun se luo ihmisiä, jotka kostavat kokemansa pahuudella.
        Olen joskus itsekin haaveillut vihamiehieni polttamisesta elävältä. En kuitenkaan tee niin, koska siitä ei olisi minulle mitään hyötyä. Rikos harvoin kannattaa, mutta ystävällisyys sitäkin useammin - näin olen huomannut.
        Toisaalta olen ehkä psykopaatti, koska ajattelen toimintaani hyvin pitkälti oman etuni kannalta...


      • LaitetaanHyväKiertämään

        Eli periaatteella "laitetaan paha kiertämään". Toisaalta ymmärrän sinun ajattelumallia, olen itsekin joskus miettinyt antaa kaikille nuoruuden kiusaajilleni takaisin kunnolla, nautinnollisimmat mielikuvat minulla on päästä nuijimaan ne tuusannuuskaksi, mutta en minä näe mitään syytä lähteä "pistämään pahaa kiertämään" ja kostaa omia skitsojani viattomille sivullisille, ei, tällä periaatteella koko maailma tuhoutuu nopeasti.

        Korttitalon, hyvän, rakentaminen on aina vaivalloista, mutta sen tuhoaminen on aina helppoa. Ihan niinkuin pieni lapsi, joka satunnanvaraisesti sotkee ja tuhoaa kaiken ympärillään, jota sitten vanhemmat yrittävät opettaa hyville tavoille.

        Elä vain pellossa. Olet kyllä taantunut sellaiselle tasolle että pääset vielä samanlaisten "sankareiden" rinnalle kuin Breivik ja mainitsemasi "Lentoperämies", jollet muuta asennettasi. Mutta kuten sanoin, ymmärrän tämänkin näkökulman, vaikka se onkin fatalistinen ja nihilistinen ja paatuneen kyyninen. Se ei vaan kanna. Elämää eteenpäin.

        Miten tulikin mieleen Arne Dahl? Tässä hyvin tehty svedujen sarja josta löytyy näitä nihilistisiä piirteitä. http://areena.yle.fi/1-2261062


    • ainavoimuuttaaelämää

      Anteeksi. Siinä on salaisuus asioihin. Ihmiset ovat etääntyneet henkisen hyvinvoinnin objekteista. Toisaalta ymmärrän sen, sillä sitä ei opeteta tärkeänä asiana kouluissa tai kodeissa. Silti se on mielenterveydellisesti hyvin hyvin tärkeä asia.
      Asioita voi näet antaa anteeksi itselle ja muille.
      En usko että kukaan ihminen haluaa toisella pahaa oikeasti. Tulee vaan joskus huonoja hetkiä ja kokemuksia.
      Näen elämää itse hyvän ja pahan taisteluna.
      Hyvä eheyttää, tekee onnelliseksi ja rakentaa elämää.
      Paha taas tietenkin on vastakohta, eli rikkoo itseä ja muita, tekee onnettomaksi ja tuhoaa elämää itseltä ja muilta.
      Aina tuleekin muistaa se tärkeä rakkauden asia, eli ymmärrys, että voimme saada anteeksi itseltä omat puutteet ja virheet. Jos olemme aiheuttanut muille pahaa, sekin meidän tulee antaa anteeksi itselle, sillä olemme vaan välillä tyhmiä ja toimimme tyhmästi.

      • unohtuijotakin

        ..vielä . Anteeksi antaminen katkaisee ongelman.
        Se päästää irti, koska se ei voi pitää enää kiinni, kun ei ole kiinni pidettävää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe