Mitäpä Enontekiölle kuuluu?

huitsinveessä

Vai kuuluuko mitään? Millaista siellä korvessa on asua?

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huitsinveessä

      Eikö kuulu mitään? Onko siellä mitään eloa tai liikettä? :D

    • wau

      Täällä kaikki hienosti ! Enontekiö kuittaa :)

    • äänetvyörysialas

      Meilä on hyvin nyt ja rauhalista. Täälä on hiljaista kun Andte ja Klemetti sain niin suuren äänivyöryn että se tukki kaikkien väärtien suut. Niiltä loppu vishin maholisuuvet kun olivat varmoja että saavat maat ja veet ja evuskunthan Klementit ja Andtet mutta väärtilauma petti ja nyt sitten olhan hiljaa vähän aikaa.

      • näkkälänbiera

        Näillä veijareilla ei ikinä ole asiaa kansanedustajaksi, parein vaan kun toinen puree vaan niin poronkiveksiä ja toinen tämä vanhaäijä odottaa vanhuuden päiviä


    • Buahahahaha

      Aloittajalle; selvitäpä ensin, missä on kuusiraja. Korvet on kuusikkoa......

      • Netti antaa vastuksen kunhan osaa käyttää.


    • sääliksikäy

      Millaista se on asua siellä keskellä ei mitään? Eihän siellä ole yhtään mitään! :D

      • naamaskii

        mitäs kyselet kyl me pärjätään oikeinki hyvin.


    • pilpilpilpillimehu

      Kerran olen käynyt kyseisessä paikassa ja täytyy todeta et aika paska paikka. Ihan sääliksi käy siellä asuvia.

      • korpikyyneleetkö

        Taitaa mielesi haluta käymään kun noin on muistiis jäänyt.Mut neuvoksi ...emme kaipaa sinua.


    • viihdyn

      Joo älä tule vaan toista kertaa, kun olet sinne hyvään paikkaan päässyt!

    • Tunturikettu

      Enontekiölle kuuluu pelkkää hyvää:"Lopetti työskentelyn paikassa Municipality of Enontekiö
      28. huhtikuuta — Pormestari". Toivottavasti viihtyy "isojen poikien" parissa, mutta uskon että kunnallisvaaleissa pomppaa kuin korkki Enontekiön taivaalle. Pelastaa sitä ennen Lapin ja lopettaa kaiken itseään koskevan arvostelevan toiminnan (runnoo asetuksen, joka kieltää Pormestarin arvostelun. Korvessa pystyy asumaan vain ja ainostaan jonkinlainen "elämäntapaintiaani", tai sellainen jolla on turvapaikka etelässä. Mikäli ns. Maakuntahallinto saa esim. verotusoikeuden niin täältä saa etsiä henkilöä, jonka älykkyys riittää sammuttamaan valot.

    • Peeeerse

      Paska puhetta.

      • västäräkkikesä

        Varikset raakkuu ja harakat nauraa. Peipposet jossain etelämpänä laulua laulaa....


      • Sejaksaa

        Kyseessä trolli joka vaihtaa maisemaa, erikoistunut Kittilään ja vihervasureiden haukkumiseen. Tollo, mutta pohjoisen Tollo.


    • Kittiläänmenin

      Todella paska paikka, kävin ja kerta riitti, ihmiset toljotti huh huh jotenkin tuntu ettei kaikki olleet ihan normaaleja, silmät ristissä ei tiennyt ketä toljotti

      • untako

        Sinussa oli jotain outoa ......kummajainenko olit.


    • bumbumbummm

      Ihan ihme porukkaa siellä asuu! Kauppojenkin taso afrikasta. Miksi kukaan järkevä haluaisi asua siellä koko elämänsä? Kenties jotain enontekijäsyndroomaa?

      • billujean

        Nunnukanunnukalailailei... Siellä sitä asutaan kun ei paremmasta tiedetä. Kuvitelkaapa miltä tuntuisi asua pohjoisnavalla? Niimpä, mitä etelämmäs muuttaa niin sen paremmaksi elämä muuttuu :)


      • kaupungista
        billujean kirjoitti:

        Nunnukanunnukalailailei... Siellä sitä asutaan kun ei paremmasta tiedetä. Kuvitelkaapa miltä tuntuisi asua pohjoisnavalla? Niimpä, mitä etelämmäs muuttaa niin sen paremmaksi elämä muuttuu :)

        No miksi sinua kiinnostaa täällä olevat.Joka Suomen maassa on syrjäkyliä ,ei meil ole mitään hätää. Kauas on pitkä matka.Itse olemme halunneet tänne asumaan kukaan pakottanut olemaan.Rakastamme täällä oloa. IHANAA OLEMISTA.


    • maalikyliin

      Kyllä sitä nuorena jaksoi asua periferioissakin ja oikeastaan oli mielenkiintoistakin. Olihan siellä puhdas luonto, hyvä toimeentulo varsinkin kunnan ja valtion viroissa - korkeat syrjäseutulisät, Enontekiöllä muistaakseni 28 %, Muoniossa 16, Kittilässä jopa 20 jne. Peruspalkan ja ikälisien jälkeen oli vuorotyössä kaikenlaiset lisät ja jos oli opettaja, niin lisätyöt ja kaikkiin näihin 28 %. Lisäksi neljän viimeisen vuoden kaksi parasta hankevuotta ennen eläkettä määräsivät eläkkeen. Ei ihme, että sinne oli pyrkijöitä etelästä viimeisiksi vuosiksi ennen eläkettä. Nyt tuollaiset edut ovat poistuneet. Nyt sinne houkuttelee vain puhdas ja rauhallinen luonto. Etu se on sekin verrattuna kaupunkien pölyisille ja hälyisille kaduille.

      Vanhempana ja eläkeläisenä arvostaa palveluita. Kaupungissa terveyskeskus, kaupat, apteekit, muut erikoismyymälät ja jopa hautaustoimistokin ovat nurkalla. Jos et pääse heti terveyskeskukseen ja sinulla on rahaa, yksityisiä lääkäriasemia on jokapuolella ja pääsee heti. Joka puolelle pääset rollaattorilla, pyörätuolilla ja vaikka kontaten ja liikkumattomana vaan hissiin ja alas joko laitokseen tai ruumishuoneelle. Helpompi näin itselle ja muille ja siellä periferioissa tienattu eläke kattaa kustannukset - jopa paremmin kuin näillä kaupunkien pikkuvirkamieseläkeläisillä. Niin - ja onhan täällä yleensä pienempi veroprosenttikin kuin syrjäisissä maalaiskunnissa.

      En tarkoita tällä kirjoituksella vain Enontekiötä tai Muoniota tai Kittilää vaan muitakin Lapin syrjäisiä kuntia.

      Parasta teillä on siellä luonto ja välittömät ihmiset. Sille täytyy antaa suuri arvo. Jos voimat antaisivat periksi, muuttaisin sinne vielä takaisin.

      Surullisinta tässä kaikessa on se, että meitä elämän ehtoopuolella olevia eläkeläisiä mikään kunta ei haluaisi muuten kuin veronmaksajina. Vanhuspalveluiden tarvitsijoina me olemme vain kuluerä, vaikka me maksamme verojen lisäksi kaikesta kuluttamastamme myös kunnille niin, että ei meille jää eläkkeestä juuri mitään. Jos nyt yksi satanen tai vähemmän jää johonkin pieneen, sekin tuntuu liian suurelta kuntapoliitikoille. Muuten kuntapoliitikot eivät ole yhtään perillä tästä eri kunnallisten palveluiden hinnoittelusta.

      Tuosta hinnoittelusta lyhyt oppitunti kuntapäättäjille!
      Erottakaa laitosasuminen ja palveluasuminen ja niiden hinnoittelu palveluntarvitsijoilta.

      Terveyskeskuksen pitkäaikaispotilaat ja vanhainkotien (huom! vanhainkotien) asukkaat ovat laitospaikoilla. He maksavat eläkkeistä riippuen eri suuruisen summan kunnille. Siitä on kuitenkin jäätävä vähintään noin 100 euroa kuukaudessa potilaalle. Tuohon kunnalle maksettavaan hintaan sisältyvät kaikki, lääkkeet ym mukaan lukien, aivan kaikki. Tämän syystä eli byrokraattisista syistä kunnat ovat muuttanee esimerkiksi vanhainkodit kunnallisiksi palvelutaloiksi. Esittelijät eli kuntien korkeat virkamiehet ovat esitelleet asiat kunnanhallituksille ja -valtluustoille ja kuntapäättäjät painaneet nappia esitysten hyväksymiseksi sen kummemmin perehtymättä ja ymmärtämättä koko asiaa, mitä se merkitsee tavalliselle apua tarvitsevalle kuntalaiselle vanhukselle. Päättäjät kun eivät vielä ole palvelutaloja tarvitsevia.

      Kunnalliset palvelutalot ovat hinnoittelultaan aivan erilaisia. On asunnon vuokra, ruokamaksu, hoitomaksu, pyykkimaksu, lääkkeet ym. kaikki mahdollinen. Jos eläkkeesi ei ole suuri, saat Kelalta asumistukea ja hoitotukea tai vastaavaa. Tuota laitoksissa jätettävää satastakaan ei jätetä, jos eläkkeestä ei riitä jätettäväksi. Myy sitten omaisuuttasi, jos sattuu olemaan eli sananmukaisesti viedään tuhkatkin pesästä. Siis myy omaisuutesi hyvissä ajoin ennen joutumistasi tuollaiseen tilaan ja käytä varasi, miten parhaaksi näet, mutta älä säästä.

      Siis asun sittenkin mieluummin kaupungissa periferioissa tienatulla eläkkeellä erilaisten vanhuspalveluiden äärellä ja maksan, jos varat sallivat yksityiselle ja saan palvelun heti. Tulevaisuutta en enempää murehdi ja sitä, että riittävätkö rahat hautaan saakka. Enempääkään ei yhteiskunta saa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe