Monta ikkunaa auki

Kaukokiitos

Hyvät asiantuntijat,
Minulla on tapana aukaista kerralla koko kansion saitit eli mahdollisimman monta ikkunaa. Lukiessa auon kerralla esimerkiksi lehdestä kaikki kiinnostavat artikkelit ja luen jälkeenpäin. Tarvitsisin tällaiseen selailuun mahdollisimman tehokkaan ja toimivan kannettavan, joka ei helpolla jumiudu. Mikä ratkaisee? Mitä täytyi ostaessa katsoa? Onko se RAM vai joku muu?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RAM muistin koolla ja suorittimen teholla on tässä merkitystä että miten nopeasti kone toimii vaikka on monta ikkunaa auki yhtäaikaa.

      • Airoti

        Kuinka monta muistia yksi auki oleva ikkuna kuluttaa? Miksi suljettu ikkuna ei kuluttaisi muistia, koska jossainhan sekin on säilöttynä?


      • padampudum
        Airoti kirjoitti:

        Kuinka monta muistia yksi auki oleva ikkuna kuluttaa? Miksi suljettu ikkuna ei kuluttaisi muistia, koska jossainhan sekin on säilöttynä?

        Muistin/prossutehon kulutus riippuu sivustosta... sivustot myös muuttuvat jatkuvasti, joten ei tuohon oikein voi vastata. Lisäksi käytetty selain vaikuttaa siihen, miten paljon RAM-muistia ikkuna/välilehti syö.

        Suljettu selainikkuna/välilehti ei kuluta RAM-muistia. Korkeintaan vähän kiintolevytilaa, jos sivun osia on jätetty selaimen välimuistiin/selaushistoriaan. Jos selain ei tallenna rojua välimuistiin tai olet määrittänyt sen poistamaan selaustiedot selainta suljettaessa, niin sitten ei mene levytilaakaan, vaan kaikki sisältö haetaan aina uudelleen verkosta.

        Joku näpsäkkä Intelin prossu, 8GB RAM, nopea nettiyhteys, 64-bittinen käyttöjärjestelmä & selain, niin luulisi ettei voi mitenkään tulla ongelmia netissä seilatessa.


      • hmhmhm
        Airoti kirjoitti:

        Kuinka monta muistia yksi auki oleva ikkuna kuluttaa? Miksi suljettu ikkuna ei kuluttaisi muistia, koska jossainhan sekin on säilöttynä?

        Miinun kokemuksen mukaan chrome vie noin 100 Mt per välilehti, youtube ikkunat jopa 200.

        Chromessa näet sen kun painat yläpalkista oikealla napilla -> tehtävänhallinta.


      • Mutiseen

        Voi olla merkitystä tai sitten ei välttämättä voi


    • fdsafdsa

      Aloitushan on trolli, mutta vastataan silti oikein jos jollakin on samantapainen ongelma mielessä.

      Useiden sivujen pitäminen auki vaatii ensisijaisesti keskusmuistia, eli RAM:ia. 4Gt voi olla liian vähän, mutta 8Gt riittää varmasti. Tällä hetkellä lähes kaikkeen peruskäyttöön hyvä määrä muistia oikeassa konfiguraatiossa on 2x4gt muistia.

      Prosessorin suorituskyvylläkin on jonkin verran vaikutusta varsinkin jos sivut ovat raskaita. Itse suosisin vähintään neliytimisiä prosessoreja ja arkkitehtuuri i5 tai AMD:ltä joku 4-ytiminen. Sen sijaan välttelisin Celeron- ja Pentium-tason suorittimia, sekä AMD:n E1, E2 sarjoja.

      Jos selain tallentaa paljon välimuistiin (voi kytkeä pois merkkaamalla, että ei tallenneta mitään sivuhistoriaa ja laitetaan välimuistiksi nolla, kuten minulla on, jolloin tällä ei ole väliä), niin nopea kiintolevy voi myös auttaa. Suosittelisin kaikkiin tietokoneisiin järjestelmälevyksi SSD-levyä, kooltaan mielellään vähintään 250Gt tai jos haluaa asentaa kaikki ohjelmansa ja pelinsä (olettaen että on paljon muutakin kuin Windows, selaimet yms.), voi hankkia 512Gt SSD-levyn.

      Itse avaan myös välilehtiin sivut etukäteen ja selaimena käytön Firefoxia Adblockilla höystettynä. Chrome on vakoilusoftaa, IE ei vain toimi oikein hyvin jos tietoturva-asetuksia selaimesta kiristää ja muutenkin käyttöliittymä ei tunnu yhtä hyvältä kuin Firefoxissa.

      • Kyse oli kannettavista: Core i5 on niissä kaksiytiminen. Core i3:n ja i5:n ero on mm. siinä että i5:ssä on turbonopeus kellotaajuudelle. Tämä käsittääkseni auttaa nimenomaan yhdellä säikeellä.


      • fdsafdsa
        okaro kirjoitti:

        Kyse oli kannettavista: Core i5 on niissä kaksiytiminen. Core i3:n ja i5:n ero on mm. siinä että i5:ssä on turbonopeus kellotaajuudelle. Tämä käsittääkseni auttaa nimenomaan yhdellä säikeellä.

        i5m-prosessoreissa (ainakin osassa) on kuitenkin HT jolloin sitä voi pitää mobiilikäytössä "neliytimisenä", vaikka se ei sitä oikeasti ole.


    • klonkku

      Harrastus lienee tuokin, lukemattomien ikkunoiden avaaminen lukemattomiin välilehtiin, vaikka kuka niitä luettuja juttuja auki pitäisikään.

      • fdsafdsa

        Idea tuossa itsellä on ainakin se, että selaan sivua (vaikka nyt iltalehti) läpi ja klikkaan oikealla hiirennapilla eri välilehtiin auki kaikki mitä haluan lukea. Sitten käyn välilehdet läpi, luet jutut ja suljen välilehden kun olen lukenut sen.

        Olisi typerää avata linkki kerrallaan, odottaa että sivu aukeaa, lukea avautunut sivu ja mennä sitten back-napilla alkuunpäin odottaen taas että sivu aukeaa.

        Oma systeemini on paljon nopeampi, toimii erittäin hyvin jos on hitaampi nettiyhteys, rasittaa vähemmän silmiä ja käyttää lopulta vähemmän myös nettiyhteyttä, koska väliaikaistiedostoon ei tallennu kaikki, jolloin pelkkä back-napin painaminen aiheuttaisi joka kerta turhaa lataamista ja odottamista.


    • awesrtdyfu

      Mulla ainakin 8Gt keskusmuisti oli välillä riittämätön nettiselailuun. Aina pari youtubea auki, parit keskustelut ja sit kiinnostavia välilehtiä. Usein kyllä Photoshoppikin ja parit muutkin ohjelmat.
      16Gt on riittää mulle. Pöytäkoneessahan tuollaisen asentaminen ei tosin ole mikään ongelma.

      • fdsafdsa

        "Mulla ainakin 8Gt keskusmuisti oli välillä riittämätön nettiselailuun. Aina pari youtubea auki, parit keskustelut ja sit kiinnostavia välilehtiä. Usein kyllä Photoshoppikin ja parit muutkin ohjelmat."

        8 Gt siis riitti oikein hyvin nettiselailuun, mutta ei Photoshoppailuun... Siinä ei nettiselain ollut enää merkittävin muuttuja, jos photoshop ja "parit kuutkin ohjelmat" olivat auki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe