Palstan valopilkut, oljenkorret kauniit ja rumat;

Hei!


Täällä kirjoittaa usein ihmiset joilla on vastioinkäymisiä ollut uskonsa tiellä.
Ovat lähteneet yrittämään tulkitsemaan liian vaikeita teologioita joiden ymmärtäminen odottaa omaa aikaansa aina koska pohjatietoa pitää olla laajojenkin ja useidenkin asiakokonaisuuksien ymmärtämiseen ensin.

Ei pidä turhautua ihmisiin. Asioilla on aina taipumus valjeta vilpittömällle aikanaan vaikka ensireaktio olisikin loukkaantuminen. Totuus loukkaa aina ylpeää ihmistä kun ylpeä ei olekaan täydellinen tiedossansa, tavoissansa ja arvoissansa.

Toinen parjauksen aihe on ollut Ellen G White (1827-1915)
Ilman palavaa uskoa ja valmiutta ja omaa periaateapäätöstään sijoitttaa Jeesus Kristus ja uskon vaatimukset ensimmäiseksi asiaksi elämässä; Hebr 12:14 ei mitään voi saavuttaakaan. Pitää olla valmis ja periaatepäätös kynnyksien ylittämisestä ja synnistä kieltäytymisestä. Tässä kysytään ihmisen omaa päätöstä aina ja jatkuvasti ja kiusattukin ihminen on toisinaan. Dan 12:10.
Ellen G Whiten ihanteita ei Jumalakaan vaadi yhdessä yössä ylitettäväksi, ei Jeesus Kristus vaadi että Hänenkään jokainen oppi ja toive pitäisi ihmispatan jaksaa yhdessä yössä toteuttaa.
Ellen G White oli hengellinen kirjailija joka palveli useilla armolahjoilla oman aikansa seurakuntaa. Myös valtaosa sellaista mitä ajatellaan profetian lahjan palveluksi jokainen arvostelee aina itse 1 Tess 5.19-23 mukaan sen hetken tietomääräänsä vasten, ja uskossa ajan kanssa aina mieli ja arvot muuttuvat kohti Jeesusta Kristusta, tai poispän Jeesuksesta Kristuksesta. Oikeat opettajatkin voivat langeta San 24:16, mutta vanhurskaalla ja jumalattomalla on vissi ero kuitenkin San 24:16 mukaan.

Neuvoisin olemaan takertumatta yksittäisten persoonien tilannekohtaiseen adjektiivi/substantiivi, tms. yms. ilmaisuun. Kirjoitettu teksti on siitä ikävä että siitä puuttuvat ilmeet ja eleet ja äänensävy. Viestin lähettäjä ja viestin vastaanottaja vain harvoiin ymmärtävät toisiaan niin kuin viestin lähettäjä on toivonut.
Ei pidä katsoa eikä loukkaantua ihmisiin, sillä Jeesus Kristus on ainoa uskon esimerkiksi kelpaava. Älkää takertuko kirkon pastorteihin, noilla on kiire ja parempaa tekemistä kuin koko ajan täällä olla. Heillä on isojen yksikköjen toiminta vastuullaan, ja tämän lisäksi vielä työtä useissa seurakunnissa ja ihmisten hyysäämistä. Pastorit ovat koulutettuja teologisissa tiedekunnissa ja ovat kirkon palkkalistoilla jotka ovat, ja osa pastorikunnasta on eläkkeellä, mutta paiskivat hommia niin kauan kuin jaksavat köyhälle kirkolle ja Jumalalle lähimmäisten eteen. Pastorit eroavat tavallisesta porkkananviljelijästä siinä että ovat teologisessa tiedekunnassa koulutettuja ajattelemaan ja osaamaan, mutta rivipenkkiläisinä on kymmeniä vuosia asioita tutkineita maallikkoja. Tosin nämä harmaahapset ovat saattaneet elää omissa ehdoissaan elämänsä pitämällä sitkeästi kiinni omista ehdoistaan kymmenet vuotensa 100% uhrautuvuuden sijasta. Ihmisiä kuitenkin sitoo perhe ja työ usein niin paljon että lepopäivä menee sellaisissa merkeissä mihin lepopäivä on tarkoitettu perheellisille työllisille, eikä ole voimavaroja uhrata aikaa seurakuntayhdistyksen eteen paljoa. Jokainen tuo Jumalan huoneeseen risun, oljenkorren, ja kultaa ja jalokiviäkin tuoda saisi -ja tuodaankin aina toisinaan. Uskovan elämässä vuosikymmenet tuovat seurakuntayhdistyksenkin hyväksi erilaisia voimavaroja ajan kanssa yksilön elämän aikana uskonelämässä.

On puhdas ilo että pari pastoria on käynyt täällä antamassa asiantuntemustaan. Toivon että laittaisivat arvokasta tietoa aina silloin tällöin tänne. Minä olen saanut paljon näiden kvalifikoituneesta motivaatiostaan kvalifikiidulla intressisekrtorillaan mitä osaavat ja mitä heillä itsellään on lähellä ollut. Toinen on alkukielien tuntija ja toinen on uskonpuhdistuksen aikojen tutkijana ollut. Pitääpä kirjansa ostaa kirjakaupasta joka koskee uskonpuhdistuksen aikoja.

Minä löysin aikoinaan Pirkka lehdestä Raamattuopiston mainoksen. Luin 1995-1996 aikana kaikki opiston kurssit. Luin kymmenet kirjat ja Raamatun joka jakeen hyvin, ja kävin kymmenen vuotta jatkuvaa kirjeenvaihtoa. Nyhdin tietoa haukkumalla ja rumin sanoin, se oli minun metodi saada tietoa patalaiskoilta. Kun haukkui ne kiukuissaan aina jotakin vastasivat. Mutta yksikin pappi ei halinnut minua enää juuri tuntea kymmenen vuoden haukkumiseni jälkeen.
Minä ymmärrän ihmisten ruman kielenkäytön, eikä siihen saa vastaanittaja kaatua, sillä Jeesus Kristus itse- kun tämän rakkauden löytää ja tämä rakkaus toimii kääntää ihmisen sydämen sellaiseen asentoon että se on hissukseen sitten rakkaudessa leväten ja ruma käytös ja -sanat jäävät vähemmälle.
Maailman ihmisten kielenkäyttö on tänään sellaista ettei kukaan juuri näe ja ehdi vaivaa että pitäisi aikaa ja kirjeen tilaa haaskata kohteliaisuuksille ja kaunisteluun.

Kenenkään usko ei voi kestää jos usko haluaa riippua ihmiseen katsoen ihmisissä.
Pastorit on tässä suhteessa niitä karismaattisia ihmisiä joihin helposti katse kiinnittyy.

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PyhäHenkiValona

      Jari. Timo Flinkin antama "arvokas tieto", että Ellen olisi jonkinlainen jumalallisen ilmoituksen sanansaattaja kaikkine harhaisine hourailuineen sekä tästä poikivat muut päättömät ja ennen muuta Raamatun ulkopuoliset ja sen vastaiset adventismin opit ovat "arvokasta tietoa" vain siinä, tosin erittäin hyvässä merkityksessä, että täällä ihmisten silmät avautuvat ja hälytyskellot alkavat soida: Kiertäkää adventismin kierot opit kaukaa!

      Pyhä Henki itse laittaa varoitusvalot loistamaan, siinä jäävät Ellenin harhojen loistavat sapattikehykset toiseksi.

      • Hei!

        Niin kuin olen sanonut useasti täällä jokaisen pitää itse per/ nuppi just precis sillä hetkellä arvostella ja analysoida sellaisen kirjoituksen sisältöä mitä sanotaan profetian sanaksi, tai mitä ihmiset muutoin kirjoittavat tällä metodilla: 1 Tess 5:19-23.
        Jokainen professionaalisen tiedon haltija, jokainen tavallinen porkkananviljelijä on käytettävä tuota samaa metodia oheisten Raamatun jakeiden mukaan.

        Ellen G Whitea ei kukaan uskossa seuraa, vaan kirjoituksia arvostellaan. Näin tekee jokainen teologisen tiedekunnan mies ja jokainen porkkananviljelijä.

        Ellen G White palveli aikansa seurakuntaa, mutta hänen sanoissaan voi löytää arvokasta ajan loppuun saakka. Hän oli hyvä Raamatun opettaja. Hän korotti ja seurasi Jeesusta Kristusta ja vaati muitakin niin tekemään -ei ihmiseen koskaan katsomaan. Lue jae 23 myös hyvin.
        Pitää tuntea Raamattu ensin hyvin ennen kuin lukee Ellen G Whiten kirjoituksia, ja hänen kirjojaan on täytyy lukea soveltaen sillä kielellinen muutos, sekä tapahtumakulttuurin muutos on niin erilainen ajassa. Raamattu ei miksikään muutu, eikä ihmisten synnitkään.
        Ellen G Whiten kirjat on pakko soveltaa tällä tavalla, niin kielellisen asun kuin aikansa tasalle mikä on tarvetta. Evankeliumin työn menetelmät ovat muuttuneet.
        > Mutta Raamatun opetukseen pitää huomio kiinnittää- ja on paljon ajatonta tässä suhteessa, ja ymmärtää se että hengellisen kirjailijan vain harvempi sana on profetian sanaksi ajateltavaa. Hänen profetian lahjan palvelu 1 Kor 12:10, Apt 21:9 oli pääasiassa oman aikansa seurakunnan palvelua -niihin tarpeisiin.
        > On paljon kuitenkin sellaista arvokasta mikä on hienoa ajan loppuun saakka. Pitää osata lukea eikä luulla ihmistä Jeesukseksi ja ihmisen jokaista sanaa uskon pelastuksen ehdoiksi, ja ymmärtää että Jeesus Kristus on A ja O (Ilm 1:7-8, Hebr 10.12-18)
        ja että synnit eivät muutu miksikään Jaak 1:25, 2:10 (8-13) Että Raamattu on Jumalan sanan auktoriteetti johon kaikki pitää verrata, ja sama laki on Jumalan valtakunnan perustuslaki kaikessa ajassa; 2 Moos 20, 5 Moos 5, löytyy käskyt. Lain yhteenveto on; Matt 22:36-40.
        Ellen G White teki paljon arvokkaita asioita selväksi opetuksellaan.
        Häntä jos arvostelee, pitää ottaa Raamatun teksti millä arvostelee, ei yksittäisten teologien tilannekohtaisia ilmaisuja taikka -terminologiaa.

        Ellen G Whiten sanoissa on toki jumalallista ilmoitusta ja sanansaattamista, mutta nk. sanoin sellaista on harvemmat sanat ja koskivat etupäässä aikansa uskonpuhdistusliikettä. >Mutta jokunen arvokas harva sana on arvokas jumalallinen ilmoitus miljoonien mielestä jotka ovat hyvin hänen kirjoituksiaan tutkineet.
        Profetian lahja on yksi todellinen armolahja ja Raamatullinen totuus. Ei se mikään ihme ole jos historiassa on sellainen lahja esiintynyt. Ei kaikki profetian palvelu ole Raamattuun kirjattu sillä uusia mooseksia ei kuitenkaan joka oksalla kasvanut, vrt. Apt 21:9, 1 Kor 12:10 1 Tess 5:19-23.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Enpä.usko

        Yksi asia vaan - miksi muutamat jatkavat turhan selittämistä aivan kuin heillä olisi parempi totuus..... sillä heillä EI ole .. ja miksi sellaiset ihmiset puhuvat MUISTA ja muiden opeista mutta eivät koskaan omastaan. Maailman helpointa on puhua mitä sattuu ja etenkin muista. Vaikeampaa puhua omista ajatuksistaan ja varsinkin jos sellaisia ei ole ..
        Enpä usko että yksikään näistä Ellen Whiten kriitikoista voi lyödä rintaansa ja sanoa olevansa parempi kuin hän…


      • OleHyväLueSieltä
        Enpä.usko kirjoitti:

        Yksi asia vaan - miksi muutamat jatkavat turhan selittämistä aivan kuin heillä olisi parempi totuus..... sillä heillä EI ole .. ja miksi sellaiset ihmiset puhuvat MUISTA ja muiden opeista mutta eivät koskaan omastaan. Maailman helpointa on puhua mitä sattuu ja etenkin muista. Vaikeampaa puhua omista ajatuksistaan ja varsinkin jos sellaisia ei ole ..
        Enpä usko että yksikään näistä Ellen Whiten kriitikoista voi lyödä rintaansa ja sanoa olevansa parempi kuin hän…

        Kyse ei ole "parempana" olosta, kyse on siitä, turvaudutaanko vain Raamattuun (joka ON ainoa oppi,), vai otetaanko rinnalle kuviteltuna " jumalallisena ilmoituksena" jonkun ihmisen harhanäyt. Tämän näkee adventismin kohdalla siitä, että kun Raamattu "pettää" (eli ei tue adventismin väittämiä), niin pöytään löydään viimeisenä valttina Ellenin kirjoitusten kortti.
        Aivan oiva esimerkki tästä on viime päivinä rinnakkaisketjussa käyty avioliittoon vihkimistä koskeva keskustelu: kun fanaatikkoteologilta T.F. raamatulliset argumentit loppuivat, hän vetosi enää vain seurakuntakäsikirjaan ja siihen, että Ellen on "jumalallinen sanansaattaja" ja on sanonut sitä ja tätä.

        Tämän selvempää todistetta Raamatun pienemmästä arvovallasta adventismissa ei voi enää ollakaan.


      • OleHyväLueSieltä kirjoitti:

        Kyse ei ole "parempana" olosta, kyse on siitä, turvaudutaanko vain Raamattuun (joka ON ainoa oppi,), vai otetaanko rinnalle kuviteltuna " jumalallisena ilmoituksena" jonkun ihmisen harhanäyt. Tämän näkee adventismin kohdalla siitä, että kun Raamattu "pettää" (eli ei tue adventismin väittämiä), niin pöytään löydään viimeisenä valttina Ellenin kirjoitusten kortti.
        Aivan oiva esimerkki tästä on viime päivinä rinnakkaisketjussa käyty avioliittoon vihkimistä koskeva keskustelu: kun fanaatikkoteologilta T.F. raamatulliset argumentit loppuivat, hän vetosi enää vain seurakuntakäsikirjaan ja siihen, että Ellen on "jumalallinen sanansaattaja" ja on sanonut sitä ja tätä.

        Tämän selvempää todistetta Raamatun pienemmästä arvovallasta adventismissa ei voi enää ollakaan.

        Hei!

        Pitää varata aikaa asioiden kirkastumiseen. Hyvin harvoin isot asiat valkenevat siinä paikassa, vaan usein pitkällisen prosessin tuloksena. Siksi on hyvä olla loukkaantumatta.
        Teologian maisterit jotka ovat väitelleitä omaavat omalla sektorillaan asiantuntemuksessaan kaiken mikä on mahdollista tiedossa, -ja/tai osaavat hakea tietoa- ajatella itse ja tehdä itse tutkimusta.

        Voisi löytyä parempia sanamuotoja kirkon perusoppien kohtien muovailussa sellaiseen muotoon että ne eivät liikaa ihmetyttäisi kulkijaa.

        Tämä kohta voisi muotoilla niin että ilmoitus on hiukan ehdollista sellaisessa metodissa ettei tulisi kuvaa ja käsitystä että jonkun jokainen sana voisi olla profetian ilmoitusta.
        Toinen kohta mitä muotoilisin toisin on Jumalan kansan jäännökseen kuuluminen sellaisessa metodissa että kirkon opin omantunnon asiat ovat omantunnonasioita vilpittömässä uskossa. >Sillä pelastuvia on toisenlaisenkin tiedonkin valossa, ei kaikki erimielisyys ole pelastusoppia, mutta jos ihmisellä on korkea tieto ja omatunto tähän sidottu tekee ihminen syntiä vaihtaessaan sen pois, -mutta sama asia ei välttämättä ole toiselle ihmiselle syntiä.
        Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa, ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa.


        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Luettuon
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Niin kuin olen sanonut useasti täällä jokaisen pitää itse per/ nuppi just precis sillä hetkellä arvostella ja analysoida sellaisen kirjoituksen sisältöä mitä sanotaan profetian sanaksi, tai mitä ihmiset muutoin kirjoittavat tällä metodilla: 1 Tess 5:19-23.
        Jokainen professionaalisen tiedon haltija, jokainen tavallinen porkkananviljelijä on käytettävä tuota samaa metodia oheisten Raamatun jakeiden mukaan.

        Ellen G Whitea ei kukaan uskossa seuraa, vaan kirjoituksia arvostellaan. Näin tekee jokainen teologisen tiedekunnan mies ja jokainen porkkananviljelijä.

        Ellen G White palveli aikansa seurakuntaa, mutta hänen sanoissaan voi löytää arvokasta ajan loppuun saakka. Hän oli hyvä Raamatun opettaja. Hän korotti ja seurasi Jeesusta Kristusta ja vaati muitakin niin tekemään -ei ihmiseen koskaan katsomaan. Lue jae 23 myös hyvin.
        Pitää tuntea Raamattu ensin hyvin ennen kuin lukee Ellen G Whiten kirjoituksia, ja hänen kirjojaan on täytyy lukea soveltaen sillä kielellinen muutos, sekä tapahtumakulttuurin muutos on niin erilainen ajassa. Raamattu ei miksikään muutu, eikä ihmisten synnitkään.
        Ellen G Whiten kirjat on pakko soveltaa tällä tavalla, niin kielellisen asun kuin aikansa tasalle mikä on tarvetta. Evankeliumin työn menetelmät ovat muuttuneet.
        > Mutta Raamatun opetukseen pitää huomio kiinnittää- ja on paljon ajatonta tässä suhteessa, ja ymmärtää se että hengellisen kirjailijan vain harvempi sana on profetian sanaksi ajateltavaa. Hänen profetian lahjan palvelu 1 Kor 12:10, Apt 21:9 oli pääasiassa oman aikansa seurakunnan palvelua -niihin tarpeisiin.
        > On paljon kuitenkin sellaista arvokasta mikä on hienoa ajan loppuun saakka. Pitää osata lukea eikä luulla ihmistä Jeesukseksi ja ihmisen jokaista sanaa uskon pelastuksen ehdoiksi, ja ymmärtää että Jeesus Kristus on A ja O (Ilm 1:7-8, Hebr 10.12-18)
        ja että synnit eivät muutu miksikään Jaak 1:25, 2:10 (8-13) Että Raamattu on Jumalan sanan auktoriteetti johon kaikki pitää verrata, ja sama laki on Jumalan valtakunnan perustuslaki kaikessa ajassa; 2 Moos 20, 5 Moos 5, löytyy käskyt. Lain yhteenveto on; Matt 22:36-40.
        Ellen G White teki paljon arvokkaita asioita selväksi opetuksellaan.
        Häntä jos arvostelee, pitää ottaa Raamatun teksti millä arvostelee, ei yksittäisten teologien tilannekohtaisia ilmaisuja taikka -terminologiaa.

        Ellen G Whiten sanoissa on toki jumalallista ilmoitusta ja sanansaattamista, mutta nk. sanoin sellaista on harvemmat sanat ja koskivat etupäässä aikansa uskonpuhdistusliikettä. >Mutta jokunen arvokas harva sana on arvokas jumalallinen ilmoitus miljoonien mielestä jotka ovat hyvin hänen kirjoituksiaan tutkineet.
        Profetian lahja on yksi todellinen armolahja ja Raamatullinen totuus. Ei se mikään ihme ole jos historiassa on sellainen lahja esiintynyt. Ei kaikki profetian palvelu ole Raamattuun kirjattu sillä uusia mooseksia ei kuitenkaan joka oksalla kasvanut, vrt. Apt 21:9, 1 Kor 12:10 1 Tess 5:19-23.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Ai että "ei Ellen Whitea kukaan uskossa seuraa"? Lue viime päivien ketju "Löytyykö adventtikirkosta aviopuolisoa..." , niin kyllä siellä yksi fanaatikkopastori nimenomaan SEURAA Ellen Whiten kirjoituksia uskon ohjeena. Ja tämä "yli sen, mitä on kirjoitettu (Raamatussa)".


      • OnHeilläOn
        Enpä.usko kirjoitti:

        Yksi asia vaan - miksi muutamat jatkavat turhan selittämistä aivan kuin heillä olisi parempi totuus..... sillä heillä EI ole .. ja miksi sellaiset ihmiset puhuvat MUISTA ja muiden opeista mutta eivät koskaan omastaan. Maailman helpointa on puhua mitä sattuu ja etenkin muista. Vaikeampaa puhua omista ajatuksistaan ja varsinkin jos sellaisia ei ole ..
        Enpä usko että yksikään näistä Ellen Whiten kriitikoista voi lyödä rintaansa ja sanoa olevansa parempi kuin hän…

        Paras ja ainoa TOTUUS on Jeesus Kristus itse. Tässä mielessä voin myöntää, että kristityillä on 'parempi totuus' kuin adventisteilla Elleninsä "jatkuvana valon ja totuuden lähteenä".


      • Korkeuseipelasta
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Pitää varata aikaa asioiden kirkastumiseen. Hyvin harvoin isot asiat valkenevat siinä paikassa, vaan usein pitkällisen prosessin tuloksena. Siksi on hyvä olla loukkaantumatta.
        Teologian maisterit jotka ovat väitelleitä omaavat omalla sektorillaan asiantuntemuksessaan kaiken mikä on mahdollista tiedossa, -ja/tai osaavat hakea tietoa- ajatella itse ja tehdä itse tutkimusta.

        Voisi löytyä parempia sanamuotoja kirkon perusoppien kohtien muovailussa sellaiseen muotoon että ne eivät liikaa ihmetyttäisi kulkijaa.

        Tämä kohta voisi muotoilla niin että ilmoitus on hiukan ehdollista sellaisessa metodissa ettei tulisi kuvaa ja käsitystä että jonkun jokainen sana voisi olla profetian ilmoitusta.
        Toinen kohta mitä muotoilisin toisin on Jumalan kansan jäännökseen kuuluminen sellaisessa metodissa että kirkon opin omantunnon asiat ovat omantunnonasioita vilpittömässä uskossa. >Sillä pelastuvia on toisenlaisenkin tiedonkin valossa, ei kaikki erimielisyys ole pelastusoppia, mutta jos ihmisellä on korkea tieto ja omatunto tähän sidottu tekee ihminen syntiä vaihtaessaan sen pois, -mutta sama asia ei välttämättä ole toiselle ihmiselle syntiä.
        Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa, ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa.


        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        Adventismin opettama "korkea teologia" - mitä se hyödyttää ketään, kun se on vastoin Jumalan sanaa???


      • Exadventistiparka
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Pitää varata aikaa asioiden kirkastumiseen. Hyvin harvoin isot asiat valkenevat siinä paikassa, vaan usein pitkällisen prosessin tuloksena. Siksi on hyvä olla loukkaantumatta.
        Teologian maisterit jotka ovat väitelleitä omaavat omalla sektorillaan asiantuntemuksessaan kaiken mikä on mahdollista tiedossa, -ja/tai osaavat hakea tietoa- ajatella itse ja tehdä itse tutkimusta.

        Voisi löytyä parempia sanamuotoja kirkon perusoppien kohtien muovailussa sellaiseen muotoon että ne eivät liikaa ihmetyttäisi kulkijaa.

        Tämä kohta voisi muotoilla niin että ilmoitus on hiukan ehdollista sellaisessa metodissa ettei tulisi kuvaa ja käsitystä että jonkun jokainen sana voisi olla profetian ilmoitusta.
        Toinen kohta mitä muotoilisin toisin on Jumalan kansan jäännökseen kuuluminen sellaisessa metodissa että kirkon opin omantunnon asiat ovat omantunnonasioita vilpittömässä uskossa. >Sillä pelastuvia on toisenlaisenkin tiedonkin valossa, ei kaikki erimielisyys ole pelastusoppia, mutta jos ihmisellä on korkea tieto ja omatunto tähän sidottu tekee ihminen syntiä vaihtaessaan sen pois, -mutta sama asia ei välttämättä ole toiselle ihmiselle syntiä.
        Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa, ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa.


        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        "Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa,..."

        Siinähän se ongelma onkin. Juuri omantunnon muovaamisestahan on kysymys, kun joku tekee terroristihyökkäyksen jossa kuolee kymmeniä, satoja tai tuhansia... koska heidän omaatuntoaan on muokannut jokin muu kuin Raamatun pyhä ilmoitus.

        En ymmärrä, miten voit käsittää hyväksi asiaksi sen, että omaatuntoamme muovaisi mikään muu kuin Raamattu ja YKSIN Raamattu, sekä Pyhän Hengen ITSENSÄ MEISSÄ SUORAAN tekemä työ.

        "... ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa."
        Aivan. Sehän se ongelma onkin, että kun jokin seurakunta sanoo heillä olevan jotakin "erinomaista", "parempaa" tai "lopun ajan ainoa oikea sanoma" tai jotakin muuta täysin puutaheinää, vilpittömät uskovat kuvittelevat että se "uusi sanoma" olisi oikotie "onneen" ilman että heidän itsensä pitää kuulla Pyhää Henkeä ja Raamatun ilmoitusta.
        MUTTA EI OLE MITÄÄN UUTTA SANOMAA !
        Raamattu selkeästi sanoo, että meille on jo kohta 2000 vuotta sitten annettu kaikki mikä elämään tai jumalisuuteen tarvitaan.
        1 Joh 2:27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, JA TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."


      • pyhpyh

        Väittees on pahan hengen sumentaman hourailijan väite.


      • pyhpyh
        OleHyväLueSieltä kirjoitti:

        Kyse ei ole "parempana" olosta, kyse on siitä, turvaudutaanko vain Raamattuun (joka ON ainoa oppi,), vai otetaanko rinnalle kuviteltuna " jumalallisena ilmoituksena" jonkun ihmisen harhanäyt. Tämän näkee adventismin kohdalla siitä, että kun Raamattu "pettää" (eli ei tue adventismin väittämiä), niin pöytään löydään viimeisenä valttina Ellenin kirjoitusten kortti.
        Aivan oiva esimerkki tästä on viime päivinä rinnakkaisketjussa käyty avioliittoon vihkimistä koskeva keskustelu: kun fanaatikkoteologilta T.F. raamatulliset argumentit loppuivat, hän vetosi enää vain seurakuntakäsikirjaan ja siihen, että Ellen on "jumalallinen sanansaattaja" ja on sanonut sitä ja tätä.

        Tämän selvempää todistetta Raamatun pienemmästä arvovallasta adventismissa ei voi enää ollakaan.

        HÖPÖNLÖPÖN!


      • pyhpyh
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa,..."

        Siinähän se ongelma onkin. Juuri omantunnon muovaamisestahan on kysymys, kun joku tekee terroristihyökkäyksen jossa kuolee kymmeniä, satoja tai tuhansia... koska heidän omaatuntoaan on muokannut jokin muu kuin Raamatun pyhä ilmoitus.

        En ymmärrä, miten voit käsittää hyväksi asiaksi sen, että omaatuntoamme muovaisi mikään muu kuin Raamattu ja YKSIN Raamattu, sekä Pyhän Hengen ITSENSÄ MEISSÄ SUORAAN tekemä työ.

        "... ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa."
        Aivan. Sehän se ongelma onkin, että kun jokin seurakunta sanoo heillä olevan jotakin "erinomaista", "parempaa" tai "lopun ajan ainoa oikea sanoma" tai jotakin muuta täysin puutaheinää, vilpittömät uskovat kuvittelevat että se "uusi sanoma" olisi oikotie "onneen" ilman että heidän itsensä pitää kuulla Pyhää Henkeä ja Raamatun ilmoitusta.
        MUTTA EI OLE MITÄÄN UUTTA SANOMAA !
        Raamattu selkeästi sanoo, että meille on jo kohta 2000 vuotta sitten annettu kaikki mikä elämään tai jumalisuuteen tarvitaan.
        1 Joh 2:27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, JA TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."

        Vaan te ette seuraa Raamattua, vaikka kuinka väitätte muuta.


      • pyhpyh
        OleHyväLueSieltä kirjoitti:

        Kyse ei ole "parempana" olosta, kyse on siitä, turvaudutaanko vain Raamattuun (joka ON ainoa oppi,), vai otetaanko rinnalle kuviteltuna " jumalallisena ilmoituksena" jonkun ihmisen harhanäyt. Tämän näkee adventismin kohdalla siitä, että kun Raamattu "pettää" (eli ei tue adventismin väittämiä), niin pöytään löydään viimeisenä valttina Ellenin kirjoitusten kortti.
        Aivan oiva esimerkki tästä on viime päivinä rinnakkaisketjussa käyty avioliittoon vihkimistä koskeva keskustelu: kun fanaatikkoteologilta T.F. raamatulliset argumentit loppuivat, hän vetosi enää vain seurakuntakäsikirjaan ja siihen, että Ellen on "jumalallinen sanansaattaja" ja on sanonut sitä ja tätä.

        Tämän selvempää todistetta Raamatun pienemmästä arvovallasta adventismissa ei voi enää ollakaan.

        RAAMATTU EI MISSÄÄN KÄSKY VIHKIMÄÄN BABYLONIN HUORAKIRKON JÄSENIÄ ADVENTTIKIRKON JÄSENEN KANSSA LIITTOON!!!!!!


      • Exadventistiparka kirjoitti:

        "Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa,..."

        Siinähän se ongelma onkin. Juuri omantunnon muovaamisestahan on kysymys, kun joku tekee terroristihyökkäyksen jossa kuolee kymmeniä, satoja tai tuhansia... koska heidän omaatuntoaan on muokannut jokin muu kuin Raamatun pyhä ilmoitus.

        En ymmärrä, miten voit käsittää hyväksi asiaksi sen, että omaatuntoamme muovaisi mikään muu kuin Raamattu ja YKSIN Raamattu, sekä Pyhän Hengen ITSENSÄ MEISSÄ SUORAAN tekemä työ.

        "... ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa."
        Aivan. Sehän se ongelma onkin, että kun jokin seurakunta sanoo heillä olevan jotakin "erinomaista", "parempaa" tai "lopun ajan ainoa oikea sanoma" tai jotakin muuta täysin puutaheinää, vilpittömät uskovat kuvittelevat että se "uusi sanoma" olisi oikotie "onneen" ilman että heidän itsensä pitää kuulla Pyhää Henkeä ja Raamatun ilmoitusta.
        MUTTA EI OLE MITÄÄN UUTTA SANOMAA !
        Raamattu selkeästi sanoo, että meille on jo kohta 2000 vuotta sitten annettu kaikki mikä elämään tai jumalisuuteen tarvitaan.
        1 Joh 2:27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, JA TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."

        Hei!


        Kirkon tehtävä on pyrkiä ohjaamaan oikeaan tietenkin. Kirkko ei määrää eikä pakota kenenkään omantunnon kysymyksiä kuitenkaan.
        Kirkko toivoo että ihmiset muodostavat itse omat omantunnon kysymyksensä, mutta ohjaa oikeaan. Näin on oikein, 1 Tim 3:15.

        Anna ajan kulua jos kärsit exänä olemisesta. Aikanaan voi olla uusia hetkiä.
        Ei pidä ottaa taakkaa ja ryhtyä siirtämään ja selittämään syyllisyyttä.
        Jumalan kanssa jää toiseksi niissä hommissa.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Pyhpyhsekoilee
        pyhpyh kirjoitti:

        RAAMATTU EI MISSÄÄN KÄSKY VIHKIMÄÄN BABYLONIN HUORAKIRKON JÄSENIÄ ADVENTTIKIRKON JÄSENEN KANSSA LIITTOON!!!!!!

        No eipä tietenkään, koska Raamattu ei kirjoita ADVENTISTEISTA yhtään mitään! Mutta Raamattu ei missään kohdin kiellä kahden elävässä uskossa olevan miehen ja naisen keskinäistä avioliittoa. Paitsi eronneilta, mutta se onkin jo toinen teema.


      • VarokaaAdventismia
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa,..."

        Siinähän se ongelma onkin. Juuri omantunnon muovaamisestahan on kysymys, kun joku tekee terroristihyökkäyksen jossa kuolee kymmeniä, satoja tai tuhansia... koska heidän omaatuntoaan on muokannut jokin muu kuin Raamatun pyhä ilmoitus.

        En ymmärrä, miten voit käsittää hyväksi asiaksi sen, että omaatuntoamme muovaisi mikään muu kuin Raamattu ja YKSIN Raamattu, sekä Pyhän Hengen ITSENSÄ MEISSÄ SUORAAN tekemä työ.

        "... ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa."
        Aivan. Sehän se ongelma onkin, että kun jokin seurakunta sanoo heillä olevan jotakin "erinomaista", "parempaa" tai "lopun ajan ainoa oikea sanoma" tai jotakin muuta täysin puutaheinää, vilpittömät uskovat kuvittelevat että se "uusi sanoma" olisi oikotie "onneen" ilman että heidän itsensä pitää kuulla Pyhää Henkeä ja Raamatun ilmoitusta.
        MUTTA EI OLE MITÄÄN UUTTA SANOMAA !
        Raamattu selkeästi sanoo, että meille on jo kohta 2000 vuotta sitten annettu kaikki mikä elämään tai jumalisuuteen tarvitaan.
        1 Joh 2:27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, JA TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."

        Tämähän se on se ydin. Adventismi väittää omistavansa jonkinlaisen "adventtisanoman" t. "adventtitotuuden" (jota siis kristityillä ei ole, mutta joka heidän on otettava vastaan, tai muuten käy huonosti). Ja että heillä olisi "erityistehtävä" julistaa tätä ympäriinsä, myös eri seurakuntien uskoville ja saada nämä liittymään "adventtikansaan".

        Nämä nimikkeet eivät esiinny Raamatussa ja niinpä ne ovatkin vain kiertoilmaisu adventismin umpiänkyräiselle teologialle. Kristityille riittää Raamatun sanoma ja Raamatun Totuus vallan mainiosti. Ilmestyskirjahan nimenomaan ilmoittaa, että mitään ei Raamattuun saa lisätä! Adventistit ohittavat tämän raamatunkohdan kuin sitä ei siellä olisikaan. Ja kuinka on sen Raamatun sanan kanssa, jossa sanotaan: "Ei yli sen mitä on kirjoitettu." Siis Raamatussa kirjoitettu.

        Timo Flink on täälläkin kirjoittanut, että ken ei "adventtitotuutta" ota vastaan, sille on Jeesus muka sanova: "Menkää pois, en tunne teitä!" Mielenkiintoista vaan, ettei tuossa kohdin Raamatussa -kuten ei missään muussakaan kohdin - lue adventisteista mitään, ei yhtään mitään...


      • VarokaaAdventismia kirjoitti:

        Tämähän se on se ydin. Adventismi väittää omistavansa jonkinlaisen "adventtisanoman" t. "adventtitotuuden" (jota siis kristityillä ei ole, mutta joka heidän on otettava vastaan, tai muuten käy huonosti). Ja että heillä olisi "erityistehtävä" julistaa tätä ympäriinsä, myös eri seurakuntien uskoville ja saada nämä liittymään "adventtikansaan".

        Nämä nimikkeet eivät esiinny Raamatussa ja niinpä ne ovatkin vain kiertoilmaisu adventismin umpiänkyräiselle teologialle. Kristityille riittää Raamatun sanoma ja Raamatun Totuus vallan mainiosti. Ilmestyskirjahan nimenomaan ilmoittaa, että mitään ei Raamattuun saa lisätä! Adventistit ohittavat tämän raamatunkohdan kuin sitä ei siellä olisikaan. Ja kuinka on sen Raamatun sanan kanssa, jossa sanotaan: "Ei yli sen mitä on kirjoitettu." Siis Raamatussa kirjoitettu.

        Timo Flink on täälläkin kirjoittanut, että ken ei "adventtitotuutta" ota vastaan, sille on Jeesus muka sanova: "Menkää pois, en tunne teitä!" Mielenkiintoista vaan, ettei tuossa kohdin Raamatussa -kuten ei missään muussakaan kohdin - lue adventisteista mitään, ei yhtään mitään...

        Hei!

        Voi höpönassuja!

        - Kuule, adventus lat. = Jeesuksen tulo= adventti.
        Adventtiliike on syntynyt Ilm 14.6-13 missiossa Jeesus Kristus evankeliumin merkeissä ajatuksena jatkaa niistä perinteistä mihin alkuseurakunta jäi ennen pitkää aikakautta alkuseurtakunnan jälkeen.

        Sinunkaan sanoja ei Raamatussa ole eli ei Raamattuun maailman jokaista sanaa ole kirjattu. Raamatussa on pelastusoppi- Jeesus Kristus ja pitkät historiat Jeesus metodissa aikojen alusta alkaen; Kol 1:12-20.

        Totuus Jeesuksesta on otettava vastaan tottakai, ei ole muuta tietä. Joh 14:1-6, 3:16, Ilm 1:7-8, Ef 2:7-9, mm.


        Raamatussa on oppi pelastuksesta/ Jeesuksesta. Tiedossa voi kasvaa vapaasti omantunon asioissa aina.

        Älkää takertuko niin hanakasti yhden ihmisen tilannekohtaiseen termionologiaan.
        Sellaiseen ei saa uskossa kompastua eikä ihmiseen katsoa liikaa. Toki oppineet tietävät mutta ovat toisinaan kovin lyhytsanaisia kiireissään ja siksi ei saa tehdä liikoja johtopäätöksiä muutamista tilannekohtaisista sanoista missä ei ole itse valmis uskossa kasvamaan, ei kirkon papit paapimaan jokaisen mielihalua voi tulla. Heillä on vakaumus ja kirkko seisoo tukevasti Kristus kalliolla eikä hievahdakaan siitä maailman synnin hyväksi koskaan. Uskon omantunnon asioissa voi edistyä vapaasti ja kannattaa mennä sielt¨kynnyksien yli mistä pääsee ja jättää vaikeimpia asioita joiden aika odottaa valkenemistaan omana aikanaan. Uskossakin mennään järjestyksessä, ei aloiteta tiedossa huipulta. Linnunmaitoa ensin ja vasta sitten voipaketteja.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • voi-voi-voi
        OnHeilläOn kirjoitti:

        Paras ja ainoa TOTUUS on Jeesus Kristus itse. Tässä mielessä voin myöntää, että kristityillä on 'parempi totuus' kuin adventisteilla Elleninsä "jatkuvana valon ja totuuden lähteenä".

        Kristityt ? tarkoitatko kristityillä sellaisia uskovia jotka uskovat että Kaikkivaltias Luoja loi ensin elämää ja kiduttaa sitä sitten siellä kuvitellun helvetin ikuisessa tulijärvessä?

        JOS tarkoitit sellaisia uskovia niin sanon vain että huih huh -- kauhistuttvia syytöksiä Jumalaa kohtaan (on minusta jopa pahempia syytöksiä kuin ateistien Jumalan pilkka) ja TE? olette opettamassa adventisteja samaan luuloon ??!! elitätte kuinka väärässä he ovat ja kuinka oikeassa te muka olette oikeassa.
        Sanon suoraan: Jos joku on sokea niin se on "ikuiseen piinaan uskoja" - sen suurempaa sokeutta tuskin maailmasta löytyy. Juostaan silmät ummessa muita parjaten ja ollaan olevinaan .. voi voi .. ja vielä kerra voi ..


      • OnHeilläOn
        voi-voi-voi kirjoitti:

        Kristityt ? tarkoitatko kristityillä sellaisia uskovia jotka uskovat että Kaikkivaltias Luoja loi ensin elämää ja kiduttaa sitä sitten siellä kuvitellun helvetin ikuisessa tulijärvessä?

        JOS tarkoitit sellaisia uskovia niin sanon vain että huih huh -- kauhistuttvia syytöksiä Jumalaa kohtaan (on minusta jopa pahempia syytöksiä kuin ateistien Jumalan pilkka) ja TE? olette opettamassa adventisteja samaan luuloon ??!! elitätte kuinka väärässä he ovat ja kuinka oikeassa te muka olette oikeassa.
        Sanon suoraan: Jos joku on sokea niin se on "ikuiseen piinaan uskoja" - sen suurempaa sokeutta tuskin maailmasta löytyy. Juostaan silmät ummessa muita parjaten ja ollaan olevinaan .. voi voi .. ja vielä kerra voi ..

        Lyhyt vastaus: En tarkoita.
        Kristitty on se, joka on ottanut Jeesuksen henkilökohtaiseksi Vapahtajakseen ja saanut syntinsä anteeksi Golgatan sovintoveressä. Jeesuksen uhrin ansiosta kristityllä on pääsy iankaikkiseen elämään eikä hänen ajatuksensa kierrä rinkiä lyhyemmän tai pitemmän piinan (kadotuksen) ympärillä. Kristityn matkan määrä on Taivaan koti ja katse on sinne. Koska näin on, ei kristitty "juokse silmät ummessa", joten voit lopettaa voihkimisesi.


      • VarokaaAdventismia
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Voi höpönassuja!

        - Kuule, adventus lat. = Jeesuksen tulo= adventti.
        Adventtiliike on syntynyt Ilm 14.6-13 missiossa Jeesus Kristus evankeliumin merkeissä ajatuksena jatkaa niistä perinteistä mihin alkuseurakunta jäi ennen pitkää aikakautta alkuseurtakunnan jälkeen.

        Sinunkaan sanoja ei Raamatussa ole eli ei Raamattuun maailman jokaista sanaa ole kirjattu. Raamatussa on pelastusoppi- Jeesus Kristus ja pitkät historiat Jeesus metodissa aikojen alusta alkaen; Kol 1:12-20.

        Totuus Jeesuksesta on otettava vastaan tottakai, ei ole muuta tietä. Joh 14:1-6, 3:16, Ilm 1:7-8, Ef 2:7-9, mm.


        Raamatussa on oppi pelastuksesta/ Jeesuksesta. Tiedossa voi kasvaa vapaasti omantunon asioissa aina.

        Älkää takertuko niin hanakasti yhden ihmisen tilannekohtaiseen termionologiaan.
        Sellaiseen ei saa uskossa kompastua eikä ihmiseen katsoa liikaa. Toki oppineet tietävät mutta ovat toisinaan kovin lyhytsanaisia kiireissään ja siksi ei saa tehdä liikoja johtopäätöksiä muutamista tilannekohtaisista sanoista missä ei ole itse valmis uskossa kasvamaan, ei kirkon papit paapimaan jokaisen mielihalua voi tulla. Heillä on vakaumus ja kirkko seisoo tukevasti Kristus kalliolla eikä hievahdakaan siitä maailman synnin hyväksi koskaan. Uskon omantunnon asioissa voi edistyä vapaasti ja kannattaa mennä sielt¨kynnyksien yli mistä pääsee ja jättää vaikeimpia asioita joiden aika odottaa valkenemistaan omana aikanaan. Uskossakin mennään järjestyksessä, ei aloiteta tiedossa huipulta. Linnunmaitoa ensin ja vasta sitten voipaketteja.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jari, mitä tarkoitat "yhden ihmisen tilannekohtaisella terminologialla"? Käsitteet "adventtitotuus" ja "adventtisanoma" sekä "liittyminen adventtikansaan" ovat adventismissa yleisessä käytössä olevia termejä eivätkä suinkaan mitään "yhden ihmisen tilannekohtaisia" sanaluomuksia.

        Erotuksena kristikuntaan adventismi on luonut oman teologiansa omine termeineen. Raamattu todistaa, että on olemassa vain YKSI, kaikille riittävä ja täydellinen Totuus ja hän on Jeesus Kristus. Raamatun sanoma on evankeliumin sanoma. Ja jokainen uskova kuuluu Jumalan perheeseen, kansaan. Adventismi lisää sanojen eteen oman nimikkeensä ja korostaa sillä a) muuta totuutta, joka on "enemmän" kuin Jeesus b) adventismin teologiaa erityisenä "sanomana" c) itseään "valittuna pyhänä jäännöskansana", johon muidenkin seurakuntien kristittyjen pitäisi liittyä, koska vain adventismi on ainoa "oikea " tapa uskoa.


      • VarokaaAdventismia kirjoitti:

        Jari, mitä tarkoitat "yhden ihmisen tilannekohtaisella terminologialla"? Käsitteet "adventtitotuus" ja "adventtisanoma" sekä "liittyminen adventtikansaan" ovat adventismissa yleisessä käytössä olevia termejä eivätkä suinkaan mitään "yhden ihmisen tilannekohtaisia" sanaluomuksia.

        Erotuksena kristikuntaan adventismi on luonut oman teologiansa omine termeineen. Raamattu todistaa, että on olemassa vain YKSI, kaikille riittävä ja täydellinen Totuus ja hän on Jeesus Kristus. Raamatun sanoma on evankeliumin sanoma. Ja jokainen uskova kuuluu Jumalan perheeseen, kansaan. Adventismi lisää sanojen eteen oman nimikkeensä ja korostaa sillä a) muuta totuutta, joka on "enemmän" kuin Jeesus b) adventismin teologiaa erityisenä "sanomana" c) itseään "valittuna pyhänä jäännöskansana", johon muidenkin seurakuntien kristittyjen pitäisi liittyä, koska vain adventismi on ainoa "oikea " tapa uskoa.

        Hei!

        Joo hei, älä minua viitsi noin tyhmänä pitää.

        Mutta viestin lähettäjän on ajateltava viestin vastaanottajaa, ja vastaanottajan kypsyyttä ja kykyä ymmärtää omaa termilogiaa.

        Kukaan ei voi vaatia jokaisen adjektiivi/substantiivi/verbin/ pakonomaista käyttöä vaan Suomenkieli tarjoaa paljon adjektiivbeja, verbejä, substantiiveja, ns. synonyymejä joita voi jokainen mielellään käyttää.

        Ketään ei voi sitoa termonologiaan pelastuksen ehtona.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        Kurpan torpasta
        ingen pastori


      • uskoako
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Kirkon opettama korkea teologia muovaa omaatuntoa,..."

        Siinähän se ongelma onkin. Juuri omantunnon muovaamisestahan on kysymys, kun joku tekee terroristihyökkäyksen jossa kuolee kymmeniä, satoja tai tuhansia... koska heidän omaatuntoaan on muokannut jokin muu kuin Raamatun pyhä ilmoitus.

        En ymmärrä, miten voit käsittää hyväksi asiaksi sen, että omaatuntoamme muovaisi mikään muu kuin Raamattu ja YKSIN Raamattu, sekä Pyhän Hengen ITSENSÄ MEISSÄ SUORAAN tekemä työ.

        "... ja maailamassa on vilpittömässä uskossa ihmisiä joilla ei ole ollut aikaa istua koko elämää nenä kiinni kirjoissa."
        Aivan. Sehän se ongelma onkin, että kun jokin seurakunta sanoo heillä olevan jotakin "erinomaista", "parempaa" tai "lopun ajan ainoa oikea sanoma" tai jotakin muuta täysin puutaheinää, vilpittömät uskovat kuvittelevat että se "uusi sanoma" olisi oikotie "onneen" ilman että heidän itsensä pitää kuulla Pyhää Henkeä ja Raamatun ilmoitusta.
        MUTTA EI OLE MITÄÄN UUTTA SANOMAA !
        Raamattu selkeästi sanoo, että meille on jo kohta 2000 vuotta sitten annettu kaikki mikä elämään tai jumalisuuteen tarvitaan.
        1 Joh 2:27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, JA TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."

        Niin ja nimenomaan Raamattu käskee ottaa hengiltä milloin kenetkin.. Miksi suomalaisen tulisi seurata jonkin juutalaisen miehen oppeja? Tulisiko kenties muuttaa israeliin,kuten muutamat höyrypäät ovat tehneet? En kysy siis pilkatakseni,vaan saadakseni vastauksen suomalaisilta uskovilta tähän. Kokouksissa kun tunnetusti ei suvvaita omaa ajattelua laisinkaan,varsinkaan jos se ei ole kritiikitöntä opetusta ja pastoria kohtaan.


    • eiellensaduille

      Kukaan ei jaksa lukea sun tarinoita Jari Laurila.
      Riittää kun näkee nimimerkin,niin hyppään yli.

      • Hei!

        Ihan kiva asia että hyppäät yli. En kiipeä hirteen sen vuoksi ollenkaan.

        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • BraJari

        Minä luen aina mitä Jari kirjoittelee... Paljon asiaa ... tai sattaisko että paljon paljon paljon asiaa..


      • Montaonriviä
        BraJari kirjoitti:

        Minä luen aina mitä Jari kirjoittelee... Paljon asiaa ... tai sattaisko että paljon paljon paljon asiaa..

        Paljon, paljon, paljon.... Mutta että asiaa?


      • MikäOlennaista

        Paljon, paljon, usein liian paljon...ja valitettavasti vielä asian vierestä...


      • Hei!

        Se on hienoa että osaa sosiaalisilla foorumeilla olla niin että viihtyy. Näin on tarkoituskin.
        Kiva.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • Kohtalona.SPA

      Ei se ylihyppääminen ole mitään uutta Jarille. Adventtikirkon palkolliset ovat Jarin yli hyppiessään myös samalla talloneet Kurpan sepän poikaa noin ihan tarkoituksella päin näköä.

      • Hei!

        Kirkon työntekijöillä on omat vaikuttimet ja omat lehmät ojassa. Minulla ei ole tietoa näiden toimista eikä puheista. Olen uupumuksen vuoksi jättänyt hengelliset maallikkovastuuni kesäkuun alussa 2006 kannettuani vastuutani 100% joka päivä siihen saakka.
        Uupumus vie vuosikymmenen toipua jos ajatellaan että voisi ajatella paluuta entiseen, ja siltikin on muutosta tehtävä tavallisesti ettei tulisi uudelleen samaa brobleemaa. Ihminen toteaa itse omat virheensäkin aina sitten ensin.

        Minä en ole ainokaisenakaan päivänä päättänyt uskostani luopua. Raamatun Jeesus Kristus uskonnon missio on ykkösarvo edelleenkin elämässäni.

        Minä en ole puhunut srk- kirkkolaisten yksityisasioita enkä ko. ihmisten suhteista toimielimiinsä koskaan missään sillä yhdistyksien sisäiset asiat eivät ole joka paikkaan kuuluvia, ja en ole palkkahenkilöstöä vaan vapaaehtoisessa harrastus-yhdistystoiminnassa korkeintaan ollut ilman irtisanomisaikoja. Erilaiset harrastus-yhdistykset kuuluvat suomalaiseen elintapaan ja kulttuuriin.

        Seurakuntayhdistyksen toiminta on asianmukainen, tarkoituksenmukainen, hyvä ja oikein asiaan kuuluvaa. En ole kirkon vihollinen mutta en jaksanut enää jatkaa palvelussa ja toiminnassa rehkittyäni liikaa.
        Olen erossa vastuista ja jäsenyydestä vuosikaudet ollut eikä kukaan ole kaivannut, eikä kysellyt, mutta en vaadi harrastus-yhdistystoiminnan jäseniltä liikoja, ovat vastaavassa asemassa.
        Yksi ihminen oli yhteydessä vuosien jälkeen, ja oli iloinen asia.

        Joh 10:16.

        Matt 18:18 metodissa seurakunta voi vahvistaa vain sellaista mitä on yhdessä subjektin kanssa sovittu, ja minun kanssani ei ole sovittu muusta kuin vastuistani vapautta 2006 kesäkuun alussa. Minä en tiedä kenenkään puheista enkä toimista.
        Seurakunnan jäsenillä ja seurakunnalla, kirkolla ei ole itsenäistä toimivaltaa subjektia koskevissa asioissa, ja seurakunnan asioista voi päättää vain johtokunta. Esimiesasemassa ei yhdistystoiminnassa voi olla kukaan toiselle. Kirkon työntekijöillä on esimies kyllä tietenkin eli työnjohtaja palkkatyössään.
        - ;Minun toiminta on koskenut yhdistyksen vapaaehtoispalvelua harrastuspohjalla yhdistystoiminnassa. Sellaisiin kaikkeen tehtävään valitaan suorittajia 1-2 vuoden välein määräajaksi, sillä seurakuntayhdistykset toimivat juuri näin.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Vaikuttaajotutulta
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Kirkon työntekijöillä on omat vaikuttimet ja omat lehmät ojassa. Minulla ei ole tietoa näiden toimista eikä puheista. Olen uupumuksen vuoksi jättänyt hengelliset maallikkovastuuni kesäkuun alussa 2006 kannettuani vastuutani 100% joka päivä siihen saakka.
        Uupumus vie vuosikymmenen toipua jos ajatellaan että voisi ajatella paluuta entiseen, ja siltikin on muutosta tehtävä tavallisesti ettei tulisi uudelleen samaa brobleemaa. Ihminen toteaa itse omat virheensäkin aina sitten ensin.

        Minä en ole ainokaisenakaan päivänä päättänyt uskostani luopua. Raamatun Jeesus Kristus uskonnon missio on ykkösarvo edelleenkin elämässäni.

        Minä en ole puhunut srk- kirkkolaisten yksityisasioita enkä ko. ihmisten suhteista toimielimiinsä koskaan missään sillä yhdistyksien sisäiset asiat eivät ole joka paikkaan kuuluvia, ja en ole palkkahenkilöstöä vaan vapaaehtoisessa harrastus-yhdistystoiminnassa korkeintaan ollut ilman irtisanomisaikoja. Erilaiset harrastus-yhdistykset kuuluvat suomalaiseen elintapaan ja kulttuuriin.

        Seurakuntayhdistyksen toiminta on asianmukainen, tarkoituksenmukainen, hyvä ja oikein asiaan kuuluvaa. En ole kirkon vihollinen mutta en jaksanut enää jatkaa palvelussa ja toiminnassa rehkittyäni liikaa.
        Olen erossa vastuista ja jäsenyydestä vuosikaudet ollut eikä kukaan ole kaivannut, eikä kysellyt, mutta en vaadi harrastus-yhdistystoiminnan jäseniltä liikoja, ovat vastaavassa asemassa.
        Yksi ihminen oli yhteydessä vuosien jälkeen, ja oli iloinen asia.

        Joh 10:16.

        Matt 18:18 metodissa seurakunta voi vahvistaa vain sellaista mitä on yhdessä subjektin kanssa sovittu, ja minun kanssani ei ole sovittu muusta kuin vastuistani vapautta 2006 kesäkuun alussa. Minä en tiedä kenenkään puheista enkä toimista.
        Seurakunnan jäsenillä ja seurakunnalla, kirkolla ei ole itsenäistä toimivaltaa subjektia koskevissa asioissa, ja seurakunnan asioista voi päättää vain johtokunta. Esimiesasemassa ei yhdistystoiminnassa voi olla kukaan toiselle. Kirkon työntekijöillä on esimies kyllä tietenkin eli työnjohtaja palkkatyössään.
        - ;Minun toiminta on koskenut yhdistyksen vapaaehtoispalvelua harrastuspohjalla yhdistystoiminnassa. Sellaisiin kaikkeen tehtävään valitaan suorittajia 1-2 vuoden välein määräajaksi, sillä seurakuntayhdistykset toimivat juuri näin.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Tähän ei voi muuta sanoa kuin: eipä ole Jari sinullakaan mitään uutta auringon alla... Ainakin saavat lukijat näistä sinun uupuneista kirjoituksistasi aina uusia ja uusia dejà-vu-elämyksiä!


      • Vaikuttaajotutulta kirjoitti:

        Tähän ei voi muuta sanoa kuin: eipä ole Jari sinullakaan mitään uutta auringon alla... Ainakin saavat lukijat näistä sinun uupuneista kirjoituksistasi aina uusia ja uusia dejà-vu-elämyksiä!

        Hei-

        -Niin kun niitä aina joku jankkaa ja jankkaa mihin olen vastannut sadat kerrat.
        DejaVu

        Sitten on sellaisia Raamatun keskeisiä kysymyksiä ja joitakin keskeisiä ydinjakeita joita joudun toistamaan paljon ja ne ovatkin ulkomuistissa.
        On vaan niin että ne ovat muutamissa jakeissa tärkeät ydinasiat useat, ja ovatkin ulkomuistissa ko. Raamatunjakeet.
        Toisinaan tilannekohtaisesti katselen lisää jakeita asiayhteyksiin. Niitä on Raamatun marginaaleissa ja hakuteoksissa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Vaikuttaajotutulta
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-

        -Niin kun niitä aina joku jankkaa ja jankkaa mihin olen vastannut sadat kerrat.
        DejaVu

        Sitten on sellaisia Raamatun keskeisiä kysymyksiä ja joitakin keskeisiä ydinjakeita joita joudun toistamaan paljon ja ne ovatkin ulkomuistissa.
        On vaan niin että ne ovat muutamissa jakeissa tärkeät ydinasiat useat, ja ovatkin ulkomuistissa ko. Raamatunjakeet.
        Toisinaan tilannekohtaisesti katselen lisää jakeita asiayhteyksiin. Niitä on Raamatun marginaaleissa ja hakuteoksissa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Minä kylläkin tarkoitin kommentillani noita sinun uupumiskertomuksia ja selostuksiasi yhdistystoiminnasta ym. henk.koht. elämäsi vuosikymmenistä. Niistä kun olemme saaneet lukea RUNSAANpuoleisesti...


      • Vaikuttaajotutulta kirjoitti:

        Minä kylläkin tarkoitin kommentillani noita sinun uupumiskertomuksia ja selostuksiasi yhdistystoiminnasta ym. henk.koht. elämäsi vuosikymmenistä. Niistä kun olemme saaneet lukea RUNSAANpuoleisesti...

        Hei!

        Minäkin olen joutunut kuulemaaan niistä liikaa.
        Varmaan tässä syy, olen kyllästynyt niitä selittämään.

        Toivoisin myös että 1970-1980 lukunen nuoruuteni päivät olisivat jo myös asioita jotka monta vuosikymmentä vanhoina asioina pitää sivuuttaa.
        > On myöhäistä moralisoida minun 16-30 vuoden ikää ja kaikenlainen ruma nuoruuden harkitsemattomuus mahtuu 16-30 ikään ja ajoittuu kaikki mahdollinen 1970-1980 luvuille.
        > Minä olen olen nuoremmilleni aina vanhempi, en seksikumppani, olen 31-56 iässä kieltäytynyt kaikista lukuisista teinien ja nuorten aikuisten seksitarjoiluista joita molemmat sukupuolet nuoria ihmisiä minulle esitti, enkä ole puhunut sellaisista mitään kenestäkään. 1970-1980 luvulla olin itsekin nuori, ja omassa ikäluokassani, ja tuo aina on jo usean vuosikymmenen takana, ja en uskossa ollut silloin, enlä 20 vuoteen muistellut mitään, on turhaa niillä minua motalisoida vuosikymmeniä myöhemmin. Äkillisessä mielenhäiriössä tehtyjä tekoja ei voi seuraavana päivänäkään lain mukaan lailla rangaista koska niistä puuttuu teon harkinta ja teon suunnitelmallisuus. >Minä en ole syyllinen pian 30 vuotta vanhaan äkilliseen mielenhäiriöön varsinaan enää enkä seuraavana päivänä temppuun josta ei muistikuvia vuosikausiin, eikä sekunninkaan harkintaa.
        > En ole naitettavissa kolmansien ja neljänsien, jne persoonien henkikökohtaisten vaatimuksien mukaankaan koskaan

        Minun elämäntapojeni normeissa ei ole koskaan mitään vikaa ollut.
        Yksi rattijuoppous 1986, ja yksi sekoilu josta en muistanut 20 vuoteen mitään, eli ei vähääkään harkittua.

        Oloin hiukan hukassa kun työelämässä uupuminen oli tosiasia. Lääkäri antoi minulle sitten jotakin lääkettä joka ei sopinut alkoholin kanssa.
        Oli hiukan sitten kamalaa aikaa.

        Tuollaisista ei pidä enää minustakaan puhua. -Myös sellaisista mikä liittyy kaikeen siihen miten olin niiden kymmenien naisten kanssa joiden kanssa olin.

        Yksi kaveri makasi 1000 naista, kun isi sanoi että pitää naisten kanssa maata.
        Hän opiskeli muuten papiksi ja maksi tuhat naista.
        Minun kuusikymmentä ei ole mikään luku, mutta olinhan joidenkin kanssa vuoden ja 1,5 vuotta ja muitakin pidempiä aikoja, mutta en olkut 20 vuotiaana kypsä avioon.
        Vasta 30 vuotiaana koin ensimmäisen kerran että olisin kypsä ja halukas avioliittoon.
        Toisen kerran 48 vuotiaana.
        Mutta elämässä oli tasan 5-6 sellaista naista jotka olisin nainut heti pelkän rakastumisen vuoksi, niinhän useimmille käy nuorilla päivillä, mutta en koskaan naisia joihin rakastuin edes koskea.

        Vamhempi polvi ei sitten kai tätä ymmärtänyt, sillä minua vanhempi polvi kuuluu siihen suureen ikäluokkaan joka syntyi 8-10 lapsisiin perheisiin, ja näiden oli pakko lähteä kotoa sillä maatila elätti vain yhden jatkajan maatilan viljelyssä. Liekö paljonko sitten rakkaudesta kyse kun nämä 18-20 kesäiset olivat pakotettuja kylä- tai körttiseuralta löytämään puolison 18-20 vuotiaana, mutta siellä oli jokaisella sama ongelma ja asia hoitui. Jälleenrakentamisen Suomessa oli tälle sukupolvelle aina työtä ja näkivät parhaan elämän. Minun 1960 luvun lapsuudessani ei ollut mitään liikaa, se oli kaikilla niukkaa elämää, mutta mitään ei puuttunut. Aina oli ruokaa ja vaatteet ja omakotitalokin missä asua.

        Olen kirjoitellut sukuni hevosajokalujen rakentamisesta. Torppariaikana 1800 luvun kylmä ilmasto ilman lannoitteita pienillä torpparitiloilla ei elättänyt koko vuotta ketään, vaan viljaa piti kylään ostaa joka vuosi kaupungista. Kotitalouden keskitetyt viljaostokset synnyttivät Ilmajoen Nopankylään Suomen ensimmäisen osuuskaupan, ja myöhemmin Suomen ensimmäiset osuusmeijerit ja osuuspankin.
        Torpparilaisten oli pakko tehdä tehdä käsillään markkinoilla myytävää, ja minun isät rakensivat hevosajokaluja viiden sukupolven aikana alkaen 1794 syntyneestä Könnillä oppia saaneesta. Nämä tekivät torppaan 10-12 lasta ja raatoivat yötä päivää pajoissaan.
        Oli pakko, mutta he olivat ylpeitä rautataidoistaan ja ajokalujen raudoitus alkoi kun Könnillä loppui minun kantaisästä s.1821, -1840-1850 luvulla Suomen suurimmassa käsiteollisen ajokalujen rakentamisverkostossa. Kärryjä ja rekiä tehtiin eikä meinattu. Äitini isoisä ja isä valmistivat työkärryjä kokonaan kaiken itse, mitään ei vierailla teetetty, ja äitini kotitalon II- kerroksessa oli tasan yhdeksän lastenhuonetta.
        8-12 lapsisia perheitä ei nykyisin elätetä kuin nuukasti lapsilisien turvin.
        1860 luvun nälkävuosina ei kukaan kuollut nälkään aikakaan ajokalukylässä.
        -Kukaan ei armaassa Suomen maassa ei ole ajokalujen rakentajien jälkeläinen niin vahvasti kuin minä, sillä ei kukaan löydä isissä 5:ssä ja äidin isissä 2:ssa polvessa ajokalu-maatalousseppiä, som jag.

        Isoisäni näyttää mallia 77 vuotiaana noloommille, s. 1889 k. 1968;
        http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BABMv_Kw0To#t=2
        10 minuuttia

        Katso akat pyykillä; 7 minuuttia;
        https://youtu.be/Q2SXN8qY5uE

        Suomen suurin;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/2013/08/ilmajoki.html


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • OlemmeKyllästyneet
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        Minäkin olen joutunut kuulemaaan niistä liikaa.
        Varmaan tässä syy, olen kyllästynyt niitä selittämään.

        Toivoisin myös että 1970-1980 lukunen nuoruuteni päivät olisivat jo myös asioita jotka monta vuosikymmentä vanhoina asioina pitää sivuuttaa.
        > On myöhäistä moralisoida minun 16-30 vuoden ikää ja kaikenlainen ruma nuoruuden harkitsemattomuus mahtuu 16-30 ikään ja ajoittuu kaikki mahdollinen 1970-1980 luvuille.
        > Minä olen olen nuoremmilleni aina vanhempi, en seksikumppani, olen 31-56 iässä kieltäytynyt kaikista lukuisista teinien ja nuorten aikuisten seksitarjoiluista joita molemmat sukupuolet nuoria ihmisiä minulle esitti, enkä ole puhunut sellaisista mitään kenestäkään. 1970-1980 luvulla olin itsekin nuori, ja omassa ikäluokassani, ja tuo aina on jo usean vuosikymmenen takana, ja en uskossa ollut silloin, enlä 20 vuoteen muistellut mitään, on turhaa niillä minua motalisoida vuosikymmeniä myöhemmin. Äkillisessä mielenhäiriössä tehtyjä tekoja ei voi seuraavana päivänäkään lain mukaan lailla rangaista koska niistä puuttuu teon harkinta ja teon suunnitelmallisuus. >Minä en ole syyllinen pian 30 vuotta vanhaan äkilliseen mielenhäiriöön varsinaan enää enkä seuraavana päivänä temppuun josta ei muistikuvia vuosikausiin, eikä sekunninkaan harkintaa.
        > En ole naitettavissa kolmansien ja neljänsien, jne persoonien henkikökohtaisten vaatimuksien mukaankaan koskaan

        Minun elämäntapojeni normeissa ei ole koskaan mitään vikaa ollut.
        Yksi rattijuoppous 1986, ja yksi sekoilu josta en muistanut 20 vuoteen mitään, eli ei vähääkään harkittua.

        Oloin hiukan hukassa kun työelämässä uupuminen oli tosiasia. Lääkäri antoi minulle sitten jotakin lääkettä joka ei sopinut alkoholin kanssa.
        Oli hiukan sitten kamalaa aikaa.

        Tuollaisista ei pidä enää minustakaan puhua. -Myös sellaisista mikä liittyy kaikeen siihen miten olin niiden kymmenien naisten kanssa joiden kanssa olin.

        Yksi kaveri makasi 1000 naista, kun isi sanoi että pitää naisten kanssa maata.
        Hän opiskeli muuten papiksi ja maksi tuhat naista.
        Minun kuusikymmentä ei ole mikään luku, mutta olinhan joidenkin kanssa vuoden ja 1,5 vuotta ja muitakin pidempiä aikoja, mutta en olkut 20 vuotiaana kypsä avioon.
        Vasta 30 vuotiaana koin ensimmäisen kerran että olisin kypsä ja halukas avioliittoon.
        Toisen kerran 48 vuotiaana.
        Mutta elämässä oli tasan 5-6 sellaista naista jotka olisin nainut heti pelkän rakastumisen vuoksi, niinhän useimmille käy nuorilla päivillä, mutta en koskaan naisia joihin rakastuin edes koskea.

        Vamhempi polvi ei sitten kai tätä ymmärtänyt, sillä minua vanhempi polvi kuuluu siihen suureen ikäluokkaan joka syntyi 8-10 lapsisiin perheisiin, ja näiden oli pakko lähteä kotoa sillä maatila elätti vain yhden jatkajan maatilan viljelyssä. Liekö paljonko sitten rakkaudesta kyse kun nämä 18-20 kesäiset olivat pakotettuja kylä- tai körttiseuralta löytämään puolison 18-20 vuotiaana, mutta siellä oli jokaisella sama ongelma ja asia hoitui. Jälleenrakentamisen Suomessa oli tälle sukupolvelle aina työtä ja näkivät parhaan elämän. Minun 1960 luvun lapsuudessani ei ollut mitään liikaa, se oli kaikilla niukkaa elämää, mutta mitään ei puuttunut. Aina oli ruokaa ja vaatteet ja omakotitalokin missä asua.

        Olen kirjoitellut sukuni hevosajokalujen rakentamisesta. Torppariaikana 1800 luvun kylmä ilmasto ilman lannoitteita pienillä torpparitiloilla ei elättänyt koko vuotta ketään, vaan viljaa piti kylään ostaa joka vuosi kaupungista. Kotitalouden keskitetyt viljaostokset synnyttivät Ilmajoen Nopankylään Suomen ensimmäisen osuuskaupan, ja myöhemmin Suomen ensimmäiset osuusmeijerit ja osuuspankin.
        Torpparilaisten oli pakko tehdä tehdä käsillään markkinoilla myytävää, ja minun isät rakensivat hevosajokaluja viiden sukupolven aikana alkaen 1794 syntyneestä Könnillä oppia saaneesta. Nämä tekivät torppaan 10-12 lasta ja raatoivat yötä päivää pajoissaan.
        Oli pakko, mutta he olivat ylpeitä rautataidoistaan ja ajokalujen raudoitus alkoi kun Könnillä loppui minun kantaisästä s.1821, -1840-1850 luvulla Suomen suurimmassa käsiteollisen ajokalujen rakentamisverkostossa. Kärryjä ja rekiä tehtiin eikä meinattu. Äitini isoisä ja isä valmistivat työkärryjä kokonaan kaiken itse, mitään ei vierailla teetetty, ja äitini kotitalon II- kerroksessa oli tasan yhdeksän lastenhuonetta.
        8-12 lapsisia perheitä ei nykyisin elätetä kuin nuukasti lapsilisien turvin.
        1860 luvun nälkävuosina ei kukaan kuollut nälkään aikakaan ajokalukylässä.
        -Kukaan ei armaassa Suomen maassa ei ole ajokalujen rakentajien jälkeläinen niin vahvasti kuin minä, sillä ei kukaan löydä isissä 5:ssä ja äidin isissä 2:ssa polvessa ajokalu-maatalousseppiä, som jag.

        Isoisäni näyttää mallia 77 vuotiaana noloommille, s. 1889 k. 1968;
        http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BABMv_Kw0To#t=2
        10 minuuttia

        Katso akat pyykillä; 7 minuuttia;
        https://youtu.be/Q2SXN8qY5uE

        Suomen suurin;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/2013/08/ilmajoki.html


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jari, kukaan EI KUKAAn täällä ole kiinnostunut näistä sinun iänikuisista elämäsi ja naisten jutuista. Äläkä valita, että MUUT sinusta puhuisivat, itsehän kirjoitat liki joka päivä tänne näitä elämäsi tilityksiä. Mitä netällä palstalla tekevät?


      • OlemmeKyllästyneet kirjoitti:

        Jari, kukaan EI KUKAAn täällä ole kiinnostunut näistä sinun iänikuisista elämäsi ja naisten jutuista. Äläkä valita, että MUUT sinusta puhuisivat, itsehän kirjoitat liki joka päivä tänne näitä elämäsi tilityksiä. Mitä netällä palstalla tekevät?

        Hei!

        Sinähän olet kuin saunaseuralainen joka luulee syvällä syvällä rintaäänellä puhuvansa yksin koko yhdistyksen suulla, ja edustavansa yksin yli tuhannen ihmisen mielipidettä -ja vaatimusta.
        Voit sanoa oman mielipiteesi, -et tuhansien foorumilaisten suuta yrittää käyttää.

        Kiitos mielipiteestäsi- Minulla on tapana pikalukea ja osata arvioita itse mihin haluan vastata ja mitä haluan lukea enkä leikkiä siveyspoliisia nimimerkin takaa, -en ole tämän maan lakeja rikkonut. Olen tämän maan lakeja ja hallintokulttuuria rakastava mies.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • OlemmeKyllästyneet kirjoitti:

        Jari, kukaan EI KUKAAn täällä ole kiinnostunut näistä sinun iänikuisista elämäsi ja naisten jutuista. Äläkä valita, että MUUT sinusta puhuisivat, itsehän kirjoitat liki joka päivä tänne näitä elämäsi tilityksiä. Mitä netällä palstalla tekevät?

        Lisäys;

        Sinulla on ehkä se ongelma että Sinulla on niin hyvin että on akka ja kakarat ja tiiviit ja laajat suhde- ystäväverkostot, tai ukko ja kakarat, jne.
        Ei riitä sitten ymmärrys että sinkkuihmiset viihtyvät paljon foorumeilla ja rupattelevat kun minäkin olen ollut foorumilla jo vähintään 10 vuotta ja kirjoittanut tuhansia viestejä.
        Sinun pitää sitten kesken kaiken kiireittesi kun meinaa soppakattila kiehua yli hellalla rientää moralisoimaan ihmisiä joilla ei ole yhtä mahtavasti ja hienosti, ja nimimerkin takaa henkilökohtaisuuksia.

        Ehkäpä ongelmasi on näin vakavaa laatua, tai ehkä luulet yhdistystoiminnassa olevasi esimies suhteessa toiseen ihmiseen tasa-arvoisten ihmisten joukossa, ja kaipaat hirveesti sitten valtaa ja mahtavuutta.

        Minä olen huolehtinut ettei pelkät itsensä seurapiirissä viihdyttäjät saa minuun sellaista asemaa,.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • hehheee
        OlemmeKyllästyneet kirjoitti:

        Jari, kukaan EI KUKAAn täällä ole kiinnostunut näistä sinun iänikuisista elämäsi ja naisten jutuista. Äläkä valita, että MUUT sinusta puhuisivat, itsehän kirjoitat liki joka päivä tänne näitä elämäsi tilityksiä. Mitä netällä palstalla tekevät?

        No,kyllä minua kiinnosti ;b


      • hehheee kirjoitti:

        No,kyllä minua kiinnosti ;b

        Hei!

        Kiitos mielenkiinnosta. Olen pian 60 vuotias, ja toivon että minun viestini on siinäkin suhteessa mennyt perille että en ole syyllinen 2015 luvulla 1970-1980 lukujen nuoruuteni temppuihin enkä ole syyttänyt toistaiseksi ketään.
        Äkillinen mielenhäiriö josta ei muistikuvia ei ole laissa rangaistava teko seuraavana päivänäkään sillä sellaisessa on syyntakeettomuus eli ei sekuntiakaan harkintaa ja siksi ei lain mukaan seuraavana päivänäkään rangaistavaa. Sakkolapun kokoisesta nuorten sekoiluista ei pidä melkein 30 vuoden jälkeen puhua mitään, -näin on oikein.
        Minun nuoruustempuistani käsineet ihmiset ovat tänään vähintään 45 vuotiaita, ovat työurillaan elämässään ja parisuhteissaan naida napsuttavia pulskia ja potria hyvinvoivia ihmisiä. Kukaan ei ole haudassa eikä vammautunut eikä kärsinyt taloudellista vahinkoa minun nuoruuteni vuoksi ja nuoruuden komeuteni vuoksi.
        Olen tästä hyvilläni onnellinen ensimmäisenä asiana jos jostakin onnellinen olen.
        Minun nuoruuteni temput kaikenlainen mahdollinen ruma kuuluvat 1970-1980 lukujen aikaan, ja 16-30 vuoden ikääni, -yksikään nuoruustemppu ei mene 1990 luvun puolelle edes, ja en ole minkään sortin uskovainen ollut tuohon aikaan. Adventtiliikkeen olen tullut tuntemaan 1995-1996 alkaen ja jäsenyys joskus 2000 luvulla.

        Minä olen korkean moraalin mies ollut aina- Olen kieltäytynyt nuorten seksitarjoiluista aina 31-56 vuoden iässä, ja en ole kenenkään tarjoiluista sanaakaan puhunut koskaan.
        Molempia sukupuolia olisi tungeksinut kanssani sänkyyn tuossa issä, teini-ikäisiä ja nuoria. Olen niin komea ollut.
        Noin kymmenen vuotta suurempaa ikäeroa ei ole alle 31 vuoden iässäkään ollut.

        Kukaan ei ole vastuutta 26-40 vuotta vanhoista asioista tänään eikä pitkiin aikoihin.
        Mielenhäiriö esim. on seuraavana päivänäkin teko jota ei voi laissa rangaista.
        Minä olen unohtanut jokaisen kännisekoilut seuraavaksi päiväksi aina poikkeuksetta.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • erttkkl

      Raamattu on oikeassa! Raamattuun kannattaa luottaa! Raamattun on Jumalan Sanaa! Raamattu ilmoittaa Bible code'ssa:"Ellen White on väärä profeetta!"
      Voiko sitä pelastua väärän profeetan joukoissakin!?

      • älkää-tuomitko

        Voi sinua - ei Ellen White ole profeetta . ei väärä eikä suora, mutta se mitä hän kirjooittaa on varmaan Raamatusta ainakin samassa määrin kuin sinulla joka kutsut häntä eri nimillä.
        etkö sinä tiedä että niinkuin sinä tuomitset niin sinut tuomitaan. olet siis oma tuomarisi ja siksi et koskaan voi valittaa tuomiotasi.


      • Hei!

        1 Tess 5:19-23 -lue se tarkasti ja myös jae 23.
        Lisäksi 1 Kor 12:10, Apt 21:9 tarkasti.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • Vahemmän-iloinen-nauraja
    • eihaluaelääyksin

      Tossa huomasin maininnan:"eronnut ei saa mennä uudelleen avioon".
      Entä jos kieltäydytään s....stä?
      Sanotaanhan raamatussa että:"ei ihmisen ole hyvä olla yksin".
      Ihmiselle on tarkoitettu toveruus yhteiselämässä.
      Entäpä jos et tiennyt ennen uskoontuloa että uudelleen avioituminen on kiellettyä?
      Pitääkö nyt sitten jättää erohakemus kun on tullut uskoon ja jäädä yksin ja ennen kaikkea hylätä toistamiseen joku?
      Eikös siinä tule synti toistettua?

    • NäinMeilläAdvareilla

      Minä vanhana adventistikettuna tein niin, että erosin vaimostani ja adventtikirkosta ja otin uuden naisen itselleni. Sitten voin taas liittyä adventtikirkkoon jos haluan. Näin vaimoa voi vaihtaa loputtomiin ja pastori kumartaa syvään ja toivottaa jälleen tervetulleeksi lampaansa.

    • Väljät liitokset lahkoihin ovat hyvin yleisiä jäsenistön kohdalla. Kiikutaan pastoreiden ilmaisun mukaan kuilun yllä toinen jalka esim. nyt adventtikirkossa ja toinen syvällä maailmassa ja maailman riennoissa. Tämä on nykyinen adventismin malli ja tapa kuulua johonkin yhteisöön noin nimellisesti. Muistuttaa enemmän kerhotoimintaa. Nuorten kohdalla varsinkin. Joidenkin laskelmien mukaan näitä lahkossa väljästi eläviä on jopa yli 80% jäsenistöstä. Pastoritkin myöntävät tämän mukisematta, koska suurin osa heistäkin on vain palkkapaimenina lahkossaan eikä heitä siis kiinnosta millainen suhde jäsenistöllä on itse lahkoon ja sen oppirakennelmiin. Kunhan joku vain rahoittaa pastorin helpon ja luppoaikaa täynnä olevan elämän. Adventtikirkon kerhotoiminnassa on siis "pakollinen" jäsenmaksu 10% tuloista. Vaikka pastorit hokevat, että kaikki on vapaehtoista, mutta se on vain fraasi. Mikään adventtikirkon jäsenen kohdalla ei perustu vapaehtoisuuteen, vaan pastorit on koulutettu valjastamaan itselle talkoohengessä toimivia apureita=(tyhmiä maallikoita) ja jotkut pölvästit luulevat saavansa lahkon sisällä erityistä arvostusta kun ovat jokaisessa toimikunnassa ja kirkkonsa hankkeessa mukana ilman rahallista korvausta. Jari Laurila on tästä tyypistä esimerkkinä tälläkin palstalla. Mies otti ja lähti kun pastorit ja lahkosta palkkaa nauttivat teettivät pöljällä ilmaista työtä omien rahalippaidensa lihottamiseksi.

      • Hei!

        KIrkko opettaa Raamatun metodit tietenkin ja kirkon työntekijät noudattavat työsuhteensakin vuoksi kirkon arvoja. Makkaratehtaaltakin tulee potkut jos esim. sosiaalisessa mediassa parjaat työnantajaa, se on laitonta. On pysyttävä työnantajansa tekemässä sopimuksessa.
        Eli makkaratehtaallekaan ei mennä johtajaksi työnytekijänän sopimuksella antamaan mitä sattuu lausuntoja. Nykyaikana ei kukaan tee päätöksiä yksin kuitenkaan, vaan kaikkein suurimmillakin johtajilla on aina sitten sitäkin enemmän sidosryhmiä ja lainsäädäntöäkin noudatettavanaan.

        Yhdistystoiminnat kuten seurakunnat ottavat vapaaehtoisuuden pohjalta harrastus-yhdistystoimintaansa jäseniä. Suomessa on omantunnon, sananvapaus (niin ettei sitä ennakolta estetä) ja yhdistymisen vapaus ajaakseen omia ja ryhmän etuja. >Ryhmissä on aina tasa-arvoisten jäsenien yhdessä tekemät säännöt. >Ihminen sitten on yhdistyksen jäsen tai ei ole, ja omantunnon asioita ei kirkossa määrätä. Kirkossa jokainen ymmärtää että omantunnnon asioita ei määärätä. Siksi kirkolla on vain 28 perusopinkohdan rakennelma opista että ihminen etukäteen tietää mihin ryhtyy ja mihin liittyy, mutta tuossakin tiedossa ihminen saa edistyä omassa tahdissaan ja olla omaa mieltä aina, mutta kirkon perusopinkohtia ei yksi jäsen mielipiteellään voi muuttaa eikä vaatia muilta. Kirkon teologiaakaan ei kukaan kirjoita koskaan yksin.
        Yhdistystoiminnassa vallitsee yhdessä sovitut säännöt sillä ilman sääntöjä ei yhdistyksiä saa Suomessa rekisteröityä. Yhdistyslaki ymmärtääkseni koskee seurakuntia. Kuitenkin kirkoilla on ainakin luterisilla erikoislakejakin olemassa.
        En ole tarkemmin lainsäädäntöön perehtynyt, pitääpä katsoa kirkkoja ja hengellisiä järjestöjä koskevaa lainsäädäntöä. Seurakunnat ja kirkot toimivat kuitenkin nk. kaikki muutkin yhdistykset Suomessa perustustuslain asetuksienkin velvoittein "kaikessa niooudatettava tarkoin lakia." Tätä ei pääse kukaan luonnollinen henkilö, ei kukaan virkamies, eikä valtionorgaanikaan pakoon tarkkaa lain noudattamisen velvoitetta.
        Kirkolla on haaste sovittaa Raamatun Jeesus Kristus mission evankeliumi nykyaikaiseen kulttuuriin. Adventtikirkko seisoo tukevasti Kristus kalliolla eikä siitä hievahdakaan koskaan maailnan synnin puolelle teologiassaan. 1 Tim 3:15, 1 Joh 2:15-17. Yksilöitä on yksilöllisesti tietenkin -monenlaisia kaloja nuotassa ja -viljalajikkeita pellossa ja tuholaisineen ja rikkakasveineen. Matt 13.

        Minun ero Adventtikirkossa on kokonaan terveydellisistä syistä sillä uupumukseni vuoksi oli pakko ottaa lepoa. Suoritin jatkuvasti säestämällä jokaisen seurakunnan laulumn ja puhuin paljon saarnoja Raamattutunteja, ja tein yksin paljon 2 tunnin tilaisuuksia muissakin seurakunnissa kun kysyttiin ohjelmaa suorittamaan. Tämän lisäksi oli tusina luottamustehtäviä kunnallisessa, hengellisessä, taloyhtiössä ja asukasdemokratiassa.
        Uupumus ja uupumusta aina pakosta seuraava masennus on minun toistaiseksi jatkuvan eron syy, siis terveydelliset syyt. Koska suoritin niin paljon oli toimettomana lepääminen mahdotonta, oli otettava eroa ja koska ilmoitus etten kanna hengellisiä vastuita ei joillekin tuntunut riittävän vedin kirjanikin pois. En ole papiksi sanonut itseäni, kannoin vastuuni 100% joka päivä kaikissa luottamustehtävissäni -niin hengellisissä kuin muissakin kun vastuuta oli. En voi kuitenkaan olla "pappina" niille joita ei usko ja Jumala kiinnosta vaan on joku muu vaikutin. Olen aina kieltänyt sanomasta minua leikilläänkään "papiksi." Minulla ei ole teologisesta tiedekunnasta pätevyyttä papin virkaan.
        Yhdistykset toimivat vapaaehtoisuuden pohjalla kaikessa -myös määräaikaisten maallikkotehtävien täyttämisessä. Niiden turvin yhdistykset -jäsenet tasa-arvoisina yhdessä toimivat ja noudattavat sääntöjä jos ovat toiminnassa mukana.
        Minulla ei ole Adventtikirkkoa, ei sen jäsenistöä- ei kirkon seurakuntia, ei kirkon teologiaa vastaan yhtään mitään -ei mitään ristiriitaa ole minulla. Jokainen kaivaa omaa lompsaa kaikessa ja kukaan ei kenenkään maksuista tiedä sillä rahastonhoitaja on vaitiolovelvollinen yksityishenkilöiden tilisiirroista ja nimettömänä menee "kolehtihaaveihin" kirjekuorissakin summia kolikoista setekitukkuihin. Jumalan pyhittämä sydän pitää elämänsä ykkösarvona Jumalan valtakunnan työtä. Hebr 12:14. Joillakin kangastelee uusi urheiluauto, kapakkailta, tai kesämökki Jumalan paikalla ensisijaisena asiana. Ihminen muodostaa nämä omantuntonsa ja rakkautensa asiat itse.
        Kirkolla on tiedollisuuden vaatimuksien mukaan palkatut työntekijätkin. 1 Kor 9, 2 Kor 8-9.
        Minun eroni yhdistystoiminnasta on toistaiseksi jatkuva -Jumalasta ja Raamatun Jeesus Kristus mission arvosta en ole eroa ottanut vaan kuuluu ykkösarvoksi elämässäni joka on ensisijainen tekemisen ja sydämen rakkauden asia ennen kaikkea muuta, Hebr 12:14., Ef 2:7-9, Ilm 14:12, San 24:16, Dan 12:10. Uupumus ja väsymys tekee joskus tepposensa. Terveydelliset asiat on pakko huomioida ja uupumuksesta toipuminen vie vuosikymmenen aikaa.

        Yst., t.
        Jari Laurila


    • Yhtä asiaa minä näillä sivustoilla ian hämmästelen.... miksi ihmeessä olette niin vihaa täynnä toisiinne, vaikka jokainen väitätte uskovanne Jumalaan. Onko se niin vaikeaa olla sovussa ja ymmärtää uskovienkin erilisuutta? En tarkoita että synnissä pitäisi antaa pakkia, vaan että yhä kauheammin näkee vähän jokaisen syyllistyvän syntiin, joka kuulutetaan vakavamieliseen sävyyn esimerkiksi Matteuksen 24 lopussa, kuin kaneettina lopunajalle. Kun Herra palaa ja tapaa sinut lyömästä kanssapalvelijaasi ja juopumaan näiden kanssa, eli hengellisesti haureellistumaan vihaan muita kohtaan, silloin sinut yllättää se oikea ylkä, tulee ja hakkaa sinut kappaleiksi ja määrää saman osan kuin jumalattomille. ÄLÄ TEE NIIN!!!

      • Hei!

        Kirjoitetussa tekstissä on aina se hankaluus että kirjoitetusta puuttuu eleet, ilmeet ja äänensävy. Viestin vastaanottaja ei ymmärrä välttämättä kirjoitettua niin kuin viestin lähettäjä tarkoittaa ja toivoo, ja väärinkäsityksiä syntyy.

        Minä olen koettanut luopua pohjalaisesta hurtista kielenkäytöstä ja leikinlaskusta sillä niistä on hankalaa erottaa leikinlaskua joillakin, mutta en ole onnistunut kitkemään pois kokonaan lieikinlaskua jossa hurtilta vaikuttavaa pohjalaisuutta.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe