veronpalautukset + ttt kysymys

LeHappyMerchant

sossuhan tunnetusti vähentää 100e ylimenevän osan veronpalautuksista joulukuun toimeentulotuesta(= ttt) ja minulle olisi tulossa 350e palautuksia 2014 vuoden työmarkkinatukien ennakonpidätyksistä, kysymys siis kuuluukin että:

jos menenkin joulukuuksi työkokeiluun jolloin olen oikeutettu työmarkkinatukeen ja jätän joulukuun ttt:n hakematta niin vähentävätkö he veronpalautuksen määrän tammikuun ttt:stä tms vai kierränkö silloin onnistuneesti tämän 250e tappion? vai pitääkö olla kauemminkin orjatöissä ("työkokeilussa")

aion käyttää veronpalautukset pesukoneen ostoon heti kun ne tulevat.

13

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyn_vaan1

      Ei ole mitään satasen rajaa, ei ainakaan pk-seudun kaupungeissa. Vaikka saisi muutaman kympin veronpalautusta otetaan se huomioon tulona. Missä muka saa alle satasen pitää itse?

    • kelapummi

      lahdessa ainakin näin

      • ainakinv2012

        Porissa myös näin.


    • lndbkldnbfkj

      Tuo veronpalautuksen "vähennys" toimeentulotuessa on kaupunkikohtaista, yleensä kai se taitaa olla 50e yksin asuvalta ja 100e perheeltä, mutta summat vaihtelevat aika paljon eri kaupungeissa.

      Miten ihmeessä sinä viitsit elää pelkällä sossulla ja asumistuella jos kerta voit noin vain menemällä työharjoitteluun/kuntouttavaan työkokeiluun saada yhtäkkiä työmarkkinatuki 524e korotukset ja matkakulut? Eikö olisi jo nyt helpompi mennä sinne työkokeiluun niin pääsisit jo tänään sossusta eroon etkä vasta joulukuussa?

      Jos menet työkokeiluun vasta joulukuussa, niin se ei vaikuta sinun joulukuun toimeentulotukeesi, vaan vasta tammikuun toimeentulotukeen, sillä työmarkkinatuki maksetaan aina n. 1kk myöhemmin kuin se miltä ajalta se alkaa kertymään. Joten "joudut" varmaan menemään kuntouttavaan työkokeiluun "jo" 1.11.2015 alkaen.

      Jos olet pitkäaikainen toimeentulotuen saaja, niin et voi noin vain hyppiä yksittäisiä kuukausia yli, vaan sinulle tehdään todennäköisesti työmarkkinatuen ja joulukuun veronpalautuksia takia takautuva laskelma joulukuulle vaikka hakisitkin tukea vain tammikuusta alkaen sillä joulukuun tulosi ovat olleet veronpalautusta 350e työmarkkinatukea 524e suuremmat kuin mitä olet normaalisti saanut, joten joudut olemaan myös tammikuun ilman toimeentulotukea. Joten edelleenkin sinun olisi kaikkein järkevintä vain ottaa se lusikka kauniisti käteen ja mennä ihan suoraan vain työmarkkintuelle ja unohtaa koko sossu, kun kerta sinull on siihen mahdollisuus. Kaikilla ei ole.

      Ja juuri sinunlaistesi ihmisten takia toimeentulotuessa on se 20-40% alennus pykälä, ei haeta ensisijaista etuisuutta (sinulle työmarkkinatuki) vaikka sen voisi saada vaan eleleskellään pelkällä sossulla omaa mukavuuttaan. Häpeä.

      • pummi-ap

        olen 20-vuotias ja ei ole ammatillista koulutusta enkä täytä työssäoloehtoa. työkokeilusta tulee korotettu työmarkkinatuki 37,44e / päivä (tuosta menee 20% ennakonpidätys jonka saa seuraavan vuoden jouluna). en saa työmarkkinatukea ollenkaan ellen käy tuolla orjatöissä 6h päivä


    • SossullePataan

      Veronpalautusta ei saa ottaa tulona huomioon tammikuussa jos se ei ole TOSIASIALLISESTI käytössä enää silloin. Peruste TTL 2:6§. Ja eihän ne silloin ole jos ne on käytetty pesukoneen ostoon, periaatteessa ihan sama mihin ne on käytetty kuhan ne eivät näy tilillä tammikuun alussa. Tuota sääntöä sossut rikkovat yleisesti, eli voi joutua tekemään oikaisuvaatimuksen "perslautakunnalle"* ja todennäköisesti myös valituksen halllinto-oikeuteen. Meidänkin sossu sai "pataan" HaO:ssa tuon säädöksen rikkomisesta.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P6

      *perslautakunta = Vasemman jalan saappaista koostuva poliittisesti valittu toimielin joka siunaa sosutantan lain rikkomiset keinoja kaihtamatta ja totuudesta välittämättä.

      Tuo veronpalautusten tulona huomioonottaminen vaihtelee kunnittain aika paljonkin, lisäksi käytetään paljon harkittua mielivaltaa jota harkintavallaksi kutsutaan. Laissa puhutaan "vähäisestä tulosta". Kyllä vähäinen on ennemmän kun nolla, joten ainakin niissä kunnissa joissa otetaan koko summa huomioon olisi valituksen paikka. Lisäksi voisi vedota yhdenvertaisuuteen ja valittaa sillä perusteella. Meillä tuo määrä on 70€ ja saan palautusta vähän yli tuon, jos ottavat senttiäkään tulona huomioon niin aion valittaa.

      • jokkexi

        Niinkö tosiaan, itselle tulossa jopa 580€ palautuksia. Eli jos törsään ne joulukuussa niin tammikuun tukiin se ei vaikuta? Toisaalta uskon, että olen jo silloin töissä mutta JOS.


      • sldöasdölk
        jokkexi kirjoitti:

        Niinkö tosiaan, itselle tulossa jopa 580€ palautuksia. Eli jos törsään ne joulukuussa niin tammikuun tukiin se ei vaikuta? Toisaalta uskon, että olen jo silloin töissä mutta JOS.

        No riippuu kunnasta. Joissain kunnissa ne vyörytetään vaikka maailman tappiin asti, toisissa kunnissa taas ei..


      • SossullePataan
        sldöasdölk kirjoitti:

        No riippuu kunnasta. Joissain kunnissa ne vyörytetään vaikka maailman tappiin asti, toisissa kunnissa taas ei..

        Joissakin kunnissa jopa noudatetaan lakia, useimmissa ei. Yhtenä syynä on noihin laittomuuksiin on asiakkaiden puuttumattomuus laittomuuksiin. Se voi johtua joko tyhmyydestä tai arkuudesta. Kyllä sossun laittomat toimet ovat raukkamaisia koska ne saattavat viedä leivän suusta, valitus on liian hidas keino akuuttiin nälkään.

        "Toimeentulotuen määrä on tämän lain mukaan määriteltyjen menojen sekä käytettävissä olevien tulojen ja varojen erotus."
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P6

        Tulot tai varat pitää olla tosiasiallisesti KÄYTÖSSÄ että ne voitaisi ottaa huomioon. Tuon selvän lainkohdan sossu jättää huomioimatta, laittomasti. Vuonna 2013 sai sossu "pataan" hallinto-oikeudessa kun huomioi sellaisia tuloja joita ei enää ollut TOSIASIALLISESTI käytössä, kyseessä ei ollut veronpalautus mutta ei tulolajilla ole tuossa väliä koska lain määräys on ehdoton. Tuo ehdottomuus tarkoittaa sitä ettei mikään sossun keksimä tai todellinen peruste kumoa sitä.


    • MissäKunnassaAsut

      TUo on täysin kuntakohtaista.

    • TrenSossuVieKaiken

      Tampereella viedään koko veronpalautus. Mitään tuloja ei hyväksytä.

      Tampereella ei kannata edes tehdä töitä koska siitä palkasta saa pitää vaan 20%
      eli esim. 300 euron palkasta saa vaan 60 euron hyödyn. Mitä järkee tehdä töitä?

      Perustulo ratkaisisi tämänkin ongelman.

      • hohhoij3w4aaa

        Minkä ongelman? Vihreät haluavat 540€/kk perustulon, mitä sillä tekee? Kun Tampereella se ei riitä edes yksiön vuokraan. Mistä rahaa elämiseen? Lääkkeisiin? Sähkö/vesi/lämmityskuluihin?

        Oletko varmaa, että saat edes 300€/kk palkan, kun 100 000 työtöntä alkaa kilpailemaan samasta nälkä/orjapalkkapaikasta?

        Nyt voit ola varia, että huomenna sinulla on edes katto pään päällä. Perustulon kanssa et voi olla enää varmaa, että sinulla on varaa edes näkkileipään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe