Paras järjestelmäkamera 600e

Ensikertalainen_2

Olisin ostamassa ensimmäistä järjestelmäkameraa. Mitä kameraa suosittelisitte max 600e ?

13

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canonisti_minäkin

      Joko joku poistuva malli tai sitten käytetty. Tällä hetkellä esimerkiksi Olympus OM-D E-M5:sta saa edullisesti, mutta pikahaulla en löytänyt enää yhtään hyvää tarjousta kelvollisilla primeilla. Sen sijaan Fujin X-E1:stä on f/2.8 27 mm:llä. Pakettia on saanut hintaan 599, mutta tähän hätään löysin tuollaisen:

      http://www.rajalacamera.fi/fuji-x-e1-xf-27-2-8-silver-kit.html

    • Canonisti_minäkin

      Kanonen 7D:tä saa käytettynä Rajalasta tuohon haarukkaan. Niitä on paljon liikkeellä, koska moni vaihtaa 7D mark II:een.

      • TonyT

        Niin vanha kenno ja heikkolaatuinen verrattuna esim Nikon D5XXX / D7000 malleihin.


    • PentaxK-50
    • Canonisti_minäkin

      Tuon Pentaxinkin mukana tuleva objektiivi on huono. Canonilla on uusi f/2.8 24 STM, joka piirtää hyvin, on toki vähän pimeä. Samoin f/1.8 50 mm on ok. Jos löytää jostain käytetyn 40D:n tai 50D:n, niin noista saa koottua hyvän setin. Tuohon hintaluokkaan.

    • jos-Nikon-kelpaa

      Nikon D7100 / D7000

      • Canonisti_minäkin

        Ilmeisesti tarkoitit käytettynä, koska D7100:n hinta on kyllä uutena yhä 900€ niissä paikoissa, joissa pikaisesti katselin sitä yhä olevan. Mikä objektiiviksi? F/1.8 35 mm on kaketi se "pakollinen" jokaiselle aloittelevalle Nikonistille. Optisesti hyvä lasi todella edullisesti.


    • Canonisti_minäkin

      Tuo 600€ haaste on kova, koska hintaan aloittelijan logiikalla pitää kuulua ainakin yksi toimiva objektiivi. Tuolla hinnalla saa montakin ihan hyvää runkoa käytettynä ja joitakin kohtuullisia uutenakin, mutta kelvolliset objektiivit maksavat yleensä enemmän kuin runko.

      Jos vielä löytää rungon ja objektiivin tuohon hintaan jostain, niin kaikki muu tarpeellinen tuo yht'äkkiä hintaan monta sataa lisää: kameralaukku tai -reppu, kääntyväpäinen salama, pari vara-akkua ja -muistikorttia. Ja jos oikeasti kuvaa, niin lopulta huomaa, että objektiiveihin on mennyt monta kertaa rungon hinta.

      Olisiko hyvä pokkari kuitenkin vaihtoehto? Canonilla ei ole oikein mitään tällä hetkellä pokkaripuolella. Fujin X100T on parasta mitä rahalla saa, mutta käytetty X100S voisi olla järkivalinta. Haluatko hyviä kuvia vai järjestelmäkameran?

    • Zuikolla_onnistuu

      Varsin käyttökelpoinen paketti on Olympus PEN E-PL7 varustettuna 14-42 mm EZ objektiivilla. Kuten jo teknisistä tiedoistakin voi havaita, sillä on muutama etu verrattuna useimpin näistä aiemmin mainituista vaihtoehdoista:
      - Koko ja paino: Useimmat Micro 4/3-järjestelmän kamerat (ja jopa objektiivit) ovat todella pienikokoisia ja keveitä, kun niitä verrataan näihin "ammattijärjestelmiin" :))
      - Tekninen edistyneisyys: Olympus on jo lukuisat kerrat kohauttanut valokuvausmaailmaa esittelemällä sekä kameroissaan että objektiiveissaan sellaisia toimivia teknisiä ratkaisuja, joita moni muu valmistaja on myöhemmin kopioinut. Tällainen digijärjestelmiin laajalti levinnyt ratkaisu on esim. kennon automaattinen puhdistus.
      - Laaja objektiivivalikoima.
      - Mielenkiintoiset lisävarusteet.
      Yksi Olympuksen vahvuuksista on se, että ruokahalun kasvaessa voit halutessasi hankkia loistavia optiikoita, kuten esimerkiksi M.Zuiko Digital 45 mm f/1.8 alle 300 eurolla, M.Zuiko Digital ED 60mm 1:2.8 Macro alle 500 eurolla, M.Zuiko Digital ED 12 mm 1:2.0 alle 750 eurolla tai M.Zuiko Digital ED 75 mm f/1.8 alle 850 eurolla. Näistä esimerkiksi mainittua 12 mm 1:2.0 laajakulmaa on jo alun pitäen pidetty poikkeuksellisen hyvänä objektiivina, joka on testeissä osoittautunut aivan tasaväkiseksi yhden tunnetun saksalaisvalmistajan huipputuotteen kanssa. Tuon saksalaistuotteen hinta on kuitenkin moninkertainen verrattuna tähän Olympuksen helmeen.

      • Canonisti_minäkin

        Kyllä Olyn OM-D sarjan E-M1:stä, johon käy samat objektiivit, käytetään ihan yleisesti ammattikuvauksessa. PL7:n handicap on etsimen puuttuminen. Joudut ostamaan etsimen erikseen ja se on vähän kökkö. Kannattaa harkita ennemmin E-M10 tai M5 mark II malleja, jos rahat eivät riitä E-M1:een.

        Myöskaan tuota yleiszoomia ei voi suositella. Se on todellisuudessa ihan yhtä huono kuin kilpailijansa. Halpojakin Olyja saa säännöllisesti paketoituna myös hyvillä objektiiveilla myös Suomen markkinoilta, mikä on iso ero esimerkiksi Canoniin ja Nikoniin. Myös Fujin halvempia runkoja, kuten EX-1:stä saa paketoituna kunnollisten prime-objektiivien kanssa. Fujin EX-1:n ja EX-2:n etu Pen sarjaan on kiinteä elektroninen etsin.

        Olyn runko kannattaa ostaa esimerkiksi objektiiviparilla f/1.8 25 mm ja f/1.8 45 mm. Ne ovat ihan ok objektiiveja, mutta eivät kovin kalliita. Noiden jälkeen laajakulmaksi f/2.0 12 mm olisi hyvä laajakulmaksi, mutta se on jo vähän arvokkaampi.


    • toteaja-

      nyt sulle onkin ehdoteltu kaikki mahdollisuudet. ei muuta kuin ostamaan.

    • Vältä_kuitenkin

      Olympusta. Osta Pentax.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe