Ensiasunnon ostajille laina?

Ensiasunnonostaja

Täällä tarvittaisi kipeästi apua!

Olen vasta valmistunut tradenomi ja aviomieheni opiskelee kauppatieteitä yliopistolla ja valmistuu 2018 keväällä eli n. 1,5 vuotta suunnitellun asunnon oston jälkeen. Olen määräaikaisessa työsuhteessa, joka päättyy aikaisintaan elokuussa 2016, jonka jälkeen vakituinen tai vähintään toinen pitkä määräaikainen työsuhde on erittäin todennäköinen. Nettotuloni ovat n. 2000 e/kk ja mieheni tulot ovat n. 1900 e/kk, mutta hän saa näitä tuloja vain 4kk vuodesta. Muut 8kk hän on päätoiminen opiskelija ja saa asunnon oston jälkeen vain 300e/kk. Yhteistulomme ovat siis 4 kuukautta vuodesta 3900/kk ja 8 kuukautta vuodesta 2300. Mieheni valmistuttua KTM:ksi voisi uskoa maksukykymme parantuvan huomattavasti. Ikää meillä on tällä hetkellä 23 vuotta, mutta sillä ei taida olla asian kannalta merkitystä :)

Asuntoa olisimme ostamassa vuoden päästä keväällä/kesällä, jolloin säästössämme olisi reilu 40 000, joista vähintään 35 000 laittaisimme asunnon ostoon ja loput pitäisimme säästössä varmuuden vuoksi ASP tilillämme olisi tällöin summasta 20 000e. Asumme Espoossa ja lainaa tarvitsisimme ensiasunnon ostoon 190 000e, jota lyhentäisimme kuukaudessa n.900e. Kuulostaako teidän mielestä ihan mahdottomalta yhtälöltä? Luuletteko että meidän olisi mahdollista saada kyseisen summan verran lainaa?

Kiitos kovasti avusta mikäli jaksatte vastata!

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fadq

      Suosittelisin opiskelemaan, nauttimaan halvasta opiskelija-asunnosta ja säästämään lisää omarahoitusosuutta.

      1) tuo laina epävarmat tulot on erittäin huono yhdistelmä
      2) jos te olette yhdessä vielä vuonna 2018, seuraavaksi sinä pamahdat paksuksi ja tulot romahtaa entisestään
      3) teillä ei ole vielä hajuakaan, onko ensimmäinen työpaikka Helsingissä, Oulussa vai Tokiossa, ja onko se kummallakin samassa kaupungissa vai ei

    • hmmjoo

      Ennen kuin mietit lainaa niin oletko ollut työttömyyskassan jäsen sen 9 kk. Se on vaatimus että saa ansiosidonnaisen päivärahan. Ilman sitä pankki tuskin edes antaa lainaa.,...

    • Espoolainenjoo

      Kaksioita saa kyllä Espoosta ihan 120-130,000 hinnallakin ja silloin riittäisi 90,000 laina...

      • Tähtijakoivu

        Samaa mieltä. Halvempi ensiasunto teidän tapauksessa on parempi vaihtoehto.
        Sen unelmien asunnon ehtii ostaa sitten myöhemminkin useampaan kertaan.


      • Ensiasunnonostaja

        Kiitos kovasti vastauksista!

        Fadq: Eiköhän yhdeksän yhteisen vuoden ja onnellisen avioliiton perusteella voi uskoa että pystytään naimisissa vielä toistaiseksi jos se jotenkin tähän asiaan liittyy :) Se työpaikkani joka "voi olla Helsingissä, Tokiossa tai Oulussa" sijaitsee Helsingissä. Siellä olen viimeiset kaksi vuotta ollut oman alani töissä. Ja en siis ole opiskelija.

        Hmmjoo: Vastaus kysymykseesi on kyllä.

        Espoolainenjoo: Meidän alueen kaksiot ovat hintaluokkaa n. 160 000 - 230 000. Emme aio muuttaa alueen ulkopuolelle. Toinen vaihtoehtomme on vuokralle muuttaminen.

        Oikeastaan emme tuota maksukykyä nyt kysyneet teiltä vaan sitä että mahdettaisiinko meille myöntää tämän suuruinen laina. Mutta eiköhän se pankista selviä kaikkein parhaiten!


      • juuuest

        "Oikeastaan emme tuota maksukykyä nyt kysyneet teiltä vaan sitä että mahdettaisiinko meille myöntää tämän suuruinen laina."

        Öh... tuota... siis olevinaan joku tradenomi, ja kirjoittaa noin? Siellä merkonomikoulussa ei opetettu lainkaan lainansaannin ja maksuvalmiuden linkittymistä toisiinsa?

        Ja itse asiaan. Eiköhän se HOASin yksiö ole teille edelleen taloudellisesti paras vaihtoehto. Säästätte ylimääräiset rahat ja olette paremmissa asemissa ottamassa lainaa sitten kun miehesi tulot perustuvat johonkin muuhun kuin opintotukeen. Tällä hetkellä miehen tulot on sitä luokkaa, että ne menevät kokonaan elämiseen siellä halvassa opiskelijaboksissakin, eikä sinunkaan palkkasi päätä huimaa.

        190 000 euron laina 20 vuoden maksuajalla annuiteettina 2 % korolla tekee 961 euron kuukausierän. Tuohon päälle vastiketta pari satkua. Vaihtoehtoiskustannus eli Hoasin yksiö tai pieni kaksio on 400 euroa, eli siinä asuessa teidän pitäisi saada lähes 800 euroa kuussa säästöön joka kuukausi, jos olette sitä mieltä että tulonne nykyisellään riittää tuollaiseen lainaan.

        Niin, jos rahattomana haluaa asua kalliilla alueella, voi toki kokeilla vaikka sillanalustaa. Tai sitten suosiolla muuttaa sellaiseen paikkaa johon rahat riittää.


      • Maailma_on_raaka

        Tästä kyllä huomaa selkeästi, ettei kaupallinen koulutus nykyään anna edes perusvalmiuksia taloudellisiin laskelmiin ja riskiarvioihin. Itseluottamusta kyllä löytyy kuin amispojalta Bemarin ratissa keväisenä iltana.


      • Ensiasunnonostaja

        juuuest: Tarkoitin lähinnä, että sitä en teiltä kysynyt :) Taitaa olla väärä paikka kysyä mitään kun ystävällisistä kysymyksistä saa tuollaisia vastauksia. En tiedä mitä merkonomikoulutuksessa opetetaan enkä ymmärrä kuinka se tähän liittyy. Emme asu emmekä tule asumaan HOASin asunnossa vaikka se ehkä omalla kohdallasi on ollutkin kenties hyvä ratkaisu, enkä vähättele sitä lainkaan. Joillekin sopii! Säästämme tällä hetkellä kuussa 2500 tulojemme ollessa n. 4000 tuon 800e sijasta. Meidän rahat riittää oikein hyvin mielestäni siis tälle alueelle :)

        Maailma_on_raaka: Onneksi me olemme juuri niitä, jotka sinunkin raha-asioita hoitaa t. rahoitusyhtiössä työskentelevä ;) Tässä oli ihan oikeasti tarkoituksena kysyä vain sitä että mahdetaankohan meille myöntää lainaa, sillä sitä emme itse tiedä. Eli lähinnä kyllä/ei vastauksia haettiin. Koulutuksesta löydät aivan varmasti oman keskustelun jos niin toivot!


      • Tiedonantotoimisto

        Lainataan hiukan: "En tiedä, emme asu, rahat riittää oikein hyvin, rahoitusyhtiössä työskentelevä (!), mahdetaankohan meille myöntää (!), emme tiedä". Uljasta.


      • ensiasunnonostaja

        Hmm mitä tällä mahdetaan tarkoittaa? Meidän rahat riittää oikein hyvin meidän vuokraan ja saadaan rahaa kuukaudessa säästöön. "Emme asu" lainauksella tarkoitetaan ettemme asu HOASin asunnossa, mikäli se pitää jostain syystä sinulle toistaa :D

        Mikäli et tiennyt niin rahoitusyhtiössä voi olla töissä vaikka ei asunrolainojen kanssa tekisikään töitä esim kaikki back office -tehtävät, viestintä ja hr. Katsos kun yrityksissä kaikki eivät tee samoja hommia, vertaa esim. markkinointi ja laskutus. Sen opit varmasti itsekin kun etenet urallasi tai hieman sivistät itseäsi.

        Ja kaikki ihmiset "eivät tiedä" kaikkea, vaikka sinä taidat luulla tietäväsi. En ymmärrä mihin pyrit näillä lainauksilla?


    • pankkineiti

      EI..
      siinä vastaus kysymykseesi..

    • Mahtuukosiihenkään

      Taitaa tärkeintä olla kotona oleva ISO peili.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe